מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות cardiac - ctaסיון22/11/2011
שלום רב,
בעלי עבר לפני 10 שנים צינתור (3 סטנטים) לאחרונה הרגיש כאבים בלב
להלן חלק ממצאי cardiac ct
lm פלאק מסויד במוצא ללא הצרות פלאק מעורב דיסטלי הצרות ב-50-25%
lad פלאק מעורב באוסטיום הצרות כ-50%
פלאק מעורב ארוך בקטע אמצעי-דיסטלי הצרות 70-90%
2,D1 - המוצא מעורב בתהליך הטרשתי הנרחב ב-lad, חשד להצרות משמעותית.
תהליך טרשתי דיפוזי ב-D2
lcx פלאק מעורב באוסטיום, הצרות כ-50%. פלאק מעורב בקטע פרוקסימלי לפני הסטנט הצרות עד כ-50-70% . הסטנט פתוח
m1 מוצא לכוד באיזור סטנט
m2 פלאק מעורב ארוך, הצרות כ-70%.
lt.plb ירידה משמעותית בקוטר דיסטלית לסטנט מחשיד ל-in stent restenosis
rca - קטן לא דומיננטי פלאקים מסוידים בקטע האמצעי קשים להערכה עקב טשטוש שנגרם ע"י עלית דופק בעת הסריקה -כנראה לא יותר מ-50%
כאדם לא מקצועי נראה לי שיש צורך בצינתור וכמובן שנפנה לקרדיולוג
בנתיים שאלתי היא :האם ההחלטה לעשות צנתור היא חד משמעית לפי הממצאים.
תודה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות cardiac - cta - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין22/11/2011סיון שלום.
לפי תיאור הבדיקה, אין צל של ספק שכדי לאמת את הממצאים ולנסות לטפל בהם יש לבצע צנתור. באופן עקרוני, בשל מיקום ההיצרויות החשודות, ההתוויה לבצע צנתור היא חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור בגיל 80רפי גורדון18/11/2011
אימי אושפזה בבית חולים והודיעו לה שעליה לעבור צינתור בתחילת שבוע הבא. היא בת 80 ללא עבר של בעיות לב.
שאלתי - האם בגיל כזה צינתור אינו נישב מסוכן בהרבה מצינתור בגיל 70 ? האם עלי
לברר וללחוץ אם ניתן להמשיל בטיםול תרופתי ?
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור בגיל 80 - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין20/11/2011רפי שלום.
באופן עקרוני, אין ספק שגיל מהווה גורם סיכון בצנתור, אולם עדיין הסיכון בצנתור בגין 80 הינו נמוך ביותר. העניין הוא לא גודל הסיכון, אלא האם ההתוויה לצנתור אכן נכונה, והאם הצנתור אכן נחוץ. במידה והוא באמת נחוץ, הרי שהסיכון בצנתור, גבוה ככל שיהיה, עדיין נמוך יותר מן הסיכון שלא לבצע צנתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר צינתוררחלי רזון10/11/2011
שלום רב,
אבי מאושפז כרגע בבית חולים עקב דימום לאחר צינתור. הוא סובל מתסחיפי ריאות ולכן הוא מקבל זריקות קלקסן.
הדימום של אבי מאוד רציני הרגל שלו התנפחה למימדים ענקיים ויש לו המטומה מהמפשעה ועד אחרי הברך וכל האזור הזה נפוח.
השאלה שלי כמה מסוכן המצב הזה? איזה סוג טיפול נותנים במצב הזה - עשו לו סיטי ואמרו שהדימום הפסיק. אבל הרגל לא מפסיקה להתנפח ולהכאיב לו כאבי תופת.
מה הסיכונים שהמצב הזה גורם האם יש סיכון שהדימום יעלה למעלה? כמו כן אבי עבר ניתוח להחלפת מפרק האם הדימום יכול לגרום לו לנזקים נוספים בברך?
אודה על תשובתכם המהירה
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר צינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין13/11/2011דימום מהמפשעה הוא סיבוך שכיח לאחר צנתור בעיקר אם הצנתור היה טיפולי או אם ניתנו תרופות לדילול הדם כמו אלה שאביך קיבל. אם הדימום אכן פסק כפי שמלמדות בדיקות הסורק הממושחב שציינת הסיכון לנזק קבוע אפסי. ההחלמה איטית היות ואביך ממשיך לקבל תרופות לדילל הדם.
נזק לפרק מאד , אבל מאד לא סביר.
בברכת החלמה מלאה
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורקים סתומים ללא סימנים מוקדמיםמוטי מעין04/11/2011
שלום
אשתי, בת 70,עם סוכרת מאוזנת, הופנתה ע"י רופא המשפחה, דר' גוטרר, למיון ביום 3.10.2011 אחרי לחצים בחזה, קשיי נשימה וכאבים באמת יד שמאל. לאחר בדיקות, שלא כללו אקו-לב (!), נשלחה הביתה ונאמר לה , ואני מצטט, " את בריאה כמו שור, זה לא לבבי". כמה ימים אח"כ חזרו הכאבים, אבל רק במצב שכיבה בלילה. משך כל היום אשתי תפקדה כרגיל, כולל נסיעות והליכה , ללא כאבים וקשיי נשימה כלל- אלו חזרו רק בערב ובלילה.אחרי כשבוע, מאחר והכאב וקשיי הנשימה המשיכו, פנינו לקרדיולוג, דר' אבו-קטש.גם הוא אמר כי ממצאי חדר המיון לא מצביעים על אירוע לבבי, אבל קבע בדיקת אקו, לאחר 4 ימים (היה חג וסוף שבוע). האקו הצביע על התקף לב, נקבע לה צנתור מיד למחרת, בצנתור נמצאו שני עורקים סתומים 99% ואשתי הובהלה לניתוח מעקפים דחוף בו בלילה. שתי שאלות: 1) איך לא עלו על הבעיה במיון, לפני ההתקף?
2) אם אכן יש אפשרות לא לזהות עורקים סתומים בבדיקות שעשו, מדוע אין רוטינה של בדיקת צנתור לאוכלוסיה בסיכון? (חולי סכרת, היסטוריה משפחתית וכד').
בברכה
מ מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורקים סתומים ללא סימנים מוקדמים - תגובה
ד''ר טובי רסין10/11/2011למוטי
צר לי על הסבל שנגרם לאמך. אנסה לענות כמיטב יכולתי על השאלות ששאלת ותחילה לעניין הצנתור לאוכולוסיה בסיכון. צנתור היא בדיקה פולשנית הכרוכה בסיכוני תחלות ותמותה . נמוכים אמנם אבל במחקרים נמצא כי לא היתה תועלת בביצוע בדיקות צנתור לאוכלוסיה בסיכון אלא רק לכאלה עם תסמינים וממצאים בבדיקות עזר מקדימות כמו בדיקות מאמץ וכו.
לעניין הטיפול לו זכתה אמך. לצערי הרב אתה לא מפרט מה היו בדיקות שבוצעו אלא רק אילו בדיקות לא בוצעו ולכן אין לי אפשרות לענות בצורה מקיפה לשאלתך. בעקרון אקו לב אינה בדיקה שגרתית הנעשיית במיון לחולים עם כאבי חזה היות והיא לא יכולה לאבחן ''אוטם מאיים'' אלא רק כאשר האוטם כבר נגרם.
אם יש לך ספק לפיו היתה רשלנות בטיפול באימך וקיים רושם כזה מהתאירו של העובודת כפי שאתה מעלה אותם אני מציע לך לפנות לעורך דין המחמחה בתחום כדי שיכוון אותך
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקסציפי27/10/2011
שלום רב,
בעלי עבר ארוע לב מלפני שנה ושבעה חודשים לוקח פלביקס +קרטיה+לפיטור 10 מ"ג
עפ"י הצעת הרופא הצנתר הוא צריך לקחת את הפלביקס לתקופה של 4 שנים.
