מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צנתור דרך הצוואריוסי26/04/2013
אחותי בת 53 וצריכה לעבור צנתור בגלל יתר לחץ דם ריאתי ואי ספיקת לב, רגליה נפוחות ולכן אמרו לה שהיא לא יכולה לעבור צנתור דרך המפשעה כי לא ניתן לקחת עורק מהרגל???אני חשבתי שלוקחים עורק מהרגל רק בניתוח מעקפים???
כמוכן אמרו לה שיצנתרו אותה מהצוואר? האם ההליך הזה יותר מסוכן? החלמה קשה או קלה לעומת הרגל? האם נצבר מספיק נסיון בהליך הזה???האם ניתן דרך ההליך הזה להכניס בלון/סטנט???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יוסי
מפוחדדת26/04/2013אני ממש לא רופאה. והסיפור שלי קצת שונה,אני בת 29 ועברתי צינתור בו הוכנסה לי מטרייה (זה כמו מסננת/סטנט) לווריד מרכזי בגוף -היא הוכנסה לי דרך הצוואר- זה היה בהרדמה מקומית,וטשטוש-שבו הייתי ערה, ההרדמה המקומית קצת לא נעימה 5 שניות וזהו! לא הרגשתי כלום מלבד פתיחת המטרייה-(במקרה שלי) הליך של 15-20 דק'. שמו לי תחבושת לחץ, זה קצת לא נעים בצוואר אחריי ההליך אבל באמת שלא נורא. מקווה שקצת עזרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנתור דרך הצוואר - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין28/04/2013יוסי שלום.
צנתור של חולים עם יתר לחץ דם ריאתי הינו צנתור שונה בתכלית מצנתור "רגיל" המיועד לבדיקת העורקים הכליליים. את הצנתור הזה עושים במרכזים מסויימים של אי ספיקת לב, דרך הצוואר, יש לכך נסיון רב, והסיכון אינו גדול יותר מצנתור רגיל. אין כל כוונה בצנתור כזה להכניס בלון או סטנט. ההחלמה כמו בצנתור רגיל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צינתורליאן26/04/2013
שמי ליאן סבי עבר צינתור לפני 5 ימים
יש לציין כי לפני הצינתור הוא סבל מסחרחורות קשות ועלייה גבוה של לחץ דם
עוד בבי"ח יום לאחר הצינתור הוא טען כי הסחרחורות לא הרפו, מאחר והסחרחורות היו קשות הוא עבר CT ראש ולא נמצא כלום יש לציין כי הוא עבר בדיקה של אף אוזן גרון ושוב לא נמצא כלום, כמו שכתבתי כיום כ5 ימים אחרי הוא עדין סובל מסחרחורות קשות כאבי ראש ולחץ הדם גבוהה כמה וכמה פעמיים במהלך היום, האם יש לכך הסבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר צינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין28/04/2013לליאן שלום
חייב להיות הסבר אלא שהשאלה העיקרית היא האם יש לנו הכלים והיכולת למצוא אותו.
סחרחורת היא תסמין שהמקור לו יכול להיות בתחום הקרדיולוגיה ( הפרעות קצב למשל). נוירולוגיה ( אטירוע מוחי ומחלות נוירולוגיות אחרות) או בתום א.א.ג כגון מחלת מנייר ובעיות אחרות באוזן הפנימית.
סבך סבל מהתסמינים עוד לפני הצנתור והמשיך לסבול מהן לאחר הצנתור ומתך חשש שעבר אירוע מוחי שהוא אחד מהסיבוכים המוכרים של צנתור עבר בדיקת סורק ממוחשב. העובדה כי בדיקת א.א.ג היתה תקינה והסורק הממוחשב תקינה לא שוללת סיבה נוירולוגית או א.א.ג או קרדיולוגיות.
מציע לך לפנות לרופא מומחה ברפואה פנימית שידע לכוון את הברור הרפואי.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמפוחדדת24/04/2013
אולי אני לא נמצאת בפורום הנכון, אבל...לא מצאתי פורום שעונים בו "בכלי דם" יש לי בווריד ivc מטרייה, לפני כ-13 ימים ניסו להוציאה (מכיוון שהתרומבוס שהיה לי בווריד השחלתי התמוסס כבר) לא הצליחו להוציא את המטרייה ואני נאלצת לחיות איתה (בתקווה עד 120) שאלתי היא לגביי "תסחיף אוויר" קראתי היכנשהו שבצינתורים וורידים או עורקיים עלול להתרחש "תסחיף אוויר" שאלתי היא, האם התסחיף קורה מיד עם ביצוע הפעולה הפולשנית, או שהאם אני נמצאת עדיין בסיכון (שוב, לאחר 13 ימים) .האם יש סימנים מקדימים לכך שבועות אוויר מסתובבת בגוף..אשמח אם תאירו את עיניי.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
מפוחדדת24/04/2013את הצינתור להכנסת המטרייה עשיתי דרך הצוואר (פינקו אותי) ואת ניסיון ההוצאה עשו במפשעה ...... ועוד שאלה אני חודשיים אחרי לידה ואני בת 29- ביצעתי אקו לב(מתוך פחד שהמטרייה פגעה לי בלב, איכשהו, אני חרדתית) לפני כשבועיים וחצי וטרם הגיעה אליי תשובה (מקווה שאם יש משהו לא תקין שיודיעו לי), אני נושאת את בתי התינוקת על מנשא- ובגבי סוחבת תיק . האם ייתכן שאחוש כאבים (לאו דווקא בנשיאת כל הדברים יחדיו) באיזור בית החזה,הגב, ואיזור מפתח הלב...כאב לא מוסבר ללא קשיי נשימה וכו'..האם ייתכן והאקו תקין שמדובר בכאבי שרירים/שלד?? האם אני יכולה להסתמך על האקו שביצעתי לפני כשבועיים וחצי??? (אגב, חוצמזה בריאה ופעילה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסקרין22/04/2013
כמה זמן לאחר צינתור אפשר לעשות סקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס - תגובה
ד''ר טובי רסין28/04/2013תיאורטית אפשר אפילו תוך כדי אבל השאלה האם זה באמת מה שאתה רוצה לעשות בזמן צנתור.
הצנתור עצמו אינו המגבלה לביצוע או אי ביצוע פעילות מינית אלא הסיבה לביצוע הצנתור ( המחלה הבסיסית בעטיה בוצע הצנתור) . במידה ולא מדובר בבעיה רפואית משמעותית אפשר כבר למחרת. במידה והבעיה יותר רצינית כגון אוטם שריר הלב וכו דרושה מנוחה של מספר ימים ולאחריה ניתן להתחיל פעילות מינית מתונה כאשר הצד החולה הוא יותר פאסיבי והצד השני יותר פעיל. בעבר היתה המלצה להמנע לאחר אוטם שריר הלב מפעילות מינית למשך שישה שבועות לפחות. כיום ההמלצה לא בתוקף אבל מומלץ לא להתאמץ יותר מידי לתקופת ההחלמה שנמשכת כחודש.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר צנתורחזי10/04/2013
עברתי צנתור שבוע שעבר. נמצא כי הכל בסדר גמור.
מאז, כאבים בחזה בעת נשימה עמוקה. בכל נשימה הרגשה שכאילו איני יכול להשלים הנשימה וכאבים. אתמול הכאבים היו בצד שמאל והיום הם רק בצד ימין.
מדוע?
אודה להתייחסותכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר צנתור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין11/04/2013חזי שלום.
הכאב שאתה מתאר אינו טיפוסי לכאב שמקורו מן הלב, אל לכאב שמקורו בבית החזה או בריאות. אין לזה כל קשר ללב או לצנתור. כדאי להיבדק על ידי הרופא המטפל ולשלול בעיה ריאתית או אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה סטימת עורקים!!!!אלי28/03/2013
בעבר עברתי צינתור ונמצא סטימת עורקים שהצריך לעבור ניתוח מעקפים. הכיצד והאם אפשר לדעת להרגיש לאבחן שוב סטימת עורקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה סטימת עורקים!!!! - תגובה
ד''ר טובי רסין02/04/2013אני לא בדיוק מבין את השאלה. חסימות בעורקי הלב לא נעלמות בוודאי לא כאלה שצמדיקות ניתוח מעקפים. לא ציינת גם אם עברת ניתוח מעקפים.
ברור של מחלת לב כלילית והצרויות בעורקים הכליליים ניתנת לביצוע על ידי מגוון בדיקות הדמייה כגון בדיקות מאמץ, אקו לב במאמת ומיפוי לב.
מציע שתתיעץ עם רופא המשפחה.
בהצלחה ובשורות טובות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לאיבחון
אלי07/04/2013אכן עברתי ניתוח 3 מעקפים לפני כשנתיים היום אני מרגיש טוב ומתמיד בהליכה יומית של שעה כל יום ובמקביל מקפיד על אוכל בריא כפי שלמדתי והוסבר לנו בעת השיקום לאחר הניתוח ושוב שאלתי מופנית כאן למרות שאני מרגיש טוב האם רצוי לעבור בדיקות שהן לשלול ששוב יש אצלי סטימת עורקים בדר"כ לא מקובל ע"י הרופא המשפחתי לבצע בדיקות אקו לאחר מאמץ באם הפציינט לא מתלונן על מיחושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לאיבחון - תגובה
ד''ר טובי רסין07/04/2013בעקרון הרופא צודק. כל עוד אתה מטפל בגורמי הסיכון ומאזן אותם ואינך סובל מתסמיני תעוקה חדשים אין הצדקה לברור נוסף.
כל בדיקה רפואית נושאת סיכון מסוים. הסיכוי לטעות חיובית בתוצאה ( בדיקה םתולוגית כאשר אין באמת בעיה רפואית) נע סביב 5%. מסיבה זו לא מוצדק לבצע בדיקות אלא רק כאשר קיימים תסמינים מכוונים ורק כאשר יש משמעות טיפולית לבדיקה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרוש צינטור?שלמה16/03/2013
שלום
אני בן 57 חולה סוכרת זה 17 שנים .לחץ דם תקין .מטופל בגלוקומין אנלדקס וסימבסטטין .Ha1c 6.7 .הסטוריה משפחתית של התקפי לב קטלניים וסוכרת.(אבי נפטר בן 44 וכן כל
דודיי ימצד אבי בגילאים לא מבוגרים)
ברצוני לציין כי אני נוחר חזק בלילה .
הרופא החליט שלא לשלוח אותי למיפוי לב בשל בדירות הלב התקינות .
האם החלטתו נכונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרוש צינטור? - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין17/03/2013שלמה שלום.
מקרה כפי שאתה מתאר הינו אכן חריג יחסית. אין תשובה וודאית וחד משמעית לגבי המדיניות הטיפולית באדם כמוך, אולם לא תהיה זו טעות לבצע "צנתור וירטואלי" שהינו בעצם CT של הלב. לפי תוצאותיו, ניתן יהיה להחליט על מדיניות טיפולית במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צנתוראדווה15/03/2013
שלום אבי עבר צנתור ברגל לפני כשבועיים מיד לאחר הצנתור הרגיש כאבים ביד השמאלי לאחר בדיקה דופלר התברר שנגעו כנירא בעצב .לאבא נורא כואב מהתחושה מציין שזה דוקר אותו ולא מפסיק להתלונן יש אולי אישהו המלצה למשהו שיכול להרגיע את היד זמני עד שיעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר צנתור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין17/03/2013אדווה שלום.
כדי לענות על שאלתך, יש צורך להכיר את הצנתור ומהלכו. הייתי מציע לך לפנות לרופא המצנתר לצורך כך. כל תשובה או התייעצות עם אדם אחר תהיה חוסר אחריות. תודה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ברגליםמנדיי12/03/2013
שלום
אני בן 60 שנה , בעבר היו לי 2 אוטמים .
במסגרת עבודתי אני נוסע הרבה בטיסות ארוכות של כרוב ל-12 שעות טיסה .
שמתי לב שלאחר טיסה ארוכה מתנפחות לי כפות הרגלים .
האם יש קשר לתופעה לבעיה לבבית ?
האם מומץ בגלל התופעה לא להמשיך לטוס טיסות ארוכות
מדוע זה קורה והאם זה מסכן אותי ומה ניתן עשות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ברגלים - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין13/03/2013מנדי שלום.
תופעת הנפיחות ברגלים לאחר טיסה יכולה בהחלט להיות קשורה לבעיה הלבבית ממנה אתה סובל, אבל כדי לדעת את הקשר בבירור, צריך להכיר היטב ומקרוב את הבעיה שלך. לצורך כך יש עליך לפנות לקרדיולוג המטפל הקבוע שלך, ולברר אצלו את הפרטים הנוגעים לכך. התערבות מצידי בעניין זה תהיה חסרת אחריות. יתכן בהחלט שזה מבטא חוסר איזון בטיפול באי ספיקת לב במידה ואתה סובל מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלבקיס ואספריןמיכל04/03/2013
שלום רב,
בעלי עבר אירוע ולוקח פלביקס ואספרין ברצוני לשאול ע"מ לעשות בדיקת דם סמוי בצואה
(בדיקה ביתית) צריך להפסיק ליטול את התרופות?
האם יש השפעה של התרופות על תוצאות הבדיקה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלבקיס ואספרין - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין04/03/2013מיכל שלום.
ללא ספק לשילוב פלביקס ואספירין יש השפעה על תוצאות בדיקת דם סמוי בצואה. במידה והבדיקה אינה דחופה, והארוע הלבבי היה בשנה האחרונה והוא חייב לקחת את התרופות בחודשים הקרובים, רצוי לדחות את בדיקת הדם הסמוי בצואה, אלא אם מדובר בבדיקה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלביקס ואספרין
מיכל04/03/2013האירוע היה לפני שלוש שנים ועפ"י המלצת המצנתר הוא צריך לקחת את הפלביקס ל-4 שנים.
הבדיקה מומלצת לאנשים מעל גיל 50 ולכן הוא רוצה לעשות את הבדיקה.
מה ניתן לעשות?
בתודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבלת טיסה לאחר מיפוי לבאורן26/02/2013
שלום,
רציתי לדעת האם יש מגבלת טיסה לאחר מיפוי לב?
מדובר בגבר בן כ- 70 עם היסטוריה של ניתוח מעקפים ו- 2 צינתורים.
לאחר תלונות על כאבים בחזה הוחלט על ביצוע מיפוי לב במאמץ, מספר שעות לאחר הבדיקה אמור לטוס (טיסה של שעה).
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבלת טיסה לאחר מיפוי לב - תגובה
ד''ר טובי רסין26/02/2013המיפוי עצמו לא מהווה כל מגבלה. השאלה מה יהיו ממצאי המיפוי. אם המיפוי יראה שהכל תקין בוודאי שאפשר לטוס. אם יש בעיה רפואית חמורה יותר יש להיועץ ברופא.
כאמור עצם המיפוי אינו מגבלה. המגבלה אם בכלל נובעת מהמחלה עצמה שהיא הסיבה למיפוי.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היית ממליץ על בדיקת היצרות עורקגיא26/02/2013
הלא פולשנית לב המבוצעת במכון מור באמצעות CT?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היית ממליץ על בדיקת היצרות עורק - תגובה
ד''ר טובי רסין26/02/2013הבדיקה הלא פולשנית מוצדקת רק בחולים עם גורמי סיכון או עם חשד נמוך למחלה כלילית. בחולים עם תסמינים אופיניים או דרגת חשד גבוהה למחלה כלילית עדיף צנתור פולשני שכן הצנתור הוירטואלי כמו זה המוצע על ידי מכון מור אינו טיפולי והוא דרוש כדי ''להוכיח בריאות'' אחרת אם יש חשד למחלה אתה זקוק ממילא לצנתור פולשני אז למה לעבור שתי בדיקות?
הבדיקה הוירטואלית אמנם לא פולשנית את מחייבת חומר ניגוד רנטגני שמסוכן בחולי כליה וחולי סוכרת כמו כן מחייבת מינון גבוה של קרינה מייננת.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על עבודת הקודש שלך + שאלה
גיא26/02/2013בן 39. בבדיקות דם לאחרונה התגלו טרגליצירידים בערך גבוה (370), כולסטרול גבוה (110 LDL) כולסטרול טוב נמוך (37) וכולסטרול כללי גבוה (221.9), ויטמין D נמוך (7.4). כמו כן משהו כמו בלוטת התריס - גבולי.
אני ממש לא שמן אבל לדעתי זה אלה התוצאות של עישון כקופסא ליום + העדר פעילות גופנית אינטנסיבית + תקופות בהן לא נקפדתי על תזונה נכונה.
בפעילות גופנית יוצא שאני מתנשף. בעבר חשתי גם כאבים ביד כזו או אחרת + לפעמים יש איזה כאב קל בחזה, לאו דווקא בצד שמאל ולרבות כשאני מעשן. לא ייחסתי חשיבות כשזה קרה.
האם אני בגדר "חשוד" ששווה לו לעשות את הבדיקה במכון מור באופן יזום או שהיית ממליץ על בדיקות אחרות - אקו וכיוצ"ב מה שמקובל.... כמו כן, לאיז ה רופא לפנות?
תודה רבה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על עבודת הקודש שלך + שאלה - תגובה
ד''ר טובי רסין26/02/2013אתה בהחלט סובל ממספר גורמי סיכון בעיקר עישון ורמות טריגליצרידים גבוהים יחד עם ערכי HDL נמוכים. התסמינים שלך לא אופיניים למחלת לב כלילית. במילים אחרות אתה בסיכון אבל לא גבוה ( בעיקר בשל גילך הצעיר) ולכן בדיקת צנתור וירטואלי בהחלט יכולה וסביר תשלול טרשת עורקים.
אישית אני חושב שבדיקת צנתור ויטולאי היא מיותרת ועדיף ברור על ידי בדיקות לא פולשניות כגון בדיקת מאמת או אקו לב במאמץ. מאידך אם אתה רוצה להיות בטוח שמצבך תקין אתה יכול לעבור את בדיקת הצנתור הוירטואלי. אנא הבא בחשבון כי בחלק גדול מהמקרים של צנתור וירטואלי התשובה לא חד משמעית ומומלץ במקרה כזה להלשילמה על ידי צנתור מלא.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלופידסלמשה25/02/2013
אני משה בן 54 עברתי צנתור לפני שנה עם 2 סטנדים ועוד צנתור לפני חצי שנה עוד סטנד 1 בסהייכ 3 סטנדים. עד שנה קיבלתי תרופה בשם FFIENT עכשיו לא אישרו בקופת חולים שלי מכבי, קיבלתי תרופה משם קלופידקס נאמר לי שזה (PLAVIX )
האם קלופידקסל 75 - זה PLAVIX ?
מאוד מבקש תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלופידסל - תגובה
ד''ר טובי רסין26/02/2013פלביקס הוא השם המסחרי של תכשיאר שנקרא קלופידוגרל. פלביקס הוא השם המסחרי של החברה שתפחה את התכשיר. לאחר מספר שנים של בלעדיות לכל חברת תרופות מותר לייצר את אותצו התכשיר בשמות אחרים. דרוש אישור של משרד הבריאות כי התכשיר תחת השם המסחרי החדש הוא אכן אותו תכשיר כימי עם אותה רמת פעילות. התכשירים שאושרו בארץ כוללים קלוד, קלופידרוגל קלופידקס וכו.
אפיאנט התכשיר אותטו קבחלת בהתחלה הוא תכשיר דומה מאד אבל ''חזק יותר'' שמאושר לשימוש לאחר אירוע כלילי חד לתקופה מוגבלת. מבחינה רפואית לאחר צנתטור טיפולי וסטנט מספיק פלביקס או כל תחליף גנרי כמו קלופידוקסל. במילים אחרות אתה מקבל טיפול בהחלט סביר לפי התיאור שלך.
העיקר הבריאות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לצינתורחזי24/02/2013
שלום רב, בן 44, עודף משקל.
בבדיקה אקוקרדיוגרפיה:
"פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה, שאר חללי הלב בגודל תקין. התכווצותו הגלובלית של חדר שמאל ירודה גבולית בשל היפוקינזיה קלה ספטלית דיסטלית וספטואפיקאלית. פתיחה תקינה של המסתמים."
יש לי רקע של שומנים בדם ולחץ דם גבוה. אבי עבר צינתור.
היום הייתי אצל קרדיולוג שהמליץ על ביצוע צינתור מחשש לסתימה בעורק.
האם לבצע?.
לדבריו יכול להיות שזה סתם איבחון אך ייתכן שיש סתימה.
האם למהר ולבצע צינתור?.
די חושש. מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לצינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין26/02/2013נא ראה תשובתי הקודמת לשאלה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- clotting factor VIIIיאיר22/02/2013
שלום.
עברתי 2 אוטמים בגיל צעיר יחסית ובמסגרת הבדיקות עברתי מספר בדיקות קרישה .
בדיקה אחת ששמה clotting factor VIII התקבלה עם תוצאות גבוהות של 226 כאשר הגבול העליון הוא 150 .
כל יתר בדיקות הקרישה היו תקינות .
האם לדעתך יש קשר בין האוטמים לתוצאה גבוהה כזו והאם ניתן להוריד את הרמה .
אני לוקח תרופות כגון : אספרין 100 מ"ג , קריסטור ואיזיטרול .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר clotting factor VIII - תגובה
ד''ר טובי רסין26/02/2013מחלת לב כלילית נגרמת עקב גורמי סיכון הכוללים בין היתר עודף משקל, תורשה, סוכרת ,שומני דם גבוהים עישון ויתר לחץ דם אבל יש קבוצת מחלות שנקראת ''טרומבופיליה'' כלומר הפרעות במנגנות הקרישה עם נטייה לקרישתיות יתר. חולים אלה נמצאים בסיכון גבוהה לפתח קרישי דם בעורקים או בורדיים. הבדיקה שעברת מראה שככל הנקראה יש לך נטייה לכך. ממליץ לך מאד להיוועץ עם המטולוג ( מומחה למחלות דם) שמומחה בבעיות קרישה כדי לקבוע אם אתה אכן סובל מהבעיה ואם כן מהו הטיפול המומלץ האם חייב טיפול תרופתיו האם אספירין מספיק או נדרש טיפול אגרסיבי יותר.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)