מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משפחה שכזאתמאור07/11/2012
שלום למומחים
אני בן 25
סבי כשהיה בן 40 עבר צינתור ראשון כל גם אבי
שניהם כבר לא בחיים, נפטרו בשנות ה-50 לחייהם מאירוע לבבי
האם זה מה שצפוי לי בעצם? האם יש משהו שאני יכול לעשות או לשבת ולהמתין בשקט
אני חייב לציין שאני אוכל נכון ועוסק בריצה אבל גם אבי וסבי עשו זאת. לא עזר להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחה שכזאת - תגובה
ד''ר טובי רסין08/11/2012אתה כמובן יכול לנקוט בגישה של לשבת ולהמתין או מומלץ יותר לנקוט במספר אמצעים כדי לנסות למנוע מצב שבו תפתח מחלת לב כלילית בגיל צעיר.
בחלק גדול מהמקרים התורשה של הנטייה למחלת לב נעשיית דרך הפרעה גנטית ברמות שומני הדם. לא ציינת מה פרופיחל השומנים דלך. בדוק אותו כבר בגיל זה. מחקרים מלמדים כי איזון רמות שומני הדם כבר משנות העשרים מקטין את הסיכון למחלת לב.
בדוק גורמי סיכון נוספים בעלי קשר משפחתי כגון נטייה לקרישתיות יתר ( הברור נעשה דרך פניה להמטולוג בקופת החולים וספר לו את הסיפור של אביך וסבך).
מעבר לכך מומלץ על ביצוע מעקב בדיקות דם אחת לשנתיים שלוש כדי לאבחן אפשרות של התפתחות מחלת לב כלילית ( גם בהנחה שנקטת בכל אמצעי הזהירות לא בהכרח תמיד ניתן למנוע מחלת לב) בשלב של לפני הארעות אוטם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתורנינה28/10/2012
שלום
האם יתכן סתימה בסטנט עם תרופה שהושם לי בעורק בצינתור לב לפני כשנה?
היתה סתימה של עורק אחד 70% ופתחו אותו
ואם יש סתימה האם אפשר לפתוח בצינתור חוזר או שיש צורך במעקפים?
אני בת 60 סכרת 2 לא תמיד מאוזנת. נוטלת מיקרופירין 75 + פלויקס
אודה עך תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין28/10/2012סליל תומך משחרר תרופה בא להקטין את הסיכון להצרות חוזרת לאחר השתלת סליל תומך. חולי סוכרת מועדים לכך במיוחד. בנגעים מסוימים שכיחות ההצרות החזורת לאחר השתלת סליל תומך משחרר תרופה יכולה להגיע ל-10%.
אין בהכרח צורך בניתוח מעקפים וגם במקרה של הצרות חוזרת ניתן הבצע הרחבה חוזרת עם סליל תומך אחר ולמנוע ניתוח. לעיתים ( בערך בעשרה אחוז מהמקרים) יש צורך בניתוח מעקפים.
ללא כל קשר לצנתור איזון סוכרת דרוש ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ברום הבטן לאחר טיסה ארוכהיאיר25/10/2012
שלום ד"ר.
אני בן 60 , בעברי (למעלה מעשר שנים ) אוטם שריר הלב , מאוזן תרופתי , מבצע בדיקות תקופתיות כולל מבחני מאמץ אקו וכו"י ובגדול אני בסדר , עושה פעילות גופנית וכו"י .
במסגרת עבודתי אני טס הרבה לחו"ל ושמתי לב שבטיסות ארוכות כמו למעלה מעשר שעות בזמן שאני יורד מהמטוס בזמן הליכה מהירה אני מרגיש לחץ ברום הבטן שחולף במשך היום , ראוי לציין שבטיסות קצרות כנראה לא בגובה רב התופעה לא קיימת .
באותו מאוחר יותר עשיתי פעילות גופנית על מתקן הליכה במאמץ הרבה יותר גבוה מאשר ישיבה / הליכה ולא הרגשתי את אותו לחץ ברום הבטן .
שאלתי : האם יש קשר לבעיה לבבית או שזה תופעה מוכרת בגלל חוסר החמצן בגובה רב , טיסה ארוכה בישיבה ואולי בעיית קיבה .
אשמח לשמוע את דעתך .
תודה
גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ברום הבטן לאחר טיסה ארוכה - תגובה
ד''ר טובי רסין28/10/2012קשה לי מאד לענות לשאלתך. על פניו תלונות כ=מו אלה שאתה מציין מחייבות ברור הכולל בדיקת הדמייה כגון אקו לב במאמץ. יתכן ושהות ממושכת בלחץ אטמוספרי נמוך גורמת לסוג של תעוקת חזה במאמץ. יש לחשוב גם על אפשרות של קיםפוח זרימת דם למעי עקב הצרות בעורק שאינו עורק כלילי כגון עורק מזנטריאלי.
מציע בכל מקרה שתפנה לקרדיולוג לברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטם חריף בעורק הראשיחלי23/10/2012
היי..אבא שלי עבר לפני כשבוע וחצי התקף לב ראשון גדול. הוא עבר צנתור לאחר שהתגלה כי העורק הראשי נפגע והתכווץ הותקן לו אומתן(או משהו בסגנון) והוא השתחרר הבייתה אך הכאבים לא חולפים ועדיין קיימים לחצים. האם זה הגיוני? הרבה אנשים שעברו צנתור אומרים שהם לאחר כמה ימים חזרו לשגרה... בבקשה אשמח אם תעזור לי בקצת מידע לגבי זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטם חריף בעורק הראשי - תגובה
ד''ר טובי רסין23/10/2012לחלי שלום
קשה מאד לענות על השאלה בלי לראות את ממצאי הצנתור ( דיסק או דו''ח). חולים לאחר אוטם שריר הלב בעיקר אוטם גדול זקוקים לתקופת החלמה ממושכת. תופעה של כאבי חזה לאחר צנתור טיפולי גם היא שכיחה למדי בחלק מהמקרים עקב השתלת התומכון בעורק ראשי קיים קיפוח של זרימת הדם לענפים משניים , קיפוח שגורם לכאב.
אני ממליץ לך בחום להמשיך מעקב אצל רופא המשפחה או הקרדיולוג המטפל לראות האם מדובר בתקופת התאוששות רגילה לאחר אוטם גדול או שאולי קיימת בעיה על רקע הצנתור שמחייבת טיפול נוסף.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר צינטוריאיר21/10/2012
שלום .
עברתי צינטור לפני שלושה ימים והכניסו לי בלון ומספר תומכים .
אתמול הרגשתי כאבים ביד שמשכו לחזה , האם יש יש כאבים לאחר צינטור ועקב הצינטור והם חולפים במשך הזמן ?
תודה
צדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר צינטור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין21/10/2012צדוק שלום.
לאחר צנתור בהחלט יתכן שיהיו כאבים, אולם בכל מקרה כזה יש לפנות לרופא שצנתר אותך ולברר את סיבת הכאבים. יהיה זה חסר אחריות לאמר שאין כל משמעות או סיכון בכאב שיש לך בלי להכיר את סרט הצנתור שלך ואת מצבך הכללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודה18/10/2012
שלום ד"ר יקר,
אני בן 33 משקל 83
עשיתי בדיקות מקיפות מטעם העבודה ואשמח לשמוע את חוות הדעת של הד"ר
ראוי לציין שיש לנו גנטיקה במשפחה של שומנים בדם,אחי ואבי עברו צינטורי לב ללא התקף לב
בדיקת ארגומטריה (מאמץ)
הבדיקה נמשכה 7 דקות. שלב 3
קצב הלב 184 לדקה
לחץ הדם בשיא המאמץ 125/80
אחוז מהדופק המקסמלי 97.3
הדופק שהושג - 184
מס METs מקסמלי 10.1
הפרעות קצב במאמץ/התאוששות : לא נצפו
מקטע ST במאמץ/התאוששות: שינויי st-t קלים לא ספציפיים בהתאוששות.
הערכת כושר גופני - בינוני
לא נצפו תניחות ST משמעותיות במאמץ
לא נצפו הפרעות קצב.
הבדיקה הופסקה עקב השגת דופק אופטימלי.
בדיקת אקו לב מאמץ
ממצאים אקו מנוחה- גודל ותפקוד של חדרי הלב 41/24 LV מ"מ.
ללא עדות להפרטרופיה- דפנות 9/8 מ"מ. מבנה ותפקוד המסתמים
ללא הפרעה משמעותית.
לחץ דם במנוחה 130/90 לחץ דם בשיא מאמץ 160/80
המאמץ הופסק אחרי 7.06 דקות בעומס 8 METS
עקב השגת דופק מטרה.
תגובה קלינית- ללא תסמינים במהלך הבדיקה
תגובה אלקטרוקרדיוגרפית- לא נראו סימנים איסכמיים באקג במאמץ.
אכות הדמיה- טובה.
סיכום: הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה.
בדיקת דם
כולסטרול כללי- 222
כולסטרול LDL- 143
כולסטרול HDL-45
סוכר-90
טרגלצרידים-173
האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון
אני לא מעשן!!!!
סליחה על אורך השאלה, ותודה על הכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר טובי רסין18/10/2012ליהוד.
בדיקת מאמץ ובדיקת אקו לב במאמץ תקינות ואינן מצדיקות כל ברור נוסף. בסבירות גבוהה מאד שאין לך מחלת לב כלילית פעילה.
לעניין העתיד או גורמי הסיכון. הקולסטרול הרע שלך גבוה במידה מתונה. הערכים המומלצים הינן עד 130 לך יש מעט מעל 140. היות וקיימים גורמי סיכון נוספים בנוסף למגדר ( סיפור משפחתי ) מומלץ על נקיטת צעדים להורדת הרמה מתחת 130. בדיקת המאמץ והאקו לב במאמת מלמדים על כושר ירוד במעט. מומלץ לכן שינוי בהרגלי חיים כלומר פעילות גופנית ושינוי בדיאטה עם פחות שומנים רווים. במידה ובדיקת ביקורת לאחר ביצוע שינויים אלה תראה עדין רמה גבוה של LDL יש לשקול טיפול תרופתי.
בברכה
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אחרי צינתור לבאורי16/10/2012
שלום,
אמא שלי אמורה לעבור צינתור לב. בבדיקה אחרת שעשו לה נמצא אצלה חשד לגוש בשד השמאלי. אני מבין שלאחר הצינתור היא אמורה להשתמש במדלל דם נוסף לאספירין שהיא לוקחת. האם היא יכולה לעשות ביופסיה לגוש בשד או כל ניתוח אחר לאחר הצינתור? כמה זמן לאחר הצינתור ניתן לבצע את הבדיקה?
תודה אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אחרי צינתור לב - תגובה
ד''ר טובי רסין18/10/2012צנתור ברוב המוחלט של המקרים נעשה בחשד לקיומה של מחלת לב כלילית כלומר הצרות בעורקי הלב. ניתן לחלק את הצנתור לשני שלבים. שלב ראשון אבחנתי בו נבדקים עורקי הלב. אם אכן נמצאת הצרות משמעותית ניתן לעבור לשלב השני הטיפולי בו מבוצעת הרחבה של ההצרות על ידי סליל תומך. אם בשלב האבחנתי לא נמצאו הצרות משמעותיות אין צורך בשלב השני.
כעת לאמך. אם בצנתור הממצאים יהיו כאלה שלא מחייבים טיפול על ידי הרחבה והתשלת סליל תומך אין כל בעיה וכבר מספר ימים לאחר הצנתור ניתן לבצע ביופסיה של השד שכן אין צורך בטיפול במדללי דם.
אם בצנתור של אמך ימצאו הצרויות משמעותיות יהיה צורך להרחיבן חובה על המצנתר להשתמש בסליל תומך מתכתי (לא מצופה שכן מצופה מחייב דלדול לשנה) המחייב טיפול במדללי דם לחודש בלבד ואחרי חודש ניתן להפסיקם ולבצע את הביופסיה מיד לאחר מכן. דחייה של חודש בביופסיה אינה משמעותית.
נקווה לבשורות טובות בביופסיה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לביהודית15/10/2012
שלום רב,
ברצוני לדעת מה המצב של הלב של אבי לפי בדיקת מיפוי לב:
"הממצאים מתאימים לאוטם נרחב טרנסמורלי במרביתו באזורים פוסטרולטרלי, אינפיורי ואינפרובזלי עם איסכמיה שארית בדופן סרעפתית וכן אוטם לא-טרנסמורלי באזור האנטרואפיקלי והספטום (יתכן ביטוי למחלה ב-LAD דיסטלי). החדר השמאלי מורחב במידה קלה. הקליטה הריאתית מוגברת במידה ניכרת במאמץ ותקינה במנוחה. "
מה זה אומר האם אפשר לטפל באבי ומה צריך לעשות? האם צינטור יכול לעזור פה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין15/10/2012יהודית שלום.
מבלי להכיר את אביך ואת מצב הלב שלו, המיפוי שהעברת כאן אינו תקין ובהחלט דורש בירור נוסף, קרוב לוודאי צנתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתורעליזה סבג13/10/2012
עשיתי צינתור לפני כ- 4 ימים אני עובדת בביה"ס לחינוך מיוחד מזה 16 שנים.
ואני מרגישה או התחושה שלי שאני חלשה מאוד, בצינתור מצאו לי חסימה באחד העורקים ועשו לי עם בלון וסטנד (לא בדיוק מבינה) ומאז אני חלשה.
כמה לדעתכם אני אמורה להיות במנוחה ו/או כדאי לי לעבור לתחום אחר יותר רגוע.
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין15/10/2012כפי שכבר כתבתי לך, אין כל צורך במנוחה ממושכת לאחר צנתור אלא ימים ספורים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחת צינתור.עליזה סבג13/10/2012
עשיתי צינתור לפני כ- 4 ימים אני עובדת בביה"ס לחינוך מיוחד מזה 16 שנים.
ואני מרגישה או התחושה שלי שאני חלשה מאוד, בצינתור מצאו לי חסימה באחד העורקים ועשו לי עם בלון וסטנד (לא בדיוק מבינה) ומאז אני חלשה.
כמה לדעתכם אני אמורה להיות במנוחה ו/או כדאי לי לעבור לתחום אחר יותר רגוע.
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחת צינתור. - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין15/10/2012עליזה שלום.
באופן עקרוני, ניתן לנוח עד שבוע לאחר צנתור טיפולי. אין כל סיבה אמיתית לחולשה שלך, פרט לשימוש בתרופות חדשות, ולעובדה שסביב ימי הצנתור לא היית פעילה. חיזרי לחיים רגילים מהר ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VT וטיסהליאור 5513/10/2012
שלום רב
לפני כשבוע שחזרתי מארה"ב לישראל בזמן המראה חשתי דופק לא סדיר מהיר וסחרוחרת נאלצתי לקחת על דעת עמצי טמבוקור בשעה 2 לפנות בוקר ...
כמו כן ידוע על הפרעות קצב VT שמטופלת בטמבוקור ודרלין ...
האםנהגתי נכון שלקחתי כדור טמבוקור ??
האם זה שכיח שיש הפרעות קצב בזמן טיסה ???
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VT וטיסה - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין15/10/2012ליאור שלום.
זה לא יהיה אחראי לענות לך על שאלה כזו בלי שאני מכיר היטב את הפרעות הקצב שמהן אתה סובל. VT זו מילה גדולה שבתוכה מספר רב של הפרעות קצב מבחינת מקורם. נא פנה לקרדיולוג המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום מכובדימלי11/10/2012
קראתי ידיעה על כך שבאחד מבתי החולים בארץ נעשה ניתוח צינתור כדי לטפל בבעיה של לחץ דם גבוה. כמי שסובל מלחץ דם גבוה אשמח מכם להסבר כיצד ניתוח כזה עובד? האם הוא מתאים לכולם? למי עלי לפנות כדי לעבור אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מכובדי - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין11/10/2012מלי שלום.
אין מדובר בניתוח, אלא בצנתור המבוצע דרך המפשעה בהרדמה מקומית בלבד. הפעולה מבוססת על צריבת עצבים בדופן עורק הכליה, האחראיים על יצירת לחצי דם גבוהים. הפעולה מבוצעת באופן שגרתי במספר בתי חולים בארץ, בהרדמה מקומית בלבד, לחולים שבהם טיפול תרופתי ביתר לחץ דם אינו עוזר. (אין תגובה מספקת לשילוב של 3 תרופות שונות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת פלאביקסמשה30/09/2012
שלום,
האם כעבור 12 חודשים לאחר צינטור עם שני סטנדים מפרישי תרופה , מפסיקים
פשוט לקחת פלאביקס או שיש דרך להפסיק בהדרגה ?
בתודה מראש
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פלאביקס - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין03/10/2012משה שלום.
באופן עקרוני, את הפלביקס מפסיקים לאחר שנה באופן חד, אין צורך באופן הדרגתי, אולם קיימים מקרים בהם אנו ממליצים לקחת את הפלביקס יותר משנה, וזה תלוי במהלך הצנתור, ובאופן השתלת הסלילים התומכים. לצורך כך עלייך לשאול את המצנתר שלך, שמכיר את סרט הצנתור והוא יכול הכוון אותך אם ניתן להפסיק כבר את הפלביקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות התוצאותעומר25/09/2012
שלום.
עברתי בדיקת מאמץ ונמצא :
מבחן מאמץ שלילי , חיובי אליקטרוקריוגרפית , צניחה ST בדופק 145 לדקה עד 1.5 מ"מ , 101% מדופק מטרה , דופק מרבי 156 לדק 8.5 מיטס .
עשיתי בדיקה זו בגלל כאבים בחזה .
אודה לך באם תוכל לפענח לי במספר מילים מה התוצאה של בדיקת המאמץ .
תודה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומרות התוצאות - תגובה
ד''ר טובי רסין27/09/2012בדיקת מאמץ היא בדיקת סקירה שמטרתה לגלות חולים עם מחלת לב כלילית. הבדיקה בנויה כך שכל מקרה של חשד יוגדר כחיובי. כלומר לא יקרה או כמעט ולא יקרה שאדם עם מחלה יוגדר בבדיקה כבריא. בבדיקה נבדקים שלושה ערוצים במקביל הכוללים:
א. תחושות הנבדק במאמץ- האם יש כאבי חזה או תסמינים אחרים.
ב. שינויים בא.ק.ג. כאשר קיימים שלושה סוגי שינויים ( לא אפרט זה נושא מקצועי מידי להבנה במדיה)
ג. תגובת לחץ דם למאמץ- לחץ דם סיסטולי חייב לעלות לפחות ב-20 ממ כספית.
במקרה שלך לא היו כאבי חזה. תגובת לחץ הדם היתה תקינה אך היו שינויי א.ק.ג. קלים הכוללים צניחות במקטע מסוים של הא.ק.ג. שמלמד על סבירות נמוכה לאיסכמיה ( סבירות נמוכה להבדיל מבדיקה תקינה). בנסיבות אלה אם אין לך גורמי סיכון למחלת לב כלילית ( יתר לחץ דם, עישון. שומני דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב כלילית) לא הייתי מציע לך להמשיך בברור אלא אם כן אתה סובל מכאבי חזה במאמץ גם אם בבדיקה לא היו כאבי חזה.
בקיצור ולסיכום. הבד'יקה לא תקינה לחלוטין אך הסיכון לקיומה של מחלת לב כלילית נמוך מאד.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן כחולדניאל19/09/2012
שלום
אבי עבר צינטור לפני שבוע
סביב מקום הכניסה יש סימן כחול שלא עובר
האם כך זה צריך להיות?
אביה של חברה טובה עבר צינטור גם הוא אבל לו לא היה שום סימן אפילו לא מיד בתם הצינתור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן כחול - תגובה
ד''ר טובי רסין20/09/2012סימן כחול כביטוי לדמם תוך עורי הוא ממצא שכיח לאחר צנתור ובעיקר צנתור טיפולי מאידך לא בהכרח קיים. הסימן אמור לשנות צבע מכחול לירוק צהבהב לאחר מספר ימים ןלהערלם לחלוטין לאחר כשבועיים. בכל מקרה אם יש לך ספק אנא פני לרופא המטופל או למצנתר.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)