מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוטה תלותית במיוחדדבורה מאיה30/01/2012
יש לי 2 בנות מושלמות בנות שנה ו-8 אוטוטו. יפות, בריאות, נבונות, ומרעיפות אהבה.הן נולדו בשבוע 31 ואחת מהן (עליה אני רוצה לדבר) נשארה בפגיה 50 יום בשל ברדיקרדיות מרובות. בגיל 8 חודשים בחליטו במעקב התפתחות הילד שהיא מתיישרת עם גילה הכרונולוגי ויוצאת ממעקב. לכן אני מתייעצת כאן האם כדאי לחזור למעקב שם או לקבל עזרה מסוג אחר אם בכלל.
כששתיהן הגיעו הביתה הן נעטפו במיליון אהבה וחום והיענות גם שלי ושל בעלי וגם של כל המשפחה המורחבת (הן נכדות ראשונות, אחייניות ראשונות וכיו"ב). על מ' המדוברת אולי אפילו יותר גוננתי, יש להודות.
התאומה השניה מחייכת ונשארה חייכנית לעולם. היא ישנה מעולה לילות שלמים מגיל כלום, אוכלת מצוין ובהתלהבות ומעסיקה את עצמה נפלא. מבחינתה אמא ואבא זה כרגע פחות או יותר אותו דבר (בעבר היתה מאד מחוברת רק אלי ועם הזמן גדלה ונפתחה לעוד דמויות מטפלות וההיקלטות שלה בגן היתה יחסית חלקה). הגידול שלה הוא תענוג אחד גדול.
מ' פשוט לא נפרדת ממני. היא מגיל כלום רוצה רק אותי. היא ישנה על הפנים בלילות (נכון גם בגלל הרגלים לא מי יודע מה אבל יש לה שקד שלישי - פוליפ והיא אמורה לעבור ניתוח שאחריו נעשה סדרת חינוך מחודשת) ומוכנה להיות רק עלי פיסית. אם אני חס וחלילה יוצאת מהבית (בקושי קורה) והיא נשארת עם אבא/סבתא וואטאבר - היא ממש צורחת כשאני הולכת ומייבבת בהיעדרי גם אם זה בשעות הערב ואני מוצאת עצמי הרבה פעמים מוזעקת הביתה בגללה. היא באופן ברור מעדיפה רק אותי ובאופן ברור מעדיפה להיות עלי פיסית (היא כבר גדולה למדי ודורשת המון ידיים ואם לא ידיים אז לשבת עלי, וחיבוקים וכל סוג של מגע).
הן נכנסו לגן לפני כמעט 3 חודשים והיה לא קל אבל אני חייבת לציין שגם היא נקלטה יפה אמנם תהליך קצת יותר ארוך ולעתים קשה לה להיפרד בבוקר אבל בגדול היא נורא אוהבת את הצוות, משתתפת ומשחקת ומגלה התלהבות מעניין הגן בגדול. לדעתי זה סימן חיובי בכל הסיפור.
עוד פרטים שאולי קשורים: היא חשדנית ביותר כלפי זרים. אם מישהו שהיא לא מכירה ולא מוצא חן בעיניה אפילו מדבר איתה היא תפרוץ בבכי. מצד שני יש אנשים זרים שהיא מיד מתחברת אליהם דווקא (כנראה עניין של כימיה שהוא מעל להבנתי). היא בררנית ממש באוכל ובכלל מאד נדבקת במקומות חדשים ובנוכחות אנשים שהיא לא רואה תכופות (ממש מתחבאת מאחורי).
בעלי מוטרד אד הוא חושב שהיא לא נפרדה ממני בצורה תקינה ושיש להתייעץ עם בעל מקצוע. הוא גם נפגע ממנה שתמיד מראה העדפה ברורה כלפי ולפעמים מסרבת לשתף איתו פעולה למרות שהוא נורא מנסה (התאומה השניה מאוהבת בו קשות כי הוא נורא חם ומשקיע).
אני חיה באיזו תחושה שהזמן יעשה את שלו אבל אולי באמת יש פה איזו נורה אדומה שאני מפספסת או משהו שאני מזינה ועושה לא נכון...
האם זה נפתר עם הזמן? כל תובנה תתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה תלותית במיוחד - תגובה
31/01/2012הדבורה מאיה שלום,
אני רוצה לפתוח באמירה, שילדינו נולדים עם תכונות אופי מסויימות, שלפעמים אינן קלות או ידידותיות, וקשה לנו לגדל אותם. זה קשה כפליים עם תאומים, כאשר ההבדל בין הילדים בולט מאד, ושוב כפליים - עם תינוקות שהיו פגים, או חולים, כפי שזה אצלכם.
צריך לשמוח שאחת התאומות היא ילדה קלה ו"זורמת" בהתפתחות ובגידול שלה. ומכאן, שאת צריכה להפנות יותר אנרגיות להתמודד עם הקשיים בגידול התאומה השנייה.
טבעי שהיא צמודה אלייך, כדמות התקשרות בסיסית, אולי משום שהיא עברה ועדיין עוברת סבל רב, ביום-יום שלה, ובכל הבדיקות והטיפולים הרפואיים. ייתכן גם, שמדובר בילדה שהיא באופיה חסרת בטחון, או חרדה במיוחד, ולכן ההיצמדות אלייך. ייתכן שזה "גם וגם".
מכל מקום, זה ישתפר עם הגיל והגדילה, וההחלמה מהבעיות הרפואיות, אבל בהחלט רצוי ומומלץ שתהייו במעקב מקצועי במקום כמו מכון להתפתחות הילד, ופסיכולוגית תלווה אתכם בהתמודדות עם שתי הילדות, גם כדי להקל עליהן, גם כדי להקל עליכם, וכדי לשמור, ששום דבר לא יבוא על חשבון משהו אחר..
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן ארבע וחצי שלא מציירדנה29/01/2012שלום רב
בני בן ארבע וחצי, יש לו קשיים לאחוז עיפרון,
הגננת הפנתה אותנו לריפוי בעיסוק.
הילד נבון ובאמת פשוט לא מצליח לאחוז או לכתוב/לצייר דבר.
רק קשקושים.
האם ניתן לקבל המלצות לפעולה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן ארבע וחצי שלא מצייר - תגובה
מיכל בר-נס30/01/2012היי,
יתכן מאד שהקושי של בנך בחזקת עיפרון נובע מבעיה מוטורית וטוב עשתה הגננת שהפנתה אותך לרפוי בעיסוק. כדאי גם באותה הזדמנות לבדוק את התפקוד המוטורי הכחחי שיכול לפעמים להשפיע על החזקת עפרון.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 6נעמה29/01/2012שלום,
הילד שלנו מתנהג באופן חיובי בגן ועם חברים.בבית אנחנו נתקלים בקושי שלו להתגבר על שינויים ותיסכולים.
לאחרונה עניין הבגדים וההתארגנות בבוקר ממש מחמיר-אינו מסכים שיגעו לו בבגדים ואם נגעו לו כועס ומתפרץ ומתקשה להירגע.
כל בוקר מחליף תחתונים על אף שהתקלח בערב הקודם ומריח את הפיג'מה באופן כפייתי שכזה...ולפעמים מבקש ממני לבדוק ולהריח. איך אפשר לעזור לו כי איכות החיים של כולנו בבוקר במצב ירוד ביותר...
יש לציין שדפוסי הניקיון בבית סבירים ואין הקפדה יתירה על בגדים שמתלכלכים.
אשמח לתגובה מהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן 6 - תגובה
29/01/2012נעמה שלום,
לצערנו, תכונות כפייתיות, קיצוניות, מתגלות בגיל צעיר, וזה בהחלט עלול להקשות על חיי בני המשפחה.
אני מציעה לך באמת להשתדל למנוע את הלחץ בבוקר : להעיר את הילד יותר מוקדם, ולהשתדל לעשות מה שרק אפשר בערב קודם לכן. למשל : להכין את הבגדים, כולל זוג תחתונים נוסף, וכד'......
סבלנות ! ככל שהילד ירגיש אווירה רגועה בבית, ויחס סבלני, הוא יירגע בעצמו, ויהיה יותר קל.
מאחלת לכם הרבה כוח ורוגע !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 6
נעמה29/01/2012תודה על התשובה המהירה ואכן הרבה סבלנות דרושה לנו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 4 עם התנהגות קצת שונהטלי29/01/2012שלום
לבני בן ה4(השבוע) יש לפעמים התנהגות שנראית לי קצת מוזרה וגם למשפחתי,
הוא מבטא התנהגות בהתלהבות יתרה לדוגמה כשאני אוספת אותו מהגן הוא קופץ בלי סוף וממלמל כל מיני שטויות (ככה כל יום) אני מבינה שזאת התלהבות שאני אוספת אותו מהגן אבל נראה לי חורג קצת. דבר נוסף הוא יקח משחק של אחייני יזרוק על הרצפה לוקח קורקינט ומועך את המשחק,וכמובן זה מבדר אותו. או לוקח משחק בבית משחק ואחרי כמה דקות יקח אותו וישבור אותו!!! ואומר זהו לא רוצה!!!! ושוב מנסה להבין למה עשה זאת ועונה לי אני לא רוצה לשחק יותר!!!אני מרגישה שיש לו סוג של היפר(השאלה אם זה משהו שניתן למדוד בגיל כזה)
ורק אציין שהשפה שלו היא אינה מלאה הוא מדבר ויש לו משפטים ואוצר מילים אבל קורה לו הרבה שהוא נתקע ולא יודע מה להגיד ואיך להגיד את זה!!!
אנחנו צריכים להגיע לאבחון אצל קלינאית אך השאלה אם גורם השפה הוא העיקר??
ועוד פרט בפאזל הגדול יש לו אחות בת שנה וחצי, שלפעמים לא הרבה הוא לא מתנהג אליה בחביבות יתרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 4 עם התנהגות קצת שונה - תגובה
29/01/2012טלי שלום,
ידוע לנו על קשר מאד הדוק בין ילדים עם קשיי שפה, שקשה להם להתבטא, לבטא רגשות ומחשבות בבירור, לבין התנהגות תוקפנית, הנובעת מהתסכול של הילד להתבטא.
בנוסף, יש גם כמובן סיבות אחרות להתנהגות תוקפנית : רצון לשליטה, רצון לבדוק גבולות, רצון למשוך תשומת-לב....
חכי בסבלנות. טפלו בנושא השפה, ותראי אם חל שיפור. נקווה שכן.בינתיים, מותר לך להיות תקיפה וסמכותית בתגובה המיידית להתנהגות הלא רצוייה : את יכולה לומר : אסור, לא, וגם להעניש, ע"י שלילה של משהו שהילד אוהב.
אפשר גם לשלוח אותו לחדר להרגע ולחשוב על מעשהו, ל-10 ד'.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 5 חודשים מנענע הראש מצד לצע.א.27/01/2012שלום רב,
יש לי תינוק בן חמישה חודשים וחצי.
לאחרונה שמנו לב שהוא מנענע את הראש מצד לצד (בהתחלה חשבנו שזה כשהוא שוכב ומנסה להגיע עם הפה לחפץ מאחוריו, אח"כ חשבנו שזה סממן להתלהבות והיום אנחנו לא מצליחים לשייך את זה למשהו מיוחד)
הילד חברותי ומחייך.
עדיין לא יודע את שמו (האם צריך בגיל הזה??)
אני חוששת שזה סממן של אוטיזם??
אני יכולה לצרף סרטון אך איני רוצה שיהיה חשוף לעיני כל.
לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוק בן 5 חודשים מנענע הראש מצד לצ - תגובה
28/01/2012שלום,
נענוע הראש מצד לצד בגיל זה איננו סימן אופייני באופן ספציפי לאוטיזם. אבל כדאי שתתייעצי עם רופא הילדים. ייתכן שלפי שיקול דעתו, לאחר שהוא יראה את הילד ויהיה נוכח בתנועות האלה, הוא ישקול להפנות אתכם לרופא התפתחותי/נוירולוג ילדים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עין, חיוךיאיר25/01/2012שלום רב,
יש לי שאלה בבקשה ואשמח אם תוכלו לעזור.
יש לנו תינוק בן 6.5 שבועות אשר יוצר קשר עין איתנו אך קשה לו לשמור עליו.
כאשר יוצר קשר עין איתי הוא עוקב אחריי ומזיז את הראש מצד לצד.
הבעיה היא שאינו תמיד נוצר קשר העין ואם נוצר לפעמים הוא מעדיף להסתכל על האור ולא עליי ולשמר קשר זה.
כמו כן הוא עדיין לא מחייך..
האם זו בעיה? האם זה מוקדם עדיין? אנו בלחץ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשר עין, חיוך - תגובה
26/01/2012יעל שלום,
זה "טיפה" מוקדם... חכי עוד שבועיים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
יאיר26/01/2012הילד שלי ישן (בן 6.5 שבועות) רוב הזמן האם זה בסדר? הוא קם לארוחות (כל 3-4 שעות) ער 20 דקות עד 30 דקות וחוזר לישון.
האם זה תקין? האם ילד שישן הרבה עלול להתעכב התפחותית?
בזמן שהוא ער הוא מסתכל סביב, עליי, עוקב מעט.
תודה רבה שוב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך - תגובה
מיכל בר-נס26/01/2012היי, התינוק שלך ממש קטן וזה ממש בסדר שיושן כפי שאת מספרת, זה מאפשר לו לאגור כוחות להתמודד עם ההתפתחות שעליו לעבור.
בברכה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עין, חיוך - תגובה
מיכל בר-נס26/01/2012יעל שלום,
חיוך רצוני מתפתח בין 6 ל-12 שבועות, כך שהבן שלך נשמע ממש בסדר. מאד קשה לשמור על קשר עין שאין שליטת ראש מלאה שמגיע בסביבות שלשה חודשים.
בברכה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחהנטע25/01/2012שלום שוב
סליחה שאני "קרציה" אבל אני באמת מודאגת ....
רציתי לדעת האם זה בסדר שהילד לא יושב,זאת אומרת הוא יושב אבל כשמשיבים אותו ועומד שמעמידים אותו ליד משהוא אבל לבד הוא לא יכול להתיישב או להיתפס ולעמוד הוא גם זוחל רק על הבטן ולא עומד עמידת שש (עומד כמה דקות כשמעמידים)
חשוב לי לציין שהוא נולד ילד גדול 4600 קג וגם עכשיו בגיל 10 חודשים הוא שוקל 10 קילו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסליחה - תגובה
מיכל בר-נס25/01/2012היי נטע,
זה לגמרי בסדר שאת שואלת.
רוב הילדים בגיל עשרה חודשים באמת מתיישבים ונעמדים אבל לכל ילד יש קצב התפתחות קצת שונה. לא בהכרח יש בעיה. אם את דואגת אני מציעה לקחת את הבן שלך לפזיוטרפיסתית התפתחותית ולשמוע את דעתה.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד לא מתיישבנטע24/01/2012שלום
אני אמה לילד בן 10 חודשים ואני מאוד מודאגת , בני ילד מאוד פעיל לא רוצה לשבת אפילו דקה , כל הזמן בתנועה מסתובב מתגלגל מהגב לבטן , מאוד אוהב לרוץ בהליכון ולמרות כל זה הוא אפילו לא מתיישב לבד הוא מאוד רוצה לקום ולהתיישב אבל לא יוצא לא שום דבר ואז הוא מתעצבן ומתחיל לבכות ומבקש שירימו אותו .חוץ מזה הוא מאוד אוהב שאני מחזיקה את הידיים שלו והוא צועד , אבל הוא עושה צעדים רק על קצי האצבעות ולא רוצה לעמוד על כל כף הרגל......
כשהייתי בטיפת חלב אמרו לי שאפר לחכות עד גיל שנה ואם לא יהיה שינוי אז יטפלו בו אבל אני לא רוצה לחקות עד גיל שנה, אני מאוד מודאגת!!!!! האם ילד שלי בסדר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד לא מתיישב - תגובה
25/01/2012נטע שלום,
באמת קשה לדעת, כיוון שלהרבה ילדים שמתחילים ללכת יש תקופה של צורך חזק להיות בתנועה כל הזמן, וזה נרגע כעבור כחדשיים.
יחד עם זה, אם את לא שקטה, את יכולה לבקש הפנייה לרופא התפתחותי. ממילא, עד שתקבלי תור זה ייקח כחדשיים לפחות, אולי אף יותר, ואם הילד יירגע והכל יהיה בסדר, תוכלי לבטל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפערים התפתחותיים של בן שנה ו10 חוד'אפרת23/01/2012היי, שמי אפרת, אני אמא לילדה בת 3.5 ופעוט(יוחאי שמו) בן שנה ו10חודשים.
יוחאי נולד עם קטרקט מולד. עבר שלושה ניתוחים עד גיל חצי שנה ומאז אנחנו מטופלים בעדשת מגע (את הטבעית הוציאו) ומניעת עין עצלה עם רטיות.
יוחאי התחיל לדבר מוקדם מאוד (פחות משנה) ויודע לחבר משפטים שלמים ומורכבים.
הוא לא טועה כמעט בחיקוי מלא ונכון של המילה מההתחלה. (הבנו שזה חריג אחרי תגובות המומות מהסביבה). מכיר את כל המספרים וסופר לפי סדר מגיל שנה בערך.
מצד שני, הוא עדיין לא הולך. (עומד והולך עם עזרה - בימים האחרונים גם מעז לעזוב ידיים במעבר בין רהיטים.
הוא עדיין בשלב שהוא זורק את הכל על הרצפה. (אוכל, משחקים, צבעים, הכל עף).
יש לציין שאני עדיין מניקה אותו (מה שתמיד מרגיע ומנחם אחרי הכנסת העדשה כל בוקר ובדקות הראשונות להדבקת הרטייה, ובלילה להרדמות).
הוא אוכל הכל, לא בעל תיאבון רב אבל כושר הריכוז שלו מהר מאוד מתפזר והוא מאוד מוסח מגירויים בקלות.
הוא תיקשורתי, חייכן, מצחיק, קצר סבלנות מאוד ומתקשה לדחות סיפוקים. (לפעמים יותר והרבה פחות)
בכל מקרה, אני מרגישה בפערים הגדולים ובקושי ריגשי מסויים שלו להתמודד. אין לי מושג מה אומרים הפערים הללו, האם יש מה לעשות? האם זו היפראקטיביות או בעיה אחרת. (אני בחרדות נוראיות לאחרונה עם מחשבות .... לא נעימות ,בעיקר כי אני חייה מתחושות ולא מידיעה ברורה וחוות דעת מקצועית)
אשמח לתשובה\המלצה\התיחסות
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפערים התפתחותיים של בן שנה ו10 חוד' - תגובה
24/01/2012אפרת שלום,
כאשר יש פערים בין קצבי התקדמות בתחומים שונים של ההתפתחות, הילד (וגם הסביבה) מרגיש בפערים אלה, וזה יוצר אצלו תחושות של בלבול, של קושי בזהות העצמית, של תסכול וכד'. בוודאי שיש גם במקרה שלכם הבדלים ותחושה של שוני מול ילדים אחרים : מצד אחד, ילד מאד נבון ומאד מילולי, כאשר רוב הילדים בגילו עדיין מדברים מעט, ומצד שני - מוגבל בניידות שלו, כאשר רוב הילדים כבר רצים.
בעיני, זה בהחלט מובן שלילד יש קושי רגשי להתמודד, ומאידך, קשה לתת לילד הסברים משכנעים בגיל זה.
ראשית, אני מקווה שהמצב ישתפר, כאשר היכולות יגיעו לקו דומה (כלומר, תהייה התקדמות משמעותית בתחום המוטורי.
שנית, אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוגית התפתחותית, אולי בבית-החולים שהילד מטופל בו, כדי שתלווה אותך, ותיתן לך הדרכה.
אין סיבה שתפתחי מחשבות קשות, זה בהחלט ללא סיבה ולא מוצדק, אבל טבעי שאת דואגת , וטוב שתיעזרי באיש מקצוע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתן מקסימותשיר21/01/2012תודה על התגובה המהירה , המתוקה היא בכורתי
ועל כן בולט חוסר נסיוני.
שאלה נוספת: בתי החלה לגלות עניין סאין ואותיות היא זוכרת קצת אותיות וקצת כותבת.
לא מצליחה לזכור הרבה, האם הסיבה היא חוסר
בשלות? האם כדאי להפסיק עם האותיות על האף
העניין? מתי מצפים מילד לזהות אותיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראתן מקסימות - תגובה
23/01/2012שיר שלום,
הסיבה היא בהחלט חוסר בשלות בתחום זה. העניין הספונטאני באותיות , בכתיבה בכלל, מתחיל בין גילאי 4-5. בתחילה ילד לומד לזהות תבניות של מלים, כמו למשל השם שלו, ובהמשך הוא לומד לפרק את התבנית לאותיות בודדות. סביב גיל 5, 5+, ילד גם מתחיל לקשר בין אותיות בצורתן הכתובה, לבין צלילים של השפה.
אם הילדה מבקשת, אפשר לתת לה "לשחק" עם אותיות, כמו למשל אותיות מפלסטיק, שאפשר להדביק ללוח מגנטי. אם הילדה אינה מבקשת, עדיף להניח לה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות כלליותשגית21/01/2012לד"ר יוכי שלום רב :
יש לי שתי שאלות :
1. איך לפנות לילד בן ארבע ושלושה חודשים ומה לומר לו ,כאשר הוא טוען שהוא עשה משהו והוא לא באמת עשה ?{כלומר שיקר }אני לא רוצה לומר לו שקרן ולכן אני משתמשת במשפטים כמו כנראה ששכחת ,האם כדאי לשאול את השאלה "האם אתה משקר לי ?"
2. שאלה נוספת היא לבן השני שלי בן תשעה וחצי חודשים ,שיש לו בעיה עם אחיזת צבת ,הוא מצביע מצויין עם האצבע אך הוא תמיד מקפל את האגודל כאשר צריך לתפוס משהו או שהוא תופס עם כל היד ,האם יש דרך לעזור לו בנושא הזה ?
אודה לך אם תוכלי לענות לי על שאלות אלה .
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלות כלליות - תגובה
23/01/2012שגית שלום,
1. ילד בן 4 אינו משקר ! זאת, משום שבגיל זה הגבול בין מציאות לדמיון עדיין אינו בדיוק ברור, והתשובות של הילד הן יותר לפי רצונו, או הצורך הרגשי שלו : למשל, אם עשה דבר רע והוא פוחד שיענישו אותו, הרי התשובה תהייה "המצאה" שלו, והוא יאמין בה. או כאשר הוא רוצה להרשים, ולהתגאות במשהו שילד אחר בעצם עשה......
אפשר להעיר לילד שאת ראית, וזה לא כמו שהוא סיפר, אבל השתדלי לא לכעוס, כדי שלא יאמץ את השקר כדרך להתחמק מהכעסים שלך או מעונש.
2. בעניין אחיזת צבת - חכי עוד חודש. זה יגיע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אנישיר19/01/2012שלום רב.
בתי בת שלוש כמעט וחצי,הייתי איתה האבחון במכון ל
להתפתחות הילד, האבחון נאמר כי היא בטווח הממוצע
ובחלק מן התחומים אף מעל גם בתחום השפה.
בתי באמת מדברת במשפטים מורכבים יפים אך,
עדיין משבשת הרבה,
כגון גולות שזה תרנגולות ועוד הרבה מילים...
אני עדיין מוטרדת.
בנוסף המתוקה נוטה לבכות הרבה מכל דבר קטן
ורוצה שנעשה בשבילה הכל.
אני מרגישה לפעמיים חסרת אונים...
ממש תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשוב אני - תגובה
21/01/2012שיר שלום,
קודם כל, צריך לשמוח עם תוצאות האבחון. סימן שהכל בסדר.
את מעלה שתי בעיות :
1. היגוי - בגיל 3 וחצי סביר ונורמלי שההיגוי עדיין לא לגמרי תקין, ועדיין לא מטפלים, אלא נהוג להמתין עד גיל 4 בערך.
2. בכי ו"פינוק" : יש ילדים שהם יותר תלותיים, פחות עצמאיים, ובאמת צריכים את ההורים יותר. זה נורמלי, ולא נורא. נראה לי שאת מקבלת את זה באופן קשה, בצורה לא מוצדקת. גם אם ילד בוכה הרבה בגיל זה, זו לא סיבה להרגיש חוסר-אונים.
אם באמת קשה לך, תני לה לבכות, עד שתלמד שהיא צריכה לעשות לבד. אפשר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות ילד בן 4 חודשיםיעל19/01/2012שלום רב,
שאלה קצת מצחיקה...
הילד שלי בן 4 חודשים וביומיים האחרונים גילה שהוא יכול לצעוק לא מתוך בכי אלא מתוך הנאה.
הוא למעשה חושב שמדובר במשחק.אני כמובן שצחקתי אבל מאחר וזה נמשך איני יודעת כיצד עלי להגיב.האם עלי לעודד את הגילוי החדש או שמא אני מלמדת אותו שצעקה זה טוב ומצחיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצעקות ילד בן 4 חודשים - תגובה
21/01/2012יעל שלום,
אפשר ללמד את הילד, שמותר לצעוק בתוך משחק, או במצבים ספציפיים, אבל באופן רגיל זה לא נעים. בגיל 4, הוא כבר יבין.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט בן 4רחל18/01/2012שלום רב!
יש לי ילד מקסים עוד 3 חודשיים בן 4 ילד חכם ונבון סקרן שאול המון שאולות וקולט במהרה את התשובות הוא יודע לדבר בשפה מאוד גבוהה וששואלים אותו לעניין עונה לעניין כל הסביבה אומרת שהוא גאון אני חושבת שהוא מקסים...
לפני כמה ימים הגננת עשתה לנו (בגן עיריה ) פגישת הורים וסיפרה לי על הילד שהוא חכם ונבון אבל אמרה שיש לו כמה בעיות כמו שהוא עדיין לא רושם את השם שלו (הוא יודעת לקרוא את האתויות ומכירה כבר את כל המספרים יודע לספור לבד דברים עד מספר 30 ) האם ילד בגיל זה צריך לדעת לרשום שם ? לדעת לרשום מספרים עד 10 זה ילד ראשון שלי ואין לי עדיין ניסיון תודה מראששששש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמעט בן 4 - תגובה
19/01/2012רחל שלום,
סליחה, אבל הייתי מפנה את הגננת לספר על התפתחות הילד, כדי שתראה שילד לפני גיל 4 אינו אמור כלל לדעת את מה שהגננת הזו מצפה ממנו. זה בהחלט מוגזם !
אינני רואה שום סיבה לדאגה, או להתערבות כלשהו עם הילד.
הניחו לו, הוא בוודאי ילמד כל מה שצריך, כשיגיע הזמן הנכון.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים ו-9 חודשים עם קשיים בריצהשושנה17/01/2012שלום רב,
ביתי בת השנתיים ו-9 חודשים התפתחה יפה מכל הבחינות.
עם זאת, נראה שפיזית היא קצת "מפגרת" אחרי ילדים אחרים.
היא רצה באופן מקרטע יחסית (ומאד לאט), היא לא קופצת בעצמה (אלא רק אם נותנים לה ידיים וגם אז לגובה נמוך) והיא מתקשה בעליה וירידה במדרגות ללא תמיכה של המעקה.
חשוב לציין כי היא מאד אוהבת לרוץ / לקפוץ / לעלות ולרדת במדרגות ועושה זאת בשמחה אך נראה שיכולותיה מאד נמוכות. לאחרונה רשמתי אותה לחוג מחול שבו היא מאד נהינת אך הפערים מול בנות אחרות בגילה ניכרים לי.
אני לא יודעת אם זה קשור אך היא נולדה בשבוע 36 במשקל 2 ק"ג עם טורטיקוליס שלגביו עשינו פיזיותרפיה. היא התחילה ללכת בגיל שנה וחצי ויש לה גמישות יתר בגוף (אובחן ע"י אורתופד). מבחינה שכלית היא מתקדמת מאד לגילה, יודעת מספרים, אותיות בעברית ובאנגלית ומאד וורבלית.
שאלתי - האם יש צורך לערוך לה בדיקה כלשהי? האם צריך / ניתן לחזק יכולות אלו או שהיא פשוט לא תהיה מעולה בספורט...? האם יש צורך לפנות לגורם מקצועי כלשהו - אם כן איזה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנתיים ו-9 חודשים עם קשיים בריצה - תגובה
מיכל בר-נס17/01/2012היי,
לפי ההתרשמות שלי ועל פי ההיסטוריה המוטורית שלה, יתכן מאד שאיכות התפקוד המוטורי שלה קצת פחות מאחרים בגילה. אני הייתי מציעה לך בשלב ראשון לחפש קבוצת התעמלות קטנה עם הדגשים על לימוד דרך ביצוע מטלות מוטוריות מותאמות לגילה.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם קמצנים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)