פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרביצה המון
    נטע
    04/12/2011

שלום ילדתי בת שנתיים וחודשיים, מתפתחת יפה. הגננת אומרת שהיא מאוד מבינה ומפותחת אוהבת להקשיב ולהשתתף בפעילויות בגן, הבעייה שהיא מרביצה המון מעבר "לרגיל" לילדים, אם משהו לא מוצא כן בעיניה היא מרביצה, נושכת ומושכת בשיער ולא מרפה. לקחתי אותה לגן ונשארתי איתה מעט וראיתי איך משהו לא נראה לה שאחד הילדים עשה היא ממש הרביצה לו, הגננת אמרה שהיא תמיד ככה ולא בגלל שאני הייתי בגן, הדבר קורה כבר תקופה לא מבוטלת, איך עלי לנהוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרביצה המון

הוספת תגובה

• מרביצה המון - תגובה

05/12/2011

נטע שלום,
    גיל שנתיים הוא גיל שבו הילדים מרבים מאד להשתמש בידיים, כדי להתבטא, ועיקר ההתבטאות הוא בדרך של תוקפנות. רוב הילדים בגיל הזה מרביצים, ונושכים ומושכים בשיער. זה לוקח כמה חדשים, וזה חולף.
    צריך לומר לילד בטון ברור וכועס, שזה לא בסדר להתנהג כך, אפשר ל"תפוס" לו את הידיים, ולהחזיר אותן בחוזקה כמה שניות, כדי שיפנים את המסר של "אסור". אבל אין צורך להתרגש יותר מזה. זה שלב התפתחותי נורמטיבי. כשהשפה מתפתחת והילד יכול להתבטא באופן שוטף יותר במלים, התנהגות זו נעלמת.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-7 חודשים, מרייר המון
    דינה
    03/12/2011

הבן שלי בן שנה ו-7 חודשים, יש לו את כל השיניים מגיל שנה וחודשיים, אינו מנוזל או מצונן.
    הוא מרייר כל הזמן, נוזל לו רוק מהפה והחולצות שלו רטובות מזה.
    נראה לי שהוא מדבר בסדר לגילו (לא הוגה את כל האותיות אבל עם אוצר מילים סביר )
    האם אני צריכה לפנות לייעוץ?, האם לקלינאי תקשורת?
    ואם כן אשמח להמלצה.
    תודה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-7 חודשים, מרייר המון - תגובה

05/12/2011

דינה שלום,
    יש מצבים של "רפיון שרירים של הפה והשפתיים", כך שהילד אינו סוגר טוב את הפה, ואינו בולע את הרוק באופן שוטף. כך הרוק מצטבר ובפה, ונוזל החוצה.
    כדאי בהחלט להתייעץ עם קלינאית תקשורת, שתדריך אותך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מרביץ ילדים בגן
    רומן
    03/12/2011

שלום!
    בני בן שלוש. התפתחותו הרבה יותר גבוה מאשר לילדים בגילו.הוא יודע הרבה שירים,יודע חלק מאותיות,מנהל שיחה כבוגר,גם התפתחות פיזית מאוד מהיר.הלך כבר ב-10 חודשים.
    אך גננת מתלוננת שהוא מרביץ ילדים בגן ולא מכשיב לה.באמצע שיעורים יכול ללכת,אין לו חברים ואוהב לשחק לבד.יש לו הרבה אנרגיה,למרות שאוכל מאת.בבית הוא לא רואה שום אלימות וצעקות,לכן לא ברור לי מאיפה זה נובע.
    מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מרביץ ילדים בגן

הוספת תגובה

• ילד מרביץ ילדים בגן - תגובה

05/12/2011

רומן שלום,
    ילד מתנהג באגרסיביות בדרך כלל כשלא טוב לו. זאת הדרך שלו להגיד שלא טוב לו. אולי "משעמם" לו, אולי יש לו קושי להשתלב בחברת הילדים, אולי הקשר שלו עם הגננת לא טוב, כי הגננת לא מבינה אותו ולא סבלנית אליו. אולי היא קצת היפראקטיבי ??
    אם המצב באמת לא טוב, תבקשו הפנייה לפסיכולוגית התפתחותית, שתבדוק את הילד, ותעזור לכם לטפל בו.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקפיץ לגן חובה?
    מיכל
    01/12/2011

בתי תהיה בקרוב בת 4 נמצאת כרגע בן טרום-טרום חובה, ילידת תחילת ינואר. מאז ומעולם התפתחה מאוד מוקדם- דיברה מוקדם, הלכה מוקדם ובכלל הייתה מאוד מפותחת לגילה. כיום קוראת וכותבת מבלי שלימדנו אותה בצורה מסודרת, יודעת מספרים עד 100 (וכנראה גם יותר) מחברת ומחסרת, מציירת כמו חיות ואנשים כמו ילדה גדולה בעלת זיכרון ללא גבולות,יכולה לשבת ולהתרכז במשך זמן ארוך (הולכת לחוג קרמיקה, לומדת לנגן על פסנתר) ילדה שמחה,סקרנית ונבונה. מבחינה חברתית היא מסדרת מצויין בגן הנוכחי, יש לה חברות רבות והיא הולכת לגן בשמחה. בצהרון שמשלב כמה גנים ביחד היא משחקת בעיקר עם הילדות הגדולות (גילאי 5-6) שבאופן מפתיע מקבלות אותה בשמחה.

בגלל שהיא ילידת תחילת המחזור והיא כרגע מהגדולים בגן אני חושבת האם כדאי שתדלג על גן טרום חובה ותלך בשנה הבאה ישר לגן חובה. מצד אחד ברור לי שמבחינה קוגניטיבית היא מוכנה אפילו לכיתה א' וגם חברתית אני לא חושבת שתהיה לה בעיה להשתלב בגן חובה, מצד שני ברור לי שטוב לה בגן הנוכחי (ממשיכים עם אותם ילדים לשנה הבאה) והיא לא מראה שום סימנים של שעמום או חוסר שביעות רצון, אז אני תוהה למה זה טוב בעצם...
    אשמח לדעתך המלומדת.

לקביעת תור
    סגירה
    להקפיץ לגן חובה?

הוספת תגובה

• להקפיץ לגן חובה? - תגובה

03/12/2011

מיכל שלום,
    אני שמחה שאת מוכנה לסמוך על דעתי המלומדת, אבל אין דעה ברורה בדברים אלה.
    1. אין לנו תשובה מדעית-מחקרית ברורה, והמדיניות בעניין זה היא עניין של "אופנה". לפני 20 שנה היה נהוג ל"הקפיץ". כיום - לא. להיפך, היום נוטים להשאיר ילדים יותר לשחק, להאריך את הילדות שלהם, להוריד מהם לחץ וציפיות. לתת להם לגדול ולהבשיל בנחת.
    2. צריך להיות קשובים לרצון הילד, וכל ילד הוא אחר. למעשה, כפי שאת מתארת, ביתך אינה "סובלת" במקום שהיא נמצאת, ואפילו מרוצה ושמחה. אז למה לנתק אותה ??
    תני לה אתגרים שכליים, שלחי אותה לחוגים מאתגרים, אבל מוטב שתלך עם בני המחזור שלה, חברים שכבר יצרה, והם יהיו הסביבה החברתית הרלבנטית שלה.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה ממציאה או שיש אמת בסיפור?
    אמא דואגת
    01/12/2011

בתי בת השלוש ושמונה חודשים הולכת לגן פרטי זו שנה שניה...
    השנה היא בין בוגרי הגן (יש עוד 3-4 ילדים בגילה, השאר קטנים יותר)...

שמנו לב לאחרונה שיש לה נטיה לספר סיפורים...אם יש לה פצע קטן ביד ואני שואלת ממה זה, היא מתחילה להפליג בסיפורים וברור מהם שאין בהם הרבה אמת...
    אלא שקשה לי לדעת מתי יש כן אמת בסיפורים...

היום אחה"צ, כשסיימה את ענייניה בשירותים, קראה לי שאנגב לה את הטוסיק, בניגוב גיליתי מעט דם...שאלתי אם כאב לה כשעשתה קקי ונעניתי בשלילה...(חשבתי שזה המקור לדם)...
    שאלתי אותה אם מישהו נגע בה (לא רמזתי על מקום, אלא באופן כללי) והיא ענתה שכן ונקבה בשמו של אחד הבנים הבוגרים בגן והמשיכה לספר שהוא שם לה אצבעות עם ציפורניים בטוסיק כשהם ישבו על הסיר בגן...
    שאלתי אם בכתה ואם סיפרה למישהו, היא ענתה שסיפרה לגננת וזו אמרה לילד שזה אסור...

התקשרתי לגננת שהיתה המומה מהדיווח, היא אמרה שהן מפרידות בין הבנים לבנות בזמן השירותים ולא מאפשרות ליותר משני ילדים לשהות שם יחד, רוב הזמן הן גם יושבות על כסא ליד השירותים ומשגיחות...עוד אמרה שהילד המדובר אינו יושב כלל על סיר וגם בתי יושבת על אסלה בימים האחרונים...
    כששאלתי אם בתי פנתה אליה, היא אמרה שלא ובשלב הזה הוסיפה שלדעתה הסיפור בדוי...
    היא לא המעיטה בערך הדיווח, אבל אמרה שאינה מאמינה שהסיפור אמיתי בגלל ההשגחה שלהן ועוד פרטים שמסרתי ואינם מתקיימים בגן...
    ביקשתי להשגיח בימים הקרובים בצורה יותר עקבית אחרי האינטראקציה בין בתי לילד הזה ובכלל, על הנעשה בשירותים.

עכשיו אני תוהה האם יכול להיות שהסיפור בדוי? ואם כן, מאיפה הביאה את הרעיון לסיפור? היא לא נחשפת לדברים כאלו בשום צורה...
    בנוסף, הילדה היתה איתי בבית במשך כמה שעות ולא אמרה כלום עד שלא ראיתי את הדם בניגוב ושאלתי את השאלות...בשעות האלו השתובבנו, היא ישבה על הטוסיק בלי בעיה, הרמתי אותה בידיים כשאני תומכת לה בטוסיק וכלום...
    גם ההתנהגות שלה באופן כללי אינה שונה מתמיד...אבל הסיפור הזה שלה גרם לי להרגיש מאוד לא נוח ולא רגועה...

מה אפשר לעשות?

הוספת תגובה

• הילדה ממציאה או שיש אמת בסיפור? - תגובה

03/12/2011

אמא יקרה שלום,
    גיל 3 וחצי-5 הוא גיל של התפתחות הדמיון, והרבה ילדים נסחפים לסיפורי דמיוניים בגיל זה, או כדי לעשות רושם, או כדי להגן על עצמם (אם עשו משהו רע). ובהחלט ייתכן שגם במקרה הזה, הילדה הרגישה שנבהלת, ואולי חשה צורך להמציא לך סיפור ש"יסביר" את הדברים.
    טוב עשית ששיתפת את הגננת, וחשוב שהיא תעקוב אחר הילדים בגן, אבל עם זה, לא הייתי מתבססת על הסיפור.
    חשוב שאת תעקבי אחר הדימום, ואולי תתייעצי עם רופא הילדים.
    נקווה, שהכל בסדר מכל הבחינות !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות למים ופחד מחיות
    שירז
    01/12/2011

בתי המתוקה רגישה מאוד למים, צועקת באמבטיה ואם נכנס לה מים לעיניים היא ממש בוכה. נראה כי יש לה רגישות רבה באיזור העיניים. ביצענו איבחון ואין לה רגישות תחושתית. כיצד אוכל לפתור את הבעיה הזו?
    כמו כן היא ממש פוחדת מחיות, גם ממש קטנות.
    איך אוכל לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות למים ופחד מחיות

הוספת תגובה

• רגישות למים ופחד מחיות - תגובה

03/12/2011

שירז שלום,
    יכול להיות שביתך אינה רגישה למים, אבל יש לה חוויות לא טובות במים, ולכן היא נרתעת מאמבטיה או מקלחת. למשל : כשנכנסים מים לעיניים, הרי הראייה נהיית מטושטשת, וזה מפחיד לילד. אולי הכנסת אותה פעם למים קרים מדי, או חמים מדי ??
    אינך מציינת בת כמה היא, אבל יש גיל של פחדים מהרבה דברים, בדרך כלל סביב גיל 3, וגם הפחד מחיות הוא נפוץ.
    ייתכן שהבת שלך נוטה לסבול מחרדות, שזו תכונת אופי שלה, ולכן זה בולט יותר.
    אין הרבה מה לעשות, לפחות לא בגיל הצעיר. השתדלי להימנע ממצבים שמפחידים אותה, הכיני אותה מראש למצבים כאלה, השתדלי לעשות הכל בעדינות (במים!), הרגיעי אותה. אני מקווה שככל שתגדל, זה ייחלש.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות להתפתחות
    דור
    30/11/2011

יש לי נכדה בת 6 חודשים היא כבר מרימה ראש, מגיבה לצלילים זוחלת ומתהפכת מהבטן לגב והפוף. הבעיה היא, שהיא לא משמיעה קולות, אינה מחייכת לסובבים הקרובים כמו אם וכל הזמן במשך שעות רבות היא משכשכת ברגלים ללא הפסק. היא לא יוצרת קשר עין מלבד מבט חטוף.
    האם יש צורך לפנות להתפתחות הילד או זה עדיין מוקדם. ומה ניתן לעשות איתה בנתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות להתפתחות

הוספת תגובה

• התיעצות להתפתחות - תגובה

מיכל בר-נס
    30/11/2011

דור שלום,
    בגיל שישה חודשים מצופה שיהיה קשר עין, הפקת קולות וחיוך לסביבה. אני ממליצה לך לפנות להתפתחות הילד ובמקביל לעשות בדיקת שמיעה לפעמים זה יכול להיות הגורם.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על השאלה שלי

אמאטובה
    22/12/2011

גיל חצי שנה זה לא מוקדם מדי לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד תזיזתי
    תות
    30/11/2011

בני בן 6 בכיתה א' מעוניינת לדעת מה עליי לעשות לגבי איבחון הוא ילד מקסים אבל בעייתו היא תזיזות אינו מוכן לשבת על כיסא קופץ כל הזמן אולי הבעיה נובעת מבעיה כלשהי קשב/ריכוז וגם נושא שיעורי הבית הם פרוייקט לא פשוט
    בכיתה הוא יושב מול המורה כי המורה טענה שהוא מאבד איתה לפעמיים קשה עין
    מה לעשות ולמי עליי לפנות.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד תזיזתי

הוספת תגובה

• ילד תזיזתי - תגובה

01/12/2011

תות שלום,
    כדאי לקחת אותו לאבחון של פסיכולוגית ונוירולוג-ילדים.
    אפשר להתייעץ עם פסיכולוגית ביה"ס, אפשר לחפש מתוך הרשימה של הביטוח המשלים בקופה שלכם.
    לגבי השרופא - אפשר לקבל הפנייה מרופא הילדים.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק אמא
    נטע
    29/11/2011

שלום, ביתי בת שנתיים, מתפתחת יפה לגילה. בזמן האחרון היא רוצה להיות רק איתי וכל פעם שאביה רוצה לשחק, לקלח וכו... היא צועקת עליו "לך, רק אמא" ולעיתים ממש בוכה כשהוא מתקרב אליה, אני שואלת אותה למה ואומרת לה שכייף עם אבא. כשהיא נמצאת עם אבא לבד הכל בסדר ומתנהגת כרגיל, איך עלינו להתנהג?

לקביעת תור
    סגירה
    רק אמא

הוספת תגובה

• רק אמא - תגובה

30/11/2011

נועה שלום,
    יש ילדים כאלה, ויש תקופות כאלה, שמסיבה מסויימת (בדרך כלל - כשאחד ההורים נוסע לתקופה, או עסוק מאד ונמצא מעט בבית) הילד מעדיף הורה אחד, ומתנהג ברתיעה מן ההורה השני.
    צריך למצוא את "דרך המלך" בין סיפוק רצונו של הילד, לבין הצרכים במציאות. אם את פנוייה להיות עם הילדה, טפלי בה את. אבל אם אינך פנוייה, או עלייך ללכת ואבא נשאר - לא נורא גם אם הילדה בוכה מעט. מהר מאד היא תרגע, והרי איננה סובלת !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים

הילדה בת שנתיים וחודשיים ונמצאת מעון.
    היא עדיין לא מדברת אך אומרת מילים בודדות וחצאי מילים ובאופן כללי די מבינה. הילדה מאוד עצבנית ואגרסיבית ואם משהו לא נראה לה היא בוכה ונשכבת על הרצפה ולעיתים קרובות מרשה לעצמה לצבות ולנשוך ואף לשרוט.
    לאחרונה כבר מספר פעמים הגננת פונה אלינו לגבי התנהגות הילדה ומבקשת לגזור לה ציפורניים כי שרטה מספר ילדים.

האם עלינו לקחת את הילדה להכוונה מקצועית של קלינאית תקשורת / ריפויי בעיסוק? או שמספיקה תמיכה של הגן ושלנו (למרות שאנני יודע מה הכלים שעומדים לרשות הגן ולנו כדי לדעת איך להתמודד).

אנו אובדי עצות ומרגישים לא בנוח.

אודה לתשובתכם בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים

הוספת תגובה

• בת שנתיים - תגובה

28/11/2011

גיל שלום,

באופן כללי, גיל שנתיים הוא גיל "קשה", שמתאפיין אצל הרבה ילדים בהתפרצויות-זעם , הרבה בכי, מכות ונשיכות של ילדים אחרים, כיוון שהילד עדיין מתקשה להתבטא באופן קל ושוטף מבחינה מילולית, והוא נאבק על עצמאות, ומציאת מקומו בקבוצה. אבל לפי תיאורך, יש לי רושם שיש לילדה איחור שפתי מסויים, שאולי מחריף את תחו שת התסכול שלה, והקושי שלה להתבטא יותר מהרגיל. זה לא מדאיג במיוחד, אבל כדאי שתבקשו הפנייה לקלינאית תקשורת, אשר תראה אם הילדה באמת מאחרת, ותמליץ לכם על גישה נכונה, או על צורך בטיפול.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרתיות על מילים
    טל
    27/11/2011

שלום,
    בני בן שנתיים וחודש. בספטמבר האחרון נכנס לגן פרטי עם עוד 17 ילדים בני גילו. לפני כן היה אצל הסבתא עם בן דודו הגדול ממנו בחודשיים.

יש לו שפה עשירה ומדבר ברור ויודע להביע רצונות.

בשבוע שעבר קראה הגננת לי ולבעלי ועדכנה אותנו במספר נקודות שלדעתה יש לשים לב בהתנהגותו של בני:
    1. כשהוא מתוסכל או כועס הוא מביע זאת על ידי השתטחות על השטיח, בכי כמובן ולעיתים (לא נדירות) אף מטיח את ראשו בקיר/רצפה או נוגח בילד.

2. נוטה לחזור על מילים מס' פעמים. לרוב כשמקבל "אישור" על מה שאמר הוא מפסיק. למשל: רואה משהו ואומר- פיל. הוא יכול להגיד מילה זו מס' פעמים עד שאני אומרת לו נכון זה פיל. לפעמים החזרתיות היא כשהוא משחק עם עצמו וחוזר על מילה או משפט כמה פעמים, למשל: "בוקר טוב לך ג'ירפה" עד שעובר הלאה.
    הגננת מציינת אף שהוא חוזר מס' רב של פעמים על אותה מילה או ביטוי עד למצב שנראה שהוא שרוי במצוקה ויש לחלצו ממצב זה על ידי הצבת אלטרנטיבה. למשל: השבוע ילד בא עם גלידה לגן ובני גם רצה והתחיל לבכות גלידה גלידה. הוא לא שחרר ולא נרגע עד שהגננת הצליחה להסיח את תשומת ליבו למשחק.

3. הגננת מציינת שהוא מתקשה לשבת בריכוז ונוטה לקום ולהסתובב. יש צורך תמידי לרכז אותו בחזרה אם על ידי הושבה מצידה ללא מילים או בקשה שלה מנו לשבת.

4. בגן יש להם חוג של רטמוזיקה בו נוכחים כל פעם 6 ילדים עם המפעילה. הגננת מציינת שכשיש מוסיקה חזקה או כשכל הילדים מנגנים ביחד הוא שם ידיים על האוזניים, נרתע ואומר רעש.
    חשוב לציין כי הוא מאוד אוהב מוסיקה ואין לו בעיה שתופף או לנגן במשולש והצליל שלו עצמו אינו מפריע לו.

אשמח לקבל התייחסות לכל אחת מהסעיפים האלו אשר מאוד מטרידים אותי ואת בעלי.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרתיות על מילים

הוספת תגובה

• חזרתיות על מילים - תגובה

27/11/2011

טל שלום,
    כל 4 ההתנהגויות שאת מציינת מוכרות לנו , ותואמות את הגיל של בנך. אינני רואה באף אחת מהן חריגות, בוודאי לא חריגות מדאיגה, ואני מתפלאת על ההתייחסות של הגננת לכך.
    ידוע שילדים בגיל שנתיים עדיין אינם שולטים בשפה באופן שוטף ובצורה תקשורתית , גם אם כך נדמה לכם. כתוצאה מכך, הם מתבטאים בדרכים אחרות : הבכי , התקפי-הזעם, ודפיקת הראש , חזרה על מלים שוב ושוב, כדי להדגיש את הרצון שלהם, וכדי שיהיו בטוחים ששמעו אותם. גם ה"אי-שקט" שהגננת מציינת אופייני לגיל, גם משום שילד בן שנתיים עדיין זקוק לתנועתיות מרובה, וגם משום שלא תמיד הוא מבין ומסוגל לעקוב אחר התוכן של המפגש.
    לגבי "סתימת האזניים" - ייתכן שהוא זקוק לתקופת הסתגלות, לאחר שהיה בבית עד עכשו, וזו השנה הראשונה שלו בגן, עם קבוצת ילדים, והחשפות לרעש ברמה יותר גבוהה. ואולי, אם זה לא יחלו ף, מדובר ברגישות-יתר לרעש, שקיימת אצל אחוז מסויים של ילדים, וגם אנשים. במקרה זה, רצוי שהסביבה תתחשב בכך.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

טל
    27/11/2011

ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה.

אני ובעלי כבר נדדנו למחוזות הפרעות קשב וריכוז ועוד...

האם נראה לך שיש צורך לפנות בכל זאת לרופאת התפתחות לגבי החזרתיות של המילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו...

טל
    27/11/2011

מהי התגובה המתאימה שיש לתת לילד על מנת להקל עליו את כל אחת מההתנהגויות האלו, בעיקר נושא הנגיחות כך שילדים בגן לא ירתעו ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו... - תגובה

27/11/2011

שוב שלום,

לגבי התקפי-הזעם והטחת הראש - נהוג להמליץ על גישה של התעלמות. פשוט להניח לילד, ולצאת את החדר, כדי שילמד שזו התנהגות לא אפקטיבית, והוא איננו מקבל שום רווח ממנה. אח"כ, כשהילד כבר רגוע, אפשר להעיר לו, בשקט, שלא טוב להתנהג כך, או אין צורך.
    לגבי החזרתיות של מלים - זה כנראה משהו יותר פיזיולוגי, ולכן הגישה היא לעזור לילד לצאת מזה, ע"י הסחת תשומת-הלב שלו.
    לגבי האי-שקט - עוד מוקדם מאד לומר. לפי הנורמה, לא צפוי מילד בגילו לשבת מרוכז יותר מאשר 10 ד', וגם זה הרבה, כאשר הגננת מספרת משהו, שהילד לא לגמרי מבין, או לא מזדהה איתו, או שיש רעש רקע שמקשה עליו את ההתמקדות. אפשר לתת לו "לעשות סיבוב", ולהזמין אותו שוב לשבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טל
    27/11/2011

תודה רבה על התגובה המהירה הרגעת אותי מאוד (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות בגן
    עליזה
    26/11/2011

שלום, בני בן חמש וחצי מאוד מתקשה ביצירת קשר בגן, הגננת מספרת שהוא מאוד חכם, אבל בקושי מצליח לדבר איתה . רוב הלימוד בגן הוא ע"י שירים והיא מספרת שהוא פשוט יושב ופינה ולא רוצה לקחת חלק בפעילות.ומאוד מתקשה ביצירת שיחה, מונולוג עם ילדים אחרים, הוא משחק ליד הילדים בגן ולא ממש איתם. או שהוא משחק איתם , אבל הם לא משחקים איתו. בבית הוא ילד שמח,מדבר ללא סוף, בעל דמיון מפותח. יוצר משחקים (הוא אוהב לשחק משחקי דמיון, להיות דמות שהוא ראה במשחק מחשב או סרט), לא ממש משחק במשחקים חומריים, ואם הוא משחק זה אף פעם לא כמו שהמשחק אמור להיות ותמיד רוצה שמישהוא יהיה לידו, לא מצליח לשחק לבד יותר מ10 דקות. והוא זה שמחליט איזה משחק או את החוקים למשחק. הוא מאוד תלותי בי בהכל ואפילו ישן איתי בלילה, למרות שיש לו חדר חלומי. העניין הוא שהוא מאוד רוצה חברים, וילדים שהוא אומר שהם חברים שלו מתלעמים ממנו בגן ובמשחקי תופסת הוא רץ לידם ולא ממש בתוך המישחק. הוא קורא וכותב ממש יפה ואוהב חשבון. יש לו אוצר מילים רחב, אך עדיין לא מנהל שיחה עם אנשים אחרים (מלבד אמא או אבא).ליד ילדים אחרים הוא נראה לי מאוד ילדותי וביישן (לא מדבר איתם ועושה קולות במקום לומר שלום...מתחבא מאחורי ומסתיר את עצמו כשהוא רואה מישהוא שהוא מחבב) מה עושים? איך ניתן לעזור לו? כ"כ מעציב אותי לדעת שהוא בצד כל הזמן ולא ממש טוב לו בגן. כבר עכשיו הוא מחכה לסופ"ש ולחגים ושמח לא ללכת לגן. אני שולחת אותו לגן בבוקר וכל בוקר אני רואה את העצב בעניים שלו.... מה עושים???
    סליחה על המכתב המבולבל, אני קצת נסערת בפנים.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות בגן

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות בגן - תגובה

26/11/2011

עליזה שלום,
    די ברור מהתיאור שלך שמדובר בילד מאד חסר-בטחון, גם בבית, אך בעיקר בחוץ. נראה שיש לו חרדות, בעיקר חרדה חברתית, אולי דימוי-עצמי נמוך ?
    אינך נותנת מידע על הרקע המשפחתי שלכם, אבל ייתכן שיש לילד בעייה, או תחושת מצוקה.
    בגיל זה, אפשר כבר לעזור לו ע"י טיפול פסיכולוגי, ואני ממליצה שתפני לעזרה. אפשר לנסות דרך הפסיכולוגית של הגן, וכן - דרך הביטוח המשלים בקופה שלך.
    כל טוב ובהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עליזה
    26/11/2011

קצת על המשפחה, אנכנו משפחה מאוד עמידה. אני בבית עם הילדים, שני ילדים בן -5 ובת 3. את רוב היום אני מבלה עם הילדים, משחקת, מלמדת, סיפורים וכו'. אין בבית בעיות רגשיות. יש לילדים כל מה שרק רוצים וצריכים פיזית ונפשית, זו לפחות השאיפה שלי כל הזמן. מה יכול לגרום לחרדות אצל ילד שגדל בסביבה בריאה? חשוב לציין שלי ובעלי אין הרבה חברים ומשפחה, אנכנו די לבד... אבל לוקחים את הילדים המון למקומות כמו: מוזיאון המדע לילדים, פארקים, לחווה וגנים ציבוריים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

27/11/2011

עליזה שוב שלום,
    הנטייה לחרדה היא תכונה אישית, כנראה גנטית, ונולדים איתה. ואולי מפני שאתם לבד, אין לילדים מודל של קשרים חברתיים ואינטרקציה חברתית. ברור לי שהם מקבלים מכם הרבה גרויים ללמידה ולמחשבה, אבל זה לא קשור.
    כדאי שתמצאי פסיכולוג/ית מתאים/מה , כדי לטפל בילדים ולהדריך גם אותך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מסויגת
    שרית
    24/11/2011

בת 3 מפותחת ונורמטיבית לגמרי לגילה חוץ מדבר אחד - תמיד כשאני מגיע לקחת אותה מהגן היא יושבת לבד ולא משתתפת בפעילות . הגננת לא מציינת משהו חריג והילדה מגיעה לגן בהשלמה סבירה שעליה להיפרד ממני או מאמה. באירועים חברתיים שלנו היא חברותית ואוהבת ילדים. יש להדגיש שזה לא מפריע לה לשבת לבד. איך את רואה זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מסויגת

הוספת תגובה

• ילדה מסויגת - תגובה

24/11/2011

גיל שלום,
    אין לי תשובה ברורה. אולי הגננת יכולה להסביר זאת טוב ממני, כיוון שהיא נמצאת שם. אבל ייתכן, שהילדה מתכנסת בעצמה לקראת בואך לקחת אותה.
    אם הגננת אומרת שהכל בסדר, ואתה רואה שבבית הכל בסדר - אינני רואה סיבה לדאגה. הרי גם אנחנו מרגישים צורך להיות לפעמים לבד !

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות 9 חודשים האם תקין?
    ירדן
    23/11/2011

בני בדיוק בן 9 חודשים.

מוטורית - הוא כבר נעמד לבד וכבר התחיל לעשות כמה צעדים מסביב לשולחן. זוחל בכל הבית. יושב בעצמו.

שפה - לא מדבר הרבה , אבל כשמדבר עושה זאת בשני אופנים : הברות חוזרות כמו נא נא נא או דה דה דה ולעיתים משהו יותר מורכב מזה. כמו כן המטפלת אומרת שאצלה הוא "נואם הרבה" ומנסה להתבטא בקול רם (כנראה יש גם שילוב של הברות). אבל הרבה פעמים גם שקט לחלוטין ולא מוציא הגה.

תקשורת - מקבל את פניי כשאני באה לקחת אותו מהמטפלת עם המון שמחה והתלהבות. רוב הפעמים שקוראים בשמו הוא מסובב את הראש. מחייך המון
    אוהב שמשחקים איתו כל מיני משחקים כמו "קוקו" או לעשות לו פרצופים מצחיקים.

מוטוריקה עדינה - פעיל עם שתי הידיים. מעביר מיד ליד חפצים. בוחן ומסתכל עליהם. ראיתי שהוא מתחיל לתפוס 2חפצים בשתי הידיים וגם לנסות ולהכות בהם זה בזה.
    מפעיל גם מוטוריקה עדינה או מה שנקרא אחיזת צבת.

הוא התחיל למחוא כפיים. הוא עושה זאת מתי שהוא רוצה. לזמנים קצרים. לא עושה עדיין "ביי ביי" . לא נראה שהוא עדיין מבין דברים שפונים אליו כמו הוא לא מבין "איפה האור וכו" .

הוא מאוד סקרן ומנסה להגיע לכל מיני חפצים ודברים בבית ונאבק על מנת להגיע אליהם.

נשמע לך התפתחות תקינה ?

האם צריך כבר לדבר יותר ממה שהוא אומר?

האם שאר הדברים מתאימים לגיל ?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות 9 חודשים האם תקין?

הוספת תגובה

• התפתחות 9 חודשים האם תקין? - תגובה

מיכל בר-נס
    23/11/2011

היי ירדן,
    בנך על פי התאור שלך מתפתח מצויין.
    תהני ממנו , יש הרבה ממה להנות.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 וחצי עם עיכוב התפתחותי?
    מיקי
    23/11/2011

לאחרונה פגשתי זוג חברים שיש להם ילדה בת 3 וחצי. הילדה לא אוכלת מוצקים אלא רק אוכל טחון או מרוסק. היא מריירת כל הזמן. ההתפתחות השפתית שלה מאד מוגבלת. היא מחברת מילים אבל התחביר לוקה ויש לה גם שפה שנראית לי דלה לגילה, במיוחד בהשוואה לילדים אחרים בגילה או אפילו צעירים יותר שאני מכירה. היא מחייכת בחביבות אבל לא יוצרת ממש קשר עם אנשים חוץ מהוריה והסבתא שמטפלת בה יום-יום. היא גם הולכת מוזר. לדברי ההורים הם התייעצו עם רופאת הילדים שלהם שאמרה שהכל בסדר. האם יש מקום לבירור? ואם כן לאן כדאי לפנות?

הוספת תגובה

• בת 3 וחצי עם עיכוב התפתחותי? - תגובה

23/11/2011

מיקי שלום,
    מנסיוני, לא נכון להתערב בהתנהלות של הורים אחרים, כיוון שאף פעם איננו יודעים מה באמת קורה, וכמה ההורים מוכנים לשתף. למרות הדאגה, עדיף לסמוך עליהם שהם עושים את מה שצריך, ואין צורך לייעץ להם.
    בהחלט ייתכן, שהם יודעים שהילדה לא בסדר, וכנראה היא מטופלת, אבל אינם רוצים לשתף בכך אחרים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה