מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מהריון ולידהדנית12/06/2009
שלום.האם יש דרך להתגבר על כך?אני מאוד מפחדת בגלל שאני סובלת ממחלות כרוניות בניהם פיברומילגיה ולכן אני מאוד מפחדת מכאבים,בלידה בעיקר.והחמרת הסימפטומים בהריון.יש לי חבר והוא רוצה ילדים ואני לא יודעת מה לעשות.רציתי בהתחלה לחכות ולנסות לשפר את מצבי הרפואי אבל יש לי גם שחלות פולצסטיות והבנתי מהרופאה שעדיף להכנס להריון כמה שיותר מוקדם.
אני מרגישה בלחץ ואובדת עצות.תוכלו לעזור לי?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מהריון
ד``ר נועה ברק13/06/2009שלום לאה
יש מספר דרכים שיעזרו לך להתמודד עם החשש מכאבים והתגברות הסימפטומים של מחלותיך.
היפנוזה היא דרך מצוינת להתמודדות עם כאב, ביופידבק היא אפשרות אחרתת
מומלץ שתפני לאיש מקצוע ותחליטו יחד כיצד לטפל כדי שתוכלי להיות אמא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 45שירי07/06/2009
שלום, לפני שלושה ימים גיליתי שאני בהריון. אני בת 45 ויש לי שני ילדים. ההריון היה הפתעה, כי למרות שהוצאתי את ההתקן הייתי בטוחה שבגילי זה ממש לא יקרה. מאז אני ממש בטלטלה רגשית. חלק בי רוצה את זה וחלק אחר פוחד מאד מהשינוי המהותי שיקרה. הילד הקטן שלי בן 7 וממש כבר חזרנו להיות זוג חופשי והנה הבום הזה. אני לא רוצה לעשות הפלה, ואני לא יודעת איך להתמודד עם החששות. אשמח אם מישהו יכתוב קצת על נסיון אישי של הורות מחדש בגיל הזה, עצות או רעיונות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ספקות
ד``ר נועה ברק08/06/2009שלום שירי
את מתארת דילמה . צד אחד בך רוצה להשאיר את ההריון וצד אחר חושש מההשלכות של תינוק בגילך.
אני מציעה שתשוחחי עם בעלך ועם הקרובים אליך ואפשר גם לערב איש מקצוע כדי לקבל החלטה שתהיי שלמה איתה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לבעליאוריאן03/06/2009
שלום, אני בת 22 נשואה +1 שנולדה לי לפני מספר ימים
אני חרדה לבעלי כל הזמן, אני כל הזמן דואגת לו שהוא הולך לעבודה, כשהוא מגיע הבייתה אני מרגישה הכי הקלה שבעולם,
אני לא מסוגלת לראות דברים קשים שיש לדוגמא בחדשות ערוץ 2
כל פעם שישנם מקרים מזעזעים אני ישר מעבירה ערוץ, כשאנחנו נוסעים אני כל הזמן דואגת שנגיע בשלום, ומתפללת לכך, כל הזמן שבעלי יוצא מהבית אני דואגת לו כדומה
זה כמה שנים שאני חיה ככה.
אני מתפקדת כמו שצריך ביום יום, עובדת מבשלת נמצאת עם החברים שלנו, ומכייפת, אבל כל הזמן חרדה בליבי
החרדות האלו מלוות אותי כבר כמה שנים.
אני חושבת שהם החלו בגלל כל מיני סיפורים מזעזעים שאני ששמעתי ושומעת, וכל מיני סיפורים שמתרחשים, זה לא שהסיפורים הם דברים חדשים לי או מוזרים, ברור לי שינם המון מקרים מזעזעים,
(גם עברתי ילדות לא קלה במיוחד, אני מציינת זאת, כי חשוב לי להסביר שזה לא שגדלתי במעטפת ואז ראיתי מה קורה בעולם ונכנסתי לשוק, ממש לא!)
אני מאוד עצמאית מגיל צעיר, גדלתי בפנימיה מכיתה ב'
ברור לי שבגלל שגדלתי עם המון מעמסה על כתפיי בגיל שזה לא אמור להיות כך, המצב הזה נוצר
אבל אני מאוד רוצה לטפל בנושא.
הסיפורים מפחידים אותי כי אני כל הזמן דואגת שלי ולמשפחתי זה לא יקרה
אני באמת לא יודעת איך לטפל בבעיה הזאת. זה נורא מטריד את מחשבותיי
אשמח לייעוץ מה אוכל לעשות, כמובן שלא ארצה לטפל בזה תרופתית,
וכן אשמח לדעת אם ישנו משהו שאתם ממליצים חוץ מפסחכולוג, או טיפול תרופתי
תודה רבה
אוריאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר נועה ברק04/06/2009שלום אוריאן
את מתארת תופעות היכולות להיות חלק מהפרעת חרדה כוללנית שאחד ממאפייניה הוא דאגנות.
הטיפול בבעיה מסוג זה הוא פסיכולוגי. אפשר גם לשלב טיפול תרופתי.
פעילות אירובית , תזונה מתאימה ותרגילי הרפייה יכולים להקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד פחד פחדרעות31/05/2009
שלום:
שמי רעות אני בת 32 נשואה שנה לבעל מקסים,בעברי אישפוזים פסיכיאטרים,ויציאה ממקום פסיכיאטרי קשה. היום אני סטודנטית למדעי ההתנהגות, מתפקדת , כמעט בלי תרופות...אבל אני מאד מפוחדת, מהכל כמעט, אני מאד פוחדת מהריון מההיתמודדות הנפשית והפיזית אני לפעמים מרגישה שלא אוכל לעמוד בזה.... הפחד שלי הוא פחות מגידול ילד אלא יותר מההריון ומהיתמודדות עם כל הבדיקות שאמורים לעשות. אין לי מושג לאן ליפנות כבר הייתי במלא טיפולים פסיכולוגים ...
אני מרגישה שיש בי פחד שנדבק אלי ולעולם לא יעזוב.
אשמח לקבל תשובה
שבוע טוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
ד``ר נועה ברק01/06/2009שלום רעות
את מתארת תקופה קשה בעבר שהצלחת להתגבר עליה.
כנראה שיש לך כוחות ואולי את לא מעריכה אותם מספיק. אני ממליצה שתנסי להאמין בכוחות שלך שיעזרו לך להתמודד כמו שכבר עשית בעבר. אם את יודעת כיצד להרגיע את החרדות כדאי שתשתמשי בשיטות שלמדת. במידה ולא כדאי לפנות לטיפול ממוקד בחרדה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ודיכאון בהריוןאילה26/05/2009
אני בהריון שני ומתחילת ההריוןהחלו אצלי תחושות פחד וחרדה ועם הזן זה התדרדר לדיכאון וחוסר חשק לכל דבר פניתי לפסיכיאר שרשם לי ציפרמיל נטלתי את התרופהבמשך שלושה פעמים והוא הריף לי את בעיות השינה וגרם לחוסר תאבון פניתי לפסיכיאטרית נוספת שהציע ליליטול שוב את הדור במינון של חצי כדור ליום והפעם תופעות הלואי החריפו לבחילותקשותונידודי שינה הסקתי אותם מיידופניתי שוב לפסיכיאטרית שנתנה לי כדור בשם אדרונקס אני נוטלת ממנו חצי כדור ליוםובקביל גם ואבן להרגעה פעמיים ביום אני מעוניינתלדעת ם ידוע לכם על מקרה דומה שבו כדור האדרונקס עזר במצב דיכאוני וחרדתי בהריון והאם צרי להפסיק ליטול את כדור ההרגעה אבן סמוך ללידה אף על פי שמצבי לאהשתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ודכאון
ד``ר נועה ברק26/05/2009שלום שימרית,
אני ממליצה שתפני את השאלה לפורום פסיכיאטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות שליליות במהלך הריון ראשוןשרון26/05/2009
שלום,
לפעמים עולות בראשי מחשבות שליליות בנוגע לעצמי ולהריון. בעיקר מטריד אותי שאני במטבח ורואה סכין אני מדמיינת שאני תוקעת לי אותו בבטן- אני יודעת שזה מזעזע ואני גם שבחיים לא אעשה את זה אז למה לזה עולה בראשי - זה מה שמטריד אותי מאוד!
חשוב לציין שיש לי חרדות. היום אנחנו נפגשים עם יועץ גנטי לאחר שבסקירת מערכות היה ממצא של מוקד אקוגני בלב העובר. - אני נפגשת עם פסיכולוגית אבל אין לי אומץ לספר לה על המחשבה השלילית עם הסכין.
אשמח לשמוע את דעתכם או הצעתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתך לגבי מחשבות שליליות
שרון26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות שליליות
ד''ר גיל הלפרין29/05/2009לשרון שלום
מחשבות מסוג זה שעוברות לך בראש אכן מפחידות ומעוררות חרדה רבה. יחד עם זאת חשוב לציין שאין בחשיבתם של מחשבות מסוג זה דבר מה חריג או שמעיד על פסיכופתלוגיה. אנשים רבים, ובינהם גם נשים בהריון, חושבים לעיתים מחשבות אלימות כאלו. רוב האנשים נוטים להדחיק את זה מייד או שהמחשבה עצמה איננה עולה כלל למודעות ולכן זה מעורר פחות חרדה.
למראת זאת, קיומן של מחשבות כאלו דורש ברור והתייחסות וחשוב ביותר שתשתפי את הפסיכולוגית שלך בהם. כך תוכלו לחשוב יחד הן על משמעותן של המחשבות והן על דרכי התמודדות יעילות לצמצומן ושמירתן בשליטה.
בהצלחה עם ההריון והטיפול במחשבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןשיר26/05/2009
שלום ד''ר ברק
אני בתחילתו של הריון שני ואני בחרדה שהתחילה הרבה לפני ההריון, הוצע לי לקבל טיפולתרופתי אך אני חוששת התייעצתי עם הגניקולוג שלי הוא אמר שאין מה לדאוג רצוי שלא אך רק אם המצב מחייב יש לטפל ולא קורה כלום.. (מניסיון שלו)
אני בכל זאת חוששת שאלתי רופאים, פסיכאטרים, אינטרנט משרד הטריטולוגי וכו' ואמרו לי שאין סיכון לעובר.
אני נמצאת במצב קשה שאני לא יודעת מה לעשות להשאר בחרדה הקיימת ולסבול יותר או לקחת טיפול ולסכן את העובר ואם חס ושלום יקרה משהו אני לא יסלח לעצמי.
מה את ממליצה לי לעשות?
במקביל אני מתחילה טיפול אצל פסיכו' קלינית בכירה מאד בתחומה כדי למנוע את הטיפול התרופתי
אני פוחדת שזה לא יעזור ואצטרך לקחת כדורים.
תביני אני במצב שבקושי אני מתפקדת מההחלטה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון
ד``ר נועה ברק26/05/2009שלום שיר,
טוב מאוד שאת מתחילה טיפול פסיכולוגי. אני מאמינה שהפסיכולוגית תוכל לעזור לך להתמודד עם החרדה וגם אם תרצי בעתיד להשתמש בתרופות, תוכלי להתייעץ עם הפסיכולוגית שתכיר אותך ואת מצבך יותר טוב.
לכי לטיפול בתחושה של אתגר. החלטת להתמודד עם החרדה ותצליחי. חרדה אינה גורל. אפשר להתמודד.ולהיות מאושרים..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותבעילום שם20/05/2009
שלום
בסקירת מערכות מוקדמת אמרו לי שאני צריכה להיבדק בהמשך שלא תהיה הרחבת מח עובר. עד אז הייתי מאוד מאושרת וללא חששות מההריון.
באותו רגע נלחצתי מאוד והחלה דאגה מטורפת לשלום העובר.
בסקירת מערכות מורחבת רופא בכיר בתחום אמר לי שאין שום הרחבה והכול נורמלי ותקין תודה לאל. הייתי רגועה לפרק זמן קצר.
מאחר ואני פחדנית וחרדתית מטבעי ( דבר שנכנס אליי בשנים האחרונות - פחד שיקרה משהו לילד שבבית,פחד מטיסות ועוד)- פחדים וחרדות שלא סבלתי בעבר .(אני ממש חיה כל היום בפחדים), לאחר הבדיקה הטובה חזרו אליי פחדים וחרדות לשלום העובר שלא עוזבים אותי ואני מרגישה שאני מכניסה שטויות לראש ומחשבות שליליות מיותרות
איני יודעת מה לעשות זה משגע אותי ואני ממש סובלת.
אודה לעצה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד``ר נועה ברק20/05/2009שלום,
את מתארת דאגנות מטרידה שיכולה להצביע על הפרעת חרדה כוללנית שאחד מביטוייה הוא דאגנות.
אני ממליצה שתפני לטיפול כדי ללמוד לשלוט בדפוסי המחשבה הדאגניים.
את יכולה גם לנסות להתווכח עם המחשבות הללו. זכרי, מדובר במחשבות בלבד ולא בעובדות. העובדות מצביעות על הריון תקין אז למה להתמקד בדברים השליליים. אני יודעת שקצת קשה לעשות את התהליך לבד. ישנם ספר ים שיכול ים קצת לעזור לך ולתת לך הדרכה לדוגמא:
"להרגיש טוב" של ד"ר דוד ברנס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שינה בהריוןאיילת18/05/2009
שלום,
בעבר ( לאחר לידת ביתי השניה) סבלתי מהפרעות שינה, דבר שגרם לי לחרדה מסוימת סביב נושא השינה.לעיתים אני הולכת לישון עם תחושת פחד , שמא לא ארדם, ואיך אתפקד למחרת בלי שינה. בדרך כלל אני נרדמת מהר למרות החששות, ואפילו כמה פעמים בלילה ( ילדים מעירים אותי). אך מפעם לפעם אני חווה קשיי שינה ונעזרת בקלונקס כדי לישון .
אני יודעת שקלונקס אינה בטוחה לשימוש בהריון. האם יש תרופה מקבילה שעוזרת להרגעה והרדמות לפני השינה , שידועה כבטוחה לשימוש?
יש לציין שלאחרונה עברתי טיפול ביו-פידבק שעזר לי מאוד, והוריד באופן משמעותי את הצורך שלי להעזר בקלונקס, אך התחושה שבמקרה הגרוע ביותר אקח כדור עוזרת לי ונותנת לי מעין "רשת ביטחון".
הייתי רוצה לדעת אם יש "רשת ביטחון " דומה בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שינה
ד``ר נועה ברק18/05/2009שלום לך,
ככלל, לא רצוי להשתמש בתרופות שינה בהריון. כמו כן, את מספרת שאת מכירה טכניקות שלמדת בביופידבק.
אם זה עדיין לא מספק, אולי תתיעצי עם הרופא שלך לגבי טיפולים ברפואה משלימה שיכולים להקל עליך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. עוד שאלה קטנה..
איילת18/05/2009האם יש סכנה להריון או לעובר שעלולה לנבוע ממיעוט שינה? האם כשהגוף מספיק עייף הוא ירדם בכל מקרה, והשינה תהיה מספקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
ד``ר נועה ברק20/05/2009שלום,
נשאלת השאלה מהו מיעוט שינה.
אם את מצליחה לישון 5-6 שעות ביממה, אין שום סכנה.
אם את ישנה הרבה פחות, כדאי להתייעץ עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחרדהשיר17/05/2009
לד''ר ברק
אני בת 27 חרדתית ונמצאת בתחילתו של הריון שני, אני מזה 8 חודשים סובלת מחרדה שפוגעת באיכות החיים שלי. חוויתי חרדות בחיי והתמודדתי איתן לבד והיום החרדה הזו לא מרפה ממני יותר מחשבתי, הייתי בטיפול קוגנטיבי - התנהגותי ונטלתי ציפראמיל חצי כדור ליום במשך חודש וחצי והפסקתי (בהמלצת הרופא) אחרי שלושה חודשים של שקט חזרו החרדות ללא התקפים
היום אני במצב של חוסר תקווה אני מאמינה בפסיכולוגיה אני אדם שמודע לעצמו ולתחושותיו אני רוצה לטפל בעצמי ובכל מחיר (כי גם יש לי ילד קטן בבית) ואני לא מצליחה , הבעיה שלי הם מחשבות מפחידות ושאני אשתגע , מחשבות שהם ההפך הגמוור ממני.
אני בחורה תוססת מלאת הומור אוהבת את החייים משפחתי, לימודיי עבודתי טוב לי ונכנס בי הפחד הזה שלא מרפה ממני וזה מציק לי, כעת אני בהריון בנוסף לתחושות הפיזיות הקשות של השליש הראשון אני מרגישה בדכדוך ופוחדת להכנס לדיכאון במהלך ההריון או אחריו. שתודה לאל אני חזקה ולא מגיעה לזה אך אני יודעת שדכאון היא תוצאה של חרדה.
מה אני עושה האם לפנות לגורם מקצועי אחר ? האם לנסות להתמודד לבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחון וחרדה
ד``ר נועה ברק17/05/2009שלום לך,
אני מבינה את הסבל והאכזנה שלך.
את מנסה להתמודד וזה מבורך.
אני ממליצה שתשקלי חוות דעת נוספת. חרדה אינה מצב שצריך להשלים איתו. יש אפשרות להגיע להקלה בהרבה דרכיםואיני בטוחה כי מיצית את כולן.
המחשבות המפחידות גם הן ביטוי לחרדה. הפחד להשתגע הוא תופעה מוכרת ושכיחה בחרדה אולם עד היום לא נתקלתי באף אחד שהשתגע............
ההריון יכול להגביר את התחושות הרעותעקב שינויים הורמונליים.
מאוד מומלץ שתפני לגורם מקצועי נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשת תמיכה לנשים
חדוי10/06/2009יש מקום שנקרא ניצה - רשת תמיכה של נשים בהריון ואחרי לידה הם מדהימות כולן חרדיות והן מצילות חיים. מנסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם ונלהאני16/05/2009
שלום, אני בת 35 ולוקחת ונלה 37.5 מ"ג ביום נגד חרדות
יש לי שני ילדים ( 8 ו 4 ) ואני רוצה להכנס להריון
איך אדע אם אפשר להמשיך עם הכדורים ?
ואם לא אז כמה זמן לפני ההתעברות אני צריכה " להתנקות " ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תרופות
ד``ר נועה ברק17/05/2009שלום לך,
את יכולה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המשך נטילת התרופות בהריון.
יש גם אתר של משרד הבריאות ובו שרות יעוץ. הכתובת:
health.gov.il
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בתחילת הריוןמירי13/05/2009
שלום רב, אני בתחילת הריון ראשון, לאחר שרציתי כבר כמה חודשים..לפני יומיים איחור של בערך שבוע, הבטא היתה 191 iu/l. שקיבלתי את הבדיקה מהאחות היא אמרה שזה מעט נמוך ושזה כנראה הריון צעיר ולא מעיד כלום על התקינות.
אתמול הייתי אצל רופא הנשים שעשה אולטרסאונד ואמר לפני האולטראסאונד שאדע מראש כדי לא להתאכזב שרוב הסיכויים שלא אראה שק הריון בשלב צעיר זה. בכל אופן באולטראסאונד ראה את הרחם ובתוכה ממש שקיק קטן נקודה שחורה ואמר שזהו שק הריון ואפילו הוא התרגש...
עם זאת, ולמרותששמחתי מאוד, מאז שהאחות אמרה לי את זה אני בחרדות, ובחששות וממש מריגשה פחד על ההריון הזה, ומה יכול לקרות?ואם זה נמוך ואני קוראת שלא ניתן לראות כלל שק הריון בבטא כזו..אז מה זה?איך זה?מה זה אומר?
אני המאושרת באדם שאני נקלטתי החודש, באמת אין מאושרת ממני, אבל היום אני בחששות חרדות פחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר נועה ברק14/05/2009שלום לך,
לפי תאורך, אין מה לדאוג. ההריון צעיר. יקח עוד קצת זמן ואפשר יהיה לראות ערכים תקינים.
החרדה שלך מובנת. זהו הריון ראשון, יש הרבה שאלות, יש מיסתורין לגבי התהליך שמתרחש בתוך גופך,
אני ממליצה שתפעילי רשת תמיכה (חברות שילדו, קרובות משפחה) .תמיכה מאוד עוזרת. בנוסף את יכולה לעשות הרפיה אם את יודעת. אם לא ,את יכולה ללמוד להרפות ולהרגיע את עצמך. תוכלי לפנות לפסיכולוג או אפילו לנסות יוגה להריון (גם עוזר).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחווףאלמונית09/05/2009
עם נגיד ואני בהריון ...
מתי אני יכולה לבצע את הבדיקה ( ערכה מהבית מרקחת לבדיקת הריון ) , כמה זמן צריך לעבור בישביל שאני יוכלה לבצע תבדיקה ??
חשוב לי לציין שהמחזור שלי לא סדיר , ועם נגיד אני בהריון אז אך אני ידע עם כמו שאומרים מאחר לי
אז אני בהריון ?
תודה מראש (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר נועה ברק10/05/2009שלום,
זהו לא הפורום הנכון אבל את יכולה לעשות בדיקה ואם את בהריון הבדיקה תצביע על כך ותפני לרופא שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון- ספקות וחרטותשיר04/05/2009
שלום רב,
אני נמצאת בחודש השמיני להריון.
במשך שנה בן הזוג שלי לחץ מאוד על ההריון ואני מסיבות כאלו ואחרות לא הרגשתי מוכנה.
לפני כמה חודשים לפתע, רציתי מאוד לעשות את הצעד הזה, חשבתי, תכננתי, דימיינתי והייתי לגמרי "בתוך זה". בניסיון הראשון להרות הצלחנו וקרתה לנו הפלה טבעית שעליה הצטערתי וכאבתי מאוד מאוד. כיום, אני כאמור שוב בהריון. הבעיה היא שבשבועיים הראשונים לגילוי שמחתי כל כך.
הייתי עסוקה בסימנים ובשינויים באושר גדול.
בשבוע האחרון הכל פשוט השתנה. אני מרגישה פחד ועצבות, אני מלאת ספקות ואפילו חרטה. אני פתאום לא בטוחה בכלום- לא בבית שלי או בבן הזוג שלי (ואנחנו אחרי שנת נישואים וחצי מאושרות מאוד). יש לי התקפי בכי אדירים ולא אופיניים, אני בקושי ישנה, נדמה לי שאני עושה טעות איומה, שאני צעירה מידי (אני בת 27.5). בקיצור- מאוד מאוד קשה.
כולם מדברים על חרדות/פחדי הריון. האם מה שתארתי הוא במסגרת הזו? אני יודעת שקשה מאוד לקבוע ולמדוד אבל האם הטלטלה הרגשית הזו דורשת התייחסות נוספת? אני לא מרגישה שזה רגיל ואם כן, בטח לא הייתי רוצה להמשיך ולהרגיש כך המשך כל החודשים האלו.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ספקות
ד``ר נועה ברק05/05/2009שלום שיר,
הטלטלה הרגשית שאת מתארת יכולה להיות קשורה לגורמים פסיכולוגיים וגם לגורמים הורמונליים.
מכיוון שאת סובלת, אני ממליצה שתפני לאיש מקצוע ותבררו יחד מה גורם לך לחוש תחושות קשות ואיך ניתן להתמודד.
בינתיים, נסי להשתמש בתרגילי הרפייה. גם שיחות ותמיכה מאדם קרוב (אמא, חברה וכ'ד)יכולות להקל עליך,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר05/05/2009אתקן רק ואומר שאני נמצאת בשבוע השמיני להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי זה קרה
נועה10/05/2009אולי צרת רבים חצי נחמה...שיר שלום, בשליש הראשון הייתי במצב רגשי מאוד מאוד בלתי יציב, בכיתי המון ואפילו קרה לי משהו שהפחיד אותי נורא:פתאום לא הרגשתי אהבה לבעלי, הוא היה אז במילואים במלחמה והייתי אדישה לגבי זה ( לא נעים לספר, אבל היו לילות שהעדפתי שישאר בצבא ושלא יבוא לחופשה כדי שאשאר לבד...)התגובות הרגשיות שלי היו חסרות פרופורציה והרגשתי "לא אני"... במהלך השליש השני התאזנתי,תודה לאל,וחזרתי מהר מאוד לשלמות ולאהבה הגדולה כלפי בעלי.כעת אני לקראת סיום השליש השני ומדי פעם יש לי "הוריקנים הורמונאליים", אבל לעיתים רחוקות בלבד ולפרקי זמן קצרים, זה לא דומה בכלל לשליש הראשון שאז זה הרגיש כמו מצב רוח רע מאוד שמצתמשך ולא עובר. זהו. מקווה שעזרתי. הריון קל ושמח .נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא רק הורמונים...
אני16/05/2009תמיד מאשימים את ההורמונים בהכל( כנראה בשביל שיהי את מי להאשים.)
אבלהאמת היא שזה לא בדיוק נכון , יש גם סיבות רציונליות .
יש מעין תחושה של אבל על אבדן הנעורים, יש חשש מהאחריות הכבדה שהולכת ליפול עלייך.
כי זה מעבר מכי חד שיכול להיות. יותר מכל מעבר בחיים , המעבר של להפוך להיות אמא.
אני אם לשניים ואני יכולה לומר שזה אושר גדול, אבל בצד האושר יש קושי קושי שכל אימותינו חוו וממשיכות לחוות וזה טבעי לחשוש מהקושי ...
אבל ככה הם החיים ( אחרת איך היה ממשיך להתקיים המין האנושי ??? )
בקיצור את לא שונה , את כמו כולנו.
והתחושות שלך יהיו חזקות יותר אחרי הלידה ואת לא צריכה להבהל מהן....ואת צריכה לדעת שאת נורמלית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה והריון - פתרונות אפשריים?nafnaf30/04/2009
שלום
אני בחודש רביעי והתחלתי לקבל התקפי חרדה שכוללים תחושת אימה וקוצר נשימה
לא מסיבות מסויימות, אלא סתם ככה
הייתי בעבר מטופלת בסרוקסט לחרדות וזה עבר אבל עכשיו זה חזר כנראה בגלל ההריון...
רופאת המשפחה שלי הציעה שאנסה ללכת לטיפולי ביו-פידבק.
יש לי מרפאה של כללית משלימה במרחק שתי רחובות מהבית, והמחיר גם יוצא סביר לחלוטין עם הביטוח הרפואי שלי, אבל אני סקפטית לגבי הטיפול. איך זה עובד? האם יש למישהו ביקורות או חוויות מהטיפול במרפאה המשלימה של כללית ברח' ארלוזורוב? אף פעם לא נכנסתי לשם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופידבק
ד``ר נועה ברק01/05/2009שלוםלך,
ביופידבק היא שיטה לשליטה עצמית ויכולה להועיל לך מאוד בשליטה בהתקפי החרדה.
איני מכירה את המטפלים אך סביר להניח שמדובר באנשי מקצוע ראויים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)