רציתי לשאול האם ככל שהזמן עובר הסיכוי שהוא יצטרך לעבור צינתור חוזר קטן.
זאת הסיבה לתקופה הארוכה לפביקס.
מבצע שלוש פעמים בשבוע פעילת גופנית והכולסטרול מתחת ל-70.
בתודה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלביקס - תגובה
ד''ר טובי רסין27/10/2011לציפי
בעלך עבר ככל הנראה השתלת סליל משחרר תרופה. במצב זה ההמלצה לטיפול בפלביקס היא לפחות לשנה ורצוי יותר. ההמלצות בסל הבריאות הן לשנה לבד ואילו האיגודים הקרדיולוגים ממליצים למספר שנים. הרופא שלך נוהג לחומרה הוא ככל הנראה יודע למה. בכל מקרה הסיכון לאירוע שחייב צנתור יורד ככל שחולף יותר זמן.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקס וטיפולי שינייםדניאל26/10/2011
שלום ד"ר, אני מודה לך מאוד על תשובתך המהירה.
שאלה נוספת. אם אצטרך לעבור טיפולי שיניים, כמו טיפול בחניכיים , טיפול שורש, סתימה- האם עלי להפסיק את הפלויקס, ואם כן כמה זמן קודם להפסיק ומתי לקחת שוב וכמה בבת אחת. והאם זה לא מסוכן בשבילי [לאור האירוע המוחי שעברתי] להפסיק עם הכדור.
האם יש משהו שאני יכול לעשות בימים בלי הפלויקס כדי למנוע אירוע נוסף [חוץ מלהתפלל , כמובן]
בתודה מראש,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס וטיפולי שיניים - תגובה
ד''ר טובי רסין27/10/2011לדניאל
את הטיפולים בתיארת הכוללים טיפולי שורש, סתימות וטיפולי חניכיים ניתןל בצע תחת טיפול בפלביקס. במהלך הפעולה יהיה דימום קל יותר מהרגיל בהשוואה לחלולה שלא מקבל פלביקס אבל הטיפול עדין בטוח. המקרה היחיד בטיפולי שיניים שבו יש לשקול הפסקת הפלביקס הוא בטיפולי עקירה. חלק מרופאי השיניים יודעים לעשות פעולה זו ללא הפסקת הפלביקס אבל רוב רופאי השיניים בקהילה דורשים לבצע הפסקה כזו. במקרה כזה יש להספיק התרופה שבוע לפני העקירה. ההפסקה נדרשת שבוע מראש היות והשפעת התרופה היא לארבעה עד חמישה ימים. כלומר ברוב התקופה בה אתה לא נוטל את התרופה אתה עדין תחת השפעת התרופה. הסיכון במקרים כאלה לא גבוה. מיד לאחר העקירה ניתן לחדש את התרופה וכדי להשיג השפעה מידית יש לקחת ארבעה כדורים יחד.
בחולים שבהם הפלביקס ניתןל בשל מצב לאחר השתלת סליל תומך יש לדחות את טיפול השיניים במידה והדבר ניתן למספר חודשים.
במקרים בהם נדרש ניתוח מורכב יותר במיוחד אם מדובר בניתוח מציל חיים שלא ניתן לדחות אותו אין ברירה אלא לקחת את הסיכון בבחינת בחירת הרע במיעוטו.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקס , אפנוטין ותרופות nsidדניאל24/10/2011
שלום, אני בן 42 ואני מקבל פלויקס עקב אירוע מוחי כתוצאה ככל הנראה ממפרצת בלב. כמו כן אני מקבל אפנוטין בגלל התקפים אפלפטיים בעקבות ניתוח מוח.
מצב בריאותי שפיר באופן כללי, ואני לוקח רק עוד זנטק בשל ריפלוקס. בנוסף לכך אינני זקוק לכל תרופה נוספת.
עקב דלקת וכאבים בשיניים רשם לי הרופא היום תרופה לכאבים ממשפחה התרופות הNSID, וגם אנטיביוטיקה.
השאלה שלי: קראתי שיש בעיה עם השילוב של התרופה הזו נגד הכאבים יחד עם הפלויקס וגם יחד אם האפנוטין. האם זה נכון? האם אסור לי לקחת אותה, או שבמינון מסוים אפשר? כנ"ל ביחד עם הפלויקס.
שאלה נוספת, האם יש סוגי אנטיביוטיקה שאסור לי לקחת יחד עם שתי התרופות הללו?
בתדה מראש,
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס , אפנוטין ותרופות nsid - תגובה
ד''ר טובי רסין25/10/2011לדניאל
פלביקס ניתן לקחת בשילוב עם אנטיביוטיקה או עם תרופות ממשפחת NSAID אם כי תתכן השפעה משולבת שלהם על הטסיות אבל היות ושילוב של אספירין ופלביקרס מותר ניתן באופן לא כרוני לקבל גם שילוב של פלביקס ו NSAID. בתיק מצוין כי אתה סובל גם מרפלוקס ומטופל בזנטק. תרופות מקבוצת NSAID עלולות להחמיר צרבות והשפעת חומצה על הקיבה והושט.
לגבי אפנוטין צר לי אך אין לי מספיק ניסיון עם התרופה. למיטב ידיעתי אין תגובה צולבת עם NSAID אך זהו דבר שאתה צריך לבדוק עם הנוירולוג שלך.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לב לא סדירשמואל09/10/2011
שלום,
האם צינתור יכול לפתור בעיה של דופק לא סדיר בכלל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לב לא סדיר - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין10/10/2011במקרים נדירים בלבד, בהם הפרעת הקצב נגרמת עקב הפרעה באספקת החמצן לשריר הלב (עקב היצרות או סתימה בכלי דם כליליים), צנתור והרחבת העורקים הכליליים יכול לפתור את הבעיה. ברוב המקרים, אין כל קשר וצנתור לא יפתור את בעיית הפרעת הקצב, שהיא תחום התמחותם של קרדיולוגים אלקטרופיזיולוגים ולא מצנתרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסכמיה קלה אזור של ה RCAיצחק30/09/2011
לאחר מיפוי לב הממצאים
חשד לאיסכמיה בכמות קטנה באיזור ה RCA ממצא גלובלי
לא הודגמה איסכמיה באזורים אחרים
לא הודגם אוטם ישן
התכוצות גלובלית של החדר השמאלי תקינה
ההפרעה האזורית בהתכוצויות(לאחר דיפידורל)תומכת באיסכמיה קלה באזור של הRCA
האם עקב הממצאים אני זקוק לצינטור?ואם כן אז איזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסכמיה קלה אזור של ה RCA - תגובה
ד''ר טובי רסין02/10/2011ליצחק
כאשר ממצאי המיפוי מלמדים עם איסכמיה באזור האספקה של העורק הימני ההחלטה אם לצנתור או לא אינה כדי ''להציל'' חיים אלא כדי לשפר את תחושותיו של המטופל. במילים חארות אם אתה סובל מכאבי חזה במאמץ ובמהלך הבדיקה לאחר הזריקה היו לך כאבי זחה כדאי לטפל. מאידך אם אתה מרגיש טוב מסוגל למאמץ ללא כאבי חזה אין כל היגיון רפואי בביצוע צנתור.
בלי כל קשר לשאלה צנתור כן או לא? אתה זרור לטיפול תרופתי באספירין ובתרופותץ לאיזון רמות שומני הדם כך שרמת הקולסטרול הרע תהיה מתחת 70 יש גורמי סיכון נוספים כמו סוכרת או יתר לחץ דם יש לטפל בהם במקביל. וכמובן פעכילות גופנית במידת האפשר.
שתהיה שנה טובה ובריאה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיפוי לב
פרץ יצחק17/10/2012המיפוי מצביע על איסכמיה משמעותית בחומרתה ובגודל בינוני באזור אינפריורי עם חשד לאוטם לא חודר ובגודל קטן באותו אזור(מחלה של RCA?)
למה הכוונה?! האם יש צורך בצינתור?!והאם צינתור ייפתור את הבעיה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיפוי לב - תגובה
ד''ר טובי רסין18/10/2012כאמור בתשובתי הקודמת. העורק הימני הוא הקטן מבין שלושת העורקים הכליליים (עוראקי הלב) והוא מספק את הדופן התחתנה. ההחלטה במקרים בהם המיפוי מלמד על איסכמיה תחתונה באזור האספקה של עורק ימני אינה על פי ממצאי המיפוי. כלומר על פי גודל האיסכמיה אלא על פי הממצאים הקליניים. כלומר האם המטופל סובל מהגבלה תפקודית או כאבי חזה בשל ממצאים אלה. אם התשובה חיובית נדרש צנתור. אם התשובה שלילית והאדם אתסמיני. כלומר חופשי מכל הגבלה תפקודית הצנתור אינו מחויב המציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוח בדיקת פרפוזיה תלת ממדית של הלב
גיורא29/06/2015שלום
להלן ממצאי הבדיקה:
ממצאי הפרפוזיה של שרירי הלב:
- הרחבת חדר שמאלי - אין מה לציין
- ארטיפקט - סרעפת
- פגם מילוי בחומרה קלה ובגודל בינוני באזור אינפריורי.אמצעי שלא ניתן לשלול שחלק ממנו נובע מאטונאציה של סרעפת.
ממצאי הבידקה תפקוד חדר שמאלי:
- תפקוד גלובלי ואזורי תקינים, מקטע פליטה 63%
- המיפוי מעורר חשד לאוטם קל עד בינוני אשר לא חודר באזור שמתאים למחלה של RCA.
לא ניתן לשלול שחלק מהפגם נובע מאטנואציה של הסרעפת.
שאלתי האם יש מה לעשות?
האם נדרש צינתור לאבחון טוב יותר?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מפרסמים כאן את מכבי האם אין זה
עמי20/07/2015האם אין זה ניגוד עניינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מפרסמים כאן את מכבי האם אין זה - תגובה
ד''ר טובי רסין24/09/2015פרסומת למכבי?
ממש לא .
לא בגלל שאין לי אישית שום קשר למכבי (יש לי תפקיד ניהולי בקופה אחרת ואיני עובד עם מכבי בשום צורה או דרך ) למכבי יש יתרונות מסוימים שאין לקופות אחרות אבל גם חסרונות שאין בקופות אחרות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוח בדיקת פרפוזיה תלת ממדית של הלב - תגובה
ד''ר טובי רסין24/09/2015ממצאי המיפוי מלמדים על איסכמיה קלה ביותר. אם אינך סובל מתעוקת חזה במאמץ. כלומר כאבי חזה המגבילים את כושר פעולתך אין צורך בברור נוסף.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהסיגי29/09/2011
אבי עבר צנתור לפני כחודש ובדו"ח הצנתור נכתב כך:
עורק כלילי שמאלי ראשי: תקין.
עורק קדמי יורד: חסום במוצאו. חלקו הדיסטלי מתמלא ע"י קולטרלים מימין לשמאל. ענף דיאגנולי גבוה יחד עם נפים ספטליים מתמלאים ע"י הלימה.
עורק עוקף: בלתי סדיר אך חופשי מהצרויות משמעותיות.
עורק ימני: בלתי סדיר אך חופשי מהצרויות משמעותיות.
מעקפים: LIMA TO DIAGONAL- פתוחה. קיימת הצרות משמעותית באזור ההשקה. עקב RUN OFF עני הוחלט לא להרחיב הצרות במקום זה.
השבוע, אבי התלונן על כאבים בחזה וקשיי נשימה. הוא הגיע לביה"ח ושם נטען כי עבר התקף לב. במהלך החג, אבי אושפז ועדיין מאושפז בביה"ח. הוא מקבל תרופה לדילול הדם ונאמר כי ביום ראשון הקרוב יעבור צנתור מורכב בשל אזור החסימה.חשוב לציין כי מדי ערב אבי מתלונן על כאבים בחזה וצריבה בגרון.
ברצוני לדעת- מהם הסיכונים וההשלכות שבצנתור מעין זה?
תודה ושנה טובה,
סיגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד''ר טובי רסין02/10/2011תשובה דחופה
הצנתור אותו אביך אמור לעבור הוא מורכב אך לא בהכרח מסוכן יותר מצנתור רגיל. לאביך יש חסימה בעורק קדמי יורד. מסיבה זו עבר ניתוח מעקפים. בניתוח חובר מעקף מעורק טבעי שיוצא מאזור הצוואר ומתחבר לענף של העורק החסום אך באזור החיבור של המעקף לענף הנ''ל נוצרה הצרות שגורמת לקיפוח בזרימת הדם. היות ושאר שני העורקים של הלב ( הימני והשמאלי העוקף ) פתוןחים והיות והחלק הרחוק של אותו עורק חסום מקבל זרימה קולטרלית הוחלט להסתפק בטיפול תרופתי אלא שזה לא מספיק ולכן המצנתר יצטרך להתחבר למעקף שמוצאו בצוואר ודרכו להגיע לאזור החיבור לענף במקום בו יש הצרות ולנסות להרחיב אותה. כלומר הפעולה מרוכבת אבל לא מסוכנת כי לאביך יש שני עורקים פתוחים שנותנים תמיכה טובה ללב.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה ובשורות טובות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור איבחוני - קבוצת סיכוןזיו29/09/2011
אני בן 48 - מצב בריאותי (יחסית תקין)
לא מעשן.
סכרת גבולית (125-117) ורמות סוכר A1C בין 5.9-6.2 ללא תרופות
לד 135/80
BMI 27
לא עוסק בספורט
קבוצת סיכון - אבי עבר אוטם בגיל בגיל 68 וטופל על ידי 2-3 תומכנים וכיום לאחר כ 15 שנים מצבו טוב!
אחי (בן 52) הגיע שלשום לבי"ח עם מיחושי חזה וטרופונין גבולי , עבר צינתור והוחלט על ניתוח מעקפים בשבוע הבא.
שאלתי - לדעתי ההיסטוריה המשפחתית מכניסה אותי לקבוצת סיכון גבוהה. בנוסף לסכרת ולד גבוליים.
1. האם בנתונים אלו ניתן לעבור כיום צינתור אבחוני (פולשני) המכוסה על ידי הקופה בבית חולים.
2. האם צינתור וירטואלי יכול לשמש כלי אבחנתי טוב לאור קבוצת הסיכון בה אני נמצא!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור איבחוני - קבוצת סיכון - תגובה
ד''ר טובי רסין02/10/2011לזיו
שאלה מורכבת אבל התשובה די פשוטה. ההתוויות ( הסיבות המצדיקות) לצנתור פולשני לא כוללות טיפול או אבחנה מונעת. הצנתור הפולשני מוצדק רק באותם חולים הסובלים מתסמינים של כאבי חזה במאמץ או כאשר בדיקה לא פולשנית מראה כי הם בסיכון גבוה לאירוע לבבי בעתיד הקרוב. כלומר קיום גורמי סיכון רבים ללא תסמינים וללא ממצא בבדיקות עזר לא מצדיק צנתור פולשני.
אני מציע לך ( וכך גם הייתי עושה אם הייתי במקומך) לפנות לרופא ולבקש בדיקה לא פולשנית להערכת הסיכון לאירוע לבבי ומחלת לב כלילית. הבדיקות המומלצות הן בדיקת מאמץ שהיא פחות רגישה או בדיקות אקו לב במאמץ או מיפוי לב במאמץ שהן בדיקות רגישות מאד שיוכלו לקבוע מה הסיכון שלך לאיחרוע לבבי לטווח זמן של מספר שנים. אם הבדיקות הללו שהן לא פולשניות יהיו חיוביות , כלומר יראו סמנים למחלת לב כלילית אז מוצדק יהיה לבצע צנתור פולשני כדי לזהות בדיוק היכן ההצרויות, דרגת חומרתן ואם אפשר כבר לטפל בהן על ידי הרבחה עם באלון וסליל תומך. אם הבדיקה תראה שאין לך הצרויות או ''איסכמיה'' ( הפרעה באספקת הדם) אין כל סיבה לבצע צנתור ואתה יכול להיות רגוע. רגוע אבל חייב לטפל בגורמי הסיכון ובעיקר לעסוק בספורט אירובי בקביעות כי הסוכר שלך מאוזן וכך גם לחץ הדם . לא ציינת מה קורה עם שומני הדם שחובה להוריד את הקולסטרול הרע במצבך מתחת ל-70.
שנה טובה בריאה ורגועה ואיחולי החלמה לאחיך.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לאבילציה ןepsמרגולין26/09/2011
אצל בני בן 19 ,חייל , התגלה לאחר מאמץ התקפי פלפנטציות,סחרחורות קשורים למאמץ פיזי, באקג נצפה קצב סינוס, Rbbb פעימות מוקדמות חדרניות עם תבנית RBBBוshort coupling rrr-on-t interval -, ציר ימני, סימנים של early repolarization' בתוך בדיקת מאמץ הופיעה ביגמניה סימפטומאטית, חובר להולטר, התחיל טיפול בחומסי ביתא לפני יומיים.הומלץ על eps ואבלציה.
אקו לב תקין
מבקשת מאוד לדעת מה הם סיכונים למהלך, מה אחוזי הצלחה, האם ניתן לדחות את זה בשל גילו צעיר, האם עדיף טיפול תרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לאבילציה ןeps - תגובה
ד''ר טובי רסין27/09/2011למרגולין
בנך סובל מהפרעות קצב חדריות הגורמות לו תחושות לא נעימות במאמץ. דרוש ברור רפואי. בעקרון הברור מחייב בדיקה פולשנית שהיא בדיקה אלקטרופיזיולוגית במהלך מוחדרים, כמו בצנתור צנתרים ללב דרך המערכת העורקית ולעיתים גם הורידית. היות ומדובר בבדיקה פולשנית היא לא חפה מתופעות לוואי וסיבוכים אך אלה נדירים ביותר , נדירים אפילו מתופעות הלואי שבצנתור ( בצנתור מוחדרת צנתר דרכו מוזרק חומר ניגוד לצילום עורקי הלב ובבדיקה אלקטרופיזיולוגית מוחדריות אלקטרודות לרישום הפעילות החשמלית) .
דווקא בגלל גילו הצעיר של בנך והיות והוא סובל מתסמינים מאד לא הייתי ממליץ לדחות את הבדיקה.
בכל מקרה מאחל לך שנה טובה ושנת בריאות ושיהיו רק בשורות טובות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לאבלציה
מרגולין29/09/2011תודה רבה ד"ר שנה טובה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכות ניטור ובקרה מרחוק של קוצבי ללי26/09/2011
היי, אני מעוניינת לדעת כמה מערכות ניטור ובקרה מרחוק של קוצבי לב קיימים. האם מלבד מערכת קרלינק של מדטרוניק יש עוד אפשרויות או שזו האופציה היחידה למושתלי קוצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכות ניטור ובקרה מרחוק של קוצבי ל - תגובה
ד''ר טובי רסין27/09/2011האמת אין לי מושג כמה מערכות כאלה יש. למיטב ידיעתי לכל יצרן יש מערכת שלו. ממליץ כי תוועצו עם הרופא שהשתיל את הקוצב או זה שעורך את הביקורות התקופיות בבית החולים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני צינתור.עודד24/09/2011
עקב מועקה וכאבים בחזה מלווים בהתקפי קוצר נשימה והזעה רבה ביצע לי הקרדיולוג אקו לב ( תקין ) וארגומטריה ( צניחה בהתאוששות בקטע של st-tעד 1 מ"מ שנמשכה עד 5 דקות) החשד- איסכמיה מיוקרדיאלית במאמץ סובמקסימילית ,
לאור רקע משפחתי ( אבא - חולה, אח- נפטר מדום לב ) הקרדיולוג בעד צינתור.
אני מעדיף צינתור וירטואלי אולם הוא שולל זאת על הסף.
מדוע לא לנסות הליך שיחסוך חדירה פולשנית ומסוכנת כצינתור ? האם זה לא עוזר למנתח לדעת את המצב בטרם הניתוח ?
ועוד שאלה, לא מצאתי בשום מקום הסבר על הליך הצינתור עצמו , במה הוא כרוך ? כמה זמן אהיה מנוטרל ומה ההשלכות שלאחריו על אורח חיי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני צינתור. - תגובה
ד''ר טובי רסין25/09/2011לעודד
צנתור וירטואלי הוא למעשה בדיקת CT של עורקי הלב. הבדיקה מחייבת מינון גבוה של קרינה והזרקת חומר ניגוד רנטגני. בצנתור וירטואלי אין כל אפשרות להתערבות מתקנת של העורקים הכלילים במקרה ואכן אובחנה בעיה ולכן בדיקה זו שמורה לאותם חוליםפ בהם הסבירות למחלה כלילית נמוכה אך מחייבת המשך ברור.
במקרה שלך הסבירות למחלה כלילית גבוה יותר בשל שילוב של גורמי סיכון, תסמינים (תחושת מועקה וכאבים בחזה במאמץ) וממצא בבדיקות מאמץ. כלומר קיימת סבירות גבוהה שאם תופנה לצנתור וירטואלי הבדיקה תהיה חיובית ואז תזדקק לעבור צנתור רגיל לצורך טיפולי. לעומת זאת אם תופנה מלכתחילה לצנתור פולשני באותו מעמד תעבור צנתור אבחנתי ואם הבדיקה אכן תהיה חיובית תעברו מיד השתלת תומכון.
הסיכון בצנתור אבחנתי הוא נמוך ביותר גם כאן כמו בצנתור וירטואלי יש צורך בהזרקת חומר ניגוד רנטגני ובקרינה. במידה והצנתור אבחנתי בלבד הוא כרטוך בצורך במנוחה ביום הצנתור ולמחרת. במידה והצנתור טיפולי יש צורך בתקקופה מעט יותר ארוכה של החלמה. אם אינך עובד עבודה פיזית הכרוכה בהרמת משאות כבדים וכו תוכל לזור לעבודה כבר לאחר שלושה ימים.
בכל מקרה שיהיו תוצאות ובשורות טובות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך, ושנה טובה..
עודד27/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה הוריזונטלית של stדובי16/09/2011
בבדיקת ארגומטריה נתגלתה צניחה הוריזונטלית של עד 4 מ"מ בשיא המאמץ.בדרגה 5 של בדיקת המאמץ. מה משמעות עומק הצניחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה הוריזונטלית של st - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין18/09/2011דובי שלום.
נציחת מקטע ST מעל 2 מ"מ מהווה בדיקה חיובית (לא תקינה). צניחה מעל 3 מ"מ משמעותה בדיקה לא חיובית עם סיכון גבוה יותר להיצרות בעורק כלילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)