פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות תקשורת - ילד בן 3
    הדס
    29/02/2012

שלום רב, בני איתי בן 3 ו-4 חודשים, הולך לגן שפתי החל מספטמבר, עקב בעיות שפה ואיחור התפתחותי. בפגישה שנערכה לאחרונה עם הגננת והפסיכולוגית נאמר לי כי ישנה התקדמות יפה אצל איתי בתחום השפה, וכי הוא יוצר קשר טוב עם מבוגרים בגן, אך כמעט שאינו יוצר קשר עם ילדים אחרים. נאמר לנו כי כדאי לשקול להעביר אותו לגן תקשורתי בשנה הבאה. במהלך שיטוט באינטרנט ראיתי כי לגנים תקשורתיים מפנים ילדים הלוקים באספרגר / אוטיזם / PDD . האם יכול להיות שבני לוקה באחת מהאפשרויות הללו?
    אני חייבת לציין שכילדה חוויתי גם קשיים חברתיים שהלכו והשתפרו עם הזמן. האם יכול להיות שגם אצל בני היכולות החברתיות ישתפרו?
    אני מאוד מאוד מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות תקשורת - ילד בן 3

הוספת תגובה

• בעיות תקשורת - ילד בן 3 - תגובה

29/02/2012

הדס שלום,
    אני מתארת לעצמי שאת מודאגת, וזה בוודאי מלחיץ לחשוב, שיש בעייה עם הילד.
    לכן, רצוי לבקש מרופא הילדים הפנייה למכון להתפתחות הילד, כדי שצוות רב-מקצועי יאבחן אותו : פסיכולוגית התפתחותית, ואולי גם רופא התפתחותי.
    לפי התיאור שלך, ייתכן שמדובר בבעייה של "חרדה חברתית" או מה שנקרא "אילמות סלקטיבית". במצב כזה, בהחלט אין צידוק להעביר את הילד לגן תקשורתי, ומוטב שיישאר בגן שפתי.
    אבל, אינני יכולה לתת אבחנה מוסמכת דרך האינטרנט, וחשוב שאיש מקצוע יאבחן את הילד באופן ישיר. אני בטוחה שזה ירגיע אתכם.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיכה מאתגרת
    רני
    28/02/2012

בתי, תכף בת שלוש וחצי מקסימה וחכמה.
    פוחדת פחד מוות מחיות, כאשר נפגשת בחיות היא צורחת כאילו מטביעים אותה. כן מסכימה לרכב על סוסים אך מיתר החיות ממש פוחדת. אמצנו גור כלבים כדי להתמודד עם הפחד והיא פשוט יושבת על הספה למעלה ולא מוכנה לרדת. אני מנסה לדבר אתה על הפחד, לצבוע אותו ולצייר אותו ואפילו הצעתי לה להכין חרב שתעזור לה. נראה שאין שום התקדמות וזה ממש קשה לי, שיש חיה באזור היא צורחת וקופצת עליי...
    מה לעשות?
    כמו כן שיש לה טיפת דם קטנה היא בוכה בהיסטריה ונבהלת, טוענת שהיא חולה ולא יכולה להתלבש כי יש לה פצע, מתעסקת בכל סימן קטן. תקין?
    פוחדת להכניס את הראש למים..
    פוחדת שאחותה מתקרבת לתנור...
    מליון פחדים...
    מדוע? האם זה מטראומה שלא ידועה לי?
    איך מתמודדים?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיכה מאתגרת

הוספת תגובה

• נסיכה מאתגרת - תגובה

29/02/2012

רני שלום,
    יש ילדים "פחדנים", אנחנו מעדיפים לקרוא לכך "חרדתיים", וזה משתפר עם הגיל.
    כרגע צריך למצוא את הדרך להרגיע את הילד, לתת לו בטחון-עצמי בכך שתהיו איתו. במשך הזמן, אפשר יהיה יותר טוב להסביר לו באופן הגיוני, וכך ילמד להרגע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה +8
    מרין
    28/02/2012

שלום רב, השארתי הודעה בפורום תזונת תינוקות אבל קיבלתי טיפ מחברה שאמרה שאולי הבעיה היא התפתחותית - אשמח אם תוכלו לכוון אותי בעניין.

אני אמא לילדה בת שנה +8 , עוד כשהייתה קטנה וניסיתי להעבירה ממזון טחון למזון אצבעות ראיתי שאינה לועסת טוב את האוכל לכן המשכתי עם המזון הטחון עוד קצת עד שראיתי שהיא מוכנה למזון מוצק יותר. למרות כל הנסיונות וההדגמות שלי של "איך צריך ללעוס" הילדה המשיכה ללעוס מס' לעיסות ואז ישר לבלוע.
    היום, היא נורא ממהרת עם האוכל שלה ולמרות שאני מגישה לה אותו חתוך לרצועות היא לוקחת אותן ושמה בפה או כמה ביחד או אחת- אבל עדיין אינה לועסת כמו שצריך!
    במזון כגון עוף זה מגיע לרמות שכאשר היא בולעת אחרי 2-3 לעיסות בלבד, או שרואים על הפנים שלה שכואב לה לבלוע או שהיא מנסה לבלוע ואז לא מצליחה ויורקת.
    ניסיתי הדגמות של איך ללעוס נכון , ניסיתי להגיד לה כל פעם "תראי לאמא איך את לועסת" (מראה פעם פעמיים ומנסה לבלוע), ניסיתי לתת לה את החתיכות אחת אחת ולא להגיש לה הכל בצלחת ועדיין היא לא לועסת טוב, לפעמים אפילו בולעת בלי ללעוס כלל!!!!
    אציין שהפה שלה מלא שיניים ומכל שאר הבחינות היא מסתדרת עם אוכל מוצק מצויין - אוחזת יפה, זה טעים לה וכו'.
    לאן הילדה שלי ממהרת???? ומה אפשר לעשות בנדון?
    אני מאוד מפחדת שתפתח הרגלי אכילה לא נכונים ותגרום לעצמה נזק בגרון.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה +8

הוספת תגובה

• בת שנה +8 - תגובה

מיכל בר-נס
    29/02/2012

היי מרין,
    אני מציעה לנסות לחתוך לרבועים יותר קטנים ולנסות אם דברים ברמת מוצקות בינונית יתכן שהחתיכות גדולות מדי או קשות מדי.
    בברכה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור
    ויקי
    28/02/2012

אוהד בן שנה ושמונה חודשים ועדיין לא מדבר ,אומר קצת סופי מילים אך לא יותר מדי.
    האם זה מדאיג ומה מומלץ לעשות.
    הרופא אמר לעשות אולי בדיקת שמיעה אבל לא נראה לו שיש בעית שמיעה(גם אני והגננת חושבות שאין לו בעית שמיעה)
    יש לו 2 אחים גדולים והוא נמצא בחברה משך היום.
    אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• דיבור

ויקי
    28/02/2012

חשוב לציין שהילד מבין הכל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור - תגובה

מיכל בר-נס
    29/02/2012

היי ויקי,
    אני ממליצה לך לעשות כפי שאמר הרופא. בדיקת שמיעה זה השלב הראשון והמאוד פשוט בבדיקת דיבור.
    בברכה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור - תגובה

29/02/2012

ויקי שלום,
    בהחלט חשוב לעשות בדיקת אוזניים, וגם לבדוק ע"י רופא, שאין נוזלים, או דונג. הילד שומע, אבל לא מספיק ברור !!!
    ובהחלט ירגיע אותך אם תיפגשי עם קלינאית תקשורת, והיא תדריך אותך איך לעבוד עם הילד.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ויקי
    01/03/2012

בדיקת שמיעה עושים אצל רופא אף אוזן גרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

02/03/2012

בדיקת שמיעה עושים במכון מיוחד (מכון אודיולוגי), אבל אחרי בדיקה של רופא אף-אוזן-גרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת בגדים וחיתול
    סמר
    28/02/2012

