פורום חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפרים אחרי לידה
    אחת
    09/11/2008

אני מפחד מאוד שיהיו לח תפרים אחרי לידה כי שמעתי שזה ממש הורס את החיים במשך כמה שבועות אחרי הלידה. מישהי יכולה לספר לי על זה קצת - החששות שלי מוגזמים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפרים אחרי לידה

הוספת תגובה

• תפרים

ד``ר נועה ברק
    10/11/2008

שלום לך,
    לא ברור ממה את חוששת בדיוק מהכאב? ממשהו אחר?
    אשמח אם תפרטי קצת לגבי החששות............

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    04/11/2008

שלום רב, אני כל חיי סבלתי מדיכאון וטופלתי לסירוגין בתרופות. כיום אני בהריון חודש 3 בלי תרופות. אני נתונה בדיכאון רב כהרגלי. רציתי לדעת האם הדיכאון יכול להזיק לעובר וכיצד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דכאון

ד``ר נועה ברק
    05/11/2008

שלום מירי
    יש לא מעט מחקרים הדנים בסוגייה זו.
    אני מאוד ממליצה שתתייעצי עם הרופא המטפל שלך ותחליטו יחד איך לנהוג.
    אני מצרפת מאמר שיכול לעניין אותך
    לחץ בתקופת ההריון מזיק לעובר

מערכת BeOK
    פורטל בריאות יופי רפואה

לחץ ומתח בתקופת ההריון עשויים להזיק לעובר ולגרום לו להתפתחות איטית, להפרעות למידה וריכוז, לתסמיני חרדה ודיכאון ולעיתים אף לאוטיזם - כך קבע מחקר ישראלי חדש שנערך באונ' העברית
    לחץ ומתח בתקופת ההריון עשויים להזיק לעובר ולגרום לו להתפתחות איטית, להפרעות למידה וריכוז, לתסמיני דיכאון וחרדה ולעיתים אף לאוטיזם - כך הוכיחה לאחרונה פרופ' מרטה ויינשטוק-רוזין מביה"ס לרוקחות של האוניברסיטה העברית, באמצעות סדרת ניסויי מעבדה.

חוקרים מתחומי ביולוגיה ומדעי ההתנהגות טוענים כבר שנים כי לחץ בתקופת ההריון וחרדה בהריון עשויים לגרום לבעיות התפתחות ולבעיות נפשיות אצל העובר, אולם עד כה לא הצליחו החוקרים להוכיח את הטענה בניסוי אמפירי.

מדידה אובייקטיבית ותזמון של תחושת הלחץ בתקופת ההריון והשלכותיה קשים להוכחה אובייקטיבית בבני אדם, מאחר שההוכחה תלויה במידה רבה בזיכרון של האם לגבי תקופת הריונה, ומושפעת במידה רבה גם מגורמים גנטיים ומגורמים אחרים.

למידע נוסף על חרדות, פחדים, הריון היכנסו לפורומים:
    פורום תמיכה נפשית, פסיכולוגיה
    פורום הריון ולידה
    פורום דיכאון חרדה
    פורום פסיכיאטריה
    פורום חרדות, טראומות, פחדים
    פורום פסיכולוגיה הוליסטית

לראשונה, באמצעות ניסוי מעבדה בחולדות, הצליחה פרופ' ויינשטוק-רוזין להוכיח כי קיים קשר מובהק בין מתח ולחץ בתקופת ההריון לבין השפעה מזיקה על העובר.

"היתרון העיקרי בעבודה עם חולדות הוא בכך שניתן לשלוט על ההשפעות הגנטיות והסובייקטיביות," טוענת פרופ' ויינשטוק-רוזין.

החוקרת השוותה את התנהגות צאצאי החולדות שהיו תחת תנאים של לחץ בתקופת הריונן, לאלו שלא היו תחת לחץ.

במהלך המחקר השוותה החוקרת בין סוגים שונים של לחץ ובין תקופות שונות בהריון, כדי לבחון איזו תקופה רגישה במיוחד ליצירת שינויים התנהגותיים שונים בעובר.

פרופ' ויינשטוק-רוזין הצליחה להוכיח בניסוי מעבדה כי כאשר החולדות ההריוניות היו תחת לחץ (למשל כאשר נחשפו לצלילים טורדניים בזמנים משתנים) הצאצאים שהולידו סבלו מקשיי למידה, מבעיות זיכרון, מקושי להתמודד עם מצבי קיצון (כמו מחסור באוכל) ומתסמינים התנהגותיים דמויי-חרדה ודמויי-דיכאון, וזאת בהשוואה לצאצאים שנולדו לחולדות שלא נחשפו ללחץ. תסמינים אלו מקבילים לליקויים שנצפו אצל ילדים שנולדו לאמהות שסבלו מלחץ במהלך הריונן.

מחקרים אחרים של פרופ' ויינשטוק-רוזין ושל תלמידי המחקר בהדרכתה הראו את ההשפעה המכרעת שיש לרמות מופרזות של הורמון הקורטיזול, שמופרש מבלוטת יותרת הכליה במצבים של לחץ, ומגיע למוח העובר בשלבים קריטיים להתפתחותו.

תחת תנאים נורמליים, הורמון זה מספק אנרגיה זמינה חיונית לגוף, אולם רק כאשר הוא מג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק עובר
    דפנה
    01/11/2008

ד"ר שלום, אני אחרי טיפולי הזרעה שהצליחו ב"ה ולפני שבוע ראינו דופק. מועד האולטרסאונד הבא שנקבע לי הנו בעוד 5 שבועות (שקיפות עורפית) שאלתי היא: האם יתכן כי חס וחלילה פתאום יפסק דופק העובר ללא כל סימן (ללא כאבי בטן או דימום) ואגלה זאת רק באולטרא סאונד הבא? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דופק עובר

הוספת תגובה

• דופק עובר

ד''ר גיל הלפרין
    02/11/2008

לדפנה שלום
    נראה כי את חרדה בשלב מוקדם זה של ההריון ויתכן שהחרדה בנוגע לדופק העובר קשורה לכך שנדרשה הזרעה. חרדות מסוג זה אופייניות לשלבי ההריון המוקדמים ורצוי, במידת האפשר לא לתת להם יותר מדי מקום. באשר לשאלתך - תשובה מוסמכת תוכלי לקבל בפורום רפואי, אולם נראה שבחירתך להעלות השאלה בפורום חרדה מעיד על כך שגם את חשה שמדובר בחרדה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בחודש חמישי
    אייל
    28/10/2008

שלום רב, אני אתחיל עם החדשה הטובה מבחינתנו והיא שאשתי נמצאת בחודש החמישי להריון תאומים! החדה הרעה לצערי היא שמזה כחודשיים וחצי קיים מתח לא מוסבר בין אשתי וביני לאחר ריב שהיה בינינו, דבר שהוביל את אשתי לרצות להתגרש, והיא אף פתחה תיק גירושין. אני עדיין מרגיש כאילו אני נמצא בחלום רע מאד ומחכה להתעורר, אך לצערי זוהי המציאות. במהלך התקופה הזו, אשתי הייתה מצוייה, והיא עדיין,בחרדות רבות סביב ההריון,ואף מחפשת כל סיבה אפשרית לבצע בדיקת אולטרא-סאונד רק כדי לראות שמצב העוברים תקין, ואז היא נושמת לרווחה למספר ימים,וחוזר חלילה. לצערי, כיום איננו מדברים כלל ואף לא גרים ביחד,ואני ממש חושש גם למצבה וגם למצבם של העוברים, כי מצבה הנפשי של אשתי הוא ממש לא טוב. אני מוכן לעשות פשוט הכל אך אינני יודע מה לעשות. חשבתי לפנות לרופאת הנשים שלה אך אולי זה יתפרש כחדירה לפרטיות, אך מצד שני אני יודע שהיא חייבת טיפול בנושא. אני אשמח אם למישהי/מישהו יש עצות מה ניתן לעשות כדי לעזור לה, לעוברים ואולי גם לנו לעבור את התקופה הקשה ביותר בחיינו. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בחודש חמישי

הוספת תגובה

• משבר בזוגיות

ד''ר גיל הלפרין
    28/10/2008

לאייל שלום
    דאגתך לאשתך, לעוברים ולמצב היחסים בינכם מובנת. ניכר מדבריך שקיימת נכונות מצידך לעשות מאמצים רבים על מנת לטפל במצב. קיימות מספר אפשרויות במצב העניינים הקיים. אפשרות אחת היא להציע לאשתך שתפנו יחד לטיפול זוגי. טיפול כזה יאפשר לכם לשוחח ולהתחיל ללבן את הקשיים. אפשרות נוספת היא להציע לאשתך לפנות באופן עצמאי לטיפול.

על רקע הנתק בינכם יתכן שקשה אפילו להגיע למצב שבו אתה מעלה הצעות מסוג זה. אם אלו הם פני הדברים יתכן שמכתב, שמביע דאגה למצב ומציע את האפשרויות הנ"ל עשוי לסייע.

אפשרות נוספת היא לפנות בעצמך לטיפול על מנת להבין את הגורמים למצב ולאתר דרכי התמודדות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר בזוגיות

אייל
    29/10/2008

תודה רבה. בעבר אנו פנינו לטיפול זוגי שהיה נראה שעזר, ואכן כך היה והחלטנו להביא ילדים לעולם. אני אכן פניתי לאותו ייעוץ וקבעתי סדרת פגישות חדשה אך לצערי הבנתי שאשתי לא מעוניינת בכך, לא ביחד ולא לבד. באמת שאני מוכן לעשות המון על מנת להציל את הקשר שלנו אך לצערי אשתי מסרבת לכל צעד שאני מנסה וניסיתי לעשות. לצערי משפחתה מסיתה אותה נגדי מאד ואין לי כל דרך לפנות אליה. אני כולי תקווה כי אולי הזמן יועיל לנו, אך אינני בטוח בכך בכלל לאור תגובותיה והתנהגותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חגית
    27/10/2008

שלום, אני בשבוע 28 להריון. אני מטופלת באפקסור (75 מ"ג ליום) עוד מלפני ההריון ועד עכשיו הייתי מאוזנת. כעת התגלה אצלי סכרת הריון והתחלתי דיאטה בעקבות כך. מאז השינוי בתזונה אני מרגישה הדרדרות רצינית במצבי. אני כל הזמן בוכה ללא סיבה, כועסת ועצבנית ועם מחשבות לפגוע בעצמי. אני לא יודעת בוודאות אם זה קשור לשינוי בתזונה או למשהו אחר אבל זה ככה בערך שבוע וחצי. מה כדאי לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גיל הלפרין
    28/10/2008

לחגית שלום
    על פי תאור הדברים ניכר שאת אכן סובלת וחשה ברע. יתכן שהשינוי במצבך קשור בגורמים הורמונליים או אחרים ולא ניתן לאבחן זאת במסגרת הפורום. הואיל ותחושותייך קשות ושאת מתארת מחשבות לפגיעה עצמית מומלץ לפנות בדחיפות לרופא המטפל על מנת להתאים את הטיפול למצב הנוכחי.

מקווה שתרגישי טוב יותר בקרוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד להיות בהריון שני.
    ענבל
    23/10/2008

שלום. שמי ענבל,אמא לילד מקסים בן שנה ו9. אני מצד אחד מאד מאד רוצה להרות שוב,אבל יש לי חשש גדול. החשש הוא לא מההריון עצמו כי ב"ה ההריון הראשון היה לי מאד קל. (אפילו פעם אחת לא הקאתי..) יותר מהענין כיצד אתמודד עם 2 ילדים. שבני הראשון נולד היה לי מאד קשה,מאד לחוצה השינוי הזה לקום בלילה,את לא יכולה לעשות מה שבא לך וזה.. והיה לי גם דיכאון קל לאחר הלידה. מהדברים האלה אני מפחדתת. האם יש הכרח שגם בהריון שני אחוה דיכאון לאחר לידה?? דבר שני,בעלי עובד הרבה כך שכל העול של טיפול בילדים נופל עלי. מצד אחד אני רוצה מאד מצד שני מפחדת . תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד להיות בהריון שני.

הוספת תגובה

• חרדה מילד שני

ד``ר נועה ברק
    23/10/2008

שלום ענבל
    נראה שהחרדה שלך מתמקדת בטיפול ובגידול של שני ילדים וזו אכן משימה מורכבת.
    הלחץ שלך מובן, אך נסי לחשוב על האושר שבילדים וגם זכרי שילדים גדלים והתקופה הקשה עוברת.
    נראה שאת מתמודדת גם עם נושא של בדידות בגידול הילדים ואולי גם בזוגיות.
    אני ממליצה שתשתפי את בעלך בדאגות שלך.
    לגבי הדכאון שאת מתארת ,אין הכרח שהוא ישנה וטוב תעשי אם תפני לטיפול כדי ללמוד להתכונן לשינוי הצפוי ולהנות ממנו........
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פזית
    22/10/2008

שלום רב, אתאר את מצבי: אני בהריון ודואגת באובססיביות לחיי העובר. אם אני נמצאת ברחוב אני משתדלת לא לנשום, כדי שלא אנשום זיהום אוויר של מכוניות, אם אני חולה ולוקחת כדורים שרופאים נתנו לי, אני בכל זאת חרדה מאוד מאוד שהכדורים יזיקו לעובר. האם אני סובלת מ"חרדה בהריון" ואם כן, איזה טיפול מומלץ לי? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    22/10/2008

שלום פזית,
    צדקת. נשמע שפיתחת חרדה כאשר המוקד שלה הוא דאגנות.מדובר בהפרעת חרדה כוללנית. עניין די שכיח וניתן לטיפול.
    כדאי מאוד לטפל ולא לחכות כי חרדות נוטות להתעצם ללא טיפול וגורמות הרבה סבל.. מומלץ על טיפול קוגניטיבי שילמד אותך כיצד להתמודד עם המחשבות המפחידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות בחודש הראשון להיריון
    אלי
    17/10/2008

אנחנו בחודש הראשון להריון ואשתי ונתקפה בחרדה אשר באה לידי ביטוי בחוסר מצב רוח, לילות ללא שינה ודאגות מאיבוד החופש ושינוי אורח החיים. מהסיבה שהיא לא רצתה ילדים חיכנו כמה שנים אחרי הנישואים ואני מודאג מהמצב. אשמח לעזרה - האם זה מצב נורמלי/מוכר? האם חרדות כאלה מעודדת הפלה עצמית, האם עלינו לפנות לטיפול? אם כן איזה טיפול? תודה למשיבים.

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    18/10/2008

שלום אלי,
    לפי התאור שלך, אשתך מאוד אמביוולנטית לגבי האמהות.
    נשמע שהחרדות ואי השקט שאתה מתאר קשורים לתחושה שלה שאולי היא עושה משהו בעל כורחה?
    המצב שאתה מתאר מוכר,איני חושבת שיש סכנה לעובר אלא אם כן יש פרטים שאיני ערה להם.
    איני מכירה אותכם ויש כאן מעט פרטים אבל כדאי מאוד שתפנו לטיפול כדי להקל עליה ועליך.
    טיפול זוגי יכול להתאים במקרה כזה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נאור
    15/10/2008

שלום רב, אני סובלת מלחץ נורא כל הזמן כל חיי. בעבר הייתי נוהגת להירגע כל יום עם סמים - אלכוהול, גראס וחשיש. כעת אני בחודש רביעי ולא נוגע בסמים. אפשר לקבל המלצה לדברים שיכולים להרגיע אותי? תזונה, תרופות וכדומה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דרכי הרגעות

ד``ר נועה ברק
    15/10/2008

שלום לך,
    מכיוון שאת מתארת בעיה של מתח כרוני, אני ממליצה שתחפשי פתרון כוללני לבעייה שהוא מעבר לתרופות הרגעה (חוקיות או לא).
    דרך מצוינת ללמוד להתמודד עם מתח היא טיפול קוגניטיבי שיכול לעזור לך למצוא דרכים לשנות את המחשבות שמכניסות אותך למתח ואת ההתנהגויות שמשמרות את המתח.
    לגבי תזונה, איני מומחית בנושא אך אם תמעיטי בצריכת קפאין ותגבירי צריכת פחמימות מורכבות, זה עשוי לעזור.
    פעילות גופנית עוזרת מאוד להתמודדות עם מתח. את יכולה למצוא פעילות לנשים בהריון.
    יוגה היא רעיון נוסף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    12/10/2008

שלום רב, אני סובלת כל חיי מחרדה חברתית נוראה ואיומה. שום טיפול לא פתר את הבעיה לחלוטין. כעת אני בהריון בחודש 6, ונדמה לי כאילו החרדה החברתית שלי פחתה. האם זה יכול להיות? האם תופעה כזו מוכרת? ממה תופעה כזו יכולה לנבוע? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

ד``ר נועה ברק
    12/10/2008

שלום לך,
    ראשית, טוב שאת חשה הקלה בחרדה החברתית ממנה את סובלת.
    הקלה בחרדה יכולה לנבוע ממגוון סיבות כמו : סיבות גופניות לדוגמא: סיבות הורמונליות .
    ,מסיבות נפשיות כמו למשל תחושת האמהות המתקרבת וביטחון שהיא מקנה.
    מסיבות חברתיות כמו למשל תמיכה מהסובבים אותך ועוד.
    אני ממליצה לך לפנות לטיפול כדי ללמוד להשתמש בהקלה הנוכחית כמנוף לעתיד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    05/10/2008

רציתי לשאול מה זה טיפול התנהגותי וקוגנטיבי? האם הוא יעיל לחרדות? אני בהריון ממש בשלבים ראשונים ולאחרונה חזרו לי שוב החרדות, הפחדים ותחושת מחנק.. האם ניתן לטפל גם בתקופת הריון? כיצד ואיפה ניתן לקבל טיפול כזה, דרך קופת חולים זה אפשרי? האם זה מוגבר יותר עקב שינויים הורמונליים של תחילת ההריון? תודה מראש לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפול

ד``ר נועה ברק
    05/10/2008

שלום לך,
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא סוג של טיפול פסיכולוגי. הרציונל העומד מאחרי השיטה הוא שהפילטר בין העולם לבינינו הוא המחשבות שלנו והדרך בה אנו תופסים דברים משפיעה על הרגשות וההתנהגות שלנו. הטיפול מתמקד בכאן ועכשיו. בדרך כלל מדובר על טיפול קצר יחסית. השיטה נמצאה יעילה במיוחד לטיפול בחרדה.
    את יכולה למצוא טיפול כזה בקופת חולים. כדאי לבקש מהרופא המפנה שיפנה אותך לטיפול מסוג זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסקיו
    שני
    22/09/2008

האם אתם ממליצים לקחת רסקיו בחודש תשיעי? אני חרדתית בכל הקשור ללידה. אם כן מה המינון וכיצד לקחת?

לקביעת תור
    סגירה
    רסקיו

הוספת תגובה

• רסקיו

ד''ר גיל הלפרין
    22/09/2008

לא קיים מחקר מספק באשר להשפעה של תרופות מדף כגון רסקיו על העובר. לפי כך מומלץ להמנע ככל האפשר מנטילת תרופות ללא היוועציות ברופא.

בברכה
    גיל הלפרין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שום בעייה ברסקיו.זה מיצוי של

שחר
    14/01/2009

צמחים.מאוד עדין ועוזר... אל חשש. בהצלחה ולידה קלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים והריון
    ט.
    21/09/2008

שלום וברכה! לפני כ-3 שנים עברתי תאונת דרכים קשה, אני מאובחנת PTSD ונוטלת כדורי סרוקסט 2ביום וקלונקס 2 מ"ג 3 ביום. (כמו-כן אני נוטלת כדורי אוקסיקונטין 40 מ"ג בשל הכאבים מהם אני סובלת). לפני מס' ימים גיליתי כי אני בהריון!!! האם ניתן להמשיך את ההריון מבלי להפסיק ליטול את התרופות הנ"ל? האם הפגיעה בעובר כתוצאה מהתרופות עד שלב זה מסוכנת? עיזרו לי, מה עליי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים והריון

הוספת תגובה

• כדורים והריון

ד''ר גיל הלפרין
    22/09/2008

לשני
    מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת להתאים את הטיפול התרופתי להריון.

בברכה
    גיל הלפרין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה טבעי
    גלית
    18/09/2008

אני בהריון, סוף שליש ראשון. יש לי פחד שאני לא מצליחה לגרש על נושא בריאות העובר. לפני כל בדיקה (US שקיפות עורפית) אני בלחץ. הדופק שלי ממש עולה. אני לא מראה את זה כי זה נראה אפילו לי מוגזם.גם אין סיבה לפחד הזה. מה הצעתכם? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה טבעי

הוספת תגובה

• חרדה

ד"ר נועה ברק
    19/09/2008

שלום לך, את מתארת חרדה ולחץ לגבי העובר ושלומו. לחץ מסוים הוא טבעי. הרי מדובר בתהליך שמתרחש בתוך גופינו ויש הרבה אי וודאות. אולם, לחץ מוגזם יכול להיות תוצר של חשיבה קטסטרופלית שבה את מסוגלת לדמיין רק את הדברים השליליים והמפחידים . חשוב לזכור שרוב ההריונות הם תקינים ובריאים. נסי לחשוב גם על האספקטים החיוביים ולא להתמקד רק בדברים שליליים שאולי יקרו אך כל הסיכויים שלא יקרו. את יכולה גם להשתמש בתרגילי הרפייה . אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול שבו תלמדי כיצד להעביר את הפוקוס מדברים מדאיגים ומפחידים לדברים חיוביים ורצויים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בהריון
    הילה
    15/09/2008

שלום רב אני בת 28 הריון ראשון שבוע 27. לפני שנה וחצי חוויתי מספר התקפי חרדה, וסטרס תמידי ובעקבותיו טופלתי חצי שנה ברסיטל ואצל פסיכולוגית קוגנטיבית. החרדה היתה מכאבים, מהריון, מלהיות עם אנשים מעבודה וכו. בחצי שנה האחרונה הרגשתי מעולה שכחתי אפילו מזה שהיה לי משהו, נכנסתי להריון ועברתי את החודשים הראשונים בנעימים, בציפיה. הרגשתי חיה שוב. אני כבר כמעט שנה ללא כדורים. בחודש האחרון אני מרגישה שזה חוזר שוב, עוד פעם תשישות ועייפות, והיו לי אפילו שני התקפי חרדה גדולים. חזרתי לטיפול אצל פסיכולוגית אבל אני נורא חוששת שאני אהיה חרדתית כזאת עם הילד, שיהיה לי קשה לתפקד בלידה ולאחריה...איזה עוד דרכים אני יכולה לעשות כדי להרגע? כבר חשבתי שהכל נגמר ושהכל בסדר והנה זה עוד פעם הגיע...אני מסנ להרים את הראש מעל המים, לתפקד למרות שאני מוצאת את עצמי מוטרדת רוב שעות היום. אשמח לעצה. תודה הילה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בהריון

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    15/09/2008

להילה
    מדברייך עולה שעשית דרך ארוכה ומוצלחת בהתמודדות שלך עם חרדה. החחשות שלך מובנים אך אם תזכירי לעצמך את יכולות ההתמודדות שלך ואת משאבייך זה עשוי לעזור. החזרה לטיפול נראית כצעד נכון בשלב זה ויש סיבה טובה לחשוב שהסיוע הטיפולי יחד עם התמקדות באספקטים החיוביים שצופן בחובו הקשר עם התינוק שצפוי להיוולד יאפשרו שיפור בהרגשתך.

בברככה
    ד"ר גיל הלפרין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה