פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני צינתורים.
    אדי
    19/02/2013

עברתי צינתור בשנת 2010 ואת השני ב-2011. אני מבקש מכם לבדוק אפשרות ולשים את האצבע, גם באחוזים , האם קיים קשר לסוג עבודתי ולהתנהלות שהתקיימה במשך 5 שנים במקום עבודתי , לכך שחליתי בליבי. עבדתי כמחסנאי בסניף מזון כאשר אני עובד ללא לאות במחסן ובחנות. סוחב גורר מפרק משטחים במיוחד שתייה. הבעיה הייתה בקבלת הספקים/נהגים. הסניף ממקום במועצה מקומית, אבן יהודה בתוך הקניון. כאשר היו מגיעים משאיות הם חנו בפתחי הבתים בכניסה לחניון של הקניון, ועל הכביש הראשי. מצב זה הביא אותי לריבים עד לכמעט אלימות ביני לבין הנהגים, השכנים, המועצה וכן משטרת ישראל. מצב זה נמשך 4 שנים יום יום שעה שעה. עד לצינתור הראשון. לאחר הצינתור שבתי לאותה עבודה ולאחר שנה צינתור שני. אני מבקש לציין שיש לי חרדות מאז ילדותי מפני משטרה וכן מאלימות. אנה התייחסותכם לשאלותיי תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שני צינתורים.

הוספת תגובה

• שני צינתורים. - תגובה

ד''ר טובי רסין
    19/02/2013

אתה שואל שאלה שבספרות הרפואית אין עליה תשובה חד משמעית. נכון להיום קיימת הסכמה כמעט גורפת שדחק ( סטרס) מתמשך כמו זה אותו אתה מתאר לא גורם למחלות לב. הגורמים העיקריים למחלת לב כוללים יתר לחץ דם, עישון , שומני דם, סוכרת וסיפור משפחתי מובהק של מחלת לב כלילית. לא כתבת דבר אם אתה סובל מגורמים אלה וחבל.

בספרות הרפואית יש הסכמה כי אירוע חריג של סטרס נפשי גבוה או סרטס גופני יכול להגרום להתקף לב באדם שכבר מלכתחילה יש לו מחלת לב .

מאידך יש קבוצת מיעוט שמאמינה כי דחק (סטרס) נפשי מתמשך ובעיקר תסכול עלול לגרום למחלת לב. הבעיה שהרשויות כלומר ביטוח לאומי ומשרד הבטחון והכי חשוב בתי המשפט לא מכירים בכך שעבודה בתנאי לחץ מתמשך כמו זו אותה אתה עושה גורמת למחלת לב . כלומר גם אם תפנה לבית הדין רוב הסיכויים ( מעל 90% ) שתפסיד בתביעה? מניסיוני בתחום לא מוכרים לי מקרים בהם אלה שהגישו תביעה דומה לשלך ניצחו.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת מיפוי לב
    תומר
    11/02/2013

שלום רב , הייתי בבדיקת מיפוי לב ואילו התוצאות:
    הרחבת חדר שמאל נצפתה
    קליטה ראתית של טליום לא נצפתה
    פרפוזיה מיוקרדיאלית פגמי מילוי הפיכים
    אנפרופוסטריורי, פוסטרולטרלי ואנפרואפיקלי ואנפרוספטלי בבסיס

לסיכום:
    בוצע מבחן מאמץ תקין קלינית
    אלקטרוקרדיוגראפית עם השגגת דופק מטרה
    המיפוי טליום ספקט מצביע אסכמיה בדרגה בינונית בהתאם לפיזור rca

הרחבה זמנית והקלה של חדר שמאל מעלה חשד לקיום מחלה כלילית משמעותית

אשמח לייעוץ והכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי בדיקת מיפוי לב

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת מיפוי לב - תגובה

ד''ר טובי רסין
    12/02/2013

תומר שלום

לא פירטת האם אתה סובל ממחלת לב והאם עברת צנתור או אירוע לב. המיפוי מחשיד להצרות משמעותית בעורק ימני שמספק בערך שליש משריר הלב. הממצאים מלמדים על הצרות כה משמעותית עד שיש פגיעה בתפקוד הלב במאמץ ( ההרחבה של חדר שמאל שנצפתה).

