פורום חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חששות בהריון שני
    ענבל
    28/02/2009

שלום, יש לי בת בת 9 חודשים ואני בהריון שני בשבוע 15, אני מוצאת עצמי מלאת חששות בעקבות ההריון הקודם שהיה מלא בחוויות בדידות, כעס עצמי (בעיקר על ההשמנה) ותחושות של ניכור. אני חושבת שייתכן ואני מכניסה עצמי שוב לתוך התחושות האלה בגלל שההריון הקודם היה קרוב מאוד ועקב כך הזכרונות עדיין טריים. נכנסתי להריון הנוכחי לפני שהצלחתי להוריד את כל המשקל העודף שעליתי בהריון הקודם ועקב כך אני מאוד חוששת לעלות עוד במשקל. בקיצור יש לי ים של חששות שהולכות ותופחות ואני מרגישה שהן הופכות למעין נבואה שמגשימה את עצמה. אני מרגישה שחברים מתרחקים ושלכולם יש מה להגיד ומה לבקר ולא ממש יודעת איך להתמודד אם המצב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חששות בהריון שני

הוספת תגובה

• הריון שני

ד``ר נועה ברק
    28/02/2009

שלום לך,
    את מתארת מצב של בדידות, ניכור וכעס עצמי שיכולים להצביע על תחושות של דכאון.תסכול, כעס עצמי ובדידותלא עוברים לבד. .......
    אני מאוד ממליצה שתפני לטיפול פסיככולוגי כדי לברר סוגיות חשובות שמעסיקות אותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    עדי
    23/02/2009

אני בת 31 עוד מעט וצריכה ללדת ממש כל יום בסוף שבוע 39 . אני בחרדה והתקפי בכי בשבועיים ,אפילו שלושה האחרונים ומתקשה לתפקד. אני עשיתי בדיקות וכולן תקינות ,אך בדיקת מי שפיר לא עשיתי והדבר מטריד אותי. היום זה הגיע למצב קיצוני מבחינתי ששאלו אותי בעבודה האם אני עייפה ופרצתי בבכי . אני מרגישה דברים והם קורים ,אני ממש מפחדת, בן הזוג שלי תומך, אך איננו מבין מדוע אני במצב כזה כמו שלי קשה להבין. כיצד אוכל להירגע ? תודה רבה,עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    23/02/2009

לעדי
    נראה שבשלב מתקדם זה הדרך היעילה להירגע זה להזכיר לעצמך שוב ושוב שתוצאות הבדיקות היו תקינות, ושאם היתה אינדיקציה לכך שצריך בדיקת מי שפיר סביר להניח שהרופא המטפל היה ממליץ על כך.
    בנוסף, כל פעילות שמרגיעה אותך באופן טבעי ואשר עשויה להסיח את דעתך יכולה להועיל.
    רצוי גם לזכור שחלק מהאינטנסיביות של תחושותייך קשורה במצב ההורמונלי. ם תוכלי להזכיר זאת לעצמך, זה עשוי להקל ולו במעט.

בהצלחה בלידה הקרובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    ש
    05/02/2009

שלום, יש לי חרדות שמשפיעות על כל חיי. יש לי חרדה כשבעלי הולך למילואים(הוא ביחידה קרבית) , יש לי פחד שכשאני שומעת שיש מלחמה. אני חרדה שיקראו לבעלי לצו 8. למשל במלחמה האחרונה כששמעתי ברדיו שיש גיוס גדול של מילואים פחדתי נורא שיקראו גם לבעלי , לא הייתי מסוגלת ללכת לעבודה כלל,לא תפקדתי בכלל . אני עוברת טיפולי פוריות. עברתי הפריה, אני בהתחלה של היריון . כשהתברר לי שאני בהיריון שמחתי. ואז לאחר שבוע היה לי מעט מאוד דימום ונורא פחדתי אז יצאתי מוקדם מהעבודה ויומיים אח"כ ישבתי בבית מרוב חרדה. אח"כ עשיתי אולטראסאונד והתברר שהעובר מתפתח מאוד לאט.אני לא מסוגלת לעבוד כמו שצריך. יומיים אני בא, יומיים נשארת בבית. והכל בא מרוב החרדות. כל פעם צצה בעיה אחרת שמכניסה אותי לחרדה, אני פשוט לא מסוגלת לתפקד. בעיה זו משפיעה על פרנסתי. המשכורת של בעלי לא מספיקה ודורשת גם ממני ללכת לעבוד. אבל החרדות לא מאפשרות לי. השאלה מה אפשר לעשות במקרה זה???

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד"ר נועה ברק
    06/02/2009

שלום לך, את מתארת מצב קשה בו אינך מתפקדת כראוי עקב החרדות. אני מציעה שתפני בהקדם לאיש מקצוע ותשקלו יחד את סוג ואופן הטיפול. יש אופציה לטיפול תרופתי, לטיפול קוגניטיבי התנהגותי או לשילוב ביניהם. ללא טיפול הבעיה לא תעלם . בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה רוגע שלווה?
    אלמה
    28/01/2009

שלום רב אני אישה צעירה אמא לשני אוצרות מנסה בחודש האחרון להרות לילד שלישי והלחץ מתחיל אצלי מחשבות כמו האם אני יצליח להרות שוב? אולי יש בעיה אצלי? או אצל בעלי? איזה מחשבות שליליות כל הריון אני לחוצה כך וזה נורא מפריע לי בשגרה אני עצבנית עצובה נורא שקיבלתי מחזור החשב החרדה אצלי התגברה נורא . לא היתה לי בעיה להכניס להריונות הקודמים אבל היתה לי הפלה אחת לפני שנקלטתי להריון של הבן הגדול שלי וזה היה טראומה מאד קשה בשבילי ולא עובר יום ואני חושבת על ההפלה שעברתי לצערי אני לא יודעת מה לעשות עם החרדות והעצבות הזאת אני כבר חושבת מה יהיה עם אני חלילה יקבל שוב מחזור ויגלה שגם החודש הזה אני לא בהריון מפלס החרדות רק יעלה יותר מה עושים? האם אני יכולה לקחת משהו להרגעה? כל עזרה תתקבל בברכה רבה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה רוגע שלווה?

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    30/01/2009

לבת
    אין סיבה שתעברי את תקופת הצפייה כמו גם את ההריון עצמו ברמת חרדה גבוהה. ניתן בהחלט לסייע על ידי טיפול ומומלץ לפנות בהקדם האפשרי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    גליה
    28/01/2009

שלום רב! אני סובלת מחרדות מזה מס שנים. לקחתי ציפרלקס וזה עזר לי מצויין. לפני כצי שנה החלטתי להפסיק לקחת אותו ולפני חודש נתקפתי התקף חרדה חזק. הומלץ לי לחזור לקחת ציפרלקס וקסנקס לפי הצורך ומצבי השתפר מאוד. לפני יומיים גיליתי שאני בהריון. שמחתי מאוד, זה היה הריון רצוי מאוד. ויום למחרת התעוררתי עם התקף חרדה נוראי שמתבטא בצמרמורות, דפיקות לב חזקות, אי שקט קשה, בחילות (לא של הריון) וקושי להירדם. אני ממש לא יודעת מה לעשות. ההריון באמת היה רצוי אבל אני בפניקה כאילו קרה משהו רע. אני לא יודעת איזה תרופות מותר לי. ידוע לי שציפרלקס מותר, אך כדי לעבור את ההתקף בד"כ השתמשתי בבנזודיאזפינים. אני רוצה שיהיה לי תינוק בריא, אבל לא מסוגלת לסבול את ההרגשה הנוראית הזו של החרדה. תעזרו לי בבקשה.. קשה לי להאמין שטיפול קוגנטיבי ממש יעזור לי... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    30/01/2009

לגליה
    ניתן לקחת תרופות נוגדות חרדה בהריון אך יש לבצע התאמותץ אי לכך, מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהתאים את הטיפול התרופתי להריון.
    בנוסף, על אף הספקות שאת מעלה, טיפול קוגנטיבי יכול להוות גורם משמעותי בשיפור המצב החרדתי בנוסף לתרופות ועל כן כדאי לנסות.
    בהצלחה עם ההריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מלידת תאומים ומגידולם
    מיכל
    27/01/2009

אני בהריון תאומים שבוע 36. התבשרתי שכנראה לא אוכל לקבל אפידורל. אני בחרדות עצומות מהתמודדות עם כאב של הוצאת שניים מתוכי ובכלל מלידה מורכבת כזאת. בעברי ילדתי ילדה אחת עם אפידורל. יש לי חרדות קשות גם מההתמודדות הנפשית שלאחר הלידה... האם אוהב את ילדיי? איך אוהבים שניים?( אני מתביישת לדבר על זה עם הקרובים לי) בלידה הראשונה ישר נקשרתי לילדה ואהבתי אותה מהרגע הראשון.. ..מה יקרה אם הפעם לא יהייה בונדינג..אף פעם לא חוויתי לידת תאומים.. אני חרדה מאופן השפעת המצב החדש על חיי.. איך אתפקד כאמא לתאומים... איך עושים את זה? איך נותנים לשניהם תשומת לב באותה המידה? האם אין יסורי מצפון תמידיים...בטח אאבד את הזהות שלי לגמרי... איך מתמודדים עם כל השאלות והחרדות הללו והאם הם טבעיים במצבי?

הוספת תגובה

• חרדה

ד"ר נועה ברק
    28/01/2009

שלום כרמית בהחלט טבעי שתחושי חרדה וגידול תאומים הוא אכן משימה מאתגרת. אני ממליצה שתפני לטיפול כדי ללמוד לשלוט בחרדה ולהנות מהרחבת המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כרמית
    25/01/2009

ביתי בת 15 והובחנה כאפילפסית מגיל 2 וטופלה בטיפול תרופתי -למיקטל ואספלוט עד גיל 12 לאחר ששנתיים ללא פירכוסים ובדיקת אי אי ג'י תקין הוחלט לפני שנתיים וחצי להוריד בהדרגה את התרופות ואז החלו התנהגויות קשות של כפייתיות ואלימות קשה סביבה. האם יש קשר בין מוקד אפילפטי לחולי נפש-היפומניה וסכיזופרניה?מטופלת כיום בלמיקטל ליטיום ורספרדל ועדיין לא מאוזנת כלל..... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אפילפסיה

ד''ר גיל הלפרין
    26/01/2009

לכרמית שלום
    אני מבין משאלתך שאת מנסה להבין את הסיבות להתנהגות הכפייתית והאלימה של ביתך. על מנת לקבל תשובה לכך חשוב ביותר לפנות לגורמי הטיפול שמעורבים ולנסות להגיע לאבחנה שמתוכה תיבנה תוכנית טיפולית. יתכנו הסברים רבים ולא בהכרח מכיוון הסכיזופרניה.
    לא תואר, למיטב ידיעתי, קשר ישיר בין אפילפסיה לסכיזופרניה. אמנם יתכנו מצבים שאדם הסובל מאפילפסיה יחלה גם בסכיזופרניה אך זה לא בהכרח המצב. לאינפורמציה נוספת בעניין הייתי מציע לפנות לפורום שעוסק בפסיכיאטריה או ניוירולוגיה על מנת לקבל תשובה מוסמכת ומפורטת יותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חנה
    21/01/2009

אני אשה מבוגרת לא בהריון, עם דכאון וחרדה קשה. הכדורים שאני לוקחת כבר לא עוזרים לי.[מלודיל, לוריוון, קלונקס] אני לא מאוזנת. וקשה לי מאד לעבור לכדורים ה"מודרניים" האם אתם יכולים לעזור לי ? איך עוברים לכדור חדש, ואיך עושים סדר בבלגן הכדורים ובבלגן חיי האבודים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    22/01/2009

שלום חנה,
    אמנם זה לא הפורום הנכון. התרופות המודרניות כמו שאת קוראת להן, תרופות ממשפחת הSSRI
    הן טובות ויעילות .
    אני ממליצה שתפני לפסיכיאטר ובהדרגנ תוכלי להעזר בתרופות החדשות שייצנו אוחך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    ל
    18/01/2009

שלום אני מקווה שאני בפורום הנכון... אני בת 32 אמא לתינוק בן שנתיים, לפני ההריון עברתי הפלה עקב הפסקת דופק לעובר בשבוע 14 ההריון עם הילד הנוכחי היה מאוד קשה, היה מלווה בבעיות לחץ דם, סכרת הריון ושליית פתח שגרמה לדימומים רבים שבעקבותהם אישפוזים רבים, הלידה עצמה היתה טראומטית עבורי מאחר והיתה לי הפרדות שליה ונכנסתי לניתוח חירום, לאחר הלידה חוויתי דיכאון אחרי לידה ואני עדיין מטופלת אצל פסיכולוג, אני כמעט שנתיים אחרי הלידה ויש לציין שבהתחלה לא הייתי מחוברת לילד בכלל, אך עם הזמן ועם כל יום שעובר אני אוהבת אותו יותר, אני כן מרגישה מחוברת לתינוק ומאוד מאוד אוהבת אותו, למזלי יש לי ילד מדהים, הוא ילד טוב, מבין, חברותי ומאוד פעיל, החודשים הראשונים ללידה היו מבחינתו מאוד קלים, הוא לא ילד שבכה הרבה כך שזה נתן לי מקום לטפל בעצמי, אז כפי שציינתי אני שנתיים אחרי הלידה ואני עדיין לא מרגישה שאני מוכנה לעוד הריון, לידה ומה שבא אחר כך.. אני מרגישה שאין לי את הכוחות לעבור שוב את מה שחוויתי (אם בכלל) אני יודעת שלכ הריון שונה ויכול להיות שאני אקח את הדברים בצורה שונה אך אני מרגישה שממש לא בא לי לעבור את כל הסיפור הזה שוב... האם זה נורמלי? אני מרגישה שאם אני אכנס להריון שוב זה אך ורק לרצות את בעלי (שמאוד רוצה עוד ילד) ורק בגלל שכבר צריך.. השעון הביולוגי שלי רץ ואני לא רוצה להיות אמא "זקנה" אבל אני לא מרגישה מוכנה עדיין, האם אני ארגיש אחרת מתי שהוא? אני ממש לא יודעת מה לעשות ומאוד רוצה להיות " נורמלית" ולהביא עוד ילד לעולם.. בבקשה, אשמח לתגובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• טראומה

ד``ר נועה ברק
    18/01/2009

שלום לך,
    לפי דבריך, יתכן ועברת טראומה נפשית הקשורה להריון ולידה.
    מאוד מומלץ שתפני לטיפול עם התמקדות בטראומה כדי שתוכלי לשוב למהלך התקין של חייך ולהרחיב את המשפחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לקחת סרוקסט בהריון
    חני
    15/01/2009

שלום, אני בת 29 ונוטלת מזה חצי שנה רסיטל 40 מ"ג, לפני כן נטלתי 20 מ"ג סרוקסט וכשנכנסתי להריון החלפתי תרופה. נתקעתי בלי כדורי רסיטל עד יום א' שבו אוכל לקנות. האם אפשר במשך שלושה ימים ליטול במקום זה סרוקסט שיש לי? (אני בשבוע 22 להריון) תודה

הוספת תגובה

• תרופות

ד``ר נועה ברק
    16/01/2009

שלום חני,
    בשום פנים ואופן לא לערבב תרופות.
    אם אינך יכולה להשיג את התרופה עד יום א עדיף שלא חקחי ותמשיכי כרגיל ביום ראשון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חני...

שחר
    28/01/2009

היי יש מצב להחליף איתך מיל? אני רוצה לדבר איתך. גם אני נוטלת רסיטל. את סובלת מחרדות? איך את מסתדרת בהריון? אני ממש בהתחלה וכבר ממש מבולבלת.. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי חני

רותם32
    30/03/2009

אפשר לדבר איתך במסנג'ר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון לא מתוכנן
    סאלחה
    15/01/2009

שלום לכולם ילדתי לפני שמונה חודשים ילד ראשון הלידה שלי היתה ממש קשה שלושה ימים בחדר לידה עם כאבים חזקים ללא תוצאה ובסוף החליטו על ניתוח קיסרי .ביולדות גם לא היה לי קל התנהגו אלי גרוע כלומר כל חווית הלידה לא יצאה כמו שקוויתי בנוסף לכך עד עכשיו לא הצלחתי להוריד מהמשקל{המוגזם} שצברתי בהריון הראשון ומרגשה לא הכי נוח עם הגוף שלי ואני עייפה עובדת במשרה מלאה ומטפלת בילד כמעט לבד כי בעלי עובד בשתי משרות גם מבחנה כלכלית המצב לא הכי ויש לי בעיות בראותיות עקב הלידה כמו אנימיה וטחורים ומה לא כלומר שיש לי כל הסיבות לא להכנס להריון שני במיוחד בגלל הפחד מהלידה עצמה אבל נכנסתי, היום קבלתי את התוצאה חיובית נכנסתי לדיכאון ומאז אני בוכה מה עלי לעשות כשהפלה זאת לא אופציה?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לא מתוכנן

הוספת תגובה

• הריון לא מתוכנן

ד``ר נועה ברק
    15/01/2009

שלום סאלחה
    את נשמעת במצוקה.
    מכיוון שהפלה אינה אופציה כפי שציינת, אני ממליצה שתפני לעזרה כדי שתוכלי לעבור את ההריון והלידה בצורה טובה ובריאה.
    טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך להבין את המצוקות שלך ולהתמודד איתן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בהריון...
    שחר
    13/01/2009

שלום, אחרי הרבה טיפולים ושנים של ניסיונות גיליתי שאני בהריון...ממש התחלה. מזה כשנתיים אני סובלת מהתקפי חרדה ומטופלת ברסיטל. כל התקופה הזו רציתי מאוד הריון ולהפסיק עם כל הניסיונות אבל גם תמיד היה בי הםחד מהרגע שאני אקלט. מלחיץ אותי שיהיה לי 9 חודשים תינוק בבטן ואין לי שליטה עליו ואני לא יכולה לדעת מה איתו וכו'.. אני לא רוצה שההריון שכ"כ חיכיתי לו יהפוך לחרדה ולשליליות.. האם יש נשים חרדות שהצליחו להיות הרות עם עובר תקין? מה עליי לעשות על מנת להפחית את החרדה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בהריון...

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    13/01/2009

שלום שחר
    יש המון נשים הסובלות מחרדה שהצליחו לעבור הריון ולידה תקינים.
    מאוד מומלץ להעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי שיקנה לך כלים לשליטה בחרדה.
    אמנם יש הרבה חוסר ודאות בהריון וזה לא פשוט להתמודד אך זה בהחלט אפשרי .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש ופחד מילד שני
    גילת
    11/01/2009

שלום רב, אנחנו נשואים ואוהבים 4 שנים וחובקים ילד מהמם בן שנתיים ורבע. אני נורא רוצה להכנס להריון שני ובן זוגי קצת חושש מהעניין, מאוד רוצה ומתרגש סביב העניין וכשזה מגיע לידי מעשה (בימי הביוץ)הוא חושש ונסוג. בן זוגי נוטל פלוטין - נגד מצבי רוח/דיכאון מזה כמה שנים עם הפסקות. אחרי הלידה של הבן עברנו משבר בזוגיות(מה גם שזאת היתה תקופה שהפסיק עם הטיפול התרופתי), אף התחלנו טיפול זוגי והפסקנו היות והיה לו מאוד קשה עם העניין, בעיקר החזרה לפצעי הילדות שלו ולמה שהוא הביא איתו לזוגיות, סה"כ לקחנו איתנו לא מעט "מהמעט טיפול" ועבדנו על הרבה דברים בזוגיות והיום היחסים חזרו להיות טובים. בנוסף הוא העדיף ללכת לטיפול בעצמו רק ששוב התחיל והפסיק, לא התחבר למטפל ושוב זה סביב החששות שלו מעניין הטיפול והחזרה לילדות הלא פשוטה שלו, לא פשוט בעבורו לפתוח את העניין והוא מדחיק ובורח. אני מנסה בכל כוחי לתמוך ולהבין אותו אבל במקרה הזה קשה לי. אני מאוד מאוכזבת מחוסר היציבות סביב עניין הילד והוא מרגיש די רע עם העניין. הוא לטענתו נורא חושש ופוחד בגלל המשבר שעברנו, בגלל כל מה שסבב את ההריון והלידה, ובכלל ההיבט הכלכלי, החשש מכל העול של עוד ילד, ונראה לי שזה בכלל קשור לפחדים שלו, לחוסר היציבות, לפחד משינויים. אני נורא מנסה לשכנע אותו לעשות טיפול אבל הוא מאוד חושש מזה ואני גם לא לוחצת אני מבינה שזה חייב לבוא ממנו. בשישי האחרון גיסתי הודיעה לי שהיא בהריון, נורא שמחתי בשבילה אבל זה ממש כאב לי והרגשתי מועקה גדולה הוא ראה והסביר לי את כל החששות שלו, לדעתי הכל ניתן לפתור, והוא טוען שאני רואה הכל ורוד ומבחינתי הוא רואה רק את הקושי והחשש.. ואני כבר בת 37.5 ומבחינתי אני לא רוצה לדחות את העניין יותר מידי, הוא מבחינתו היה מעדיף לדחות קצת. אני לא רוצה ללחוץ עם העניין ומצד שני אמרתי לו שצריך לדבר ולבדוק ולהציף את החששות והפחדים ואי אפשר להתנהל סביב הפחד.. מה היית מציע לי לעשות עוד?? בהתחשב בכל מה שציינתי. תודה מראש, גילת

לקביעת תור
    סגירה
    חשש ופחד מילד שני

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    11/01/2009

שלום גילת
    נראה שבעלך התחיל לפתח תגובה המנעותית. דחיית ההחלטה אינה פתרון. הזמן רק יכול להקשות עליו.
    אני ממליצה שבעלך ינסה טיפול אחר. אולי במקום טיפול שחוזר לילדות הוא יכול להעזר בטיפול ממוקד חרדה.(טיפול קוגביטיבי-התנהגותי) שיעזור לו לקבל החלטה.
    חשוב לזכור שעבדתם על הקשיים שלכם ואינכם נמצאים באותו מצב בו הייתם לאחר לידת הבכור. צברתם ניסיון והבנה שיכולין לעזור לכם הפעם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מפני הריון שלישי

נ.
    12/01/2009

ערב טוב, אני בת 37 ויש לי 2 ילדים מקסימים בני 7 ו-שנה וחצי. הכניסה להריונות היתה לי קלה אולם במהלך כל הריון אני "משתגעת", מרוב מחשבות ופחדים בעיקר לבריאות העובר ופחות ללידה עצמה. בימים אלה התחלתי להתלבט לגבי ילד שלישי ואני מוצאת עצמי כל היום מתלבטת..-מצד אחד אני מרגישה בת מזל עם ילדיי ולא רוצה "להתגרות בגורל.." עם ילד נוסף, אני מבועתת מהמחשבה להיות שוב בהריון ולעבור את החוויה הקשה של החודשים שאחרי הלידה שקשים לי פיזית במיוחד, מצד שני אני מושפעת מסביבתי שטוענת כי שני ילדים זה מעט מדי וכרגע איני מרגישה זאת אך בעוד מס שנים אתעשת אבל אז יהיה מאוחר מדי..וכו' וכו' וכו'. בנוסף אני פרפקציוניסטית וטוטאלית מאד בגידול ילדיי (אני בעלת תארים אקדמאיים ויכולות גבוהות)-איני עובדת מרצון ואני מגדלת את ביתי ומקבלת את פני בכורי בצהריים. ברור לי שלו יהיה ילד נוסף אגדל גם אותו בבית לפחות שנתיים כיון שבעבר כשעבדתי במשרה מלאה וילדי היה בצהרון/מטפלות הייתי אומללה!! -מבחינתי להיות איתם בשנים הראשונות גורם לי להיות מאושרת ואני חוששת שעם עוד ילד כבר לא אוכל להרשות לעצמי זאת ואז..בשביל מה בכלל להיכנס לסרט הזה..?- איך מצליחים לקבל החלטה כשהשעון הביולוגי מתקתק ברקע..? אשמח להתיחסות, בברכה-מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

ד"ר נועה ברק
    13/01/2009

שלום, את מעלה שאלות מורכבות טלא פשוטות. אני ממליצנ שתבררי את הסוגיות בטיפול כדי שתוכלי לקבל החלטה שתהיי שלמה איתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה סוג טיפול/פסיכולוג כדאי לפנות

נ.
    07/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג

ד"ר נועה ברק
    09/02/2009

אני ממליצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי מכיוון שהוא יעיל במיוחד לחרדות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נורית
    08/01/2009

אני בת 40 ואמא ל3 בנים מקסימים, לא רצינו עוד ילדים אבל נכנסתי להריון (פנצ'ר) כרגע אני בשבוע 11 ומתחילת ההריון הרגישות שלי לסביבה ולכל בעיה קטנה - מאוד גדולה אני כל היום עם דמעות בעיניים הילד לא הצליח במבחן - אני בוכה ועצבנית, כל מילה של אמא שלי מקפיצה אותי, בעלי לא עזר לי בבית- אני בוכה, כל כתבה באינטרנט בקשר לסיכונים ו/או סיבוכים בהריון אני מייד חושבת שזה מה שיהיה אצלי.....חוץ מי זה - זה אמור להיות ניתוך קיסרי רביעי, שזה גם ככך מסובך ביותר.... יש גם סיכון מאוד גדול לסוכרת בהיריון הזה מכיוון שבדיקת דם ראשונה בצום היתה על הגבול העיליון מה יהיה בעוד כמה שבועות?! לקחתי רסקיו וגם קלמנרבין אבל זה ממש לא עוזר לי מה יהיה? איך אני יכולה להמשיך כך? יש גם כתבה בוואלה בקשר לניסויים עך חולדות - שחרדות בהריון מביאות לפיגור שכלי אצל הילד... עזרו לי בבקשה!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    09/01/2009

לנורית שלום
    יתכן והרגישות המוגברת שאת חווה קשורה לשינויים הורמונליים של השליש הראשון של ההריון. יחד עם זאת את מציינת בדברייך שההריון לא היה מתוכנן ויתכן איפה שחלק מהחרדה והתגובתיות המוגברת משקפות לבטים או רגשות מעורבים הנובעים ממצב עניינים זה.
    מומלץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג על מנת לברר באופן יסודי יותר את אופי הסמפטומים ואת הרקע להיווצרותם. ברור כזה יאפשר לך לפתח דרכי התמודדות יעילות במהלך ההריון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מכניסה להריון
    חסוי
    05/01/2009

שלום אני בת 24, ביחסים האינטימיים עם החבר הקודם היו לי כמה חוויות לא נעימות וכמעט נכנסתי להריון, אפשר לאמר שכל היחסים האינטמיים ביננו היו פשוט לא נכונים ויצרו אצלי פחד וחוסר אמון בנושא. אני לא יכולה ליטול גלולות מבחינה רפואית והביטחון שלי בקונדום הוא מעט מכיוון שזה ברור שהוא לא בטוח ב 100 אחוז. אני ובין זוגי רוצים להתחיל לקיים יחסי מין ואינני יודעת מה לעשות, הסיכויים שאוכל להשתמש באמצעי הגנה נוספים הם קלושים -גם מבחינה רופאית. כמו כן כאשר העלתי את הנושא לבצע בדיקת איידס הוא ייחס זאת לאמון שלי [הוא מאוד נזהר וכבר ביצע בדיקה] בו ולעובדה שאם משתמשים בקונדום אז זה מספיק,כמובן שלדעתי זה לא נכון ונורא התאכזבתי, למרות שבסופו של דבר אין לו בעיה לעשות שוב.אני לא יודעת איך להעלות בצורה נכונה שוב את הנושא וגם מה אפשר לעשות בנוגא לפחד מכניסה להריון לא רצוי. אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מכניסה להריון

הוספת תגובה

• פחד מכניסה להריון

ד''ר גיל הלפרין
    05/01/2009

לא ברור מדברייך מהו הקשר בין החוויות הבלתי נעימות ביחסים האינטימיים עם בן הזוג לבין החשש שלך מפני הריון. יתכן ומדובר בשני נושאים נפרדים: התחום המיני (עליו יש לשאול בפורום הרלוונטי) ומניעת הריון.
    למיטב הבנתי אינך סובלת מחרדה אלא מחשש שתכנסי להריון בלתי רצוי. מומלץ להתייעץ עם רופא נשים באשר ליעילותם של אמצעי מניעה שונים בהם את יכולה לעשות שימוש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה