מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוטוריקה עדינה וגסה... בן 4קרן22/11/2011
שלום רב,
בני בעוד חודשיים בן 4. מביע תסכול בכל פעם שנדרש לגזור עם מספריים או לצייר ("אני לא יכול"). חשוב לציין, כי כאשר אני או בעלי יושבים איתו אחד על אחד נהנה מאוד ובזכות זה, מצליח לרשום את שמו בבירור, לצייר יפה פרח וכד'.
שאלותיי:
1. האם אחיזת עפרון בגיל זה אמורה להיות כבר עקבית?
2. האם אמור לאחוז במספריים בגיל זה כבר באופן תקין ?
3. האם הבעת התסכול מביעה משהו? ואם כן, כיצד אוכל לסייע לו?
4. אינו מצליח לקפוץ על רגל אחת יותר מפעם אחת, האם זה תקין?
אשמח לעזרה בנושא,
אמא מודאגת.........
נ.ב. האם להפנות כבר להתפתחות הילד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטוריקה עדינה וגסה... בן 4 - תגובה
23/11/2011קרן שלום,
מגיל 4 ואילך, אנחנו מצפים לשליטה יציבה בעפרון ובמספריים, ולהנאה של הילד מן הפעילות.
העובדה שהדברים אינם "זורמים", והילד מביע תסכול, מרמזת שמבחינתו זו חווייה קשה, או מעייפת.
זה לא דחוף, ואפשר לחכות עוד 3-4 ח', אולי זה ישתנה לטובה, אבל אפשר גם לפנות כבר למרפאת-בעיסוק בהתפתחות הילד. התורים בדרך כלל ארוכים, כך שממילא תתקבלו רק בעוד כ-3 ח', ותמיד אפשר לבטל.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה !
קרן23/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה עם ברכיים מכופפותמוסא21/11/2011תינוק עם התפתחות תקינה, השיג את אבני הדרך בזמן. כרגע בן שנה ושלושה חודשים, הולך בצורה עצמאית, אך עם ברכיים מכופפות וסיבוב חיצוני בירך ימין. הכיפוף בברכיים בולט לעיין.
אנא עזרתכם, האם זו ה מעיד על בעייה או שמסתדר מעצמו. ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהליכה עם ברכיים מכופפות - תגובה
מיכל בר-נס21/11/2011מוסא שלום,
מהתאור שלך לא לגמרי ברור מצבו המוטרי של הבן שלך, לא ציינת מה מידת הכפוף בברכיים, האם שווה בשני רגליים ומה מידת הסבוב החיצוני בירך.אני ממליצה לך להתייעץ תחילה עם אורטופד.
בהצלחה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברכיים מכופפות
מוסא22/11/2011היי שוב
הכיפוף שווה דו"צ, כ 5 מעלות בכל רגל. הסיבוב החיצוני פחת עם הזמן, אך עדיין רואים אותו. התיעצתי עם אורטופד ואמר שזה יעבור לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברכיים מכופפות - תגובה
מיכל בר-נס23/11/2011היי מוסא,
אם אין שיפור בזמן הקרוב מציעה לך להתייעץ שוב עם אורטופד, כמו כן ממליצה לך לפנות לאבחון אצל פיזיותרפיסט/ית התפתחותית.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיית "קקי" בתחתוניםמ20/11/2011שלום רב,
בני, בן +5, עדיין עושה קקי בתחתונים. לא מדובר ב"חרדת אסלה" מכיוון שמידי פעם מסכים לשבת ואף לעשות, אך זה קורה לעיתים רחוקות. לרוב, מתאפק ולא עושה כלל אלא רק כאשר לא יכול "להחזיק" כבר.
כרגע מטופל בטיפול רגשי אך מכיוון שנמצא בגן עירייה, תוצאות הטיפול יבואו לידי ביטוי רק בעוד זמן רב ואילו הבעייה היא מיידית.
למי ניתן לפנות ? לילד אין בעיות פיזיולוגיות בהקשר זה. הבעיות הינן רגשיות עקב הליך גירושין שחווה.
לעזרה/הכוונה אקדים ואודה.
מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעשיית "קקי" בתחתונים - תגובה
21/11/2011שלום,
לפי תיאורך, כנראה שבאמת מדובר ב"סיבוך" של מצוקה רגשית, או חווייה רגשית קשה שהילד עבר.
יש פסיכולוגית בגן, ולדעתי כדאי שתפני אליה בבקשה לטיפול פרטני-נפשי לילד. היא אמורה להפנות אותך לכתובות אפשריות , אולי בשרות הפסיכולוגיה של העיריה.
אפשרות אחרת היא דרך הביטוח המושלם/משלים של הקופה שלך.
בהצלחה וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, וגם....
מ23/11/2011הילד מטופל כעת בטיפול רגשי אשר יכול לטפל במצב המתואר, אבל לטווח ארוך יותר (שנה לערך). אנו זקוקים (מפאת גילו של הילד והעובדה שעולה לכיתה א' בשנה הבאה) טיפול יותר ממוקד ויותר "מהיר" (במידת האפשר).
האם ניתן לקבל המלצות על מטפלים כאלו ? (אני מכיר את ד"ר קושניר אבל מסתייג משיטת העבודה שלו).
אשמח לקבל הפנייה למטפלים אשר יוכלו לעזור לנו.
תודה מראש,
מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, וגם.... - תגובה
23/11/2011אפשר לבחור פסיכולוגים לפי התמחות בילדים, ולפי אזור המגורים, עפ"י כמה מקורות :
1. מתוך אלפון הפסיכולוגים, באתר של הסתדרות הפסיכולוגים
www.psychology.org.il
2. מתוך אלפון המטפלים של איט"ה, ארגון המטפלים בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי.
3. מתוך אלפון המטפלים באתר שנקרא בטיפולנט.
4. בעזרת הביטוח המושלם של קופת-חולים : מתוך ספר השרות של הקופה, או ע"י פנייה טלפונית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים ועשרה חודשיםשרית20/11/2011לבני יש איחור התפתחותי בכל הרבדים, זחל מאוחר, הלך מאוחר, עדיין לא מדבר רק מס' מילים בודדות, מבחינת מוטוריקה גסה וכו'.. בעקרון האיחור שלו הוא איחור של שנה! האם איחור כזה מעיד על פיגור שכלי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנתיים ועשרה חודשים - תגובה
מיכל בר-נס20/11/2011היי שרית,
הדבר לא מעיד בהכרח על פיגור שכלי. אני מתארת לעצמי שהילד שלך נמצא במסגרת טיפולים ואני ממליצה לך להתייעץ אתם.
בהצלחה.
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים ועשרה חודשים - תגובה
21/11/2011שרית שלום,
אנחנו מבדילים בין מצב של "איחור", כשילד מאד צעיר מאחר בהתפתחות שלו, יחסית למה שצפוי בגילו, כפי שזה אצל הבן שלך, ויש סיכוי טוב שזה ישתפר, לבין "פיגור", שזה מצב אצל ילד גדול יותר, שכנראה כבר לא ישתנה.
אצל הרבה ילדים בשנים הראשונות של החיים, נראה איחור בהתפתחות, או התפתחות איטית יחסית לנורמלי, בגלל סיבות שונות. אבל בשלב מסויים, הם "נותנים קפיצה", וסוגרים את הפער.
לצערנו, יש גם ילדים שאצלם זה לא כך. לפעמים הסיבה לפיגור ידועה, כמו מחלה מסויימת, או תסמונת גנטית, ולפעמים איננו יודעים את הסיבה.
צריך וחשוב לטפל בילד מוקדם ככל האפשר, ואז הסיכוי לשיפור גדול יותר.
נקווה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שלסירוגין עונה לשמודליה20/11/2011שלום, בני בן שנה ו5 חודשים. מצביע על דברים כשנשאל איפה אור,שמים, יודע להצביע על אף,שיניים ועוד.כאשר מדברים איתו ישנו קשר עין,מצביע על חיות בתמונות ועוד.אומר מילים בודדות כמו אמא,חם,דור(כדור).משחק בהשחלת מטבעות והכנסת צורות למקומן עם עזרה.ילד מאוד חייכן.נכנס למעון לפני שלושה שבועות והגננת מציינת שמשחק עם הילדים.כמו כן נולד לו אח לפני חודשיים..משחק איתנו ,"קו קו".כאשר קוראים בשמו לאחר 3 פעמיים עונה,לפעמים כאשר שקוע במשהו וקוראים לו אז לוקח זמן עד שוענה.כאשר אני אומרת לו איפה עידו הוא מחסה את פניו ואז מגלה אותם ככה למדנו אותו.הוא מבצע הוראות פשוטות כמו תביא לי מוצץ,תביא לי כדור ועוד. מדוע הוא אינו עונה לשמו?מה עליי לעשות. חשוב לציין שהוא החל להתהפך,לזחול וללכת דיי מאוחר וכן עד גיל שנה וקצת הוא היה אצל חמתי בגלל קשיי שפה בקושי שוחחה עמו.
לשאלתי האם עליי לדאוג שאינו מדבר והאם זה שאינו עונה לשמוע מנבא בשורות רעות שעליי לעשות לו בדיקות ומהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד שלסירוגין עונה לשמו - תגובה
20/11/2011דליה שלום,
לפי תיאורך, מדובר בילד תקין, שהתפתחותו תואמת לגילו מכל הבחינות, ואינני רואה סיבה לדאגה. גם אנחנו לא תמיד מגיבים לקריאה בשמנו, במיוחד כשאנו שקועים בפעילות מעניינת. לפעמים אנחנו מתעלמים בכוונה.....
מאחלת לכם כל טוב , ללא בדיקות וללא דאגות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד חכם מאדעינב19/11/2011שלום, בני בן 4 ומגיל צעיר מאד ההתפתחות שלו הייתה מהירה, היום הוא קורא כותב, מכיר ומנסה לקרוא גם אנגלית, פותר תרגילים בחשבון, ויודע לקרוא מספרים ברמת האלפים. אין ספק לכולם, כולל לגננת שהוא מחונן.
הבעיה היא הכישורים החברתיים שלו. הגננת אומרת שהוא נוטה להתבודד, לא מעניין אותו לשחק עם עוד ילדים וגם לא נראה לי שזה מטריד אותו
אני ממש צריכה עצה איך מתמודדים עם ילד כזה? האם להמשיך להשקיע בתחום הלימודי ובכך לא לפספס אותו, ומצד שני להגדיל את הפער בינו לבין שאר הילדים?
או אולי ללמד אותו ליצור חברויות, ולהפסיק קצת עם הלימודים.
אודה להתייחסות,
תודה מראש, עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד חכם מאד - תגובה
20/11/2011עינב שלום,
את מעלה דילמה מאד משמעותית, לגבי הטיפול בילדים מחוננים. מכמה סיבות, שחלקן לא ברורות לנו, ילדים מחוננים הם פעמים רבות ילדים חסרי כישורים חברתיים. איינשטיין הוא רק דוגמה אחת לתופעה, ותיאורים רבים נכתבו על התנהגותו החברתית החריגה, עד כדי טענה שהוא היה בעצם לקוי בתסמונת אספרגר. על הרבה אנשים בולטים בתחומם נאמר שהם "אוטיסטים", וככל הנראה לא בכדי.
אין לנו מענה לדילמה זו, כי הרי הרבה מן האופי, כמו גם היכולות השכליות, הם נתונים גנטיים, שאין לנו הרבה השפעה עליהם.
לדעתי, בהחלט צריך להשתדל ולהשקיע בשני המסלולים : גם לאתגר את הילד מבחינה שכלית, אבל גם להשקיע את רוב המאמצים לשם התיווך החברתי בינו לבין חבריו : לשלב אותו בקבוצות פעילות שונות, כמו חוגים, וכן ליזום עבורו מפגשים חברתיים עם ילדים רגילים בני גילו. כדאי שגם אתם, ההורים, תשמשו לו דוגמה לחשיבות המפגשים החברתיים, ע"י מפגשים עם חברים שלכם וילדיהם, בסופי שבוע ובחגים.
מאחלת לכם כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 7.5 חודשים מסתכלת הרבה על האורלימור18/11/2011שלום, בתי בת 7.5 חודשים נולדה בשבוע 37, אובחנה כהיפוטונית (בחגורת הכתפיים) ומטופלת בפזיותרפיה.
היא מאווווד חייכנית, ממלמלת ומקשקשת, עושה "כפיים" ומתגלגלת לשני הכיוונים. היא גם נורא סקרנית.
עושה הרושם שהיא "משתעממת" מהר מאנשים, מעדיפה להסתכל בסקרנות על מראות (ולחייך ולמלמל איתן) ובעיקר על התקרה ועל האור (ולמלמל גם איתם). שמתי לב שכאשר יש הרבה אנשים בסביבה (כמו בקניון) היא כאילו עושה shut down ומסתכלת על האורות והמנורות וגם לכיוון הטלוויזיה.
בבית אני לא מדליקה טלוויזיה בשעות היום, אבל כאשר היא כן דלוקה היא מעדיפה להסתכל עליה מאשר על כל דבר אחר (לפעמים מתעלמת מהקריאות שלי לשמה).
האם זה נורמלי שהיא מסתכלת המון על האורות? (אין ספק שהיא מתקשרת עם הסביבה, עוקבת ומחפשת את האנשים הקרובים אליה).
תודה וסליחה על האורך של השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 7.5 חודשים מסתכלת הרבה על האור - תגובה
19/11/2011לימור שלום,
צר לי שאינך מאד ברורה בתיאור שלך , ואולי באמת התנהגות הילדה אינה כה "ברורה" : מצד אחד את אומרת שהיא מתקשרת וסקרנית לסביבה, ומצד שני את אומרת שהיא "משתעממת" מאנשים, ומתנתקת, או מעדיפה להביט באורות.
ובכל מקרה, קשה לנו מאד לדעת בגיל זה מה "נורמלי" ומה לא.
באופן כללי, ברור שילד נמשך הביט על אור, כיוון שזה גרוי חזק וממוקד.
צריך יהיה לעקוב ולראות אם זה באמת נמשך, ואם היא תמשיך להעדיף גרויים אחרים על פני אנשים.
נקווה שהכל יהיה בסדר !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות חריגות בילד בן 3מיכל15/11/2011שלום,
בני בן ה 3 וחצי התחיל השנה גן חדש(מעבר מגן פרטי לגן עירייה),כבר עברו 3 חודשים מתחילת השנה ולילד ישנן כמה תופעות חריגות -
1. הילד מאוד אוהב חיות וכל הזמן מדמיין עצמו לחיה אחרת והדבר מתבטא בהליכה על 4 לעיתים גם ליקוק שולחנות,והגננת נורא חוששת מזה.
לעיתים מתעקש שהוא אינו ילד וכי הינו חיה.
2. הילד רוב הזמן אינו מוכן לשבת במפגשים ובזמן המפגש הולך לפינות אחרות ומתעסק בדברים אחרים.
3. הילד אינו מוכן להתחבר עם הילדים בגן מלבד ילדה אחת, וגם עם הוא מסכים סוף סוף להתחבר לילד נוסף אז הוא שוב מתחבר רק אליו - אינו מעוניין בכמה חברים במקביל.
**חשוב לי לציין כי הילד מתקשר היטב עם אנשים - משוחח,מחבק וכדומה....
קצת רקע על הילד - הילד הינו בן ראשון ונכד ראשון,קיבל תשומת לב יוצאת דופן מהמשפחה,בחודשים האחרונים נולדו לו 2 אחייניות ועכשיו תשומת הלב מתחלקת ביניהם, כמו כן הנני בהיריון מתקדם.
עד לשנה זו הילד היה בגן פרטי ומהגן אימי טיפלה בו עד לחזרתי מהעבודה, כיום יש לו מטפלת חדשה שנמצאת איתו עד שאני מגיעה מעבודתי.
אני לא אכחיש כי אני בתור אם לילד ראשון פינקתי מאוד את הילד ולא הצבתי הרבה פעמים גבולות.
מה יכול להיות ההסבר לתופעות הנ"ל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתופעות חריגות בילד בן 3 - תגובה
16/11/2011מיכל שלום,
בגיל 3, הדמיון מאד מתפתח, והגבול בין דמיון למציאות מטושטש. לכן הילד מסוגל להיכנס לתפקיד של דמות מסויימת, במקרה שלכם - זו חיה, ולהתנהג כמוה, בלי לזכור, שזה משחק.....
בהחלט ייתכן, כפי שאת חושבת, שמדובר בקושי בהסתגלות, במעבר ממצב של ילד יחיד, המקבל את כל תשומת הלב, ונמצא רוב הזמן לבד, לבין ילד שצריך לתפקד בקבוצה. ייתכן גם שהגננת אינה מאד חמה ותומכת.
מכל מקום, כרגע לדעתי אין צורך לדאוג, והדברים ישתנו במהלך השנה: גם יהיה חברותי יותר, וגם ההתנהגות ה"חריגה" תיעלם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת..אשמח לקצת סדר:שירן15/11/2011שלום, יש לי ילדה בת 3 וחודשיים שייש לה עיכוב התפתחותי..היא מתקשה בדיבור קשה לה להביע את עצמה בצורה ברורה (עם הרבה הפסקות באמצע משפט), מוטוריקה גסה (עבודה עם ידיים וקפיצה) וגמילה מחיתולים (אינה מוכנה כלל להגמל מתוך אי רצון מוחלט, למרות זיהוי קל בצורך). הופנתי ע"י טיפת חלב והגן לאבחון, היות והמתנה במסגרת קופת חולים ארוכה בחרתי לפנות בצורה פרטית או דרך הביטוח המושלם...לאן לפנות? לפסיכולוג התפתחותי או רופא התפתחותי קליני - נויורלוג? מה הבדל? האם צריך את שניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמבולבלת..אשמח לקצת סדר: - תגובה
16/11/2011שירן שלום,
טוב שהילדה תיבדק גם ע"י רופא התפתחותי/נוירולוג-ילדים, וגם ע"י פסיכולוגית התפתחותית, וכמובן - גם ע"י קלינאית תקשורת. לכן טוב שתהייו במסגרת מכון להתפתחות הילד, שם פועלים כל אנשי המקצוע, בשיתוף פעולה ובתיאום.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילמות סלקטיבית???קרן15/11/2011שלום רב שמי קרן, במסגרת עבודתי אני מדריכה ילדה בת שבע, ילדה ביישנית למדי (בעיקר בחברת מבוגרים) אינה דברנית גדולה,
אך בעלת יכולת ביטוי טובה מאוד, מסוגלת בהחלט לקיים קשר רציף הכולל דיבור.
בעיקר עם ילדים, תוך משחק - מדברת בשתף רב ואף מנהיגה את מהלך המשחק.
לאחרונה החלה אותה ילדה מסתגרת יותר ויותר בשתיקה.
לעיתים במהלך יום לימודים שלם אינה מוציאה מפיה יותר מאשר משפט או שניים.
היא נצמדת אל המורים ואמנם יוצרת עמם קשר עין אך מעבר לכך מתכנסת לתוך עצמה ושותקת . (שתיקה רועמת.)
לפניות ושאלות המופנות כלפיה היא מגיבה בהנהון ראש.
התנהגותה זו אמנם מוכרת למוריה להוריה אך רק כדבר שמופיע מפעם לפעם באופן מקומי (לאחר עימות עם ילדים או קושי זה או אחר שמתעורר.)
הפעם מדובר במשהו מתמשך הנמשך שעות רבות יום אחרי יום שאלתי היא, האם מדובר בהתנהגות שיש לקשור אותה עם תופעת האילמות הסלקטיבית.
או שעלי לפנות לכיוונים אחרים. אשמח לעזרתכם
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראילמות סלקטיבית??? - תגובה
16/11/2011קרן שלום,
יש כמה אבחנות למצב כזה. הן דומות, אבל לא זהות : אלמות סלקטיבית וחרדה חברתית. בהחלט חשוב שתגיע לאבחון של פסיכולוגית ילדים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילמות סלקטיבית...
לילך18/01/2012שלום ד"ר בן-נון,
לנו יש ילדה שממש השבוע מלאו לה 6 ואנחנו כבר בחודש ה-7 של טיפול עם פסיכולוגית ילדים. באנו אליה בעקבות חוסר יכולת של הילדה לשלוט על הרגשות והתפרצויות זעם שהתבטאו בבכי, זריקת צעצועים, קללות שמקורן לא מהבית והשטטחויות למינהם. עבדנו על תמלול רגשות באופן כללי וגם בסיטואציות בעיתיות שחוינו איתה וכעת ממש הגענו למצב שאנחנו מרגישים שהילדה עברה את ה"גל" של חוסר השליטה ברגשות שלה. אבל פתאום בשבועיים האחרונים החלו להופיע אצלה שתיקות רועמות. היא ממש מתנהגת כמו בובה. לא מדברת לא זזה דבר שגורם לנו ההורים לתסכול רב!
התחושה שלי היא שהילדה מחליפה התנהגות מפריעה אחת באחרת! במקום שיהיו לה התפרצויות זעם היא שותקת ובינינו זה לא פחות גרוע ומעצבן!
זה קרה מספר פעמים: פעם באי רצונה להכנס לחוג, פעם אצל חברה שהחברה החליטה לשחק במשהו שלא התאים לה, פעם בהתארגנות יציאה לגן בבוקר שלא ממש בא לה..
שאלתי היא איך אפשר להמנע מזה ולגרום לה פשוט לדבר על הדברים ולא להתנהג כמו בובה? אגב אצלנו במצבים הנ"ל היא לא מנידה את ראשה ל"כן ולא" ואפילו לא ממצמצת...ממש בובה :-(
לעזרתך אודה, לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילמות סלקטיבית?
לילך18/01/2012שלום ד"ר בן-נון,
לנו יש ילדה שממש השבוע מלאו לה 6 ואנחנו כבר בחודש ה-7 של טיפול עם פסיכולוגית ילדים. באנו אליה בעקבות חוסר יכולת של הילדה לשלוט על הרגשות והתפרצויות זעם שהתבטאו בבכי, זריקת צעצועים, קללות שמקורן לא מהבית והשטטחויות למינהם. עבדנו על תמלול רגשות באופן כללי וגם בסיטואציות בעיתיות שחוינו איתה וכעת ממש הגענו למצב שאנחנו מרגישים שהילדה עברה את ה"גל" של חוסר השליטה ברגשות שלה. אבל פתאום בשבועיים האחרונים החלו להופיע אצלה שתיקות רועמות. היא ממש מתנהגת כמו בובה. לא מדברת לא זזה דבר שגורם לנו ההורים לתסכול רב!
התחושה שלי היא שהילדה מחליפה התנהגות מפריעה אחת באחרת! במקום שיהיו לה התפרצויות זעם היא שותקת ובינינו זה לא פחות גרוע ומעצבן!
זה קרה מספר פעמים: פעם באי רצונה להכנס לחוג, פעם אצל חברה שהחברה החליטה לשחק במשהו שלא התאים לה, פעם בהתארגנות יציאה לגן בבוקר שלא ממש בא לה..
שאלתי היא איך אפשר להמנע מזה ולגרום לה פשוט לדבר על הדברים ולא להתנהג כמו בובה? אגב אצלנו במצבים הנ"ל היא לא מנידה את ראשה ל"כן ולא" ואפילו לא ממצמצת...ממש בובה :-(
לעזרתך אודה, לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד כמעט בן 5נ14/11/2011שלום רב,
בני בעוד מעט יהיה בן 5 ב"ה
ילד חכם מאוד, כל הזמן אומר לי אמא אני לא אוהב בנות רק בנים , שבא אליו חבר הוא מחבק אותו ושהוא הולך הוא נותן לו נשיקה בפה ... אציין שהוא לא מנשק אנשים בפה ובנים כן!!! אני לא יודעת איך ומה זה???? מדאיג אותי אציין שיש לו אחות בת 3 בבית והוא גם לפעמים לוקח את האודם ושם על השפתים מה זה?
עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד כמעט בן 5 - תגובה
15/11/2011שלום אמא,
בינתיים זה לא אומר הרבה.בגיל 5, הדמיון אצל ילדים מאד פעיל, והם נהנים לשחק דמויות שונות. בעניין הזהות המינית, זה בהחלט גיל שהבנים "מתנתקים" מאמא ומזדהים יותר עם אבא : עם הכוח של הגבר. הרבה ילדים חילוניים בגיל זה מזדהים עם סופרמן, וספיידר מן, מבקשים ללבוש את הבגדים שלהם, ומנסים להתנהג כמוהם.
רק בגיל ההתבגרות אפשר יהיה לומר, אם יש כאן נטייה מינית ברורה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה גורם לפנות?fe14/11/2011שלום רב,
בני הבכור בן 4 שנים ו-9 חודשים
נעדר יד דומיננטית
בועט בימין
מצייר בשמאל
מדביק בימין
..
מפגר אחר בני גילו בכל נושא היצירה, נעזר בילדים אחרים "שיציירו לו" ומפתח תסכול בתחום.
כיצד אני יכולה לסייע לו? למי לפנות?
חברה שניסתה לעבוד איתו על ציור ומגיעה מתחום החינוך המיוחד טוענת כי עין שמאל שלו מתמרכזת ובורחת בזמן ציור מקרוב.
האם לפנות לרופא עיניים? לנוירולוג? לריפוי בעיסוק?
תודה,
אמא מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלאיזה גורם לפנות? - תגובה
14/11/2011אמא יקרה שלום,
ראשית, טוב לבדוק את הראייה, אצל רופא עיניים לילדים ואצל אופטומטריסט, כדי לוודא שהראייה תקינה.
לגבי הציור - התייעצי עם הגננת, ולפי ההמלצה שלה, את זכאית לפנות למרפאת-בעיסוק מטעם קופת-חולים במקום מגורייך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שבעה חודשים לא עונה לשם שלהלימור13/11/2011שלום,
בתי נולדה בשבוע 37 והיום היא בת שבעה חודשים.
אובחנה כהיפוטונית ולכן עדיין לא עומדת על שש אבל עושה את כל היתר, מתגלגלת לשני הכיוונים, צוחקת בקול כשמצחיקים/מדגדגים אותה, ואפילו לפרצופים מצחיקים, רוקדת לצלילי שירים ומוחאת כפיים, ממלמלת ועושה המון קולות מצחיקים.
מאוווד סקרנית, מושיטה ידיים לחפצים, רוקנת כדי לתפוס אותם, משחקת איתם יפה.
אבל, עושה הרושם שהיא לא מגיבה לשמה, במיוחד לא מגיבה כאשר עסוקה במשהו או בוהה בטלויזיה, לציין כי כל הזמן אני ממציאה לה שמות חיבה ועד לפני כשבועיים לא ממש קראתי בשמה, אבל הסובבים האחרים כן עשו זאת.
האם עליי להיות מודאגת?
בנוסף, כאשר היא נמצאת בסביבה של הרבה אנשים היא ממש "מנותקת" (אולי זה נובע מביישנות?) ולוקח לה הרבה זמן להיפתח.
אני ממש מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שבעה חודשים לא עונה לשם שלה - תגובה
14/11/2011לימור שלום,
עוד מוקדם מאד להגיב לשם- זה קורה לקראת גיל 9 ח', כך שעדיין לא צריך לדאוג.
בכל מקרה, צריך להקפיד שהאזניים יהיו "בריאות", ואם יש דלקות אזניים - חשוב לעקוב אחר השמיעה, שתהייה תקינה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים לילד מגיל שנתייםסופיה12/11/2011בני בן 3.5 עד לפני שנה גרנו אצל אימי כשבני היה בן חודש עברנו לאימי ,ועברתי עם בן זוגי לבית משלנו.
באותה תקופה שאנחנו יצאנו מהבית,אחותי עברה לאימי עם בנה,מהראיה של בני אותו הוציאו מהבית,והנכד האחר בעצם תפס לו את המקום,הבית של אימי זו החממה של בני מהיותו תינוק,לכן תמיד כשהוא מגיע לאימי הוא טעון מאד כלפי הנכד האחר,ואחכ עובר לו.
זו בעיה אחת שיצרה לדעתי בעיות רגשיות שמתבטאות בעקשנות,והרבה בכי.
לבני יש ימים לא פשוטים הגרוש שלי לוקח אותו פעם בשבוע אליו לבית אימו,שאני יודעת שהוא ואמא שלו חתול ועכבר,ובנוסף יש לגרוש שלי בן מנישואין קודמים בגיל ההתבגרות ויש ביניהם המון מריבות,אבל לצערי הרב אני לא יכולה למנוע ממנו מלקחת אותו.
אנייודעת שכשלפעוט בגילו החיים וההתמודדות לא קלים ,כל המעבר,כמו ההלכת לאבא פעמים בשבוע,יש לבני נעילות על דברים שהוא מתעקש ובוכה המון,היום הוא בכה שכבר פשוט כאב לי כמה הוא בוכה.
אני רוצה איבחון לבני וחוות דעתך על מה שסיפרתי לך על קצה המזל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינויים לילד מגיל שנתיים - תגובה
13/11/2011סופיה שלום,
אי אפשר לעשות אבחון דרך האינטרנט, אבל החלט נראה לי כדאי שתפני לפסיכולוגית התפתחותית שתפגוש אתכם, תערוך אבחון, ותיתן לך הדרכה כיצד להתנהג עם הילד.
אין ליספק שקשה לילד בתנאים כאלה, הוא בוודאי מבולבל מי ה"אבא" שלו, ומה תפקיד בן-הזוג שלך בחיים שלו, ומה הקשר עם סבתא, ועוד.
מנסיוני, כשהילד גדל, והחיים שלו יציבים, הוא מסוגל להבין גם מצבים מורכבים , כמו של משפחה כמוכם. אבל עד אז, מסובך לו, וצריך אולי לתת לו יותר תשומת-לב, ולהיות איתו יותר סבלניים.
מקווה שעזרתי לך קצת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוטה מקסימההלל10/11/2011בתי, חגגה עכשיו 3. נבונה מאוד וחברותית.
לקחנו אותה לאבחון בהתפתחות הילד ( דאגתי מרמת השפה) ושם התרשמו ממנה מאוד, כילדה עם רמת קשב מעל הממוצע ,לטענתם היא מעל הממוצע בתחומים מסויימים ובממוצע.
הרופאה נתנה לה פזאל של צורות והיא עשתה זאת בצורה נהדרת.
אך בבית כאשר בתי ניגשת לפזאלים תמונה גם של 6 חלקים היא מתקשה ושל יותר חלקים ממש מתקשה- שמה הפוך תחלקים ובמקומות הלא נכונים.
( מה שמוזר: שיום אחד היא ממש הצליחה תפזאל 6 ויום למחרת היא כלל לא הצליחה)
מה עושים?
ממה נובע הקושי?
אולי זה עניין של בשלות ולתת לזה זמן.
מה מקדים ליכולת של הרכבת פזאל שאוכל לחזק אותה בשלבים מוקדמים?
באם לפנות למרפא בעיסוק באופן פרטי?
יש לציין שהיא מזהה המון צורות ואת כל הצבעים.
ממש לא נראה שיש לה בעיית ראיה.
לא עברה בדיקת ראיה.
ממש תודה על המענה אתן מקסימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפעוטה מקסימה - תגובה
11/11/2011הלל שלום,
אם הילדה עברה את האבחון אצל הרופאה, סימן שהכל בסדר, ואין צורך לדאוג. ייתכן שבבית, איתך, היא מעוניינת בחום שלך, בחיבוק שלך, בסיפור שתספרי לה, ולא במשחקים מובנים. המתיני בסבלנות, תני לה אהבה, שחקי איתה עם בובות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)