בוקר טוב
    יש לי ילד בן שלוש בדרך כלל מקסים.יש לי בעיה רצינית איתו הוא עדיין לא מדבר (מטופל אצל קלינאי תקשורת) לאחרונה הרבה בבכי וצעקות בזמן שהוא רוצה משהו.ולפעמים אני סופגת את זה ולפעמים אני מתפרצת וכואב לי הלב בזמן שאני צועקת עליו על מנת שלא ימשיך בהתנהגות זו.והבעיה היותר קשה אני לא יכולה להשתלט עליו בזמן החלפת בגדים וחיתול מתחיל לנוע בתנועות שהן מכאיבות לי (אני בהריון בחודש שמיני) לפעמים גם כן אני סופגת זה ולפעמים מתפרצת בצעקות עליו באמת לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה לפגוע בדימוי ובטחון העצמי שלו אבל מצד אחר צריך לסים לו גבולות.נסיתי כל מני שיטות כדי להרגיע אותו או מנסה לתגמל אותו כדי שאוכל בהחלפת בגדים אבל הכל לשווא.

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת בגדים וחיתול

הוספת תגובה

• החלפת בגדים וחיתול - תגובה

28/02/2012

ליבנת שוב שלום,
    ייתכן שלילד שלך יש מה שנקרא "רגישות-יתר תחושתית", והחלפת החיתול וההלבשה לא נעימים לו.
    אולי כדאי לך לבקש בדיקה של מרפאת-בעיסוק, אשר תזהה את הבעייה, ותדריך אותך איך להתנהג, כדי שגם לו וגם לך יהיה יותר קל ונעים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם
    שרית
    27/02/2012

שלום רב בני המקסים בן ה3 ילד יחיד במשפחה (לפני כחצי שנה עברנו הפלה בחודש שמיני) בתקופה האחרונה (בערך 4-5 חד') פורק כל עול. הוא צועק הרבה ומרביץ לילדים (בני דודים וחברים) הוא חושב שמגיע לו הכל (לא חסר לו כלום) וכל מה שרואה אצל האחרים גם רוצה. הדבר קורה רק אחה"צ, בשעות הבוקר במעון הוא ילד מ-ק-ס-י-ם! .
    אני לא יודעת כיצד להתמודד עמו , הוא מוציא אותי מדעת ומוציא ממני כעס רב שאף מפחיד אותי.
    אשמח לעצתכם ...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם - תגובה

28/02/2012

לימור שלום,
    יש תקופות כאלה אצל ילדים, בדרך כלל אחרי מחלה, או משהו שקרה בבית או בגן. בדרך כלל, זה ביטוי לכעס, אך זה חולף לאחר כמה שבועות.
    נסי להיות רגועה, ולתת לו הרבה תשומת לב, בשעות משחק משותף, בהליכה להצגות, למשחק ולסיפור בספריה, וכד'.
    מאידך, כאשר יש התפרצות, נסי להישאר שקטה, ופשוט צאי מהחדר, והניחי לו להשתולל עד שיירגע. פשוט כך.
    כך הוא ילמד, שבדרך ההתפרצות לא יקבל שום רווח.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שרית
    28/02/2012

תודה על התשובה.
    מה עושים כאשר הוא מכה את בני הדודים והחברים? איך עלי להגיב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

29/02/2012

לימור,
    לפעמים צריך לכעוס. בקול, בהבעת הפנים, לא במכות, אבל שיהיה לילד ברור שאנחנו כועסים !
    וגם מותר להעניש אותו, למשל, להגיד לו ללכת לחדר שלו להרגע, או לשלול ממנו משהו שהוא אוהב, כמו ממתק, או לראות טלויזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכי עימו לטיפול הומאופתיה

נורמה
    22/03/2012

כול הנושא של זעם אצל תינוקות ילדים
    מטופל בהצלחה רבה באמצעות הומאופתיה

בהצלחה
    דר דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לפרטים נוספים

שרית
    22/03/2012

שלום רב
    תודה שהגבת לי
    אשמח לפרטים נוספים לגבי ההומפתיה זה מאוד מעניין אותי.
    מה תחום עיסוקך וידיעתך בנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לקראת לידה
    סמר
    27/02/2012

שלום

אני אמא לילד בן 3 שנים.הוא נמצא במעון.אני בהריון ובתחילת מרץ אני נכנסת לחודש התשיעי (לקראת לידה) רציתי להתייעץ איתכם האם כדאי להשאיר הבן שלי איתי בבית עם התינוקת החדשה (לפחות לאחר חודש מהלידה עד שאתאושש וקצת לנוח). לציין שכבר מכמה חודשים התחלתי להסביר לו על התינוקת וכבר בחר לה שם משלו וכל הזמן משחק במשחקים וקורא בשם שלה.

לציין עוד משהו יש לו איחור בהתפתחות השפה (שגרמה לו בעיכוב התפתחותי) מוטופל אצל קלינאי תקשורת וגם כן בתחילת מרץ מתחילים בטיפול ברכיבה ויכול להיות ריפוי בעיסוק (עדיין לא נקבע סופי) אני מרגישה שמאוד הוא זקוק אלי כי אני גם אמא עובדת ולפעמים מרגישה שהוא לא מפיק תועלת משהותו במעון מעדיף תמיד להישאר אצלי או אצל סבתא.לפעמים אני מרגישה בגלל האיחור בשפה הוא לא מוצא את עצמו,אבוד בין כל הילדים (זאת הרגשת אמא אבל הגננת אומרת לי תמיד שהכל בסדר) ולפעמים מרגישה שהוא לא מחובר לגננות שלו לא רץ אליהן ונותן חיבוק כמו הילדים האחרים. את הדברים שהוא לומד ורוכש אני מרגישה שזה בזכותי.אני יושבת שעות ארוכים איתו כל שאר היום אחרי סיום יום עבודה שלי (2 בצהריים) אני איתו כל הזמן שלי פנוי לו (משתדלת לסיים את כל עבודת הבית שלי אפילו הכנת אוכל בבוקר לפני שאצא לעבודה).

אור כל מה שהסברתי והטיפולים והשהייתו במעון אני לא רוצה שהוא ירגיש שהוא נדחה ואין לנו זמן עבורו (כל הזמן טיפולים ומעון) אני רוצה להרגיש בחום ואהבה ותמיכה והרגיש בחום משפחה לכודה שיש אורח חדש.אני לא רוצה שירגיש שאחותו לקחה מקומו בבית.

עוד משהו חשוב גם הבחינה הכלכלית מאוד חשובה ומכרעת כי אני משלמת בסביבות 1000 ש"ח עבור המעון ולהתפרנס מהכנסה אחד (הבעל) לכמה חודשים עד שאחזור לעבודה גם קשה.והטיפולים שהוא מקבל הכל עולה כסף אבל אם בסופו של דבר כדאי להשאיר איתו במעון אז אני עושה את הטוב שלו.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לקראת לידה

הוספת תגובה

• התייעצות לקראת לידה - תגובה

28/02/2012

ליבנת שלום,
    מבחינה חינוכית והתפתחותית, המעון וקבוצת הילדים תורמים הרבה בעיני להתפתחות של ילד. ילד לומד מחיקוי ילדים אחרים, ויש במעון הרבה גורמים חשובים, כמו סדר-יום ברור, פעילויות מגוונות, וכד'.
    לכן, חבל לדעתי להשאיר את הילד בבית.
    כמובן שמבחינה כלכלית החשבון הוא בידיכם.
    בוודאי שייתכן כי תרגישי משבר לאחר הלידה, ותצטרכי להתארגן להקדיש תשומת-לב פרטנית לילד, כדי שלא תתפתח קנאה.
    מאחלת לך לידה קלה, במזל טוב !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפוי בעיסוק
    סמר
    26/02/2012

שלום
    אני אמא לילד בחודש הבא יהיה בן 3 שנים איך אני יכולה לדעת שהוא צריך טיפול ריפוי בעיסוק.מאיזה משחקים אני יכולה לגלות הרי הוא משחיל חרוזים אבל קצת מתקשה,מרכיב פאזל של תבנית עץ,מרכיב משחק ליגו,התחיל להרכיב פאזל משני חלקים (יכול להתאים).
    לציין משהו חשוב שהוא סובל מפזילה מגיל 7 חודשים ועכשיו מטופל בשניידר והטיפול הוא לכסות את העין הלא פוזלת כדי לחייב את העין לעבוד כמו שצריך.
    מה הן המיומניות הנדרשות מילד בגיל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    ריפוי בעיסוק

הוספת תגובה

• ריפוי בעיסוק - תגובה

26/02/2012

יסמין שלום,
    כדאי לחכות מעט, עד שהעין תתחזק. בהחלט יכול להיות שהקואורדינציה העדינה שלו תשתפר בעקבות זאת. כדאי לך להתייעץ עם האופטומטריסטית שמטפלת בו ולבקש ממנה הדרכה לגבי משחקים שכדאי לשחק איתו.
    לגבי ריפוי בעיסוק - הייתי ממתינה עוד כמה חדשים, עד חצי שנה. אם לא יהיה שיפור, רק אז תחשבי על פנייה לריפוי בעיסוק.
    כל טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים ו9 חודשים
    ליאת
    20/02/2012

בתי מאוד אוהבת שאני מקריאה לה סיפורים , הבעיה שכל קריאת סיפור יכולה להימשך שעה ולמה.... על כל מילה היא מתעכבת אבל אמא למה הוא נפל? ולמה הוא בוכה? ולמה הבית בצבע אדום ? ולכל שאלה אני עונה מספר פעמים עם המון סבלנות... ואני יודעת שהיא יודעת את התשובה... אבל ה למה ? למה? ולמה? די מתחיל להתיש אותי , אני רוצה לציין שהיא מאוד אמפטית לדמויות שהיא רואה בספר :היא תראה קוף בספר ... ואז זה מתחיל איפה אמא שלו? איפה אבא שלו? ובכלל אם היא רואה מישהו מהדמויות בוכה חבל לי על הזמן באותו הרגע : למה הוא בוכה ? אני מסבירה.. אבל למה? מסבירה וכך זה חוזר כל הזמן , אני די מותשת כבר מקריאת הסיפור .... אני ממש בוררת ספרים שאני קונה .. שלא תהיה דמות שבוכה , או מישהו שנופל כי כואב לו... זה תקין בגיל הזה ????

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים ו9 חודשים

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף...

ליאת
    21/02/2012

איך אני הופכת את חווית הסיפור מבחינתי ליותר נעימה..מבלי לאבד את הסבלנות על כל הלמה ? ולמה? ולמה? אני רוצה לציין שגם במהלך היום יום ברמת השיח ביני לבינה היא קוטעת אותי באמצע משפטים אבל אמא למה? אני עונה לה עם הסברים מפורטים אבל ככל שאני יותר מסבירה ככה יותר היא שואלת ... ו 200 פעם למה? על כל תשובה.. ואז כשאני מתעצבנת אני אומרת לה "ככה" ואז היא עונה לי אבל אמא ככה זה לא תשובה, תגידי לי למה? מה אתן חושבות על זה .. ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף... - תגובה

22/02/2012

רווית שלום,
    ככל הנראה יש לך ילדה נבונה, מפותחת שכלית וסקרנית. הדרך הטבעית שלה היא לשאול שאלות.
    אני מבינה שכנראה את כבר עייפה בערב, ורוצה לסיים את היום ואת המטלות. זה טבעי, אבל חבל. אני מקווה שאינך משקפת לילדה את חוסר הסבלנות שלך, כדי שהיא לא תתאכזב ותפסיק.
    נסי לראות את החיובי : שהילדה כל כך סקרנית, שהיא כל כך נבונה ורוצה ללמוד ממך. הרי זו ברכה ותענוג !!! בעוד כמה שנים היא תגדל, ותעדיף את החברות שלה, ובגיל ההתבגרות - אנחנו הרי מתגעגעים אליהם !!!
    השתדלי להקריא את הסיפורים בכורסה נוחה, בנעימות. זה יכול להיות גם זמן מנוחה בשבילך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות יתר ילד בן שנה וחצי
    שרה
    20/02/2012

בני בן שנה ו7 חודשים , ילד מאד מאד פעיל כל הזמן נמצא בתנועה ועובר מדבר לדבר . רציתי לשאול אם בגיל כזה זה מעיד על היפארקטיביות והאם ניתן לעשות משהו בנושא עכשיו ע"מ לעזור לו עכשיו ולעתיד.

הוספת תגובה

• פעילות יתר ילד בן שנה וחצי - תגובה

22/02/2012

שרה שלום,
    עדיין מעט מוקדם כדי לדעת. גיל שנה ו-7 ח' הוא עדיין גיל טבעי להתרוצצות : הילד לומד את המרחב, נהנה מאד מתנועה של ההליכה והריצה בהתחלת הדרך. לקראת גיל שנתיים הם בדרך כלל מתחילים להרגע, ומוכנים לשבת על משחק במקום אחד, כמו בנייה בקוביות, או פאזל קטן.
    המתיני עוד כמה חדשים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפוי בעיסוק
    סמר
    19/02/2012

בוקר טוב לכולם
    רציתי לשאול בבקשה התחום של ריפוי בעיסוק מה הוא תחום עבודתו בדיוק.בדרך כלל מה היא אוכלוסיית הילדים שמקבלים טיפולי ריבוי בעיסוק.האם תחום זה מתעסק בטיפול במיטוריקה גסה ועדינה או יש מה שהוא אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    ריפוי בעיסוק

הוספת תגובה

• ריפוי בעיסוק - תגובה

20/02/2012

שלום,
    תחום הריפוי-בעיסוק מטפל בעיקר במוטוריקה עדינה, אבל הוא רחב מאד, והיום לעוסק גם בתחושה, גם בקואורדינציה עין-יד, וגם בכישורי למידה שונים, בעיקר לקראת בי"ס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודשיים- ישן כל הזמן מודאגת
    רנית
    16/02/2012

שלום,
    אני אמא לבן חודשיים. במהלך היממה הוא יישן כמעט 21 שעות. ב- 3 שעות ערות הוא לרוב בוכה ממש בצרחות ולא משנה מה עושים איתו (ונראה שלא נהנה מכלום לא מהמובייל, לא משכיבה על הגב עם משחקים מעל ובטח לא משכיבה על הבטן). בקיצור בסך הכל יש חצי שעה ביום שבה אני מצליחה לשחק איתו ובמהלכה גם להשכיבו על הבטן.
    כמו כן אפילו במהלך המקלחת הוא נראה מבוהל ומפוחד ולא נהנה. בנוסף הוא החל לחייך לפני שבוע (למרות שהוא לא מרבה לחייך) בסך הכל אציין שהוא סובל מאוד מגזים ולא אוהב שנוגעים בו יותר מידי...
    לנוכח כל זה לקחתי אותו לבדיקת רופא אך הוא לא התרשם ממשהו חריג.
    שאלותי:
    1) אני ממש מוטרדת ממצבו והתנהגותו מה ניתן לעשות?
    2)האם זה שהוא לא מרבה לחייך (כמעט בכלל לא מחייך) מעיד על בעיה?
    3)האם זה שהוא יישן כמעט כל הזמן לא מעיד על בעיה או ייצור בעיה התפתחותית? (כי הרי הוא לא מצליח להחשף לכלום ולהיות על הבטן...)

מצטערת על האורך פשוט יש לי הרגשה לא טובה (ואני לא מהאמהות הלחוצות... מה גם שזה ילדי הרביעי) תודה מראש

הוספת תגובה

• בן חודשיים- ישן כל הזמן מודאגת - תגובה

מיכל בר-נס
    17/02/2012

היי רנית,
    אני ממליצה לך לפנות לרופא הילדים להתייעץ ולוודא שהכל בסדר מהכיוון הרפואי ואחר כך אפשר להמשיך לכיוונים אחרים.
    לפעמים יש תינוקות שלוקח להם זמן להתמודד עם המעבר מהרחם וצריך קצת לעזור להם כמו לשמור עליהם עטופים, להתנהל אתם בתנועות אטיות וארוכות.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרירת רגלים
    מישהי
    14/02/2012

שלום
    בתי עוד מעט בת 3.
    לאחרונה שמתי לב שהיא גוררת רגלים,ממה יכול לנבוע עניין זה?
    היא קופצת, רצה,וממש פעילה..אבל כשהיא הולכת זה לא נשמע טוב.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גרירת רגלים

