מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותסיון10/06/2009
ליפני כחודשיים בערךקיבלתי מחזור רירי לאחר 10 ימים הופיעו לי כ חמישה ימים דימום .
הייתי אצל רופא נשים והוא אמר לי בזמן הדימום שיש ציסטה, בינתיים הציסטה התקטנה.
קיבלתי טיפול הורמונלי ועדיין לא הופיע המחזור ליפני שלקחתי טיפול הורמונלי עשיתי בדיקת הריון בדם וזה הופיע שלילי.
מה זה יכול להיות אני נפוחה ויש לי בחילות והיתכווצויות ברחם
עד היום המחזור הופיע באופן סדיר וכיום אני בגיל 39
אשמח לקבל יעוץ של רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות לשאלות
פרופ' יונה תדיר10/06/2009קשה לאמר בדרך זו מה יכולה להיות הסיבה לאוסף התלונות שלך. בדיקת אולטורה-סאונד טובה עשויה לספק חלק מהתשובות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן גדול מחוץ לרחםיעל10/06/2009
שלום,
אני רווקה בת 25. לפני כשבועיים עשיתי בדיקה גניקולוגית שיגרתית והתגלה שיש לי שרירן בגודל 130x96x127. לאחר התייעצות עם רופא בכיר וכמה וכמה בדיקות אולטרסאונד המליצו לי להוריד את השרירן באמצעות ניתוח.
יש לי כמה שאלות בעניין:
במידה ואחליט להשאיר את השרירן, מה עלולות להיות התוצאות?
האם ניתוח הוא הפיתרון הטוב ביותר בטיפול בשרירן?
האם הניתוח גורם להריסת שריר הרחם? או ששריר הרחם הו אמשהו שיכול להתחזק בהמשך, עד כדי אפשרות ללידה טיבעית?
חשוב לציין שאניני סובלת בכאבים או דימום מוגבר.
תודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן (מיומה) גדול/ה
פרופ' יונה תדיר10/06/2009השרירן שאת מתארת הוא אכן גדול. אנו רואים יותר ויותר נשים בגיל עם שרירנים בגודל זה, והבעיה אינה רק כיצד לטפל, אלא גם להיות מודע לכך שיש סכנה להווצרות שרירנים נוספים בעתיד ולדעת אם אין עוד שרירנים קטנים החבויים בעומק שריר הרחם כבר כיום.
קיימות שיטות טיפול רבות וגישות כירורגיות מגוונות למצב זה. ההחלטה הינה פועל יוצא של גודל ומיקום יחסית לדופן שריר הרחם. עליך לדעת ולהבין מדוע השארת שרירן כזה ללא טיפול אינה באה בחשבון כלל !!!
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת מיומה
יעל15/06/2009פרופ' יונה תדיר,
תודה רבה על תשובתך, שאלה לי נוספת.
לפי מה שהבנתי, לאחר הסרת מיומה שריר הרחם נהרס. האם הוא מתחזק עם השנים?
האם יהיה אפשר ללדת לידה טיבעית ולא בניתוח קיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם שריר הרחם נהרס?
פרופ' יונה תדיר15/06/2009מידת הנזק לשריר הרחם בעקבות נתוח להסרת מיומה תלויה במספר גורמים כגון גודל המיומה ומיקומה. יש מיומות (גם גדולות יחסית) אשר החיבור שלהן לרחם קטן, ולעיתים על גבעול דק, ואז אין כמעט נזק לרחם מהסרתן. יש מיומות, לעיתים קטנות, אשר מיקומן במעמקי שריר הרחם מחייב פתיחה כמעט מלאה. הדרך בה ניתן לתת הערכה לגבי מידת הנזק הצפויה היא ע"י בדיקת אולטרה-סאונד מדוייקת המתייחסת לשאלה זו. עפ פי הממיקום מוגדרת גם צורת הניתוח, בבטן פתוחה, בלפרוסקופיה, בהיסטרוסקופיה, או אולי שיטות אחרות אשר אינן כירורגיות כלל.
אשר להתחזקות שריר הרחם עם הזמן, לאחר הליך הריפוי של השבועות הראשונים אין שינוי במידת התחזקות שריר הרחם והחלטות על דרך הלידה הבאה מתקבלת על פי הנ"ל.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן שהמיומה חוזרת אחרי כריתהבת שבע09/06/2009
לפני כארבע שנים עברתי כריתת מיומה בבי"ח אסף הרופא
זה מזה כמה חודשים שאני חשה כאבים באיזור זה, כמה ימים לפני מחזור ובעת קיום יחסי מין, האם יתכן שהיא חזרה????
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה שחזרה???
פרופ' יונה תדיר09/06/2009בת שבע,
לרחם אשר ייצר בעבר מיומה (שרירן) יש נטיה לייצר עם הזמן מיומות נוספות. אכן כן. על סמך הפרטים שמסרת קשה לדעת מה קורה אצלך כיום? וחשוב מזה, מה צריך לעשות!. הדבר שכיח במיוחד בנשים צעירות (גם גילך לא ידוע) . הסיבות להווצרות מיומות רבות, גנטיות, תזונתיות, וכיוב', ומגוון חלופות הטיפול הקיים כיום מגוון אף הוא.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם שרירנישיר07/06/2009
שלום רב
אבקש לדעת כיצד מטפלים ברחם שרירני והאם זה משמעותי שהרחם במנח אחורי?
להלן הנתונים: רחם- 72X47X68 ממ
מס' שרירנים: אחורי 45X43 ממ + פונדלי 32X36X61 ממ
רחם שרירני כ- 10 שב- בימין מסה כ-6 ס"מ
אשמח להענות בהקדם והאם יש טיפול.
אני בת 51 ומזה כ- 10 חודשים אין ווסת, ואין תופעות של גיל המעבר.
ושוב תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולים לרחם שרירני (מיומות)
פרופ' יונה תדיר07/06/2009קיימות שיטות טיפול רבות כיום לרחם שרירני, כגון: ניתוחי הסרת שרירנים בלי או עם כריתת הרחם (בדרך של פתיחת דופן הבטן או בגישה אנדוסקופית, פעולות זעיר פולשניות או בלתי פולשניות לפגיעה במנגנוני החיות של תאי השרירן, טיפולים תרופתיים למיניהם (חלקם נסיוניים עדיין)ו שיטות של רפואה משלימה/אינטגרטיבית. ההחלטה אם לטפל ובמה לטפל היא פועל יוצא של תלונות, גיל, גודל השרירנים, מיקומם, וכיוב'.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץ חזקים בעקבות הוצאת שרירןבלה06/06/2009
לפני כחודש עברתי ניתוח כריתת רחם וצוואר הרחם בעקבות שרירן מאוד גדול ברחם.
בשלושת הימים האחרונים אני מרגישה כאבים מאוד חזקים בצד ימין למטה קרוב לדופן האגן, האם יתכן שאלו כאבי ביוץ (לפי החישוב זה מתאים בימים)? כמה ימים זה יכול להמשך? האם תתכן גם נפיחות קלה באזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים לאחר ניתוח
פרופ' יונה תדיר06/06/2009בלה,
כאבים לאחר ניתוח הם דבר שכיח וסיבותיהם רבות ומגוונות. הכאב אותו את מתארת בהחלט יכול להיות קשור לכאבי ביוץ (מתוך הנחה שהשחלות לא הוצאו). שינויים אנטומיים של האברים השונים עלולים לגרות לכאב בזמן ביוץ התיזמון אותו את מתארת וכאב זה עלול להמשך כ 2-3 ימים. לעיתים ביוץ מלווה בדימום קל לחלל הבטן וזה גורם לגירוי חלל הבטן ולכאב. במידה ויחמיר יש להבדק ע"י רופא/ה ולוודא שאין דבר נוסף.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן גדולדניאלה01/06/2009
שלום רב,
אני בת 29, לא נשואה וללא ילדים.
מבדיקת אולטראסאונד עלה כי יש לי שרירן 70 מ"מ תוך דופני-דופן קדמי.
קבעתי תור לרופא נשים לעוד שבוע ולבנתיים אני ממש במתח. האם ניתן בכלל להוציא שרירן שכזה?
יש לציין שאין לי דימום כבד בעת מחזור אבל אני סובלת מכאבי בטן תחתונה (מפשעה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן גדול
פרופ' יונה תדיר01/06/2009דניאלה,
את השרירין (המיומה) שאת מתארת ניתן להגדיר כגודל בינוני, אולם גילך הצעיר והיותך ללא ילדים עדיין מחייבת התייחסות זהירה במיוחד בכל הקשור למעקב ולטיפול. ודאי שניתן להסיר שרירן בגודל זה, אולם ההחלטה על הגישה אשר תגרום לפגיעה מזערית הינה פועל יוצא של מידע מדויק יותר על מיקומו יחסית לשכבות דופן הרחם. תופעת הכאב אינה מפתיעה וגם היא בד"כ פועל יוצא של המיקום.
בנשים צעירות כמוך יש לקחת בחשבון מגוון שיקולים, כגון תכניות ילודה (תיזמון) והאפשרות שממצא כגון זה עלול לחזור גם לאחר הסרתו בדרך זו או אחרת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להסברyani31/05/2009
שלום רב יש לי מיומה ברחם שגודלת כל שנה המליצו לי לעשות בדיקת אולטרסאונד בדופלר
מהי בדיקה זו האם אפשר בעזרתה לדעת מאיזה חומר השרירן
האם הבדיקה כואבת והאם שמעת על טיפול חדש שאינו דורש הסרת הרחם כדי להסיר את השרירן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקשה להסבר
פרופ' יונה תדיר31/05/2009קיימים מספר סוגים של בדיקת אולטרה-סאונד למיומות. הבדיקה החשובה היא בדיקה המתארת במדויק את מיקום, גודל, ומספר המיומות (שרירנים). חלק מבדיקות אלה לוקות לעיתים בחסר כאשר אין פירוט מדוייק של המיקום באופן יחסים לשכבות דופן הרחם ויש להקפיד על כך. לגבי בדיקת הדופלר אולטרה-סאונד. באופן עקרוני מנסים בדרך זו להגדיר את אופי זרימת הדם למיומה (לשרירן) תוך מגמה להגדיר את הרכבו וטיבו. המציאות מלמדת שלבדיקה זו ברחם (במיומה) אין חשיבות של ממש (שלא כמו בשחלות).
לעניין טיפולים משמרי רחם, יש מספר טיפולים כאלה והבחירה ביניהם הינה פועל יוצא של גיל, מיקום, תכניות ילודה, סימפטומים (כגון דימומים או כאבים) וכיוב'.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם שרירניעדי29/05/2009
שלום, בת 30 לפני חצי שנה עברתי גרידה בשבוע 12 עקב הפסקת הדופק. בא"ס ראו רחם מוגדל
72*51*57 .כמו כן נכתב "מרקם שרירני ללא שרירן מוגדר" .אין לי שרירנים כי עברתי היסטרוסקופיה והכל היה תקין.לפני 5 חודשים בא"ס הגודל והמרקם היו תקינים. אני לא מבינה מה קורה ואשמח לדעת:
-ממה גדל הרחם פתאום והאם זו תופעה חולפת או שזה יישאר כך?איזה שבוע הריון גודל זה תואם?
- האם זה יכול להפריע להרות או לגרום להפלות?
- יש לי השתנה תכופה בטן נפוחה וכאבים בתנוחות מסוימות בקיום יחסים האם זה קשור ומגדיר את המצב כחמור?
אני מודאגת כי אני ללא ילדים ומעוניינת להרות בהקדם, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רחם שרירני
פרופ' יונה תדיר30/05/2009שרון,
שאלתך מורכבת ממספר רב של שאלות אשר בחלקן מתבססות על פרשנות שגויה של תוצאות בדיקה. העובדה שעברת היסטרוסקופיה והכל היה תקין ממש אינה שוללת רחם שרירני. בהיסטרוסקופיה מתבוננים לחלל הרחם בלבד ולא ניתן לראות בדרך זו שרירנים המצויים (אם מצויים כמובן) בתוך שכבות אחרות של הרחם. לפיכך, אם נאמר בעקבות בדיקת א"ס שיש מרקם רחם שרירני (קרי, מיומות בדופן הרחם) אזי זו בדיקה אמינה ומתאימה יותר מההיסטרוסקופיה. סביר להניח שאם בדיקת א"ס זו נעשתה במהלך הריון (גם אם הדופק פסק וההריון הסתיים) יש לבצע בדיקת א"ס טובה לאחר ההריון כדי להגדיר במדויק אם יש שרירנים (מיומות) ואם כן, היכן, ומה גדלם, ומה צריך (אם צריך) לטפל.
מתוך כך ניתן יהיה להתייחס גם לשאלותיך הטובות, הנוספות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר לפי מה שאתה אומר
עדי30/05/2009ייתכן ויש לי שרירנים בדופן הרחם וזה מה שגורם לגדילה שלו. דרך אגב איזה שבוע הריון גודל זה תואם ?73*57*51 .האם יכול להיות שהם משפיעים לרעה על אברים אחרים(שחלות, חצוצרות)
איזו בדיקת א"ס טובה שציינת עליי לבקש- אגן קטן או משהו אחר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה :(יעל22/05/2009
שלום רב,
אני רווקה בת 29.
לפני מספר ימים גילו אצלי בבדיקת אולטרסאונד מיומה בגודל 16X17 מ"מ, תוך דופני, קיר קדמי.
העניין קצת קשה לי לעיכול, בעיקר בגלל שהומלץ לי להתחיל לחשוב על ילדים.
אני בהחלט מעוניינת ללדת בעתיד ולשמור על הרחם, אבל לא רוצה לעשות זאת מתוך לחץ.
רציתי לשאול מהו הטיפול שהכי מתאים לי במקרה שלי?
אני חושבת שזה קצת לא לעניין לא לעשות דבר ולחכות שהמיומה תגדל עוד.
תודה מראש,
ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה ללא טיפול
פרופ' יונה תדיר22/05/2009יעל,
הפרטים אותם את מספקת חלקיים, בעיקר באשר למיקום המדוייק. כללית ניתן לאמר שבמצבך (גיל, רווקה, מתכננת ללדת אך לא בקרוב) יש להערך בדרך נכונה לשנים הבאות. אין זה נכון לטפל (וודאי לא לנתח) בגיל זה (שוב, בנגבלת אי ידיעת המיקום המדוייק), אולם יש לקחת בחשבון כי סביר להניח שבעתיד המיומה תגדל. ניתן לנסות להתמודד עם הבעיה בדרכים נוספות, כולל המנעות מתוספת הורמונים כגלולות למניעת הריון.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון שרירן וטיפולרותם20/05/2009
שלום,
אני בת 30 ולאחרונה אני סובלת ממתן שתן בדחיפות גדולה מכרגיל ורגישות בבטן מלווה בכאבים מדי פעם. הייתי אצל רופא נשים והוא אמר שיש לי בליטה קטנה ברחם, ויתכן שזה שרירן. הוא אמר לי שזה מאוד קטן ושאני לא צריכה כרגע לעשות בדיקות גניקולוגיות נוספות, אלא רק לבדוק את בעיית השתן בבדיקות שתן ואורולוג אם צריך ולבוא עוד חצי שנה לבדיקה. האם לדעתך אני כן צריכה לעשות עוד בדיקה שקשורה לזה או להתייעץ עם רופא נוסף?
תודה
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון שרירן
פרופ' יונה תדיר20/05/2009רותם,
בכל מקרה של חשד לשרירן יש הצדקה לבצע בדיקת אולטה-סאונד. מדובר בבדיקה פשוטה, בלתי פולשנית, אשר נותנת מידע מדוייק על גודל, מיקום ומספר השרירנים (אם בכלל). כדאי לייצר מידע זה כנתון בסיס לאפשרות הסבירה שהשרירן יגדל בעתיד. על כך יתבסס טיפול, או בכלל,ומתי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה תת-ריריתמיכל19/05/2009
שלום,
אני בת 20, ולאחרונה אבחן אצלי רופא הנשים מיומה תת-רירית.
הוא הדגיש את המלצתו שאתחיל לחשוב על כניסה להריון כבר בשנים הקרובות (לפני גיל 25), שכן, לאחר מכן אני עלולה להתקל בקשיים בכניסה להריון עקב התופעה.
רציתי לדעת האם התופעה עד כדי כך מפריעה למהלך התקין של ההריון, והאם עלי להתחיל לדאוג ולחשוב על המלצת הרופא ביתר תשומת לב.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה והריון
פרופ' יונה תדיר19/05/2009מיכל,
כללית צודק הרופא שאמר את שאמר. הקשר בין מיומה להריון אינו חד ערכי, ואם יש קשר הרי הוא ודאי יותר במיומות תת ריריות מאחר וזה המקום בו משפרש ההריון. במקביל יש גורמים נוספים כגון גודל המיומה, ותופעות לוואי נלוות. בנשים צעירות קיימת נטיה להווצרות מספר מיומות ואף להישנות התופעה בהווצרות מיומות נוספות גם לאחר כריתה של מיומות. ההחלטה אם לטפל< מתי לטפל? ובאיזה גישה טיפולית לבחור? הינה כאמור פועל יוצא של גורמים רבים.
לסיכום, צודק הרופא.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים, חום ומיומהנועה14/05/2009
שלום,
אני בת 22, לפני שלושה שבועות קמתי יום אחד עם הרגשה של בטן "קשה". למחרת כבר החלו כאבים ( מעין התכוצויות) בבטן התחתונה, ופיתחתי גם חום.
הופנתי למיון נשים ושם גילו לי מיומה בגודל 7.5 ס"מ בדופן הרחם.
בביה"ח לא גילו אצלי דלקת או מחלה כלשהי ולכן הניחו שהכאבים והחום נגרמו מהמיומה.
הכאבים והחום נעלמו בהדרגתיות רק לאחר שבוע וחצי! במהלכו סבלתי מווסת קשה וארוכה (9 ימים במקום 6) בהרבה מבדרך כלל. (לקחתי אנטיביוטיקה בהוראת הרופאים).
כיום עברו הכאבים, אך עדיין ישנה רגישות בבטן התחתונה.
האם מוכרת לך תופעה שאכן מיומה גורמת לכאבים ולחום לתקופה ארוכה שכזו?
האם העובדה שהכאבים הופיעו פתאום (לא היו כלל בעבר), והווסת הקשה בפעם הראשונה יכולים להעיד על צמיחה מואצת במיוחד של המיומה לאחרונה?
תודה,
מיומה בגיל צעיר - תופעות לוואי
פרופ' יונה תדיר14/05/2009נועה,
התופעה אותה את מתארת מוכרת, ומיומה בגיל הצעיר מחייבת התייחסות הן באשר לתופעות אותן את מתארת, וחשוב מכך, לגבי פוריותך בעתיד. ממליץ לך לא להזניח את הדבר ולפנות לייעוץ הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן?אור13/05/2009
שלום רב,
אני בת 39, לא הריתי מעולם וגם לא ניסיתי.
מזה מספר שנים ידוע לי כי הרחם שלי שרירני. לפני שנה וחצי אף עברתי ניתוח מוצלח לכריתת שרירן בפתיחת בטן. השרירן היה ממוקם מחוץ לרחם ומעליו וניתן היה ממש לחוש בו דרך הבטן.
לפני שבוע עברתי הזרעה כפולה . לפני תחילת התהליך של נסיונות כניסה להריון (בחודשים האחרונים) עברתי אולטרסאונד גניקולוגי וצילום רחם שנמצאו תקינים ולא נראה בהם זכר לניתוח (כנראה שהניתוח היה ללא פתיחת חלל הרחם, אף כי לצערי הדבר אינו מצוין במפורש במכתב השחרור מביה"ח). כעת, בשבוע האחרון, אני חשה שהבטן שוב קשה ומעט מודאגת. ידוע לי כי הריון יכול "לעודד" גדילתם של שרירנים, ואני תוהה, קודם כל אם אני בהריון (אדע בעוד שבוע), דבר שני, ממה יכולה לנבוע קשיות הבטן שבוע לאחר הזרעה, והאם חזרה מחודשת של שרירנים מחוץ לרחם (כאמור-הרחם "נקי") עלולה לסכן הריון.
בתודה מראש על תשובתך,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן, כן או לא?
פרופ' יונה תדיר13/05/2009אור,
על מנת לדעת אם יש או אין שרירן יש לבצע בדיקת אולטרה-סאונד גינקולוגי.
לידיעתך, בד"כ ל ניתן לראות בבדיקה זו מה מצב הרחם הכל הקשור לניתוח שעברת בעבר (כן או לא פתוחת דופן הרחם) אלא רק את מצבו הנוכחי בכל הקשור לנוכחות שרירן עכשיו.
התקשרות הבטן לאחר הזרעה יכולה להיות קשורה לרגישותו לחומר ההזרקה, או למצבים אחרים אשר אינם קשורים. לא ניתן לתת מענה לשאלה על מקור כאב בדרך זו.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך וכל טוב!
אור14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן קטן ברחםדניאלה09/05/2009
ד"ר יתיר שלום,
לפני כשמונה חודשים הייתי בבדיקה אצל רופא הנשים שלי, בבדיקת האולטראסאונד התגלה שרירן לא גדול בדופן הרחם, שככל הנראה גורם לרחם שלי להיות קמור.
רופא הנשים שלי אמר שאין סיבה לדאגה ושאני צריכה להיות במעקב פעם בחצי שנה.
אוסיף שלפני שלוש שנים עשיתי ניתוח לפרסקופיה להוצאת ציסטה בשחלה.
זמן מה לאחר הבדיקה אצל הגניקולוג עברתי להתגורר בחו"ל (ארה"ב). הייתי מעוניינת להמשיך ולעקוב אחרי השרירן,אך לצערי לא אוכל להגיע לביקור בארץ בקרוב.
שאלתי היא מהו המונח הרפואי באנגלית של שרירן, עלי לדעת את המונח המדוייק על מנת שאוכל להגיד לרופא החדש מהי בדיוק הבעיה שלי (לפי הבנתי לא נהוג לערוך בבדיקה שגרתית אולטראוסנד ועל כן עליי להגיד שיש לי צורך מיוחד בזה)
בנוסף האם עליי להגיד לו על ניתוח הלפרסקופיה? האם ייתכן ויש קשר בין הציסטה לבין השרירן?
בתודה מראש,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרגום לאנגלית
פרופ' יונה תדיר09/05/2009דניאלה,
לשאלתך, המונח הוא : Uterine Fibroid - Leiomyoma
כדאי להזכיר את הלפרוסקופיה.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במיומהפרש סיגלית07/05/2009
אני נשואה+2 ולא מעוניינת בעוד ילדים.
יש לי מיומה בגודל 14 שבועות.
מה הטיפול המומלץ שבעיקר שומר על בריאותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולים במיומה
פרופ' יונה תדיר07/05/2009סיגלית,
מיומה בגודל שאת מתארת היא גדולה ומצדיקה טיפול. התשובה לשאלתך עשויה להיות מגוונת וארוכה. יש כיום מגוון רחב של טיפולים, כירורגיים ושמרניים, תרופתיים ו/או זעיר פולשניים, כגון צינתור כלי הדם, או אפילו דיקור סיני. הכל תלוי בגיל, בסימפטומים, וברצונות שונים של כל אשה כלפי הרחם שלה... ניתן להציע מספר חלופות טיפול ולתת מענה לשאלות כגון: היכן השרירן/ים נמצא/ים? האם המיקום קשור לתופעות מהן סובלת האשה? מה משמעות השרירן לגבי מצבה הבריאותי? פוריותה? (מה שלא רלוונטי לגביך) , האם טיפול חייב להיות ניתוחי? האם רצוי לנתח בגישה שמרנית רגילה, או זעיר פולשנית? האם לכרות את השרירן או את הרחם? האם נכון לטפל ע"י צינתור כלי הדם? או בתרופות? מה מקומה של רפואה משלימה?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)