בנסיבות אלה הייתי מציע שתפנה בהקדם לקרדיולוג או לרופא המטפל. אין בהילות ואין צורך בפנייה למיון אך כדאי שתגיע לרופא המשפחה או לקרדיולוג בטווח הזמן הקרוב ככל הנראה תזדקק לצנתור כל זאת בהנחה שאין לך ''רקע'' לבבי קודם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדללי דם
    אדם
    04/02/2013

האם צריך להפסיק ליטול מדללי דם לפני צינתור?

לקביעת תור
    סגירה
    מדללי דם

הוספת תגובה

• מדללי דם - תגובה

ד''ר טובי רסין
    05/02/2013

קצת קשה לענות על השאלה.
    בעקרון הרוב המוחלט של צנתור הלב נעשה בשל חשד למחלה כלילית. חשד כזה ואפילו גורמי סיכון בלבד מצדיקים טיפול בנוגדי איגור טסיות כלומר מדדלי דם. אם אתה מופנה מופנה לצנתור בחשד למחלה כלילית ( כאיבח זה וכו) מומלצת נטילת תרופות אלה כגון אספירין או פלביקס או דומיהם כמובן בהתייעצות עם הרופא המצנתר.

אם הסיבה לצנתור אחרת כגון לפני הכנה לניתוח מסתמים הטיפול בנוגדי איגור טסיות אינו הכרחי ויש לשקול כל מקרה לגופו.

בהצלחה.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא התרחבות של העורק
    ד''ר טובי רסין
    16/01/2013

שלום לכם ויישר כוחכם,

בן 38, בריא בד"כ, עברתי צנתור בשל כאבים בצד שמאל והתברר אח"כ שיש לי אקטזיה בשורש העצב בין החוליות סי-6 וסי-7, ונאמר לי שזה אולי מה שמקרין את הכאב.

בצנתור נאמר לי שיש לי עורק אקטטי. שאלתי את הרופא ואמר לי שזו התרחבות בעורק עצמו, אבל לאחר שקיבלתי את תוצאת הבדיקה היה כתוב כדלקמן:
    "לא הודגמו הצרויות משמעותיות, אך כן יש אנוריזמה קטנה בענף מרגינלי בבדיקת IVUS."
    כשקראתי על האנוריזמה זה הבהיל אותי מאוד ונראה לי שאין עד היום תשובות חותכות לגבי העניין בכל המאמרים שקראתי, כמעט ואין מחקרים בשפה העברית והערבית.
    השאלה שלי, לאחר שתראו את התמונות כמובן, האם מומלץ ליטול אספירין במצבי זה?
    מה עם הפעילות הספורטיבית המומלצת ומהו המקסימום? מה עם מאמץ פיזי?
    מהן ההשלכות העתידיות של המצב הזה? והכי חשוב, ועוד לא קיבלתי תשובה לזה,
    מהו המעקב שיש לעשות? איזה מין צילומים ובדיקות והתדירות שלהם.
    תודה רבה לכם
    אשמח מאוד אם תענו לי בהרחבה, ככה תסירו דאגה מלבי.
    הערה: לא יכולתי לשלוח את כל התמונות, לכן אני שולח כל אחד במייל נפרד.

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא התרחבות של העורק

הוספת תגובה

• תוצאת צנתור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    16/01/2013

הישאם שלום.
    התופעה עליה אתה מדבר קרויה "עורקים אקטטיים" או "אנוריזמה" של עורק כלילי. התופעה קיימת בכ-2" מן המצונתרים, ובהגדרתה היא הרחבה של עורק כלילי פי 1.5 מן הקוטר ההמשכי של אותו העורק. התופעה אינה מסוכנת בסה"כ, ונדיר ביותר שתיגרום להתקף לב או למוות.
    לפי התמונות ששלחת, המקרה שלך הינו קל ביותר, וההרחבה של העורק אצלך הינה מינימלית.
    רצוי שתיקח כדור אספירין 100 מ"ג ליום, תעקוב אחר שומני הדם (כולסטרול LDL בעיקר), ותעסוק בפעילות גופנית ספורטיבית. פרט לכך רצוי שתהיה במעקב קרדיולוג אחת לשנה או שנתיים.
    ומעבר לכל, אתה יכול להיות שקט לחלוטין. תהיה בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פינקלשטיין, אני מסכים איתך לחלוטין

טיביוס
    26/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    אדווה
    09/01/2013

האם צנתור מוריד את רמת הכולסטרול בדם?

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול - תגובה

ד''ר טובי רסין
    13/01/2013

לא!

צנתור לחלוטין לא משפיע על רמות שומני הדם או רמות הכולקטרול בפרט.

הדרך היחידה להשפיע אל רמות שומני הדם הן:

א. פעילות גופנית.
    ב. אכילה מאוזנת.
    ג. טיפול תרופתי על ידי תרופות יעודיות לפי סוג שומני הדם שמעל ערכי הנורמה.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור עורק הצואר
    אריה
    02/01/2013

לפני כמה שנים התגלה אצלי בבדיקת דופלר כי עורק הצואר חסום למעלה מ 70% בדיקה סי. טי. אגיו אישרה כי העורק סתום ב - 90% הומלץ כי אעבור ניתוח, בגלל מצבי הקרדיאלי לא רצו מנתחי כלי דם לנתח אותי והפנו אותי לצינטור לשם הכנסת תומכן. בצינטור להפתעת כולם נתגלתה חסימה לא משמעותית של 20% כמובן שלא הוכנס כל תומכן. בימים אלו לאחר 5 שנים שוב נשלחתי לבדיקות (בגלל חוסר יציבות) ושוב סי. טי. אגיו קבע חסימה של 90%. ונשקלת שוב האפשרות לצינתור.
    כמה שאלות: 1
    -בהכנסת תומכן קיים סיכון לאירוע מוחי (לפני 14 שנה עברתי אירוע) האם בצינטור אבחנתי קיים גם סיבון זה?
    2 - האם קיים צינטור אבחנתי וירטואלי לעורקי הצואר ?
    אריה

לקביעת תור
    סגירה
    צינתור עורק הצואר

הוספת תגובה

• צינתור עורק הצואר - תגובה

ד''ר טובי רסין
    02/01/2013

אריה שלום רב

לעניין שאלותיך. בצנתור בו משתילים סליל תומך לעורק הצוואר קיים סיכון של אירוע מוחי כמו בניתוח ואפילו מעט יותר. למעשה כאשר נערכה השוואה בין שני סוגי הטיפולים לניתוח היה יתרון קל אבל משמעותי. מאידך יש חולים בהם ניתוח מסוכן כמו חולי לב ולכן צנתור אצלם עדיף על פני ניתוח.

לשאלה השנייה הצנתור וירטואלי של הלב הוא למעשה בדיקת CTA אנגיו וזו הבדיקה שעברת בעורק הצוואר. אין בדיקה אחרת למעט MRA שזו בדיקת תהודה מגנטית של עורקי הצוואר. במקרה שלך לאור הסתירה בין ה''צנתור הוירטואלי'' כלומר CTA לבין הצנתור הייתי שוקל את ביצועה.

בהצלחה ובאיחולי ''בשורות טובות''

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור עורק הצואר

אריה
    02/01/2013

תודה על התשובה המפורטת והמהירה.
    עדין נותרה לי שאלה אחת.
    האם צינטור אבחנתי בעורק הצואר כרוך בסיכון לאירוע מוחי כפי שקיים בהתקנת תומכן

אריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור עורק הצואר - תגובה

ד''ר טובי רסין
    02/01/2013

קיים סיכון גם בצנתור אבחנתי אבל הוא נמוך מאד מאד ואם המצנתר נוקט באמצעי זהירות הסיכון אפסי ( שואף לאפס ) ובהחלט להערכתי כפי שהצגת את המקרה שלך מוצדק.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עולה פלויקס לאחר צינתור עם תרופ
    אפי
    31/12/2012

עברתי צינתור עם תרופה,שילמתי עבור פלויקס במכבי 43 ₪האם זה המחיר בסל?

הוספת תגובה

• כמה עולה פלויקס לאחר צינתור עם תרופ - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    31/12/2012

אפי שלום.
    אני חייב להודות שאין לי מושג מה מחיר הפלביקס בסל התרופות. קרוב לוודאי שזהו המחיר, משום שהתרופה בסל הבריאות והיא אינה במסגרת פטנט יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנחיות לפני טיסה ארוכה
    מנדיי
    25/12/2012

שלום.
    רציתי לשאול האם יש הנחיות מיוחדות (תרופות מיוחדות , פעולות מיוחדות לפני הטיסה ובמהלכה וכו"י) לכאלה שעברו אוטם / ים בעבר ובמסגרת עבודתם טסים הרבה לחו"ל בטיסות ארוכות של 12 שעות ?
    אשמח לקבל הנחיות כאלה .
    אני בן 60 .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנחיות לפני טיסה ארוכה

הוספת תגובה

• הנחיות לפני טיסה ארוכה - תגובה

ד''ר טובי רסין
    25/12/2012

אין הנחיות מיוחדות. קיימות שתי בעיות עיקריות בטיסות ובעיקר טיסות ארוכות.
    א. חשיפה ללחצי חמצן נמוכים יחיסית. בעיה שהיא משמעותית רק בחולים עם אי ספיקת לב קשה. הפתרון היחידי הינו לקצר את הטיסה ואם מדובר ביעד רחוק לפצל את הטיסה עם חניית ביניים של לילה. אם אינך סובל מאי ספיקת לב קשה הנושא לא רלוונטי.

ב. נטייה לפקקת ורידים בעיקר ברגליים בעיקר בעת ישיבות ממושכות. הפתרון מידי שעתיים לבצע תרגול הליכה קצרה לאורך המעבר במטוס. משהו כמו חמש דקות. הדבר פחות רלוונטי בחולי לב שכן אלה מטופלים על ידי נוגדי איגור טסיות כגון אספירין או פלביקס אך ההמלצה בעינה עומדת גם לאנשים בריאים.

בקיצור סע לשלום ''המפתחות בפנים''
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעה מלעשות צינטור וירטואלי ?
    ידין
    12/12/2012

בן 59, מנהל אורח חיים בריא יחסית, עוסק באופן קבוע במספר סוגי ספורט. לפני מספר ימים, בן משפחה קרוב עבר דום לב (במקביל או בעקבות אוטם) ונמצא בתרדמת עמוקה. ללא קשר עשיתי בדיקות דם תקופתיות (פעם בשנה, שנה וחצי) וקיבלתי תוצאות גרועות למדי, לפחות ביחס לתוצאות קודמות שלי: כולסטרול כללי - 220, כולסטרול רע - 186, טריגליצנירים - 137 (בעבר לא הייתה לי חריגה מתחום הנורמה). בקיצור, עלות שאלות בהמשך לשני הארועים האלה. מעריך שהלב שלי בסדר פחות או יותר אבל יש לי חוסר ביטחון לגבי מצב כל מערכת ההובלה ללב.
    רוצה לעשות צינטור וירטואלי. האם יש לי סיכוי לקבל הפניה (הבדיקה עצמה מכוסה בביטוח רפואי פרטי) ?

הוספת תגובה

• מניעה מלעשות צינטור וירטואלי ? - תגובה

ד''ר טובי רסין
    12/12/2012

אני מבין לחלוטין את תחושתך וצר לי על קרוב המשפחה שלך מאידך אין זו סיבה לנהוג באופן לא רציונלי.
    צנתור וירטואלי- בדיקה שיש לה מחיר רפואי ומשמעויות שקשה לנתח במיוחד באדם במצבך ולמה? המחיר הרפואי כולל חשיפה לקרינה מייננת כמו בצנתור רגיל כמו גם חשיפה לחומר ניגוד רנטגני במינון גבוה ( חומר שלא מוסיף בריאות לכליות אך גם לא צפוי לגרום נזק באדם עם כליות תקינות). עיקר הבעיה היא בעובדה כי צנתור וירטואלי, כמו צנתור רגיל היא בדיקה הדמייה של העורקים הלבביים. תדע אם יש טרשת ואם יש הצרויות ( אני מקווה שלא) אבל לא תדע מהי המשמעות ההמודינמית של ההצרויות כלומר האם זורם מספיק דם ללב. כל עוד אין תסמינים ( תעוקת חזה) אין הצדקה לא לצנתור וירטואלי ולא לצנתור פולשני.
    עדיף במצבך לעשות שני דברים.
    א. לטפל תרופתית בשומני הדם- קולסטרול LDL שאתה חייב להורידו מתחת 130 ורצוי אפילו מתחת 100. הדרך היחידה ככל הנראה תרופתית.
    ב. בדיקה הדמייה תפקודית. כלומר בדיקה שתבדוק כיצד שריר הלב מקבל דם במאמץ. הטובה ביותר ( ללא קרינה וללא פולשנות) היא אקו לב במאמץ.
    זכור גם רמה גבוהה של קולסטרול רע לא גורמת לטרשת עורקים מיד אלא לאחר כמה שנים ולכן אם היית מאוזן עד לאחרונה התערבות מניעתית היום יכולה לחסוך לך צרות בעתיד והכי חשוב פעילות גופנית. היא הבסיס המוחלט והאיתן ביותר לבריאות טובה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת מויה-מויה
    ירמיה
    05/12/2012

בעקבות הבחנה זו הומלץ לי לעבור צינתור?מדוע?איך הוא יבוצע?

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מויה-מויה

הוספת תגובה

• תסמונת מויה-מויה - תגובה

ד''ר טובי רסין
    09/12/2012

ירמיה שלום רב
    תס מויה מויה היא תס' המתאפיינת בהצרויות בכלי הדם המזינים את המוח עם התפתחות קרישי דם בהם. כתגובה הגוף מצמיח כלי דם קולטרלים המשמשים כמעקפים טבעיים אך בעקרון הינם דקים ונוטים לדמם.
    צנתור היא כל בדיקה בה מוחדר צנתר ( צינור חלול) לגוף לצורך הדמייה או טיפול. צנתור במשך השנים הפך לכינטוי מקובל לצנצתור של עורקי הלב אך למעשה צנתור הוא כל בדיקה בין היתר גם בדיקה של כלי הדם במוח נקראת צנתור. בתס' מויה מויה הצנתור מכוון לכלי הדם במוח. הצנתר מוחדר דרך עורק במתפעה או בזרוע וממנו מוחדר הצנתר לעורק המוח ושם מבוצעים הצילומים .

מדובר בפעולה פולשנים עם שיעור סיבוכים נמוך מאד יחסית.
    בהצלחה
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים כבדות בזמן מאמץ
    kobi
    30/11/2012

שלום רב
    בן 51 משקל יתר
    זה כמה שבועות יש לי כאבים בשני היידים בזמן מאמץ.
    כלומר אחרי הליכה של 8 דקות בערך הידיים נעשות כבדות שניהם.
    שאני עושה אופנים בחדר כושר אין לי כאבים בידיים

1 מה זה יכול להיות ?
    2 האם יש קשר אולי לצינטור לבין הכאבים?
    3

לקביעת תור
    סגירה
    ידיים כבדות בזמן מאמץ

הוספת תגובה

• ידיים כבדות בזמן מאמץ - תגובה

ד''ר טובי רסין
    02/12/2012

לקובי
    קשה לי מאד לענות לך בצורה חד ערכית על התלונות אותן אתה מתאר. מצדאחד התיאור של ''ידיים כבדות'' במהלך מאמץ מחשיד לאפשרות של אירוע לבבי. בנסיבות אלה הייתי מצפה שגם במהלך פעילות בחדר כושר יחזקרו התופעות. הועבדה שלא קיימות מעלות אפשרות כי מדובר בבעיה אחרת.
    היות ואירועי לבבי גם אם הסבירות לו לא גבוהה הוא חשוב יותר מבחינת ההשלכות העתידיות שלו יש להשלים ברור בהקדם.

אנא פנה לרופא המשפחה תאר את התסמינים. אתה זקוק לברור על ידי בדיקת מאמץ. אם היא שלילית יש לחפש את מקור הסתמינים במערכת אחרת למשל בעיות בע''ש וכו.

בהצלחה

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

KOBI
    02/12/2012

שאני עושה גם הליכון בחדר כושר וגם הליכה בחוץ יש לי כאבים ביידים.
    שאני עושה אופנים בחדר כושר אין לי כאבים.
    לא הבנתי את המשפט האחרון שליך מה זה הראשי תיבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים כבדות בזמן מאמץ - תגובה - תגובה

ד''ר טובי רסין
    02/12/2012

ע''ש= עמוד שדרה.

בכל מקרה אתה זקוק קודם כל לברור לבבי כלומר בדיקת מאמץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכון לחטוף התקף לב
    מירב
    29/11/2012

בבדיקת מאמץ?

הוספת תגובה

• האם יש סיכון לחטוף התקף לב - תגובה

ד''ר טובי רסין
    02/12/2012

האם הבנתי נכון את שאלתך? האם יש סיכון להתקף לב בבדיקת מאמץ?

התשובה חיובית. הסיכון לכך נמוך מאד סביב 1:3000 וקיימותהוראות שאם מקפידים עליהם הדבר לא יקרה.

אחת מהוריות הנגד המוחלטות לביצוע בדיקת מאמץ מתייחסת לשאלה האם קיימים כאבי חזה תעוקתיים במנוחה. כמו כן טכנאי מיומן ידע לזהות שינויים קלים כבר בשלב הבדיקה הראשוני ולעצור את הבדיקה לפני התפתחות התקף לב.

העובדה כי קיים סיכון ל''חוטף התקף לב בבדיקת מאמץ '' משתקף גם בהוראות החוק המחייבות ביצוע הבדיקה רק בנוכחות רופא . הרופא, לאו דוקא קרדיולוגי חייב להיות נוכח באזור לא בחדר הבדיקה

מסיבה זו מומלץ לבצע את הבדיקה רק במכונים מוכרים.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת IMT
    ענ
    21/11/2012

שלום,

בבדיקת דם נתגלה לי כולסטרול רע של ~130 וטריליגצירידים של 340. התחלתי בדיאטה להורדת השומנים, בנוסף מומחה ליפידים שלח אותי לבדיקת TSH וחלבון בשתן שהיו תקינות וכן לבדיקת IMT ושם עלו הממצאים הבאים
    רבדים טרשתיים : ימין רובד טרשתי בעובי של עד 2.9 מ"מ בעורק תרדמה משותף
    שמאל לא נצפו

עובי IMT
    ימין : ממוצע 0.48 מקסימלי 0.57 תקין
    שמאל ממוצע 0.93 מקסימלי 1.1 מ"מ גבוה לגיל (אני בן 48)

רופא הליפידים החליט לתת טיפול סטטין 40מ"ג )סימבהקור 40)

האם עלי לעשות עוד משהו ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת IMT

הוספת תגובה

• בדיקת IMT - תגובה

ד''ר טובי רסין
    22/11/2012

ממצאי הבדיקות שנערכו מלמדים כי אתה סובל מטרשת, כלומר התפתחות רובד טרשתי בדופן העורק.. הנטייה להתפתחות רבדים אלה מואצת בהשפעת גורמי סיכון שונים כגון שומני דם גבוהים.

הרבדים במקרה שלך לא גורמים לחסימה או הפרעה לזרימה אך לאור גילך הצעיר הם עלולים והתפתח עד כדי חסימה. מכיוון שיש קשר הדוק בין רמות גבוהות של קולסטרול והתפתחות רבדים אלה והיות ובמחקרים שונים נמצא כי הורדת רמת הקולסטרול על ידי תרופות מקבוצת הסטטינים כמו זו שנרשמה לך עוצרת ואף מסובלת לגרום לנסיגה של הרבדים חשוב שתקבל טיפול זה. במקביל שמירה על אורח חיים בריא כלומר אכילה נכונה. פעילות גופנית מבוקרת יעילים לא פחות מהטיפול התרופתי ואפילו יותר אך קשה להקפיד עליהם לאורך זמן. בכל מקרה כדאי שתנסה לתקן גם גורמים אלה.

נסה ותהנה.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת כולסטרול וסטטינים

ד"ר ירמי יצחק
    20/05/2015

מרבית הרופאים בישראל מקובעים בהנחה שרמת כולסטרול חריגה גורמת לטרשת עורקים והתקפי לב.
    מה שלא סיפרו לכם שלא כל ה-LDL הוא רע. תפקידו של ה-LDL להעביר כולסטרול ושומנים לרקמות החיוניות. ישנו כולסטרול רע שנקרא very small LDL אשר נוצר בכבד מחד סוכר פרוקטוז המהווה 50% מהסוכר שאנו צורכים ולא משנה אם הוא לבן או חום. במצבים דלקטיים LDL זה חודר לעורקים וגורם לטרשת.
    נא בקשו מהרופא שלכם לבדוק את גודל החלקיקים של ה-LDL ע"י בדיקה מקבילה של LDL ישיר ו-Apo B 100. היחס בניהם יכול לחזות סיכון לטרשת..
    המנעו מאכילת סוכר ומשמן חוץ משמן זית. שמני הבישול עתירים באומגה 6 הגורמים למצב דלקתי המאפשר לכולסטרול הקטן והניבזי לחדור לעורקים. אכלו מזון עשיר באומגה 3 שהוא אנטי דלקתי. איכלו פירות וירקות, המעיטו בפחמימות ואל תבהלו מחמאה או גבינות. איכלו ביצים נבט חיטה ועוד מוצרים שהם הבסיס לחיים.
    בצעו בדיקת IMT גם באופן פרטי כדי לדעת האם יש לכם רבדים טרשתיים.
    עשו ספורט, עשו אהבה ובידקו 100 פעמים לפני שאתם משתמשים בסטטינים שהנזק שלהם משפיע כל מערכות רבות בגוף.
    חג שבועות שמח.
    ד"ר ירמי יצחקי
    מיקרוביולוג הומני
    ביוכימאי קליני
    ד"ר למדעים
    מומחה למזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת כולסטרול וסטטינים - תגובה

ד''ר טובי רסין
    21/05/2015

אני מוכרח להודות שאני מסכים עם חלק ניכר של מההמלצות אותן ממליץ ד''ר ירמי יצחק, בעיקר אלו המתייסחות להרגל החיים והתזונה.

אני רק מבקש להזהיר כל מי שנוטל סטטינים ושוקל להפסיקם בשל המלצה חסרת אחריות זו של ד''ר למדעים ירמי יצחק (חסרת האחריות , כך ממש מכייון שד''ר ירמי יצחק בהנחה שהוא אכן אינו רופא לא ישא בתוצאות ולא באחריות של ההמלצה התלושה שלו) . מחקרים רבים מלמדים כי חולים שכבר לקו בטרשת עורקים יהנו מטיפול בסטטינים לא רק בשיפור איכות החיים אלא גם בהארכת תוחלת החיים (מניעה שניונית) כך גם לגבי אנשים בריאים הלוקים בסוכרת או ברמות שומני דם גבוהים ללא סוכרת. נטילת סטטינים כמניעה ראשונית משפרת איכות חיים ומאריכה חיים. ההמלצות של האיגודים הרפואיים בארהב ,אירופה וישראל ממליצות על נטילת התרופות בתנאים הנכונים כל אדם לפי מצבו תוך מעקב רפואי ומעבדתי סדור.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטינים

ד"ר ירמי יצחק
    21/05/2015

ד"ר טובי היקר
    חבל שאתה מעוות את דברי.
    קראתי את אשר כתבתי ולא מצאתי המלצה להפסיק סטטינים. כתבתי בידקו 100 פעמים לפני ....... בדיקה לפני ביצוע היא תמיד אסטרטגיה טובה.
    ככלל איני ממליץ המלצות רפואיות משום שאיני רופא. אני לא רוצה לסקור כמה המלצות רפואיות של רופאים הביאו לתוצאות שליליות.
    לסטטינים השפעות לווי לא רצויות ולמען מי שעוקב אחר אתר זה אפרט חלק:
    סטטינים גורמי לסכרת Type 2. מיידע זה פורסם על ידי ה-FDA. סטטינים גורמים להפרעות בזיכרון, כאבי שרירים, פגיעה בכליות, פגיעה בעצב העין, פגיעה ב-Q10 , פגיעה בהורמוני המין. לא מספיק? אז מדוע לא לבדוק 100 פעמים לפני שמתחילים.
    לרופאים סטטינים זו תרופה נהדרת. תוך פרק זמן הרופא מוכיח למטופל איך הוריד לו את הכולסטרול. מי קבע כמה כולסטרול צריך ומהיא הרמה הרצויה.
    אגלה לכם סוד קטן. מי שרוצה להוריד לכם את הכולסטרול אילו חברות התרופות.
    איך אמרו הגשש כסף רבותי כסף.
    כל מה שאני ממליץ זה לבדוק ולהזהר.
    כולסטרול זו לא מחלה וסטטינים אינם מרפאים אלא מתערבים במנגנונים הטיבעיים של הגוף.
    רק בריאות
    ד"ר ירמי יצחקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטינים - תגובה

ד''ר טובי רסין
    26/05/2015

האמת נמצאת בפרטים הקטנים. אתה מציג תמונה חד צדדית לחלוטין וגורם נזק לאנשים שאתה באמת לא אחראי על בריאותם.

סטטינים נמצאו יעילים במחקרים כפולי סמיות מונחי אינבו כמאריכים חיים. יש מעט תרופות בעלות אפקט דומה. סטטינים נממצאו יעילים במניעת טרשת כמניעה ראשונית וגם שניונית. כמו כל תרופה יש להן תופעות לוואי. יש לנטר תופעות לוואי אלה ולהגיב להן לפי הצורך.

לעניין חברות תהרופות. כן הן מעונינות לעשות כסף והרבה . אלוהים עדי שלי אין כל קשר לחברות תרופות ואיני מקבל מהן כל טובות הנאה. מאידך חברות התרופות אחריות לחלק גדול מפיתוחי התרופות החדשות והציוד הרפואי שהאריך חיים לאין ספור חולים ושיפר את איכות חייהם של אינספור אחרים. יש אלפי תרופות שפותחו ונגנזו בשלב הפיתוח כי לא היו יעילות או גרמו נזק. חברות התרופות לא שיווקו אותן ואינן משווקות אותן מסיבה זו. מי שמחליט הם בסופו של דבר הרופאים הקלינאיים (אלה שמטפלים בחולים ולא עוסקים במחקר בלבד) יש הגבלות רבות על מאמרים אם הרופא ההשתתף במחקר היה בעל עניין בחברת התרופה שפתחה אותה.

מדוע אתה נטפל לסטטינים מדוע אינך מדבר על תרופות אחרות הרי יש חילוקי דעות לגבי תרופות רבות אחרות שגרומות נזק כגון אספירין וכו מאידך איני רוצה לחשוב על חולה עם מחלה טרשתית שימנע מאספירין אם אינו סובל מבעיה רפואית אחרת המהווה התויית נגד למתן התרופה.

עם כל הכבוד מציע לך כמי שאינו רופא לשמור את דעותך האישיות לעצמך ולא לפרסמן בפורום שכן אתה הרי ממילא לא תישא באחריות אם מישהו ימצא לנכון לשמוע לעצת אחיטופל שלך

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי צינתור
    נופר
    21/11/2012

רציתי לשאול אתכם האם ניתן לבצע צינתור למי שחולה בסוכרת סוג 2?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי צינתור

הוספת תגובה

• שאלה לגבי צינתור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    21/11/2012

גאולה שלום.
    התשובה היא בהחלט כן. חלק גדול ביותר מן המצונתרים הינם חולים סוכרת מסוג 1 או 2 אשר מהווה את אחד מגורמי הסיכון והסיבות החשובות לקיום מחלת לב כלילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדילוק
    משה
    08/11/2012

שלום
    אני אחרי התקף לב כ 9 חודשים אני מקבל אפינט וקרדילוק 2.5
    היום אין לי לחץ דם גבוה התייצב כבר כמה חודשים אני חייב לקבל קרדילוק?

לקביעת תור
    סגירה
    קרדילוק

הוספת תגובה

• קרדילוק - תגובה

ד''ר טובי רסין
    11/11/2012

על פניו לחץ הדם התייצב עם הטיפול בקרדילוק ולכן כבר מנקודת מבט זו לא כדאי להפסיקו. קרדילוק היא תרופה לאיזון לחץ דם אך גם לטיפול במחלת לב כליליתץ. במקרה שלך אתה מקבל אותו כנראה משתי הסיבות. האיגוד האמריקאי לקרדיולוגיה ממליץ כי כל החולים לאחר אוטם יטופלו על ידי קרדילוק דומיו למשך שנתיים. הסיבה היחידה להפסיקו היא אם יש תופעות לוואי.
    לסיכום. לחץ הדם שלך מאוזן ככל הנראה בזככות הקרדילוק בין היתר וגם ללא קשר לבעית לחץ דם בשל האוטם שעברת וההגנה שקרדילוק נותן לאחר אוטם מומלץ שתמשיך את הטיפול אלא אם כן יש תופעות לוואי.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדילוק - תגובה

ד''ר טובי רסין
    27/03/2014

העקרון כן. תופעות הלוואי של קרדילוק כוללות ירידת לחץ דם וירידת קצב הלב. הפסקת ולחץ הדם כמו גם קצב הלב השתפרו.

למה בעקרון? ולא באופן מוחלט. חולים המטופלים עם קרדילוק ועקב כך יש להם קצב לב ירוד ולחץ דם מעט נמוך אך הם אתסמיניים כלומר לא סובלים מעייפות , חולשה , סחרחרות וכו לא חייבים להפסיק את הקרדילוק ואם הוא חיוני להם ניתן להמשיך אותו.

במקרה שלך אוטם שריר הלב לפני 10 שנים ללא אירועים מאז לא מחייב המשך טיפול בקרדילוק בכל מחיר ולכן טוב שהפסקת אך אנא דווח לכך לרופא המשפחה או לקרדיולוג המטפל.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה