מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטראסאונד גינקולוגיאורה12/07/2009
רחם
אורך 42ממ
עובי 28 ממ
רוחב 42 ממ
מרקם שרירני הערות רחם קדמי
עובי רירית הרחם 3
שחלות
ימנית 22*17 הערות עם ממצא ציסטי בגודל 10*11 ממ
שמאלית 26*18 ממ הערות עם ממצא ציסטי בגודל 12*9 ממ
דוגלס שלפוחית השתן
דוגלס ללא נוזל
סיכום
הערות שרירן בקיר אחורי בגודל 33*48
שרירן סובסירוזי בפונדוס הרחם בגודל 11*14
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתוני בדיקה
פרופ' יונה תדיר12/07/2009אורה,
אופן הצגה זו של דברים נתונים מספריים מתאים אולי יותר להשקעות בבורסה לניירות ערך. הלא כן? נראה כי הפרטים מנותקים מהאשה, מגילה, מתלונותיה, מתכניות הילודה שלה, ממצבה הבאירותי, מהעדפותיה האישיות, וגורמים נוספים המהווים חלק בלתי נפרד מהנתונים שהוצגו. כל הנ"ל מוביל למערך שיקולים של חלופות טיפול רבות ומגוונות הקיימות כיום.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר לאישה עם מיומותמירי12/07/2009
שלום רב,
אבקש לקבל המלצה על רופא המבצע מי שפיר לנשים עם מיומות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי שפיר בנוכחות מיומות
פרופ' יונה תדיר12/07/2009בדיקת מי שפיר בנוכחות רחם שרירני מחייבת אכן מיומנות באיבחון מדוייק של מיקום השרירנים (המיומות) וביצוע הדיקור בהתאם. מרבית הרופאים המיומנים בביצוע דיקורים הינם מומחים בתחום האולטרה-סאונד וחשוב אכן לוודא שהרופא/ה שתבחרי אכן בעל/ת נסיון כזה. אין זה מקובל להמליץ בדרך פורום ציבורי על רופא/ה מסויימ/ת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח להסרת מיומה+ציסטותגלי09/07/2009
שלום רב עברתי לפני כ10 ימים ניתוח להסרת מיומה + 2 ציסטות באסותא
ב 2 השחלות האם הגיוני שעדיין אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה (כמו צירים )
שהולכים ובאים .
היתי במוקד לאחר ביצוע אולטרהסאונד הממצאים הם :
רחם מרקם תקין שחלות דו צדדיות ללא ציסטות ממצא בעל אקוגניות מורכבת
בדוגלס בגודל 5X4 ס"מ מתאים לקרישי דם .
האם לדעתך הכאבים קשורים בממצא איך ניתן להקל / לטפל בקרישי הדם
בברכה ,
גלי
כאבים לאחר ניתוח
פרופ' יונה תדיר09/07/2009גלי,
כאבים לאחר ניתוח הם דבר ידוע, אולם אין להזניחת ויש להיות בקשר עם הרופא המנתח. העובדה שבבדיקת אולטרה-סאונד רואים רחם במרקם תקין ושחלות ללא ציסטות מלמדת על כך שאכן, הממצאים אשר בגללם עברת את הניתוח אינם עוד. במידה והממצא המתואר בגודל של 5X4 ס"מ הוא אמנם קריש דם הוא יספג עם הזמן וסביר גם שהכאב יחלוף, אולם כפי שציינתי, בכל מקרה של ספק הדרך להתמודד עם השאלה הוא ישירות מול הרופא המנתח.
בהצלחה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מיומה לפני הריוןעינב08/07/2009
שלום. לפני כחודש עברתי הפלה טבעית+גרידה,הריון ראשון, ונאמר לי שיש סיכוי שזה בגלל המיומה , שהיא בגודל 9 עד 10 ס"מ, וייתכן שכדי להכנס שוב להריון ולהחזיק אותו אצטרך לעבור טיפול הורמונלי להקטנת מיומה,א"כ ניתוח מיומה ורק לאחר מכן אוכל להרות, למרות שיש סיכויי שלאחר ניתוח מיומה לא אוכל ללדת לעולם.הייתי רוצה שיהיה לי לפחות ילד אחד,אז האם זאת הדרך היחידה לטיפול בבעיה שלי?
תודה רבה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח לפני הריון?
פרופ' יונה תדיר09/07/2009מרינה,
יש כיום מגוון רחב של טיפולים למיומות (שרירני רחם) אף כי הנפוץ ביותר הוא עדיין הניתוח. המילה ניתוח היא כללית מידי, מאחר ויש סוגי ניתוחים שונים בגישות שונות, חלקן "זעיר פולשניות". לא ניתן להשיב לשאלתך באופן מדוייק יותר מאחר ופרט לגודל (כ 10 ס"מ - שהוא די גדול) לא ידוע מה מיקומה ברחם ולכך יש חשיבות עליונה באשר לדרך הניתוח, למידת הפגיעה ברחם (עם או בלי ניתוח) ולקשר להיריון. יש לבצע בירור מדוייק יותר על מנת לשמר ולשפר את פוריותך.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהתקצר דחוףרחלי05/07/2009
לפני כ10 חודשים עברתי הפלה יזומה שבוע 5 בכדורים שק ההריון יצא אך נמשך הדימום לבצע גרידה כל חיי היה לי ווסת של 7 ימים ולאחר הגרידה הווסת התקצר ליומיים שלושה
ביצעתי בדיקת היסטרוסקופיה שיצאה תקינה ללא הדבקויות וכן בדיקת US וגינלי שהראתה רירית
רחם 8.3 תלת תקינה שאלתי האם יש מקום לבצע צילום רחם ומה הסיבות שיכולות ליהיות להתקצרות המחזור וכן האם אכן עובי רירית 8.3 מספק לקליטת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור שהתקצר
פרופ' יונה תדיר05/07/2009רחלי,
מפלס החרדה שלך מעורר דאגה יותר מהמדדים שאת מציינת ונראה כי אין לחרדותיך ביסוס של ממש. אולם למען האמת, לא אותך צריך להאשים בחרדותיך אלה. האשמה אולי ברפואה המודרנית (ובמיוחד ברפואה המודרנית/אופנתית בישראל) אשר בה נעשה שימוש מוגזם בכלי מדידה למיניהם. הוספת המילה "דחוף" לשאלתך והעברתה לפורום של שרירני רחם אינם אלא שניים מסממני החרדה אשר באמת אינם במקומם. דרך זו של תשובה לא נועדה על מנת להביך אותך עוד יותר אלא לשים דברים בפרופורציה. אם אין הדבקויות בהיסטרוסקופיה ועובי הרירית כ 8 מ"מ (אין צורך להוסיף 0.3 מאחר ומידת הדיוק של בדיקה זו אינה של מיקרונים, מה גם שלא ציינת את יום הבדיקה במחזור) אזי לא נראה שיש בכך בעיה. הריון יכול להיקלט בעובי זה של רירת אשר משתנה מידי יום ביומו במהלך המחזור. את צריכה פשוט מישהו מקצועי שירגיע אותך, מאחר וחרדות כגון אלה רק עלולות להכניס אותך לקטגוריה "של אי פריון על רקע חרדתי" ללא קשר למספר המילימטרים או מספר ימי הדימום המחזורי. בהעדר הדבקויות, קיצור ימי המחזור עשוי להיות פועל של שינוי מיבנה הרחם. קצת פרופורציות, לצד הסברים רגועים, לאי יזיקו.
בתקווה שיש בדברי אלה לספק מעט מילות רגיעה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן סובסירוזיעליזה03/07/2009
שלום,
לפני מס' שבועות עשיתי US ומצאו שרירן סובסירוזי בגודל 90mm.
חזרתי לרופא הנשים, שאמר לי שכל עוד אין לי כאבים/דימום כבד כו' לא כדאי לנגוע.
אין לי כאבים/דימומים, אבל אני כן יודעת שלפעמים יש לי לחץ בשלפוחית השתן, אבל יש חסימה, ולא יוצא. זה לא קורה הרבה, אבל קורה. ואני מניחה שקשור לשרירן.
אני בת 33, ללא ילדים - אך עם תוכניות לשנים הקרובות.
האם הגיוני לא לעשות שום דבר מלבד מעקב (נקבע US בעוד 4 חודשים)?
תודה רבה,
עליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם לטפל בשרירן?
פרופ' יונה תדיר04/07/2009עליזה,
גודל השרירן שאת מתארת גבולי באשר להחלטה אם לטפל או לא. ההחלטה היא אכן פועל יוצא של גודל, מיקום, סימפטומים, קצב גידולו ותכניות ילודה. המיקום שאת מספקת (סובסרוזי) אין בו די. יש צורך לדעת היכן באזורי הרחם (קדמי? אחורי? פונדלי? ועד כמה הוא חוזר אל עומק דופן הרחם. לכך יש חשיבות הן באשר ללחץ על שלפוחית השתן והן על היכולת להוציאו בגישה לפרוסקופית - זעיר פולשנית. כמוכן לא ידוע מדבריך אם זה שרירן יחיד?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירן סובסירוזי
עליזה04/07/2009שלם דר' תדיר,
תודה על תגובתך.
השרירן בגודל 90mm ממוקם מאחורי הרחם.
הרופא שעשה את האוטרסאונד אמר שהרחם נקי (כלומר אין חדירה לרחם).
מלבד שרירן זה אין עוד שרירנים.
איך תוכניות ילודה נכנסות לתמונה?
האם תחום ההתמחות שמטפל בשרירנים הוא רפואת נשים? או שיש תחום אחר שמעורב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שרירן סוב סרוזי- המשך.
פרופ' יונה תדיר05/07/2009המינוח של רחם נקי אינו מצוי בספר המינוחים למצב כגון זה. קשה להתייחס למידת או אי מידת החדירה על בסיס הנתונים שאת מספקת. שרירן סוב-סרוזי מטיבו חודר בחלקו אל דופן הרחם אלא אם כן הוא מחובר לרחם על גבעול. יתכן שזה המצב אצלך? בכל מקרה, שרירן בגודל 90 ממ' אינו קטן. לא ידוע מדבריך תוך כמה זמן גדל למידות אלה. לכך חשיבות לגבי ההמשך.
ולשאלתך השניה. שרירני רחם מטופלים ע"י רופאי/ות נשים, אולם במגוון הטיפולים הקיים כיום יש גם מקצועות אחרים (כגון רדיולוגים, ונוספים) העוסקים בתחום הריפוי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוי מיומה ברחםשרית02/07/2009
יש לי מיומה ברחם בגודל 5 ס"מ, בשנה שעברה הייתה 4 ס"מ, הרופא שלחאותי לאולטרא סאונד כליות. איזה עוד בדיקות צריך לעשות? האם צריך להסיר או לחכות?
האם להסיר או לחכות
פרופ' יונה תדיר02/07/2009לצד אולטרה-סאונד כליות סביר להניח שנעשה גם אולטרה-סאונד רחם באיכות טובה. איכות טובה משמעותו מיפוי מדוייק של מיקום המיומה יחסית לשכבות דופן הרחם, מיקום מדוייק, והתייחסות למיומות קטנות אשר אולי נמצאות ברחם.
ההחלטה אם לטפל ובמה לטפל הינה פועל יוצא של מגוון רחם של שיקולים, כגון סימפטומים (דימומים? כאבים? קצב גידול המיומה? מיקום מדוייק, גיל, תכניות ילודה, וכיוב'.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסתלירי02/07/2009
האם שרירן יכול רק לגרום לדימום ויסתי גדול או תמיד הדימום יהיה גם לא בזמן הוסת?
שרירן ודימום
פרופ' יונה תדיר02/07/2009התופעה השכיחה ביותר לשרירן רחם (מיומה) היא דימומים. הדבר יכול להיות הן במועד הווסת, חזק יותר מווסת רגילה לאותה אישה, מלווה במקרים רבים בקרישי דם (מה שלא אופייני לווסת רגילה) טגם דימומים באמצע המחזור, קרי , בין וסת לווסת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במיומה על"י דיקור סינידלית27/06/2009
ד"ר שלום רב,
האם דיקור סיני יעיל לטיפול במיומה.הגודלה שלה 4 ס"מ. בנוסף לכך יש לי ציסטה עקב המירנה?
מודה לך מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול במיומה ע"י דיקור סיני, ועוד..
פרופ' יונה תדיר27/06/2009דלית,
אתחיל מהסוף: לא ברור מדוע את קושרת את ההתקן "מירה" להווצרות ציסטה.
אשר לשאלתך, ראי פרטים השובים מתוך נסיון שנצבר במרכז לשרירני רחם. זאת, מאחר ואין פרטים על נושא זה בספרות הרפואית המערבית. במחקר סמוי ומבוקר אשר בוצע ע"י רופאים מבין צוות מומחים זה נמצא כי בקבוצה בת 21 נשים אשר עברו סדרה של 10 דיקורים (Acupuncture) נצפתה הפחתה משמעותית של נפח השרירנים, ושאלוני שביעות רצון העידו על שיפור ניכר. עם זאת, במעקב בן 3 חדשים לאחר תום הטיפול נמצא כי השרירנים שבו לגודלם המקורי. הספרות המדעית קושרת את מנגנון הפעולה למסלולי הדיקור (מרידיאנים) אשר גורמים לכווץ כלי דם ובכך גם לשינויים באספקת הדם. , בעקבות הטיפול קטן הנפח הממוצע של השרירנים (עמודה אמצעית – גמר הטיפול) אולם כחדשיים לאחר הפסקת הטיפול חזרו השרירנים לגודלם המקורי (עמודה ימנית), מה שמלמד על קשר ישיר בין הדיקור לבין גודל שרירני הרחם באותן 21 נשים.
פרויקט הניסוי גרר תגובות נלהבות מאותן נשים אשר דווחו על שיפור במצבן עקב טיפולי הדיקור.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה וציסטהדלית23/06/2009
ד"ר יונה שלום רב,
לפני פחות משנה עברתי ניתוח להסרת שרירן תוך קירי (הניתוח נקרא היסטרוססקופיה ) והרופא שם לי מירנה לטיפול בבעיה.
. הדימום הווסתי המוגבר פסק וזה נפלא חזרתי לחיות...
לצערי הרב, לאחרונה יש לי דימום בין המחזור ובנוסף לכך כתוצאה מהמירנה צמח לו ציסטה. כשהרופא בדק אותי בבטן, כאב לי בצד השמאלי
בדיקות הדם ההורמונוליות היו תקינות לחלוטין.
אני אוכלת בריא, אין לי בעיה גנטית עושה ספורט הקפדתי תמיד על הגיינה אישית וחייתי רק עם בעל אחד ... ובכל זאת יש לי שרירין.
א. מה לדעתך עלי לעשות?
ב. האם ישנו טיפול אחר שעלי לעשות?
הרפוא ייעץ לי לעקוב ולבוא אליו בעוד חודשיים ורק אז הוא יבדוק ויראה כיצד ניתן יהיה לפתור את הבעיה.
האם בבבלינסון יש שיטות טפול אחרות?
אשמח לשמוע את חוות דעתך .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את גילי
דלית23/06/2009בת 4 ואם לשלושה ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על ההודעה השלישית
דלית23/06/2009ד"ר שלום רב,
אנית בת ארבעים ושלוש ואם לשלושה ילדים.
האם דיקור סיני יכול לסייע להעלמת מיומה? תזונה מיוחדת?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיומה, ציסטה, מירנה, וכיוב'...
פרופ' יונה תדיר23/06/2009דלית,
שאלתך (בהמשכים) מעבירה פרטים רלוונטיים, אך רב עדיין הנסתר על הגלוי, לצד פרשנויות אותן את מעבירה ואשר חלקן אינן מדויקות או בלתי סבירות. אתייחס לחלק מהן, ולכך יש חשיבות על ההמשך:
1. מדבריך נשמע כאילו את קושרת את השיפור בדימום להתקן המירנה וממעיטה בחשיבות כריתה חלקית של המיומה. אמנם כל אחת משתי הפעולות עשויה לשפר בעיית דימום אולם יש להבין מספר פרטים נוספים. א. גישה היסטרוסקופית לכריתת שרירן (מיומה) מיועדת לשרירנין תת ריריים ולא תוך דופניים. שרירן תת רירי מצוי חלקו בתוך דופן הרחם, אולם כריתת חלק זה בגישה היסטרוסקופית הוא מוגבל מאחר והדבר עלול להסתיים בנזק (נקב) של דופן הרחם. לפיכך, סביר להניח שהשרירן שנכרת היה תת רירי. לא מדובר בעמידה על "קוצו של יוד" והתמקדות במינוחים, אלא בברור על מיקומו של השרירן שהיה, מה הוצא, מה נשאר? כמה גדל שוב? ואולי גם מה גדל חדש מאז.
2. התקן מירנה מסייע בשיפור דימומים אשר אינם בהכרח על רקע של שרירן אלא דימומים על רקע של חוסר איזון הורמונלי. התקן זה משחרר הורמון (פרוגסטרון) והורמון זה עלול גם להשפיע על גידול מיומה.
3. אין ספק שבעקבות הטיפול הקודם המצב השתפר. יחד עם זאת, אין זה מפתיע שבעיית הדימומים חזרה ונראה כי על רקע של שרירן/ים חדשים או גידולו של הקודם. יש לברר תחילה מה המצב הנוכחי ועל זה להחליט מה מגוון טיפולי הבחירה.
4. העובדה שאת אם ל 4 ילדים חשובה ומגדילה את מגוון חלופות הטיפול.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד על הציסטה...
פרופ' יונה תדיר23/06/2009ובנוסף לכל הנ"ל. אין קשר בין המיומה לציסטה, וסביר להניח שלא המירנה גרמה להווצרות הציסטה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת והאם אני יכולה לקבוע טור
דלית26/06/2009ד"ר יונה שלום,
אתה אכן צודק. גודל השרירן היום 4 ס"מ. בימים האחרונים אני מעט מדממת ויש לי כאבים בחלק התחתון של הבטן ותחושה של צריבה.
א. האם כדאי להוציא את המירנה כדי שהציסטה השלחלתית תעבור, זה נגרם לי עקב המרינה.
ב. האם הטיפול באולטרסאונד עפ"י השיטה החדשה , תוכל לפתור לי את הבעיה.
ג. או שכדאי לי לנסות דיקור דיני.
ד. האם הנידה ששומרות הנשים הדתיות מסייעות להן שלא לחלות במחלות אילו.
ה. כיצד אני יכולה לתאם טור אליך באופן פרטי?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה עכורה בשחלהחן21/06/2009
שלום רב!
אני סובלת זמן מה מכאבים ברחם בצד והשבוע ערכתי אולטראסאונד
ואלה הממצאים :
נתוני הרחם קדמי שרירני גבולות סדירים מידות 53*40*75 עובי אנדומטריום 7.0מ"מ
בקיר קדמי סמוך לפונדס שרירן סבסרוזי 31*31 מ"מ
שרירן איטרמוראלי בקוטר 20מ"מ בפונדס
נתוני שחלה ימנית 24*32 מ"מ שחלה נצפתה מאחורי הרחם
נתוני שחלה שמאלית 50*50 מ"מ מרקם תקין
בתוך השחלה ציסטה עכורה 41*36 מ"מ בתוכה מרכיב היפואקוגני בקוטר 11 מ"מ
בהיקף הציסטה זרימה שחלתית בתנגודת גבוהה RI-0.63
באבחנה המבדלת אנדומטריומה (בקורולציה קלינית לדיווח אודות דיסמנוראה /דיספראוניה /יצויין כי
ע"פ אנמנזה נצפו מוקדים של אנדומטריוזיס בלפרוסקופיה שבוצעה לפני שנתיים(בניתוח זה הסרתי את החצוצרה השמאלית והתוספתן .)
דרמואיד ציסט (פחות סביר)
דוגלס -חופשי מנוזל
לסיכום : ציסטה עכורה הניראית כאנדומטריומה בשחלה השמאלית
תוצאות בדיקות דם שערכתי
CA 15-3 - 15.70 U/ML
CA-125 - 35.50 U/ML
CA 19-9 13.10 U/ML
אשמח לדעת מהי תגובתך לגבי המשך טיפול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ..
חן21/06/2009שכחתי לציין שאני בת 43 יש לי בת בת 21 ואינני מעוניינת בהריון נוסף
אשמח לדעת מהן השלכות לגבי כריתת הרחם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שילוב שרירן (מיומה) וציסטה שחלתית
פרופ' יונה תדיר21/06/2009חן,
דרך הצגת שאלתך והבירור אשר נערך עד כה מעידים על רצינות ואיכות בכוון החשיבה. שילוב של רחם שרירני (מיומות) במיקומים ובמידות שהוגדרו בבדיקת האולטרה-סאוד, וציסטה שחלתית (אנדוטריומה או אולי דרמואיד - כאפשרות פחות סבירה) מעיד על תהליכים שאינם קשורים זה לזה מתחינת דרך הווצרותם, אולם יכולית להתחבר זה לזה בדרך הטיפול.
את הגדרת הכאב (ברחם - כדבריך) כדאי לתקן לכאבים בבטן תחתונה (היכן? מימין, משמאל? באמצע?) ולא ברחם, כי אינך יכול הלהגדיר אם מקור הכאב ברחם או בשחלות.
לא ברור מדבריך למה הכוונה בשאלה: מה ההשלכות לרחם? השלכות למקור הכאב? לטיפול? ואיזה טיפול יבחר? את השלב הבא שלאחר הבירור יהיה עליך לבחון עם הרופא/ה המטפל/ת על פי הממצא בבדיקה הגופנית ודרך הטיפול (כירורגי? שמרני? לפרוסקופיה?)
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן וכאבים לאחר כריתת רחםזיו18/06/2009
ד"ר שלומות
אני כשלושה שבועות לאחר ניתוח כריתת רחם עקב מיומות.
התחלתי להתהלך בכבדות, מאחר והבטן נפוחה מאוד כמו אישה בחודש שביעי, עם כאבים באזור הניתוח, ובמפשעות.
מה ניתן לעשות ומתי אם בכלל יורדת הנפיחות.
לתשובתך אודה
לאחר ניתוח
פרופ' יונה תדיר18/06/2009זיו,
שאלות כגון אלה יש להפנות לרופא/ה המנתח/ת ובמקרה של ספק יש לפנות לחדר המיון בבית החולים בו נותחת. אין להבין מכך שמדובר בבעיה חריגה, אולם חשוב להבין כי אסור להגיב, ואין לצפות למענה על בעיה כגון זו, תהיה שגרתית או חריגה, בדרך זו.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי והוצאת מיומותאור17/06/2009
לפני כ-4 שנים עברתי ניתוח פתיחת בטן בשל מיומות גדולות. הוציאו לי 8 מיומות. המיומות חזרו- ובגדול.
אני כרגע בהריון תאומים שבוע 36. ברור לי שאצטרך לעבור שוב פתיחת בטן להוצאת המיומות.
שאלותי:
1. האם אפשר לשלב בניתוח הקיסרי.
2. מה הסיכונים בהוצאת מיומות בשעת ניתוח קיסרי?
3 מה אתה ממליץ לי לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומות ונתוח קיסרי,
פרופ' יונה תדיר17/06/2009אין זה מקובל לגעת במיומות במהלך ניתוח קיסרי. הדבר נשמע "כאילו" הגיוני - להוציאן כאשר הבטן ממילא כבר פתוחה, אולם כאמור, לא נוגעים המיומות במצב זה. הן גדולות מהרגיל ויש לתת להן להתכווץ למצבן הבלתי הריוני. כמות הדמם הצפויה עקב כריתת מיומות בנתוח קיסרי רבה וכאמור, לא נוגעים בהן אלא רק לאחר שהרחם חוזר למצבו הבלתי הריוני והמיומה/ות מתכווצות . בנוסף, אם צריך לטפל קיימות כיום חלופות אשר אינן בהכרח כירורגיות. הכל... לאחר שלב ההחלמה מהלידה ולאחר התכווצות הרחם.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה והריוןיעל15/06/2009
היי,
אני בת 34, לפני כשנה עברתי ניתוח לכריתת מיומות בלפרוטומיה (6 במספר- שהגדולה מהן הייתה בערך 13 סמ ) .כל המיומות היו בדופן הרחם, ובניתוח לא חדרו לחלל הרחם.
כעת אני בהריון (תודה לאל) שבוע 13 הריון ראשון- אני יודעת שנותרו לאחר הניתוח עוד 3 מיומות שתוארו כ"אפונים".
רק בעוד שבועים בסקירת מערכות אדע בוודאות עד כמה המיומות גדלו- פיזית הבטן גדלה מאוד.
האם יש צורך במעקב מיוחד במהלך ההריון? האם הריון זה נחשב הריון בסיכון? וכל כמה זמן אני אמורה לבצע מעקב us אחר המיומות?
רופא הנשים שלי שעוקב אחר ההריון הוא לא אותו רופא שטיפל בי סביב הניתוח- ואני חוששת שיש התעלמות ומגמה של - "נחכה ונראה מה יקרה בעתיד"- את הרעיון לבדיקת המיומות בסקירה הוא הציע לאחר שלחצתי וביקשתי שהוא יבדוק אם הכל תקין ואם אין לחץ על הרחם עקב המיומות. כפי שהיה לפני כן.
אשמח לשמוע מהי חוות דעתך?
הריון לאחר כריתת מיומות
פרופ' יונה תדיר15/06/2009יעל, הריון לאחר כריתת 6 מיומות מחייב זהירות ומעקב בהתאם. העובדה שלא היתה חדירה לחלל הרחם אכן תשתעותית, אולם לעיתים יש חדירה של מרבית שכבות שריר הרחם ללא חדירה לשכבת הרירית ומבחינת חוזק שריר הרחם ההבדל אינו בהכרח כה גדול. ההחלטות על דרך הלידה הבאה נקבעת על פי שיקולים שונים כגון קלות הכניסה לשלבי הלידה, מנח ומצג העובר (ראש? ארכי? עכוז? וכיוב') קצב פתיחת צואר הרחם, אופי הצירים ומידת יעילותם, ניטור לב העובר וכיוב'.
מעקב רפואי טוב ימנע תקלות וזה קיים אצל רופאים/ות רבים/ות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מיומה באמצעות צינתוררחל11/06/2009
באתר קראתי שמבוצע טיפול כזה . איך מגיעים לבצע טיפול כזה?
כמה שנים יש נסיון בארץ והאם עברו את הפרוצדורה הרבה מטופלות שאפשר לדעת שזה הצליח ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בצינתור כלי הדם למיומה (לשריר
פרופ' יונה תדיר11/06/2009הטיפול בצינתור לחסימת כלי הדם למיומה הוא טיפול מצויין אשר הוכיח את עצמו מזה שנים בחו"ל ובישראל. היטפול בוצע על עשרות אלפי נשים ומוכר ע"י ספקי השרות הרפואי והביטוחים הרפואיים.
פעולה זו מתבצעת ע"י רופא מומחה ברדיולוגיה פולשנית, תוך תיאום רופא נשים. בשיטה זו מוזרקים חלקיקי חומר זעירים לעורק הרחם או השרירן בהנחיה מתמדת של דימות רנטגן והיא מוצעת לנשים בהן יש הצדקה להתערבות כירורגית אך קיימת העדפה מצד האשה לשמר את הרחם ככל שניתן. טיפול זה עלול לגרור כאבים חזקים אשר מקורם בתהליכי נמק השרירן ולפיכך מקובל לאשפז בבית החולים כיממה לצורך טיפול והשגחה. פעולה זו נעשית בהרדמה מותנית (אפידורלית) וצנתר ההרדמה המותנית נשאר במקום למשך מספר שעות למניעת/הפחתת הכאבים. לאחר השחרור מבית החולים יש להמשיך בטיפול נוגד כאבים למשך כ 7-10 . גם בישראל עברו את הטיפול נשים רבות והסטטיסטיקה הרפואית בנושא זה ברורה וידועה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)