מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גילוי שרירן תוך כדי טיפולי פוריותשרון28/01/2010
שלום רב,
אני באמצע טיפולי פוריות, תוך כדי הטיפול (שלא הצליח) התגלה שרירן בגודל 4 ס"מ, יתכן ומפאת מיקומו שתי ההחזרות שעברתי לא צלחו. הרופאה המליצה על בדיקת היסטרוסקופיה ובמידת הצורך בניתוח להסרתו. אני מאוד חוששת מניתוח, האם יש דרך אחרת להסיר את השרירן?
האם למרות השרירן כדאי לבצע עוד החזרה, השאלה היא האם כדאי בכלל לחשוב על הריון כשיש שרירן ברחם, או שקודם עדיף להיפטר ממנו כי יש סבירות גבוהה לסיבוכים במהלך ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן במהלך טיפולי פוריות
פרופ' יונה תדיר28/01/2010בשאלתך אין אף לא קצה חוט על מנת לתת תשובה אשר עשויה לסייע בהבנת המצב או בהחלטה מה (ואם?) צריך לעשות דבר מה. שאלות כגון: מה גילך? ועברך הרפואי? ואופי המחזור (כל ...ימים, משך, כמות)? ומיקום השרירן יחסית לשכבות דופן הרחם? ועוד שאלות אשר עשויות כאמור להוביל להחלטה. איל מה לחשוש, מאחר והיסטרוסקופיה (אם אכן נחוצה) עשויה לפתור את הבעיה. שאלות נוספות כגון הריון, וסיבוכים, וכיוב', הן פועל יוצא של מה יש, ומה עושים, או שאולי לא עושים?!
בהצחה,
פופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח לכריתת מיומהאיילת3424/01/2010
שלום,
הנני כחודש לאחר כריתת מיומה בפתיחת בטן.
בימים האחרונים מופיעות לי דקירות מפעם לפעם באיזור הרחם
האם יכול להיות שמופיע עקב הקור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קור וכאבים
פרופ' יונה תדיר25/01/2010אין זה סביר שקור גורם לכאב, אף כי חימום המקום עשוי לעיתים לעזור. דקירות כגון אלה קורות לעיתים ובמקרה של ספק האם תקין או לא כדאי להוועץ ברופא/ה המנתח/ת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן24/01/2010
בבדיקת אולטראסאונד ששלח אותי רופא נשים, התגלה מוקד אקוגני ויש חשד לפוליפ. בביקור אצל רופא נשים הוא שלח אותי לבדיקה מיוחדת שבה הרופא יבדוק האם באמת מדובר בפוליפ או שמדובר בשרירן (מיומה)?
התיאור שלו של מהלך הבדיקה נשמע די מפחיד !!! האם זו באמת בדיקה כזו מפחידה/מכאיבה ??
יש לציין שיש לי כוח סבל די גדול אך לא לכל דבר, בעיקר לא לבדיקות גניקולוגיות שמהן אני די פוחדת/חוששת ואני תמיד מכווצת באופן בלתי רצוני. והוא אמר שבבדיקה יבדקו האם הפוליפ נשען על גבעול ? ואם אפשר לתלוש אותו אז הרופא יעשה זאת במקום ואם לא אז תינתן לי הפניה לביה"ח ושם באותה פרוצדורה עם מיכשור יותר מתקדם יוציאו לי אותו (וכל זה כמובן במידה ומדובר בפוליפ ולא בשרירן).
מהן הסיכויים שבאמת מדובר בפוליפ ולא במיומה, לאור העובדה שלאחר לידת בני הבכור התגלה אצלי שרירן שעם הזמן בבדיקות חוזרות ונישנות שעשיתי אז ראו שהוא כביכול נעלם, האם יש סיכוי שהוא חזר שוב, או שהוא כלל לא נעלם אלא רק הצטמק וכעת גדל שוב ?!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן או פוליפ?
פרופ' יונה תדיר25/01/2010שרירן (מיומה) לא נעלם באופן ספונטני אלא בהגיע האשה לגיל המעבר. האם מגובר במקרה שלך בשרירן (שעיקרו תאי שריר הרחם ורקמת חיבור) או פוליפ (שעיקרו תאי רירית רחם ורקמת חיבור) לא ניתן לאמר על סמך הפרטים שמסרת. בדיקה טובה של אולטרה-סאונד אמורה לתת כוון, והפעולה הבאה במקרים מתאימים היא היסטרוסקופיה (התבוננות אל תוך חלל הרחם) מאשר או שוללת ממצא זה, כולל כריתתו במידת האפשר. נראה כי החרדות שלך ממש אינם מוצדקים מאחר ומדובר בפעולה שאינה מסובכת במיוחד.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן צמוד שחלה בהריוןיעל24/01/2010
שלום,
אני בשבוע 23 עם שרירן בגודל 11.45*10 ס"מ המופנה לחלל הבטן ולוחץ על הרירית.
בסקירה השנייה שנערכה השבוע אמר לי הרופא שהשרירן חדר לרחם והוא יושב גם על השלייה (קדמית). להלן 3 שאלות:
1. האם העובדה שהוא צמוד לשלייה מסכנת את העובר/אותי?
2. מאחר והשרירן גדל במהלך ההריון (ונדמה לי ששיא הגדילה שלו היה בזמן ההנקה בהריון הקודם) , איך הרחם יתכווץ אם יושב עליו כזה גידול גדול?
3. מה הסיכויים ללידה נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בהריון, צמוד שחלה או לא צמוד.
פרופ' יונה תדיר25/01/2010הגדרות המיקום שלך (אשר וודאי נשאבו מדו"ח כלשהוא) אינן מסייעות בהבנת המיקום או התייחסות לשאלותיך. שרירן גדל בהריון מהר יותר מאשר ללא הריון (בנוכחות אוירה רווית אספקת דם והורמונים) ולכן יש לעיתים כאבים או סימנים אחרים המאיימים על מהלך ההריון. מרבית ההריונות מסתיימים בצורה טובה אך מצדיקים מעקב מתאים על מנת להבחין בין סימפטומים של השרירן או של ההריון ללא קשר לשרירן. קירבת השרירן (המיומה) לשיליה ומיקומה בתעלת הלידה חייבת להילקח בחשבון בתכנון הלידה. שרירן אינו פוגע בתקינות העובר עצמו ואינו מסכן את האם בד"כ כל עוד מידותיו סבירות והערכות ללידה מבוקרת.
אין זה סביר שהשרירן הגיע לשיא גדילתו במהלך ההנקה (כדבריך). נהפוך הוא. בשלב זה סביר להניח שקטן וספק אם דבריך אלה מתבססים על מעקב קפדני.
אשר לסיכוייך ללדת בעתיד: שאלה זו ראוי שתידון עם הרופא/ה לאחר הלידה. שיהיה בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נובע שרירןיעל13/01/2010
ממה נובע שרירן, והאם לאחר ניתוח להוצאת השרירנים, השרירנים יותר לא שבים. והאם יש טיפול מונע להווצרות השרירנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממה נובע שרירן ודרכי מניעתו
פרופ' יונה תדיר13/01/2010יעל,
שאלתך מצויינת. חומר מדעי רב הצטבר במהלך השנים האחרונות על שלוב גורמים האחראים להווצרות השרירנים, החל משינוי בפעילות האנזימטית בשריר הרחם, דרך ריבוי קולטנים להורמוני המין, וכלה במרכיבים גנטיים. חוקרים מצאו שב 40% משרירני הרחם ניתן למצוא תמונה כרומוזומלית בלתי תקינה. ממצאים גם מעידים על פעילות אנזימטית מקומית מוגברת ברקמת השרירן באופן הגורר נוכחות רמות גבוהות יותר של האסטרוגן הפעיל, אסטרדיול, בהשוואה לשריר הרחם התקין. בניגוד לחשיבה שהיתה מקובלת במשך שנים מסתבר שגם לפרוגסטרון חלק נכבד בתהליך התפתחות שרירני רחם. גורמים נוספים משפיעים על הווצרות שרירני רחם כאשר המוכר ביותר הוא הקשר המשפחתי. הימצאות שרירן בבת משפחה אחת מדרגה ראשונה יגדיל את השכיחות פי 2.5. הופעה מוקדמת של גיל הווסת או עודף משקל יגדילו את הסיכוי עקב החשיפה הממושכת למאגרי אסטרוגן, ולחילופין, פעילות גופנית רבה מלווה בשכיחות נמוכה יותר.
לעניין המניעה: אין דרך למנוע, אך צוות מחקר ופיתוח שלנו עובד על תכשיר אשר אמור למנוע גדילה לאורך זמן בשיטה של טבליות ואגינליות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומי וסתליאת10/01/2010
שלום!
אני בת 29 עם שרירן בגודל של כ 7 ס"מ.
החודש קרה לי דבר מאוד מוזר. היו לי תסמיני קדם וסת כרגיל - כאבי בטן, עצבים. ביום ה 29 הופיע לי דימום (אדום) קל וחשבתי שזהו מתחיל המחזור כרגיל, אבל מאז הופיעו לי רק דימומים חומים קלים ביותר. ממש ממש מעט- התחבושת רוב הזמן נקייה.
אני חייבת לציין שמאז שאני ילדה המחזור שלי תמיד היה סדיר ונורמלי ואני מקבלת וסת באופן קבוע כל 28 ימים. בחודש שעבר לראשונה הקדים לי המחזור בשבוע והחודש הזה קרה הדבר המוזר שתיארתי.
האם יש קשר לשרירן או שמא ייתכן ויש לי בעיה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בגודל 7 סמ' בגיל 29
פרופ' יונה תדיר10/01/2010שרירן בגודל 7 סמ' בגיל 29 צריך טיפול. כל ההסברים והשאלות הינם כנראה פועל יוצא של הימנעות מטיפול של ממש, וחבל.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזל/ אנמיה כתוצאה משרירןאיילת3407/01/2010
שלום,
כתוצאה מקיום שרירן גדול אני סובלת מאנמיה והמוגלובין נמוך (בערך 9-10 תלוי בתקופות הבדיקה ).
לאחרונה התחלתי לקחת ברזל.
1. האם ישנו ברזל שנספג טוב יותר ? נוזלי? כדורים? מינון?
שמתי לב כי הדופק שלי מהיר - במנוחה עומד על כ-90 . הבנתי שזה כתוצאה מהערכים הנמוכים.
2.האם הדבר מסוכן? האם אין סכנה בפעילות גופנית עם דופק כזה?
האם במידה ואטפל בשרירן באמצעות ניתוח האנמיה תעלם והדופק יחזור להיות נורמאלי? ( בזמנו זכור לי כ- 65 פעימות בדקה )
אודה לתשובותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה כתוצאה משרירן
פרופ' יונה תדיר07/01/2010אפרת, שאלתך על הטיפול הטוב ביותר כנגד אנמיה שמקורה בשרירן דומה לשאלה... מה הדרך הטובה ביותר למלא כיור במים כאשר פקק פתח הניקוז אינו קיים? ניתן לתת לכך שתי תשובות: א. להגביר את קצב זרימת המים בברז, והשניה, לסגור את פתח הניקוז.
חיפוש תכשיר הברזל הטוב ביותר דומה לפתרון הגברת קצב זרימת המים. אני מעדיף את הפתרון השני, ולא רק בגלל בעיות המים של מדינת ישראל. שרירן (בין אם גדול או קטן) אשר גורם לאנמיה קלה יגרום עם הזמן לאנמיה קשה. ולכן, הפתרון צריך להיות לטפל ששרירן, לא בהכרח ניתוח, כי יש כיום פתרונות רבים, ואיני יודע דבר וחצי דבר על השרירן של, על גילך, על קצב גידולו או מיקומו, או על תכניות הילודה שלך. כל אלה עשויים להגדיר את הפתרונות המתאימים ביותר. בכל מקרה לא בחירת סוג תכשירי הברזל.
בברכת וסוף שבוע נעים,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחם בהריוןדלית05/01/2010
שלום רב,
אני לקראת סוף שבוע שישי להריון ,אתמול החלו לי כאבים בצד שמאל מתחת לבטן ובהתאם הלכתי לעשות אולטראסאונד ,בבדיקה נמצא שק הריון ודופק אך בצד שמאל של הרחם נצפה מבנה סולידי של 27*25 מ"מ נראה כשרירן ובתוכו התנזלויות(הנ"ל מצותת מהבדיקה) האם יש צורך לטפל בכך באיזשהו אופן כמו גם כיצד אוכל להפסיק את הכאבים?והאם פעילות גופנית יכולה להחמיר את המצב?
תודה מראש
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בהריון
פרופ' יונה תדיר07/01/2010א. לא ניתן לטפל בשרירן בהריון. ב. שכיח לראות התנזלות שרירנים בהריון. זאת, עקב הגברת אספקת הדם וגידולם המהיר (יחסית למצב שאינו הריוני). ג. כאבים שם תופעה שכיחה במהלך הריון עם שרירנים עקב אותם תהליכי התנזלות. ד. חשוב להיות בקשר עם רופא/ה אשר תוכל לסייע בהבחנה בין כאב הקשור לשרירן לכאבים אחרים. ה. יש לעקוב אחרי מיקום השרירן ואורך ההריון על מנת להערך היטב ללידה.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ודימומיםאיילת3405/01/2010
שלום פרופ' תדיר
אודה באם תסביר את הקשר בין דימומים קשים במחזור לבין המצאות מיומה.
אצלי השרירן ( אינטרמוראלי בגודל 8 ס"מ ) נמצא בדופן הקדמית של הרחם.
עד כמה שאני יודעת השחלות אחראיות על יצירת הביציות ועצם המחזור ,והשרירן נמצא ברחם, שתפקידו להכיל את העובר.
אם כך, מהו הקשר בין הופעת דימומים חזקים במחזור ( שאחראיות לו השחלות ) לבין הימצאות מיומה שנמצאת בכלל ברחם.
סיבות לדימומים ותפקידי האברים
פרופ' יונה תדיר07/01/2010WOW, עשית מערבולת של אברים ותפקידיהם. השחלות אמנם מהוות מקור איכסון ויצירת ביצייות, אך בנוסף לכך תפקידן החשוב בייצור והפרשת הורמונים (אסטרוגן ופרוגסטרון) אשר גורמים לרירית הרחם לגדול, ובהעדר הריון לנשור, והוא דימום הווסת. כאשר יש הריון מפרישות השחלות כמויות גדולות של ההורמון פרוגסטרון אשר תומך ברירית ואין דימום ווסת. טעית בדבריך כאשר כתבת שהשחלות אחראיות לדימומים חזקים במחזור!!
תפקיד הרחם אמנם לאכסן את העובר ולספק את צרכיו במהלך ההריון. לצורך זה יש לרחם אספקת דם אשר כאמור, באה לידי ביטוי בדימום הווסת. דימום ווסת שונה מדימום רגיל (מפצע לדוגמא) בכך שאינו נקרש. בנוכחות שרירן (מיומה) בדופן הרחם, ובמיוחד במקום שנמצאת המיומה שלך (תוך דופני = אינטרהמורלי) נגרמים דימומים ע"י מספר מנגנונים אשר לא ניתן במסגרת זו להרחיב עליהם, אך חשוב לאמר שבין היתר נפגם מנגנון עצירת הדימום ע"י אי כווץ סיבי שריר הרחם. גם הרכבו של דימום זה שונה מווסת ולכן הוא נקרש ומופיעים לעיתים קרישי דם בדמום הקשור למיומה. עובדה חשובה נוספת לציון היא העדר קשר בין גודל המיומה לחוזק הדימום, לעיתים דווקא מיומות קטנות גורמות לדימום חזק יותר והגורם העיקרי המשפיע הוא מיקום המיומה. מקווה שיש בתשובה זו לעשות סדר בהבנת הנושא.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת
איילת3407/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי04/01/2010
שלום, זוהי שאלה שלא קשורה לפורום אבל אולי תדע לענות לי עליה.
מהו מחזור טיפול כשמדובר בטיפולי הפריה חוץ גופית? האם הטיפולים מבוצעים מדי חודש או שיש צורך להמתין בין טיפול לטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור טיפול הפריה חוץ גופית...
פרופ' יונה תדיר07/01/2010אכן, שאלתך אינה קשורה לפורות זה, אולם בעברי ניהול יחידת ה IVF של בילינסון, אז אסב את הפורום לטובתך לרגע קט. מחזור טיפול הפריה חוץ גופית נחשב להיות מחשל קבלת הווסת, הזרקת ההורמונים, שאיבת הביציות לצורך הפרייתן, השתלת העוברים, והמתנה לראות כ 8-12 יום לאחר מכן אם יש הריון, או ... שוב ווסת. במקרה של העדר הריון יש להמתין במפר חדשים (ההמלצה שונה מיחידה אחת לשניה) על מנת לתת לשחלות "לנוח" אחרי "הפצצת ההורמונים" אשר היא חלק מטיפול זה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית רחםאורית27/12/2009
בת 51, מחזור סדיר , עם הפרעות קלות בשנה האחרונה.
לאור קיום 2 מיומות ברחם וגודל רחם של 13 שבועות הריון
us: 59X36X48 u
65X53X50
המלצת הרופא - ניתוח לכריתת רחם. ממליץ באותה הזדמנות כאקט מניעה כריתת שחלות.מחלות רקע: קרוהן בדרגה מאוד מינורית.
1. האם יש אפשרויות אלטרנטיביות?
2. מהן המשמעויות של כריתת השחלות ? האם גם לאחר הפסקת המחזור יש לשחלות תפקיד כלשהוא בגוף?
3.בהנחה שההמלצה היא לעבור את הפרוצדורה מהן בכל זאת סיבות אפשריות ונימוקים לא לעשות זאת?
אודה מאוד על תשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כריתת רחם ועוד ועוד...
פרופ' יונה תדיר27/12/2009אורית,
העלית מגוון רחב מאד מאד של שאלות, כולן טובות, ומענה יסודי מצדיק מספר עמודי הסברים. בתמצית רק אומר שבגיל 51, קרוב למועד הכניסה לגיל המעבר, יש הצדקה לשקול את הצורך בניתוח (כריתת שרירנים ו/או כריתת רחם) על בסיס תופעות הלוואי מהן את סובלת, ו/או קצב גדול המיומות לאורך ציר הזמן. יש לדעת כי כיום קיים מגוון רחב של חלופות טיפול וחלקן אינן ניתוחיות כלל. ואשר לשאלה על כריתת שחלות, כן או לא? בעבר היתה נטיה לכרות שחלות בניתוחים כגון אלה ובגיל זה. כיום הנטיה היא שלא להזדרז לכרות שחלות, מאחר ונראה כי יש להן תפקיד גם לאחר הפסקת ייצור האסטרוגן. זאת, בין היתר גם לאור העובדה שלא ידוע מתי יהיה גיל הכניסה הטבעי לגיל המעבר . ממוצע ארצי הוא אמנם גיל 51.5 אבל יש גם כניסה סבירה לגיל המעבר בגיל 53, 54, ואף יותר מאוחר. וגורמים נוספים לשיקול בהקשר זה הוא גורמי סיכון משפחתיים או אישיים לחלות בסרטן שחלות, וכיוב'.
פרופ' יונה תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירניםרותי24/12/2009
ד"ר יונה תדיר
לאחר בדיקה של אולטרסאונד נמצאו לי שררנים רבים. שלושה מהם בגודל 25-25
לפני כשנתיים עשיתי אולטרסאונד והיו שני שררנים בלבד.
ברצוני לציין שאני בת 50 ויש לי התקן תוך רחמי מירנה כמעט
5 שנים
שאלתי היא האם יש קשר להתרבות השררנים ולהתקו מירנה המפריש הורמונים ,
האם התקן המירנה מזרז את תהליך ההזדקנות ( המחזור הפסיק לי אני מקבלת דמומים
כל כמה חודשים )
שרירנים, מירנה, ועוד...
פרופ' יונה תדיר24/12/2009מהנתונים שציינת קשה להסיק מסקנות. העובדה החשובה היא מה יש היום ומה צריך לעשות, אם הכלל. הדעות חגבי השימוש מירנה למיומות חלוקות. מדובר בהתקן המשחרר הורמון אשר בד"כ גורם לגידול המומו. יחד עם זאת ישנם תיאורים של הטבה בדימומים במקרים מסויימים של מיומות. הדבר תלוי לעיתים במיקום המיומות. המירנה אינה מאיצה תליכי הזדקנות וההחלטה אם יש צורך לטפל היא פועל יוצא של חומרת הסימפטומים וגודל המיומות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ותזונהשרון19/12/2009
קראתי את זה באיזה פורום שכך צריך לאכול כשיש מיומה, האם זה נכון בוודאות?
"מומלץ להרבות באכילת ירקות, ובייחוד ירקות ממשפחת המצליבים וירקות ירוקים. בנוסף מומלץ להקפיד על צריכת סיבים תזונתיים, דגנים מלאים וקטניות ודגי ים צפוניים. יש להימנע ממוצרי חלב ולהמעיט בצריכת מזון שומני, מזונות משומרים, בשר בקר, סוכר לבן, קפאין ואלכוהול".
מיומה ותזונה
פרופ' יונה תדיר20/12/2009שרון
המזונות שציינת חלקם אכן יכולים לעודד שגשוג של מיומה קיימת או לעורר (יחד עם גורמים נוספים)
מיומה חדשה, ומזונות כמו: ירוקים, קטניות, דגי ים צפוני קר, ירקות ובינהם המצליבים ועוד בהחלט נחשבים כבעלי רכיבים תזונתיים ואיכויות היכולות להקטין מיומות ולטפל בסימפטומים הנילווים לבעייה. תשובה זו התקבלה באדיבות גב' שירלי תדהר נטורופתיה N.D ורפלקסולוגיה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנופר16/12/2009
שלום , שמי נופר בת 18 וחצי
ברצוני לשאול אותך שאלה , אני בהריון 9 שבועות ,
גילו לי חדש לשרירן בדופן אחורי , זה מסוכן אני די בלחץ
מה זה אומר בכלל אני לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף
נופר16/12/2009חשד*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשד לשרירן
פרופ' יונה תדיר16/12/2009בבדיקת אולטרהסאונד טובה ניתן וצריך להגדיר אם יש שרירן ומה גודלו. סביר להניח שמדובר בשרירן קטן (ןאור גילך הצעיר והעובדה שלא היה ידוע בעבר) בכל מקרה ניתן להרחיב בהסבר רק לאחר קבלת מידע כגון זה. ראי גם את התשובה לשאלה השניה כדי להבין את משמעות תאור השרירן באולטרה-סאונד.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם מוגדל ושרירנים מצטמקיםאורית16/12/2009
אני בת 45 ומקבלת מחזור באופן סדיר. נמצאת במעקב בשל שרירנים מזה כ-5 שנים, מאז שילדתי. בשנה וחצי האחרונות השרירנים הצטמקו אך הרחם נותר מוגדל כפי שהיה מאז התקופה שאחרי הלידה. בבדיקה ידנית אצל רופאת נשים היום, הרופאה התרשמה שהרחם גדל עוד. יש לי כמה שאלות:
1. אם זה לא מוסבר ע"י מצב השרירנים (כלומר אם הם לא גדלו שוב), מה הסיבות האפשריות לגדילת הרחם?
2. אם השרירנים כן גדלו שוב, מה יכול להיות ההסבר לכך?
3. מה יחפשו באולטרסאונד חוץ מגודל מהשרירנים והרחם? האם ישנם מדדים נוספים כדי להעריך אם הכל בסדר שם?
יש לי אולטרסאונד רק בעוד שבועיים (לא יכולה לקבוע לשבוע הבא כי אהיה במחזור) ואני די במתח מהענין. אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירנים אינם מצטמקים לפני גיל המעבר
פרופ' יונה תדיר16/12/2009השאלה שאת צריכה לשאול אינה מדוע השרירנים גדלו לאחרונה? זה ברור לחלוטין כפי שיוסבר בהמשך, אלא האם היתה נכונה הקביעה שהם הצטמקו קודם לכן? לעניות דעתי קביעה זו היתה כנראה שגויה, מאחר ואין תופעה כזו ששרירנים מצטמקים לפני הכניסה לגיל המעבר, קרי, לפני שהשחלות חדלו מלייצר הורמונים (אסטרוגן ופרוגסטרון). רק אז השרירנים מצטמקים בגודלם בהדרגה. פרט לכך, בשאלות כגון אלה לא מדובר בהתרשמות אלא במידע ברור. הדבר לא נקבע ע"י בדיקה ידנית אלא ע"י בדיקת אולטרה-סאונד מדוייקת אשר בה מודדים במילימטרים (רצוי 3 מימדים לכל שרירן) ואז אין שאלות אלא תשובות. בבדיקת אולטרה-סאונד כזו רואים גם את מידות הרחם ואת גודל השחלות. בבדיקה כזו מומלץ גם להגדיר את מידות הרחם ללא גודל השרירנים, ולהגדיר במדויק גם את ריחוקם של השרירנים מדפנות הרחם (הרירית הפנימית והרירית החיצונית). לא מדובר במדע מסובך וכל רופא/ה מיומן/ת עם מכשיר טוב יכול/ה לבצע זאת. להגדרות מדויקות אלה יש חשיבות כאשר באים לבדוק אם צריך טיפול, ואם כן... מה הוא (מתוך מגוון חלופות טיפול הקיימות כיום).
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורית16/12/2009תודה על התשובה הענינית ןהמפורטת. אני בכל זאת שואלת שוב, מאחר ושני מודדים בנפרד קבעו שהשרירנים הצטמקו נכון ללפני חצי שנה (ההסבר שנתנו לי היה שהוא החל לחזור למימדיו לפני ההריון): האם יכול להיות הסבר לא מדאיג לרחם שגדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת
פרופ' יונה תדיר16/12/2009לא ברור היה מדבריך (או שאולי לא הבחנתי) האם התכווצות השרירנים היתה מיד אחרי הלידה . מצב זה יכול להיות, אבל לא מספר שנים אחרי לידהאלא במהלך החשים הראשונים לאחר לידה. צריך לראות את מסמכי הקביעה כדי להגדיר במה מדובר. פרופ' תדיר
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)