מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות השפהנלה25/12/2011
שלום,
יש לי שני ילדים בן 4 וקצת ובת שנתיים. אנחנו גרים בחו"ל וכן, חשוב לי לשמוע את דעתכם.
הבת שלי נכנסה לגן לראשונה לפני שלושה חודשים והתחילה ללמוד אנגלית. עד אז דיברתי איתה עברית אבל היא שמעה קצת אנגלית בעיקר מהבן שלי. היא מבינה הכל ומאוד עצמאית לגילה, אוצר המילים שלה בעברית מונה יותרמ-40 מילים, היא גם אומרת משפטים ואף התחילה לדבר באנגלית כמעט 7-8 מילים ומבינה הוראות פשוטות. שתי שאלות:
היא לא הוגה נכון את המילים, בד"כ הברה אחת מתוך מילה למשל: יד היא יא. עוגיה: איה, נשבר:בר, נגמר:מר אמא: אומה ועוד ועוד...
אני שמה לב לזה כי אני זוכרת שהבן שלי היה הרבה יותר ברור בגיל שלה, ההשוואה ביניהם היא רק לצורך מעקב אחרי ההתפתחות שלה.
הוא גם ספר וידע צבעים ודיבר משפטים יותר ברורים (ראיתי סרטון קצר שלו בגיל הזה לא מזמן שהפתיע אותי).
אני מעודדת אותה לנסות לדבר כל הזמן בכך שבכל פעם שהיא אומרת מילה חדשה, לא חשוב איך היא הוגה אני משבחת אותה ולא מתקנת אותה באותו רגע, רק אחרי מספר ימים חוזרת אחריה על המילה באופן תקין.
אך האם זה נשמע בסדר לגילה? קצת קשה לי לעשות לה בדיקת שמיעה כי אנחנו לא דוברות השפה המקומית אז אני לא יודעת איך אפשר לבדוק את זה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות השפה - תגובה
25/12/2011נלה שלום,
ראשית, חשוב לעשות לילדה בדיקת שמיעה, ויש דרכים לעשות זאת, ללא צורך בידע של השפה.
שנית, אצל ילד שחשוף לשתי שפות, במיוחד בהתחלה, צפוי שיהיו שיבושים מכל מיני סוגים : היגוי לקוי, "ערבוב" מלים, עיכוב בהתפתחות השפה וכד'.
זה לא נורא. בדרך כלל זה מסתדר מאליו במשך הזמן, והילד לומד לרכוש את שתי השפות, כל אחת בצורה תקינה.
אם חלילה ימשיכו שיבושים עד גיל 3 וחצי-4, תצטרכו לפנות לקלינאית תקשורת להדרכה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שקשורה לתחרותיותשגית22/12/2011לד"ר יוכי שלום רב:
יש לי ילד בן 4 ,הוא ילד מקסים ונבון .
אחת ממהתנהגויות שלו היא שהוא אוהב להיות תחרותי עם האחר כמו למשל אם הוא נמצא עם חבר או דוד הוא יגיד שהוא יותר גדול ממנו ,רץ יותר מהר ,משחק יותר טוב ,וכן הלאה .
רציתי לדעת האם זה חלק ממהתתחות שלהם בגיל זה ? ואם לא אז איך אני יכולה להקטין תופעה זו ?
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה שקשורה לתחרותיות - תגובה
23/12/2011שגית שלום,
זו איננה תכונה אופיינית לגיל, אלא כנראה תכונה אופיינית לבן שלך. לפחות כרגע.
לא נורא. לא צריך להילחם בכך. במשך הזמן, הוא ילמד בעצמו שילדים לא אוהבים לשמוע אותו מתרברב, והוא יפחית את סגנון ההתבטאות הזה.
כרגע, אולי טוב שיש לו בטחון עצמי ודימוי עצמי גבוהים.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חמשאמאטובה22/12/2011שלום וברכה
בני בן חמש וחודש מדבר יפה מצחיק ומוסיקלי.
1)
אין אבל אין מצב שאפשר לקחת אותו להצגה או כל מופע אחר שמכבים שם את האור..הוא מתחיל להילחץ ולבכות. אני כל כך רוצה לקחת אותו להצגות ולמופעים .
2) הוא עדיין לא עולה במדרגות רגל אחר רגל אלא רגל ומנוחה רגל ומנוחה....הוא אומר שהוא עייף או שכואבות לו הרגליים.
הוא ילד קצת שמנמן ולא ממש פעיל הוא מעדיף לקרוא ולצייר.
הוא כותב יפה מחזיק עיפרון ביציבות , אבל מעדיף לצייר בצבע אחד כמו שחור או עיפרון..הוא לא מצייר ציורים צבעוניים... האם אני צריכה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתיקון
אמאטובה22/12/2011הוא יודע לעלות במדרגות רגל אחרי רגל אבל רק שאני מעירה לו , הוא" מעדיף" לעלות בצורה "הקלה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - תגובה
23/12/2011אמא יקרה שלום,
אינני רואה סיבה לדאגה לפי התיאור שלך. כל ילד מתפתח בקצב שלו, לא בדיוק אותו דבר, ולא בדיוק בקצב אחיד. אף אחד מאיתנו לא מושלם, ולכל אחד יד צדדים שהוא חזק יותר וצדדים שהוא חלש יותר.
זה בסדר.
חשוש שתשדרי לו שהוא בסדר, שאת סומכת עליו, שאת שמחה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3 -מפספס קקי בתחתוניםאורית20/12/2011שלום
הבן שלי גמול מחיתול כחצי שנה
הגמילה הייתה יחסית קלה ועברה יחסית בקלות בלי הרבה פספוסים
לאחרונה -כבר כחודש וחצי ,אני מקבלת דיווחים מהגננת שהוא מפספס קקי בתחתונים
בהתחלה זה היה עד פעמיים בשבוע ולאט לאט התדירות גברה ...
הבן שלי אומר שיש עוד ילד בגן שעושה בתחתונים ( אולי הוא מחקה אותו ...?!?)
בבית הוא לא מפספס ומבקש לעשות בשירותים כשיש לו
בגן אומרים לי שזה קורה תוך כדי משחק והוא לא שם לב כנראה ....
בטיפת חלב אומרים שעובר עליו משהו
אני כבר לא יודעת מה לעשות.האם מדובר ברגרסיה ? הוא עובר משבר ואני לא יודעת ??
איך מתמודדים? האם צריך לכעוס עליו בכל פעם שהוא מפספס או " להחליק את זה " ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 3 -מפספס קקי בתחתונים - תגובה
21/12/2011אורית שלום,
בכל הזדמנות אני מנסה להסביר, שההתפתחות איננה ב"קו ישר עולה" : יש התקדמות ויש נסיגה, כמה פעמים, עד שהילד בשל לחלוטין. השליטה בסוגרים במיוחד היא תהליך מורכב, פיזיולוגי ונפשי, וממושך בדרך כלל.
לא תמיד אנו יודעים מה הסיבה לנסיגה : חוסר בשלות פיזיולוגי, משבר כלשהו, לפעמים מחלה קלה ? בהחלט ייתכן שזה קורה משום שהילד מרוכז בדבר כלשהו, ואיננו ער ללחץ על פי הטבעת, או בסימנים אחרים לצורך להתפנות. אבל בגיל 3, זה בוודאי לגיטימי, כיוון שמדובר בילד צעיר מאד, באופן יחסי. חלק גדול מהילדים רק מתחיל עם הגמילה סביב גיל 3 !
לא טוב לכעוס על הילד. ראשית, משום שלדעתנו זה איננו בשליטתו, והוא לא אשם. שנית, תמיד עדיף לחזק את הטוב באופן חיובי : להחמיא לו כשהוא עושה בשרותים, לציין שהוא כבר גדול, וכד'.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנתיים ועשרהעליזה18/12/2011יש לי ילד בן שנתיים ועשרה חודשים. הוא לא מתעניין במשחקי דמיון ולא בפאזלים אן כרטיסיות. אוהב במיוחד להכניס ולהוציא דיסקים למערכת או לשחק בטלפון הנייד שלי (מעביר, מוריד שירים וכ"ן). זה ממש אובססיבי .הוא ילד מאד חברותי , שמח, אוהב ורגוע. התחיל לדבר מאוחר אבל הוא מדבר בסדר.בגן הוא לא עושה זאת ( כי אין םלפון או דיסקים)כמובן אך ראיתי שהוא נוטה יותר לשחק בדברים טכניים( לסגור ולפתוח דברים, כפתורים וכ"ן). האם יש מקום לדאגה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן שנתיים ועשרה - תגובה
19/12/2011עליזה שלום,
אינני רואה סיבה לדאגה. לכל אחד מאיתנו, גם ילדים וגם מבוגרים, יש משהו "מיוחד", לפעמים קצת יוצא דופן או אפילו מוזר. העיקר הוא שהרוב בסדר ונורמלי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בדיבוראמא17/12/2011שלום רב,
בני בן שנתיים ו4 עדיין לא מדבר
מאד מתוסכל ועצבני כשרוצה משהו
שלא מבינים אותו דופק את הראש בריצפה ומסתכל עלינו בחיוך
ומחכה שנבוא אליו
עדיין לא מצביע.
כשרוצה צעצוע מסתכל עליי
ואחר כך על צעצוע וכך אני יודעת מהוא רוצה
כשרוצה שאני אעזור לו לוקח את היד שלי ומוביל אותי
שרוצה שירימו אותו על הידיים לוקח את הידיים שלי ושם
על המותניים שלו
כשאני שרה לו רץ אליי ועומד מולי ומחייך אליי אוהב
שמדברים אליו ושרים לו
מזהה אותנו ההורים מחבק אותנו רץ אלינו
אומר הבהרות חוזרות אבל עדיין אין מילים
מגיל צעיר היה ממלמל מגיב לנו
אוהב משחקי קוקו
התחיל ללכת מאוחר בגיל שנתיים וחודשיים
בגלל היפוטוניה
האם לילד יש בעיית תקשורת או חשש לאוטיזם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב בדיבור - תגובה
18/12/2011אמא יקרה שלום,
קשה לעשות אבחנה דרך האינטרנט, רק לפי התיאור שלך. למשל, חשוב מאד לדעת איך הילד בגן, איך הוא עם אנשיים אחרים, עם ילדים.
מה שברור הוא שיש לו איחור בהתפתחות השפה, והוא מאד מתוסכל מכך. לכן, צריך דבר ראשון, ובדחיפות, להביא אותו לאבחון של קלינאית תקשורת.
את מספרת שהוא גם איחר בהתפתחות המוטורית, בגלל היפוטוניה, ולכן כדאי שיבדוק אותו רופא התפתחותי.
אני מציעה לך לדבר עם רופא הילדים, ולבקש ממנו הפנייה למכון להתפתחות הילד. שם יש צוות רב-מקצועי, והילד יקבל כל מה שהוא צריך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לי סיבה לדאגה?ליאת12/12/2011שלום. בני הקטן בן שנתיים ו-7. ילד מתוק ושמח, עדיין לא הולך לגן ולכן אין לי אפשרות להערכה אובייקטיבית מול בני גילו. הוא מדבר מעולה: אוצר מלים עשיר, משפטים, סיפורים, שירים. יודע לנהל שיחה, להבטיח הבטחות ולעמוד בהן ("אמא, אני רק יושב פה, אני לא אלקק את העוגת יום-הולדת, אני מבטיח!" - ועמד בזה...). מוטוריקה גסה מצוינת: מטפס, קופץ, רץ. מטוריקה עדינה: יודע לעשות שני פאזלים שאותם הוא אוהב, של 24 חלקים. מה מדאיג אותי: לא מוכן לשבת ולצייר או לעשות יצירה. אם מציעים לו מקשקש 10 שניות ועוזב את זה. לא מוכן לנסות פאזלים אחרים (בעבר היו לו הרבה שעשה של 6, 9, חלקים, הם כבר קלים לו מדי, אבל של 12 או 24 חדשים הוא לא מוכן, רק עושה את אותם שני פאזלים תמיד). ספרים: כנ"ל - לא רוצה לגוון. יש לו ארבעה חמישה ספרים שאותם מבקש שיקריאו לו שוב ושוב - וזהו. מאוד נצמד למה שמוכר לו בעוד הקשר: לא רוצה ללכת לבקר בבתים של אנשים שלא מכיר. אם הולכים - מבקש לחזור הביתה, בבכי. אפילו אם בבית הזה יש ילדים ומשחקים. לפעמים אחרי שעה שעתיים הוא מתרצה ומתחיל לשחק, אך לא תמיד. מה שעוד מטריד אותי: נגמל מפיפי בחיתול לפני שלושה ארבעה חודשים, רק ביום. אבל: קקי מוכן רק בחיתול, ומחכה לחיתול של הלילה או מבקש שנשים לו חיתול. בשום אופן לא מתיישב בשירותים. צועק ובוכה וכועס כשמציעים לו. ועוד דבר מוזר שהתחיל לאחרונה: הוא התחיל בכוונה להשתין על הרצפה. מפשיל מכנסיים ועושה פיפי. לא נראה לי שלא מספיק לשירותים, נראה לי שזה בכוונה. וגם: כל הזמן רוצה ומבקש לעשות אמבטיה. זה עניין של החודשים האחרונים. ממש כל הזמן רוצה להיכנס לאמבטיה. אנו מסרבים, לעתים הוא מטפס ונכנס לבד ופותח את המים, מה שמאוד מסוכן כמובן, אך הוא אלוף טיפוסים ואף פעם לא קרה לו דבר...כשאני אומרת לו לא לטפס לבד הוא אומר: אני לא אטפס יותר, אני לא רוצה לשבור את הראש! (כי אביו אמר לו שישבור את הראש...), אבל לא עומד בהבטחה הזו, והתחלנו לנעול לו את האמבטיה כדי שלא ייכנס לבד. האם את חושבת שמהתיאור שלי יש בעיות שעלי לטפל בהן? בגלל שהוא לא בגן קשה לי להעריך את ההתנהגויות והאופי מול בני הגיל, ואיני רוצה לפספס בעיות אם ישנן. את חושבת שיש בעיה עם ההיצמדות לכמה ספרים ולשני פאזלים? לסירוב לעשות יצירה? האם האמבטיות וההשתנות - מעידות על בעיות, או שזה חלק מה'גיל שנתיים' וענייני העצמאות וההתרסה שלו? אני יודעת שקשה באינטרנט, אבל אודה בכל זאת להבין האם מה שסיפרתי בסה"כ תואם גיל או שיש דברים ממוקדים שעלי לטפל בהם, ואם כן, למי כדאי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם יש לי סיבה לדאגה? - תגובה
13/12/2011ליאת שלום,
קראתי את כל התיאור שלך, הוא באמת ארוך ומפורט, אבל אני בהחלט יכולה להרגיע אותך באופן כללי שהילד שלך עומד בקריטריונים הצפויים בגילו.
אני מציעה לך לקנות ספר של פסיכולוגיה התפתחותית, כדי שתוכלי לבדוק בכל פעם את אבני-הדרך האופייניות לכל גיל, ותהיי רגועה שהילד תקין.
אני גם מציעה לך, לשלוח אותו לגן, כדי שיהיה עם קבוצת ילדים בני גילו כמקובל, ישחק וילמד את מה שמקובל לבני-גילו, ואז תוכלי להיות רגועה לגמרי, וגם תהיי עוד מישהי, שתוכל לאפשר לך את ההשוואה עם ילדים אחרים.
אבל מעבר לכך - הלמידה מילדים אחרים, וההשתלבות בגן ובקבוצה תורמת רבות לילד, וטובה לעין ערוך מגידול ילד לבד בבית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שובב,צליל11/12/2011בני בן שנה ושמונה חודשים,ילד בכללי עדין מהר מתקרר, מעבר לכך הוא ילד של נתינה מלטף מחבק, כשהוא צופה בטלויזיה הוא קשוב, (מדי פעם בלולו יושב) אבל כשיושב בשטיח או על כיסא באמצע צפייה הוא פתאום משתולל, וזורק כל מה שבשולחן, ניסיתי לשבת איתו לעשות מגדל קוביות, בטיפת חלב התלהבו שעשה 7, קומות, אחד היא וחאד הוא, אצלי בבית עושה אחד שתיים ומעיף, כשיושב לאכול בעגלה או בכיסא שלו, אחרי דקה יורד מהם, או בכללי יושב לידי ואוכל ואז קם והולך לחדר, למטבח, זה שניות לוקח אבל זה מלחיץ אותי שאולי הוא היפרקטיבי, או שיש לו בעיית קשב וריכוז,(אצל המשפחה שאנחנו מתארחים גם שם קצת בהתחלה חושש ואז משתולל, נוגע בכל) אשמח לעזרתכם,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד שובב, - תגובה
12/12/2011צליל שלום,
מוקדם מדי להעריך ף ילד בגיל זה, באופן טבעי זקוק לתנועה, לתרגול הגוף במרחב, להנאה מתחושת התנועה ומכוח הגוף שלו. זה שלב התפתחותי נורמטיבי, שבדרך כלל נרגע בהדרגה עד גיל שנתיים.
רק בהמשך אפשר יהיה לראות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לחוגליאת11/12/2011שלום רב.
רציתי לדעת האם מומלץ חוג טניס לילד בגיל 4.5.
ואם לא, מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמלצה לחוג - תגובה
12/12/2011ליאת שלום,
אינני רואה סיבה למה לא.
נסי. ייתכן שזה קשה מדי עבור ילד בגיל זה, וייתכן שהוא לא יצליח ויהיה מאוכזב מכך. אבל לנסות - תמיד אפשר ותמיד טוב. גם כשלון מלמד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסייגים
ליאת12/12/2011תודה על התשובה המהירה.
הילד שלי כבר נמצא בחוג טניס, והוא מסתבר..כישרון בטניס.
אין לו שום בעייה עם החוג מבחינת טכניקה וקאורדינציה.
השאלה שלי נשאלה בעקבות מידע שעבר אליי, והוא שחוג כממו טניס לא מומלץ לילדים קטנים כיוון שהוא מתמקד בצד אחד של הגוף, כלומר מפתח צד אחד והוא לא סימטרי.
ולילדים קטנים מומלץ לעסוק בספורט סימטרי.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסייגים - תגובה
12/12/2011שוב שלום,
ראשית, זה לא נראה לי מדוייק, למרות שאינני מקצוענית בתחום, מאחר שפרט לפעילות היד, שהיא באמת לא סימטרית, אבל בגיל זה ממילא פעילותנו כבר אינה סימטרית, וצד ימין (בדרך כלל) מוביל בפעילות, יש חלקים אחרים של הגוף שפועלים בשלמות, כמו ההתרוצצות אחרי הכדור, על שתי רגליים, ועם כל הגוף !
כפסיכולוגית, מה שחשוב בעיני הוא ההנאה של הילד מהפעילות, והתרומה שיש לכך על הדימוי-העצמי שלו, ועל הבטחון העצמי שהוא מפתח.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסייגים - תגובה
מיכל בר-נס12/12/2011היי ליאת,
טניס באמת ספורט אסימטרי להערכתי אין סיבה לא לשחק אבל אני מציעה לך לעקוב אחרי המנח של הגב שלו ואם את חושבת שיש אסימטריה את יכולה לאזן אותו על ידי פעילות ספורט סימטרית (יש הרבה)
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאלוג-בן שנתייםשולי11/12/2011שלום. יש לי בן מקסים בן שנתיים+7, אנו גרים בחו"ל ולכן חשוב לי לקבל עיצה ברשת, אני מתנצלת על האורך! בני החמוד מדבר יפה כבר מגיל שנה ו-8: אוצר מלים רחב, מכיר המון חיות, יודע להשתמש נכון בגוף (אני, את, הוא) ולהטות פעלים זכר-נקבה, יחיד רבים וכולי, וגם יודע להטות עבר והווה במדויק, לבנות שאלות וכיוצ"ב. מצד שני, יש כמה דברים שמשהו אצלו לא בדיוק יושב נכון, אולי זה פשוט שלב כזה - אך חשוב לי לשאול. האחד: הוא לא טוב בדיאלוגים, לכאורה לא לגמרי משתף פעולה. אם ישאלו אותו שאלה פשוטה שמעניינת אותו, כמו: אתה רעב?, אתה רוצה ללכת לגינה? הוא יענה מהר ולעניין. אבל אם רוצים לפתח איתו שיחה של איזה חיות ראינו בגן חיות? כאלה דברים - הוא לא יענה, יישאר בענייניו, אפילו שהוא כמובן יודע היטב ומכיר את כל החיות. אני לא בטוחה שאני מובנת, אז אסביר עוד, אפילו אם הוא מעלה נושא ואני מפתחת אותו, הוא יישאר בשלו. הוא לא ענה או ימשיך אתי את מה שדיברנו עליו. נניח יגיד ביוזמתו: "רציתי לרכב על הפיל. אני קטן מדי לרכב על פיל", ואני אמשיך ואשאל: "מה עשה הפיל? הרים רגל, נכון?" הוא לא ישיב לי, רק יחזור שוב על מה שהטריד אותו בדיוק באותו ניסוח שכבר דיבר עליו. אין מצב שהוא עובר למשל סקירה של אחות טיפת חלב שתבדוק אותו, הוא פשוט לא יענה לה למה שהיא שואלת, זה לגמרי ברור לי, ונראה לי כנ"ל אצל קלינאית תקשורת. יש לו אג'נדה משלו ואני לא רואה אותו עונה אם מראים לו תמונות או משתף פעולה בסגנון הזה. בנוסף, הוא מאוד חזרתי. הוא אוהב משפטים וסיפורים מסוימים, וחוזר עליהם שוב ושוב, לפעמים חודשים. למשל הוא אוהב משפט שמצחיק אותו: "אני אוכל קקי ונועם שותה פיפי ", אומר וצוחק. זה יכול להיות משפט על משהו שאחיו אמר לו לפני כמעט שנה (וכבר אז זה עניין אותו): "אם ביזון יבעט בך אז אתה תמות", הוא לפעמים מטה את המשפט ל"יבעט בי", או אומר את זה לי ואז מטה בנקבה. הוא יכול לחזור שוב ושוב על שאלה, בעיקר אם לא ענו לא או הוא לא הבין את התשובה. הקטע שהוא חוזר בדיוק על אותו סדר של המשפט, והוא גם לא מקשיב או מחכה לתשובה, כאילו זו לא שיחה, אלא ציטוט כזה.... הוא נשמע כמו תוכי קטן... גם לגבי דברים שהוא המציא וגם לגבי דברים ששמע ממישהו. מוטורית - ילד מוכשר מאוד. עושה דברים שאחיו בן החמש עושה, הצלחה לא פחותה מאחיו הגדול. לסיכום, אודה לשמוע חוות דעת, או רק דיעה האם נראה כי יש ממה לדאוג? כאמור - אני לא גרה בישראל, ולכן לא יכולה ללכת לבדיקת התפתחות, הוא מדבר רק עברית ואין כל דרך לבדוק את רמת התקשורת שלו במדינה שבה אני חיה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיאלוג-בן שנתיים - תגובה
12/12/2011שלום,
זה קורה לפעמים לילדים בגיל זה, הנמצאים עדיין בשלב "אגוצנטרי", ולכן אינם מתייחסים לדיבור של האחר, ואינם מפתחים דו-שיח, אלא ממשיכים ברצף הנושא המעסיק אותם.
אפשר לחכות עוד 3-4 ח' ולראות אם התופעה ממשיכה.
אם כן - כדאי לפנות לקלינאית תקשורת להערכה. אני מניחה שאיש מקצוע יוכל להעריך את הבנת הילד ורמת השפה שלו מתוך הסתכלות, גם בעזרת התרגום של האם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות ילדה בת 5 וחציגדעון08/12/2011שלום,
בתי בת 5.5. אחותה בת 3.
נראה שהיא ילדה ביישנית, היא כמעט ולא מדברת עם ילדים בגן, ואם היא מדברת זה דיבור חלש. כנ"ל עם הגננות.
היא אומרת שמשעמם לה בגן וכאשר היא לא מדברת או עונה למישהו זה מכיוון שהיא פשוט לא רוצה. אני חושב שיש לה מעין מחסום והיא כן רוצה. אבל אי אפשר לדעת.
מצד שני, כאשר באים אליה הביתה חבר או חברה, היא מצחקקת ומשחקת איתם באופן נורמאלי לחלוטין.
איתי ועם אשתי היא ילדה חייכנית, מצחיקה, אוהבת לשיר ולרקוד, מאוד חכמה ורגישה.
גם עם אחותה היא אוהבת לשחק ולפטפט.
היא יכולה לשתוק בחוג ציור שלוש שעות וכאשר יוצאת מהדלת היא תהפוך פתאום לחייכנית ופטפטנית.
לעיתים היא בוכה על דברים שנראים לנו פעוטים. אני חושב שזה מתסכולים או קנאה לאחותה או שפשוט עניין של תשומת לב.
עוד נקודה: עברנו דירה לא מזמן. אבל הגן לא השתנה. גם החברים לא השתנו. בשנה הבאה היא אמורה לעלות לכיתה א.
האם התיאור נראה נורמאלי לילדה בגילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמה שאלות ילדה בת 5 וחצי - תגובה
09/12/2011גדעון שלום,
כפי שאתה מתאר, כנראה שיש לך ילדה ביישנית. מדובר בתכונה מולדת, שיש לה רצף: בדרגה מסויימת, אנו מקבלים את זה כתקין, ובדרגה קיצונית - אנו רואים בכך בעייה. יש לזה אפילו מינוחים מקצועיים, כמו : "ביישנות קיצונית" (), EXTREME SHYNESS
שזו דרגה עליונה של ה"נורמלי", ובגבול הבעייתי, והדרגה היותר חריפה מוגדרת "חרדה חברתית" SOCIAL PHOBIA. זה מצב שבו הילד, או האדם, מגבילים את עצמם בתפקוד החברתי, מרגישים רע בחברת אחרים, כמעט אינם מדברים עם אחרים, ועוד.
נראה לי שהבת שלך אולי בדרגה של "ביישנות קיצונית".
אפשר לעזור לה ע"י טיפול פסיכולוגי. יש מטפלים שמיומנים בטכניקות מיוחדות לכך, אך כדאי להמתין עם זה עוד קצת : עוד שנה, סביב גיל 7. אז הילד בשל יותר, ומוכן יותר לשתף פעולה, ולכן הטיפול יעיל יותר.
מבחינתכם כהורים - טוב לעודד אותה למפגשים חברתיים ולפעילות בחוגים וכד', לשבח אותה על השתתפות. טוב גם שאתם תהייו מעורבים ותתנו לה דוגמה : תזמינו חברים שלכם עם ילדים הבייתה, תיזמו פעילויות משותפות. ילד לומד מכך הרבה, ונוכחות ההורים בפעילויות משותפות נותנת לו בטחון.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להתחיל להלחץשנינה06/12/2011שלום רב
אני פזיותרפיסטית בראשית דרכה ואמא צעירה לתאומים מתוקים בני חצי שנה. נולדו בשבוע 35+4,
בשכיבה על הבטן הם מרימים יפה את הראש, נשענים על האמות ולעיתים ממש על כפות הידיים (פתוחות ואגרופים לסרוגין), אני מתחילה להיות מודאגת כי הם עדין לא מראים סימנים של התהפכות מהבטן לגב ולהפך. לפני כ שלושה חודשים שניהם התהפכו מהבטן לגב 1-2 פעמים ומאז לא. אין העברת משקל בין הידיים. אני עובדת איתם על גלגולים ועל נשיאת משקל והעברת משקל אבל אין יותר מידי שיפור. למעשה הגיל המתוקן הוא 5 חודשים, האם יש לי סיבה להלחץ ולהכנס לטיפול במרכז להתפתחות הילד או לתת לזמן לעשות את שלו?
תודה,
אמא צעירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם להתחיל להלחץ - תגובה
07/12/2011אמא יקרה שלום,
כאיש מקצוע, כדאי לך לדעת, שגם "תאומות" היא גורם מעכב בהתפתחות, ולכן צריך לקחת בחשבון שהחמודים שלך הם גם קצת פגים, וגם תאומים, ולכן צפוי, שיהיה להם איחור קל בהתפתחות.
אינני רואה סיבה לדאגה, לפי תיאורך. אבל, במיוחד משום שאת איש מקצוע, עדיף יהיה, למען השקט הנפשי שלך, שתבקשי ליווי של פיזיותרפיסטית התפתחותית, שתראה את הילדים פעם בחדשיים-שלושה, ותרגיע אותך, או תיתן לך תרגילים מסויימים לפעילות בבית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להתחיל להלחץ - תגובה
מיכל בר-נס07/12/2011היי שנינה,
ההתהפכות מבטן לגב היא בדרך כלל נפילה,הם עשו את זה וכעת יותר יציבים.
העברות משקל בגיל הזה הם בתנועות מאד קטנות או בהושטת יד קדימה.
מאחר שאת מוטרדת אני מציעה לך לפנות ליעוץ פיזיותרפיה ולשמוע את דעתה.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדובר בטונוס שרירים גבוה?דינה06/12/2011שלום,
בתי בת 3 חודשים, מזיזה הרבה את הידיים והרגליים גם בזמן האכלה בבקבוק (אוכלת בד"כ בעגלה), לא אוהבת שמחזיקים אותה בתנוחת ערסול, מתנגדת ובוכה. בכלל מאוד סלקטיבית לגבי תנוחות החזקה: צריך להחזיק אותה בעמידה לא בישיבה, כשאני מחזיקה אותה אז רק בתנוחה אנכית בטן לבטן וכשאביה מחזיק אותה אז כמובן גם בעמידה ובד"כ כשהיא שכובה על הבטן על הזרוע שלו בתנוחת נמר על עץ.
היא מצליחה להרים את הראש כשהיא שוכבת על הבטן, אבל לא לזמן ארוך ובד"כ גם מקטרת. גם שמתי לב שכשאני עושה לה קצת תרגילי זרועות ורגליים יש התנגדות כשאני מזיזה לה את הזרועות וגם את הרגליים וזה לא הולך חלק. כפות הידיים שלה בד"כ קפוצות, אך היא מצליחה להחזיק חפצים שאני שמה לה ביד, מכה בחפצים תלויים, משחקת הרבה עם כפות הידיים ומכניסה אותן לפה.
האם התופעות הנ"ל עלול להעיד על בעיה בטונוס שרירים? האם יש צורך לקחת אותה לבדיקה?
אשמח לעצתכן.
תודה רבה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם מדובר בטונוס שרירים גבוה? - תגובה
מיכל בר-נס07/12/2011היי דינה,
אני ממליצה לך לקחת אותה לבדיקה של פיזיותרפיסטית התפתחותית אפשר לגשת להתפתחות הילד באזור מגורך ואז יוכלו להגיד לך בצורה הטובה ביותר.
בינתיים אני ממליציה לך לא להעמיד אותה למרות שהיא אוהבת, את ההתנהלות איתה כדי לעשות כמה שיותר מעוגל שהיא מאפשרת-כמובן לא בכח. לפעמים ניתן לערסל בהדרגה.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, רק רציתי להבהיר
דינה07/12/2011אנחנו לא מעמידים אותה, הכוונה שלי הייתה שהיא אוהבת שאנחנו מחזיקים אותה כשאנחנו בעמידה, לא היא. האם את עדיין חושבת שיש צורך לגשת לפיזיותרפיסטית התפתחותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, רק רציתי להבהיר - תגובה
מיכל בר-נס07/12/2011היי,
טוב מאד שאתם לא מעמידים.
על פי התאור שלך אני ממליצה לפנות לפיזיותרפיסטית התפתחותית.
בברכה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבון עם אצבעותאילנה06/12/2011בני בן 7 ועשרה חודשים. כשהוא מכין שע"ב בחשבון אני רואהשהוא כל הזמן נעזר באצבעות שלו, כרגע הנושא הוא חיבור וחיסור גם בעשרות. האם זה נורמלי לגילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחשבון עם אצבעות - תגובה
07/12/2011אילנה שלום,
אינני יודעת לענות לך, כיוון שזה תלוי בדרך שהילד למד.
התייעצי עם המורה : שאלי אותה איך היא רואה את הילד יחסית לילדים האחרים בכיתה. ייתכן שהוא בסדר, ואין צורך לדאוג.
ייתכן - שיש לו קושי מסויים, וכדאי לחשוב איך לעזור לו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 2 מרביץריקי05/12/2011יי בני בן ה2 רוב הזמן מרביץ לאחרונה לילדים בגן וגם התחיל לנשוך אותי ולמשוך ליבשיער וכשאני לא מרשה לו משהו אז הוא מתעצבן ובא לנשוך אותי הוא ילד מאודחברותי אבל יחד עם זאת גם מאוד שובב לדעתי יש לו בעיה התנהגותית האם עליי לפנות לאיש צ=מקצוע לאבחון??חשוב לציין שאני בהריון ואנחנו כל הזמן מדברים איתו על כך ומשתפים אותו. איך עליי להתנהג איתו בבקשה אני ממש בחרדה ומודאגתמאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 2 מרביץ - תגובה
06/12/2011ריקי שלום,
אינני רואה שום סיבה מוצדקת לדאגה שלך. ראשית, בגיל שנתיים, רוב הילדים מרביצים, ונושכים ומושכים בשיער, כיוון שזו דרך ההתקשרות שלהם. עדיין קשה להם להתבטא באופן חופשי בשפה, והם מתבטאים עם הגוף.
שנית, גם אם יש לך ילד שובב, זה לא נורא. בהחלט יש סיכוי שהוא יירגע עם הזמן, וישתפר, ובגיל 4 יהיה ילד רגוע יותר.
סבלנות ! אם תהיי סבלנית כלפיו, גם הוא ילמד להיות שקט ורגוע יותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)