מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מפני לידהדנה04/01/2009
אני נשואה כחצי שנה, וכבר הרבה שנים, מאז שאני זוכרת את עצמי, אני מפחדת מאוד מהרגע שבו אצטרך ללדת. אני נורא רוצה ילד אבל הפחד מפני הלידה משתק אותי ולכן עדיין לא קיבלתי החלטה להיכנס להריון. מה ניתן לעשות נגד הפחד הזה? בעיקרון אני החלטתי שאני רוצה ניתוח קיסרי כי זה קצת מרגיע אותי. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מלידה
ד``ר נועה ברק05/01/2009שלום דנה
חרדה מלידה היא תופעה שכיחה.
אנו מוצפות בסיפורים על הכאב והסבל הכרוכים בתהליך וכמובן שזה מרתיע.
לידה בניתוח קיסרי יכולה להיות פתרון אם כי לא ברור ממה את הכי חוששת מהכאב?. מכך שהלידה תסתבך?
אם כאב הוא החשש המרכזי שלך את יכולה ללמוד היפנוזה עצמית ללידה.
היפנוזה מפחיתה כאבים ונותנת דרך מעולה לשליטה בחרדה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך טבעי
עלמה10/01/2011אני אכן מזדהה עם מה שכתבת . את נשואה חצי שנה אני כבר 3 שנים וכבר הרבה זמן יש מאין "לחץ חברתי " מסביב הנושא של ההריון . אני כבר בת 28 ...כל הזמן דחיתי ודחיתי ואמרתי שאני לא מוכנה ויש בזה משהו מאוד נכון .
מה שאני כן יכול להציע לך זה שתנסי לדבר עם כמה שיותר אנשים שאוהבים אותך ומקיפים אותך ביום - יום אמא שלך , אחיות , חברות ....תדברי על זה כמה שיותר מה שמפחיד אותך וממה את חוששת . אני מקווה שיהיה לך סביבה תומכת ואוהבת כמו שלי שתאפשר לך להבין את הפחד ולהשתחרר ממנו ובעיקר לחזק אותך ולשקף לך את הצתהליך בצורה הכי חיובית שאפשר להגיד לך שאח"כ לא פוחדים ולא חוששים ...זה קורה כל התהליך עד הלידה תמיד יש ענן מעל הראש וזה יותר דאגה מאשר פחד . החרדה אצלי נבעה מכך שכל התהליך הזה הוא ללא שליטה שלי וברגע שמפנימים את זה זה מתגבר ומצליח זה הכל עניין של תהליך .
היום אני כבר בהריון בחודש 5 מתה מפחד אבל גם מאוד מתרגשת ובעיקר לא מאמינה שדחיתי את זה ככ הרבה זמן בגלל החרדה הזאת . אני מקווה שתתחזקי ותצליחי לחוות את החוויה הזאת בקרוב .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנית04/01/2009
שלום רב, איני יודעת אם השאלה מתאימה לפורום זה: במגרת עבודתי עלי להרצות, לא אחת, בפני קהל. הדבר משתק אותי ואני מפחדת שלא אגיע לעבודה. עד כה עבדתי בעבודות שיש בהן הימנעו מעמידה מול קהל. פסיביאטר ששוחחתי עימו נתן לי כדור קסנקס. האם יש מצב שלמרות שאקח את הכדור יהיה לי התקף חרדה מול הקהל? כמו כן, אפשר לקבל המלצות לטיפולים אפשריים?. תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק04/01/2009שלום דנית
זהו פורום הריון ולידה ולא הגעת למקום הנכון.
אנסה להעביר אותך לפורום חרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי30/12/2008
שלום רב, האם לדעתכן יש קשר בין עישון חשיש לחרדה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק31/12/2008שלום נטלי
את בהריון?
בהחלט יתכן קשר בין עישון חשיש וחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלהלירון10/12/2008
שלום רב, לפני כשבועיים עברתי הפלה טבעית לאחר שהיה לי שק הריון ריק אני מאוד רוצה שוב לנסות אך מאוד מפחדת שזה לא יקרה שוב רציתי לדעת האם ההפלה קרתה מפני שלא לקחתי חומצה פולית? אילו בדיקות עלי לעשות טרם נסיון כניסה להריון שוב? (הרופא לא המליץ לי על שום בדיקות) לאיזה גורם עלי לפנות לטיפול בחרדה פחד בכניסה להריון נוסף? האם יש טיפול דרך קופ"ח כללית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחר הפלה
ד''ר גיל הלפרין10/12/2008ללירון
בנוגע לבדיקות הדרושות התיעצות עם הרופא (כפי שעשית) היא הצעד הדרוש.
החרדה באשר להריון נוסף טבעית לאחר הפלה ויתכן שהריון חדש יצמצם אותה באופן ספונטאני. אם בכל זאת תמשיכי לחוש חרדה ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי דרך קופ"ח כללית - ועלייך לברר את הפרטים עם הקופה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קוגנטיבי התנהגותינעמה קוגן09/12/2008
לד"ר ברק נועה שלום רב. אשמח לייסם את המלצתך בדבר הטיפול הרצוי עבור בעעיתי. למי אוכל לפנות בנושא. תודה מראש נעמה. נ.ב אני מתגוררת בכרמיאל.(בגליל בצפון הארץ. )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד``ר נועה ברק11/12/2008שלום,
את מוזמנת לחפש באתר של "האגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי- התנהגותי"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על הבטןאורלי07/12/2008
היי! אני בשבוע 11, וכבר הבטן התחילה לבלוט! אני ובעלי קיימנו יחסי מין והוא ללא כוונה לחץ לי עם כל הגוף על הבטן ( נשכב עלי)! לכמה דקות. כעיקרון לא הרגשתי כאב או משהוא, אבח אני מאד מודאגת האם זה יכול להזיק לעובר? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד``ר נועה ברק07/12/2008שלום אורלי
עלייך להפנות את השאלה לגניקולוג.
זהו פורום חרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- או סי די והריוןנעמה קוגן06/12/2008
שמי נעמה אני בת 32 ונשואה מזה שנתיים. במשך כל חיי סבלתי מחרדה ואו סי די. למדתי לחיות עם זה ואני מטופלת בכדורים (כדור ליום). נראה כי אני מנהלת חיים מלאים . עם זאת נוצרה לי חרדה איומה מהריון. המחשבה על תקופת ההריון מעוררת בי תחושת חרדה עמוקה. נראה כי אני רואה תקופה זו כחוסר שליטה בחיי, בה אשמין ואולי אצטרך להימנע מפעילוויות מסויימות. החברה סביבי מגבירה את תחושת החרדה מכיוון שכולם דוחקים בי להיכנס להריון. איני יכולה אפילו לחשוב על זה. אני מאוד מעוניינית לטפל בנושא ואיני יודעת לאן לפנות אודה לך אם תוכלי לסייע לי. תודה מראש נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפייתיות והריון
ד``ר נועה ברק07/12/2008שלום נעמה
את מתארת מחשבות טורדניות סביב ההריון היכולות להיות קשורות בתחושה של חוסר שליטה.
אני מאוד ממליצה שתפני לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בו תוכלי למצוא דרכים לשלוט בטורדנות ובחרדה ולקבל החלטות בצורה יותר רגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינב02/12/2008
שלום רב, אני בת 28 בשבוע ה-36 להריון ,נוטלת כדור בשם סרוקסט מזה שנים. במשך שישה חודשים של ההריון הפחתתי למינון של חצי כדור והרגשתי נהדר לקראת החודש השביעי החלו סיפטומים של חרדה שלא ניתן לתארם במילים (משהו מפחיד). התייעצתי עם הפסכיאטר שלי והוא המליץ להעלות את המינון לכדור שלם(20 מ"כ). שאלתי היא האם תופעות של חרדה מתגברות לקראת הלידה עצמה? תודה רבה
ד``ר נועה ברק02/12/2008שלום עינב,
איני מכירה אותך וקשה לי לדעת ממה את חרדה. אין הכרח שהחרדה תתגבר דוקא לקראת הלידה.
סביר להניח שמצבך ישתפר כי את נוטלת מנה כפולה של סרוקסט.
את יכולה לעזור לעצמך גם על ידי תרגילי הרפיה וכמובן על ידי טיפול שילמד אותך להתמודד עם החרדות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה וכדוריםגליה29/11/2008
לפני חצי שנה עברתי אובדן הריון בשבוע 28 ונפרדתי מהתינוק שלי בעצב רב..מאז טופלתי בין היתר בכדורים לדיכאון.. היום אני קצת יותר טוב...ומנסה להיכנס להריון אבל סובלת מפחד וחרדה נוראית, שאלתי היא האם בזמן הזה עד שאגלה שאני בהריון זה בסדר לקחת כדורים כמו וואבן, לוריוון ושינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר נועה ברק29/11/2008שלום גליה
כדאי שתתייעצי עם הרופא שלך . יש אפשרויות רבות לעזור לך וכדאי למצוא אפשרות שלא תזיק להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נגד דיכאון בהריוןvoozy200926/11/2008
לאחר דיכאון קשה לאחר לידה לפני שנתיים כמעט טופלתי בציפרלקס וקלונקס שנה וקצת עד שהחלטתי להפסיק. בתחילת ההריון הנוכחי (עכשיו שבוע 33) חזר הדיכאון בצורה חריפה והתחלתי לקבל לוסטרל או יותר נכון סרנדה במינון 200 מ"ג ליום וקלונקס לפי צורך. אני מבינה שיש סיכון/סיכוי להולדת תינוק עם תסמיני גמילה כאלה ואחרים (למרות שלפי הפסיכיאטרית והמכון הטרטולוגי זו תרופה בטוחה בהריון) אך למרות זאת ייתכן שננסה להוריד קצת מינון בעוד שבועיים. אתמול הייתי אצל רופא הנשים והוא ציין גם כן את מה שאני חשה - שזהו עובר פעיל ושמח במיוחד יחסית לשבוע (בעיניו זה דבר מצויין). שאלתי היא האם ייתכן כי "השתוללות" העובר נובעת מהטיפול התרופתי הנוכחי? יש לציין כי אינני נוטלת קלונקס כי אין לי צורך רק לעיתים נדירות וגם אז אני לוקחת רק חצי. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נגד דכאון
ד''ר גיל הלפרין26/11/2008כדאי לך לפנות לפורום שמתמחה בסוגיות של טיפול פסיכיאטרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה עקב הפלותאאב26/11/2008
אני אחרי 2 הפלות נידחות . וכרגע אני שוב בהריון כל ההריונות הם של הפריה חוץ גופית . אני ממש חרידה שגם הריון זה לא יצליח קשה לי מאוד לישון להתרכז ולהישארלבד . אני גם מרבה לבכות ( רק כשאני לבד) לקראת בדיקת הדופק אני פשוט בלחץ לא נתפס . אני מפחדת לאכזב את הסביבה ואת עצמי . כולם אומרים לי אתחייבת להירגע אבל אני לא יודעת איך השתוקקות שלי לילד היא אבסולטית .. יש לכם פתרונות איך אוכל להעביר את כמה הימים עד הבדיקה ?
ד''ר גיל הלפרין26/11/2008החרדה שאת חווה מובנת על רקע ההפלות שעברת והמאמצים שכרוכים בכניסה להריון. ההשתוקקות המוחלטת לילד מקשה בנוסף ומצטרפת לעיסוק באכזבה של עצמך ואחרים. מומלץ להיעזר בפניה לטיפול פסיכולוגי שייסייע לך לרכוש דרכי התמודדות עם החרדה ועם הפחד מלאכזב ולהתאכזב . עזרה כזו עשויה ללוות אותך לא רק לקראת הבדיקה הקרובה אלא לאורך ההריון .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תפחדי
לי10/01/2011אל תפחדי יש בורא לעולם הכול יסתדר בעה אני כמוך הפלתי פעמיים ועכשיו עושה השבחות מאחלת לך הריון בריא ומוצלח שתצאי בידיים מלאות אמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מניעתי לדיכאון אחרי לידההילה23/11/2008
שלום רב . אני נמצאת בהריון ראשון שבוע 32 . סובלת כבר מס שנים מהתקפי פאניקה , חרדה וOCD בנושא מחשבות חוזרות ונשנות . אני מטופלת בויאפקס (אפקסור) 225 מ"ג ומשבוע שעבר, עקב החמרה במצב , לאחר התייעצות מול השירות הטרטולוגי ומול הפסיכיאטר המטפל 300 מ"ג(העדיף להעלות את המינון ,במקום לבחליף לתרופה חדשה עקב שבוע ההריון המתקדם). בנוסף התחלתי טיפול באיכילוב בשיחות במרכז לבריאות הנפש של האישה . מס שאלות : 1. האם בעצם העלאת המינון,עקב רגרסיה, אני צריכה להמתין לפחות שבועיים עד להשפעה\חזרה לשפיות?? אני סובלת בעיקר מהתסמינים הפיזיים של החרדה ( חוסר שינה, דופק מהיר, התקשות שרירים, אי שקט כללי ובכי...) וכמובן מהפחד שאני לא ממש מתאימה להיות אמא , למרות שאני מסתדרת נהדר אם תינוקות וילדים..... 2. פחד עצום נוסף שלי , הינו מדיכאון אחרי לידה ... האם יש טיפול מניעתי לכך?? האם בעצם העובדה שאני נוטלת את נוגדי הדיכאון ,זה מהווה מעין הגנה \מניעה לדיכאון אחרי לידה?? אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ודכאון
ד``ר נועה ברק23/11/2008שלום הילה
לגבי העלאת המינון, סביר שתרגישי הקלה בקרוב.אפ את מכירה טכניקות להרפיה, מומלץ להשתמש בהן להורדת רמות החרדה. אם אינך מכירה, תוכלי לבקש מהמטפל באיכילוב ללמדך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה וכאון
ד``ר נועה ברק23/11/2008בהמשך לתגובה הקודמת, כדאי שתדברי עם המטפל לגבי חששך מדכאון לאחר לידה.
תוכלי לרכוש דרכי התמודדות עם קשיים רגשיים מכל סוג שאולי יעלו לאחר הלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכוחי19/11/2008
זה לא קשור כלל להריון, אבל מאחר שאתם פסיכולוגים: אבי בן 60 היה אצל פסיכיאטר עקב ירידה במשקל והפסיק לאכול לא עקב בעיית אכילה אלא דיכאון. כרגע מקבל בבוקר חצי כדור ציפרלקס ושלוש פעמים ביום חצי כדור של קלונקס ובנוסף בלילה כדור שינה בונדורמיל. בנוסף התגלה השבוע חיידק הליקובקטר אצלו ומקבל טיפול אנטיביוטי. הבעיה היא שהוא לא מצליח לישון לא ביום ולא בלילה אולי שעתיים ביום וממש ממש עייף האם אלו תופעות של הכדורים ? האם יש לך המלצה? כמובן שאגש שוב לפסיכאטר רק רוצה חוות דעת נוספת. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון
ד``ר נועה ברק20/11/2008שלום לך,
אכן, זהו לא הפורום המתאים.
בכל מקרה, בעיות השינה יכולות להגרם מכל מיני סיבות והתרופות נועדו לשפר את השינה ולא לפגוע בה.
כדאי מאוד לפנות שוב לפסיכיאטר ולהחליט על טיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ממערכת יחסים שתוביל להריון:-(שחר של טללים16/11/2008
שלום רב, הופתעתי לשמוע שיש פוביה מוגדרת ומוכרת כזאת ואף פורום בנושא. חייבת לציין שאנחנו משפחה רגילה ונורמטיבית לחלוטין בלי פתולוגיות מיוחדות, אבל ה"בעיה" שלנו היא כזו- אנחנו שתי אחיות במשפחה. אני הבכורה, נשואה כבר 18 שנה עם 2 ילדים ואחותי רווקה, שחגגה זה מכבר 36. עד כאן זו לא בעיה- יש יותר גרוע...:-) לאחותי ישנה תופעה, שאני לא יודעת איך לקטלג, אך הסימפטומים הם פחד מדם או פציעה או כאב. בכל פעם שהיא נחתכת- היא גם מתעלפת מזה...אף פעם לא הייתי מודעת לזה עד השנים האחרונות שהיא החלה לדבר על זה כבעיה מטרידה מאוד עבורה- כנראה שזה החריף. אימי ואני הסקנו מתוך שיכלול של לא מעט נתונים, שיתכן שבתוכה פנימה היא מונעת מעצמה קשר שיוביל לנישואים שיובילו להריון ולידה. כלומר- היא מפחדת בכלל להיכנס ל"משפך" הזה, למרות שהיא מאוד רוצה! חייבת להגיד שמדובר בבחורה יפהפייה, מצליחה, חברותית ומשפחתית שפשוט לא מאפשרת לעצמה קשר עם מישהו שיוכל להוביל אותה להקמת משפחה וכל המשתמע. בזמנו שכנענו אותה ללכת לטיפול פסיכולוגי והיא הגיעה לפגישה או שתיים שלא הובילו לכלום חוץ מכך שהיא "הוכיחה לנו" שהיא לא צריכה שום טיפול...רוצה לציין שבאופן שוטף אנחנו נמנעים מללחוץ עליה- אבל היא לחוצה ממילא ומפרשת כל ריאקציה של הסביבה כלחץ. מניחה שזה טבעי. השאלה אם זה עושה הגיון הקשר בין הפוביה שלה מכאב/דימום לבין אי הרצון המוסווה של יצירת קשר שיוליד משפחה... מה עושים? תודה גדולה
ד``ר נועה ברק16/11/2008שלום לך,
אכן יש תופעה של פוביה מדם.. ניתן לטפל בה בהצלחה באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
יתכן שיש קשר בין הפוביה לבין אי רצונהאו יכולתה של אחותך לבסס קשר רציני ויתכן שהסיבות הן אחרות. בכל מקרה ,מאוד מומלץ שהיא תפנה לטיפול כדי לפתור את הקושי שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי מתאים לפנות לטיפול פסיכולוגי -
נורית מרכוס24/11/2008אני מבינה את הדאגה שלך ושל אמך לגבי אחותך ואת הרצון להבין מה עובר עליה ולעזור לה. יחד עם זאת חשוב לי להדגיש כי כל אחד מאתנו עושה את ההתפתחות שלו בקצב ובדרך שלו. בדרך כלל לא ניתן להניע אדם לברר לעצמו את קשייו – עד שלא מגיע הזמן מצידו. מבחינה זו שווה לנסות ולקבל את אחותך כפי שהיא ולאפשר לה לעצב את חייה בדרכה. בברכה, ד"ר נורית מרכוס, מכון מכלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שנינ.12/11/2008
אני בהריון שני אחרי 7 חודשים מההריון הראשון, אחריו היה לי הריון כימי ועכשיו אני בשבוע 12. לאחר אולטרסאונד ראשוני לבדיקת דופק אין שום בדיקה עד השקיפות עורפית ומשום מה כנראה בגלל ההריון הכימי כי בהריון הראשון בכלל לא היו לי חששות אני כל הזמן דואגת מהפלה, בנוסף אני מקבלת מיקרופירין כי יש לי אנטיקרדיוליפין 13.7 . האם הדאגות שלי מוצדקות? והאם כל עוד אין לי כאבי בטן ודימומים אז סימן שהכל תקין? החרדות ממש גורמות אותי בימים האחרונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגות
ד``ר נועה ברק13/11/2008שלום,
דאגות בהריון הן דבר שכיח.
יחד עם זאת, ניתן להקל עליהן באמצעים שונים.
אני ממליצה על טיפול קוגניטיבי המשולב בלימוד של טכניקות הרפייה כדי שתוכלי לעבור את ההריון ברוגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)