פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• גלולות
    שירי
    28/08/2009

שלום,

אני בת 29 ויש לי שרירן די גדול ברחם - 7 ס"מ

לפני שגיליתי את השרירן לקחתי גלולות אבל הפסקתי ברגע שהוא התגלה.

אני רוצה לקחת גלולות לחודש אחד (לשם הקדמת מחזור) האם יש סיכון בכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן, גלולות, והקדמת המחזור

פרופ' יונה תדיר
    29/08/2009

שרירן אצל בחורה צעירה בגיל 29 יש לו מאפיינים מיוחדים של גדילה מהירה יחסית ונטיה להישנות. עליך לקחת זאת בחשבון בכל מעקב, טיפול ותכניות תכנון משפחה. שרירנים (כפי שניתן להבין מניסוח משאלתך ש... ידוע לך) רגישים להורמונים נשיים המצויים גם בגלולות.
    חודש אחד של טיפול לא ישנה הרבה, לכאן או לכאן, אך יש לתכנן היטב מה ואיך לקחת על מנת שיפעל בדרך הרצויה בכל הקשור להקדמת מחזור.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל השרירנים
    חנה
    26/08/2009

איזה שרירן כגודל גדול ואיזה כבינוני?
    כאשר מדברים על רחם בגודל מס' שבועות למה מתכוונים?
    האם סביב השרירן יש הצטברות של נוזלים ?

לקביעת תור
    סגירה
    גודל השרירנים

הוספת תגובה

• שרירנים והגדרות

פרופ' יונה תדיר
    27/08/2009

1. אין הגדרות מדעיות לשרירנים. מיקום השרירן חשוב לעיתים יותר מגדלו. שרירן קטן באזור רירית הרחם עלול לגרות לצרות יותר משרירן גדול פי כמה בדופן החיצוני של שריר הרחם.
    2. הדיבור בשבועות הוא היסטורי ואינו מקובל בעידן האולטרה-סאונד המודרני. הכוונה במקור היתה להשוואה לרחם הריוני בשבועות, כאמר מידה בלתי מדוייקת. חידלו לעשות שימוש באמת מידה היסטורית זו.
    3. שרירן הוא ריכוז תאי שריר ורקמת חיבור ולא מאגר נוזלים. בכך הוא שונה מציסטה בשחלה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולראסאונד ממוקד לטיפול במיומה
    ברי
    26/08/2009

מהם היתרונות והחסרונות לטיפול במיומה בדופן הרחם ,לבחורה בגיל 34 רווקה

מודאגת ומבקשת ייעוץ
    תודה

הוספת תגובה

• אולטרה-סאונד ממוקד למיומה

פרופ' יונה תדיר
    26/08/2009

השימוש בגלי על-קול ממוקדים לטיפול בגידולים מוכר לעולם הרפואה מזה שנים רבות. עקרון הטיפול מתבסס על גרימת נזק מבוקר לרקמות ע"י חימומן בגישה בלתי פולשנית.
    קיימים דווחים בספרות הרפואית על מידה קלה של הקטנת נפח השרירנים ושיפור התסמינים הנגרמים מאותם שרירנים, קרי, שיפור בתחושת חלק מהנשים שטופלו בשיטה זו. מאידך, שיטות שמרניות אחרות (כגון צנתור לצורך חסימת כלי הדם של הרחם והשרירן –"אבמוליזציה" - UAE) מספקות, לפי הספרות הרפואית, שיעור הצלחה גבוה יותר כטיפול לשרירני רחם. זאת, על פי נתונים אשר פורסמו עד כה ומהם נשאב מידע זה. בשלב הנוכחי קיימות עדיין שאלות רבות הנשאלות מעל דפי הספרות הרפואית ואשר עליהן אין עדיין מענה.
    ניתן לסכם את הדברים בכך ששיטה זו על תוצאותיה המוגבלות שנויה עדיין במחלוקת בין המומחים בנושא זה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם
    דורית
    25/08/2009

רציתי לדעת האם ייתכן ששרירנים ייגרמו לכך שהבטן שיש לי היא בטן כמו לאישה הרה?,
    והאם ייתכן שהשרירן יפריע לי ויכאיב לי אפילו כאשר אני יושבת ?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים ברחם

הוספת תגובה

• שרירנים ומראה הבטן

פרופ' יונה תדיר
    26/08/2009

דורית,
    שרירן/ים גדולים בעיקר באשה רזה בהחלט יכולים לגרות לבטן להראות במו בהריון, ובהחלט יכולים לגרום לכאבים.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן חזקים לאחר החזרות העוברים
    sivan
    25/08/2009

שלום רב,
    אני מטופלת פוריות ועברתי מספר מחזורי IVF
    וכן מחזורי החזרת עוברים מוקפאים.

בבדיקות שונות שעשיתי נאמר לי שיש לי רחם שרירני. אך השרירנים שטוחים ונמצאים בדופן הרחם. חלל הרחם נמצא נקי.
    לאחר החזרות העוברים בין אם נקלט הריון או לא החלו כאבי בטן חזקים שהופיעו מיד לאחר מתן צואה.

בפעמים שהייתי בהריון היו לי גם כאבי בטן שדומים להתכוציות ברחם ואלה כניראה בגלל השרירינים.
    כשהריון נפסק (לצערי בשבוע 8)או כשהופסקה תמיכה משלא הושג הריון הכאבים פסקו. הכאבים היו מיד לאחר יציאה ונמשכו כ 10 דק'. אין לי כאבים כאלה בדרך כלל ואף בהריון ספונטאני שהיה לי לא היו כאבים. רופאי הפוריות לא מבינים מה זה נובע.
    ממה זה יכול להיות?

האם יכול להיות שהשרירנים גדלים ומשפעים על פעולות המעיים וכאבי בטן לאחר יציאה?
    כמו כן במחזורים רגילים כשבוע לאחר ביוץ ולפני הוסת יש לי כאבי בטן כמו התכוציות רחם לאחר גירוי מיני - האם זה קשור לשרירנים?

תודה

הוספת תגובה

• כאבים מיומות והזרעות

פרופ' יונה תדיר
    26/08/2009

שאלותיך מתאימות יותר לדיון עם הרופא/ה ולא לדיון בפורום. כללית ניתן לאמר ש: אץ אין דבר כזה "מיומות שטוחות" ו-ב. כל מיומה נמצאת בדופן הרחם. שאלה - היכן בדופן הרחם ... כאמור לדיון עם הרופא/ה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מיומה בהריון
    יעל
    25/08/2009

שלום,
    יש לי מיומה שאובחנה כשנתיים לפני שהריתי. לפני ההריון הייתה בגודל של 5 ס"מ ובמהלך ההריון גדלה ל-10 ס"מ. ההריון עבר באופן תקין.
    רציתי לדעת האם בהריון הבא הכרחי כי המיומה שוב תגדל או שבכל הריון המיומה יכולה להתנהג אחרת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מיומה בהריון

הוספת תגובה

• מיומה בהריון

פרופ' יונה תדיר
    26/08/2009

מיומה גדלה בהריון. זו עובדה. הסיבות לכך ברורות ועיקרן ריבוי אספקת הדם ורמות הורמונים גבוהות. השאלה החשובה היא מה מיקומה של המימה ומה גודלה לפני ההריון. מיומה בגודל 5 ס"מ ובמידה ואינה מפריעה לכניסה להריוטן עדיף במקרים רבים שלא לגעת בה. אם היא גדלה לפני ההריון (וכאמור תלוי גה מה מיקומה) מתחילה לעורר שאלות אם ו/או מה לעשות לפני ההריון.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומקטומיה
    איילת34
    24/08/2009

שלום,

כתבתי לך בפורום בעבר.

אני בת 35, רווקה, ללא ילדים.

נמצא אצלי שרירן סובמקוזי שנמצא במרכז הרחם.
    מידות הרחם 66X62X82
    גודל השרירן 61X68

הייתי היום בהיסטרוסקופיה ולא נמצא שרירן בחלל.

הרופא המליץ על מיומקטומיה שמרנית.

האם ישנה חלופה לניתוח ? ( אני חוששת בגלל זמן ההחלמה הארוך והסיבוכים- הבנתי כי עלולה להיות פגיעה ברחם וכי בלידה יהיה צורך בניתוח קיסרי )

האם יש אפשרות לקחת הורמונים שיקטינו את השרירן ואז הדימומים בתקופת המחזור יחלשו או כדורים לקרישת דם , ואז האנמיה תחלש? ( ולהמנע מניתוח ? )

האם יש סיכוי שהשרירן יקטן מעצמו עם הזמן ( והסימפוטמים יופחתו ) כך שלא אצטרך ניתוח?

במידה ולא תהיה ברירה ואחליט לעבור את הניתוח:
    -מה הכוונה להחלמה חודש? ( האם ריתוק למיטה? כאבים ? דימומים? חוסר יכולת לתפקד ? )
    -כמה זמן אסבול מדימומים מיד לאחר הניתוח? ( האם באותה עוצמה של דימומי מחזור ? )
    -האם יש הכרח בנקז בבטן ובקטטר?
    -האם יש סיכון להדבקויות בבטן? ( אמי עברה ניתוח בקע וסלב מאוד מהדבקויות על להגעה לניתוח שני )

אודה מאוד על התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה
    מיומקטומיה

הוספת תגובה

• מגוון שאלות

פרופ' יונה תדיר
    24/08/2009

זהבית,
    לדבריך, כתבת לפורום שלי בעבר ותקוותי שהמענה שניתן אז סייע בידך.
    שאלותיך הפעם אשר מתבססות על יותר מידע הן טובות, וחשובות, אחת לאחת, אולם לצערי אינן מתאימות לפורום באינטרנט.
    יש להרחיב על כל שאלה באופן בו יובן במה מדובר.
    קיימות חלופות טיפוליות שונות למצבים כגון אלה והתשובה חייבת להיות פועל יוצא של מפגש בינך לבין הרופא/ה המטפל/ת.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ בצוואר הרחם מפריע לטיפולי פוריות?
    פרופ` יונה תדיר
    22/08/2009

שלום,
    אני בחורה בת 30, לאחר כשנה של נסיון להרות התחלנו בטיפולי פוריות.
    אני בעלת שחלות פוליצסטיות ולבעלי מבנה הזרע לא תקין.
    עברתי הזרעה לפנ 12 יום והיום קיבלתי מחזור.
    במהלך תהליך ההזרעה הרופא גילה שיש לי פוליפ בצוואר הרחם והתקשה להכניס את הצינורית. לאחר מס' נסיונות ההזרעה צלחה.
    יש לי מספר שאלות דחופות:
    1. מה עליי לעשות בכדי לבדוק את הפוליפ? בדיקה ידנית? אולטראסאונד? האם לפנות לרופא הנשים הרגיל או למומחה הפוריות שאצלו אני מטופלת?
    2. במהלך 12 הימים האחרונים היו לי מס' דימומים, האם זה יכול להיות בגלל הפוליפ?
    3.האם הפוליפ יכול להפריע במהלך טיפולי הפוריות?
    4. האם יש קשר בין פוליפ בצוואר הרחם לבדיקת פאפ בצואר הרחם?
    אודה על עזרתך הדחופה

הוספת תגובה

• פוליפ בצואר הרחם וטיפולי פוריות

פרופ' יונה תדיר
    24/08/2009

1. פוליפ בצואר הרחם יש בד"כ לכרות ולשלוח לבדיקה פתולוגית. מדובר בפעולה קצרה ופשוטה יחסית הנעשית ע"י מרבית רופי/ות הנשים.
    2. דימומים יכולים להיות קשורים לפוליפ ו/או גם לתהליך ההזרעות.
    3. פוליפ עלול לפגוב בהליך ההזרעה מה גם ש (מדבריך) לא ידוע אם אין פוליפ/ים נוספים בחלל הרחם.
    4. בדיקת משטח פאפ בודקת דברים אחרים ואם בוצעה בעת האחרונה ולא נראה הפוליפ יתכן ויצא רק לאחרונה מתוך הרחם אל הצואר. יש להבין כי ניתן לראותו בהזרעה רק אם יצא מתוך תעלת שואר הרחם אל הנרתיק.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עזרת לי מאוד!!!!

עופרה
    24/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ברחם
    איילת34
    17/08/2009

פרופ' תדיר היקר,

תודה על תגובותיך הענייניות לשאלותי בפורום.

שאלות נוספות ברשותך:
    1.אחרי ניתוח להסרת מיומה, מתי המחזור צפוי לחזור ולהפוך "לרגיל" , מבחינת עוצמת הדימום ?
    אני מניחה שלאחר מכן, אחרי תקופה מסויימת, אני אראה שינוי בבדיקות הדם ברמת הברזל וההמוגלובין אחרי סילוק המיומה.
    ( במצבי אני סובלת - לא יכולה לתאם מראש ולתכנן תכניות של שהייה מחוץ לבית, טיולים, מעדיפה להשאר בבית עקב חוסר הנוחות, צמודה למקלחת, מוגבלת מבחינת תפקוד בימי המחזור )
    2. האם ישנו קשר ביו הופעת המיומה למחזור לא סדיר (מאחר בכשבועיים בד"כ) ?
    3. האם שינוי בתזונה / שימוש בתוספים ( המליצו לי על "שיח אברהם " ) עשוי להקל על התסמינים ולהקטין מיומה קיימת?
    4. האם אתה מנתח גם בירושלים?

שוב תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה ברחם

הוספת תגובה

• שאלות נוספות...

פרופ' יונה תדיר
    17/08/2009

לאחר ניתוח לכריתת מיומה חוזר המחזור לקדמותו לאחר כ 2-3 חדשים. לעיתים אף דק ולעיתים לאחר מכן, תלוי מה היה מיקום המיומה ומה נעשה בניתוח. לאחר התייצבות כמות הדימום יש לצפות לחזרה הדרגתית של רמות ההמוגלובין וריכוס הברזל. אחד הסימטומים השכיחים למיומה הוא דימום ומה שאת מתארת, אכן, אפייני.

תוספי מזון עשויים לשנות דפוסי דימום ושאו גידול מיומה אך באופן שארינו משמעותי בד"כ.
    אין לי נסיון עם "שיח אברהם", ומחיפוש באינטרנט (לא ממש רציני) ניתן למצוא... מענפיו קולעים סלים, ופירותיו משמשים תבלין. מן הזרעים הפיקו בעבר חומר, שהאמינו כי הוא מפחית את המשיכה המינית.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בשרירנים
    קרולין(כינוי)
    17/08/2009

היי ושלום רב,
    פרופסור יקר אני ביקרתי אצלך ב 28/1/09 לאור הנתונים המלצת לי לנסות להכנס להריון מאז ועד היום עדיין לא הלך לי.הביקור היה לאחר ניתוח(הניתוח התבצע ב 9/1/08 פתיחת בטן להוצאת שרירני מיומות ברחם ומחוץ לרחם. 1)לאחר שניקו 20 מיומות בגדלים שונים ו 2 בגדלים גדולים 13ס"מ ו9וחצי ס"מ . 2) הגעתי אליך לאחר שגילו שחזרו לי המיומות בבדיקה שנארכה אצלך הגדלים היו בכיפוף הקדמי- ממ57=X ממ43=Y ממ56=Z במרקם שרירני עובי הרירית 66ממ
    רחם עם מס' שרירנים פונדלי שמאלי סבסרוזי מימדיו 38*40 37 מ"מ /קיר אחורי מס' שרירנים:סב סרוזי 32* 20ממ תוך מוראלי 22*10 18*19 ממ תוך מוראלי שחלה שמאלית ממ 23=X ש. במראה תקין שחלה שמאלית ממ 33=X ממ24= Y בתוכה מס' צלולים הגדול בקוטר 15ממ שחלה במראה תקין . 3) בבית חולים לפני כחודש גילו שיש לי דלקת בשרירנים TVS: רחם רב שרירני כ3 שרירנים בקיר האחוריבקטרים:10*20 מ"מ 20* 20 32*20 שרירן פונדלי גדול 4*4 ס"מ .שחלות במראה תקין ללא נוזל בדוגלס . 4)היום בבדיקת אולטרסאונד רחם - אורך 83 מ"מ עובי 64 מ"מ
    מרקם: שרירני הערות: שרירנים קטנים בקוטר 2.5 ס"מ 2.4 ס"מ בדופן האחורי עובי רירית הרחם:12מ"מ שחלות- ימנית 34 מ"מ20X מ"מ תקינה שמאלית-31 מ"מ 16 מ"מ תקינה אין נוזל .
    אין לי מושג מה חומרת המצב הרופאת נשים המליצה לא לנסות להרות ולא לקיים יחסים במשך חודשיים אך המצב לא נראה טוב . למרות דבריה ניסיני ומאז שבוע אני עם כרבים עזים מה אלי לעשות? העם החמרתי את המצב? יש לציין שהתנפחה לי הבטן יש לי הקאות וכאבי ראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל בשרירנים

הוספת תגובה

• מה ההבדל בשרירנים

פרופ' יונה תדיר
    17/08/2009

שאלתך מכילה פרטים רבים, אישיים מפורטים ומורכבים. ספק אם מתאימה שאלה זו לאתר ציבורי. במידה וביקרת במרפאתי ודאי נאמר לך שאני מעודד תקשורת טלפונית ישירה עם מרפאתי לצורך מענה על שאלות אישיות כגון אלה. הנך מוזמנת להתקשר.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בטני (לפרוסקופיה) להסרת מיומה
    איילת34
    17/08/2009

פרופ' תדיר שלום,

אני עומדת בפני ניתוח כזה ויש לי מעט חששות.

נמצא אצלי שרירן סובמקוזי שנמצא במרכז הרחם.
    מידות הרחם 66X62X82
    גודל השרירן 61X68

אודה באם תפרט על:
    1.הסיכונים בניתוח? האם פגיעה ברחם וחוסר היכולת ללדת? ( אני רווקה בת 35 ללא ילדים )
    2. תהליך ההחלמה מניתוח כזה ( ידוע לי שיש שוני בין מנותחת למנותחת )
    רופא נשים אמר לי שדובר בהחלמה ארוכה וקשה ( הוא אינו מנתח )
    מה משך ההחלמה?
    האם אהיה מרותקת למיטה ממושכות?
    האם חודש שלם אסבול מדימומים?
    האם מדובר באשפוז ארוך?
    האם יש הכרח בנקז בבטן ובקטטר?
    3. האם מדובר בניתוח ארוך ?

מדובר בשרירן סובמקוזי שנמצא במרכז הרחם.
    מידות הרחם 66X62X82
    גודל השרירן 61X68

אנא התייחסותך.

הוספת תגובה

• הכנה לניתוח הסרת מיומות בלפרוסקופיה

פרופ' יונה תדיר
    17/08/2009

שאלת מצוינות, אחת לאחת, וחשוב מאד שיהיה ברור לך לקראת מה את הולכת, מה צפוי, וכיוב'. מענה לכל שאלותיך מחייב שיחה ארוכה עם הרופא/ה המבצע/ת. כל שאוכל לאמר באופן כללי הוא זה: אם אכן מדובר בכריתת שרירן סובמוקוזי (כלומר: תת רירית הרחם) שלפרוסקופיה בד"כ אינה הגישה המומלצת לכריתת שרירן זה.

ישנם מצבים בהם ניתן להגיע לשרירנים כאלה גם בדרך זו, אולם בהעדר מידע מדויק יותר עדיף להמנע מהסברים סותרים. הרופא/ה אשר נתן/ה לך הנחיות אלה ודאי מודע/ת לכך ולכן כדאי לברר באותו מקום. הדבר חשוב במיוחד לאשה צעירה אשר עדיין לא ילדה.
    אין בכוונת מענה זה כדי להגביר את מבוכתך אלא למנוע מצב של מענה מפורט המסתמך על מידע שאינו מדויק.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיומה באמצעות אולטרסאונד
    יעל
    14/08/2009

שלום, שמי יעל,
    אני בחורה צעירה בת 30, לפני כשבועיים התגלתה אצלי מיומה בגודל של 10 ס"מ.
    אני אמורה לעבור ניתוח בטן להוצאת המיומה בשבוע הבא, אני בודקת ומחכה לתשובה לגבי טיפול במיומה באמצעות אולטרסאונד, זוהי שיטה שנעשית בבי"ח תל השומר.
    אני מאד חוששת מניתוח ומצד שני אין לי הרבה זמן לברר על שיטה זו.
    אני מאד מאד אשמח אם מישהי עברה את זה ומוכנה לספר לי על כך.
    מאחר והענייו דחוף אודה אם תשאירו לי מס פלאפון על מנת שאצור קשר בהקדם.

תודה ושבת שלום,
    יעל
    054-6215808

הוספת תגובה

• טיפול במיומה בגיל 30

פרופ' יונה תדיר
    14/08/2009

יעל,
    פניתך לנשים אשר עברו את הטיפול מעניינת, אולם חשוב להבין שמידת השונות בין אשה אחת לשניה בכל הקשור למיקום המיומה, גודלה, ופרטים חשובים נוספים, לצד עברה המילדותי של כל אישה ואישה הופכות את המענה אליו את מצפה למעניין אך ממש לא רלוונטי לגי ההחלטות שלך.
    לא ברור ממה את חוששת באשר לניתוח, אולם אם יורשה לי ... (שהרי לא פנית לחוות דעת רפואית אלא לחוות דעת "חברית") ... מה שצריך להדאיג אותך באמת זה מצב הרחם היום, ומצב הרחם לאחר טיפול, יהיה אשר יהיה, בכל הקשור לפוריות עתידית.
    לפיכך עצתי: הגדירי מחדש את מטרות הטיפול ואת החששות שלך תוך הבנה ש... מאשה אחת, או חמש נשים, או עשרים, תקבלי אולי סיפורים מעניינים אך ספק אם תקבלי משוב רלוונטי למצבך ולעתידך. בכל זה אין כדי לחוות דעה על הטיפול אשר לתשובה לגביו את מתינה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת מניתוח

יעל
    16/08/2009

למיטב הבנתי החשש מניתוח הוא טבעי,הפחד מהכאבים מאד מרתיע אותי, חוץ מזה כל ניתוח כרוך בסיכון ונראה לי שאם אפשר להימנע ממנו אז עדיף כך, לא?
    למה התכוון הפרופ' למצב הרחם היום? באולטרסאונד הוגדר שהרחם נדחקה ימינה, אינני יודעת מה זה אומר..ומה הסכנה הכרוכה בכך.
    השרירן שלי נמצא מחוץ לרחם בדופן הקדמית.
    ודאי שהפוריות בעתיד היא זו שהכי מטרידה אותי משום שאינני נשואה וטרם הבאתי ילדים לעולם.אך הבנתי שאין בכך סיכון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדרת פחדים וסדרי קדימויות

פרופ' יונה תדיר
    16/08/2009

דבריך מדגימים בזה אחר זה חוסר הבנה, ואין פלא בכך, מאחר ואין זה מקצועך והמידע נשאב בדרך כלל ממה מספרות החברות. זה תמיד מעניין אך לא תמיד מסייע. חשוב להבין דברים בסיסיים על מנת להמנע מטעויות בקבלת החלטות. את אמנם צעירה אבל את כבר לא ילדה. האמנם?
    הפחד מניתוח הוא לגיטימי, אבל עליך להבין שהחלטה על ניתוח (אם הוא נחוץ?) או כל טיפול אחר (אם נחוץ? או נכון?) אינה נעשית בגלל הנאה אלא בכורח נסיבות ומחוסר ברירה.

כאמור, הפחד מניתוח ברור (אף כי בד"כ מוגזם) אבל בעיות פוריות עתידיות עלולות להיות מביכות ומטרידות פי כמה וכמה. מדבריך לא ניתן לאמר היכן בדיוק נמצאת המיומה? ומה משמעות דחיקת הרחם ימינה? אבל חשוב להבין כי מיומה תמיד מהווה נזק לרחם. לעיתים יותר ולעיתים פחות. אין דבר כזה מיומה מחוץ לרחם, פרט למיומה המחוברת לרחם על גבעול וספק אם זו הכוונה בתאור שלך. לפיכך, חוות דעת של נשים אחרות אשר עברו טיפולים כאלה או אחרים היא תמיד מעניינת, אך ספק מה מידת הרלונטיות של זה לגבי מצבך ולגבי הצורך בטיפול במצב הרחם שלך.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

יעל
    17/08/2009

תוצאות האולטראסאונד: מימומה,סובסורוזית,בדופן קדמית,שמאלית,במימדים 89*98 מ"מ, בעלת אופי הומוגני.
    לסיכום מדובר בשרירן סובסורוזי ,מוגדר היטב, הדוחק את הרחם ימינה.השרירן מגיע קרוב לחלל אך נראה גבול הפרדה ברור.

אילו כל הממצאים.
    מה ניתן להבין מזה מבחינת סיכונים וסיכויים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומות רבות
    חוה ש.ל
    11/08/2009

שלום רב,

אני מתקרבת לגיל 60. לפני 22 שנה הוסרו מהדופן האחורי של הרחם 2 מיומות גבעוליות גדולוץ (אחת 9 ס"מ והשניה כ 4 ס"מ)

כבר 10 שנים שאני במעקב בגלל מיומות רבות בדופן האחורי של הרחם. עם השנים המיומות התכווצו
    בביקור האחרון נאמר לי שהמיומות המרובות הן די קטנות (15 מ"מ), וניתן לרווח את מועדי המעקב.

מסיבות שונות נאלצתי לצערי להחליף רופא, והגעתי לביקורת לאחר כ שנתיים, ובאולטרה סאונד התגלו מיומות בגודל של 6X4 ס"מ + 3X4 ס"מ, עם הפניה להמשך טיפול כירורגי.

שאלתי - האם התערבות כירורגית היא הכרחית ?

תודה רבה

חוה

לקביעת תור
    סגירה
    מיומות רבות

הוספת תגובה

• מיומות בגיל 60

פרופ' יונה תדיר
    11/08/2009

חוה,
    מיומות בגיל 60 בד"כ מתכווצות באופן טבעי. במידה ויש עדות לכך שאינן קטנות, וודאי אם הן גדלות, יש הצדקה לברר מה הסיבה ולפעול בהתאם.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיומות תוך שמירה על הרחם
    אש
    11/08/2009

שלום רב, אני בת 41, רווקה ללא ילדים . ניסיתי להרות מספר פעמים 2 הזרעות ו3 טיפולי IVF הייתה קליטה של ההריון פעמיים אך ההריון הסתיים לאחר 7 שבועות ופעם היה הריון כימי.. הרופא שלי טוען שהסיבה להפלות הינה ריבוי במיומות. שנה שעברה עברתי ניתוח בטן הוסרו 4 מיומות ונשארו 16. 7 סאב סרוזיות ואיטרא מורליות בגודל 1*2 סביב קרן ימין, 2 מיומות פונדליות 5*5 ו3*3. 3 מיומות סאב סרוזיות ו2 מיומות אינטרמורליות בקיר הרחם האחורי ובקיר הרחם הקדמי.
    עברתי גם בשנה זו היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויות.
    האם יש סבירות שזו הסיבה לכך שההריון לא נשמר? איזו התערבות היית מציע ושזו לא תסכן את הרחם? עברתי קצת על כתוב בפורום מהו טיפול באמצעות צנתר ואיפה הוא מתבצע?
    דרך אגב יצרתי קשר עם תל השומר לגבי הטיפול בU/S/ ממוקד אך הם טוענים כי עקב ריבוי המיומות אני לא מועמדת טובה.

משתוקקת לילד.... אשמח לקבל את תשותבך . א.ש.

הוספת תגובה

• טיפול במיומות תוך שמירה על הרחם

פרופ' יונה תדיר
    11/08/2009

שאלתך מורכבת ודומה לשאלה דומה בפורום זה, וכך גם התשובה. שאלתך מורכבת ממספר שאלות והתייחסות לחלקן עלולה להותיר אותך עם מענה חלקי אשר עלול להוביל אותך למסקנות שגויות.
    סביר להניח שהמיומות התת ריריות (סוב מוקוזיות) הן הגורמות יותר לדימומים וקשורות יותר לבעיית ההפלות, אולם אין בכך להוציא מחשבון את חשיבות המיומות האחרות אשר גודלן משמעותי ומחייב התייחסות.
    לא יהיה זה נכון להתייחס בדרך זו לטיפול זה או אחר, יהיה זה הטיפול באולטרה-סאונד הממוקד (אשר כדבריך, תוצאותיו ומקומו עדיין שנוי במחלוקת, כמו גם התייחסות לטיפול כירורגי זה או אחר אשר תלוי בגורמים רבים, בין היתר מיומנות הצוות המבצע.
    קיימים כיום מקורות מידע זמינים למידע הרפואי, אולם יש להקפיד על שימוש מושכל באותם מקורות אשר חלקם בלתי מבוקר ולא בהכרח רלונטי. אשה צעירה אשר לא ילדה עדיין חייבת להזהר ממסקנות נמהרות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיומות
    Luli
    09/08/2009

שלום,
    אני בת 33, עדיין ללא ילדים וסובלת מדימומים קשים בזמן המחזור וכתוצאה מכך מאנמיה די חריפה.
    בבדיקת אולטראסאונד התגלו 4 מיומות:
    1. שתי מיומות סובמוקוזיות בקוטר 14 ו-15 מ"מ בחלל הרחם.
    2. מיומה סובסרוזית בצואר, דופן אחורית, בגודל 74 *75 מ"מ.
    3. מיומה סובסרוזית בקרקעית הרחם, בגודל 66*70 מ"מ.
    שאלות:
    1. האם סביר שדוקא המיומות בתוך החלל הן אלו שגורמות לדימומים ולא האחרות?
    2. הוצע לי טיפול בגלי אולטרסאונד (FUS) למיומה הצוארית. הבנתי שכיום אין מספיק מחקרים המאששים או מפריכים נזק לרחם בעקבות טיפול מהסוג הזה. האם הטיפול נחשב למספיק בטוח? האם ניתן להוציא את שתי המיומות הגדולות בהיסטרוסקופיה?
    3. ולסיכום, הוצעו לי כמה דרכי טיפול ואני ממש אובדת עצות. יש לך המלצה?
    אני מאד אשמח אם תוכל לענות לפחות על חלק מהשאלות.
    המון תודה,
    לולי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במיומות

הוספת תגובה

• מגוון שרירנים

פרופ' יונה תדיר
    09/08/2009

שאלתך מורכבת אכן ממספר שאלות והתייחסות לחלקן עלולה להותיר אותך עם מענה חלקי אשר עלול להוביל אותך למסקנות שגויות.
    סביר להניח שהמיומות התת ריריות (סוב מוקוזיות) הן הגורמות יותר לדימומים, אולם אין בכך להוציא מחשבון את חשיבות המיומות האחרות אשר גודלן משמעותי ומחייב התייחסות.
    לא יהיה זה נכון להתייחס בדרך זו לטיפול זה או אחר, יהיה זה הטיפול באולטרה-סאונד הממוקד (אשר כדבריך, תוצאותיו ומקומו עדיין שנוי במחלוקת, כמו גם התייחסות לטיפול כירורגי זה או אחר אשר תלוי בגורמים רבים, בין היתר מיומנות הצוות המבצע.
    קיימים כיום מקורות מידע זמינים למידע הרפואי, אולם יש להקפיד על שימוש מושכל באותם מקורות אשר חלקם בלתי מבוקר ולא בהכרח רלונטי. אשה צעירה אשר לא ילדה עדיין חייבת להזהר ממסקנות נמהרות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה