פורום חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה לפני הריון
    לילוש
    28/04/2009

אני ובן זוגי מנסים מזה חמישה חודשים להיכנס להריון. עשיתי בדיקות דם מקיפות והכל נראה תקין. אני בת 32 ומטופלת שלוש שנים בסירנה נגד דיכאון וחרדה שחוויתי. הפסיכיאטרית אמרה שאין בעיה להיכנס להריון תקין עם חצי כדור שאני נוטלת.
    שאלתי היא האם אני מסוגלת להיכנס להריון גם אם אני עסוקה וטרודה מהפחד שלא אצליח להיכנס להריון ולכן אינני מצליחה? אם לא אצליח להירגע אין לי סיכוי להיכנס להריון בגלל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לפני הריון

הוספת תגובה

• חרדה מהריון

ד``ר נועה ברק
    28/04/2009

שלום לילוש,
    נשמע שאת עדיין מאוד מוטרדת. העיסוק שלך בחרדה הוא בודאי מטריד ופוגע באיכות החיים אולם אין זה אומר שלא תצליחי להרות. אני ממליצה שתפני לטיפול ותלמדי דרכים לשלוט בחרדה ותוכלי להנות מהתקופה ולא לסבול.
    הטיפול התרופתי הוא חלק מטיפול אך כדאי להוסיף גם טיפול פסיכולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    יערה
    27/04/2009

שלום, אני בת 32 נשואה יחסית טרייה וחיי סובבים סביב הקריירה שלי, לא חשבתי על זה עד שבעלי אמר את המילים והתחיל להזכיר את הנושא אחת לכמה ימים וכעת אני חרדה. אני מפחדת לבצע את השינוי הכי מהותי שאני כנראה אעשה בחיי. אני חוששת שאאבד את הקריירה שלי לטובת הלא נודע. אני מבינה שזאת חוויה של פעם בחיים אבל מצד שני אני באמת מפחדת. ככל הנראה לא אמצע את מה שאני צריכה כאן בפורום אבל אני כן אשמח לדעת האם אני יכולה באיזשהו אופן לעבור את החוויה הזאת לא לבד? האם ייעוץ זה משהו שמגיע לי מהקופה או מהמדינה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• הריון קריירה ושינוי

ד''ר גיל הלפרין
    27/04/2009

ליערה שלום.
    אכן מדובר בשינוי מהותי שקשור במגוון גורמים ומשמעויות ומקרין על הרובד האישי, הזוגי התעסוקתי ועוד.
    התייעצות אידודואלית ו/או זוגית אכן מומלצת כמסגרת שתאפשר לך לחשוב על המרכיבים השונים ולעבד את החששות שמתעוררים בך.
    ניתן לקבל ייעוץ פסיכולוגי לעניין מסוג זה דרך הביטוח המשלים של קופות החולים (אם כי גם מסגרת זו כרוכה בתשלום) והואיל ולא מדובר בטיפול ממושך בהחלט שווה לעשות את המאמץ ולפנות להתיעצות.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני חוויתי את זה

לירון
    03/05/2009

בהחלט מגיע לך ייעוץ ותמיכה אני גם מאוד ממליצה לך ובכלל לכל אחת שמרגישה את התחושה המפחידה הזאת לגשת לייעוץ פסיכולוגי. אם יש לך מושלם זה לא עולה הרבה (160).
    ככל הנראה גם בקופות האחרות (בביטוחים המשלימים קיימת הנחה אבל אני לא יודעת האם היא משמעותית או לא)
    המדינה כמובן, לא ממנת את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה...
    מורן 23
    23/04/2009

אני בת 23 ולוקחת במשך 6 שנים את הגלולות מיקרוגינון.ביום שבת ה4\4 קיבלתי מחזור וביום שלישי ה-7\4 התחלתי לקחת גלולות.לצערי פיספסתי אחת אני לא זוכרת מתי.

המשכתי לקחת את הגלולות ובתאריכים 17 וה-18 שכחתי שוב.(יומיים ברצף). ב15 לחודש התחילו לי כאבי בטן חזקים מאוד ושילשולים חזקים הבטן התנפחה בצורה מפחידה. המשכתי ליטול את הגלולות כרגיל אבל ביום שני ה20 לחודש התחיל לי דימום קטן והוא נמשך גם עכשיו רק שהוא התחזק מעט. יכול להיות שזה תופעה בגלל ששכחתי 2 גלולות ברצף??כי קרה ששכחתי כבר ולא דימם לי אף פעם. אין סיכוי להריון נכון??
    אני עדיין נוטלת את הגלולות הבעיה היא שאני עדיין מדממת ולא יכול להיות שזה המחזור נכון?? זה ממש מוזר לי מצד אחד הבטן נפוחה ויש התכווצויות וכאבים בבטן מצד שאני אני מדממת כמו מחזור אבל המחזור שלי אמור להופיע רק ב 5\1.
    שכחתי לציין,קיימתי יחסי מין עם בעלי לעתיד אבל אני יודעת בוודאות שביום שבת ה18 לחודש (כששכחתי את הגלולה השנייה ברצף) קיימתי יחסים לא מוגנים ואז ביום ראשון כבר התחיל לי הכתמים החומים בתחתון ולאחר מכן דימום שהלך והתחזק... עד עכשיו כמו שכבר ציינתי.
    ממה הדימום הזה נובע? האם יכול להיות שאני בהריון?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה...

הוספת תגובה

• הריון

ד''ר גיל הלפרין
    23/04/2009

למורן שלום
    שהדאגה שאת מתארת קשורה כפי הנראה בתופעות של המחזור. יחד עם זאת הואיל ואת מודאגת מהאפשרןת שניכנסת להריון ניתן לבצע בדיקה ביתית פשוטה על מנת להפריך (או לאשש) את הענייןץ
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה להכנס להריון
    שירלי84
    22/04/2009

היי
    לחברה שלי יש בעיה עם החבר שלה, וכיוו שאני לומדת פסיכולוגיה, היא החליטה לפנות אליי.
    הם ממעטים לשכב, אבל כשהם שוכבים כבר, אפילו שהיא לוקחת גלולות והוא משתמש בקונדומים, היא כל הזמן פוחדת שהיא נכנסה להריון.
    שניהם אנשים בני קרוב ל - 30, משכילים ובכל זאת הפחד הזה מגיע אליה כמעט בכל פעם שהם מקיימים יחסי מין.
    האמת היא שאני לא ידעתי כל כך מה לומר לה ולכן אני פונה לפורום.
    החודש היא מאחרת במחזור בשבוע, אבל לאחר שהיא עשתה בדיקת היריון היא ראתה שהיא לא בהריון, ובכל זאת היא לא רגועה ובימים הקרובים היא תלך לרופאת נשים כדי להבדק.
    היא טוענת גם שהיא חשה את כל הסימפטומים של היריון: שהחזה שלה גדל, שהיא אוכלת המון, שיש לה בחילות וכו'... ממש סוג של היריון מדומה.
    האם קיים כזה דבר חרדת היריון? ממה זה נובע? האם זה ניתן לטיפול?

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה להכנס להריון

הוספת תגובה

• חרדה מהריון

ד``ר נועה ברק
    22/04/2009

שלום שירלי
    בהחלט קיימת תופעה של חרדה מהריון .הסיבות לחרדה יכולות להיות מגוונות.
    בכל מקרה, אני ממליצה שהחברה תפנה לטפול שיעזור לה להבין את הסיבות לחרדה ולהתגבר עליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון +ציפרלקס דחוףףף
    זוהר
    12/04/2009

שלום גיליתי לשמחתי היום הריון צעיר ממש.

אני לוקחת 20 מג כל יום.שלחו לי מהמעבדה בהדסא כבר את המכתב על הציפרלקס אבל אני
    ממש ממש פוחדת לגרום נזק.מצד אחד אם אפסיק כל החרדות וההתקפי חרדה יחזרו מצד שני אולי אגרום נזק לעובר.בבקשה אם אפשר תשובה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון +ציפרלקס דחוףףף

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד``ר נועה ברק
    13/04/2009

שלום זוהר,
    ציפרלקס נחשבת תרופה בטוחה להריון .
    כפי שציינת הפסקת הטיפול יכולה להחמיר את מצב החרדות. קחי בחשבון שלחץ וחרדה מתמשכים גובים מחיר. מומלץ שתתיעצי עם הרופא שלך. במידה ואת מחליטה להפסיק את הטיפול התרופתי ,יש לעשות זאת בהדרגה.
    שקללי את כל הנתונים שבידייך וקבלי החלטה שמתאימה לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה שבוע אפשר?

דנה
    27/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    ענת
    09/04/2009

אני מאד מתלבטת
    אני בת 30 יש לי חבר מזה 5 חודשים, עד לפני חודש הכל היה נפלא ואז התחלנו לריב וחשבנו להפרד
    ואז גיליתי שנכנסתי להריון, אני בשבוע 5 ויש לי שבוע להחליט אם לעשות הפלה
    החבר שלי מאד מעוניין בילד ואומר שאנחנו נפתור את הבעיות שלנו
    אני כל הזמן בלחץ, פניקה, מפחדת שאולי זו טעות להביא את הילד

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    10/04/2009

שלום לך
    אכן דילמה.
    אם את מאמינה שאפשר לפתור את הקשיים בינך לבין החבר שלך כדאי לנסות ואולי אף לפנות ליעוץ זוגי.
    בדרך כלל הריון ולידה הם אירועים משמחים אך מציבים הרבה אתגרים ברמה האישית ונרמה הזוגית וצריך להיות ערוכים לכך.
    את יכולה גם לפנות ליעוץ פסיכולוגי אישי לפני שאת מקבלת החלטה לכאן או לכאן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מ CMV וגם בעיה בבלוטת התריס
    נעמה
    07/04/2009

אני היום בשבוע 23.
    מתחילת ההריון יש לי כל הזמן חרדות מ CMV.
    אני לא מחוסנת ל CMV. ויש לי ילדים קטנים בבית. וכל הזמן אני בחששות שאני אדבק בנגיף זה. וכל היום אני שוטפת את הידיים.
    אני הפסקתי לאכול אצל אנשים כי אני מפחדת שאולי הצלחות והכוסות והסכום בבית שלהם לא נקי מפסיק או שאולי משיהו השתעל או התעטש ליד האוכל. ואז אני אוכל אוכל שנגוע ב CMV.
    וכמובן שאני כבר לא אוכלת בבתי קפה או מסעדות.
    וזה אומר שבימי שישי בעלי לוקח את הילדים לאמא שלו לבד ואני נשארת בבית לבד וכמובן אוכלת רק את האוכל שאני הכנתי.
    וגם יש לי חששות מבלוטת התריס . ה TSH אצלי מאוזן אך ה T4 אצלי נמצא כל הזמן בגבול התחתון של הנורמה. אני אומנם לוקחת אלטרוקסין אך ה T4 שנמצא בגבול התחתון של הנורמה מדאיג.
    למרות שכבר שלושה רופאים אמרו לי שהמינון של האלטרוקסין נקבע רק לפי ה TSH ושאני לא צריכה להתסכל על ה T4 וזה לא מרגיע אותי. אני כל הזמן נכנסת לפורומים של רופאים ושואלת שאלות לגבי זה ויש לי מועקה ודאגות שאולי העובר לא מקבל מספיק T4. למרות שה T4 נמצא בנורמה.
    אני כבר מחכה שההריון יסתיים כי אני ממש סובלת ולא נהנית בכל מההריון.
    מחר זה ערב פסח ואני לא יודעת אם ללכת לחמותי לאכול אצלה ארוחת חג בגלל החחשות שאולי אדבק שם מהאוכל בCMV יהיו שם 18 אנשים ואני דואגת שיתעטשו על האוכל או ההכלים לא יהיו נקיים.
    אני יכול להיות שאני גם אשאר לבד בבית ואניד לכולם שאני לא מרגישה טוב.

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    07/04/2009

לאיילת שלום
    מתאורך עולה שאת חרדה ביותר וסובלת הן בתחושות שמתעוררות בך בעצמה גבוהה והן בכך שהחרדה מונעת ממך להשתתף בפעילויות משפחתיות ואחרות.
    מומלץ לפנות לטיפול התנהגותי קוגנטיבי על מנת ללמוד דרכים בהם תוכלי לצמצם את החרדה ולחוות את פרק הזמן שנותר להריון באופן מלא יותר וחרד פחות.
    בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ודכאון אחרי לידה
    בעשט
    05/04/2009

אישתי עברה ניתוח קיסרי לפני כמעט חצי שנה ורציתי לדעת אם ישנה אפשרות שהיא תיכנס לחרדה ודכאון שזה כולל שינה לא טובה בלילה לא אוכלת ולא שותה כמו שצריך מרחפת המון וכל זה בא והולך רע לה כל הזמן בוכה לפעמים מרגישה שהיא לא מספיק טובה
    לידה ראשונה
    אישתי לא הניקה כמעט בכלל
    לא לוקחת ברזל
    שאלתי היא האם זה דכאון אחריי לידה ??

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ודכאון אחרי לידה

הוספת תגובה

• דכאון לאחר לידה

ד``ר נועה ברק
    06/04/2009

שלום נתנאל
    בהחלט יתכן שאשתך סובלת מדכאון שלאחר לידה
    מומלץ מאוד שתפנו לאיש מקצוע לאבחון וטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות דחופה
    שירן
    05/04/2009

אני ארבעה חודשים אחרי לידה ורק עכשיו אני מתחילה לסבול מהפרעות פסיכוטיות לא ממש חמורות אבל מאוד טורדניות אני אחרי לידה שניה ובלידה הראשונה סבלתי מהתקפי חרדה קשים וכך גם בלידה השניה רק שפה זה מתחיל להיות יותר רציני אני נורא רוצה לקבל טיפול כי נורא קשה לבנאדם נורמלי לחשוב מה שאני חושבת אבל אני מפחדת שיפרשו אותי לא נכון ושיקחו לי את הילדים בקבות מה שאני מרגישה וחווה בבקשה תגידו לי שטיפול בהפרעות פסיכוטיות לא לוקחים את הילדים

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות דחופה

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    05/04/2009

שלום שירן
    אני מבינה שאת במצוקה גדולה.
    לא פירטת מהן המחשבות שמטרידות אותך אבל אני מניחה שאולי אלו מחשבות הנוגעות למה אולי תעשי או מה אולי יקרה .................
    מחשבות טורדניות הן תופעה מוכרת אפשר לטפל בה ולא לוקחים את הילדים
    ממליצה שתפני לטיפול בהקדם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מהריון
    רותם32
    27/03/2009

אני סובלת מחרדות.
    כל שלב בחיים מפחיד אותי ואני בוכה המון.
    אני נוטלת פלוטין נראה לי כשהוא לא עובד עלי. יש לי חרדה מהריון.
    מאז שרופא הנשים שלי הפנה אותנו לטיפול בפוריות בגלל שיש בעיה אצל בעלי כמות הזרע לא מספיקה שוב נכנסתי לחרדה אני פוחדת לא מסוגלת לתפקד תמיד בוכה...

עיזרו לי אולי למישהו יש פיתרון ??

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מהריון

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    29/03/2009

שלום לך,
    נשמע שאת מאוד סובלת והתרופה לא מכסה אותך כראוי.
    ממליצה שתתייעצי עם הרופא לגבי אלטרנטיבה תרופתית וגם תפני לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך לשלוט בחרדה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    יוסי
    23/03/2009

רציתי לשאול את המומחים, אנחנו לאחר נסיונות קשים של פיריון ולאחר שתי הפלות שהתרחשו סביב השבוע השביעי שמיני, וכעת נמצא שיש דופק לעובר, וביקשו מאיתנו להגיע בעוד מספר שבועות לבדיקה נוספת. אלא שאיננו מצליחים לישון בלילה, כל הזמן הספק מכרסם, האם ההיריון תקין או לא... האם יש מה לעשות בנוגע לחרדה הזו? אבקש מהמומחים באם אפשרי לתת עצה מעשית, כי אין לנו יכולת לממן פסיכולוג.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    23/03/2009

ליוסי שלום
    אכן לאחר נסיונות פריון מאומצים ושתי הפלות החרדה שאתם חווים מובנת ולא פשוטה. ישנם מספר דברים שעשויים לסייע: התמקדות במחשבות חיוביות על כך שההריון מתקדם והסמנים המעידים על כך -כמו דופק הנם תקינים. כאשר מתעררות דאגות התמקדו בהווה ובכך שעכשיו הדברים בסדר.
    בנוסף אפשר ללמוד תרגילים של הרפיה למשל, תרגילי נשימה, באופן עצמאי. אני מניח שקיים על כך מידע ברשת או בחנות ספרים.
    והיה והחרדה נמשכת קיימות אפשרויות לטיפול פסיכולוגי חינם דרך משרד הבריאות .

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ נפשי ולחץ בבטן
    שרה
    17/03/2009

שלום אני ב"ה בהריון שבוע 10 הריון שני. הריון ראשון-הפלה טבעית] בימים האחרונים חוויתי תחושת לחץ רבה בעבודה [לא פיזית כי אני יושבת] אך נפשית מהעומס הרב זה התבטא גם בתחושת לחץ בבטן תחתונה וגם בעליונה עם נפיחות ושרירי הבטן נוקשים, זה נמשך מספר שעות כי הלחץ בעבודה נמשך לאורך כל היום. באחד הימים גם נדרשתי לעשות משהו שמעט חששתי ממנו וממש היו לי דפיקות לב מואצות ולא הצלחתי להרגע בשום אופן במשך הרבה זמן אני מרגישה שרגישותי המוגברת מושפעת בין השאר מההריון אך בכל אופן מאד חוששת שמא זה עלול להזיק להריון- תחושת הלחץ הפיזי הממושכת בבטן. מה דעתכם? תודה שרה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ נפשי ולחץ בבטן

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    18/03/2009

לשרה שלום
    יתכן שהלחץ הפיזי שאת חשה, כמו גם העליה בדופק הנם תגובות חרדה. יחד עם זאת ולפני שניתן לחשוב על תופעות אלו במונחים של חרדה מומלץ לבדוק עם הרופא המטפל על מנת לשלול גורמים אחרים.
    אם אכן מדובר בתגובות חרדה שמתמשכות, הרי שטיפול התנהגותי קוגנטיבי יעזור לך לווסט, לשלוט ולהרגיע את עצמך במהלך ההריון. לפי כך, אם התופעות הללו ממשיכות מומלץ לשקול פניה לטיפול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מחומרים ואוכל
    מיכלוש
    14/03/2009

כל דבר מכניס אותי ללחץ אני שואלת ומתשרת למרכז הרעלים כל הזמן אני אכולת משהו ומסתבר שהכיל חומרים משמרים ונכנסת לחרדה שמא פגעתי בעובר אני בקושי מתפקדת עכשיו הייתי במסעדה ומה לעשות שאני לא הכנתי את האוכל ומסתבר שהכיל רוטב צדפות ומונוסדיום גלוטמט ואני בהיסטרה אני בשבוע 16 הריון ראשון מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מחומרים ואוכל

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    15/03/2009

שלום לך
    את נשמעת במצוקה קשה. תתליצה שתפני בהקדם לרופא המשפחה ותשתפי אותו ותחליטו יחד על הטיפול המתאים.
    יש עוד הרבה זמן להריון וכדאי לטפל בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנזק מחומרים משמרים בתזונה מתמשכת

נעמי נואה
    19/03/2009

מונוסודיום גלוטמט זה לא רעל אלה תוסף מזון מיותר שרק חלק מהאוכלוסיה מגיב אליו תגובה אלרגנית. אני לא ממליצה להשתמש בו בהריון ושלא בהריון בשמוש מתמשך אבל חשוב לא להיבהל ממנו. ישנן אכלוסיות רבות שנוהגות לאכול בחוסר מודעות חומרים משמרים ואמנם רוב הרטבים והמזון המוגש במסעדות סיניות וטאלאנדיות יש בהם מונוסודיום גלוטמאט, אבל רוב הסועדים מרגישים טוב ולא סובלים מתופעות כלשהם. גם אם תנסי להימנע מאכילת מוצרים עתירי רעלים , יהיה קשה להימנע מכולם. אם את אוכלת בדרך כלל מזון איכותי , אורגני ונמנעת מתרופות ותכשירי קוסמטיקה, מעידה חד פעמית לא תשפיע עליך ובודאי לא לעוברך. החרדה המלווה אותך מונעת ממך להינות מההריון הנפלא שלך וממנעמי החיים. חבל .. תעשי חיים ותהני מהם!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהלא נודע
    יהודה
    09/03/2009

איך אפשר לעזור לאשתי, הנמצאת בהריון ראשון, ונמאת בחרדה מתמדת אחת גדולה בקשר לתינוק שחי בתוכה. כל דבר הכי קטן- שיעול של מישהו שעומד לידה- והיא ישר קופצת בבהלה. העניין הוא שהיא יודעת שזה לא בסדר ולא הגיוני, אבל ממשיכה להתנהג כך ולפעמים זו התנהגות קצת מביכה, האמת. מה אפשר לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהלא נודע

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    09/03/2009

שלום יהודה
    לפי תאורך יתכן ואשתך סובלת מהפרעת חרדה שהאיפיון שלה הוא דאגנות ומחשבות קטסטרופליות.
    מצבי חוסר ודאות וערפול הם כר פורה להתפתחות חרדה ובהריון דרגות חוסר הודאות גדולות יחסית.
    אני ממליצה שאשתך תפנה לטיפול שיעזור לה ללמוד להתמודד טוב יותר עם חוסר ודאות כי הרי מצבים מעורפלים הם חלק מהחיים.
    תרגילי הרפיה, יוגה להריון, או פעילות ספורטיבית מותאמת הריון יכולים להקל....
    כדאי לזכור שמרבית ההריונות מסתיימים בלידה מוצלחת ........
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון, חרדות ונטילת פריזמה
    רונית
    01/03/2009

שלום אני בת 33, נוטלת 40 מ"ג פריזמה (פרוזק) כבר כשמונה שנים בעקבות דיכאון וחרדה בעבר על רקע יחסים גרועים במשפחה. כעת אני ובעלי רוצים להיכנס להריון ראשון. יש לי חרדות מההריון באופן כללי (פיזי ורגשי), אך מטופלת אצל פסיכולוגית. הפחד שלי הוא כפול: א- אני מבולבלת: האם מותר לקחת 40 מ"ג פריזמה בהריון? הרופאים חלוקים בדעותיהם. ב- ואם לא, איך אני אפסיק את התרופה, והאם אלקה בדיכאון אחרי לידה כתוצאה מהפסקת הכדורים? ניסיתי להפחית מינון ל- 20 מ"ג ולא הצלחתי, חשתי חרדה וחזרתי ל-40 מ"ג. אני מפחדת בעיקר שהדיכאון יחזור עקב ההריון/לידה. מצד שני לא רוצה לוותר על ילדים. האם יש דרך לעזור לי ולענות על שאלותי בנוגע לתרופה? תודה

הוספת תגובה

• חרדה ותרופות

ד''ר גיל הלפרין
    02/03/2009

לרונית שלום
    מומלץ להתייעץ בנושא התרופתי עם הפסיכיאטר המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רונית

רותם32
    30/03/2009

יש לי גם את אותה הבעיה אפשר לדבר מחוץ לפה ? אולי יש לך מסנג'ר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש את אותה בעיה

הילה
    01/04/2009

אפשר ליצור איתך קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה