מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי לבk09/05/2012
קודם כל תודה על התשובות המהירות אבל לא ענית על חלק מהשאלות האחרות
2) מה תפקיד הכדורים ACID 100MG TAB 10
אחד ליום עם האוכל
והשני TAB 2.5 MG CARDULOC 2.5 MG
3) ולשאלה כללית האם יש אפשרות להמיס את החסימות ללא צינטור?
4) למיפוי האם אפשר לדעת את מידית הדחיפות של הצינטור?
שמעעתי גם על צינתור ורטואלי
סליחה שאני חופר
כי אני די מבולבל וכל מה השרופא הסביר ראיתי רק חושך עם מילים מפוצצות
בברכה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב - תגובה
ד''ר טובי רסין10/05/2012מיפוי לב היא בדיקה לא פולשנית בה נבדקת האפשרות שלנבדק יש הצרויות בעורקי הלב. הבדיקה מגלה רק הצרויות בעלות משמעות ( כלומר שגורמות לקיפוח בזרימת הדם לשריר הלב) ומקובל כי הבדיקה מסוגלת לגלות הצרויות רק של מעל 50% מקוטר העורק. הצרויות קלות יותר לא יתגלו וממילא לא מצדיקות כל טיפול פולשני.
בבדיקה לא ניתן לגלות איזה עורק מוצר בדיוק אבל מפענח טוב יוכל להגיד בסבירות גבוה באיזה עורק מדובר. קיימים מספר סימנים שהופעתם במהלך הבדיקה מלמדת כי קיימות הצרויות מסכנות חיים או בעלות פוטנציאל כזה במקרים אלה המפענח מפנה א המטופל לקרדיולוג ישורות בשיחת טלפון כדי לא לאבד זמן יקר.
הטיפול אותו אתה מקבל כולל ככל הנראה אספירין (אתה קורא לו ACID ) אבל השם המלא הוא אמינו סליציליק אסיד. זו תרופה לדילול הדם שנמצאה יעילה במניעה של התקפי לב ואירועים מוחיים. התרופה השנייה קרדילוק היא תרופה שמורידה מעט את לחצי הדם ומאיטה את קצב הלב ובכך מקטינה את הסיכוי לאירוע לבבי. מקבול לתת אותה גם לולים ללא יתר לחץ דם.
אין דרך יעילה להמיס הצרויות בעורקים הכלילים. קיימים מספר מחקרים שמלמדים כי הורדת רמת הקולסטרול הרע מתחת לערך סף יכולה להאיט את התקדמות הטרשת ואפילו לגרום לשיפור בדרגת ההצרויות. בכל חולה עם מחלת לב כלילית טרשתית מומלץ טיפול בתרופות אלה גם אם ערכי הקולסטרול לא מאד גבוהים.
צנתור וירטואלי היא בדיקה לא פולשנית בה ניתן לראות את ההצרויות בעורקים הכליליים אך לא ניתן לטפל בהם ( בצנתור רגיל כן ניתן לעבור מיד לשלב הטיפולי. הבדיקה יעילה בעיקר כאשר רוצים לשלול מחלה כלילית משמעותית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפי לב
K13/05/2012תודה דוקטור לא ציפיתי לתשובה כל כך מפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטורK09/05/2012
בהמשך
1)רציתי לדעת איך אפשר לדעת במיפוי לב
כמה אחוזי חסימה יש ?
איזה עורקים הם החשובים ביותר
2) מה תפקיד הכדורים ACID 100MG TAB 10
אחד ליום עם האוכל
והשני TAB 2.5 MG CARDULOC 2.5 MG
3) ולשאלה ככללתי יש אפשרות להמיס את החסימות ללא צינטור?
4) בברכה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין09/05/2012במיפוי לא ניתן לדעת בוודאות מה חומרת החסימה ואיזה עורקים חסומים, אך ניתן לצפות את כמות שריר הלב הסובלת מן ההיצרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור?K09/05/2012
שלום רב
בן 51 עודף משקל (179/121) אחרי שירדתי 6 ק"ג
סיפור מישפחתי ( אב נפטר בגיל 52)
ביצעתי אגרומטריה ואקו לב היה תקין עקב כאבים בזרועות הידיים במן מאמץ ועליה במדרגות התנשפות .
מאז ירדתי 6 ק"ג ועוסק בהליכה ומודע לתזונה והכיוון הוא ירידה במשקל
אבל
נשלחתי לביצוע מיפוי לב ונאמר לי שעלי לעבור צינתור
קצת בהלם האמת
איך איך יתכן שהאגרומטריה והאקו יצא תקין
לא יכולה להיות טעות ?
קצת חושש מצינטור
קבלתי גם איזה שני סוגי כדורים אספרין ועוד משהן
אשמח לשמוע את דעתיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צינטוריעקב03/05/2012
האים , אפשרי שאדם שהייה ספורטאי פעיל ואף בצמרת השחיינים בארץ במשך כל חייו ,[היום אני בן 74] יגלו לו רישרוש בלב מילידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור - תגובה
ד''ר טובי רסין06/05/2012לא נעים להגיד אבל ברפואה הכל אפשרי. מאידך אתה בוודאי מתייחס לאחד המקרים השכיחים הקיימים בקרדיולוגיה המתייחס למום הלב השכיח ביותר שהוא מסתם אורטלי דו צניפי. המום קיים באחוז אחד מהאוכלוסיה והוא חסר כל משמעות ברובם המוחלט של אלה הנולדים איתו עד גיל שישים שבעים בערך אז מופיעה איוושה והצרות של המסתם המחייבת טיפול ניתוחי.
לא ציינת פרטים ואני לא ידוע בדיוק למה אתה מתכוון אבל הדוגמא הנ''ל מתארת מצב דומה לזה אליו אתה מתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור
יעקב06/05/2012נתת לי פה , הסבר שאף רופה לא נתן לי .מאוד התפלאתי , כשאמרו לי שיש לי רישרוש בלב , ועוד מלידה ! כפי שציינתי , אני בן 74 , עושק בצלילה חופשית בעיקר , הדופק שלי הוא בין 50 לבין 56 .לחץ דם , 128 \ 78 .איני מרגיש שום עייפות לאחר מאמץ , וכשאני יוצא לים לצלילות , אני שוהה במים , לפחות 3 שעות ,ובעומקים שבין 8 מ' לבין 15 מ' .אני צריך לשנות את אורח החיים ?או להנשיך כרגיל . בתודה . יענקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לבאלין03/05/2012
שלום,
איפה אתם ממליצים לעשות צינתור לב ואצל מי? הכי דחוף
אבא שלי מעביר 4 פעמים בשבוע דיאליזה
הוא חולה סכרת
והיה לו לא מזמן התקף לב, עשו לו צינתור והם לא הגיעו לאזור שבו יש סתימה
והרופא שלו ניפורולוג ממליץ לעשות דחוף צינתור בבית חולים אחר, כי בבית חולים סורוקה בבאר שבע , לא מצליחים !
הוא נמצא בקופת חולים מכבי !
איפה אתם ממליצים לעשות צינתור לב ואצל מי? הכי דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אמיראמיר02/05/2012
שלום רב,
אני בן 23. בעל מבנה גוף מרפנואידי. ברקע חשד לגידול נוירואנדוקריני ממקור לא ברור. בנוסף ידועה מפרצת של המחיצה הבין עלייתית עם PFO. סובל כבר תקופה ארוכה מחוסר תיאבון, פגיעה נוירולוגית, לעיתים חום תת פיברילי או תת חום, בנוסף סובל מעייפות ניכרת, התקפים של פלפיטציות ויל"ד מתון וכו'. לאחרונה כאבים בחזה בגוברים בנשימה עמוקה. יש לציין כי נבדקתי לאחרונה ע"י ד"ר הגש יוליוס שמצא איוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה 2/6 בעת האזנה ללב. בנוסף יש עדות לעיבוי המסתם האאורטלי בלב.
מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור/טיפול??? האם ייתכן ויש לי אנדוקרדיטיס (בנוכחות 4 תרביות דם שליליות מלפני כשנה)??? האם בעיה אחרת??? יש לציין כי התחלתי לקחת מוקסיפן פורטה לפני מס' ימים- האם זה יטפל בבעיה???תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בכותרת- איוושה סיסטולית בלב
אמיר02/05/2012אמיר שלום
הממצא של איושה סיסטולית הוא ממצא לא משמעותי במיוחד לאור בדיקת האקו לב שלא מראה כל פגיעה בתפקוד המסתם מעבר למסתם מעובה ממצא שיכול להסביר את האיוושה.
הבעיות הרפואיות אותן אתה מתאר הן מורכבות מידי לייעוץ דרך אתרי אינטרנט. מחלת חום סובפיברילי ממושכת מעלה חשד גם לדלקת פנים הלב-אנדוקרדיטיס. תרביות דם עקרות שלא תחת טיפול אנטיביוטי עושות אבחנה זו ללא סבירה אך לא שוללות אותה לחלוטין שכן יש מסר מחוליי מחלה שלא ניתן לגדל בתרביות דם.
מוקסיפן פורטה או כל טיפול אנטיביוטי אחר הניתן דרך הפה אינו פתרון לדלקת זיהומית של פנים הלב בוודאי לא כזו עם תרביות עקרות שכן המחוללים הגורמים לאנדוקרדיטיס עם תרביות עקרות לא רגישים לטיפול במוקסין.
התיאור של הבעיות מהן אתה סובל בהחלט מצדיקות מעקב קרדיולוגי צמוד ואתה חייב להמשך בברור עד לזיהוי מקור החום והגידול הנוירואנדוקריני שגם הוא תיאורטית יכול להיות הסיבה למחלת החום בלי כל קשר לאנדוקרדיטיס.
מאחל לך החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בכותרת- איוושה סיסטולית בלב - תגובה
ד''ר טובי רסין03/05/2012אמיר שלום
הממצא של איושה סיסטולית הוא ממצא לא משמעותי במיוחד לאור בדיקת האקו לב שלא מראה כל פגיעה בתפקוד המסתם מעבר למסתם מעובה ממצא שיכול להסביר את האיוושה.
הבעיות הרפואיות אותן אתה מתאר הן מורכבות מידי לייעוץ דרך אתרי אינטרנט. מחלת חום סובפיברילי ממושכת מעלה חשד גם לדלקת פנים הלב-אנדוקרדיטיס. תרביות דם עקרות שלא תחת טיפול אנטיביוטי עושות אבחנה זו ללא סבירה אך לא שוללות אותה לחלוטין שכן יש מסר מחוליי מחלה שלא ניתן לגדל בתרביות דם.
מוקסיפן פורטה או כל טיפול אנטיביוטי אחר הניתן דרך הפה אינו פתרון לדלקת זיהומית של פנים הלב בוודאי לא כזו עם תרביות עקרות שכן המחוללים הגורמים לאנדוקרדיטיס עם תרביות עקרות לא רגישים לטיפול במוקסין.
התיאור של הבעיות מהן אתה סובל בהחלט מצדיקות מעקב קרדיולוגי צמוד ואתה חייב להמשך בברור עד לזיהוי מקור החום והגידול הנוירואנדוקריני שגם הוא תיאורטית יכול להיות הסיבה למחלת החום בלי כל קשר לאנדוקרדיטיס.
מאחל לך החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בהמשך לתשובהיהודה01/05/2012
לרוב הממוצע שלי בבוקר (לאחר שינה) 75
ובאמצע היום 85
האם זה תקין?
כאמור אני בן 32
שוב תודה על היחס והסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בהמשך לתשובה - תגובה
ד''ר טובי רסין01/05/2012כן. אתה יכול לראות שאתה בטווח שציינתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגליים לאחר צנתוררחלה30/04/2012
בעלי עבר לפני כ- 4 חודשים צינתור דרך המפשעה. קיבל לפיטור 80 מ"ג שגרמו לכאבי שרירים . הפסיק למשך 3 שבועות וחזר לקחת 20 מ"ג
הכאבים לא עברו ובהמלצה קיבל סטטור 20 מ"ג. נכון להיום עברו 4 חודשים והוא סובל מחולשה מכאבי רגליים עזים עד כדי נפילה.
לציין שהיינו אצל אורטופד בעקבות בעיה בחוליית שחשבנו אולי יש קשר אבל הרופא לא מצא כל קשר. בימים הקרובים צריך לעבור דופלור של המפשעות , אולי יש קשר לכלי דם? אשמח אם תייעצו לנו לאן לפנות או מה לעשות. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגליים לאחר צנתור - תגובה
ד''ר טובי רסין01/05/2012תיאורטית במהלך צנתור שבוצע דרך עורק המפשעה קיימת אפשרות להפגיעה שגורמת לכאבים באותה רגל עקב או חסימה בעורק המפשעה עקב סיבוך של הצנתור או עקב פגיעה בעצב במהלך הדקירה. שני הסיבוכים די נדירים. מאידך אדם שמקבל טיפול בסטטינים כגון ליפיטור, קרסטרו , סטטור וכו סביר מאד להניח שסובל מכאבי שרירים וחולשה עקב כך. לכן מציע
במקביל לברור על ידי דופלר עורקי רגליים להפסיק לחלוטין למשך חודש כל טיפול בתרופות לקולסטרול ולראות מה קורה עם כאבי הרגליים והחולשה. העליה שתגרם ברמת הקולסטרול עקב כך לתקופה של כחודש לא מסוכנת. יש צורך בחשיפה ממושכת לרמות קולסטרול גבוהות משך חודשים ושנים כדי להחמיר מחלה טרשתית. אם הכאב ברגליים נמשך למרות הפסקה של התרופות לחודש יש לפנות לברור מקיף יותר במקביל לתוצאות הדופלר כגון בדיקת הולכה עצבית EMG וכו בהתאם להמלצות אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקדני29/04/2012
שלום דר יקר
בן 32
מה הם ערכים תקינים של דופק בזמן מנוחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
ד''ר טובי רסין01/05/2012דופק סינוס תקין מוגדר בטווח שבין 60-100. קצב נמוך יותר משישים מוגדר כדופק נמוך וקצב מהיר יותר כגבוה. למרות זאת לרוב האנשים ובעיקר ספורטאים בריאים קלב לב סביב 50 ואפילו פחות. כל זאת במנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה סוכרת נעורים בן 39יעל25/04/2012
בעלי בן 39 חולה סוכרת נעורים מגיל 17, מאוזן במשאבת אינסולין.
בריא בד"כ. לפני כשבועיים חש לחץ אי נוחות בחזה מספר פעמים
לחץ דם תקין, אקג תקין קצב סינוס 66, ציר וורטיקלי. בדיקת קרדיולוג תקינה. נשלח לבדיקת מאמץ ואקו לב. אקו לב תקין בדיקת מאמץ הגיע ל 13 METS ו - 91% מדופק מטרה, איסכמיה שקטה.
הרופא ביקש מיפוי לב במאמץ, חולה סוכרתי עם מבחן מאמץ חיובי אלקטרוקרדיוגרפית, להערכת איסכמיה.
הרופא אמר להמשיך כרגיל בעבודה , מקבל קבוע סינגולר לנשימה, אספירין וסימוביל 40, ולוקח רוב החודש סיאליס.
מאוד מודאגת האם מדובר באירוע לבבי צינתור?
האי נוחות בחזה חלפה לגמרי
בתודה מראש,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה סוכרת נעורים בן 39 - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין25/04/2012יעל שלום.
לבעלך סוכרת נעורים, המהווה ללא ספק את גורם הסיכון המרכזי (פרט לתורשה) לקיום מחלת לב כלילית.
התאור הקליני אותו תיארת, במקביל לקיום איסכמיה שקטה במבחן מאמץ, מהווים רמז לקיום מחלה טרשתית. לא ברור אם זה נכון או שבדיקת המאמץ שגויה, אך ללא ספק יש צורך בהשלמת הבירור, על ידי מיפוי לב עם טליום במאמץ, או לחילופין בבדיקת טומוגרפיה מחשבית (CT) של הלב. (מה שקרוי צנתור וירטואלי.
קשה לי לאמר בוודאות מה עדיף לבעלך ללא שראיתי את מבחן המאמץ, אבל אם בדיקת המאמץ אכן הראתה איסכמיה אמיתית, רצוי לדעתי לבצע CT על פני מיפוי, ולפי תוצאותיו לשקול צנתור כלילי.
כדי שיהיה ברור, אין מדובר בארוע לבבי אלא במידה ואכן קיימת איסכמיה, בהופעת אור אדום לטיפול ומניעת ארוע חריף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגישהיהודה23/04/2012
שלום ד"ר טובין היקר!
האם אני יכול להגיע לד"ר באופן פרטי לבדיקה כללית קרדיולוגיה?
האם הבדיקה כוללת בדיקת אקג?
תודה
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת אקג בהמשל לתשובהיהודה22/04/2012
תודה ד"ר על התשובה.
שאלה קטנה ברשותך שהד"ר רושם בתשובה על פניו תרשים אקג תקין.
זה אומר שיש איזה בעיה באקג? או שזה מונח רפואי,ואני יכול להיות רגוע שאקג תקין לחלוטין?(מצטער אני טיפוס דיי חרדתי)
תודה איש יקר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקג בהמשל לתשובה - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין22/04/2012יהודה שלום.
כאשר הרופא רושם אקג תקין, הכוונה היא שהאקג תקין בגבולות הנורמה. יש לזכור שבדיקת אקג אינה בדיקה שיכולת הניבוי שלה הינו 100%, ולכן לתרשים אקג תקין יש להתייחס בהתאם. במקרים רבים יש להוסיף לכך בדיקת מבחן מאמץ, מיפוי לב ולעיתים צנתור לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנטור אחרי חיידק במסתםאילי20/04/2012
שלום רב, אבי אושפז ביום שבת האחרון לאחר כאבים בחזה בזמן מאמץ, עם הגיעו לבית החולים נאמר כי ממתין לצנטור, לפני כשלושה חודשים עבר צנטור בו הוחדר סליל,
מס' ימים לאחריו התגלה חיידק על המסתם וטופל באנטיביוטיקה דרך הווריד,
אתמול החלטנו להעבירו לביצוע צנטור בבית חולים אסותא במרכז, עקב עיכוב תורים בסורוקה,לפני ביצוע קרא הרופא את התיק ונדהם כי לא בוצע אקו לב לפני צנטור ואמר כי נוכח ההיסטוריה והחיידק שהיה, מדובר בבדיקה שהיא חובה לפני הצנטור ולכן שוחרר ללא ביצוע. רציתי לדעת האם אכן מדובר בבדיקה חשובה כל כך נוכח החיידק? העברנו את אבי לתל השומר אתמול בלילה, והוא כעת מאושפז במחלקת לב ביניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנטור אחרי חיידק במסתם - תגובה
ד''ר טובי רסין22/04/2012לאילי
נוכחות חיידק על פני המסתם היא באמת בעיה רפואית קשה עם סיכון פוטנציאלי של נכות קשה ואפילו סכנת חיים. בנסיבות אלה צנתור אינו בדיקת הסחירה וכל טיפול ובמיוחד טיפול פולשני מחייב ברור מלא כי הבעיה עם החיידק על פני המסתם נפטרה.
עלול להיות מצב שבו למרות כל הטיפול בעית החיידק על פני המסתם לא תקבל פתרון מלא על ידי טיפול אנטיביוטי בלבד ( לעיתים גם טיפול ממושך של מספר שבועות לא מוסגל לפתור את הבעיה) ואז יש צורך בניתוח לב פתוח. במקרה כזה מבצעים צנתור גם בנוכחות החיידק אך רק כהכנה לניתוח.
מאחל לאביך החלמה מלאה מהירה וללא ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיהודה20/04/2012
שלום ד"ר יקר.
אני בן 32 משקל 80 גובה 1.75
יש לנו במשפחה גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם.
אחי בן 39 עבר צינטור ללא התקף,סובל מהשמנת יתר גבוהה מאוד עישון ולחץ דם.
אבי בן 62 עבר צינטור ללא התקף.
אני שומר על תזונה פעילות על רכיבת אופני כושר כל יום חצי שעה.
להלן התוצאות של הבדיקות דם שלי:
כולסטרול כללי- 179
כולסטרול LDL- 110
כולסטררול HDL- 45
טרגלצרידים - 118
סוכר- 92
לחץ דם 117/73
אני לא מעשן!!
האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון שיש לי / או אין לי.?
ומתי בגילי יש לשוב על בדיקות הדם?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר טובי רסין22/04/2012להיודה תוצאות טובות מאד. שומני הדם מאוזנים בתחום המומלץ.
מעקב אחת למספר שנים ( לאור גילך הצעיר ) ממליץ על בדיקה חוזרת עוד שנה.ואם גם אז כל הפרמטרים תקינים פעם בשלוש שנים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לבGUY19/04/2012
שלום
לאחר עברתי צינתור לב ב 2 סתימות והרגשתי טוב כמובן אני משתמש תרופה אספירין .
השאלה היא אם מותר לי להתאמן למכון כושר כדי לשמור את הכושר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור לב - תגובה
ד''ר טובי רסין22/04/2012בעקרון כן אבל אתה חייב לעבור בדיקה של רופא כדי להתרשם שאכן אין הפרעה באספקת הדם כמו כן הםפעילות הגופנית חייבת להיות מדורגת. להתחיל בעומס מאמץ נמוך ולעלות בהדרגה. רצוי אפילו לבצע בדיקת מאמץ לפני התחלת הפעילות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)