מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאורתית - עד איזה גיל אפשר לגבוה?גל31/10/2011
טוב אני כבר לא ילד, אבל נראה לי שזה המקום הכי מתאים לשאול את השאלות שלי.
1. עד איזה גיל אפשר לגבוה? אפילו במקרים היותר קיצוניים? כי אני הייתי בגיל 15 פחות או יותר גובה 185(אני לא בטוח מה היה הגובה המדוייק שלי בגיל 15), פעם אחרונה שמדדתי את עצמי היה בגיל 23 ומצאתי שאני 187, ועכשיו שאני בן 25 מדדתי את עצמי פעם ומצאתי שאני 188.
האם יכול להיות שגבהתי בכמה סנטימטרים נוספים בשנים האחרונות?
אציין שאני מקפיד למדוד את עצמי בבוקר שאני רק מתעורר.
אני לוקח חפץ ארוך ושטוח(כמו ספר רק יותר גדול ומסיבי, כי זה יותר נוח, ולכן סיכוי קטן יותר שאעשה טעות), מצמיד אותו לקוקוד, עומד מול הקיר שאני זקוף לגמרי, ואז מצמיד את החפץ לקיר, שעליו כבר ציירתי סימונים עוד לפני המדידה.
אני רואה לאיזה סימון החפץ שעל קוקוד ראשי נצמד, וכך אני יודע מה גובהי.
2. האם השמנת יתר בגיל ההבגרות והצמיחה, עלולה לפגוע בגדילה?
3. אני בכל זאת לא סומך על המדידות שאני עושה בבית, האם יש מקום מקצועי שבו אני יכול למדוד את הגובה שלי, אפילו תמורת תשלום? רק שיהיה מקצועי, אמין ומדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאורתית - עד איזה גיל אפשר לגבוה? - תגובה
31/10/2011יוני שלום,
עיקר הגדילה נעשית עד השגת הבגרות המינית, אך גם אח"כ יש "גדילה זוחלת" = צמיחה איטית של ס"מ לשנה, יש אומרים עד גיל 25.
אינני מכירה מקום שבו נערכת "מדידת אורך מדעית". מאחר שאתה בגובה מכובד, אינני רואה סיבה מדוע אתה עסוק בכך.
העיקר שתצליח, ותהייה שבע-רצון מעצמך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני צריך לעשות בשביל לגבוה? עזרה
מישל18/12/2015שלום, אשמח לעזרה! אני באפריל הקרוב אהיה בן 23, ואני כרגע גובה 1.67. אני מוכן לעשות הכל בשביל לגבוה לפחות עוד 5 סמ׳ אני ממש מבועס שכל האנשים סבבי גבוהים,
האם יש מצב לגבוה בגילי?
עד איזה גיל אפשר עוד לגבוה? ובכמה סמ׳?
האם יש משהו מסוים שצריך לעשות בשביל לגבוה?
מאכל/או כל דבר אחר?
הבנתי שעד גיל 25 גבוהים, זה נכון?
בבקשה אשמח לעזרה ויעוץ מימכם!
תודה רבהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציצת אצבעעדי30/10/2011ביתי בת 3.8 שנים. היא הפסיקה למצוץ אצבע (בעקבות שימוש במרה והסבר) ללא כל בעיות לפני כחצי שנה. בשבוע האחרון היא חזרה למצוץ כשהיא במיטה לישון ובלילות בלבד.
אני מודאגת. כיצד אגמול אותה מההרגל החוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמציצת אצבע - תגובה
31/10/2011עדי שלום,
אפשר לחזור להשתמש במארה, להבטיח לילדה פרס קטן בכל ערב שבו תתגבר על ההרגל ותצליח לא למצוץ, אפשר לחפש משהו חלופי, כמו למשש/לחבק חפץ כלשהו, כגון בובה רכה, או אפילו בד רך שהיא תאחז. הרעיון הוא לתת לה משהו, שיאפשר לה לעשות איתו פעולה פשוטה וחזרתית, אשר תרגיע אותה לפני השינה.
