מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בקריאטיןיניב07/10/2015
היי
אני בן 41 בריא בד'כ עד לפני שנה וחצי סבלתי מתת משקל בשל תזונה לקויה ומעי רגיש, בשנה וחצי האחרונות רשמתי עלייה יפה של 20 קילו בזכות מכון כושר ותזונה נכונה, אני משתמש בקריאטין ולוקח חצי כפית אבקה ביום ללא אימון וכפית ביום של אימון, הבנתי שגם בזכות זה אני מעלה משקל (נוזלים לשריר) ייעצו לי לקחת חודש ואז לעשות הפסקה של חודש, האם במהלך חודש ההפסקה אני אמור לראות ירידה במשקל בשל ירידת הנוזלים? חשוב לי לדעת כדי להבין אם אני מתקדם בעליה במשקל...תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בקריאטין - תגובה
סיון דוד07/10/2015שלום יניב
לאחר הפסקת שימוש בקריאטין ניתן לצפות בד"כ ירידה בנפח השריר ,המתרחשת בצורה הדרגתית. מבחינת משקל , קשה לומר מה תהיה והאם תורגש ירידה כי זה אינו חד משמעי, אך אם אתה מעוניין להפחית ירידה זו מומלץ להמשיך להתאמן ולאכול נכון , על מנת לשמור ככל הניתן על מסת השרירים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה
יניב07/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בצהרי היוםשלומי כהן06/10/2015
אהה רק רציתי לשאול זה בסדר מה שעשיתי..אפרסק וכוס מים לפני...ואז אכלתי את מה שאכלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בצהרי היום - תגובה
סיון דוד07/10/2015שלום שלומי
הקפד לאכול תזונה מגוונת וכך תוכל לספק לגופך את כל המרכיבים הדרושים לו. פרי לפני אימון ושתיית מים הינם בהחלט מומלצים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-נויה04/10/2015
הי, רציתי לדעת כמה קילוגרמים אני צריכה לרדת בשביל לרדת מידה בחזייה, החזה שלי גדל בגלל שהשמנתי אני עכשיו בתהליך של דיאטה וירדתי רק בהיקף ולא בקאפ, מ-80 ירדתי ל 75 , אשמח לדעת כמה עליי להוריד במשקל בשביל לרדת למידה יותר קטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
נויה08/10/2015באמת תודה רבה לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה- - תגובה
סיון דוד12/10/2015נויה שלום
לצערי אין לי תשובה מכיוון שאין נוסחה או מידע מוסמך בנושא זה. ירידה בקאפ הינה אינדבידואלית ואיננה קבועה אצל כולן. אני מניחה שאם את מתחילה לראות ירידה בהיקפים אז תמתיני בסבלנות ובהמשך תראי גם ירידה במידת החזייה. אך כפי שאמרתי, הירידה במשקל אינה אחידה בחלקי הגוף, תהיי סבלנית לגופך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סיוון
נויה12/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי ארוחת ערב ובוקרשלומי כהן29/09/2015
לילה טוב לצוות פורום של תזונת ספורט.
לילה טוב לכם.סליחה על השעה..מקווה שזה בסדר.
קודם כל חג סוכות שמח ומועדים לשמחה לכם..
דבר ראשון אני רוצה להגיד כמה דברים ולשאול כמה שאלות בסוף אם זה בסדר..
אני רוצה להגיד שלגבי ויטמינים ומינרלים שאמרתן שאכן ספיגה שלהם בגוף טובה יותר מהמזון מאשר הקפסולות(התוספי מזון).....למרות שיש להם יתרונות משלהם כן?אבל יותר טוב מהמזון..
אז רציתי להגיד ולשאול..שנגיד בנאדם רגיל הולך עושה בדיקות דם רגילות ושגרתיות..
אז איך אפשר לראות אם בכלל יש לבנאדם חוסר של אומה 3?או מינרל המגנזיום בגוף??
בבדיקות דם אי אפשר לראות חוסרים של אומה 3,מגנזיום וכל מיני כאלו נכון??
אז איך אפשר לדעת אם יש או אין(חסר לבנאדם)??
ואגב רציתי לשאול נגיד מינרל המגנזיום..איפה ניתן למצוא את זה באוכל אם בכלל??
-דבר שני רציתי לשאול ולקבל תשובה אחת ולתמיד האם זה טוב או לא לאכול ארוחות ערב ביום יום 3-4 שעות לפני השינה??
אני בדרך כלל חוץ מימי שישי לא אוכל ארוחות ערב כי עד הערב אני כבר במשך יום שלם אוכל המון ופירות ואגוזים ושקדים כך שאני די מפוצץ....אתן מבינות??ובכל זאת רציתי לשאול האם מומלץ לי להתחיל לאכול ארוחות ערב כל יום...וגם רציתי לשאול האם אתן יכולות לתת לי דוגמאות לארוחות ערב טובות שכוללות פחמימות ולבונים??
-דבר שלישי ואחרון..רציתי לשאול ולקבל חוות דעת זה..שכל בוקר אני אוכל בין היתר מנת דגני בוקר מחיטה מלאה עם כוס חלב(חלב פרה)..ורציתי לשאול האם זה טוב שאני אוכל דגני בוקר בבוקר??או שזה מתאים לארוחת ערב???
נ.ב: חלב פרה זה בסדר שאני שותה??זה פשוט החלב היחידי שאני אוהב ומסוגל לשתות..
אני לא אוהב חלב עיזים,חלב קוקוס וחלב שקדים למינהם....
אז חלב פרה זה בסדר??או שזה לא משנה?
מחכה לתשובה ולילה טוב וחג שמח.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי ארוחת ערב ובוקר - תגובה
סיון דוד01/10/2015שלום שלומי
ישנם מינרלים וויטמינים שונים שניתן לבדוק את רמתם בדם על ידי בדיקת דם הנקראת בדיקת כימיה. לגבי חומצה שומן אומגה 3 , לא קיימת בדיקה המודדת כמות שלה בגוף, אך ידוע כי צריכת מאכילים עשירים באומגה 3 הינה בעלת יתרונות רבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חזרה לארוחת בוקר וערב
שלומי כהן01/10/2015ערב טוב שלום רב סיוון וחג סוכות שמח.
אני רוצה להגיד שלגבי הויטמינים והמינרלים אז בסדר מה שכתבת..
ואני אוכל ביום יום שקדים ואגוזים שיש בהם אומגה 3...
רציתי לשאול ואני אשמח בבקשה רבה אם תוכלי לקבל על זה תשובה:
לגבי ארוחת בוקר זה בסדר שאני אוכל בין היתר קערת דגני בוקר מחיטה מלאה עם חלב או שזה מתאים לארוחת ערב??
ולגבי ארוחת ערב באופן כללי...אני בדרך כלל חוץ מיום שישי לא כ"כ אוכל ארוחות ערב כי כל היום אני כבר אוכל,שותה,גם עכשיו התחלתי לאכול מלא פירות.....לא המון פירות ביום...כל יום פרי אחר...
אבל רציתי לשאול זה טוב לאכול ארוחת ערב 3-4 שעות לפני השינה???ואני אשמח לקבל נגיד רעיון לארוחת ערב שמכילה גם פחמימות וגם חלבונים...דוגמא לארוחת ערב ממכן אם אפשר..
מחכה לתשובה וחג שמח.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חזרה לארוחת בוקר וערב - תגובה
סיון דוד01/10/2015שלום שלומי
בבקשה תקרא תגובות קודמות שלי לשאלותיך. עניתי על שאלות הנוגעות לארוחת בוקר או ערב מספר פעמים.
המשך ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקות חלבון לעלייה במשקלהלי14/09/2015
שלום,
מאז ומתמיד אני רזה (גנים..), בתת משקל. אחרי שניסיתי הרבה אופציות (תזונה נכונה, אימוני כושר..) החלטתי שאני רוצה להוסיף שייק חלבון בנוסף לארוחות שלי על מנת לעלות במשקל. בנוסף אני לא מצליחה להגיע לכמות החלבונים בגרמים שאני אמורה לצרוך ביום.
איזו אבקת חלבון כדאי לי? ואיך לבחור לפי המטרה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקות חלבון לעלייה במשקל - תגובה
סיון דוד15/09/2015שלום הלי
אני ממליצה לשלב תוספת של פחמימות עם חלבון לתפריט ולא חלבונים בלבד, ישנן אבקות גיינר שונות לעלייה במשקל. כמובן שמומלץ לעבור את התהליך עם עזרה של דיאט ניתן קלינית. לפחות להרכבת תפריט הכולל את התוספים ומתאים לאורח החיים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הלי16/09/2015ביקרתי לא מעט דיאטניות קליניות, לכן אני יודעת מה לכלול בתפריט שלי. ייעצו לי להוסיף לתפריט אבקות חלבון וכמובן פחמימות אך אף פעם לא חשבתי להוסיף. כיום אני רוצה לנסות לצרוך אבקות חלבון, אך אני לא יודעת איזה סוג הכי מומלץ משום שאני מחפשת אבקה שתהיה מועשרת בקלוריות אך גם תהיה בריאה לגוף ולא מלאה בסוכרים וחומרים שונים.
אשמח לקבל את עצתך.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
סיון דוד20/09/2015הלי אינני ממליצה על תוספים של חברות ספציפיות. כל עוד את רוכשת אבקה שמכילה פחמימות ביחס גבוה החלבונים ולא רק אבקת חלבון, היא אמורה לעשות את העבודה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון פונקציונליאדוה24/08/2015
מתאמנת המון, פונקציונלי קרוספיט trx..
אני חושבת שהתנפחתי היד שלי פשוט ענקית עצומה ואני ממש מפחדת אני חייבת תשובה המצב של התזונה שלי טוב אבל לא הורדתי פחמימות באופן קיצוני יכול להיות מצב שאני מתנפחת????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון פונקציונלי - תגובה
סיון דוד25/08/2015שלום אדווה
לא הבנתי את שאלתך, אך אשמח לענות על שאלות הנוגעות לתזונת ספורט. בכל שאלה אחרת, ממליצה לך לפנות לפורום המתאים לפנייתך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בוקר עם משקולותשלומי כהן09/08/2015
ערב טוב לפורום תזונת ספורט.
שלום רב לכם וערב טוב.
רציתי לשאול ואני אשמח לקבל תשובה היום..אם זה בסדר..
אני רוצה לעשות מחר אימון בוקר עם משקולות..ורציתי לקבל חוות דעת מבחינתכן..
אתן סיוון דוד ורעות..
האם זה בסדר שאני יקום מחר מוקדם....וחצי שעה לפני האימון אני יאכל שני תמרים עם כוס מים אחת בלבד....
ואז אלך להתאמן..ואז יחזור יעשה מקלחת..ואז לא שזה לוקח לי שעה(45 דקות) ממש לא!אבל יעבור 45 דקות בערך אחרי המקלחת..ואז אני יאכל קרונפלקס עם חלב ,יוגורט bio 3% ולחם מחיטה מלאה עם גבינה ותוספת של ירקות כמו: עגבנייה,מלפפון,גמבה וכדומה??
זה בסדר מבחינת הגוף??יש לי אישור ממכן??
מחכה לתשובה וערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בוקר עם משקולות - תגובה
סיון דוד12/08/2015שלום שלומי,
אתה מבקש תגובה מיידית ולצערי לא תמיד מתאפשר.
בכל מקרה, קשה להמליץ לך על כמויות של מזון לאחר אימון דרך הפורום, אבל לפי מה שתארת נראה כי אתה מתכנן ארוחה מגוונת עשירה בחלבון וסיבים תזונתיים. לגבי הכמויות , אני לא אוכל לעזור לך ללא אבחון מדוייק של תזונתך.
בהצלחה והמשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי תזונת ספורטשלומי כהן06/08/2015
שלום רב לצוות עמוד בפורום של תזונת ספורט.
שלום וצהריים טובים.(ההודעה הזאת מופנית לסיוון דוד)
אבל זה בסדר אם גם השנייה תוכל לענות לי עליה.
קודם כל רציתי להגיד לגבי החלבונים...שאני צורך ביום יום רק חלבונים מהמזון..אני בכלל לא אוכל ולא שותה חטיפי חלבון או אבקות חלבון...
זה בסדר מבחינה תזונתית???אני גם לא אוהב אותם בכלל....זה קצת מגעיל אותי...
עכשיו רציתי לשאול מישהו בקשר לאימון עם משקולות..
אני מתאמן שאני יכול ושאני מתפנה בשעות הערב..לבדי עם עצמי עם משקולות בפארק שליד הבית שלי..
עכשיו רציתי לשאול מבחינה תזונתית...אני יכול כחצי שעה לפני האימון עם המשקולות לאכול פירות יבשים/תפוח/בננה,תמרים ואז אחרי האימון..
כשעה אחרי האימון..ואני לא אוכל בשרי בלילה....שזה מילת המפתח..אני לא אוכל חלבונים "כבדים" בלילה..כמו דג,בשר,ביצים,חזה עוף,עוף וכדומה.
אבל אני רוצה לשאול אם אני יכול לאכול יוגורט 3% עם פרוסת לחם עם ממרח כלשהו ופירות או ירקות לצידן??זה בסדר אחרי אימון משקולות??
-דבר אחד לפני האחרון רציתי לשאול..אם אני אוכל בבוקר יוגורט ופרוסת לחם מחיטה מלאה עם ממרח כלשהו אפשר לאכול בערב גם עוד פעם יוגרט??אני מתכוון לשאול אם אפשר לאכול פעמיים ביום יוגרט עם לחם וממרח כלשהו(שאלה קצת מוזרה אבל אני מקווה שהבנת למה הכוונה)..
נ.ב:
- יש לי שאלה קצת מזורה...ואני יודע שאתן לא רופאות אבל רציתי לשאול משהו..
לפני שלושה חודשים עשיתי בדיקות דם רגילות ושגרתיות..של סידן,ברזל,מוגלובין וכל זה..
רגילות לחלוטין ובבדיקת הברזל iron שטווח הנורמה הוא בין 60 עד 160 יצא 235..
ורציתי לשאול מה זה אומר???
מחכה לתשובה וסופ"ש נעים לכן.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי תזונת ספורט - תגובה
סיון דוד12/08/2015שלום שלומי
האם אתה מעשן? לעיתים יש קשר בין ברזל גבוה לבין עישון.
אני ממליצה לך לפנות לרופא עם התוצאות הלא תקינות על מנת לברר לגבי טיפול במידה וצריך.
לגבי שאלתך על אימון ערב, אתה לא חייב לאכול ארוחה בשרית אחרי אימון ערב או לילה. הארוחה שאתה אוכל יכולה להיות מספיק טובה, ניתן להוסיף ביצה או טונה, במידה ויש צורך בתוספת חלבון.
אני חושבת שניתן להסתדר עם תפריט רגיל בלי אבקות חלבון ברוב הפעמים, ולהגיע לכמויות חלבון ואנרגיה מומלצות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי תזונת ספורט
שלומי כהן13/08/2015הייי.צהריים טובים לצוות עמוד הפורום של תזונת ספורט.
שלום רב לכם.
אהה רציתי להגיב ולענות למה שכתבת לך סיוון דוד...אני לא מעשן בכלל למרות שאני בן 22..
אני לא אוהב סיגריות,לא אוהב נרגילות,אני לא שותה שום משקה אלכוהולי בכלל..אני גם לא אוהב בירות..
ולא כלום.....אז לא יודע למה יצא לי ערכים גבוהים של ברזל.
עכשיו רציתי להגיד שוב פעם וסליחה שאני חוזר על זה...זה לא חובה חטיפי חלבון ואבקות חלבון..אפשר להסתדר בכלל..ביום יום עם חלבונים מהמזון..
ויש שפע מאוד רחב של חלבונים אני חושב...ממש שפע מאוד נרחב ורחב ורשימה ארוכה של זה..(בין אם זה מקורות בשריים ובין אם זה מקורות חלביים)
ודבר אחרון שרציתי לשאול אותך אם אני אוכל בשעה שלוש וחצי בצהריים ארוחת צהריים וארוחה בשרית
ואח"כ באיזה שבע שמונה אני מתאמן אני יכול אח"כ אחרי אימון לאכול יוגורט/דג טונה סטרקיסט בשימורים/ ביצה על מגוון צורותיה כלומר: חביתה,ביצה קשה,מקושקשת,ביצת עין,עם תוספת של לחם מחיטה מלאה עם ממרח כלשהו וירקות?? זה בסדר לארוחת ערב אחרי אימון עם משקולות?
גם אני לא אוהב להכביד על הקיבה לפני השינה...ואני רוצה לאכול ארוחה קלילה כזאת שמסדרת אותי מבחינת פחמימות וחלבונים אחרי אימון עם משקולות....אז זה בסדר לפני השינה??
אהה רציתי לשאול נגיד איזה ארוחה היית ממליצה לי לאכול אחרי אימון בערב עם משקולות שהיא ארוחה קלה כזאת וארוחה לא בשרית שהיא מכילה גם חלבונים וגם פחמימות??
נ.ב- 1)אפשר לאכול גם בבוקר וגם בערב יוגורט ולחם מחיטה מלאה??
2) אם אני מתאמן באיזה שבע,שמונה בערב אז זה חובה לאכול פחמימה פשוטה לפני האימון כחצי שעה??
ניד פירות,ירקות,פירות יבשים?
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לתזונה משולבתדן26/07/2015
שלום רב,
אני עוסק בספורט מזה כשנה (ריצה 3 פעמים בשבוע ) כחלק משינוי אורח-החיים שלי בעקבות בעיית פוריות ( אזוספרמיה בלתי-חסימתית) שעדיין נמשכת.
אני מעוניין לשלב תזונה נכונה.
במצבי המיוחד , כיצד עלי להתחיל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לתזונה משולבת - תגובה
סיון דוד27/07/2015שלום דן
ראשית, אני חושבת שהעיסוק בספורט הוא אכן הכרחי במצבך ומחזקת אותך בבחירה בשינוי אורח חיים. כידוע ספורט משחרר לחצים וכמובן שמומלץ לכל אדם לעסוק בספורט על מנת לשמור על הבריאות הכללית והנפשית.
לצערי אינני יכולה לעזור לך בפורום בהנחיות אישיות ספציפיות למצבך כיוון שהדבר דורש בירור מעמיק, כולל אבחנות,טיפולים ונתונים נוספים שאגלה חוסר מקצועיות אם אתעלם מהם .
לכן, אני ממליצה לך לקבוע ייעוץ אישי עם דיאטנית מהתחום על מנת לסדר לך תזונה מתאימה.
אני מברכת אותך בהצלחה רבה (:
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבינה כמה קלוריות לצרוך.עדי14/07/2015
היי, אני בת 19(חילת) גובהי כ162 ואני שוקלת כ67.
החלטתי שאני רוצה להוריד במשקל ולהתחטב. אני עוסקת בפעילות אנאירובית(כוח) במשך 3 פעמים בשבוע כל פעם חצי שעה. חוץ מזה אני מוסיפה שני אימונים של חצי שעה אירובי בשבוע(הליכה וכו).
הסתבכתי עם כל המחשבונים למינהם. כמה קלוריןת אני חייבת לצרוך ביום? מהו המינימןם כדי שאוריד במשקל? השאיפה שלי היא 0.7 קילו בשבוע.
בהתחשב בעובדה שאני עושה ספורט.
כבר מיואשת לגמרי. מצפה לתשובה תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה כמה קלוריות לצרוך. - תגובה
סיון דוד15/07/2015הי עדי
אינני ממליצה לך לספור קלוריות כיוון שאני חושבת ששיטת ספירת קלוריות לא מועילה לירידה במשקל לאורך זמן. כמובן שלא ניתן לשאוף לירידת משקל ספציפית בשבוע , ואנו מעריכים כי ירידה של 0.5 עד 1 ק"ג בשבוע היא המומלצת.
במקום לספור קלוריות, נסי לערוך שינוי בסוג המזון והרגלי אכילה. וכמובן להתאים את תזונתך לאימונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזה עם אחוזי שומן גבוהיםאליס19/06/2015
הי,
בת 36. גובה 1.52, משקל 49 ק"ג. אני בחורה רזה. לובשת מידה 36 פלג גוף עליון רזה מאוד. הבעיה שלי זה מצבורי שומן בירכיים ובישבן. אחוזי שומן שלי הם 35%(בדיקה שבוצעה בחדר כושר)
אני מתאמנת במשך שנה כ-4-5 פעמים בשבוע פעילות אירובית+כוח. אולם לא מרוצה מהתוצאות. כן פיתחתי שרירים בשנה זו אך נדמה כי הם מסתתרים "מאחורי" השומן..
בחלק גוף התחתון אני לא מצליחה להיפטר ממצבורי שומן. אני לא מנסה להיות בדיאטה או לאבד משקל רק להיות יותר מוצקה וחטובה.
מה ניתן לעשות? האם בחורה רזה יכולה להיפטר משומן בירכיים ובישבן בלי לרדת במשקל?
תודה רבה, אליס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזה עם אחוזי שומן גבוהים - תגובה
סיון דוד20/06/2015הי אליס
האם ניסית לקבל ייעוץ תזונתי אישי ? את כותבת בפורום תזונת ספורט ולא ציינת כיצד את אוכלת, אני חושבת שיש מקום לערוך שינוי בתפריט שלך על מנת לראות תוצאות. אם את מתאמנת בצורה רצינית, ייתכן שהתזונה שלך לא נכונה במשך היום וסביב האימון.
כמובן גם שישנו סיכוי שאחוזי השומן שנמדדו בבדיקה אינם מדוייקים, ישנם גורמים שונים שיכולים להשפיע על אמינות הבדיקה ויש להקפיד עליהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה אחרי אימוןשי03/06/2015
שלום.. אני כרגע בתהליך חיטוב הגוף .
קראתי פה שאחרי אימון חייב לאכול עם החלבון גם פחמימות מורכבות.
רציתי לשאול שאלה . במקרה שלי שהמטרה היא להיות במאזן קלורי שלילי ואני מבצע את האימון בד"כ בלילה אחרי שכל היום כבר הגעתי כמעט למכסת הקלוריות שלי.
מה אני עושה במצב כזה ? איך אני משלב פה פחמימות?
האם נגיד פרוסת לחם מלא אחת עם שאר החלבונים תספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה אחרי אימון - תגובה
סיון דוד16/06/2015שלום שי
ישנם מקרים שאכן לא מתאפשר לאכול לפי ההמלצה לאחר אימון ולכן ממליצה לך במצב כזה להקפיד לצרוך ארוחות מאוזנות במהלך היום שיספקו את כמות החלבונים והפחמימות הדרושה לך, כך שלאחר אימון תאכל ארוחה קטנה יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה שלאחר פעילות גופניתשי02/06/2015
היי, אני בת 21, גובה 1.65 ומשקלי נע בין 60 ל62 ק״ג כזה..
אני אוכלת מאוד בריא ומחושב, לא הרבה בכלל ולא בשעות מאוחרות, עושה המון פעילות גופנית ולמרות כל זה לא מצליחה לרדת עוד במשקל.. מה אפשר לעשות כדי להוריד עוד 5 ק״ג לפחות?
ושאלה נוספת ויותר חשובה, אני מתאמנת בסביבות 7 בערב לאחר ארוחה אחרונה ביום ולא הייתי רוצה לאכול יותר מאוחר מהשעה הזאת.. אני גם בדר״כ לא רעבה אחרי אימון אלא אפילו להפך, אין לי תאבון..
אבל הבנתי שחשוב לאכול אחרי אימון.. ולכן השאלה שלי היא אם זה בסדר שאני ״צמה״ אחרי אימון ערב עד הבוקר למחרת או שעדיף לאכול משהו אפילו שזה ייצא שאוכל ב9 , 10 בלילה? ואם כן , אז מה כדאי לאכול?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה כדאי לאכול לפני ואחרי אימון?
יוספה11/08/2015מה כדאי לאכול לפני ואחרי אימון? אחרי אימון הארוחה
צריכה להיות בעלת אינדקס גליקמי נמוך ובהתאמה לקצובה היומית.
חשוב שהארוחה תכלול פחמימות שיספקו סוכר לשרירים,
חלבונים שיאוששו את רקמות השרירים.
דוגמא לארוחה לאחר האימון היא: 2-3 פרוסות לחם מחיטה מלאה (2-3 מנות פחמימה) עם טונה וביצה או גבינה רזה עד חמישה אחוזים (חלבונים) וירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יורדת במשקלשירה31/05/2015
הי אני בת 30 גובה162 שקלתי בעבר 78 ואחרי דיאטה שוקלת כרגע 68 שומרת על תפריט כבר שנה ועושה ספורט אך איני יורדת שמעתי שיכול להיות שהגוף שלי נוח לו במשקל זה אך זה מפריע לי מה אפשר לעשות כדי לרדת עוד 5 קילו לפחות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יורדת במשקל - תגובה
סיון דוד20/06/2015האם פנית לאיש מקצוע לקבלת ייעוץ? האם את מתאמנת? ממליצה לך לערוך בדיקות דם שגרתיות ולקבוע פגישה אישית לבירור מעמיק לתפריטך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יורדת במשקל - תגובה
סיון דוד20/06/2015האם פנית לאיש מקצוע לקבלת ייעוץ? האם את מתאמנת? ממליצה לך לערוך בדיקות דם שגרתיות ולקבוע פגישה אישית לבירור מעמיק לתפריטך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יורדת במשקל - תגובה
סיון דוד15/07/2015הי שירה, לצערי לא אוכל לסייע לך דרך הפורום. יש צורך בבירור מעמיק של תזונתך וגורמים נוספים המשפיעים על משקלך. ממליצה לך לקבוע פגישה מסודרת לקבלת מענה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהאדל27/05/2015
הי אני בת 15.8 חודשים משקל 43
אני מתאמנת בין 4-5 אימונים בשבוע אצל מאמן כושר אישי
ועכשיו התחלתי ריצה-הליכה משולב. רציתי לדעת כמה קלוריות עליי לאכול? ואם אני אוכלת עכשיו מספיק.
בוקר- יוגורט 1.5 אחוז וכוס פייבר
ביניים- כריך המורכב משתי פרוסות לחם 85 קל כף גבינה ושתי לביבות ירק
צהריים- 300 גרם סינטה, הודו/ דג
ביניים- עוד פעם כריך
ערב- ביצה קשה סלט ובולגרית 5% 50 גרם
לילה- פרי
לפני אימון בדרך כלל חטיף אנרגיה או שני תמרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
סיון דוד28/05/2015שלום אדל
לצערי, אין באפשרותי לסייע לך דרך הפורום בהתאמת תפריט אישי. חסרים לי נתונים רבים עליך, לכן אני ממליצה לך לקבוע פגישה מסודרת על מנת לקבל המלצה לתפריט.
במידה ויש לך שאלה ספציפית על תפריטך , אשמח לעזור לך.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)