מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעלי חרד יותר ממנינטלי22/06/2008
שלום רב אני בהריוני הראשון ובעלי מגלה סימני חרדה בכל מה שקשור בהריון, עובר, בדיקות וכו', אני חוששת שמרוב שהוא לחוץ ולא רגוע הוא עשוי להשפיע עלי בחדר לידה, מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל חרד
ד''ר גיל הלפרין22/06/2008האם בדרך כלל בעלך הוא אדם חרד יותר ממך או שהתופעה מתייחסת רק להריון?
אם הוא חרד יותר באופן כללי מן הצפוי שיהיה כך גם בנוגע להריון. במקרה זה אולי כדאי לעודד אותו לא להציף אותך בחרדה שלו. יתכן שהוא צריך להיעזר בחבר או אם העניין מחמיר לפנות לפסיכולוג.
אם לעומת זאת הבעל איינו חרד יותר באופן כללי אלא רק בנוגע להריון יתכן שהוא חווה את החרדה עבור שניכם ונותן קול למה שאת אינך מבטאת.
בכל מקרה כדאי לדבר על זה איתו, בשעת רוגע , ולחשוב יחד איך החרדה שלו לא משתלטת על הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני פוחדת מהלידהשני17/06/2008
זה היריון ראשון שלי.
חשבתי להתמודד עם הפחדים באמצעות חשיפה לחומר תיאורטי.
שמתי לב שככל שאני נחשפת יותר לחומר, קרי אינטרנט וספרים וככל שאני יודעת יותר על מהלך הלידה והשלבים שלאחריה - כך אני פוחדת יותר ומעדיפה לא לדעת כלום.
מה עושים? אמאל'ה אני פוחדת. לא רק מהלידה עצמה אלא האם אוכל לגדל את התינוק כראוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהלידה
ד''ר גיל הלפרין17/06/2008לשני שלום
פחד מפני הלידה הראשונה הוא טבעי ביותר והוא נוטה להתגבר ככול שמועד הלידה מתקרב. נראה שהדרך שבחר להתמודד - על ידי קריאת חומר תיאורטי - איננה מיטיבה איתך כעת. לעיתים עודף אינפומציה עשוי לגרום לתחושת הצפה , ועבור חלק מהנשים מעבר לרמה מסויימת של מידע רק מגביר את החרדה. יתכן ששם את נמצאת. אי לכך מומלץ להניח לעת עתה את האסטרטגיה הזו בצד ולנסות לעבור לטכניקות של דמיון מודרך והרפיה. בכל מקרה מחשבה על התינוק שמחקה לך לאחר הלידה עשויה להיות מקילה ומנחמת.
באשר לספקות שאת מטילה בנוגע לאימהות הרי שגם ספקות אלו נורמטיביות. במובן מסויים הן מעידות על החשיבות הרבה שאת מייחסת לתפקיד החדש שלך כאם - וזה לכשעצמו מהווה אינדיקציה חיובית ליכולתך למלא את התפקיד הזה באופן מיטיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה חמוד! תודה על העידוד!
שני17/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהפלהמיכל16/06/2008
אני בתחילת ההריון (שבוע 8+2). מתחילת ההריון אני סובלת מכאבים קלים בבטן, אולם לפי בדיקות ההריון מתפתח תקין. לפני מספר ימים החלו לי הפרשות חומות, אומנם קראתי שזה תקין ונבדקתי וראו עובר תקין ודופק - אבל אני בהיסטריה, חולמת חלומות זוועתיים על הפלה ודימומים ובמתח נוראי. אני לא יודעת איך להתמודד עם המחשבות המפחידות האלו.
יש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מהפלה
ד''ר גיל הלפרין17/06/2008למיכל שלום
ניכר מדברייך שאת אכן חרדה ביותר. האם יש בעברך סיבות שמזינות את הפחד מהפלה כמו הפלה קודמת או קשיים להיכנס להריון? אם התשובה חיובית הרי שחשוב להבין את פחדייך ביחס לכך.
אחת הדרכים המועילות להתמודד עם פחדים מסוג זה הינה להזכיר לעצמך (עדיף לשתף בכך אדם נוסף) שהמציאות כפי שמעידות הבדיקות היא, שההריון תקין. עימות מתמשך של הפחד מול המציאות מוביל בדרך כלל להקלה מסויימת. בנוסף ניתן להיעזר בטכניקות הרגעה עצמית כמו הרפיה ודמיון מודרך.
והיה והחרדות אינם נשענות על אירועים שאת יכולה לזהות ושהן מתמשכות - מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,אביגיל15/06/2008
האם פרחי באח להרגעה מתאימים גם לנשים בהריון. האם הם טובים לכל תקופת ההריון, להרגעת המתח והחרדה?? האם אפשר לקחת מהם גם כמות גדולה מהמומץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביגיל
ד''ר גיל הלפרין17/06/2008לאביגיל שלום.
מומלץ לפנות למומחה בתחום פרחי הבאח. יחד עם זאת יש לזכור שקיים מאט מאד מחקר וידע באשר להשפעת תרופות במהלך ההריון על עוברים ולכן עדיף להימנע מנטילת תרופות ככל האפשר.
קיימות שיטות נוספות להתמודדות עם מתח כמו היפנוזה עצמית. דמיון מודרך והרפיה שיכולות להיות מתאימות יותר לתקופת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפגת מתחגלי12/06/2008
שלום, אילו תרגילים ניתן לעשות להפגת מתח ולחץ לקראת הלידה? האם מומלץ להיעזר בדיסק או ספר כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפגת מתח
ד''ר גיל הלפרין12/06/2008לגלי שלום
קיימים מגוון רחב של תרגילים שיכולים לסייע בהפגת מתח לקראת הלידה. ניתן לחלק את שיטות ההרפיה וההרגעה העצמית לשתי קטגוריות. הראשונה מתבססת על שימוש בדמיון והשניה נשענת על הרפיה פיסית של הגוף. שילוב בין שתי השיטות אפשרי ואף מומלץ.
קיימות בשוק מגוון אפשרויות וחיפוש קצר ברשת תחת הכותרת של דמיון מודרך/הרפיה להריון יוביל אותך היטב. חשוב להקפיד על ביצוע תרגילים שבנויים במיוחד להריון!
יחד עם זאת והיה והתרגול העצמי לא מוביל לתוצאות ניתן לפנות לפסיכולוג שמומחה בתחום על מנת לבחון העניין לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד להיות לבדצליל03/06/2008
שלום, אני בשבוע 35 ולאחרונה מאוד מפחדת להישאר לבד, חוששת מצירים וממצב שאלד ללא בעלי או באמבולנס, אני ממש מנסה להעסיק את עצמי בדברים אחרים, אך לצערי בחלק מהשבוע בעלי עובד בלילה ואז איני מצליחה להירדם, אני לא יודעת איך להמשיך כך כי זה מפריע לי ולו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד להיות לבד
ד''ר גיל הלפרין04/06/2008שלום צליל,
את מתארת פחד להישאר לבדך, ואם הבנתי נכון הפחד הזה התפתח לאחרונה וקשור בשלב המתקדם של ההריון. חששות מסוג זה הנם נורמטביים ומשקפים את ההתכוונות הפסיכולוגית והפיזית שלך לקראת הלידה.
למרות שהחרדה שאת חווה ממוקדת בלידה ובאפשרות שתלדי לבד, יתכן שהחרדה גם קשורה בצפייה לתינוק החדש ולשינוי החיים המשמעותי שצפוי לך. חשוב לזכור גם שבשלב ההריון שבו את נימצאת קשיי הירדמות הם דבר טבעי וצפוי.
יתכן שבאמצעות יצירה של רשת תמיכה מורחבת (כגון בן משפחה, חברה) שאליהם תוכלי להתקשר במקרה שבעלך אינו זמין עשוי להקל. במו כן הייתי מציע להשתמש בתרגילי הרפיה ודמיון מודרך לקראת שלב השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאידית01/06/2008
שלום רב,
אני בחורה חרדתית, וכעת אני בהריון ואני כמובן חרדה. אפשר לקבל המלצה לטיפול מהרפואה המשלימה? משהו שלא יזיק לעובר, וירגיע את החרדה אצלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק02/06/2008שלום אירית,
עליך להתייעץ עם מומוחה ברפואה משלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהכאבנירית28/05/2008
רציתי לשתף אותך בפחד שלי, הפחד הוא מהכאב שאיני מכירה כי זו הלידה הראשונה שלי, כרגע אני בחודש חמישי, אני מפחדת שגם בעלי לא יעמוד בסבל שלי ולא יהיה איתי בשעות הקשות בגלל שהוא נורא רגיש, ואני לא יודעת כיצד להכין את עצמי למצב הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק29/05/2008שלום נירית,
חרדה מדברים חדשים ובלתי מוכרים היא טבעית.
על מנת להרגיש יותר בטוחה, את יכולה ללמוד היפנוזה עצמית לשליטה בכאב.
כך תוכלי להשתחרר מהחרדה ולחוש בשליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןאביטל25/05/2008
שלום, בהריון הקודם הייתי צריכה להיות בשמירת הריו מחודש שביעי ולא יכולתי לנוע, לקום הייתי ממש מרותקת למיטה על מנת לשמור על ההריון, הלידה עברה בשלום, אבל מאז אני חוששת להיכנס שוב להריון כי זו היתה תקופה מאוד מפחידה ומלחיצה. בעלי מאוד רוצה ילד נוסף אך אני בינתיים מדחיקה את הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
ד``ר נועה ברק25/05/2008שלום אביטל,
את מתארת חוויה קשה הקשורה להרעון וללידה הקודמים. נוצר כנראה קשר במוחך בין הריון ובין סבל ולכן את חרדה . אם הריון פירושו סבל, ברור שאת מנסה להמנע מהסבל.
אבל ההמנעות כאן בעייתית כי הרי את רוצה עוד ילדים.
על מנת לפתור את הקונפליקט הזה אני מציעה שתפני לטיפול.
הדחקה עובדת אבל לא לכל החיים ויש לה מחירים...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד וחרדה קבועיםניקי22/05/2008
אני בת 32 נשואה די הרבה זמן אני סובלת מ APLA (אנטי פוספוליפיט) לצערי הרב עדיין אין לנו ילדים, עברתי 12 הריונות כושלים שהסתימו בהפלות טבעיות ועברתי גם 3 לידות (אין לנו ילדים)בשבועות מתקדמים, הריאשון בשבוע 28, השני בשבוע 26 והשלישי בשבוע 23, כבר כמעט שנתיים שאני לא מצליחה להרות. ליפני כשנה וחצי בערך התחלתי כהכנה להריון בהוראת פרפ' שמומחה ל APLA לקבל פעמיים ביום זריקות קלקסן 2 * 80מ"ג התבקשתי להזריק את הקלקסן בבטן.
במשך כחצי שנה קיבלתי את הזריקות וביגלל שלא נכנסתי להריון קופ"ח לאומית החליטה להפסיק לתת לי את הזריקות על דעת עצמה בלי להתייעץ עם ההמטולוג ולמרות הוראתו לעשות הכנה ולקבל את הזריקות ליפני כניסה להריון. בעיקבות המיקרה ועוד כמה מיקרים היתייאשתי. מיותר להגיד שבעיקבות ההריונות הכושלים נקלעתי למצב של דיכאון וכיום אני נוטלת סרוקסט.
קשה לי להאמין שרשמתי את עברי זאת הפעם הראשונה שאני משתפת מישהו שהוא לא משפחתי מקווה שאני לא עושה טעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק22/05/2008שלום ניקי,
האם את נמצאת בטיפול פסיכולוגי?
אם לא ,כדאי לפנות. המצוקה שלך גדולה, בסבל רב ואפשר להקל עליך.............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה על המענה
ניקי22/05/2008חוץ מלקבל סרוקסט אני לא הלכתי לשיחות זה קצת יקר ללכת פרטי ודרך הקופ"ח אני לא רוצה ללכת. כל פעם שאני פונה לקופ"ח אני מתאכזבת וגורמים לי להתייאש וכל פעם שהיה לי קצת הרגשה שהנה מתחילים טיפול ואז בא מישהו ושוב מאכזב ומחזיר אותי אחורה במצב שלי וגם אני לא רוצה שזה יהיה מתועד.
באמת תודה לך שאת התעניינת אבל זה לא בא בחשבון שאני אפנה לקופ"ח.. חוץ מלקחת מירשמים אני לא מגיעה וגם את זה אני מבקשת מהרופאה שלי להכין לי לפני שאני מגיעה דרך הטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדרווית21/05/2008
בעלי לוחץ אותי לכניסה להיריון, אני בת 32 ועדין לא מרגישה שרוצה ילדים. בכדי לרצות אותו אני מסכימה ומצטערת על זה. החודש בשלושת-ארבעת הימים שבהם מתוכנן הביוץ קיימנו יחסים לא מוגנים בתדירת גבוהה. לאחר 36 שעות מקיום היחסים הראשונים לקחתי גלולת פוסטינור אך את הגלולה שניה לקחתי 36 שעות אחרי במקום 24 שעות, 24 שעות לאחר מכן לקחתי שוב פוסטינור ובמרווח של 12 שעות שוב, ובמרווח של 16 שעות שוב ושוב לאחר 12 שעות - סך הכל 6 גלולות ב- 5 ימים!!! מה סיכויי הכניסה להריון. היום אני שבוע לפני מחזור ומרגישה רגישות בשדיים, האם זה אומר שנכנסתי להריון? מה לעשות עם העובדה שאני לא מוכנה להריון עדין בגילי המתקדם ולא מרגישה רצון לילדים. כמו כן השמנה בהריון ולידה מפחידה אותי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
ד``ר נועה ברק21/05/2008שלום רוית,
את נשמעת במצוקה. האמביוולנטיות שלך ניכרת.
אני מאוד ממליצה שתפני לטיפול באזור מגוריך כדי שתוכלי להחליט.
לגבי האם נכנסת להריון או לא, הייתי מתייעצת עם גניקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ספציפישני20/05/2008
שלום לך
אני בהיריון ראשון שבוע 28. אין לי בן זוג.
הפחד והסיוט שלי הוא שאני אהיה לבד באותו רגע של צירים וכן באופן ספציפי שזה יקרה כשאני תקועה בפקק באוטו.... אמאל'ה...
האם החששות שלי הם ריאליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק20/05/2008שלום שני,
למעשה את חוששת מאובדן שליטה. כרגע את עסוקה בצירים אולם החרדה שלך היא יותר הרגשה מאשר עובדה. הצמדות לעובדות יכולה לעזור. מתי לאחרונה שמעת על מקרה כמו זה שאת חרדה ממנו? כנראה אף פעם.
אם הדיאלוג הפנימי שלך לא יספק אותך את יכולה לפנות לטיפול שיעזור לך להתמודד עם החרדה שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ברק....
שני21/05/2008תודה על המענה.
העניין הוא שראיתי בערוץ 8 תכנית על לידות בלתי שיגרתיות... (בארה"ב).
מורה אחת ילדה כמה ימים לפני התאריך שלה. היא היתה עדיין בעבודה בכיתה ופתאום נתקפה צירים מול תלמידיה והיא נאלצה ללדת בתוך הכיתה...
או מקרה אחר - מישהי שנתקפה צירים. בעלה הסיעה אותה במהירות המירבית אך התינוק כבר נולד בתוך האוטו.....
בגלל זה אני חרדה. לא שהמצאתי את זה. פשוט ראיתי שהיו מקרים כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד"ר נועה ברק21/05/2008שלום שני,
את צודקת דברים בלתי צפויים יכולים להתרחש אך הסבירות שלהם היא מאוד נמוכה .
יש המון סכנות: העניין הוא שאין לנו אפשרות לחיות ולפחד כל הזמן ולכן אנו משתמשים בחשיבה רציונלית שיכולה לעזור להתגבר......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרונות מלידה טראומתיתנויה18/05/2008
שלום ד"ר, אני כרגע בתחילת ההריון השני שלי, ואני מאוד חוששת מרגע הלידה כיוון שילדי הבכור נולד לאחר שעות צירים רבות מאוד, ולבסוף ניתוח קיסרי, הוא גם נולד עם הרבה בעיות שנפטרו במהלך השנה הראשונה, אבל אני לא מצליחה להירגע ולא לפחד מהלידה הבאה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מלידה
ד``ר נועה ברק18/05/2008שלום נויה,
מכיוון שעברת לידה קשה מאוד, נוצרה כנראה אסוציאציה בין לידה לבין כאב ובעיות.
כמובן שזוהי רק אפשרות ולא עובדה. רוב הלידות אינן טראומטיות ונשים רבות חוות תחושות של אושר מהלידה.
אני מציעה שתפני לטיפול כדי לפתח דרכים נוספות לחוות את ההריון והלידה.
את יכולה לקרוא את המאמר שיש לו קישור כאן בפורום על טראומה מלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מתוצאות בדיקותגל13/05/2008
היי
אני בהריון שני שבוע 17, כל הזמן אני חוששת לעובר ולפני כל בדיקה אני חרדה מאוד שלא יהיו מומים לעבור , איך אפשר להתגבר על החששות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד"ר נועה ברק14/05/2008שלום לך,
דאגנות רבה יכולה להצביע על חרדה. אני ממליצה שתפני לטיפול כדי להבין את מקור הדאגנות ולהתגבר עליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל חרדמאיה11/05/2008
שלום, מאז נכנסתי להריון בעלי חרד לי ולא מסכים שאעשה כלום, הוא לא מוכן שאסכן את כצמי בשום צורה והוא מגזים, אני מרגישה שאיני יכולה להתנהג בטבעיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל חרד
ד"ר נועה ברק12/05/2008שלום לך,
אני ממליצה שתדברי עם בעלך. הריון אינו מחלה ואת יכולה להמשיך ולתפקד רגיל.
אני משערת כי הוא מנסה להיטיב אך עליך להסביר לו מה יטיב איתך ולמצוא דרך לעבור את ההריון בהנאה ולא בסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)