מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 5נ17/01/2012
בוקר טוב
הילד היקר שלי בן 5 אני מנסה ללמד אותו לכתוב את שמו אך הוא מנסה לכתוב הפוך אציין שהוא שמאלי ולא ממש מ"חובר" לכתיבה
יש דרך לעבוד איתו על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 - תגובה
17/01/2012שלום,
בגיל 5, זה נורמטיבי לכתוב הפוך, ואכן, חלק מהילדים בגיל זה עדיין אינם "מעוניינים" בלימוד כתיבה וקריאה. זה עדיין מוקדם מדי, ובהחלט ייתכן, שבעוד כמה חדשים הסקרנות והמוטיבציה ללמוד יגיעו.
בגן יש טכניקות רבות ללמד את הילד באופן יותר פסיבי, כמו, למשל, לזהות את הפתקית עם השם שלו על מגרה, או על חפצים ששייכים לו.
בעקרון, אני ממליצה להניח לילד, ולא ללחוץ, כדי שלא לפתח התנגדות. חכי בסבלנות עוד מעט, זה יגיע.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שינהשלי13/01/2012בני בן 9 חודשים. הוא לא ישן טוב בכלל!! הוא מתעורר המון פעמים בלילה ורק כשאני מרגיעה אותו על הידיים הוא חוזר לישון. אני יודעת שזה הרגל גרוע אבל ניסיתי לא להרים אותו ולהניח לו להירדם שוב לבד אבל הוא פשוט בוכה בלי הפסקה. אני לא יודעת מה הסיבה לכך שהשינה שלו לא סדירה. אני מאמינה שתינוק בגילו כבר צריך לישון כל הלילה באופן רצוף. בכל אופן זה מה שאני שומעת מאנשים אחרים.
מה אני צריכה לעשות כדי לתקן את זה??
זה מעיק עליו ועליי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעות שינה - תגובה
14/01/2012שלי שלום,
רוב הילדים באמת ישנים ברצף בגיל זה, אבל אחוז מסויים, לא קטן, עדיין ישן במקוטע, ואינני יודעת איזו תרופת קסם להציע לך.
השינה היא מנגנון מורכב, שמתפתח ומתגבש, מבחינת המוח וההרגלים, ולפי הספרים זה לוקח שנה, ככל הידוע לי מנסיוני הקליני - יש ילדים שאפילו עד שנתיים.
אם הכל בסדר אצל הילד, והוא בריא, התאזרי בסבלנות. אני בטוחה שזה יגיע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה ושמונה חודשיםאני12/01/2012שלום.
ברצוני להתייעץ בעניין ביתי בת השנה ושמונה חודשים (בת יחידה). הילדה נולדה פגית בשבוע 31. הונשמה שלושה ימים ואח"כ עברנו פגיה ללא סיבוכים מיוחדים. התחילה ללכת בגיל שנה וארבעה חודשים. אומרת מעט מילים בעלות הברה אחת אבל נראה שמבינה מצוין.
העניין שמטריד אותי הוא נטייתה בחודשים האחרונים לדפוק את הראש בריצפה כל פעם שהיא כועסת/מתוסכלת. היא בבית עם מטפלת, אבל אם לוקחים אותה למשל לשחק בבית של ילד אחר, כל צעצוע שהילד האחר נוגע בו (צעצועים שאינם שלה!) היא מיד עוברת לעמידה על שש ומתחילה לדפוק את הראש בריצפה, ואחרי דפיקה אחת או שתיים מתחילה לבכות. הדבר קורה די הרבה, בעיקר סביב סיטואציות שמערבות צעצועים אבל גם למשל אם המטפלת מתייחסת לרגע לילד אחר שבא לבקר. כל אימת שנוצר איזה תסכול, עוד לפני שאני מספיקה להגיב, היא כבר נכנסת לפוזיציה הזו שבה דופקת את הראש בריצפה.
מאוד קשה לי לראות זאת. האם זה נורמלי? כיצד עליי להגיב?
תודה!!!
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנה ושמונה חודשים - תגובה
14/01/2012ניצה שלום,
זו דרך תגובה די נפוצה לילדים, לפני תחילת הדיבור, כדי לבטא כעס או תסכול. יש פה גם מעין "הענשה עצמית", וגם - הם בדרך כלל חשים מייד שזה מושך את תגובת הסביבה, ובדרך כלל נענים להם במהירות.
לכן, ההנחייה היא לא להגיב, פשוט להתעלם, ככל שזה קשה להורים ולסביבה. אפילו - לצאת מהחדר, ולהניח את הילד לבד. הוא יירגע במהירות. כך ילמד שלא "כדאי" לו. בהמשך, לאחר שהוא נרגע, אפשר לדבר אליו ולומר לו : אני יודעת שכעסת, שרצית ולא קיבלת, עכשו תקבל... וכד'. כך לומדים לדחות סיפוקים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנולדה רפויה עם טונוס נמוךאביב אסתר11/01/2012שלום
היום כלתי ילדה בבוקר בביתה בעזרת רופא שהוזמן מראש
הלידה היתה קלה ומהירה אך כשיצאה לאויר העולם נראתה
רפויה חסרת צבע וכנראה עם טונוס נמוך עוד בבית אושש אותה הרופא
וכשהגיעו לבית החולים בוצעו בה אין ספור בדיקות שנאמר להם כי כל הערכים תקינים
הילדה החלה לינוק לדעת הרופא עברה הילדה איזו שהיא טראומה
לפני הלידה ואלו היו התוצאותהאם בבדיקות דם שעברה אפשר לגלות
אם איבדה חמצן במוח שזה הדבר הקריטי ביותר והאם טונוס נמוך
ניתן לשפר
אודה על התשובה
במהרה
הסבתא הלחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנולדה רפויה עם טונוס נמוך - תגובה
11/01/2012סבתא יקרה שלום,
אני מאמינה שבביה"ח יעשו לה את כל הבדיקות הנחוצות כדי לוודא שהילדה בסדר.
אני מקווה שגם אם היה משהו, הילדה תתאושש ותתחזק, ובעוד שבוע הכל ייראה לכם בסדר.
מאחלת לכם מזל טוב והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 5אלישבע11/01/2012ליועצות שלום,
רציתי לשאול שאלה בעניין התנהגות בתי בת ה5. בזמן האחרון יש לה הרגל מוזר כזה: היא אוהבת לחזור על אותו משפט 100 פעמים ביום. כך, יש לה משפט: "אני יודעת לעשות גלגול" והיא יכולה להגיד משפט זה באמת 100 פעם ביום סתם כך, בלי סיבה. כשאומרים לה להפסיק זה לא עוזר. כעבור חצי שעה היא יכולה שוב לחזור על אותו משפט, לטענתה, כי כך היא אוהבת להגיד. אין לי ניסיון עם ילדים ואני ממש לא יודעת להבחין אם זו התנהגות תקינה של ילד או שיש משהו חריג. חוץ מזה, היא ילדה חכמה שהתפתחותה השכלית היא לפי גילה.
אודה על התיחסותכן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדה בת 5 - תגובה
11/01/2012אלישבע שלום,
אם מדובר בילדה שכל יתר ההתנהגויות שלה תקינות : מבחינה חברתית, מבחינת קשר עם הסביבה וכד', הרי שהיא כנראה עושה זאת כדי למשוך תשומת-לב, אולי כדי "להרגיז" ולבדוק גבולות.
