מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםחסויה18/11/2008
שלום ד"ר ברשותך יש לי שתי שאלות הרופא נתן לי טיפול ראשוני באיקקלומין ופרדניזון אני לוקחת כל יום 2 כדורים של כולכיצין יש לי FMF השאלה האם תרופות אלה יכולות להתנגש עם הכולכיצין או שאין בעיה לקחת אותם? שאלה שניה הרופא גם נתן לי לעשות בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ואמר לי שהבדיקה צריכה להיעשות ביום השלישי של הווסת השאלה היא האם היום השלישי של הדם החזק או מהיום שמתחיל הפרשות חומות תודה רבה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות
פרופ' ראול אורביטו18/11/2008אנא פני לפורום פוריות פריון והפריה חוץ גופית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות סתומות- שאלה נוספתיעל18/11/2008
שלום רב, תודה על התשובה הקודמת. מכיוון שרופא אחד ראה ממצא של חצוצרות סתומות והשני לא - האם זה קורה שחצוצרה נסתמת ו"משתחררת" לאחר זמן, או שאחד משני הרופאים בוודאי טעה? תודה מראש, יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח
פרופ' ראול אורביטו18/11/2008שאלתך לא ברורה.
אם מדובר בפיענוח של צילום (דיסק) ע"י 2 רופאים- כדאי שתגיעי ל-3 או תנסי לברר עם המבצע- מה באמת קרה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
יעל20/11/2008לפני כשלושה חודשים התגלה ממצא באולטראסאונד של חצוצרות סתומות (עם נוזלים). מכיוון שזה לא היה הרופא המטפל שלי, חזרתי על הבדיקה שוב אצל הרופא המטפל אשר לא הבחין בדבר חריג. שאלתי היא האם סתימה בחצוצרות יכולה "להשתחרר" או שמא סביר יותר שאחד משני הרופאים טעה בהבחנה? תודה, יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
פרופ' ראול אורביטו23/11/2008ברפואה "הכל יתכן"- וכל האפשרויות קיימות. לכן, פרקטית, גשי לרופא מטפל עם הדיסק ותוכלי לקבל תשובה לכל שאלותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהציפי18/11/2008
למה בעצם לא היית ממליץ על הזרעה?ולגבי האולטרנסד זקיקים ובמידה וביוץ יהיה מחר הרי ביוץ הוא שלושה ימים למחרת אפשר לבצע הזרעה?והאם מותר לקיים יחסי מים מחר אחרי הצילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ראול אורביטו18/11/2008אין בעיה בביצוע US
לגבי הזרעה- לדעתי לא מומלץ באותו יום, לאחר שכבר הוזרק חומר ניגוד לרחם
אם הביוץ יהיה כמה ימים אח"כ- אז אפשרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהציפי18/11/2008
שלום מחר אני צריכה לבצע צילום רחם השאילה שלי ככה האם אפשר לעשות אולטרנאנד זקיקים בערב הבדיקה היא בבוקר ובמידה שאני בביוץ האם אפשר ללכת לעשות הזרעה באותו יום של הבדיקה בערב כדאי לא לפספס את החודש? ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ראול אורביטו18/11/2008אם הביוץ באותו יום של הצילום- לא הייתי ממליץ על הזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ליוד אדוםציפי17/11/2008
שלום רב, אני אמורה לבצע בימים הקרובים צילום רחם שמתבצע עם קרינה רדיואקטיבית. בבדיקה מוזרק חומר יוד הבעיה שידוע לי מעברי שאני אלרגית ליוד אדום! (לא סגול) הרופא לא ידע מה זה יוד אדום, ואמר לי שמבחינתו אם אני אלרגית ליוד אדום אז אני אלרגית לכל יוד...ואני שואלת האמנם?! היכן ניתן למצוא חומר על יוד אדום והאם צילום הרחם בו ישנה הזרקה של יוד מסוכנת למי שאלרגי ליוד אדום אשמח לקבל מענה לתשובתי והפניה לחומר רלוונטי בנושא שבוע טוב ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ליוד
פרופ' ראול אורביטו17/11/2008עפ"י סיפורך את אלרגית ליוד (וצבעו- אדום\ סגול לא כל כך משנה)
בצילום רחם- מוזרק חומר ניגוד המכיל יוד לצורך השיקוף.
לאור רגישותך- למעשה את אמורה לעבור הכנה לפני צילום הרחם- כדי למנוע תגובה אלרגית חמורה ומסוכנת ליוד.
ראוי ורצוי להתייעץ עם הרופא\מכון מבצע לפני הצילום- וליידע אותם ברגישותך ליוד!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דלקות חוזרות בנרתיק יכולות להתפשט פנימה ולגרום חצוצרות סתומותיעל14/11/2008
יש לי שתי בנות.
האחת בת 3, והשנייה בת שנה וחצי. לאחר הלידה הראשונה (!) הייתה דלקת ברחם שטופלה באנטיביוטיקה. לאחרונה התגלה ממצא של נוזל בחצוצרות (דו-צידי), אם כי רופא נוסף (חודשיים לאחר הממצא) לא ראה שום דבר. הרופא השני המליץ על צילום רחם כדי לדעת בדיוק מה קורה שם.
שאלותיי:
1. האם דלקות חוזרות בנרתיק יכולות להתפשט פנימה ולגרום לחסימה בחצוצרות? אם לא- אני לא רואה מה יכולה להיות הסיבה לחסימה כזו שבאה פתאום.
2. האם לא כדאי לחכות עם צילום הרחם עד שאחליט להיכנס שוב להריון?
3. האם חסימה בחצוצרות קשורה ליובש בנרתיק?
תודה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות סתומות
ד``ר דניאל טוגנדרייך14/11/2008אין צורך בבדיקה כלשהי אם את בריאה,חשה בטוב ואינך מתכננת הריון.
הסיבה היחידה לצילום רחם בסיטואציה שאת מתארת היא -אם את מנסה להתעבר זמן סביר ולא מצליחה.
ממצאים באגן בבדיקה של רופא או בבדיקת אולטראסאונד בהחלט מחייבים מעקב ובירור אבל לא באמצעותצילום רחם.
דלקות בחצוצרות הגורמות לסתימתן יכולות להיות "לא מורגשות" ע"י האישה. לא אחת מוצאים חצוצרות סתומות מדלקת והאישה לא זוכרת ארוע של דלקת באגן.
זיהום ברחם אחרי לידה יכול לסתום את החצוצרות.
דלקות הנרתיק השכיחות כגון פטרת - לא מערבות את החצוצרות ואינן גורמות לסתימתן.
יובש בנרתיק לא קשור לחצוצרות סתומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרות סגורות
סוואר חלאילה26/05/2010אני בת24 יש לי 2 ילדים עברתי צילום רחם והתגלה כי שתי החצוצרות סתומות וצוואר הרחם רחב בשתי הלידות עברתי תפירה של הצוואר וגם לידה מוקדמת מה הסיבה לחסימת החצוצרות ? ומהו הפיתרון ? וגם בעת קיום יחסי מין ישנם הרבה כאבים האם זה בגלל החסימה בחצוצרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרות סתומות
פרופ' ראול אורביטו29/05/2010לעיתים בשל צואר רחב- לא ניתן להעלות את הלחץ ברחם- ואז החצוצרות לא מודגמות טכנית
עליך לפנות לרופא מטפל עם הצילום- ואם כך המצב, לפנות לצינטור סלקטיבי- שיכול להדגים\לפתוח את החצוצרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ודימומים אחרי צילום רחםמיטל13/11/2008
האם זה נורמלי שיהיו דימומים (לא כבד) וכאבים בבטן תחתונה שגם מקרין לגב התחתון וגם לרגליים במשך שלושה ימים? ביום הראשון בכלל לא הייתי מסוגלת לישון. הכאבים גם מקשים על ישיבה וקימה. בעיקר כאב בבטן תחתונה. מדדתי גם חום והיה 37.5 שנראה לי שזה עדיין לא נקרא חום. אודה לכם על תשובתכם המהירה. ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם
פרופ' ראול אורביטו13/11/2008אי נוחות דמוית וסת ודמם קל שפוחתים עם הזמן- יתכנו לאחר צילום רחם
במידה ולא פוחת, מחמיר או מופיע חום- רצוי לפנות בהקדם לבדיקת רופא נשים
במידה ועדין את כואבת וחום גופך נותר > 37.5- פני לרופא נשים מטפל או למוקד\מיון נשים בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי היסטרוסקופיהסיגל12/11/2008
היום ביצעתי הסטרוסקופיה באשקלון אצל ד"ר גונדרייך ובהזדמנות זאת רוצה להודות לך ולשאול מס' שאלות: 1. בעיון בדו"ח נכתב שסיבת ההפניה היא אי פריון כשלמעשה הסיבה העיקרית היא דימומים.יכול להיות שהסיבה היא צילום הרחם שצרפתי מלפני חודש. שאלתי האם סיבת ההפניה משפיעה על אופי הסתכלותך על רירית הרחם והחיפוש אחר הסיבה או שאין קשר.האם פיספסנו את המטרה שלשמה ביצעתי את הבדיקה?או שהסיבה לא משמעותית .והתייחסותך זהה. 2. בדף ההדרכה הסיעודי נכתב שצריכה להיות תשובה היסטולוגית כששאלתי את האחות היא אמרה לי שהאחות שכתבה זאת טעתה .למי להאמין?כיצד באמת ניתן לדעת בוודאות?אם היתה נלקחת בדיקת היסטולוגה האם היית מציין זאת בפניי או בדו"ח היסטולוגיה?בסוף הבדיקה אמרת לי שהכל תקין וגם בדו"ח נכתב שהכל תקין.והאם במצב של דימומים אין הכרח לקחת בדיקת היסטולוגיה? 3. במכתב שחרור נרשם בממצאים פיזקלים חשובים FV1:CXומשפט שהכתב בו לא ברור.מה הכוונה? 4.הביקורת עוד שבועיים אצל הרופא המטפל שלי ?למה היא נועדה? 4. אשמח לקבל את דעתך לגבי מהם הסיבות האפשריות למצבי: אני בת 37 נשואה +3.בשנה האחרונה עברתי לייזר בעקבות קונדילומה וcin1.המחזור שלי התקצר ל24 יום כשבימים הראשונים טפטופים ואח"כ מחזור עם דימום חזק ושוב מס ימים עם טפטופים ז"א סה" כ 8-9 ימי דימום. יש לציין שאני מנסה להכנס להריון. מצטערת על ריבוי השאלות אני פשוט חוששת. תודה על סבלנותך והתייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' ראול אורביטו13/11/2008סיגל שלום
פניתך הינה מאוד ספציפית וקשורה לטיפול אותו ביצע דר' טוגנדרייך
לא ראוי שהתשובה תינתן בפורום, אלא באופן אישי- כמקובל
אנא אפני את שאלותיך האישיות לדר' טוגנדריך ישירות ולא באמצעות הפורום
הכתובת:
ד''ר דניאל טוגנדרייך
מומחה בגניקולוגיה ומיילדות
רח' בן גוריון 183 גבעתיים 050-5621467* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלות לא אישיות וחשובות מאוד
סיגל13/11/2008שאלותיי מתייחסות למס' נקודות עיקריות שאינן אישיותכפי שכתבת: 1. האם סיבת ההפנייה משפיעה על אופי בדיקת ההיסטרוסקופיה? 2. האם בכל מקרה של בעיות דימום לוקחים בדיקת היסטולוגיה? לי לא לקחו למרות שאני הופניתי בעיקר בגלל דימומים. 3.האם כעבור שבועיים יש להגיע לרופא המנתח כפי שנכתב בדף שקיבלתי או לרופא המטפל בתודה סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
פרופ' ראול אורביטו13/11/20081. לא במקרה שלך
2. אם הבדיקה תקינה- לא בהכרח
3. לרופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשת פיספוס
סיגל13/11/2008תודה על התייחסותך.מתוך קריאה בנושא אני מבינה שבירור מעמיק לגבי דימומים כולל דגימת רירית הרחם. יש לי תחושת פיספוס שמא הבירור שעשיתי (למרות פחדיי מהבדיקה)לא מספק לי תשובה חד משמעית. כיצד אוכל לדעת בוודאות שהבדיקה שביצעתי שוללת לחלוטין את סיבת הרחם כמקור לדימומים מבלי שנלקחה דגימה?והאם העובדה שהרופא חשב שסיבת ההפנייה היא אי פוריות לא השפיעה על שיקול דעתו ולכן לא לקח דגימה?האם אצטרך לחזור על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ' ראול אורביטו13/11/2008סיבת דמם\אי פוריות מהוים אחת הסיבות (אינדיקציה) לביצוע היסטרוסקופיה
הבדיקה למעשה זהה- ללא קשר לסיבה, לכן לא נראה לי שהסיבה יכולה להשפיע על מראה הרחם
נראה לי שאין צורך\סיבה לחזור על ההיסטרוסקופיה, במידה ותקינה
לגבי הצורך בדגימה- מציע שתפני לרופא מטפל שהיפנה אותך להיסטרוסקופיה ותדייני איתו את הנושא- ובמידה ויראה לנכון לבצע את הדגימה, אזי, ניתן יהיה לבצע את הבדיקה במרפאתו כבר באותה פגישה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל גם את דעתו של ד"ר גונדריך
סיגל13/11/2008תודה על התייחסותך.אך אשמח לקבלגם את התייחסותו של ד"ר גונדרייך לשאלותיילמעשה, לו יש את התשובות .אני פשוט מאוד חוששת וזה יעזור לי להפיג אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
פרופ' ראול אורביטו13/11/2008אנא פני למרפאתו:
רח' בן גוריון 183 גבעתיים
טלפון: 050-5621467* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל היקרה
ד``ר דניאל טוגנדרייך13/11/2008כפי שהוסבר ע"י פרופסור אורבייטו אחזור ואחדד:
היסטרוסקופיה אבחנתית היא פעולה זהה - ללא קשר לסיבת ההפנייה.
במקרה שלך נצפצה רירית רחם סדירה וחלקה בכל דפנותיו של חלל הרחם
בהעדר ממצאים אין הכרח ליטול דגימה מרירית הרחם - מה גם שפעולה זו עלולה לעורר דימום.
במידה והרופא המפנה יחשוב שיש מקום לדגימת רירית רחם זו פעולה שניתן לבצעה במרפאת הרופא ללא הרדמה.
בהצלחה
דר' טוגנדרייך דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
סיגל16/11/2008תודה על תשובתך .הרגעת אותי. רציתי לדעת מתי ניתן לקיים יחסי מין?(נגמר לי הדימום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהציפי12/11/2008
יש לי שאילה האם בבדיקת צילום רחם במידה והחצוצרות סתומות אז בבדיקה זה פותח אותם? החומר או שיש בדיקה מיוחדת לפתיחת חצוצרות ?אני ממש בלחץ אני צריכה לעבור בדירה שבוע הבא ממש פוחדת אני מנסה להיקלט שנה כבר אני אחרי ניתוח קיסרי ואחרי שתי הזרעות שלא הלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "סתימה" בחצוצרות
פרופ' ראול אורביטו12/11/2008לעיתים עצם הזרקת חומר הניגוד בצילום והעלאת הלחץ בתוך הרחם- מאפשרת "פתיחה" של החצוצרות. במידה ועדין קיימת חסימה קריבנית, יש אפשרות באותו מעמד (במידה וקיים הציוד המתאים ובהתאם למיומנות המבצע) לבצע צינטור חצוצרות בניסיון לפתוח את ה"סתימה"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
ציפי12/11/2008מניתוח קיסרי האם צריכות להיות תופעות לרחם או לחצוצרות עד כדאי כך שאני מנסה שנה ולא מצליחה להיקלט אני במתח כבר לא יודעת מה לחשוב שבוע הבא יש לי את הצילום רחם האם זה כואב?והאם זה בהרדמה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיסרי
פרופ' ראול אורביטו12/11/2008ברוב המקרים לא, אולם למען הסר ספק- את נדרשת לצילום
קיימת אי נוחות בצילום- הכאב אינדבידואלי. נין לקחת כדור או נר, נגד כאבים לפני.
הצילום הוא ללא הרדמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום רחם ושאלת המשך טיפול.מיטל11/11/2008
שלום לדר' טוגנדריך, עשיתי היום צילום רחם וזה מה שנכתב: רחם בגודל ומבנה תקינים. מימין מעבר ופיזור של חומר ניגודי לחלל הצפק תקינים. הידרוסלפינקס משמאל ללא מעבר של חומר ניגודי לחלל הצפק. הרופא שעשה לי את הבדיקה אמר לי שזה אומר ששתי החצוצרות של חולות ושאצטרך לעבור טיפול ivf. השאלה היא: האם הוא צודק לפי מה שהוא אמר כאן (וזה רופא שתמיד מגזים ומפחיד בתשובות שלו) ואם כן האם יש דרך לפתוח חצוצרה חסומה? רציתי לציין שלפני כחצי שנה היה לי הריון מחוץ לרחם ונתנו לי 2 זריקות בכדי לפתור את הבעיה. אני חושבת שהרופא גם אמר שחצוצרה אחת הייתה סתומה גם ככה עוד לפני ההריון ושלא היה סיכוי ועכשיו החצוצרה היותר טובה חולה. אשמח לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוסלפינגס
פרופ' ראול אורביטו11/11/2008למעשה- הידרוסלפינגס מעיד על חסימה רחיקנית של החצוצרה.
קיים סיכוי לא מבוטל להריון בנוכחות הידרוסלפינגס חד צדדי (בנוכחות חצוצרה נגדית תקינה)- אם כי פחות בהשוואה למצב ללא הידרוסלפינגס
טיפול ישירות ב- IVF אפשרי, אם כי רצוי לדיין את הנושא עם רופאך המטפל - כיוון שאם גילך מתאים ואין בעיות נוספות- יתכן שכדאי לעבור מספר מחזורי זריקות והזרעות לפני מעבר ל- IVF.
לגבי טיפול בהידרוסלפינגס לפני IVF- מקובל בעולם (הטיפול הוא כירורגי ולא בצינטור).
בארץ- מקובל לבצע מספר מחזורי IVF (2-3) לפני הפניה לניתוח לכריתת חצוצרה עם הידרוסלפינגס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםשוב אני10/11/2008
סליחה על הבורות אבל מזה אלחוש מקומי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלחוש מקומי = הרדמה מקומית
ד``ר דניאל טוגנדרייך11/11/2008אלחוש מקומי = הרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסויבלי שם10/11/2008
ד"ר דניאל טוגנדרייך שלום לך, אני ובעלי מנסים להיכנס להיריון כבר שנה ולא מצליחים הרופא נשים הפנה אותי לעשות צילום רחם ובמקרה מסתבר שהוא עושה את הצילום רחם ואני לא רוצה אין לי ברירה להיות מטופלת אצלו כי בכללית צריך להיות אצל רופא רבעון חיפשתי באינטרנט ד"ר שמתמחה בעניין שיהיה טוב ועדין ובכל הפורומים ממליצים עליך בגלל שאתה עובד עם בלון שזה פחות כואב השאלה שלי האם אתה עובד עם כללית או שצריך לקבוע תור באופן פרטי? תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו11/11/2008אנא פני למרפאתו של דר' טוגנדרייך לגבי פרטי התקשרות איתו
רח' בן גוריון 183 גבעתיים 050-5621467* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותבלי שם10/11/2008
האם ניתן לעשות הרדמה מקומית כשמבצעים צילום רחם אני קראתי בפורום ובפורומים נוספים על אופן הבדיקה וכבר נחרדתי אני בבדיקות דם מתעלפת ומאוד רגישה בכל מה שקשור לפלג גוף תחתון אפילו בקיום יחסים יש לי לפעמים כאבים ואני לא יודעת מה לעשות עם הבדיקה הזאתי אני פשוט אובדת עצות ד"ר תעזור לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה מקומית
ד``ר דניאל טוגנדרייך10/11/2008ניתן לבצע אלחוש מקומי לצילום רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייבלי שם10/11/2008
שלום רציתי לשאול אם אפשר לרשום פה תוצאות בדיקת דם לפרופיל הורמונלי אם תוכלו לעזור לי בבקשה לפענח אותה כי יש לי תור לרופא נשים רק עוד שבוע ואני לא יכולה לעמוד במתח הזה יותר יש שם בדיקות באנגלית שאין לי מושג איך מפרשים בכלל אני מחכה לתשובה תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותאות בדיקות דם
ד``ר דניאל טוגנדרייך10/11/2008לא. פירוש התוצאות הוא בהקשר לנתונים כמו גיל וסיפור רפואי. עלייך להתעזר בסבלנות ולהמתין שרופאך המטפל יסביר לך תוצאות הבדיקות שבצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטרוסקופיהגלגל09/11/2008
הרופא שלי שלח אותי להסטרטסקופיה בעקבות שינויים במחזור-משך הזמן בין המחזורים התקצר והמחזור מתחיל ביומיים טיפטופים ואח"כ מס' ימים של מחזור עם דימום חזק ושוב מס' ימים של דימומים קלים-טפטופיםסה"כ כ8-9 ימי דימום.המחזור החודש התחיל בשבת לפני 9 ימים מלווה בכאבי בטן וגב ובמהלך היום יש לי דימום בצבע שחור מעט שהפסיק ואח"כ שוב טפטוף בצבע דם.אני מקווה שיסתיים לי הערב. הרופא אמר לי שאת ההסטרוסקופיה מתבצעת באסותא באשקלון ע"י ד"ר טונגרייך וע"י סיב של 8 מ"מ ובהרדמה מלאה. אני מאוד פוחדת מההרדמה. הרופא אמר לי שעדיף בסיב של 8 מ"מ מאשר סיב של 3-4 מ"מ. אשמח לקבל תשובות אני מאוד פוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי הסיב
ד``ר דניאל טוגנדרייך09/11/2008
קוטר ההיסטרוסקופ האבחנתי מאפשר בד"כ ביצוע הבדיקה בלי הרדמה כללית.
הבעיה שאם מוצאים ממצא המצריך הרחבת הפעולה יש צורך בהרדמה כללית.
אני מציע לך לבוא מוכנה להרדמה כללית (צום ובדיקות) - אם במהלך הבדיקה תרגישי
שאת זקוקה להרדמה ניתן יהיה להרדימך. אם תבחרי לעבור הפעולה ללא הרדמה- לא נרדימך.
בכל מקרה את קובעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיגל10/11/2008תודה על תשובתך. איזה בדיקות צריך לעשות? ובאיזה יום של המחזור כדאי לעשות זאת? אני עשיתי צילום רחם אצלך.האם הסטטרוסקופיה היא באותנ מידה לא נעימה? והאם אפשר לעשות הרדמה מקומית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סליחה
סיגל10/11/2008אז מתוך תשובתך עולה שישנם סיבים בקוטר שונה ומתחילים עם הדק יותר? כי על פי תשובתו של הרופא שלי אני מבינה שהבדיקה באשקלון נעשית עם 8 מ"מ. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוטר ההיסטרוסקופ
ד``ר דניאל טוגנדרייך10/11/20085 מ"מ קוטרו של ההיסטרוסקופ האבחנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ' ראול אורביטו10/11/2008ספירת דם ואלקטרוליטים
היסטרוסקופיה מבוצעת לאחר וסת- כשנקיה (ואסור לקיים יחסים עד הבדיקה)
אי הנעימות דומה לצילום רחם, יש מקומות שמבצעים הרדמה מקומית- כדאי שתוודאי עם המבצע
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)