פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• פוליפ או שרירן
    ליבי
    29/10/2009

שלום רב,
    אני בחורה בריאה בת 28 אחרי 2 לידות והריונות רגילות ובריאות

לפני כחודש וחצי עברתי הפלה טבעית בשבוע 6
    ביצעתי US לאחר מחזור ראשון לאחר ההפלה

המימצאים בקרן ימין של הרחם הקידמי ממיצא בגודל 14 מ"מ
    המתאים לפוליפ או שרירן..

האם זה מה שגרם לי להפלה?
    מה זה אומר על מצבי?
    אני מאוד רוצה הריון עכשיו האם זה ימנע ממני כניסה להריון????
    איך נגרם פוליפ או שרירן ברחם??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ או שרירן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ או שרירן

פרופ' יונה תדיר
    29/10/2009

לא ניתן בדרך זו לאמר אם מדובר בפוליפ או שרירן, ו/או אם גורם זה "אשם" בהפלה שעברת. יש להוועץ במומחה/ית על מנת להחליט מה לעשות, ו/אם יש צורך לעשות טיפול כלשהוא.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים לשרירן?
    כרמית
    28/10/2009

שלום ד"ר
    אני בת 30 . בשנה האחרונה עברתי טיפולי פוריות באמצעות זריקות מונוגון

. כתוצאה מאחד הטיפולים סבלתי מגירוי יתר שחלתי שבעקבותיו אושפזתי וביטני התנפחה למימדים של אישה הרה בחודש שמיני.

הפסקתי את טיפולי הפוריות לאחר הגירוי שהתרחש לפני כתשעה חודשים.
    ושוב התחלתי טיפול לפני כשלושה חודשים. טיפולים שךא צלחו.
    בחודש האחרון , בו נחתי מהטיפול אני רואה שבטיני נפוחה. כך גם מכריי שואלים אותי אם אני בהריון. הווסת שלי מלווה באבים חזקים בבטן ובדימומים שמלווים בקרישי דם.
    מה זה?
    ומה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים לשרירן?

הוספת תגובה

• בטן תפוחה בעקבות טיפולי פוריות

פרופ' יונה תדיר
    28/10/2009

התופעות שאת מתארת מוכרות כחלק מתופעות לואי של גירוי יתר שחלתי בטיפולי פוריות, אולם אין לכך קשר לשרירני רחם, נושא פורום זה. ניתן להרחיב רבות בנושא זה אך אין זה המקום המתאים.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרסקופיה לכריתת שרירן
    איילת34
    28/10/2009

שלום,
    אני אמורה לעבור לפרסקופיה להסרת שרירן אינטרמוראלי בגודל של כ-5 ס"מ
    יש לי עודף משקל של כ-15 ק"ג, ושומן בטני.
    האם ישנו סיכון גדול יותר להדבקויות או קושי אחר בניתוח / פגיעה באיברים פנימיים בגלל עודף המשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    לפרסקופיה לכריתת שרירן

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה לכריתת שרירן

פרופ' יונה תדיר
    28/10/2009

כל ניתוח במבנה גוף שמן הוא קשה יותר, הן למנתח/ת והן לאשה, אבל אין בכך כדי לגרום ליותר הדבקויות.
    אשר לקושי הניתוח עצמו, במקרה שלך, הדבר תלוי במיקום השרירן ויהיה עליך לקבל מענה מהרופא/ה המנתח/ת.
    פרופ' יונ התדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן קידמי
    rot
    27/10/2009

הייתיח אצל רופא נשים, ופעם ראשונה שאני שומעת שיש לי שרירןבקיר קידמי בקוטר 2.78 ס"מ

מה זה?
    האם זה סרטני?
    זה יכול להעלם לבד?

האם הוא יכול לגרום לכאבים....?

אני לחוצה
    מודה לך מאוד על תשומת ליבך

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן קידמי

הוספת תגובה

• שרירן קדמי

פרופ' יונה תדיר
    27/10/2009

צר לי על היותך לחוצה, אולם אין בשאלתך אף לא קצה חוט היכול לסייע במתן מענה רציני. לא גילך, לא סיפטומים מהם את סובלת, לא על עברך המילדותי או תכניותיך בכוון זה, ועוד כ 5 שאלות שניתן להציב בקשר זה. שרירן מצטמק לבד כאשר מגיעים לגיל המעבר, ולכן העבר מידע על גילך גם לא יכול לסייע בכוון זה.
    ביום ג', 3.11.09, בשעה 19:00 יתקיים ערב הסברה במרפאת המרכז לשרירני רחם (מיומות) בבי"ח בילינסון באולם ההרצאות בבי"ח לנשים. שם תוכלי אולי לשמוע יותר על שרירני רחם, איבחון וטיפול. ההשתתפות במפגש ללא תשלום אך יש להירשם בטלפון 03-9377680 או במייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה את הפרטים שתוכל לעזור לי

rot
    28/10/2009

אני בת 35+עברתי שתי לידות .. הריון ולידה תקינים לחלוטין.
    לפני שנה עברתי ניתוח הוצעת ציסטה שחלתית.. וכיום אני סובלת אנדומטריוזיס.

ובבדיקה אחרונה רופא נשים (חדש) אמר שיש לי שרירן בגודל 2.78 ס"מ

ובאולטא סאנוד לפני כמה 3 חודשיים לא ציינו זאת. וגם רופא נשים שלי לא ציין אף פעם.

יש לי כאבים בצד השמאלי של הבטן התחתונה וזה מקרין לי כאבים לרגל שמאל.
    יכול להיות מהאנדו ומהשרירן...?

האם זה סרטני?
    זה יכול להעלם לבד?
    השימוש בגלולות יכל להעלים זאת?

מודה לך מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לתוספת

פרופ' יונה תדיר
    28/10/2009

שרירן לא יעלם ללא טיפול אלא רק בנשים הנגיעות לגיל המעברף מה שרחוק עדיין בגילך. השרירן המתואר על ידך אינו גדול מאד ולא סביר שהוא אינו שפיר. אשר להחלטה אם לטפל? ובמה לטפל? זה תלוי במיקום ובסימפטומים וזאת יהיה עליך להגדיר עם הרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרסקופיה
    נועה
    25/10/2009

אני בת 32 , התחלתי טיפולי פוריות על רקע שחלות פוליציסטיות ונשלחתי להיסטרסקופיה אבחנתית שבה נראה שרירן 1.5X1ס"מ חלק על גבעול רחב הרופא המליץ על היסטרסקופיה ניתוחית על מנת להוריד את השרירן. אני שבוע וחצינ לאחר הבדיקה ועדיין יש לי הפרשות חומות יש צורך לפנות לרופא? האם ההיסטרסקופיה הניתוחית מתאימה? ואחרי כמה זמן אני יכולה להמשיך בטיפולי פוריות?

לקביעת תור
    סגירה
    היסטרסקופיה

הוספת תגובה

• אחרי היסטרוסקופיה

פרופ' יונה תדיר
    27/10/2009

המענה לשאלותיך אינו בהכרח יכול להתאים למצבך מאחר והוא מתבסס על מידע אשר מתואר בבדיקה סובייקטיבית, קרי, אין לה מסמך רפואי המתאר את המצב המדויק. כללית ניתן לאמר ששרירן הבולט אל תוך חלל הרחם ניתן להסרה (חלקית או מלאה) בהיסטרוסקופיה ניתוחית. מה מידת החדירה של השרירן לעומק דופן שריר הרחם וודאי הוגדר בבדיקת אולטרה-סאונד. לעניין ההפרשות, הדבר אפשרי לאחר היסטרוסקופיה, אולם לא ניתן לאמר בדרך זו עד כמה ועד מתי מאחר וגם זה מאד סובייקטיבי למה שעברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם
    קרולין(כינוי)
    20/10/2009

שלום רב,

לפני שאלתי ברצוני לומר לך תודה על העצות שאתה נותן הן עוזרות מאוד.

לפני כשנתיים בערך עשיתי ניתוח פתיחת בטן להוצאת המיומות המרובות שהיו בתוך הרחם מחוץ לרחם ומסביב לרחם. אך חזרו לצערי 4 שרירנים מפני שאני מנסה כבר שנה להרות וללא הצלחה ולפי המלצת הרופאת נשים לעשות צילום רחם ובדיקות דם שונות, אך במגביל שבעלי יעשה בדיקת זרע
    אני מאוד חוששת מהבדיקה ואמרו לי שהיא מאוד כואבת מה ההשלכות של הבדיקה? העם היא יכולה להזיק?
    אשמח שתענה לי על השאלה

בתודה מראש קרולין.

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם

הוספת תגובה

• צילום רחם לאחר נתוח שרירנים

פרופ' יונה תדיר
    20/10/2009

צילום רחם הינה בדיקה חשובה כאשר נעשית לאחר ניתוח שרירנים, וכחלק מבירור מצבו של רחם, בכל הקשור לכושר הפוריות. יחד עם זאת, אין זו בדיקה שגרתית למצב רחם שרירני. פרט לכאב קל עד בינוני, לאחר ביצוע הבדיקה לא אמורים להיות סיבוכים ולעיתים היא אף משפרת את כושר פוריותו של הרחם (כשטיפה לחצוצרות וכיוב'). מאידך יש להבהיר כי יש לבצע בדיקה קפדנית של המקרים האשר בהם יש הצדקה לביצוע הבדיקה וודאי לא כבדיקה ראשונה, מספר שנים לאחר ניתוח, ולא לפני בדיקת אולטרה-סאנד קפדנית ואיכותית.
    פרופ' יונה תדיר
    נ.ב. תודה להתייחסותך לאיכות תשובותי. במבוך חומר המצוי באינטרנט ואשר עלול לבלבל לעיתים, שמחתי לקבל משוב זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש נשים - שרירני רחם (מיומות)

פרופ' יונה תדיר
    20/10/2009

בהמשך למענה הקודם, ראוי לציין כי ביום ג', 3.11.09, בשעה 19:00 יתקיים ערב הסברה במרפאת המרכז לשרירני רחם (מיומות) בבי"ח בילינסון באולם ההרצאות בבי"ח לנשים. בערב ההסברה ידבר הצוות על קשת רחבה של טיפולים המבוצעים כיום, החל מהסרת מיומות בגישות כירורגיות זעיר פולשניות או קונבנציונאליות תוך שימור הרחם והפוריות; צנתור כלי דם לחסימת אספקת הדם לגידול הגורמת להתכווצותו; טיפולים תרופתיים - הורמונאליים הגורמים להצטמקות נפח הגידול; ועד ניתוח הסרת הרחם לנשים".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע פרופ' תדיר

נוני
    22/10/2009

סוף שבוע נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה בחצוצרה
    אורה
    16/10/2009

שלום.
    אני בחורהבת 28. נתגלתה אצלי ברחם מיומה בדול 1X1 ס"מ.
    הבעיה העיקרית היא שהמיומה ממוקמת בדיוק ביציאה מהחצוצרה לרחם. צד ימין.
    הגניקולוג שלי אמר שאין לי מה לדאוג, מה שנשמע לי לא מרגיע במיוחד,
    ושברגע שאגיע לשלב בו ארצה להיכנס להריון, אבדק בנושא, ותיבדק אופציה של ניתוח.

אני די מבוהלת.

מה המשמעות של המיקום? האם יש הפחתה של 50% ביכולת הכניסה שלי להריון?
    האם במידה ואצטרך ניתוח יהיה זה ניתוח הכולל חיתוך של הבטן בגלל שהמיקום עמוק?
    האם יש עוד שאלות חשובות שלא שאלתי מפאת חוסר ידע ותוכל להתייחס אליהן בבקשה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה בחצוצרה

הוספת תגובה

• המשך למיומה בחצוצרה

אורה
    16/10/2009

יש לציין כי אני לוקחת גלולות, יש מדי פעם כאבים וגם דימום קל באמצע החודש על אף הגלולות.
    אם תוכל בבקשה להתייחס להשלכה של הפסקת נטילת גלולות, כמו גם הדימומים הקלים, אני אודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה באיזור החצוצרה

פרופ' יונה תדיר
    16/10/2009

שאלותיך טובות ומתארות מצב ייחודי אשר ספק אם ניתן להתייחס אליו בצורה רצינית בדרך זו. אנסה אם כך לענות בקווים כלליים אשר אינם בהכרח רלוונטיים למצבך. מיומה בגודל 1 ס"מ היא קטנה, אולם לאור גילך הצעיר סביר להניח שהיא תגדל עם הזמן. קצב הגידול אינו ניתן לחיזוי. הגדרת המיקום "בחצוצרה" (כדבריך) אין בה די ויש צורך להגדיר מיקום מדוייק יותר בשכבות הרחם ומעקב מקצועי מסודר. יש גם הצדקה לברר אם אין עוד מיומות קטנות ולצורך זה יש צורך לעשות שימוש במיכשור אולטרה-סאונד מתקדם וידיים מיומנות. כל יתר הדברים הקשורים בגלולות, הפסקתן, חלופות למניעת הריון וכיוב' ראויה לדיון מקצועי עם הרופא/ה המטפל/ת.
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן אחורי
    candez
    16/10/2009

אני בשבוע 20, ואתמול לאחר סקירת מערכות מורחבת, נמצא שרירן אחורי בגודל של 37 מ"מ.
    בשבוע ה 6 , נמצא השרירן (לא ידענו אז את מיקומו בגודל של 15 מ"מ).
    האם זה מסוכן להריון?
    איך זה יכול להשפיע על ההריון?
    מה יש לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן אחורי

הוספת תגובה

• עוד פרטים

candez
    16/10/2009

שכחתי לציין שאני בת 32 והריון שני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן בהריון

פרופ' יונה תדיר
    16/10/2009

מדובר בשרירן קטן יחסית והעובדה שגדל במהלך ההריון עד כה היא צפויה. במימדים אלה אין זה סביר שהשרירן יגרום לסיבוכים מיוחדים (פרט לכאבים - אולי - מידי פעם). על מנת לוודא שמקור הכאבים (אם יהיו) מהשרירן, כדאי להיום בקשר עם הרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לפני כריתת רחם
    נורית
    14/10/2009

אני במעקב אחר מיומה שלאחרונה גדל מ-57/65 ל-92/70 .הדימומים פחתו , תכיפות מתן שתן רק בשעות היום (אני גם שותה הרבה) וחוץ מתחושת תעוקה ובטן נפוחה ( כחודש שלישי של הריון ) אני חשה בטוב. אני מאד מתלבטת האם לעבור את הכריתה או לא .אשמח לדעת מהן ההשלכות של גדילת המיומה.

בתודה מראש
    והמשך יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לפני כריתת רחם

הוספת תגובה

• האם לטפל?

פרופ' יונה תדיר
    14/10/2009

נורית,
    אין כמעט אף קצה חוט בשאלתך העשוי להוביל למענה רלוונטי לבעייתך. ההחלטות אם לטפל ו/או במה לטפל (מתוך מגוון רחב הקיים כיום) הוא פועל יוצא של נתונים כגון גיל, מיקום מדוייק בשכבות הרחם, סימפטומים, תכניות ילודה, וכיוב'.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ברחם לאחר הריון
    מירי
    12/10/2009

שלום
    אני בת 32 ילדתי לפני שנה, בהריון היתה לי מיומה די גדולה של 8 ס"מ. ללא כאבים ללא דימומים רק באולטרסאונד רואים שהיא קיימת. אחרי הלידה המיומה קטנה לגודל של 6/4 ס"מ וישנה עוד אחת בגודל 2 ס"מ. יש לי בטן בולטת כנראה בעקבות זה. גם היום אין לי שום סימפטומים של כאב או דימום אך אני רוצה להסיר אותם,שאלתי היא כזאת: האם היום זה בטוח לעשות הסרת שרירנים מבלי לפגוע ברחם? האם זה יכול לעכב הריון בעקבות הסרת המיומה? והאם היא תצמח שוב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה ברחם לאחר הריון

הוספת תגובה

• מיומה לאחר הריון

פרופ' יונה תדיר
    13/10/2009

מירי,
    שאלותיך מצוינות, אולם לצערי לא ניתן להשיב עליהן מאחר ואין פרטים על מיקומן המדויק בשכבות הרחם. יש כיום גישות שונות, ניתוחיות, זעיר פולשניות,ואחרות, לטיפול שמרני ו/או והסרה של המיומות (השרירנים) . אולם לשם כך יש לדעת מה מיקומן המדוייק יחסית לשכבות דופן הרחם. מידע זה היה בו כדי לסייע במתן תשובת מדוייקת יותר. ולשאלתך הכללית על סיכוי להופעה מחודשת של המיומות, אכן, קיימת אפשרות כזו, ולשם כך כדאי לדעת אם יש מיומות קטנות נוספות, אף כי אין בכך כדי למנוע הישנות התופעה בטווח הארוך.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן
    טולטול
    12/10/2009

יש לי שאלה מזה שרירן פונדלי גדול ? האם זה מהווה בעיה להריון?אמרו לי שהוא נמצה בדופן של הרחם

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן

הוספת תגובה

• מיקום שרירן

פרופ' יונה תדיר
    12/10/2009

כל שרירן נמצא בדופן הרחם. זה טיבו, לכן נקרא שרירן, כי מוצאו משריר הרחם. פונדלי מקורו בגג הרחם. כל יתר השאלות אמורות להתייחס לגופו של עניין וקשה לתת מענה ללא פרטים.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם שרירן פונדלי יכול להסתיר

טולטול
    13/10/2009

יש לי שאלה הבטא שלי כבר עלתה ל 2305 שהיא היתה 1761 לא נצפה שק הריון אבל נצפה שרירן גדול פונדלי האם יש את האפשרות שהשרירן מסתיר? או שזה מוקדם מידיי לראות את שק ההריון והעובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן והריון - כאבים
    יעל
    11/10/2009

שלום,
    אני בת 32, בהריון בשבוע 7+4.
    לפני שנה וחודשיים ילדתי . בתחילת ההריון הייתי עם שרירן בגודל 1 ס"מ וחודש אחרי הלידה השרירן גדל ל 3.5 ש"מ במהלך ההריון הייתי בשמירה החל משבוע 27 בגלל הכאבים והצירים המוקדמים .

מאז ועד לפני חודשיים השרירן גדל לכ8 ס"מ. אני מניחה שמאז הוא גדל עוד כי הבטן שלי ענקית (יש קצת שומן, אבל ממש הריונית)
    יש לי כאבים כמו סכינים בבטן התחתונה בצד, וכשאני שוכבת על הגב, צד שמאל של הבטן גבוה יותר מצד ימין באופן די משמעותי.

התור שלי לרופא, לאישור הריון תקין מיועד ל -19.10.
    1. האם ללכת למיון בריאות האשה
    2. האם יש אפשרות לקבל שמירת הריון בשבוע כל כך מוקדם בכדי לשמור על ההריון?
    3. הבנתי משלושה רופאים שהייתי אצלם שההריון לא יהיה פשוט אם בכלל נצליח להגיע לסופו....

תודה רבה, אני ממש מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן והריון - כאבים

הוספת תגובה

• שרירן בהריון

פרופ' יונה תדיר
    11/10/2009

בהעדר פרטים על מיקום השרירן, גודלו המעודכן, ומידע על תקינות ההריון, כל הערה או הצעה תהיה בלתי רלוונטית. לא ניתן לאמר לך אם לפנות למיון בריאות האשה או לא מאחר ולא ניתן לדעת מתאור זה מה טיבם של הכאבים ומה סיבתם.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה זה דחוף
    טולטול
    10/10/2009

אני בת 25 גילו אצלי שרירן לפני כמה חודשים בגודל 3.5 סמ לפני כשבועיים גיליתי עקב בדיקת בטא שאני בהריון בהתחלה ההריון יתפתח לאט וכרגע הוא עומד על 1448 (בדיקה לפני 3 ימים) לפני הבדיקה האחרונה עשו לי אולטרסאונד ואמרו לי שיש לי שרירן גדול שהוא 5 סמ (גדל) וראו שק קטן ממש ליידו אחרי הבדיקה חשתי בכאבים חזקים ויצאלי גושי דם (אחרי שלא קיבלתי 4 חודש ) נסעתי למיון ושם בדקו אותי ואמרו לי שייתחן וזה הפלה טיבעית (חשוב לציין שהשרירן מקומו בדופן של הרחם בצד )
    אמרו לי שגם אני צריכה לעשות בטא לראות שזה ירד עשיתי והתוצאה רק עולה האחרונה היתה לפני 3 ימים כמו שכתבתי כרגע אני נותלת אנדומטרין שהייתי עם דימומים לא ראו שק יש את האפשרות שהשרירן מחביא את ההריון? האם השרירן יכול לעשות בעיות בהריון? האם שרירן גורם לדימומים בהריון ? ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה זה דחוף

הוספת תגובה

• שרנרנים והריון מוקדם

פרופ' יונה תדיר
    10/10/2009

שאלתך מורכבת וקיימת בה דינמיקה של בדיקות העושיות להשתנות מיום ליום ולפיכך ספק אם מתאימה לדיון וטיפול בדרך פורום באינטרנט. עלייך להוועץ ברופא/ה המטפל/ת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שרירנים ברחם
    ענבל
    08/10/2009

היי
    אני בחורה בת 30 והשבוע לאחר בדיקת אולטרסאונד
    התבשרתי שיש לי 2 שרירנים האחד בגודל 41*72 מ"מ
    והשני בגודל 56*62
    בנוסף כואב לי באזור הרחם והשחלות - הכאבים באים בגלים
    הרופאה שלי אומרת שהכאבים הם תוצר פסיכולוגי ולא משהו שהשרירנים יוצרים
    רציתי לדעת כמה דברים: האם הכאבים צריכים להיות?
    והאם השרירנים עלולים להוות בעיה בכניסה להריון? (מעולם לא נכנסתי להריון)
    האם הם מפריעים למהלך תקין של הריון?
    האם עליי להתרחק מחימום המקום כמו: ג'קוזי, שמש בשעות המסוכנות, אמבטיות חמות וכד'?
    האם שרירנים הם שכיחים בגיל שלי (30)?
    בתוצאות הבדיקה נכתב "שרירן סבסרוזי" - מה זה אומר בעברית..?
    אודה להתייחסותך
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    2 שרירנים ברחם

הוספת תגובה

• שני שרירנים ברחם,

פרופ' יונה תדיר
    09/10/2009

מענה לשאלותיך, והן רבות, מחייב מספר עמודים של כתיבה אשר חלקם אולי אינו רלוונטי מאחר והמידע המופיע בשאלה חסר פרטים. לפיכך אנסה לתמצת. השרירנים שכיחים מאד באופן כללי ושכיחים יחסית גם בגילך. הם עלולים לגרות לקושי בכניסה להריון אף כי אין הכרח בכך. הדבר תלוי במיקומם המדוייק יחסית לשכבות הרחם. הם עלולים גם לבוא לידי ביטוי בהריון בד"כ בצורה של התקפי כאבים.
    כל אותם דברים שהעלית (חמיום, קירור, שמש, וכיוב') אינם רלוונטיים לשינוי המצב.
    ההחלטה מה לעשות (לעקוב? וכיצד? לטפל? באיזו שיטה?) הינו נושא לדיון מעמיק עם רופא/ה מומחה/ית מאחר וגודל השרירנים כמתואר בשאלתך נמצא על גבולות הצורך למתן מענה של ממש. זאת, בין היתר, תוך ידיעה ברורה שהשרירנים (במיוחד לאור גילך הצעיר) ימשיכו לגדול.
    בהצלחה,
    פרופ' יינה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שרירנים ברחם

ענבל
    09/10/2009

שבת שלום
    האם השרירנים נחשבים גדולים? 72*41 מ"מ 62*56 מ"מ

בנוסף נכתב בממצאי הבדיקה: "בשרירן הודגמו זרימות בתינגודת R.I 0.60
    בנקודה נוספת 0.62"
    מה זה אומר...?
    זה טוב זה רע, אפשר לחיות עם זה?

שוב תודה..
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שרירנים ברחם

ענבל
    09/10/2009

שבת שלום

בנקודה נוספת 0.62"
    מה זה אומר...?

שוב תודה..
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שרירנים ברחם

ענבל
    09/10/2009

שבת שלום

בנקודה נוספת 0.62"
    מה זה אומר...?

שוב תודה..
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרימות דם לשרירן

פרופ' יונה תדיר
    10/10/2009

בהמשך למענה הראשון ניתן רק לאמר שזרימות הדם אינן מוסיפות הרבה ולכן ספק מה מידת חשיבותן, לצד פרטים אחרים חשובים יותר עליהם ניתן מנה חלקי בתשובתי הראשונה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיצה ברחם ארכית
    דנה
    06/10/2009

לפני כ-4 שנים בסקירת מערכות, התגלתה אצלי מחיצה ברחם. מאז, ילדתי ויש לי ילדה בת 4.
    בשלושת החודשים הראשונים, הייתי בשמירת הריון עקב דימומים ועברתי ניתוח קיסרי.
    אני רוצה להיכנס להריון, אך חוששת שמא המחיצה תעכב את הכניסה להריון.
    מה דעתך? האם עליי להסיר את המחיצה? האם מחיצה יכולה לגרום לאי-פריון או שניתן להיכנס להריון ורק לקחת בחשבון שיתכנו הפלות וכד'.
    אני מאוד מודאגת וחרדה, אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מחיצה ברחם ארכית

הוספת תגובה

• מחיצה ברחם

פרופ' יונה תדיר
    06/10/2009

ההריון והלידה הקודמת היתה עם אותה מחיצה. אם כך, ממה החשש?
    ניתן לנתח מצב זה אולם לא כדאי לגעת במצב דברים כמו שלך, לפחות לפי תיאורך זה.
    חג שמח.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה