פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופייה כירורגית
    אירית
    04/10/2009

רופאת הנשים שלי ממליצה לי על היסטרוסקופייה כירורגית
    לאחר שכשנה יש לי דימומים רבים במחזור. בבדיקת אולטרסאונד התגלה שרירן סוב מוקזי בולט אל תוך חלל הרחם בגודל 16*25 מ"מ. אני בת 51.

האם גם אתה ממליץ על הליך זה?
    האם אכן יהיה לכרות את השרירן בפעולה זו?

תודה,
    אירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופייה כירורגית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת שרירן בהיסטרוסקופיה כירורגית

פרופ' יונה תדיר
    05/10/2009

על פי תיאור הדברים בשאלתך יש הצדקה לביצוע כריתת שרירן זה בהיסטרוסקופיה כירורגית. יש לוודא שהרופא/ה המבצע/ת פעולה זו מיומנת בביצועה מאחר ולא כל אופרי הנשים הם בעלי נסיון בפעולה זו. לא מדובר בפעולה מסובכת אולם נסיון בביצועה הופך את הפעולה לקלה יחסית ומוצלחת יותר.
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון עם מיומה
    יעל
    28/09/2009

שבוע 16 עם שרירן בקיר קדמי תחתון בגודל 62*83 מ"מ האם השרירן גדול ומהווה בעיה לי או ולעובר ומה ההשלכות של שרירן כזה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון עם מיומה

הוספת תגובה

• הריון עם מיומה

פרופ' יונה תדיר
    30/09/2009

פורום זה מלא בשאלות כגון זו ותשובות מפורטות בהתאם. מומלץ לעיין בהן כדי להבין במה מדובר.
    לא ניתן לטפל בשרירן בהריון ויש להיות במעקב רפואי באשר לתופעותך הצפויות כגון כאבים. לא ניתן לחזות מה עשוי לקרות, בידיעה שבמרבית המקרים ההריון יעבור בצורה תקינה. יש להערך בהתאם גם לקראת הלידה.
    פרופ' יונ התדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ודימום
    איריס
    25/09/2009

שלום
    בבדיקה אצל רופא עקב דימום של 3 שבועות קיבלתי כדורים בשם הקסאפרון כדי לעצור את הדימום, הייתי רוצה לדעת יש תתרופה הומפאטית שיכולה להחליף את הכדורים כי הרופא אמר לי שאם אני רוצה אני יכולה לחכות עוד קצת ולא לקחת את הכדורים , כבר לקחתי אותם פעם אחת והם לא עזרו כלכך מהר.
    שאלה נוספת היא שבבדיקות דם שעשיתי אצל רופא כללי קיבלתי כדורים בשם פוליפרין, האמת שלא ממש הקפדתי לקחת אותם, האם יש קשר בין הכדורים האלה לדימום הארוך.
    המון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ודימום

הוספת תגובה

• סליחה, שכחתי לציין שיש לי שרירן

איריס
    25/09/2009

תוספת המידע על השרירן חשובה, אבל אין בה כדי לסייע במתן תשובה. חסרים פרטים חשובים כגון גודל, מיקום השרירן, ועוד... על מנת לתת מענה בעל הגיון רפואי.
    לעניין תוספים
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ודימום

פרופ' יונה תדיר
    30/09/2009

בהעדר פרטים על גודל השרירן, מיקומו, האם מדובר באחד או יותר, מה קצב הגידול, מה אופי הדימום, וכיוב', לא ניתן להשיב על שאלתך באופן סביר.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקן תוך רחמי
    פנינה
    22/09/2009

שלום,
    אתמול הפנו אותי לביה"ח עקב כך שלא היה ניתן להוצי את ההתקן התוך רחמי, באבחנה רשום : יתכן: MILD PID רציתי בבקשה לדעת מה הפירוש

לקביעת תור
    סגירה
    התקן תוך רחמי

הוספת תגובה

• Mild PID

פרופ' יונה תדיר
    22/09/2009

פירוש הדבר דלקת קלה באגן
    Pelvic Inflamatory disease
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיומה
    יעל
    21/09/2009

שלום רב.
    אני בת 45 .לפני כשנתיים לאחר איבחון מיומה, המליץ רופא הנשים על שימוש בהתקן מירנה, לשם הקטנת הדימום ומניעת צמיחת המיומה.
    הדימומים אכן התמעטו, אולם המיומה המשיכה לגדול, ובבדיקה היום:TVS רחם בגודל46*54 בקיר אחורי של הרחם ממצא שרירני 54*76 ממ.הרופא המליץ לי על כריתת רחם.
    אבקש את חוות דעתך. לגבי ההמלצה לכריתת הרחם
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במיומה

הוספת תגובה

• מיומה ומירנה

פרופ' יונה תדיר
    22/09/2009

מירנה היא התקן תוך רחמי מצויין ומתאים לטיפול בדימומי רחם אך בד"כ לא על רקע של מיומות ברחם. צריך להבין שהגורם להתפתחות מיומות זה (בין היתר) חשיפה להורמונים נשיים (אסטרוגן ופרוגסקרון). אחד הטיפולים היעילים למיומה זה תרופות נוגדות פרוגסטרון. מירנה משחררת פרוגסטרון ולכן לא הייתי ממליץ מירנה למטרה זו. מה כן? זה תלוי במספר גורמים אשר עליהם חסרים פרטים.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיומה

יעל
    22/09/2009

שלום פרופ' תדיר.
    מודה מאוד לתשובתך, האם רצוי לשקול הוצאת המירנה, מאחר שייתכן שהיא משפיעה על הגידול במיומה?

תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיומה - מירנה

פרופ' יונה תדיר
    24/09/2009

לא נכון לתת המלצות אישיות בנוסח "עשי או אל תעשי" בדרך האינטרנט. מאידך, כפי שציינתי, דימומים על רקע של מיומה (שרירין) לא יגיבו בד"כ לטיפול ע"י התקן זה המשחרר הומונים ולכן ספק אם יש הצדקה למיקומו ברחם במצבך.
    גמר חתימה טובה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ומירנה

יעל
    24/09/2009

תודה רבה.
    תשובתך עזרה לי מאוד.
    גמר חתימה טובה.

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בגיל 43 ושרירן...
    שירה 3
    15/09/2009

אני נשואה +3 ילדים כשהגדול בגיל 17.5 והקטן בן 10. לפני כשבועיים נודע לי שאני בהריון ואני די מבולבלת מהעניין מכל מיני אספקטים, אך אתמול בבדיקה אצל הרופא, ניצפה דופק עוברי ובנוסף הבנתי שהמיומה שהיתה לי כבר בגודל 6 ס"מ . הבנתי שהמיקום שלה אחורי, אני חושבת בפונדוס. הרופא אמר לי שיתכנו בעיות בהריון בגלל המיומה כמו דימומים, כאבי בטן, לידה מוקדמת ואולי ניתוח קיסרי באם המיומה תגדל ותחסום את פתחהיציאה. הוא הגדיר זאת כהריון בסיכון גבוה בגלל המיומה וגם חושש מאישפוזים במהלך ההריון בעקבותיה. די נלחצתי מכל העניין כי יש לי כבר 3 ילדים שזקוקים לי ואני לא רוצה לקחת סיכונים לגביי. מה דעתך? הסיכונים אכן קיימים והם כמו שתוארו לי? מה ההמלצות בנושא? מה עלי לעשות? אם אני אחליט להפסיק את ההריון אז אני צריכה לעשות זאת בהקדם כי אני כבר בשבוע 7. מה ההמלצות גם כלפי גילי? מקווה לתשובות. בתודה מראש, המבולבלת...

לקביעת תור
    סגירה
    הריון בגיל 43 ושרירן...

הוספת תגובה

• מיומה בהריון

פרופ' יונה תדיר
    17/09/2009

אכן, מיומה בהריון מהווה גורם בעל סיכון, אולם אם את מעוניינת בהריון זה נראה לי כי הסיכונים הנוספים לסיכוני הגיל אינם מצקידים הפסקת ההריון. עליך לבצע את המקובל בגיל זה כולל אולטרה-סאונד "טוב אשר יגדיר מיקום מדוייק ברחם. אם אכן מדובר בגודל הבמיקום בפונדוס (גג הרחם) אזי הסיכוי לבעיות בלידה עקב הפרעה בירידת ראש התינוק/ת אינם גדולים. יש אמנם צדק בדברי הרופא לגבי כאבים וכיוב' אבל אלה כאמור אינם מהווים הצדקה להפסקת ההריון.
    בברכת שנה טובה,
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ בגודל 6 מ"מ
    אביבה
    14/09/2009

שלום רב
    אני בת 24 נשואה ללא ילדים. לפני כשנה עברתי הריון מחוץ לרחם שהסתיים באמתעות מתן זריקה
    לפני כשלושה חודשים קיבלתי ארבעה כדורי ציטוטק לנרתיק לאחר שאובחנה הפלה נדחית בשבוע 7/12. יש לציין כי ההריון השני הושג באמצעות איקקלומין
    לפני כשבועיים התגלה אצלי גוש ברחם בבדיקת אולטראסאונד תלת מימדי, והומלץ לי לבצע היסטרוסקופיה על מנת להוציאו.
    שאלותי הן:
    1. האם יתכן ששמדובר בשארית של ההריון הקודם?
    2.במידה ומדובר בפוליפ, האם זה מסוכן?
    3. היתכן שההפלה האחרונה נגרמה בגלל הגוש / הפוליפ?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ בגודל 6 מ"מ

הוספת תגובה

• מצב אחרי הפלה

פרופ' יונה תדיר
    14/09/2009

אביבה,

שאלותיך טובות, אולם התשובה להן עלולה לחרוג לספקולציות בלתי אמינות. הכל יתכן, והכל יכול להיות גם מקרי. ההגדרה "גוש ברחם" אינה מצויה במילון הרפואי. יש לתת הגדרה מדוייקת יותר המתבססת על בדיקת אולטרה-סאונד טובה (ולא בהכרח תלת מימד אשר לא תמיד נדרש למטרה זו). ואם צריך להשלים את הבירור או את הטיפול עם היסטרוסקופיה אם עושים ומקבלים מענה לחלק משאלותיך.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קולפורפיה
    אורה
    06/09/2009

שלום.
    אני בת 66. עברתי לפני 1.5 חודש ניתוח קולפורפיה קדמית ואחורית. הרמת רחם וכיפת הנרתיק באמצעות מתלה רשת פרופילת אחורי.עדיין סובלת מאוד מכאבים בבטן התחתונה. ומטילה שתן כול שעה
    בבדיקת אולטראסאונד גינקולוגי
    רחם
    אורך 42מ"מ .
    עובי 28 מ"מ
    רוחב 42 מ"מ מרקם שרירני . הערה רחם קדמי.
    עובי רירית הרחם 3 מ"מ
    שלפוחית השתן ללא רירית.
    הערות
    שרירן סובסרוזי בקיר אחורי בגודל 48*33מ"מ
    שרירן סובסרוזי בפונדוס הרחם בגודל 14*11 מ"מ
    בניתוח לא התייחסו לשרירנים.
    אני כפי שציינתי סובלת מאוד וחושדדת שהכאבים באים מההשרירנים.
    בבדיקה של רופא המנתח נאמר שהניתוח עבר בהצלחה והשרירנים לא משפיעים .
    אני מתחננת לתשובתכם.
    תודה- אורה- סבטלנה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קולפורפיה

הוספת תגובה

• שרירנים וקולפורפיה

פרופ' יונה תדיר
    06/09/2009

אכן, סביר להניח שאין קשר בין השרירנים והניתוח שעברת. למי שאינה יודעת, קולפורפיה הוא ניתוח לתיקון צניחות איברים אל תוך הנרתיק. על מידת הקשר בין השרירנים לכאב לא ניתן להתייחס בדרך זו, וגם לא לשאלה אם יש צורך או הצדקה לעשות דבר מה מאחר ולא ידוע אם השרירים נמצאים בתהליך של גידול או הקטנה.
    ספק אם ניתן לתת מענה יותר מפורט בדרך זו.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון אחרי הוצאת שרירן
    איילת34
    06/09/2009

שבוע טוב,

אחרי ניתוח להוצאת שרירן בלפרסקופיה, תוך כמה זמן מומלץ להכנס להריון ? ( אחרי שהתפרים יתאחו והרחם יוכל "לתפוס" עובר ללא סכנה? )
    האם בהכרח כל הלידות לאחר ניתוח כזה יהיו בניתוח קיסרי?

לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון אחרי הוצאת שרירן

הוספת תגובה

• הריון ולידה אחרי כריתת שרירן

פרופ' יונה תדיר
    06/09/2009

סיג הניתוח פחות חשוב בכל הקשור להריון הבא והלידה. סוג הניתוח מגדיר רק את גודל הצלקת בבטן ולא גודל הצלקת ברחם. לגודל צלקת הבטן אין שום משמעות בהקשר להריון ולידה אלא רק לצלקת הרחם. לא ניתן להשיחב לשאלתך ללא פרטים על מה הוא? מה היה עומק החדירה לשכבות הרחם, וכיוב'. ניתן לשחזר פרטים אלה מתוך מסמכי הניתוח או ישירות מהמנתח/ת.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת שרירן
    איילת34
    03/09/2009

שלום,

אני בת 35, רווקה ללא ילדים.

התגלה לי שרירן ברחם בגודל של כ-5.5 ס"מ .
    בהיסטרוסקופיה לא נראה שהוא בולט לחלל.

הייתי אצל מנתח שאמר שיוכל לבצע את הניתוח בלפרסקופיה
    בביקור אצל מנתח שני בחוו"ד שנייה הוא אמר שאת הניתוח יבצע רק עם פתיחת בטן כי אז יוכל לתפור את הרחם בצורה הכי טובה כדי שיהיה חזק מספיק להחזיק עובר והריון וכי בלפרסקופיה הוא לא יקח סיכון לתפור רחם של רווקה ללא ילדים.

אני רוצה להמנע מכריתת המיומה בפתיחת הבטן כיאמי עברה ניתוחים בבטן ( שבר טבורי )וסבלה מהדבקויות ומניתוח חוזר.
    גם זמן ההחלמה בניתוח פתיחת הבטן ארוך יותר והצלקת הניתוחית גדולה יותר.

אני די מבולבלת כי 2 הרופאים עשו רושם טוב.

אודה להתייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להוצאת שרירן

הוספת תגובה

• כריתת מיומה בבטן פתוחה או "סגורה"?

פרופ' יונה תדיר
    03/09/2009

שאלתך מצויינת ומהווה נושא לדיון כמעט מידי יום ביומו בקרב העוסקים במלאכה זו. קיימים אכן שיקולים לכאן ולכאן, ומקצתם הוזכרו בשאלתך, או ליתר דיוק בציטוט מהרופאים איתם שוחחת. כריתת מיומה בלפרוסקופיה מחייבת מיומנות שונה מהרגיל ואינה בהכרח חלק ממיומנויות של מרבית רופאי/ות הנשים. ניתן לצאת מתוך הנחה ששני הרופאים איתם שוחחת מומחים שכל השיטות ולכן יש להתמקד בשאלות היתרונות והחסרונות של כל אוחת מהשיטות. ברשותך אתעלם מסיבוך זה או אחר שהיה למי שהיה, מאחר וסיבוך יכול להיות בכל שיטה ולשמחתנו סיבוכים קורים בחלק הקטן מאד של המקרים.
    יש האכן הבדלים באופן סגירת דופן הרחם אשר נפתח לצורך כריתת המיומה, אולם גם זה מהווה חלק ממיומנות, וחשוב מזה, מושפע ממיקומו המדויק של השרירן (המיומה) קרי, עד כמה הוא "קבור" עמוק בחלל הרחם. שאלה זו מתגלית בברור רק במהלך הפעולה, אולם בדיקת אולטרה-סאוד יסודית יכולה לרמז גם על שאלה זו.
    לסיכום: יש יתרונות וחסרונות לכל גישה טיפולית ויש להתאימה בכל מקרה ומקרה, לא על בסיס חששות (מוצדקים או לא, ככל שיהיו) אלא על בסיס המצב המסויים שלך (אשר בכל מקרה אינו דומה לזה של אשה אחרת). וודאי לא על בסיס מיומנות זו או אחרת של רופא זה או אחר. שאלת גילך ופוריותך העתידית היא בוודאי גורם ראשון במעלה בכל גישה שתיבחר.
    בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה
    שוש
    03/09/2009

האבחנה באולטרסאונד שנעשה לי היתה :
    רחם מוגדל שרירני בגודל 76/66/75 מ"מ , נצפה שרירן אימטראמוראלי בקיר מימין בקוטר 28/27 בחלקו תת רירי בולט לחלל הרחם , שרירן נוסף סוב סרוזי בקוטר 22/19 מ"מ בקיר קדמי .

לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• ו...???

פרופ' יונה תדיר
    03/09/2009

מן הראוי לפחות להוסיף שאלה. הלא כן?
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שוש
    03/09/2009

אתה צודק ,
    רציתי לדעת האם מתאים לביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית , משום שבתחילה נאמר לי שזה לא מתאים ואחר כך נאמר לי שכן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישה טיפולית

פרופ' יונה תדיר
    03/09/2009

באופן עקרוני ניתן לטפל בשרירן תת רירי בגישה היסטרוסקופית, אולם הדבר תלוי במידת הבליטה אל תוך חלל הרחם (מה שלא ידוע לגבי השרירן של). הסרירן השני המתואר לא ניתן לטיפול בדרך זו. עד כאן התיאוריה. לגבי המקרה הפרטי שלך, בראה כוללת המתוארת כרחם שרירני, צריך תיאור אולטרה-סאונד יותר מלא ומדויק על מנת להתייחס לשאלה זו.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר
    מיטל
    02/09/2009

ד"ר שלום.בת 30 בטיפולי פוריות
    לפני חודשיים עברתי היסטרו' ניתוחית להוצאת פוליפ מהרחם.
    בצילום רחם שנעשה לאחר מכן כתוב "מילוי לא הומוגני של חלל הרחם"

1.האם הוצאת הפוליפ יכולה לגרום לצלקת או הדבקות ?
    2.האם זה יכול לגרום לכך שאתקשה להרות?
    3.יש צורך לבדוק מעבר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר

הוספת תגובה

• פוליפ וכו'...

פרופ' יונה תדיר
    02/09/2009

כריתת פוליפ בפני עצמה אינה צריכה להותיר צלקות. לא ידוע מדבריך מה ההיסטוריה הנוספת של רחם זה? פרשנות צילום רחם מחייבת מיומנות בפני עצמה ולא הייתי מסיק מסקנות מהתאור המתואר בדרך זו. צילום הרחם צריך היה לתת תשובה גם על מעבר דרך החצוצרות ועל המיבנה והתקינות או אי התקינות שלהן.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומות מידע נוסף לגבי שאלתי הקודמת
    דנית
    30/08/2009

שוב שלום
    ברצוני להוסיף כי עד לפני כשנתיים השתמשתי בגלולות יסמין ובבדיקות אולטרסאונד לא היו לי מיומות. לפני שנתיים החליפו לי גלולות למינס ובבדיקת האולטרסאונד הנוכחית גילו מיומות האם יש קשר?

דנית

הוספת תגובה

• מיומות וגלולות

פרופ' יונה תדיר
    01/09/2009

קשה לאמר אם יש קשר בין גלולה זו או אחרת להופעת המיומות. מה שכן ניתן לאמר זה שמיומות קשורות לרמות ההורמונים (אסטרוגן ופרוגסטרון) המצויים בגוף באופן טבעי והם גם מרכיב הגלולות למניעת הריון. לכן בנוכחות מיומות כדאי להקטין את החשיפה להורמונים נוספים.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומות
    דנית
    30/08/2009

שלום רב
    בבדיקת אולטרסאונד שגרתית גילו לי 4 מיומות בגודל 19-33 מ"מ. באולטרסאונד לא כתוב היכן נצפו. יש לציין כי אני בת 31 רווקה וללא ילדים ואני לוקחת גלולות בחצי שנה האחרונה ולפני בדיקת האולטרסאונד לא קיבלתי מחזור חודשיים.
    האם הדבר ישפיע על ההיריון? הפוריות? מה עליי לעשות בהמשך?

דנית

לקביעת תור
    סגירה
    מיומות

הוספת תגובה

• מיומות ופוריות

פרופ' יונה תדיר
    01/09/2009

מיומות הן חלק מהרחם, קרי, האיבר בו משתרשת הביצים המופרית והופכת להריון. יש להבין זאת כאשר נשאלות השאלות על מיומות ופוריות. לא אחת נשאלת השאלה, או ליתר דיוק נאמרת האמירה: אבל שלא יפגעו לי ברחם בזמן הניתוח!!! הערה צפויה למי שאינה מביאה בחשבון שהמיומה היא חלק מהרחם וככזו היא כבר פגעה ברחם במידה זו או אחרת. יש כמובן לעשות כל מאמץ כדי למזער נזק בכל מקרה, וודאי אצל מי שעדיין לא ילדה. אין זאת אומרת שלא ניתן להרות עם מיומה. הכל תלוי במיקום, בגודל המיומה, וכיוב'.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה
    חנה
    29/08/2009

יש לי שני שרירנים , אחד מהם הוא 79 מ"מ , האם ניתן להוציא אותו באמצעות היסטרוסקופיה ניתוחית ?

לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• כריתת שרירנים בהיסטרוסקופיה

פרופ' יונה תדיר
    30/08/2009

מקובל לכרות שרירן/ים בהיסטרוסקופיה עד כ-5 ס"מ, אבל אין במענה זה כדי להתייחס לשאלתך. גם אם היית כותבת שיש לך שרירן בגודל 45 מ"מ לא ניתן היה להתייחס לשאלתך. השאלה באשר להיסטרוסקופיה היא המיקום ולא רק הגודל.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה