מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון לא מתוכנןמתלבטת04/08/2009
שלום רב,
אני בת 27 ולאחרונה גיליתי שנכנסתי להריון לא מתוכנן (3-4 שבועות). בן זוגי בן 28 ואנחנו לא נשואים וכרגע אפילו לא גרים ביחד. אני מרגישה מוצפת ושתחושת ההלם משתלטת עלי. כיצד עלי לקבל את ההחלטה האם לשמור על ההריון? עד מתי ניתן להפסיקו בטיפול תרופתי? מה הסיכונים הכרוכים בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא מתוכנן
ד''ר גיל הלפרין04/08/2009אכן התלבטות קשה שדורשת הן החלטה אישית והן החלטה זוגית. כמובן שמומלץ לקבל החלטה על הפסקת הריון מהר ככל האפשר, ובהקשר זה מומלץ לפנות לרופא הנשים שלך ולקבל מידע מלא וספציפי באשר להיבטים הרפואיים.
בכל הנוגע להחלטה עצמה, התייעצות עם אנשים קרובים יכולה לעזור, כמו גם פנייה להתייעצות עם פסיכולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש להריון
רותם22/08/2009לפני כיומיים אני וחבר שלי שכבנו, והיום במקרה דיברנו על המחזור החודשי שאני צרכה לקבל בתאריכים אלו ממש.
תוך כדי, הוא שאל אותי , ואם הוא יאחר לך? והאמת שקצת נלחצתי. הוא אמר שלפני הגמירה, ישנה הפרשה שיוצאת , ויכול להיות שגם היא מכניסה להריון. הוא טוען, שהוא גמר בשירותים מכיווון שלי החלו כאבים תוך כדי הסקס, והאמת שלא השתמשנו באמצעי מניעה. האם אני צרכה להיות מודאגת? ואם כן, מה יעזור לי לבדוק זאת בלי עירוב של גורמים כמו משפחה, ובזמן הכי קרוב שאפשר?
ממש חשובה לי תשובה מהירה,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש מהריון
ד''ר גיל הלפרין22/08/2009לרותם
אכן קיום יחסי מין ללא אמצעי מניעה, כפי שתארת, עשוי להוביל להריון.מומלץ להיוועץ מיידית עם רופא הנשים שלך באשר לאפשרויות העומדות בפנייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהריוןנ03/08/2009
היי
אני בת 29 נשואה שנתיים ובחרדות מהריון. חרדה מכל התהליך מההחלטה שצריך לקבל שמפסיקים גלולות מה יקרה אחרי הלידה איך זה ישפיע.
אני רוצה גם לרצות כמו כולן ולא לפחד
מה עושים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר גיל הלפרין03/08/2009יתכן שהחרדה שאת מתארת דורשת ברור יותר מעמיק. לכן, מומלץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג, שתאפשר לחשוב על הדסרים ולהתמודד עם הספקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיולי03/08/2009
שלום לכם,
אני בת 26 ואני מתכננת בעתיד הקרוב להכנס להריון. אף פעם לא היו לי שום בעיות בריאות, המחזור שלי סדיר ואני אף פעם לא השתמשתי בגלולות. הבעיה שלי שאני מאוד דואגת שמשהו לא בסדר אצלי ואני לא אוכל להכנס להריון שאולי יש לי איזה בעיה שאני לא מודעת. בקיצור, אני מבינה שאין כל ביסוס לדאגות שלי וזה לא מצב נורמלי. חוץ מזה, רופאת נשים שלי אמרה לי שבדיקות פוריות עושים רק במקרים של אי יכולת להכנס להריון אחרי שנה של נסיונות ומאחר ואני אפילו לא ניסיתי אז אין טעם לעשותם בשלב זה.
השאלה שלי מה אני יכולה לעשות בשביל להרגיע את עצמי?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה
ד''ר גיל הלפרין03/08/2009ליולי
דאגה מסוג זה עשויה להיות קשורה במגוון גורמים, כמו למשל ספקות באשר להריון ועוד. נראה שהדבר היעיל לעשות על מנת להירגע הנו להיצמד לעובדות שמסבירה הרופאה כמו גם לגילך הצעיר, ולתת לטבע לעשות את שלו.
במקרה והחרדה נמשכת וגוברת מומלץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחרדהגילי02/08/2009
שלום רב,
אני נמצאת בחרדה תמידית שהעובר שלי סובל ממחלה גנטית, למרות שכל הבדיקות תקינות, כולל מי שפיר שעשיתי באופן פרטי בגלל הפחד שלי. כאשר קיבלתי תשובת מי שפיר נרגעתי ליום-יומיים אבל כרגע אני חרדה אולי יש טעות בתוצאות.
האם החרדה היא בגדר ה"נורמה" ?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר גיל הלפרין02/08/2009המצב של חרדה תמידית שאת מתארת, שנמשכת ללא קשר לממצאים הרפואיים ולעובדות, לא נשמעת נורמטיבית, במובן זה שעצמתה ועמידותה של החרדה עשויות להיות מעבר לממוצע.
יחד עם זאת לא ניתן לאבחן זאת דרך הרשת ומומלץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג, על מנת לאבחן את הבעיה ולטפל בה במידת הצורך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה/תחושת דיכדוך בהריוןיל30/07/2009
שלום, אני כעת בתחילת הריון, לא הריון ראשון,חודש שני. לאחר טפול קוגניטיבי של כשנה אצל עובדת סוציאלית קלינית. סובלת לרוב מהרגשה לא טובה, קצת כמו דיכאון, פחד מאדם מאוד מסויים שהייתהל י איתו התעמתות בעבר, פחד לא רציונלי.. עד כמה זה עלל להשפיע על עובר שלי? עד כמה אני מסכנת אותו
נפשית כאשר אני במצב כזה? יש לציין, כי אין לי תופעות פיזיות מיוחדות,מלבד לעיתים כמו תעוקה כזאת על הנשימה. או מחשבות שבאות בלופ של רגשות אשמה, פחד. יותר משפיע פנימי ולא בא לידי חיצוני.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה רדכדוך
ד''ר גיל הלפרין02/08/2009החרדה ותחושת הדכדוך שאת מתארת משפיעים בעיקר עלייך, ולמרות שתיתכן השפעה מסויימת של החרדה על העובר, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי בעיקר כדי להקל על עצמך.
ניתן לטפל בחרדה ובדכאון גם בסיוע של טיפול תרופתי או בשילוב בין השניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת חזיריםסימונה27/07/2009
אנו שומעים שהמספר החולים בשפעת חזירים רק עולה ולפי משרד הבריאות במהלך החודשיים ידבקו בשפעת החזירים כשליש מהאוכלסיה בארץ, מהו הטיפול לנשים בהריון לאחר ההידבקות וכיצד זה יכול להשפיע או להזיק לעובר? האם יש משמעות לגיל של הריון במצב כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת חזירים
ד''ר גיל הלפרין28/07/2009לסימונה
כדאי להפנות שאלות חשובות אלו לאתר משרד הבריאות ולא לפורום שלנו, שעוסק בחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחרדה
גילי02/08/2009שלום רב,
אני נמצאת בחרדה תמידית שהעובר שלי סובל ממחלה גנטית, למרות שכל הבדיקות תקינות, כולל מי שפיר שעשיתי באופן פרטי בגלל הפחד שלי. כאשר קיבלתי תשובת מי שפיר נרגעתי ליום-יומיים אבל כרגע אני חרדה אולי יש טעות בתוצאות.
האם החרדה היא בגדר ה"נורמה" ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ודיכאון בהריוןשיר26/07/2009
שלום רב!
אני בהריון בשבוע 23 ומתחילת ההריון אני חווה חרדה רבה שקשורה למהלך ההריון ומתעסקת בצורה אובססיבית (לדעתי) במה שלום העובר שלי..
בנוסף יש לי סביבת עבודה מאוד לא מפרגנת אבל אני מצליחה די בהצלחה להתעלם מהשפעותיהם השליליות עלי.
אני מאוד מוטרדת אבל מיחסי עם בן זוגי - ויש לי חרדות שהוא בוגד בי - אני נאבקת בזה מאוד חזק אבל כל פעם שאני חושבת על זה יש לי דפיקות לב וכאבי בטן. אני מנסה מאוד להרגע אבל פוחדת שאני מזיקה לעובר שלי - וזה משהו שאני לא אוכל לסלוח לעצמי אם בגלל הלחץ הנוראי שלי אני אזיק לתינוק שלי...זאת החרדה הכי גדולה שלי.
מה לעשות והאם באמת יכולה להיות פגיעה בו?
המון תודה מראש, וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר גיל הלפרין27/07/2009לשיר
החרדה שאת מתארת אכן נשמעת מעבר לטווח הצפוי בהריון באופן טבעי. קשיים בעבודה ובזוגיות מגבירים את הקושי ומעמיסים מתח נוסף.
מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי שיכול לסייע בתמיכה ובהתמודדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה דחוף! סיכוי להריוןדניאל20/07/2009
אני וחברה שלי שוכבים תמיד עם קונדום...הפעם לא היה לי ושכבנו בכל זאת
היא הייתה בדיוק לפני מחזור ולפי מה שידענו אי אפשר להיכנס להריון בתקופה זו
אחר כך ראינו שהתחיל לרדת לה טיפה דם והמחזור התחיל
האם אפשר להיכנס להריון במצב כזה????? ממש בתחילת המחזור???
אודה לכם אם תענו בהקדם האפשרי כדי שנדע אולי לקחת גלולה שאחרי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר גיל הלפרין23/07/2009לדניאל
אני מבין היטב את החשש שלך. למרות שאין זה סביר שחברתך ניכנסה להריון סמוך למחזור (הביוץ מתרחש כ- 14 יום לאחר תחילת המחזור) מומלץ להיוועץ עם רופא הנשים שלה ולא להסתמך על פורום מקצועי ברשת על מנת לקבל החלטות מסוג זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מההריוןיעל20/07/2009
אני נמצאת בהריון שבוע 6 לאחר טיפולים , מאז הוודאות על ההריון אני נמצאת בחרדה מתמדת שחלילה יקרה לי משהו, לעובר, ועוד כהנה וכהנה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד''ר גיל הלפרין20/07/2009ליעל
חרדה ודאגה מהסוג שאת מתארת הנם טבעיות ועשויות להתרחש בשלבים שונים של ההריון. הואיל ואת לאחר סדרת טיפולים יתכן שרמת הרגישות רק גוברת.
בדרך כלל, התמקדות בהיבטים החיוביים של ההריון ובמיוחד בתינוק הצפוי להגיע מאזנים את התמונה.
במידה ועצמת הדאגה תמשיך להטריד או תגבר, מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מגידול תאומיםנאוה16/07/2009
בוקר טוב.
לפני כשבועיים עברתי סדרת בדיקות ובסופן הודיעו לי שאני נושאת תאומים. מצד אחד זוהי הודעה מרגשת ומשמחת, אך מצד שני זה מפחי אותי מאוד - הריון ראשון וכבר שני ילדים???
יש לילות שאני ממש לא ישנה מדאגה, ואז בבוקר מצב הרוח חוזר להיות עליז, כי אני יודעת שיש נשים וזוגות שהיו מתחלפים איתי ברגע. האם יש משהו לעשות עם מצבי הרוח המשתנים האלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר גיל הלפרין20/07/2009לנאוה שלום
אכן בשורה משמחת ומעוררת חששות בו זמנית. מדובר בתגובה טבעית שמאפשרת לך לעבד את המידע החדש ברמה הרגשית והקוגנטיבית.
יש לצפות לכך שחלק מהחששות ימשיכו ללוות אותך במהלך ההריון, אולם כל עוד זה לא משתלט על החוויה שלך או פוגע בתפקוד ובשמחת החיים הטבעית הרי שאין מקום לדאגה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ומצב נפשי-דחוףלבנדר09/07/2009
שלום לד"ר, האם תוכלו לעזור לי
אני עובדת במשרד כשנתיים וחצי. לפני כשנה התחלתי בטיפולי הפריה בכדי להיכנס להריון, כיום אני בהריון בשבוע ה-22. מאז תחילת הטיפולים הייתה הרעה משמעותית ביחס אלי מצד המעבידים ומאז שהודעתי שאני בהריון היחס החמיר עוד יותר והגיע למצב ממש בלתי נסבל בו הם מנסים לגרום לי להתפטר כדי שלא ייצטרכו לשלם פיצויים, ( אלו אינן השערות אלא דברים שנאמרו לי פנים אל פנים). התגובות שלי ליחס המשפיל הולכות ומתדרדרות, הגעתי למצב שבו יש לי מיגרנה בכל יום, התקפי חרדה, הרגשה של כמעט עילפון ושלשולים בלתי פוסקים.
שאלתי: האם יש אפשרות לשמירת הריון עקב מצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
ד''ר גיל הלפרין20/07/2009נראה שהמצב אכן נהפך לקשה ביותר עבורך.
מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת להתמודד עם החרדה.
במקביל כדאי להתייעץ עם ארגון כגון נעמ"ת או הסתדרות העובדים בנוגע לזכויותייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת אמבילנטיות בנוגע לילד נוסףטל08/07/2009
שלום, יש לי ילד בן שנה ושמונה חד'. אני מתחילה לחשוב על הריון נוסף, כאשר התכנון הוא להביאו כשבני יגיע לגיל שלוש.
יש לי רצון עז להיכנס להריון ואני מרגישה שגופי בשל לכך. אפילו מבחינת הנסיבות החיצוניות (קריירה, בן זוג שרוצה) הכל מתכוונן להריון נוסף. אך יחד עם זאת, ראשי מלא בחששות ובלבטים.
אני חושבת שעיקר החרדה נוגעת בהשפעה של השינוי על יחסיי עם בני - יש לי קשר מאוד חזק עם בני וכמובן, שנוכח העובדה, שהוא הבכור והיחיד, קיומו ממלא את חיי ואת נשמתי עד שכמעט לא נותר מקום לאדם נוסף (פרט לבעלי). אני חרדה שילד נוסף ירחיק אותי מבני ומאידך חוששת מאוד שהילד הנוסף לא יקבל את מידת האהבה שהענקתי לבני הבכור.
כשאני מעלה בדמיוני סיטואציות עתידיות, אינני יודעת איך אסתדר למשל, בהנקה (את בני הנקתי למרות הקשיים הרבים), ביציאה לטיול עם שני ילדים קטנים ובהתמודדות עם הקשיים שעלולים להתעורר אצל בני לאור השינוי בחייו, בשינוי בשגרת החיים שפחות או יותר התגבשה בחיינו.
אציין, שבאופיי אני אדם די מחושב ולכן, חשוב לי להגיע לשלמות פנימית עם החלטתי להביא ילד נוסף, אך הפחדים האלו, שממש לא היו בהריון הראשון...איך מתמודדים איתם? אני לא רוצה להיכנס להריון ואז, לגלות שקשה לי להתמודד עם החרדות. אני מעדיפה להתמודד עם הדברים לפני הצעד המשמעותי הזה.
זקוקה לעצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמביבלנטיות
ד''ר גיל הלפרין09/07/2009לטל
למרות הקושי הטמון בלבטים שטורדים אותך, אופיים, תוכנם ועצם קיומם מעידים על בשלות ומודעות. חשוב לעסוק בשאלות שאת מעלה, לדון בהם בינך לבין עצמך ויחד עם בן הזוג. עיבוד זה יקרב אותך לקראת החלטה שלמה יותר ומהווה לכשעצמו הכנה מנטאלית לילד נוסף.
יתכן שחלק מהשאלות שאת מעלה קשורות באופן זה או אחר לעברך, ילדותך ומשפחת המוצא שלך. בדיקה של קשר אפשרי זה עשיוה לשפוך אור נוסף על מהות ההתלבטות.
והיה ולא תגיעי לכדי החלטה התייעצות עם פסיכולוג תסייע בהבהרת הנושא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחסוי03/07/2009
צהריים טובים לכולם..
שאלה קטנה: מאיזה שבוע צריך להרגיש תנועות. אני כבר בשבוע 19 + 5 ימים ועדיין לא מרגישה, אולי לפעמים פעילות.. אבל נראה לי כמה שימים שלא הרגשתי כלום...
אני כל הזמן חושבת מה קורה לי שם בפנים... ומה עם התינוק... הייתי כבר שבוע שעבר אצל רופא, ככה שלא נעים לי שוב פעם ללכת אליו... מה לעשות? להילחץ? או לחכות בסבלנות וזה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר גיל הלפרין04/07/2009הואיל והתייעצת בעניין עם הרופא שלך רק לפני שבוע סביר להניח שהתחשות שלך אינם מהווים סיבה ללחץ. בדרך כלל לוקח זמן (במיוחד בהריון ראשון) עד שמרגישים את תנועות העובר באופן רציף. בכל מקרה את עשויה להיתרם מחיפוש מידע מדוייק בנושא בפורום שעוסק בנושאים אלו (ולא בהיבט החרדה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה רצינית מלידה קרבהדנה02/07/2009
שלום,
אני בשבוע 38 וחשבתי שהסיוטים והפחדים עברו אך הלילות האחרונים הגיעו לחרדות קשות שבהן אני מתעוררת מזיעה דפיקות לב מהירות ועל סף עלפון(רואה כבר חשוך בעיינים). יש לי חלומות נוראיים וחרדה שאני מתה אחרי הלידה. זאת מחשבה נוראית:(
את יכולה בבקשה לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר גיל הלפרין02/07/2009לדנה
החרדה שאת חווה אכן נשמעת קשה ומאיימת. בשלב מתקדם זה של ההריון נראה שקיימות שתי אפשרויות שעשויות להקל. אם את מכירה טכניקות של הרפיה והרגעה עצמית נסי לשוב ולעשות בהם שימוש. הזכירי לעצמך שמדובר בתהליך טבעי שברוב מכריע של המקרים מסתיים בלידתו של תינוק חמוד. נסי להתמקד בתינוק ובהיבטים החיוביים.
בנוסף, התייעצי עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול תרופתי להרגעה שיכול להתאים.
מאחל לך לידה קלה ומהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר,אני אנסה שיטות להרפיה.
דנה03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהריון לגברערן01/07/2009
אני ואשתי בהריון, כבר חודש שלישי.
הבעיה נמצאת דוקא אצלי - אני חרד נורא לשלום העובר ודואג שמא יש לו מחלות גנטיות, האם הוא בריא ומה יקרה במהלך ששת החודשים הבאים (שלא לדבר על הלידה ואחרי הלידה). אשתי מנסה להרגיע אותי ואנייודע שדווקא היא זו שאמורה, ע"פ הספר, לדאוג, אך זה לא עוזר ואני מוצא את עצמי במצב רוח שפוף רוב היום.
מה עלי לעשות ואיך ניתן לטפפל בתופעה כזו? האם כדורי הרגעה יעזרו או שיש שיטת טיפול אחרת?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר גיל הלפרין01/07/2009לערן שלום.
מידה מסויימת של חרדה ודאגנות צפויים במהלך הריון, אולם כפי שמשתקף מדבריך רמת החרדה ממנה אתה סובל חורגת מכך. כמו כן אתה מדווח צעב מצב רוח ירוד.
אין כל סיבה שמהלך ההריון , הלידה והתקופה שלאחר הלידה יעברו עליך באופן כזה. ניתן לטפל בבעיה והשלב הראשון הנו הערכה פסיכולוגית. קיימת אפשרות סבירה, שטיפול התנהגותי קוגנטיבי יוביל לשיפור משמעותי בהרגשתך. במידת הצורך ניתן יהיה להיעזר גם בטיפול תרופתי בהמשך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שזו חרדה טבעית
יהורם19/07/2009שלום ד"ר. אני מעריך את תשובותיך, ויחד עם זאת נראה לי שבמקרה הזה מדובר בפחד טבעי של אבא טרי לעתיד, שחושש מהלא נודע. מכאן ועד לשלוח אותו לטיפול תרופתי המרחק עדיין רקחוק, לא כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)