מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן 8 ס"מיעל12/12/2009
בהריון שבוע 27 , עם שרירן 8 ס"מ , לאחר הלידה מעוניינת להוציא את השרירן, האם ניתן להוציאו בשיטה הלפרסקופית. וכמה זמן לאחר הלידה ניתן להוציא את השרירן, והאם אחרי ניתוח כזה ניתן שוב להרות או שצריך להמתין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בהריון
פרופ' יונה תדיר12/12/2009אכן, לא מטפלים בשרירן בהריון (גם לא במהלך ניתוח קיסרי אם מגיעים לכך מסיבה זו או אחרת). בתקווה שיסתיים בטוב יש להמתין מספר חדשים ולהחליט על הטיפול (כורורגי או אחר, לפרוסקופי או אחר) על פי הגודל והמיקום לאחר שהתכווץ. ודאי שניתן להרות לאחר מכן ומשך ההמתנה הינו פועל יוצא של גודל ומיקום, קרי עומק פתיחת דופן הרחם במהלך הניתוח.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצריעל10/12/2009
שלום!
אני בת 29, לפני כשנה התגלה אצלי שרירן ברחם בגודל של כ 7 ס"מ.
המחזור שלי מאז ומתמיד היה סדיר, 28 ימים בדיוק.
החודש לראשונה הופיעה הווסת כעבור 21 ימים (הקדימה בשבוע).
אני לא נוטלת גלולות. האם ייתכן שהדבר קשור למיומה?
(יש לציין שאני עוברת טיפולים של דיקור סיני)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור קצר ומיומה
פרופ' יונה תדיר10/12/2009יעל, שרירן בגודל כ 7 ס"מ לבחורה צעירה בגילך נחשב לשרירן גדול (יחסית) ומיקומו המדוייק חשוב לא פחות מכך. בהחלט יתכן קשר בין הופעת הדימום הווסתי מוקדם יותר מהרגיל ובהחלט יתכן שעם הזמן גם תיגבר כמות הדימום. לשרירנים יש נטיה לגדול מהר יותר בנשים צעירות כמוך וגם זה צריך להילקח בחשבון בראיית טיפול הבחירה, משום שהדבר עלול לגרור פגיעה משמעותית יותר ברחם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי בטן-מיומהאיילת3407/12/2009
שלום
בסיטי בטן נמצא " רחם מוגדל עם מיומה בקיר קדמי ובפונדס בקוטר של עד כ-8.5 ס"מ עם מרקם בלתי הומוגני.גבולות הרחם חלקים השומן סביבו שמור. המבנה הגרמי שמור".
תוכל בבקשה להסביר לי את הממצאים?
מה הכוונה בבלתי הומגניים? האם אמור להדאיג?
אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה שאינה מתאימה
פרופ' יונה תדיר07/12/2009בדיקת CT אינה בדיוק בדיקה למיומה ברחם. הבדיקה המתאימה יותר היא בדיקת אולטרה-סאונד וחשוב שתהיה בדיקה מקפת אשר בה יוגדרו בדיוק הממצאים, כולל מיקום מדוייק של השרירנים (מיומות). לא ברור עם יש שתי מיומות? או אחת? כנראה אחת...?? שאלת המירקם מורכבת ואינה ניתנת למענה על סמך בדיקה זו, וגם לא שיקולים נוספים של טיפול (אם צריך? ומה הוא? בהעדר פרטים על סימפטומים, גיל, תכניות ילודה וכיוב'.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ תדירשולי02/12/2009
יש לי מיומות לא גדולות אך סבלתי מדימומים קשים טופלתי על ידי רופא שנתן לי כדורים להרגעת כאבים והפחתת הדימום ..לאחר חודש התחלתי דיקור סיני במשך 5 חודשים וכל אותם 5 חודשים לא היה לי מחזור שהרגשתי מעולה (בת 48) ללא ילדים ואין לי כוונה להביא אך לא רוצה להוציא את הרחם ...לציין שהשבוע קיבלתי מחזור..האם זה אמור להלחיץ אותי מחדש לגבי המיומה או פשוט לתת לזה לצאת החוצה ולראות מה קורה בשבועיים הקרובים?? אשמח לדעת מה מומלץ האם זו תופעה מוכרת שהמחזור חוזר אחרי דיקור סיני ..האם להמשיך את הדיקור מה עלי לעשות לדעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינוי מחזור בעקבות דיקור סיני
פרופ' יונה תדיר02/12/2009שינוי מחזור בעקבות דיקור סיני יכול להיות קשור ויכול בגילך גם לא להיות קשור. אנו נוטים להאמין שיש קשר ולכן מטפלים גם לעיתים במיומות ע"י דיקור סיני. יחד עם זאת, ללא בדיקות הורמונליות ומידע יותר מדויק על מיקום וגודל המיומות לא ניתן להשיב לשאלתך.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהsimha01/12/2009
מה הסיכוי למיומה להפך לממאירה.כשיש במשפחה הקרובה והרחוקה מחלות סרטן.אבא נפטר מסרטן בכבד לדודה בשד ולסבתא ברחם.
מיומה וסרטן
פרופ' יונה תדיר02/12/2009ישנם מספר מאפיינים למיומה אשר מהווה למעשה גידולך סרטני של הרחם. גיל האשה, קצב גידול המיומה, נוכחותה לפרק זמן קצר או ארוך, ולעיתים גם בדיקות דימות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה אינטרמורליתקידמיתsimha29/11/2009
היום בבדיקת u.sקיבלתי תשובה שיש לי מיומה אינטרמורלית קדמית 10x10 ומיומות קטנות נוספות.מה זה מיומה ומה הטיפול.
מיומה אינטרה-מורלית קדמית
פרופ' יונה תדיר29/11/2009מיומה או שרירני רחם בעברית (Myoma, Leiomyoma, Uterine Fibroids) ידועים כגידולים שפירים שכיחים. כאחת מכל שתי נשים בגיל 25-50 מפתחת גידול זה, ומרביתן כלל אינן מודעות לכך. כמחציתן תזדקקנה לטיפול במהלך חייהן, קרי, אחת מכל ארבע. גידול זה בא לידי ביטוי בצורות שונות החל מדימומים חזקים, חולשה כללית עקב חסר דם (אנמיה), לחץ על שלפוחית השתן ואברים אחרים, כאבים, וכלה בבעיות פוריות, הריון, או לידה. מיומה אינטרה-מורלית מתאר את מקום הימצאותה בדופן הרחם. הגודל של 10X10 ס"מ הוא די גדול. ההחלטה אם לטפל וכיצד הינה פועל יוצא של גורמים רבים כגון גיל האשה, תכניות ילודה, סימפטומים, (כגון דימומים) ועוד ועוד, וזאת. מתוך מגוון רחב של טיפולים הקיימים כיום.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ברחם במהלך הריוןממיק18/11/2009
שלום, אני בשבוע 17 להריון, בשבוע 11 התגלה אצלי ברחם עקב דימום המטומה יחסית גדולה,
בשבועיים האחרונים יש לי דימום חום ולאחר בדיקות נאמר לי לנוח יותר מהרגיל, העובר גדל ואין כל בעיה איתו, היום בבדיקת אולטסאונד מי השפיר שלי נראו לא נקיים ועלה בבדיקה שיתכן ויש לי מיומה ברחם.
שאלתי היא האם יתכן שבהריון מתפתחת מיומה והאם זה מסוכן לעובר ולהתפתחותו? יש לי סיבה לדאגה?האם זה יכול לגרום למומים בעובר והאם זה בסדר שיש דם בשק ההריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
WOW אוסף שאלות על הריון
פרופ' יונה תדיר18/11/2009שאלותיך טובות, אך נראה כי חלקן מבוססות כנראה על מספר הבנות שגויות.
לא כל כך ברור אם אכן, התגלתה המטומה בהריון, ואם כן, היכן היא ממוקמת? מה גודלה? האם נספגת? וכיוב'... ספק אם יש קשר בין "תאוריה זו" או אולי "אבחנה זו" לבין מיומה ברחם.
באולטרה סאונד לא רואים מים נקיים או מים שאינם נקיים. באולטרה-סאונד רואית החזרי קול המרמזים על מידת עכירות אשר טיבה אינו ברור.
יתכן ויש לך מיומה ברחם אשר ספק אם היא קשורה לתאורים הנ"ל. יתכן והיתה לפני ההריון וגדלה במהלכו, ואולי אין לך מיומה. את זה ניתן במידה רבה של וודאות לברר כיום (לא על מה היה או לא הניה בעבר, אלא מה קורה היום.
ושאר לשאלות על מיומה והעובר: מיומה אינה גורמת למומי עובר אך עלול לגרות לסיבוכי הריון אחרים. כאמור, אם יש או אין מיומה ניתן וצריך לאבחן. ואשר לדם בשק ההריון, מסופקני אם זה מה שיש לך.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור למיומה תוך רחמיתמיכל18/11/2009
שלום רב
מכל האפשרויות אשר בחנתי לגבי הוצאת המיומה, אפשרות הצינתור נראית לי הכי פחות פולשנית.
אך עם זאת ישנה אפשרות שהחלקיקים שאמורים לצרוב את המיומה יגיעו גם לשחלות.
ולכן אני ממש פוחדת.
ניתוח הוא הרבה יותר קשה אבל הטיפול בו הוא הרבה יותר ממוקד ואין סיכויי שהשחלות יפגעו.
יש לציין שאני בת 43 + 2 גדולים.
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בנושא הנ"ל.
בתודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צינתור למיומה, ועוד...
פרופ' יונה תדיר18/11/2009נראה כי קראת למדת את הנושא, אך רק באופן חלקי. מה מתאים ומה לא עשוי להיות מתאים לפתון בעייתך תלו במידה רבה בגודל המיומה (אולי מיומות?), במיקומה המדויק, בסימפטומים מהן את סובלת, וכיוב'. לפיכך קשה להתייחס לשאלתך אשר מעלה נתונים חלקיים בלבד.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים...
מיכל18/11/2009המיומה בגודל 8 ס"מ
הרחם מוגדל וכנ"ל גם הבטן.( אני נראית בהריון)
המיומה נמצאת בחלקה גם מחוץ לרחם,מה שנקרא- בדופן הרחם.
המחזור קטסטרופה בכל פעם מחדש. מחזור קשה עם דימום רב שנמשך כ- שבוע.
המביא איתו גם מיגרנה, כאבים בגב תחתון וברגליים.
האם יש עוד משהו שאני יכולה להוסיף?
מה דעתך?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת
פרופ' יונה תדיר18/11/2009אכן, תוספת חלקית אך חשובה. קיים מגוון רחב של חלופות טיפול.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסוי בתל השומררונית13/11/2009
האם ידוע לך על ניסוי בתל השומר - תרופה הניתנת אחת ליום לנרתיק, שמעתי שמאוד יעיל
ניסוי בטבליות ואגינליות
פרופ' יונה תדיר16/11/2009אכן, מדובר בטיפול נסיוני בטבליות לנרתיק אשר מכילות חומר הנוגד את פעילות הפרוגסטרון. כידוע, שרירני רחם (מיומות) גדלים עקב חשיפה להורמונים נשיים (אסטרוגן ופרוגסטרון) ונסיונות רבים ברחבי העולם הוכיחו ירידה משמעותית בגודל שרירני רחם בעקבות טיפול נוגד פרוגסטרון. טיפול זה כאמור נמצא בשלבי ניסוי רב מרכזי, בבי"ח שיבא ובבילינסון.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרירן קטן -הדימום גבר הכיצד?נעמה12/11/2009
שלום..
אני לא מבינה איך זה יתכן שהשרירן שהיה 70*55 קטן למידות של 55.7*5.7 וגם גודל הרחם קטן -אבל -
הדימום הויסתי גבר מאוד -בצורה בלתי נסבלת..אני ציפיתי לשיפור ולא להרעה...אשמח להסבר
אני בת 42 -השרירן קיים אצלי מספר שנים והוא בגודל קבוע -לפני שנה התלחתי לקחת כדורים טבעיים לאיזון הורמונלי -שגרמו להקטנת השרירן במעט.מיקום השרירן תוך דופני קיר קדמי דוחק את החלל .
נאמר לי שהשרירן צמוד לשלפוחית השתן-ואם אסיר אותו בשלב זה יכול לגרום נזק-בשל שטח השקה גדול עם שלפוחית השתן ...מה עושים?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם השרירן קטן?
פרופ' יונה תדיר16/11/2009לידיעתך, שתי המידות שאת מציינת, בעבר ובהווה, אינן מבטאות שום שינוי. שרירן אינו כדור טניס ואולטרה-סאונד אינו מתמטיקה. יש הבדלים של מספר מילימורים בין בדיקה אחת לשניה אשר יכולות להיות פועל יוא של זוית הבדיקה, של יום המחזור, של המכשיר הבודק, ועוד ועוד.
לפיכך, לחלק הראשון של שאלתך, אין הבדל של ממש בין המספרים שאת מתארת.
האם הכדורים לאיזון הורמונלי ינו או לא שינו את גודל השרירן. זה לא ניתן לדעת על פי המידות שציינת. ומה שחשוב יותר מכל זה המיקום המדוייק של השרירן בשכבות דופן הרחם, וזה כלל לא מצוי בשאלתך.
לסכום: מה שברור ומה שלא ברור צריך להיות מבוסס על עובדות ואלה חסרות בשאלתך. גם סימפטומים משרירן (מיומה) אינן בהכרח פועל יוצא של גדלו אלא יותר של מיקומו.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עקב דלקת חוזרתקרולין(כינוי)05/11/2009
הי שלום רב,
בחודש שביעי היה לי דלקת ברחם ובשרירנים של הרחם . וביום שבת האחרון יצא לי דם אחרי שעשיתי שת כרגע אני עם כאבים עזים וכאשר אני עושה שתן כואב יותר. עשיתי בדיקות שתן ונמצא שיש לי דלקת יש לציין שאני עברתי ניתוח לפני כשנה וחצי פתיחת בטן להוצאת שרירינים מרובים שהיו בטוחה וכרגע אני מנסה להרות אך ללא הצלחה במשך שנה . המליצו לי לעשות צילום רחם אך אני חוששת מכך ומהכאב שיבוא אחרי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם זו שאלה?
פרופ' יונה תדיר05/11/2009האם זו שאלה? אם כן, מה השאלה?
פרופ' יונהתדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחכתי להשים ?
קרולין(כינוי)07/11/2009אז ככה הכן זו שאלה עם אני יכולה לעשות את הבדיקה או שכדאי לחכות?
נאמר לי שאני גם צריכה להיות נקייה מקיום יחסים ומווסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום רחם
פרופ' יונה תדיר08/11/2009י הצדקה לעשות לעיתים צילום רחם לצורך בירור פוריות. קשה לאמר בדרך זו אם אכן, עליך לבצעה. סביר להניח שהרופא/ה המטפל/ת המליץ על ביצוע הצילום על בסיס חומר רקע המצדיק זאת. יש אכן צורך לבצע צילום רחם לאחר תום דמום הווסת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לדעת איזה טיפול הוא הנכון?lynn05/11/2009
אני בת 42 לפני יומיים התאשפזתי במחלקת נשים לאחר טיפול היסטרוסוקופיה אבחנתית ואובחן אצלי בצידו השמאלי של הרחם שרירן בקוטר 4 ס"מ רגיש מאוד למגע ומספר שרירנים 46*47 מ"מ בקיר השמאלי בולט שמאלה ועוד שני שרירנים קטנים. ובנוסף משמאל ממצא ציסטי המתאים לציסטה ע"ש מורגני 8*4 מ"מ.הגעתי למיון לאחר תחושה של כאבים עזים בכל חלקי הגוף התחתון המלווה בכאבים עזים עד כדי אי יכולת לעמוד על הרגליים.עם הקרנות של כאבים לבית השחי ולאצבעות ובכלל לכל ציד הגוף השמאלי.סובלת מזה שנים מווסת לא סדירה המלווה בדימום מסיבי,הנמשך לפעמים כ-10 ימים ולפעמים תוך שבוע שוב יש דימום חוזר .מחודש9/09 השנה אני סובלת מהרגשת השמנה ,דחיפות במתן שתן עם הרגשה שכאילו אני לא מתרוקנת עד הסוף,ועוד סימפטומים שונים כגון כאבים ברגליים ,במיוחד בחלק האחורי של רגל שמאל ובירך. כל האינפורמציה הזו ידועה לרופא נשים שלי אשר אני מטופלת אצלו כבר הרבה זמן.בעבר עברתי קוניזציה (CIN1/CIN2ׂ ) לפני כ- 10 שנים. פעם אחרונה 1/09 . איך זה שעד עכשיו לא המליצו לי על טיפול כל כך פשוט שנקרא "טיפול אולטראסאונד ממוקד בהנחיית MRI? שהבנתי שזה טיפול מבוקר וההחלמה שלו תוך יומיים אלא כל הזמן מדדברים איתי על כריתת רחם? שלפי מיטב הבנתי ישנם סיכונים וסיבוכים וכן החלמה של שבועות?..מעבר לכך שידוע ש"ששרירן פוגם באיכות החיים"?!..לפי כל האינפורמציה שקראתי באינטרנט וגם לפי מה שאני עוברת בשנה האחרונה.
בחירת טיפול אופטימלי לבעייתך.
פרופ' יונה תדיר05/11/2009שאלתך מורכבת ממספר רב של תת שאלות וספק אם ניתן לתת מענה לכולן בדרך זו. קיימים כיום טיפולים מגוונים לבעיית שרירני הרחם (מיומות) והתאמת הטיפול משתנה בהתאם לגורמים אבים אשר חסרים בשאלתך. זאת, בנוסף לכך שאת מתארת גם בעיות נוספות ולא רק מיומות.
מדוע לא הציעו לך עד היום טיפול באולטרהסאונד ממוקד? קשה לי להסביר בשם הרופא/ה שלך אבל נראה שהוא/היא צדק/ה. צריך לדעת שמדובר בטיפול אשר אינו מקובל עדיין בעולם כטיפול שגרתי והוא רחוק עדיין מלהיות מוגדר כטיפול הבחירה לשרירני רחם (מיומות). בודאי ידוע לך שגם את האינפורמציה הרבה הנמצאת באינטרנט צריך לקרוא בזהירות קודם למסקנות מה מתאים ולמי? את מתארת גם ציסטה, וכאבים אשר ספק אם מקורם במיומה, CIN I-II בעבר, ועוד, ועוד.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור והקטנת מיומה מול לפרסקופיהאיילת3401/11/2009
בהמשך לשאלה הקודמת שנשאלה ( לא על ידי ) רשמת כי שיטה זו תופסת מקום של כבוד כיעילה ומבוקשת בין מגוון טיפולי הבחירה
תוכל בבקשה לנסות ולהסביר מהן חסרונות השיטה ?
מהן יתרונות שיטת הצנתור מול הסרת מיומה בלפרוסקופיה?
( במקרה של בחורה שלא ילדה , ונמצאה אצלה מיומה אינטרמוראלית בגודל של כ- 5 ס"מ )
האם אחרי צנתור יש סיכוי המיומה שתמשיך לגדול בעתיד?
האם מדובר בטיפול חד פעמי?
האם אין סכנה לפגיעה ברחם?
לתגובתך אודה.
פגיעה ברחם
פרופ' יונה תדיר01/11/2009שאלה זו של פגיעה ברחם היא מצויינת והיא חוזרת על עצמה כמעט בכל דיון עם נשים לפני כל טיפול, יהיה אשר יהיה. מיומה נמצאת ברחם, ומעצם היותה של הרחם פגועה. לעיתים יותר ולעיתים פחות פגוע. מטרתו של כל טיפול לתקן רחם פגוע ולמזער את הנזקים שכבר נגרמו לו. סוג הטיפול נבחר בקפידה רבה על פי גיל האשה, תכניות הילודה שלה, מיקום השירן (ולעיתים רבות שרירנים), תסמיני השרירנן/ים (דימומים, כאבים וכיוב').
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן -רדיולוגנעמה01/11/2009
צפיתי בהופעתך בטלויזיה -דיברת על הסרת שרירן באמצעות רדיולוג.
האם תוכל לפרט יותר על פעולתו.
האם הפעולה מבוצעת בהרדמה?
שאלתי במכבי -הם לא ידעו למה אני מתכוונת -והפנו אותי למכון אולטסאונד שם יש רדיולוג-האם זה מבוצע במכון אולטסאונד?
אנא כוון אותי....מי יכול לבצע פעולה זו.
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול במיומה ע"י צינתור כלי דם
פרופ' יונה תדיר01/11/2009אחת השיטות אשר הוכנסה לשימוש שגרתי לפני כ 15שנה בארה"ב, ובשנים האחרונות גם בישראל, מתבססת על העקרון של חסימה בררנית (סלקטיבית) של עורק הרחם בדרך של צינתור מונחה שיקוף. פעולה זו נעשית בחדר צינתורים ע"י רופא המומחה ברדיולוגיה ובשילוב עם רופא/ת נשים המכיר/ה את התחום. הקטנה משמעותית של נפח השרירן גוררת בעקבותיה שיפור בתסמינים (סימפטומים) להם גורם השרירן. כאמור, פעולה זו מתבצעת בהנחיה מתמדת של שיקוף ודומה במידת מה לצינתור כלי הדם של הלב. אולם בשונה מצינתור לב אשר בו מוכנס בלון או תומכן (סטנט) לפתיחת עורק חסום הרי שכאן נעשית פעולה הפוכה ע"י הזרקת חלקיקים זעירים אשר פותחו במיוחד למטרה זו, ואשר חוסמים את אספקת הדם לשרירן/ים ובכך גורמים להקטנה משמעותית ולשיפור בתסמינים. שיטה זו מיועדת לנשים המבקשות לשמר את הרחם.
פעולת הצינתור נעשית תחת הרדמה מותנית/אזורית (אפידורלית) על מנת למנוע כאב מקומי העלול להגרם עקב תהליך התכווצות השרירן. מקובל לאשפז כיממה לאחר הצינתור לצורך השגחה והמשך טיפול נוגד כאב. מחקרים מעידים על שביעות רצון רבה בקרב הרוב המכריע של המטופלות. במהלך העשור האחרון פורסמו השוואות של גישה זו לשיטות ניתוחיות ואחרות והתוצאות מעידות על כי שיטה זו תופסת מקום של כבוד כיעילה ומבוקשת בין מגוון טיפולי הבחירה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומות והתקן מירנהאיריס31/10/2009
אני בת 45 ויש לי שתי מיומות שגרמו לי לזמן מחזור קצר שמיתוכו 14 יום דימום חזק.
הרופא המליץ לי לשים התקן מירנה על מנת להקטין את המיומות.
עברו חודשיים מאז ההתקן ואני כול הזמן מדממת, כאשר בשבוע האחרון יש לי גם התכווצויות ברחם.
ההתכווצויות לא חזקות.
1. האם המירנה אכן מקטינה את המיומות?
2. האם יתכן דימום במשך כול כך הרבה זמן?
3. אם המצב נורמלי, איזה מנגנון יגרום ומתי להפסקת הדימום?
4. האם הכאבים שאני חשה הם חלק מהתגובה של הגוף למירנה או שמה מתפתחת דלקת?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקן תוך רחמי מסוג מירנה ומיומות
פרופ' יונה תדיר31/10/2009שאלתך טובה וחשובה. הסיבות להווצרות מיומות (שרירני רחם) אינה ידועה. מה שכן ידוע זה שיש נטיה גנטית ורגישות של מיומות להורמונים מסוג אסטרוגן ופרוגסטרון. מירנה היא/הוא התקן תוך רחמי המשחרר הורמון פרוגסטרון ומיועד במקורו לנשים הסובלות מדימומים על רקע של חוסר איזון הומונלי (כגון העדר ביוץ) ואשר מתן פרוגסטרון בדרך זו מאזן את חוסר שווי המשקל ומסייע להפחתת הדימום.
הדעות באשר להשפעת מירנה על מיומות חלוקות ולמיטב דעתי ונסיוני מירנה אינה מקטינה שרירנים. שהרי המיומה גדלה בעקבות פוגסטרון אז מדוע להוסיף עוד מהורמון זה? כמוכן ידוע שאחד הטיפולים התרופתיים היעילים ביותר להקטנת מיומות הוא הורמון הנוגד פרוגסטרון (כגון מפיג'ין - מיפפריסטון). אם כך, כיצד ניתן להסביר שגם הורמון הנוגד פרוגסטרון וגם הפרוגסטרון עצמו יקטינו נפח מיומה? בשורה התחתונה (אם לא התבלבלת מההסבר עד כה) אני לא ממליץ על מירנה למיומות. אם טיפול תרופתי אזי טיפול הנוגד פרוגסטרון ולא פרוגסטרון (בצורה של מירנה או בכל צורה אחרת.
פרופ' יונה ת'דיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)