לדעתי, צריך פשוט להתעלם מכך, ככל שזה "מעצבן". אם תתעלמו, ולא יהיה לה שום "רווח" מכך, יש להניח שתפסיק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון פרטי או דרך העירייה??מיכל09/01/2012הבן שלי בן 5.5 בגן חובה וצריך לעלות לכיתה א' . לפני כשנה עבר ניתוח של פוליפים ושקדים וסבל מבעיית שמיעה קלה שגרמה לו להתמרד ולא להשתתף הרבה בפעילות הגן לאחר הניתוח חל שינוי גדול בהתנהגות שלו והגננת שמה לב שישנה בעיה רגשית והיא ממליצה על טיפול רגשי הגננת ואני מלאנו טפסים ושלחנו להתפתחות הילד בינתיים הוא מועמד והטור ארוך מאוד לחצתי במרכז לזרז את הטור הזמן עובר וכיתה א' מתקרבת ובינתיים למעלה מחצי שנה לא זז כלום מנהלת המרכז יצרה איתי קשר ועברה איתי ביחד על הטפסים שלי ושל הגננת והיא טוענת כי ילד לא זקוק לטיפול רגשי אלא לקלינאית תקשורת ברצוני לציין כי לאחר הניתוח לקחתי אותו לאבחון אצל פסיכולוגית ילדים באופן פרטי וזה גם מה שהיא אבחנה . בינתיים נגשה אלי הגננת ואמרה שהיא סידרה לילד עם השרות הפסיכולוגי שהפסיכולוגית תאבחן אותו ותמליץ מה לעשות עם הילד אני לא יודעת מה לעשות כי אני לא רוצה שהילד יעלה לכיתה א' ובתיק שלו יהיה רשום עליו הכל כי הוא נמצא בגן של הבית ספר ובשביל זה לקחתי אותו פעם קודמת באופן פרטי מבקשת את עצתכם מה לעשות? האם כדאי לפנות לשרות הפסיכולוגי או שוב לגשת באופן פרטי? אני מבולבלת מאוד ומבקשת את העזרה לעשות סדר בראש , תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון פרטי או דרך העירייה?? - תגובה
10/01/2012מיכל שלום,
אין תשובה חד-משמעית "מדעית" לשאלה שלך, כל אדם וטעמו!
אני מאד מעריכה את השרות הציבורי, ומעדיפה שהאבחון ייעשה במסגרת זו. לדעתי איש מקצוע שעובד בשרות הציבורי הוא אובייקטיבי יותר, מאחר שאינו מקבל ישירות את כספי הלקוח.
אין סיבה לחשוש מרישום האבחון, הרי אין בכך כדי להטיל "כתם" על הילד או האדם.
כך או כך, שיהיה בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה אבחון לפנות?יעל08/01/2012בני בן 2.4 - ילד מלא קסם אישי, שמחה ואמפטיה לאחרים כאשר הוא מרגיש בטוח בעצמו אך במצבים בהם יש צפיפות אנשים - גם אם הם בני המשפחה המורחבת המוכרים והמפגש הוא בבית מוכר היטב (סבא וסבתא) וגם אם זה במפגש בספרייה לפעילות לילדים הוא נכנס למתח רב, זקוק ונדבק אליי ללא יכולת להשתלב אפילו במעט באווירה שסביב. גם עם ילדי הגן שלו (קבוצה של 10) שהוא מכיר היטב הוא מתבייש ולא משוחרר במפגש במגרש משחקים אפילו שרק הם נמצאים שם.מאידך, אם וכאשר משתחרר באיזה שלב, התנהגותו מוקצנת לצד השני - משתולל ומתפרע בניסיון להצחיק את כולם. (לא מדובר בהתנהגות 'רעה' רק שובבה). עדיין חושש באופן כללי מאנשים זרים שמדברים איתי (כאילו כל אחד מועמד לקחת אותו ממני) ומגיב בבכי והתנגדות כאשר אוסף אותו אדם מוכר שאינו מאד מורגל בו. במקביל - כל הנושא השפתי מרגיש לי בעייתי : עדיין מרייר, יש לעיתים קושי להגות מילה מוכרת בסדר האותיות הנכון (הוגה את כל הצלילים אך לא מחבר נכון את המילה) וכן לעיתים שוכח מילים שגורות (קוטג', לחם, תפוח) ונעזר בהכוונה מילולית על מנת שנבין למה מתכוון (בצק ללחם, דבש לתפוח וכד'). לא מוכן לאכול מרקמים מסוימים כמעדנים, ביצה, פסטה, מרק. כתינוק היו עיכובים בהתפתחות השפה והמוטוריקה בתחום מסוימים (מחא כפיים והשחיל חישוקים רק ב 1.4) אך התחיל הליכה נורמאלי, נלחץ מהכרות עם פעילויות חדשות כמו מים, מתקני שעשועים - אך לאחר שמכיר אוהב ומשתולל בהם.
בקיצור - האם לפנות לקלינאי תקשורת/למרפאה בעיסוק או לפסיכולוג התפתחותי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלאיזה אבחון לפנות? - תגובה
מיכל בר-נס08/01/2012היי יעל,
אני חושבת שכדאי לך לפנות תחילה למרפה בעיסוק שמתמחה בויסות חושי.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE : לאיזה אבחון לפנות ?
יעל08/01/2012ראשית תודה. אז זה לא קשור לאפרקסיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה אבחון לפנות? - תגובה
09/01/2012יעל שלום,
הנכון ביותר הוא לפנות , עם תיאור הבעיות כפי שעשית כאן, למכון להתפתחות הילד. יש שם צוות גדול, מכל המקצועות, וכך אפשר לראות את הילד מכמה היבטים. כפי שאת מתארת, יש עניין של חולשת שרירי הפה והלסת, שגורמת כנראה לריור, ויש בעייה התנהגותית, שמצריכה אולי התייחסות של פסיכולוגית.
זה היתרון של מכון כזה, וחשוב לנצל אותו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, .
יעל09/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיקים אצל בן 9שירי06/01/2012לבני בן ה-9 החכם והחמוד יש טיקים בעיניים שמתרחשים לרוב במצב של מתח ונעלמים כלעומת שבאו..לאחרונה החלו טיקים "נשימתיים", כל כמה שניות נושף אויר מהאף כאילו מנסה להוציא משהו מהנחיריים וטוען שלא יכול להפסיק את זה..ובאופן כללי לפעמים נאנח, צריך לקחת אויר באמצע משפט, אוכל ושותה בקצב איטי בטירוף וכששותה הנוזל מתעכב בפה לפני שבולע וכד'. אה..ויש לו גם הגייה מוזרה של האות ש'..
מי הכתובת להתייעצות? רופא אא"ג\נוירולוג\קלינאית תקשורת??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיקים אצל בן 9 - תגובה
מיכל בר-נס06/01/2012היי,
הכתובת לטיקים זה נירולוג.
בברכה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית תזזיתיות אצל ילדה -שנתים ו-4 חטובה05/01/2012שלום
ביתי בת שנתיים ו-4 חוד' בגן פרטי
היום בבוקר שוחחתי עם הגננת שאמרה שיש בעיה אחת והיא "בעיה התנהגותית".
כשביקשתי הסבר הגננת אמרה לי שהיא תזזיתית , אין לה טוסיק לשבת , כשהם יושבים בקבוצות פרטניות על עבודות - היא ממצה את עצמה במהירות ותוך דקות ספורות קמה מהשולחן וכך מפריעה לשאר הילדים.
בנוסף היא אמרה לי שהיא התחילה להרביץ לשאר הילדים.- במקרה כזה הם מושיבים אותה"בכסא המחשבות " על מנת לחשוב על הארוע
רציתי לדעת איך אני אוכל לעזור ו או לשפר את העניין ( עניין ה"טוסיק " ועניין ה"להרביץ ")
הגננת אמרה לי שבבית כדאי שאשב איתה לפרקי זמן קטנים ואגרה אותה .
רציתי בנוסף לשאול אם יש כרגע מקום לטיפול ו או דאגה או בדיקה או- שהזמן יעשה את שלו . כמובן טיפים מה לעשות .
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעית תזזיתיות אצל ילדה -שנתים ו-4 ח - תגובה
05/01/2012טובה שלום,
כל מה שאת מספרת אופייני לגיל 2-3 ונורמטיבי. לפעמים זו תקופה שנמשכת כמה שבועות, ונעלמת.
צריך להמתין ולראות. נקווה שהילדה תרגע, ותחזור להיות שקטה ומתוקה.
הגננת צודקת, וטוב שתשבי איתה בבית כל יום עשר דקות, על משחק נחמד, כדי שתתרגל למשחק שקט ומסודר, בצורה מרוכזת, יחד איתך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמוסות סטביליום לילד אוטיסטנטלי04/01/2012שלום,בני כיום בן שנתיים וחצי והוא אובחן כאוטיסט,שמעתי שייש תוסף תזונה שנקרא סטביליום,האם זה מומלץ לילד אוטיסט?האם זה מומלץ גם בגיל שנתיים וחצי? שמעתי שזה תורם המון לילדים אוטיסטים.
תודה רבה מראש נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמוסות סטביליום לילד אוטיסט - תגובה
04/01/2012נטלי שלום,
לא שמעתי על כך ולא ידוע לי.
אני מציעה שלא תתני לו שום תרופה או תוסף ללא התייעצות עם רופא הילדים שלו ו/או הרופא שאבחן אותו.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי תודה אני יתייעץ עם הרופאה
נטלי04/01/2012שאיבחנה אותו,תודה רבה לך על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מטחון למוצקטלי31/12/2011שלום, בני בן שמונה וחצי חודשים.
ניזון מהנקה, פירות ומרק. ללא תוספת תמ"ל.
עד עכשיו אוכל רק טחון. ניסיתי לתת לו בננה מעוכה קצת פחות אך נחנק ממנה. כמו כן ניסיתי אבוקדו. את העוגיות של מטרנה ובייבי ביס אני בכלל לא מעזה כי הוא ישר בולע ולא יודע ללעוס.
מתי ואיך עלי להתחיל ללמדו לאכול מאכלים מוצקים קצת יותר.
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעבר מטחון למוצק - תגובה
01/01/2012טלי שלום,
אם את רואה קשיים כפי שאת מתארת, אולי כדאי שתקבלי הדרכה איך לעשות את המעבר מדורג.
פני לאחות טיפת חלב, היא תוכל להפנות אותך לקלינאית תקשורת, או למרפאת בעיסוק שעוסקת בכך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות איטית אצל ילד בן 3אפרת28/12/2011שלום
בני יהיה חודש הבא בן שלוש, השנה הראשונה שלו הייתה בסדר מבחינת התפתחות ישב, זחל בזמן, מחא כפיים וכו'.
העיכוב הראשון היה בהליכה. הוא התחיל ללכת בגיל שנה ושבעה חודשים(היינו אצל פזיוטרפיסטית בכמה טיפולים והיא אמרה שאין בעיה בשרירים) היום הוא לא מדבר ממש טוב, הוא יודע להגיד את כל ההברות והאותיות אבל מתקשה בבניית משפטים ,הוא עדיין לא נגמל מתיתולים ונראה כי אינו מוכן לכך בכלל.
בנוסף לכך הוא מתקשה בלהסביר את עצמו ולכן מרביץ ועדיין נושך.
הגננת המליצה לקחת אותו לבדיקת שמיעה ואנחנו מחכים לתור, כדאי לקחת אותו לקלינאית תקשורת?
בברכה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשכחתי לציין..
אפרת28/12/2011שכחתי לציין שבני מאוד אוהב ספרים, הוא יכול להקשיב לכמה סיפורים רצוף ולעיתים גם מספר לעצמו(לא תמיד מובן..)
הגננת טוענת שהרבה פעמים הוא מעדיף לשחק עם חיות או בובות לבד ולא עם ילדים אחרים בגן ורק לאחרונה התחיל לשיר כמה שירים וממש לבטא את המילים..
בנוסף לכך נראה כי אינו מסוגל לספר מה עשה בגן, עם מי היה או איפה כששואלים אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין.. - תגובה
29/12/2011אפרת שלום,
בהחלט יש רושם שמדובר בעיכוב התפתחותי בכמה תחומים. לכן, חשוב שתהייו באבחון אצל צוות רב-מקצועי, שיבדוק את הילד מכל הבחינות, ויחליט על תכנית טיפול.
בקשי מרופא הילדים שלכם הפנייה למכון להתפתחות הילד. שם נמצא צוות כזה, ושם ילוו אתכם וידריכו אתכם בכל מה שהילד צריך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שינה בלילה צריכה ייעוץ דחוףnatali27/12/2011היי יש לי ילדה בת שנתיים וחודשיים ופתאום היא התחילה לי לשנות את הרגלי השינה שלה היא נמאת איתי בבית היא לא במסגרת מעון ץ כאשר מגיע הזמן לישון היא לא הולכת לישון לפני שעה 23:30 בלילה אפילו יותר מאוחר וביגלל שהיא גם הלכה לישון מאוחר היא קמה לי יום למחרת בשעה 10:00 עד לפני חודש היא הייתה הולכת לישון לי ב20:30 גג והייתה קמה רגיל בשעה 7:00 איך אני מחזירה אותה למצבה הקודם ומה לא בסדר איך פתאום היא החליפה לי את הסדר אני צריכה ייעוץ דחוףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות שינה בלילה צריכה ייעוץ דחוף - תגובה
27/12/2011נטלי שלום,
זה קורה לפעמים, גם אצל מבוגרים, שהשעון הפנימי שלנו משתבש.
אני מציעה שתקפידי להכניס אותה בשמונה בערב למיטה, להרגיע אותה, לעשות חושך ושקט, כך שיהיה לה קל להרדם. הקפידי על השעות, ואני מאמינה שהיא תחזור להרגלים הקודמים שלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה של עיכוב התפתחותי גלובאליאמא26/12/2011הי
ביתי בת שנתיים ו7 חודשים, עדיין לא מדברת כלל ולא משחקת כבני גילה. נמצאת בגן טיפולי ולא מראה התקדמות.
רציתי לדעת מתי האבחנה של עיכוב התפתחותי גלובאלי הופכת לפיגור שכלי והאם בהכרח זה הכיוון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב התפתחותי - תגובה
מיכל בר-נס26/12/2011שלום,
מאד קשה מהמידע שאת נותנת לענות על השאלה שלך.
אני מציעה לך לקבוע פגישה עם צוות הגן ולשאול אותם כיהם מכירים את הבת שלך ויוכלו לענות לך.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב
אמא26/12/2011הי. שאלתי אותם והם טוענים שהם לא מאבחנים ושלא ניתן לדעת מה יהיה בהמשך. לא יודעת מה לפרט ולתאר כדי שתוכלי אולי לענות. היא בת שנתיים ושבעה חודשים עם עיכוב התפתחותי גלובלי של שנה וחצי פלוס מינוס עשני בדיקות שבינתיים לא נותנות כיוון. אני שואלת בעצם באיזה גיל מאבחנים פיגור? והאם ניתן לדעת האם זה פיגור או עיכוב שישאר כעיכוב או שבהכרח מתישהו האבחנה של עיכוב משתנה לפיגור? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב - תגובה
26/12/2011אמא יקרה שלום,
בוודאי שצוות הגן אינו מוסמך ואינו מומחה לענות על שאלות של אבחנה, או לתת תחזית.
אני מתארת לעצמי שאתם בוודאי כבר תקופה ארוכה נמצאים במעקב של צוות רפואי, אולי צוות של מכון להתפתחות הילד. הם אנשי המקצוע שבודקים את הילד, שמחפשים את הסיבה לעיכוב ההתפתחותי, שנותנים את האבחנה, ומלווים את הילד והמשפחה, כדי להבין את הבעיות, ולמצוא לילד מסגרת טובה ששם יטפלו בו.
לגבי העתיד - זה תלוי במידה רבה בידע שלנו, בעיקר לגבי הסיבות לעיכוב. האם זו סיבה גנטית ? האם זו מחלה מסויימת ? האם זו פגיעה בהתפתחות המוח ? לפעמים לא מוצאים את הסיבה, אבל המצב לא משתפר.
הפיגור הוא עיכוב קבוע, שככל הנראה כבר לא ישתפר. אם ילד מטופל בצורה טובה, ולא מתקדם במשך שנה-שנה וחצי, סביב גיל 4 בערך, אפשר להגדיר פיגור.
אני מאד מקווה שיהיה אצלכם שיפור, ותהייה התקדמות. כדאי תמיד להיות אופטימיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב
אמא26/12/2011היי
ברור לי שבגן לא מאבחנים.
אנחנו במעקב כבר שנה במכון להתפתחות הילד וגם עשינו את רוב הבדיקות, MRI לא עשינו כי אני מפחדת מההרדמה וגם הרופאה אמרה שזה לא ממש בהול לבצע כרגע,גנטיות עשינו, מצאו איזה שינוי אצלה שלא לגמרי ברור וכעת בודקים אותנו ההורים, מטאבוליות תקינות וזהו בעצם... אני מהרהרת עם עצמי ומנסה למצוא תשובות בין כל השאלות שעולות אצלי.
כלומר אם בעוד שנה הילדה תתקדם מעט ועדיין לא תהיה כמו בני גילה אז ניתן לומר שזה לא פיגור? עפ"י מה נמדד פיגור? תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב - תגובה
27/12/2011אמא יקרה שלום,
פיגור מוגדר כ"פער קבוע בהישגים של הילד, יחסית לבני גילו, בערך של 25% פחות, באופן קבוע".
כלומר : אם ילד בן שנה מתפקד כמו בן 8 ח', ובגיל שנתיים הוא מתפקד כמו בן שנה/שנה ורבע, ובגיל שלוש הוא מתפקד כמו בן שנתיים, נצטרך להגדיר אותו כמפגר. ככל שהילד גדל, הפיגור מתבטא בעיקר בשפה (גם הבנה וגם דיבור) ובאינטליגנציה.
נראה לי שאתם במסגרת מקצועית טובה, והצוות הרפואי עושה הכל כדי להבין מה הסיבה לבעייה, ובוודאי גם יטפלו בילדה, כדי שתוכל למצות את הפוטנציאל שלה בצורה הטובה ביותר.
ואל תאבדו תקווה. קוו לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב
אמא27/12/2011ערב טוב ד"ר ותודה על ההתייחסות המפורטת. הילדה מאוקטובר במסגרת תומכת וגם במכון להתפתחות הילד אנו במעקב. משתדלים באמת לעשות את המיטב בכל שלב. אבל ההתקדמות היא מינורית ולכן תהיתי בנושא. היא כיום בת שנה ושבעה עם עיכוב של כשנה וחצי.
בכל מקרה כמובן שמקווים לטוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון- בת שנתיים ושבעה חודשים.
אמא28/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב התפתחותי - תגובה
מיכל בר-נס27/12/2011היי, אני יודעת שאת רוצה תשובה חד משמעית אבל בשלב זה קשה מאד לתת, החשוב ביותר שאתם עושים את הטוב ביותר לבת שלך והרבה סבלנות (שזה באמת לא פשוט).
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת אלרגיה על התפתחותנטלי25/12/2011שלום רב,
בני בן 1.9 והוא מעוכב התפתחות בכלל התחומים.
העיכוב ההתפתחותי ה9 חודשים.
בני עבר את כל הבדיקות ולא נמצא משהו שיכול להבהיר את סיבת עיכוב ההתפתחות.
לפני יומיים הוא עבר בדיקת אלרגיה והובהר לנו כי יש לו אלרגיה לדגים. מגיל 9 חודשים ועד לפני חודשיים הוא אכל דגים כמעט מדי יום (כיוון שהתפריט בגן שלו היה מבוסס על דגים). יש לציין כי בדיעבד, בכל אותם חודשים הוא היה מאוד לא רגוע, לא ישן היטב בלילות ואף אושפז פעמיים בעקבות התקף נשימתי- אז הוסבר כי ייתכן ומדובר באסתמה וכעת מסבירים כי ייתכן ואלו היו התקפים שנבעו כתוצאה מאכילת הדגים.
האם ייתכן כי סיבת העיכוב ההתפתותי היא אכילת הדגים להם היה אלרגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשפעת אלרגיה על התפתחות - תגובה
26/12/2011נטלי שלום,
מנסיוני בעבודה, לא ידוע לי על מקרה, שאלרגיה מסויימת גורמת לעיכוב כה משמעותי בהתפתחות. עם זאת, ברור שילד שסובל מאלרגיה, איננו מרגיש טוב וזה בהחלט יכול להשפיע על הערנות שלו, רמת הפעילות, ואולי גם בדרכים אחרות, שעדיין אינן ברורות לנו.
אני מבינה שאתם נמצאים במעקב רפואי, ובבירור, ומקווה שהרופאים המומחים ימצאו את הבעייה, ואפשר יהיה לטפל בה.
בינתיים חשוב לטפל בילד באופן סימפטומטי : ע"י פיזיותרפיה, אולי כבר להוסיף קלינאית תקשורת, כדי לג רות אותו ככל שאפשר להיות פעיל, ולמצות את היכולת שלו להתקדם.
אני מאחלת לכם כל טוב, הרבה בריאות והתקדמות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)