ואם זה לא עובד, בעיני, גם לא נורא אם תמצוץ עוד שנה. זה לא מזיק, ויהיה קל יותר לגמול אותה כשתגדל מעט.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 8 חודשיםחגה29/10/2011שלום,
הילדה שלי בת 8 חודשים זוחלת גחון כבר כמעט חודש וחצי. היא עדייון לא מתיישבת ולא ניראת אפילו בכיוון. היא התחילה שלשום למשוך את עצמה ממצב זחילה לעמידה כשהיא נתלת על דברים (לול, שולחן וכו) ובעגלה עם מושכתודוחפת את עצמה למצב ישיבה. האם כל זה תקין? האם עליי לעשות משהו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוקת בת 8 חודשים - תגובה
מיכל בר-נס31/10/2011היי חגה, גיל 8 חודשים זה הגיל שבדרך כלל מתחילים להעמד על שש ולהתקדם. אני מעריכה שהבת שלך תעשה את זה בשבועות הקרובים. ואז זה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתייםגיל27/10/2011הילדה בת שנתיים וחודשיים ונמצאת מעון.
היא עדיין לא מדברת אך אומרת מילים בודדות וחצאי מילים ובאופן כללי די מבינה. הילדה מאוד עצבנית ואגרסיבית ואים משהו לא נראה לה היא בוכה ונשכבת על הרצפה ולעיתים קרובות מרשה לעצמה לצבות ולנשוך את אחיה שגדול ממנה בשנתיים.
היום נאמר לנו ששרטה ילד בגן.
האם זה דורש התייעצות עם מומחה ואוליי מצדיק לתת לה משהו להרגעה?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנתיים - תגובה
28/10/2011גיל שלום,
האי שקט שאתה מתאר אופייני מאד לגיל זה, ובעיקר לשלב של טרם-דיבור. זה מאד מתסכל כשאי-אפשר להתבטא ! רוב הגננות מודעות לכך, שילדים בגיל זה ובמצב זה נוטיםלהכות, לנשוק, לשרוט, למשוך בשיער, לא כתוקפנות, אלא כדרך להתבטא, וכדרך ליצור קשר.
לא צריך להיבהל מכך. טוב להתעלם, ולהניח לילד להרגע בעצמו.
צריך לומר לו "אסור" בטון תקיף, כשהוא פוגע בילדים אחרים, כדי שיבין שזו התנהגות לא רצוייה.
זה חולף בתום כמה שבועות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצבת גבולותשרה26/10/2011שלום,
בתי בת שנתיים ועשרה חודשים מפותחת, מדברת ונבונה בלי עין הרע
אני גרה בעיר ברחוב הומה
בתי יודעת שהכביש מסוכן ושלא יורדים מהמדרכה, מכירה שירים על חציית כביש וגם רואה במחשב שירים שקשורים לכך
לאחרונה כשאנחנו יוצאות לרחוב היא יורדת לכביש
אם היא רצה על המדרכה ואני צועקת "לעצור!" אז היא לא תמיד עוצרת
צעקתי עליה ברחוב כשהיא ירדה לכביש
מה לעשות?
מצד אחד היא עצמאית ולא תמיד רוצה להחזיק לי יד ומצד שני תנאי הסביבה לא מאפשרים לי לתת לה עצמאות
אשמח לקבל עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהצבת גבולות - תגובה
27/10/2011שרה שלום,
גיל 2-3 ידוע כ"גיל המרד", ובו הילדים נלחמים לעצמאות. זה טבעי, וזה אפילו חיובי. כך הם בוחנים את העולם, את הגבולות של דברים, ואת הגבולות שלהם ביחס לעולם.
לכן, טוב לתת להם חופש במידה, כדי שיתנסו בחוויות שונות, גם אם זה מסתיים בחוויה של כאב לפעמים (לנגוע במשהו חם!).
מאידך, כמובן שצריך להגן עליהם מסכנות ממשיות, ובמקרה כזה - להיות מאד תקיפים בהשמת הגבול לחופש ובהחלת איסורים. מותר לצעוק ולכעוס ובוודאי לא לוותר.
חשוב להיות עקביים !!
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכנה לשחק עם ילדיםאורית26/10/2011שלום
ביתי בת שנה ושמונה חודשים.עד גיל שנה הייתה איתי בבית וכיום היא במעון (מגיל שנה )
הבעיה שמציקה לי, היא שביתי לא מוכנה לשחק עם ילדים אחרים בגן ולא מוכנה שיתקרבו לטריטוריה שלה.כמו כן גם אחה"צ כשאנו הולכות למקומות ציבוריים כגון :גינת שעשועים,ג'ימבורי וכו" התופעה חוזרת על עצמה-כל מי שמיתקרב אליה גורם לה לבכות.
בהתחלה חשבתי שזו תופעה שתחלוף עם ההסתגלות למעון אבל אני רואה שהתופעה אינה חולפת.
הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתך בקשר לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא מוכנה לשחק עם ילדים - תגובה
27/10/2011אורית שלום,
לדעתי, צריך לתת לילדה עוד זמן להתרגל ליום בחבורה : לשתף ולהתחלק. זה לא דבר מובן מאליו, במיוחד אצל ילדה שהיתה עד עכשו בת יחידה. בוודאי שהיא חשה מאויימת ע"י ילדים אחרים, וצריכה ללמוד איך מתקשרים איתם וכד'.
אני בטוחה שזה יגיע. יש ילדים שאצלם זה קורה לאט יותר, אבל זה נלמד. סבלנות.
אולי כדאי להזמין לה חברה הבייתה, ולחילופין ללכת איתה לבית של חברות. לפעמים בטריטוריה של הבית, ילד מרגיש בטוח יותר לשתף פעולה עם ילד אחר, וכך תוכל לבנות לעצמה בטחון בקשר חברתי, שאחר-כך תוכל להפעיל גם בחוץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכן לשחק אפילו 10דקאפרת26/10/2011שלום שמי אפרת הבן שלי בן 3 ושלושה חודשים לא מצליח לשבת יותר מ10 דקות על משחק חשיבה או כל משחק כל הזמן זז והזיכרון שלו הוא לתווך של 2שניות והוא לא זוכר מה שאלתי אותו עם זה צבע או משהו לימודי הכוונה מה לפי דעתכם זה נראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא מוכן לשחק אפילו 10דק - תגובה
27/10/2011אפרת שלום,
נדמה לי שכבר פנית בשאלה לפורום לפני זמן-מה. ייתכן שמדובר בילד פעלתן במיוחד, המתקשה בריכוז ובקשב יחסית לבני גילו. אבל בגיל זה אין הרבה מה לעשות, אלא לנסות שוב ושוב להקנות לילד הרגלי ריכוז ומשחק בצורה מסודרת. לכן, הצעתי לך לשבת איתו בכל פעם 10 ד', אבל אם זה לא פועל, נסי 5 דקות, משחק אחד קצר, כמו לשבץ פאזל פשוט.אם המצב לא ישתפר עד גיל 4, תצטרכי לפנות לנוירולוג-ילדים. בינתיים - כדאי להשתדל לעבוד איתו.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפרת28/10/2011תודה רבה לך וזאת הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד ביישן בן 3אמא25/10/2011הי,
יש לי ילד בן 3 וחודשיים, מקסים ונבון מאוד.
רציתי לדעת בנוגע להשתלבות חברתית. בגן הוא סה"כ משחק עם חברים, לעתים לבד, אבל השתלב יפה והצוות מאוד אוהב אותו. לא כל בוקר הוא רוצה ללכת, בד"כ מבקש לא ללכת. ויש לו קושי עדיין להיפרד בבוקר. לעתים אני רואה כשאני באה לאסוף אותו שהוא משחק לבד. ומעבר לזה, כשאנחנו הולכים לחברים, אפילו שהוא מכיר, כשיש יותר מילד אחד הוא מסתגר ומשחק עם עצמו. אם זה אחד על אחד הוא מתחבר יותר בקלות, ואם מצטרף עוד ילד הוא נסוג ולוקח לו יותר זמן להתקרב. כך גם במגרש המשחקים,
הוא מביע בפניי פחדים, שאלות, משוחח ורגיש לכל דבר מסביבו, רואה הכל ומבין הכל, מרגיש כל דבר ובוחן כל דבר. השאלה היא איך אני מעודדת אותו להיפתח יותר ולהיקשר יותר, בלי לנדנד לו ובלי לפגוע ביכולות שלו.
גם אני וגם בעלי מאוד אוהבים ומחבקים ומשחקים עם הילדים, ואיתנו ועם בני משפחה הוא הכי פעיל וכריזמטי ושובב, רק כלפי חברים וזרים מבוגרים במיוחד, הוא נסגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד ביישן בן 3 - תגובה
26/10/2011אמא יקרה שלום,
קודם כל, חשוב להכיר באופיו של הילד ולכבד אותו, גם אם הוא שונה מהאופי שלכם. לא ללחוץ, לא לשדר ביקורת. מותר להגיד לילד שמבינים אותו, שכנראה יותר נעים לו להיות עם אנשים שהוא מכיר, שאיתם הוא מרגיש יותר בטוח.
עם זאת - לא לוותר לגמרי. לתת לו להתנסות עם אחרים ב"מנות" קטנות : ליזום קשר עם ילד או ילדה נחמדים, שקטים, דומים לו. הזמינו אותם אליכם הביתה, דאגו שהוא יוזמן אליהם. פעם בשבוע, לשעה. שייווכח שנעים לו ובטוח. אם ההתנגדות לכך גדולה - וותרו כרגע. הוא עדיין ילד מאד צעיר. ייתכן שעוד כמה חדשים ירגיש חזק יותר ויהיה מוכן להתנסות.מנסיוננו, ההשתלבות החברתית מתפתחת עם הזמן, אולי לאט, אבל זה מגיע.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק בטחון עצמי ילד בן 4.5אמא25/10/2011יש לי ילד מקסים בן 4.5 שהולך לגן עיריה , אובחן במכון התפתחות הילד בנושא אחיזת כלי כתיבה והומלץ לנו לעשות סבב טיפולים נוסף של ריפוי בעיסוק, עבר טיפולים גם לפני שנה ועדיין יש מקום לשפר. המאבחנת בהתפתחות הילד חושבת שצריך לטפל גם בתחום הסנסורי היא חושבת שבמצבים מסויימים הוא מוצף ברגשות וקשה לו להתארגן ולהרגע.חוץ מזה טיפה ביישן, צריך אותנו (ההורים) לידו, קצת קשה לו בהתמודדות מול ילדים אחרים ואפילו קטנים ממנו יעדיף להמנע מלהתמודד איתם, חושש משחייה, נרתע מבע"ח, הוא בודק גבולות כל הזמן, עדיין משתמש במוצץ, אנחנו צריכים להתעקש יום יום שישתמש רק בשינה, לגן הולך בלי מוצץ אבל בבית אם לא נתעקש יהיה איתו הרבה. חוץ מזה בריא וחכם, ילד נורמלי, הולך לחוג ספורט עם הורים, נולדה לו אחות לפני חצי שנה ומקבל אותה יפה. רציתי להתייעץ איך הייתי יכולה לשפר את הבטחון העצמי שלו,וההתמודדות עם ילדים, לשפר כישורים חברתיים וגם בתחום המוטוריקה העדינה והגסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחיזוק בטחון עצמי ילד בן 4.5 - תגובה
26/10/2011אמא יקרה שלום,
לפי תיאורך, מדובר בילד נחמד ותקין, אך עם קשיים קלים בכמה תחומים, וכפי שאת אומרת - גם עם אופי מכונס מעט, מה שנקרא ביישן. ראשית לכל, צריך להכיר בכך, ולכבד את זה, כפי שהוא, ולאפשר לו להתפתח עם הקשיים ועם תכונת האופי הטיפוסית. לא ללחוץ אותו, ולא לצפות לשנות אותו. לא לשדר לו ביקורת, גם לא סמוייה, כיוון שילד רגיש לכך, וזה פוגע בבטחונו העצמי.
מאידך, צריך לאפשר לו התנסויות וחוויות טובות של הצלחה במתחומים שהוא מתקשה בהם : קודם כל - בתחום המוטורי. מצאו לו חוג מתאים , עם מדריך מעודד. המרפאת בעיסוק בוודאי תדע לעודד אותו ולחזק אותו.
בתחום החברתי - עזרו לו לטפח חברות עם ילד או ילדה שמתאימים לו : שקטים, לא משתלטים. הזמינו אותם אליכם הבייתה, דאגו שהוא יוזמן אליהם. לאחר הצלחה אחת, הוא יתחיל להיפתח, ואז אפשר לחבר אותו עם עוד ילד. בהדרגה.
מנסיוננו, ככל שהילד גדל הוא מתחשל ומשתפר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעוררות בלילותסופיה24/10/2011שלום
הילד שלי בן שלוש מיום שנולד אין לי לילה אחד שאנייודעת מה זה לישון רצוף?.....
מה עלי לעשות מה לבדוק ולמי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתעוררות בלילות - תגובה
25/10/2011סופיה שלום,
אינך מפרטת מה קורה, ולכן קשה לענות לך : כמה פעמים הילד מתעורר, האם הוא בוכה ? האם הוא מבקש לשתות או לאכול ? אלה פרטים שיכולים לעזור לנו לנחש מה מפריע לילד.
יש ילדים שבלי סיבה ברורה לא ישנים באופן רצוף, ומתעוררים כמה פעמים בלילה, מבקשים לשחק, עד שנרדמים שוב.
את בהחלט יכולה להתייעץ עם רופא הילדים שלכם, לתאר לו בדיוק מה קורה בלילה, ואולי הוא ישלח אותך לרופא מומחה, כמו נוירולוג ילדים.
אם הכל בסדר, ואין סיבה, אפשר לנסות טכניקות של טיפול התנהגותי, שמלמדות פסיכולוגיות התפתחותיות.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשרים חברתייםאנונימי24/10/2011שלום,
הילד שלי בן שלוש וחצי ונמצא בגן עירייה.
בשל חשש שנבע מהרגשה פנימית צפיתי בילד בעודו משחק בחצר הגן. מצפייה של מספר פעמים נוכחתי לגלות שהילד משחק לבד ברוב הזמן ולעיתים משתרך אחרי מספר ילדים. מעולם לא ראיתי אותו משחק יחד עם אחת מקבוצות הילדים בגן.
דבר נוסף שראיתי (ולא היה חדש לי) הוא שלעיתים מציקים לילד (מכות קטנות, דחיפות) והוא לא מגיב במכה חזרה או מספר לגננת או אפילו מתרחק, הוא פשוט בוכה ונשאר במקום, דבר שגורם לילדים להציק לו אף יותר.
מעבר לכך, מדובר בילד מאוד שמח, חייכני ושובב שמשחק עם הילדים של החברים שלנו ועם בני המשפחה ללא בעיות מיוחדות.
השאלה שלי היא:
האם ניתן לקבוע בוודאות שאין צורך בהתערבות מצידינו (פגישה עם גורם מקצועי/שיחה עם הגננת/ללמד את הילד להגן על עצמו) או שבמקרים כאלו עדיף שתהיה קביעה מקצועית אישית על סמך אישיות הילד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשרים חברתיים - תגובה
24/10/2011שלום,
בשלב זה הייתי משוחחת עם הגננת, מבקשת ממנה לשים לב ולבחון מה קורה לילד ומדוע (מדוע הוא לבד, מדוע מציקים לו ומי). כמו-כן, הייתי מציעה לה, או מבקשת ממנה, ליזום קשר חברתי בין הבן שלכם לילד נוסף בגן, או שניים, שלדעתה מתאימים לו מבחינה חברתית ואישיותית : אולי ילדה בוגרת יותר, שקטה ונעימה. רצוי להזמין ילדים אלה אחה"צ הבייתה, כדי לחזק את הקשרים החברתיים, כך שיתקיימו גם בגן וגם בבית.
אני מעריכה שבהדרגה, הבן שלכם ילמד ליצור קשרים בעצמו, למצוא את הילדים המתאימים לו מתוך הקבוצה, וכך ישתלב יותר בקלות. זה תהליך של למידה ויש ילדים שהם איטיים יותר בעניין זה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה אסימטריתקרן22/10/2011אני אמא למעיין בת 9.5 חודשים.
מעיין עברה את שלבי הזחילה אחורה והתחילה לזחול "כמו שצריך" על שש מגיל 7 חודשים ובגיל 7 חודשים ו3 שבועות החלה להיעמד בתמיכה.
זה 3 שבועות שהיא זוחלת באופן לא סימטרי (רגל ימין עם ברך על הרצפה, רגל שמאל בלי ברך ורק כף רגל על הרצפה). לא יודעת אם זה התחיל קודם לכן. ההיעמדות שלה ממשיכה להיות כמו שצריך , אך שמתי לב שהיא כמעט תמיד מעמידה קודם את כף רגל שמאל ורק אז את ימין. היא גם מתרגלת עזיבת ידיים כמה שבועות , אך לא מתקדמת לעמידה ללא תמיכה או הליכה.
רציתי להבהיר שעל מזרונים שמתי לב שמעיין עדיין ממשיכה לזחול על 6 באופן סימטרי . הזחילה האסימטרית היא על הרצפה או על שטיח דק (כלומר על משטחים נוקשים).
ככלל מעיין לא זחלה הרבה על 4 לפני שעמדה , אך במעט הפעמים שעשתה זאת עשתה זאת באופן סימטרי (גם על הרצפה) וכאמור לאחרונה הפסיקה לעשות זאת באופן סימטרי (רגל אחת עם ברך על הרצפה ורגל אחת עם עקב על הרצפה)...
כמו-כן אי הסימטריה לא מתבטאת בדברים אחרים.
האם צורת הזחילה תקינה? אם לא - מה מומלץ לעשות??
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזחילה אסימטרית - תגובה
מיכל בר-נס22/10/2011קרן שלום,
בתך בת 9.5 חודשים עדיין לא מצופה ממנה לעזוב ידיים כשעומדת.
לגבי הזחילה זה שהיא זוחלת סימטרי על הרצפה ומשטחים קשיחים ובכל שאר התפקודים מראה להערכתי שאין בעיה של אסימטריה. אני מציעה לך להמשיך לעקוב לראות האם גם על המזרון זה מסתדר (יתכן שזה בגלל שהמשטח פחות יציב והיא מרגישה פחות ביטחון.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
קרן23/10/2011תודה על התשובה המהירה.
רציתי להבהיר שדווקא על המשטחים הקשים מעיין זוחלת באופן אסימטרי. על המשטחים הרכים היא זוחלת באופן סימטרי.
עד מתי זה בסדר עם הזחילה מסתדרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות - תגובה
מיכל בר-נס23/10/2011היי, הבנתי את זה. לפעמים כשהמשטח יותר רך זה דורש יותר התמודדות ויותר קשה.
מצופה שזה יסתדר תוך זמן קצר יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילהחנה18/10/2011בתי בת שנה ו-10 חודשים. לפני בדיוק חודש התחלנו גמילה. הצעד לא הגיע מהכיוון שלה אבל החלטתי לנסות ולראות איך תגיב. תוך יומיים הילדה הייתה גמולה בבית מלבד מעט פספוסים. אי אפשר להגיד שהיא לא הפנימה את העניין מאוד מהר! תוך מס' ימים כבר הרגשתי שכמעט ואין סיכוי לפספוסים (למרות שמדיי פעם הם עדיין קורים)! הבעיה היא בגן. היא פשוט מתאפקת (לא מפספסת!) עד לטיטול של שנת הצהריים ואז ממלאה אותו בכל מה שאגרה...(גם בלילה היא ישנה עם טיטול). במשך החודש הזה היא עשתה פיפי בשירותים בגן רק 3 פעמים. אציין שלא גמלתי אותה בסיר, אלא, ישר עם ישבנון על השירותים. גם בגן יש לה ישבנון. בנוסף, בכיתה שלה בגן יש רק ילד אחד גמול, האחרים לא בתהליך גמילה. בתחילת התהליך הגננת מאוד כעסה עליי, אמרה שהילדה לא מוכנה! שאני אחזיר אותה לטיטולים. מובן שלא הסכמתי כיוון שבבית היא גמולה! עכשיו המטפלת בגן הציעה שאולי אני אוריד לה את הטיטול בבוקר, וכשנגיע לגן אני אחזיר לה אותו לשעתיים ואז הם יורידו לה. ובשינה שוב ישימו לה. דבר ראשון זה אומר שבקושי נשאר זמן בו היא תהיה ללא טיטול, ודבר שני זה להחזיר אותה אחורה ולהראות לה שלא סומכים עליה. אני לא בעד זה... הבעיה היא שהיא מתאפקת וזה לא בריא. וזה גם הפך לדפוס שהיא יודעת שבצהריים היא תקבל טיטול... ואני לא חושבת שצריך לשלול ממנה את הטיטול של הצהריים כי זה יהיה מעבר חד מדי בשבילה... מה עליי לעשות????
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה - תגובה
19/10/2011חנה שלום,
מצד אחד, את מבקשת עצה, אבל מצד שני, את מאד נחושה בדעתך.
הנה דעתי, וכמובן, שאינך מחוייבת לקבל אותה : כפי שאני נוהגת לומר, הגמילה היא תהליך מדורג ומתמשך. הוא מורכב, וכולל היבטים פיזיולוגיים ונפשיים. ייתכן שילד יוכל לשלוט באופן פיזיולוגי, אבל חושש מבחינה נפשית, וייתכן להיפך - שילד רוצה, אבל אינו בשל מבחינה פיזיולוגית.
נראה לי שבתך מסוגלת לשליטה באופן פיזיולוגי, אבל כנראה חוששת מעשיית הצרכים ללא טיטול, ולכן היא מתאפקת. כדי למנוע את הרגל ההתאפקות, טוב להמשיך לתת לה את הטיטול, שלא תרגיש בלחץ, ובהחלט שלא תרגיש שמצפים ממנה ו"סומכים" עליה. לפעמים ילד רוצה להמשיך להרגיש כמו תינוק.....גם לא טוב שילד מרגיש שהוא מאכזב את הסביבה.
המשיכי לתת לה טיטול, כפי שהגננת מציעה. לא יקרה כלום. הילדה תהייה רגועה יותר, עד שגם החלק הנפשי של יכולת הגמילה יבשיל, והיא תיפרד מהטיטול לגמרי בשמחה.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנהשירז17/10/2011שכחתי לציין שעד היום אני גרועה בהרכבת פזאלים וזוכרת את עצמי בעבר ככזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתוספת קטנה - תגובה
18/10/2011שירז שלום,
הרכבת פאזלים דורשת ראייה טובה של פרטים, וכן מה שנקרא "תפישה חזותית ומרחבית" : מה ימין ומה שמאל, מה למטה ומה למעלה, יכולת סריקה של השטח, וכד'. יש אנשים שלקויים בתחום זה.
אנחנו מעוניינים לחזק את התחום אצל ילדים, כיוון שהוא מסייע להם בהמשך בלמידת קריאה וכתיבה.
כרגע, קודם כל, חשוב לערוך לילדה בדיקת ראייה (וגם שמיעה), במיוחד אם יש סימנים נוספים שהיא מתקשה לראות בקלות.
אינך צריכה לחשוש מהבדיקה, לאנשי המקצוע יש דרכים לבדוק גם ללא שתוף פעולה של הילד (בראייה) וכשצריך (בשמיעה) הבדיקה נעשית בדרך של משחק משעשע, ורוב הילדים משתפים פעולה בשמחה.
כל טוב. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק 8 וחצי חודשיםרונה16/10/2011היי,
אני אמא לתינוק בן 8 וחצי חודשים שנולד בשבוע 40+5 במשקל 2860.
מהתחלה הוא אכל מעט והיום הוא אוכל כ 4 בקבוקים של 120 מל וכ- 100 מל פירות ו 60 מ"ל מרק עוף וירקות.
שוקל היום כ -6600 וגובה כ- 65 סמ. היינו אצל אנדוקרינולוגית שאמרה שכל הבדיקות תקינות ובגיל הזה גובה זה פונקציה של עליה במשקל בלבד ומאחר שהוא אוכל את המינימים של המינימום הפנה אותנו לדיאטנית.
הדיאטנית המליצה לנו קלינאית תקשורת ומעקב של התפתחות הילד.
בן 8 וחצי חודשים כמו שציינתי ועדיין לא מתהפך בשום כיוון, לא יושב ולא זוחל אבל כן מעביר חפצים מיד ליד , שוכב יפה על הבטן ומרים את בית החזה גבוה. משמיעה רק צלילים בודדים.
לפני כחודש וחצי כבר שלחתי את כל הטפסים בדואר ליחדת התפתחות הילד באזור השרון אבל אף אחד לא חזר עדיין ואני מאד מאד מודאגת. מה לעשות? איך אפשר לברר בהתפתחות הילד שהטפסים הגיעו הרי אין מספר טלפון שאפשר לשאול? האם כל הדברים שציינתי מקודם מצבעים על בעיה/יות חמורות? תודה רבה לתשובתכם
נ.ב. חשוב לי לציין שזה הבן השני הראשון בן 3 בריא ועשה הכל מאד מהר ואכל יפה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוק 8 וחצי חודשים - תגובה
מיכל בר-נס16/10/2011היי רונה, הדברים שציינת לא בהכרח מעידים על בעיה חמורה. טוב שפנית להתפתחות הילד. אני מציעה לך ליצור אתם קשר לברר לגבי ההפניה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק 8 וחצי חודשים - תגובה
17/10/2011רונה שלום,
לפי תיאורך, גם אני איני רואה סיבה לדאגה. אני גם לא רואה סיבה לפנות לקלינאית תקשורת בגיל זה. זה מאד מוקדם. אולי רק כדי לעשות בדיקת שמיעה, ליתר בטחון.
את מספר הטלפון של המכון להתפתחות הילד את יכולה לקבל בסניף שלך, או דרך אתר האינטרנט של קופת חולים שלך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונה17/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)