הוספת תגובה

• גרירת רגלים - תגובה

16/02/2012

שלום אמא,
    לא כדאי לך להישאר מודאגת. בקשי מרופא הילדים שלכם שיפנה אותך לפיזיותרפיסטית התפתחותית דרך הקופה.לאחר בדיקה שלה, תדעי אם הכל בסדר, או צריך טיפול כלשהו, וגם זה לא עניין גדול.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.7
    אמא מיואשת
    13/02/2012

יש לי ילד בן 3.7 גמול כבר כמעט שנה הכל היה בסדר עד שפתאום בתקופה האחרונה הוא החל לעשות פיפי בתחתונים. זה יכול להתחיל מעיגול קטן של פיפי, שאם אני לא מעירה לו ללכת לשרותים, הוא לא ילך והנקודה הזו תגדל ותגדל ותגדל. ניסיתי כבר בעדינות להסביר ולהעיר, כעסתי, ניסיתי להזכיר לו ללכת לשירותים כל זמן מסויים אבל אני לא מבינה את השינוי ומה קרה. בבית הכל בסדר וכרגיל, בגן לא דווח על קושי או שינוי (בגן לא בורח לו).כשאני שואלת למה עשה פיפי בתחתונים הוא אמור "התבלבלתי". מה לעשות כיצד לנהוג? האם יכולה להיות בעיה פיזיולוגית? (בילדותי בשלב מסויים התיישב לי חיידק על שלפוחית השתן וגרם לבריחה של שתן).

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.7

הוספת תגובה

• בן 3.7 - תגובה

14/02/2012

אמא יקרה שלום,
    אין שום סיבה שתהיי מיואשת, או מודאגת. גידול ילדים איננו דבר קל, וצריך סבלנות.... בעיקר סבלנות!
    אנחנו מכירים הרבה ילדים כאלה, שבגן שולטים יפה, ובבית - לא. שקועים במשחק, "מתעצלים" ללכת לשרותים, ו"בורח" להם. זה קורה כאשר הילד עדיין איננו בשל ב-100% לשליטה, ולכן יש שעות ביום שהשליטה מתערערת.
    לא טוב לכעוס, למרות שנראה לנו שהילד מסוגל. הוא בכל זאת עדיין ילד קטן. אולי זה החורף שקר, ולא נעים להוריד בגדים, ואולי לפעמים השלפוחית קצת מגורה....
    אני מציעה לחזור להרגל שאת מזכירה לו ללכת לשרותים בבית, כל שעה/שעה וחצי. אפילו קחי אותו ביד, ולכי איתו. עוד כמה חדשים, וזה יחלוף.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי ואמא מיואשת
    פ.
    11/02/2012

שלום,
    יש לי בן שבמאי יהיה בן 5. נולד פג. יש לו איחור התפתחותי ובעיית קשב וריכוז. נוירולוג לא ממליץ על טיפול רפואי בגלל בעיית משקל שבעקבותיה הוא מקבל הורמון גדילה.
    אם בהתחלה הייתי אופטימית והאמנתי שעם הזמן הפער יעלם, הילד יהיה כמו כולם וכד' עכשיו אני כבר ממש לא מאמינה בזה ועם כל יום מרגישה יותר ויותר מאוכזבת מממנו ומעצמי. אני רצה איתו למרפאה בעיסוק, לקלינאית תקשורת, יש לו גננת שיח בגן והילד לא יודע כלום. אני מכירה כל הטכניקות של לציין ולתמלל ותוך משחק ותוך סיפור ובחוץ ודרך פעילות יומית ובלה בלה בסגנון וגם בגן משקיעים בו כאילו הוא פרוייקט אישי שלהם וגם בטיפולים וגם אני בבית ופשוט כלום לא קורה. הילד לא מתעניין בשום דבר, לא מוכן לשחק במשקים יחד, לא מוכן לקרוא סיפור, לא רוצה ללמוד, לא רוצה לצייר או לצבוע, לא מוכן להדביק מדבקות, הפסיק להתעניין במתקני שעשועים בחוץ. הוא רוצה רק פעילות חופשית ואז ממציא לעצמו משחקי דימיון, אין לו חברים ואם מישהו בחוץ יבוא אליו אז הוא מתרחק ממנו ומחפש לו פינה משלו. גם בגן הוא עושה אותו דבר. דוח של גננת מזעזע ולצערי הוא נכון. אני ביקשתי המלצות לגן מיוחד אבל הכל בירוקרטיה ואני כבר לא מאמינה ששנה הבאה זה יצא לפועל. והאמת שאני לא מאמינה שיש להם יכול לעזור לו כי הרי הוא מקבל גם ככה את אותם הטיפולים ולא מתקדם. הכי מרגיז שגם מרפאה בעיסוק וגם קלינאית תקשורת משכנעים אותי שהוא מתקדם מאוד, שהוא משתף פעולה יפה, שיש לו מוטיבציה גבוהה ואני לא רואה זאת. אני רוצה ילד רגיל שישחק עם ילדים אחרים בחוץ במשחקים או מתקנים במקום לחפור באדמה בצד, שידע דברים בסיסיים, שיהיה אפשר לשחק איתו או לקרוא לו סיפור, שיהיה לי משהו להתגאות בו או לשתף הורים אחרים. כולם מדברים על ילדים שלהם ורק לי אין מה להגיד ובסוף כל שיחה אני מרגישה עוד יותר מבואסת.
    זה פשוט כבר לא נשמע לי הגיוני שלילד יש פוטנציאל טוב ואינטליגנציה תקינה והוא כמעט בן 5 ואינו יודע צבעים, יודע לספור עד 3 בלבד ואפילו ספרות אלה לא מזהה, לא יודע צורות, אותיות, סיפורים ומתחמק מללמוד משהו.
    מה עושים? איך מתגברים על האכזבה הזאת?
    אני כל כך עצובה. אני שוקלת אולי מספט' הבא להפסיק כל הטיפולים וכל הריצות ושיעשה מה שבא לו וזהו. כי כגודל ההשקעה גודל האכזבה. לפחות כך אולי אהיה פחות מאוכזבת ופחות מטורטרת. מצידו כל טיפול הוא מנסה למשוך לכיוון אחר ולברוח מפעילות ואני צופה בצד ומחשבת זמן נסיעה הלוך ועוד זמן נסיעה חזור ועוד זמן נסיעה לקופ"ח וכדי להתחנן לטופס 17 ועוד טלפונים כדי לקבל אישור ועוד כמובן תשלום על נסיעות ועל טופס 17 ועוד הזמן שכל זה לוקח מול התועלת שזה מביא. לא יודעת אני עייפה מטרטורים, עייפה מזה שנותנים לי תקווה כי טיפול יעזור, עייפה מלהיות חיובית.
    למה הטיפולים עוזרים לילדים אחרים ולנו לא?
    האם יש באמת מחקרים שמוכיחים כי יש בזה תועלת?

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי ואמא מיואשת - תגובה

13/02/2012

אמא יקרה שלום,
    מאד עצוב לקרוא את דברייך, אם כי אני בהחלט מודעת לקושי הרב לטפל בילד כזה. זה בהחלט "טרטור" לא קטן, שכרוך בהתרוצצויות, ובכספים, וזה מאד מעייף. צר לשמוע.
    אני חושבת שהפתרון הנכון עבורכם הוא גן טיפולי, שם הילד יקבל את כל הטיפולים, , ולדעתי אין סיבה שלא תקבלו גן כזה, אם כל הגורמים שמטפלים בילד (רופא, פסיכולוגית, הגננת, המטפלים שלו) ימליצו על כך.
    למיטב נסיוננו, הטיפולים בהחלט עוזרים, וילדים משתפרים, ובגיל 10, הם בהחלט לא כפי שהיו בגיל 5. אבל השנים הראשונות של החיים הן בהחלט קשות.
    השתדלי לא לכעוס עליו. הוא בוודאי לא אשם ולא רע, והשתדלי לא לשדר לו אכזבה. חשוב שירגיש שאוהבים אותו,חשוב שידע שמאמינים בו. זה חלק מאד משמעותי להתקדמות !
    כל טוב! הרבה כוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה