מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מכאבטניה31/07/2008
שלום,אני בשבוע 36 ומלאת חרדה מפני הצירים בעיקר מפני שבמשפחתי כל הנשים סבלו מאוד בלידות והבנתי שזה תורשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מכאב
ד''ר גיל הלפרין31/07/2008לטניה
אך טבעי הוא שבשלב זה של ההריון תחושי חרדה מפני צירי הלידה. יחד עם זאת נראה כי המחשבה על הצירים תופסת נפח רב בחוויה שלך ומשכיחה ממך דברים אחרים שההתמקדות בהם עשויה לסייע. בין אלו ניתן לחשוב על: טכניקות שמסייעות בהתמודדות עם הכאב, מחשבה על משכחי כאבים, הסתכלות על חווית הלידה כמכלול משמעותי ומרגש שכאב הנו היבט אחד שלו, ובמיוחד המחשבה על התינוק שיוולד לו ועל הצפוי לכם לאחר הלידה. התמקדות בהיבטים מסוג זה יכולים לסייע בהתמודדות עם חרדתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר קושיות לפני כניסה להריוןcheckup28/07/2008
חומצה פולית : 1. האם יש סוגים שונים של חומצות פוליות ? במידה וכן, מה ההבדלים בינהם ומה מומלץ ? 2. קראתי שהכמות המומלצת עלתה (היתה 0.4 מ"ג ליום), האמנם ? 3. במידה ולוקחים כדור ברזל שמכיל גם 0.4 מ"ג חומצה פולית, האם האינטרקציה עם הברזל באותו כדור, בעייתית ? בדיקות גנטיות : 4. חלק מהבדיקות רלוונטיות רק למי שממוצא אשכנזי חלקי או מלא, אך באחד האתרים כתוב היה שגם מדינות הבלקן (למשל, תורכיה) רלוונטיות להגדרה של אשכנזי. האם אכן נותנים את הבדיקות הללו גם למי שאינו אשכנזי (למרות שהבדיקה היא רק לאשכנזים), מתורכיה (לדוגמא) ? 5. במידה ומוכנים לשלם ע"מ לבצע את כל הבדיקות הגנטיות המוכרות, האם זה אפשרי, או שיסרבו לבדוק אותנו ? 6. במידה ומישהו מבצע בדיקה שאינה מיועדת למוצאו, האם אפשר בכלל להסיק מסקנה לגבי תוצאת הבדיקה ? 7. שמעתי שיש בדיקות נרחבות ואמינות יותר שניתן לבצע ע"י שליחת בדיקת הדם לחו"ל, יש למישהו פרטים בנושא ? * קראתי שכף שמן פשתן ביום מספקת את הכמות הנדרשת לאומגה 3, וגם כוללת אומגה 6, לידיעתכם :-) Thanks !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושיות
ד``ר נועה ברק28/07/2008שלום לנה,
זהו אתר חרדה מהריון אני מציעה שתשאלי את שאלותיך החשובות בפורום בריאות האישה
פשוט הגעת למקום הלא נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה27/07/2008
שלום רב, אני סובלת מחרדה חברתית קשה כל חיי. עם החרדה כמובן שאני חשה על בסיסי יומיומי זיעה, רעידות, גלי חום וכדומה כשאני בקרבת אנשים. כעת אני בהריון בחודש שני ורציתי לדעת האם הסימפטומים הללו של החרדה יכולים להזיק לעובר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית
ד``ר נועה ברק28/07/2008שלום לך,
הסימפטומים של חרדה חברתית לא יזיקו לעובר אך את סובלת.
אני ממליצה שתפני לטיפול. טיפול קוגניטיבי התנהגותי אישי או קבוצתי הם יעילים מאוד לבעייה זו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Desperate for Helpmumpy24/07/2008
I"m 6 weeks pregnant after IVF. This is my 3rd pregnancy. I have a history of anxiety and panic attacks. In my last pregnancy I had terrible agoraphobia, pre-partum depression, extreme constipation - all of which followed pre-term contractions. I can already feel the anxiety and panic starting again and I"m getting nervous to leave the house. I take Cipramil (citalopram) and I have Clonex for major panic attacks. I"m desperate to stop the misery and the panic now. What exists in Israel for me? I will try anything. Thanks very much. Mumpy
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Help
ד''ר גיל הלפרין25/07/2008Clearly you are under a great deal of stress and it seems the best thing to do is to see a therapist and talk to your doctor
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה הריון תאומיםמוניקה22/07/2008
אני בת 45 עם הריון יקר של תאומים לאחר טיפולים. אמנם יש לי בן בבית בן 11 אבל דווקא משום כך אני חרדה ממה שעלולי לקרות לי בזמן הלידה. משום מה עולים לי בראש כל התסריטים הכי גרועים של דימומים, זיהומים, תסחיפים שאי אפשר למנוע וכול' ושאני לא אצא מזה בחיים. אני חרדה בעיקר על הבן שלי שכבא איבד את אח שלו ואני פוחדת שישאר בלעדי. מפתיע אותי שפחות אני חוששת לתאומים בבטני. זה נכון שגם זה עובר לי בראש אבל מכיון שכבר עברתי סבל של מוות של ילד (וכל חיי הם בצער הזה) נראה לי שאוכל לעמוד גם בטראומה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק22/07/2008שלום מוניקה,
מכיוון שכבר חווית אובדן, את חוששת מאובדן נוסף. החשש הוא טבעי.
את מתארת כאן דפוס מחשבתי שגקרא מחשבות קטסטרופליות. את עסוקה רק באפשרויות המבהילות והאיומות.
אני ממליצה שתעזרי בטיפול קוגניטיבי שיכול להקנות לך דרכי חשיבה נוספות וכתוצאה מכך תוכלי להרגע ולהנות מחווית ההריון והלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשוןלוני19/07/2008
אפשר לעשות קיסרי בהרדמה מלאה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון
ד''ר גיל הלפרין20/07/2008נראה כי שאלתך משקפת פחד רב מפני הלידה. באשר לניתוח קיסרי בהרדמה מלאה יש לשאול הרופא המטפל. אולם יתכן שפניה לטיפול פסיכולוגי תסייע בהתמודדות עם החרדה ותאפשר לך ללדת באופן טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מבעיה כלשהינעמה17/07/2008
שלום רב, לאחרונה אני שומעת על זסיבוכים רבים שקרו בלידות ואני מאוד חוששת שמא לןא איבחנו משו או שמא יהיה סיבוך בלידה, אני מנסה לחשוב חיובי אבל בלילה באות לי דאגות רציניות ואני לא מצליחה לישון עקב כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה תרשי לי להצטרף...
שני20/07/2008גם לי יש חששות כאלה... אם חלילה ישנם סיבוכים, או שהתינוק יפול לאחות המיילדת מהידיים ואפילו חששות שיחליפו את התינוק בתינוק אחר... אלו מקרים שקרו במציאות ולכן החרדה הזאת שלי. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
ד''ר גיל הלפרין20/07/2008לשני
ראי תגובתי לנעמה. אולם אם החרדות ממשיכות ותופסות נפח גדול במחשבותייך מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי או לדבר עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה כללית
ד''ר גיל הלפרין20/07/2008לנעמה שלום
חרדות מפני הלידה הן טבעיות למרות המצוקה שהן גוררות. במובן מסויים הן מעידות על החשיבות הרבה שאת מייחסת לאמהות המתקרבת. יחד עם זאת נראה כי החרדה שלך מתגברת ופוגעת בשינה (שגם כך איננה קלה בשל ההריון). המשך חשיבה חיובית יכול לסייע כמו גם שימוש בטכניקות של הרפיה ודמיון מודרך אותן ניתן ללמוד באופן עצמאי או על ידי פניה לפסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר במצג עכוזעליזה14/07/2008
שלום, אני בתחילת תשיעי והעובר לא מתהפך, ניסיתי כל מיני טיפולים, בדיקות, דיקור ומה לא והוא לא מתהףך, איני מעוניינת לעש/ות קיסרי ולכן אני מאוד בלחץ שהוא יתהפך, אני חוששת שאולי הלחץ הזה משפיע עליו ולכן הוא לא מתהפך בקלות, מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מופע עכוז
ד''ר גיל הלפרין14/07/2008לעליזה שלום
אני מטיל ספק אם ניתן להצביע על קשר ישיר בין הלחץ (המובן) שאת חווה לבין תנוחת העובר. יתכן שהעובר יתהפך בזמן, אך קיימת גם אפשרות שתדרשי לניתוח קיסרי. מומלץ להתרגל לרעיון ולנסות להתמודד עם האפשרות הזו שאיננה נעימה כלל וכלל אך היא נועדה לשמור הן בריאות על העובר והן על בריאות האם. אולי אם תתרכזי בכל הדברים הנעימים שצפויים לאחר הלידה ושקשורים בתינוק החדש זה עשוי להרחיק את תשומת הלב מהחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות, חרדות. איך אני יוצאת מזה?tamaras11/07/2008
שלום, אני בהריון עם תאומים, שבוע 19, הריון שלישי. הריונות קודמים תקינים. אני בחרדות או משהו כזה. לא מצליחה לשון בלילה, נסחפת למערבולות של מחשבות שליליות שמזינות את עצמן ואי ממש מרגישה שאני זקוקה לעזרה. מה אני יכולה או צריכה לעשות? תמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר גיל הלפרין12/07/2008לתמי שלום
את מתארת חוויה מאד לא נעימה: מעגל של מחשבות שליליות המובילות לחרדה ומלוות בהפרעות שינה.
יתכן שכדאי לגשת לברור פסיכולוגי שיעזור לך להבין טוב יותר את פשר החרדות ובהמשך לכך יסייע במציאת דרכים להתמודדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד להעלות במשקלדורית09/07/2008
שלום רב, נכנסתי להריון ובמקום להתחבר למקום הזה אני כל הזמן חוששת לעלות במשקל, לפני שנתיים ירדתי כ-15 קילו ממשקלי ולכן המחשבה על העלת המשקל ועבודה על ירידה מאוד מדכאת אותי, מה גם שהגנטיקה שלי לא תאפשר לי להישאר רזה במשך ההריון. אני מאוד מתוסכלת מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בהריון
ד''ר גיל הלפרין10/07/2008הסוגיה של עליה במשקל בהריון איננה שונה, באופן מהותי, מסוגית משקל שאיננה קשורה להריון. אמנם בהריון יש עליה טבעית במשקל - אולם עליה זו שקשורה בהריון אין פרושה השמנת יתר ואכילה ללא בקרה.
בהמשך לכך ניתן לראות את החשש שלך מהשמנה כקשור במאבק שכפי הנראה את מנהלת עם משקל גופך עוד הרבה לפני ההריון. הואיל ובעברך את מדווחת על התמודדות מוצלחת עם שמירה על משקל נראה שיש באפשרותך לווסט ולשלוט בעניין זה גם במהלך ההריון. אין הכוונה לנסיון להישאר רזה במהלך ההריון אלא לכך שיש לקבל את העליה הטבעית במשקל מחד - ולשמור על תזונה בריאה נכונה ומווסטת מאידך.
בכל מקרה, אם העיסוק במשקל שלך ממשיך להטריד אותך באופן אינטנסיבי מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי, וגם לדבר על כך עם תזונאית והרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מלידה קיסריתאלה06/07/2008
שלום, לידה ראשונה נאלצתי לעשות קיסרי בגלל שהעובר היה הפוך, אני לקראת לידה שניה וחוששת שהפעם גם אלד בקיסרי ומאוד חשוב לי ללדת לידה רגילה, אני מפחדת שלא יתנו לי גם יותר מדי צאנס בגלל העבר שלי ובלגלל הניתוח הקיסרי ואני פשוט מתפוצצת ממחשבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מניתוח קיסרי
ד''ר גיל הלפרין07/07/2008לאלה שלום,
הרצון ללידה טבעית והפחד מניתוח קיסרי מובנים לחלוטין במיוחד על רקע הלידה הקודמת. יחד עם זאת הסיכוי ללידה קיסרית נוספת הוא גבוהה יותר ויתכן שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם עובדה זו היא לקוות ללידה טבעית (בהחלט אפשרי) ולהתכונן לאפשרות של קיסרי במקביל.
הכנה כזו עשויה לסייע בהקלת החרדה במיוחד עם תזכירי לעצמך שניתוח קיסרי נועד לצמצם את הסיכון לתינוק ולאם וכאשר מחליטים על כך זו האפשרות הבטוחה ביותר. תזכורת כזו לעצמך איננה נעימה לכשעצמה אך עשויה לסייע בהתמודדות. בנוסף מומלץ לחשוב על ההבטים הפרקטיים שקשורים בלידה קיסרית כגון בחירת בית היולדות ועד לסידורים הנדרשים לתקופת ההתאוששות.
בנוסך יתכן ששימוש בטכניקות של דמיון מודרך והרפיה יכולים גם הם לסייע בהפחתת החרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בהריוןנורית01/07/2008
שלום אני אמא ל 2 בנים מקסימים לפני כ 10 חודשים עברתי הפלה טבעית בשבוע 15 להריון, כשכבר ידענו שמדובר בילדה . לאחר בדיקות הסתבר לי שיש לי בעיה בקרישיות של הדם עכשיו אני שוב בהריון בשבוע 30 ומטופלת בקלקסן ומיקרופירין. בתחילת ההריון הזה הייתי מאוד חרדה, אך לאחר שבוע 16 הלחץ ירד מעט ונשמנו לרווחה. הבעיה היא שבשבוע האחרון הפחד הזה של לשוב הביתה בידים ריקות חזר שוב וככל שמועד הלידה קרב החרדה גדלה. לעיתים אני מגיעה למצב שממש בא לי לקום ולגשת לבית החולים ולבקש מהם שיוציאו אותה כבר כדי שיהיו לה כל הסיכויים להישאר בחיים. אני ממש חוששת שיקרה משהו רע ברגע האחרון. שמעתי כבר על מקרים בהם נשים איבדו את עוברם בחודש תשיעי סמוך ללידה ואף בלידה עצמה. ואין דבר שמפחיד אותי יותר מזה אינני יודעת עוד מה לעשות, אני כבר כמעט לא ישנה בלילה, אני לא חושבת שאהיה מסוגלת לאובדן נוסף, בטח שלא בשלב הזה של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה בהריון
ד''ר גיל הלפרין02/07/2008לנורית שלום
ניכר שאת חרדה ומודאגת מאבדן נוסף ודאגתך מובנת על רקע ההפלה הטבעית שעברת בשבוע ה-15. יחד עם זאת חשוב לזכור לשפי דברייך ההריון מתפתח כרגע באופן תקין! ככול שתוכלי להזכיר לעצמך הן את העובדה הזאת והן את העובדה שילדת שני בנים בריאים ומקסימים בעבר זה עשוי לשמש כבלם לחרדה שאת חווה.
יתכן שפניה לפסיכולוג תעזור אףהיא. כך תוכלי לשוחח ביתר פירוט על הנושאים שמעסיקים אותך ולרכוש מספר כילים כגון דמיון מודרך והרפיה שנודעו כאמצעים יעילים להתמודדות עם מצבי חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מגידול ילדטל29/06/2008
שלום רב, אני חרדה מכך שלא אוכל לגדל ילדים, אני חוששת מעצמי ומגילויי אלימות שאני עשויה לפתח. אני מאוד חוששת ללדת ולהיכנס להריון מפחד שיש בי נטיה לאלימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות מגידול ילד
ד''ר גיל הלפרין30/06/2008לטל שלום
חרדה מפני נטיה אלימה של עצמך עשויה להיות מעוגנת במציאות של עברך (האם היו התפרצויות אלימות?) אן לחילופין עניין שמעסיק את מחחשבותיך ועולמך הפנימי (מה שנפוץ ביותר ואינו מעיד לכשעצמו על בעיה).
הואיל וזה מונע ממך להיכנס להריון מומלץ לפנות להתיעצות עם פסיכולוג. כתוצאה מתיעצות כזו תוכלי להבהיר לעצמך את טיב הפחדים שיש לך, ובמקרה הצורך לטפל במה שדורש טיפול על מנת שתוכלי להרגיש בטוחה בעצמך ולהיכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים של מתחיליםאלעד26/06/2008
שלום רב, אני מצפה לילדי הראשון, אישתי בשבוע 28 ועוד יש לנו זמן, אבל כבר עכשיו אני מתחיל להיות לחץ לגבי ניהול החיים אחרי הלידה, איני יודע אם מדובר בחרדה או סתם לחצים ודאגות טבעיות, אבל איני ישן טוב בלילה ואיני מספיק מרוכז בעבודה, מה אתם חושבים שכדאי לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים של מתחילים
ד''ר גיל הלפרין26/06/2008לאלעד שלום.
מחשבות על החיים שלאחר הלידה מהוות מרכיב חיוני בהכנה לקראת בואו של התינוק. במובן מסויים ניתן לראות מחשבות אלו 'כהריון מנטאלי' היינו הזדמנות להתכונן לשינוי הצפוי. הואיל ומדובר בשינוי משמעותי מידה מסויימת של דאגה וחרדה הנן צפויות ואינם לכשעצמן מעידות על בעיה למרות שהן גורמות לך לאי נחת וחוסר שינה.
יתכן שהחרדה שאתה חווה מרמזת על כך שכדאי לעסוק באופן יותר מפורט בשאלות שמטרידות אותך, כגון ניהול החים שלאחר הלידה. שיחות עם בת זוגתך עשויות להוביל לפתרונות אפשריים וגם להציף סוגיות נוספות שעשויות בשלב ראשוני לעורר חרדה נוספת. למרות זאת מומלץ לדבר שכן לאחר השלב הראשוני המצב אמור להשתפר. גם התמקדות בהיבטים הנעימים והרצויים שקשורים בהגעת התינוק עשויים לאזן את התמונה ולסייע.
יחד עם זאת, והיה והחרדה והפרעות השינה מגיעות לרמה שפוגעת בתפקודך מומלץ לפנות להתיעצות עם פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מה זה דמיון מודרך והרפיה?שני23/06/2008
כיצד ניתן ללמוד זאת ללא עלויות?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון מודרך והרפיה
ד''ר גיל הלפרין23/06/2008מדובר במקבץ טכניקות שעושות שימוש בהפעלת הדמיון, תרגילי נשימה ושליטה בשרירים של הגוף שיחדיו נועדו להגביר את תחושת השליטה העצמית ולאפשר התמודדות עם מתח וחרדה.
באשר ללמידה ללא עלויות אני מניח שניתן לשאול בספריה ציבורית ספר שעשוי לספק הדרכה על השימוש בטכניקות אלו, כמו גם לחפש ברשת אתרים שמספקים אינפורמציה בנושא. יתכן שחלק מהם מציע הנחיות בסיסיות באשר לביצוע. אולי ניתן לבדוק גם דרך קופת החולים שלך -יתכן שיוכלו להפנותך בעלות נמוכה במסגרת הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)