מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צנתורשלומי19/04/2012
שלום רב.
האם יש מצב שבביצוע סי.טי. לב נמצא היצרות של 70 אחוז ובביצוע צנתור לא נמצאו כל הצרויות (במקום ההיצרות) האם הס.טי לא אמין ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור - תגובה
ד''ר טובי רסין22/04/2012בדיקת סרוק ממוחשב של עורקי הלב או מה שקרוי צנתור וירטואלי אינה אמינה כמו צנתור. בהחלט יצתכן ואפילו שכיח מבצ שבו בצנתור וירטואלי יש הצרות שלא מודגמת בצנתור רגיל. מה שקובע זה הצנתור הרגיל הפולשני שהוא מדויק בהרבה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרשים נוסףיהודה18/04/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרשים נוסף - תגובה
ד''ר טובי רסין22/04/2012כנ''ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקג לאחר סחחורת כמה ימיםיהודה18/04/2012
שלום ד"ר יקר,
בן 32 משקל 80
נשלחתי לבדיקת אקג עקב סחחורת כמה ימים.
מצ"ב תרשים אקג אשמח אם הד"ר יכול לעבור עליו.
תודה,
יהודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקג לאחר סחחורת כמה ימים - תגובה
ד''ר טובי רסין22/04/2012על פניו תרשים הא.ק.ג. נראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות מסתם אורטליאג17/04/2012
שלום רב,
אצל אמי בת ה- 84 אובחנה היצרות מסתם אורטלי. לאחרונה סובלת יותר מתופעה של עייפות וקוצר נשימה לאחר הליכה לא ארוכה. חייבת לנוח כל כמה דקות ולהסדיר את הנשימה. בהתייעצות עם רופא מומחה (קרדיולוג) לא הביע הלה דחיפות לביצוע צנתור להחלפת מסתם. שאלתי - לשם מה לחכות ? ההיצרות רק הולכת וגוברת ואיכות חייה נפגעת. האם צריך להגיע למצב של סכנת חיים כדי לבצע את הפעולה הזו או שראוי להקדימה.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התשובה !
אג28/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדללי דם אחרי צנתוראלישבע16/04/2012
שלום אני מקבלת אפיינט (במקום פלויקס) + מיקרופרין 75 ויש לי דימומים קטנים על כל הגוף. השאלה היא: האם עלולים להתרחש שטפי דם בכלי דם גדולים במוח, בבטן וכו' ואולי שטפי דם בכלי דם בעיניים. האם יש אלטרנטיבה לכל מדללי הדם שאחרי צינתור וסטנט. מה עדיף? לדאוג שהסטנט לא יסתם או לשטפי דם בכל מיני מקומות בגוף. לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדללי דם אחרי צנתור - תגובה
ד''ר טובי רסין22/04/2012על פני לאחר צנתור טיפולי והשתלת תומכון הפסקה של האספירין או האפיאנט כרוכה בסיכון גבוה לחסימה חדה ופתאומית של הסליל התומך ועקב כך אוטם שריר הלב שעלול לגרום לנכות קשה או מוות.
אנא פני לקרדיולוג שצנתר אותך כדי להייועץ האם יש להפסיק אחת התרופות ( אספירין) או להקטין את המינון.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקס אפייאנטנינה13/04/2012
שלום.
עברתי צינתור לפני 4 חודשים והוכנס סטנט מפריש תרופה. החסימה היתה 70%
מאז בלעתי פלביקס _ מיקרופרין.
ללחץ דם קבלתח אקספורג' 160/10
לפני כשבועיים הופיעה מעין פריחה אדומה על כל הגוף. פריחה לא מגרדת. הרופא חושב שזה דימום ספונטני מכלי הדם הקטנים.
בנוסף הרגליים נהיו בצקתיות מאד עד מתחת לברך.
הרופא החליף את כדורי הלחץ דם לוקטור + וזודיפ 10
ואת הפלויקס החליפו לי לאפיינט.
היום אחרי שבועיים, ה"פריחה" עדיין בעיצומה על כל הגוף. והבצקת נשארה בכף רגל אחת והקרסול.
נשלחתי ע"י הרופא לבדיקות שונות, אולטרסאונד כלי דם ברגליים, אקו לב, ובדיקות דם שונות, המטולוג ומה לא. ובינתיים - האם תוכלו לומר לי מה קרה לי?
אני בן 55, עודף משקל, סכרת 2 לא הכי מאוזן ולחץ דם מאוזן ע"י כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס אפייאנט - תגובה
ד''ר טובי רסין22/04/2012צר לי אך אין אפשרות לתת ייעוץ ברמות כאלה ובוודאי ללא בדיקה מלאה.
אנא פני לקרדיולגו או לרופא פנימי לצרוך ברור וטיפול לא דרך אתר אינטרנט אלא במפגש בלתי אמצעי פנים לפנים לצורך לקיחת אנמנזה רפואית מלאה ובדיקה מקיפה. חלק מהתרופות שאת נוטלת כגון ואזודיפ עלולות לגרום לבצקרות קרסוליים מהסוג שאת מתארת אבל דרושה בדיקה מלאה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה בנשימה עמוקהרונן12/04/2012
שלום רב,
אני בן 23. ברקע PFO. בשבוע האחרון אני סובל מכאב בחזה צד ימין המתגבר בנשימה עמוקה. צילום חזה תקין!!!
מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור???
תודה וחג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה בנשימה עמוקה - תגובה
ד''ר טובי רסין22/04/2012כאבח זה בנשימה עמוקה או בדרך כלל כאב שמקורו מוסקולוסקלטלי כמור דופן בית החזה. צלעות , שרירים וכו או קרומי הריאה. לא ניתן להגיע לאבחנה או המלצה לטיפול אלא רק בפגישה אישית מלאה. אנא פנה לרופא המטפל.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם עי צנתוראלון07/04/2012
שלום רב,
אימי בת 60 סובלת מבעיות במסתם מזה כשנה עם כל הסבל הכרוך בזה,,(בגיל 40 עברה ניתוח מעקפים), בוצע לפני 9 חודשים היפוך חשמלי שהקל עליה למס' חודשים בודדים,מפגישה השבוע עם הקרדיולוג בוולפסון נמסר לנו שניתוח מהווה סיכון עבורה ושהעלנו בפניו את האשפרות לצנצור להחלפת המסתם הוא טען ש,"שלא בטוח שיאשרו, זה לאנשים יותר מבוגרים, זה יקר," רציתי את המלצתכם כיצד ממשיכים מכאן?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפול בתרופת אפיאנטמריה אנקודינו01/04/2012
לפני שנה לאבי היה התקף לב חמור מאוד. מיד אחרי ההתקף בוצע צינטור והוחדרו 4 סטאנטים. קיבל תרופת פלאוויקס. אחרי 4 ימים, נסגרו כל 4 סטאנטים ופלאוויקס הוחלף לאפיאנט.
כרגע בקופת חולים לא הירשו קבלת הנחה לתרופה.
באינפורמציה על התרופת אפיאנט - ראיתי כי הרופאם מופיעים בכל מיני פורומים - כולם כאחד אומרים כי יותר מ-12 חודשים לא ניתן ליטול את אפיאנט.
אודה על אינפורמציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתרופת אפיאנט - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין02/04/2012מריה שלום.
באופן עקרוני, הטיפול נוגד הקרישה בפלביקס או באפיאנט ניתן למשך 12 חדשים, אולם מומלץ במקרים רבים ליטול את הטיפול לתקופת זמן ממושכת יותר, בעיקר כאשר מדובר בהשתלת סלילים תומכים מרובים או בנקודות מועדות לפורענות. במקרה של חולה שסתם את כל ארבעת הסלילים התומכים תחת טפול בפלוויקס, מומלץ ללא ספק ליטול את האפיאנט לתקופה ממושכת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להמלצה לרופאקורין29/03/2012
בעלי קיבל הפניה לצינתור חשמלי. אשמח אם תמליצו לי על רופא מומחה בתחום. יש לי ביטוח פלטיניום בכופת חולים כללית. תודה קורין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה!!!
קורין22/04/2012תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעורקאפרת16/03/2012
בעלי עבר ביום שני האחרון צינטור . בסיום הצינתור עם הוצאת הצנטר דרך היד , הנצתר פגע בעורק כתוצאה מכך היד התנפחה מאוד וכמובן שטף דם גדול וכאבים.
הרופא שצינתר אמר שהכאבים יחלפו תוך יומים שלושה.
חלפו מעבר ליומיים שלושה והנפיחות והכאבים כמו שהיו בהתחלה.
הוא יכול להזיז את היד ואין הרגשת נימול אבל אין שיפור מבחינת הנפיחות הכאב ושטף הדם.
האם זו תופעה נורמלית? ומה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעורק - תגובה
ד''ר טובי רסין18/03/2012זו לא תופעה נורמלית אך בהחלט מדובר בסיבוך שכיח יחסית ולא מסוכן. אם היד לא כחולה וקרה אלא קיימת רק נפיחות עם כל הצער על הכאב והסבל לא מדובר בבעיה מסוכנת. יש להמשיך מעקב רפואי ולראות שהנפיחות יורדת. הירידה של הנפיחות והעלמות סמני הכחלון תמשך מעל שבוע ואפילו שבועיים. חשוב לזכור שיש לודא כי היד חמה ( לא כשיוצאים החוצה לקור אלא בבית) וכי טווח התנועה שמור. אם היד לא חמה אלא כחולה וקרה יש לפנות מיד לרופא המצנתר או מומחה כלי דם.
בברכה
בריאות שלמה במהרה
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכבות הריםעדית של מתן16/03/2012
שלום רב,
אני בן שלושים וביולי השנה עברתי התקף לב ובעקבותיו צנתור ע"י ד"ר גואטה.
בצנתור הוכנס סטנט BMS ל Marginal באקו 45% EF עם אקינזיה פרוסטרו - אינפריורית.
לאחר ביקור ובדיקת אקו אצל הרופא המומחה בקופת החולים נאמר לי שמקטע פליטה מוארך של חדר שמאל גדול מ 55% ותפקוד גלובלי חדרי תקין + המלצה להמשך טיפול ושיקום.
שאלתי היא, במידה ופירטתי את מצבי ברמה שמאפשרת זו.
האם קיים סיכון לעלות על רכבות הרים ? [אני ואשתי נוסעים לטיול שאחת התחנות היא פארק שעשועים גדול בדרום גרמניה]
הרופא אמר שהוא לא רואה כל בעיה אך במבט חטוף באתרי פארקי השעשועים רשום שהעלייה למתקנים אסורה לאנשים עם בעיות לב.
מה המלצתכם ?
תודה מראש,
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכבות הרים - תגובה
ד''ר טובי רסין18/03/2012אין חשש לפחות לא מבחינת הסליל התומך לעלות על מתקני השעשועים כולל רכבות הרים וכו. הסליל לא עלול לזוז מהמקום מאידך האזהרה היא גלובלית לכל חולי הלב כי המתח עלול לגרום לתעוקת חזה או החמרת אי ספיקת לב בחולי לב.
הבדיקות האחרונות שציינת מלמדות כי אתה לא בסכנה כזו ואם הקרדיולוג שלך שמכיר אותך מאשר לך אני בהחלט מצטרף לדעתו ( להבדיל ממנו אני מדבר באופן כללי ואילו הוא מתייחס פרטנית למצבך).
סעו תהנה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!
עדית של מתן18/03/2012כיף לקרוא וכיף לסוע בתחושה שהכל מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכבות הרים - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין18/03/2012מתן שלום.
מכייון שתפקוד הלב שלך חזר כמעט לנורמה, ומתוך הנחה שד"ר גואטה לא הישאיר היצרויות נוספות בלתי מטופלות (ומתוך היכרות רבת שנים איתו אני משוכנע בכך), אתה יכול לעלות לרכבות הרים ככל שרק תרצה, אלא אם כן אתה מאלה שממש פוחדים ולא סובלים את החוויה, ואז זה לא מומלץ ללא כל קשר למחלת הלב שלך...
בהצלחה ובהנאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתכם המהירה
MAtAN18/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתורהגר11/03/2012
כמה זמן לוקחת החלמה מלאה מצינתור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין12/03/2012מאיה שלום.
באופן עקרוני, החלמה מצנתור שלא בוצע בשל התקף לב או ארוע חריף לא אמורה להיות יותר מאשר ימים ספורים. במקרה שהצנתור נעשה דרך עורק היד, ההחלמה מהירה עוד יותר, ולמעשה כבר למחרת יכול המטופל לעסוק בפעילות יומיומית רגילה. במידה והצנתור הוא בשל אוטם שריר הלב או ארוע חריף, ההגבלה היא לא בשל הצנתור אלא בשל הארוע החריף שבעטיו בוצע הצנתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדיןדסי28/02/2012
בס"ד
לכבוד ד"ר טובי רסין
שלום רב.
רציתי בבקשה לשאול, בקשר לקרוב משפחתי שלוקח קומדין.
שמענו שיש תרופות חדשות, משהו בשם דביגטרן, או עוד משהו, שיכולות לבוא במקום הקומדין. כמובן, שהוא ישאל את הקרדיולוג. אבל רצינו לדעת באופן כללי, האם התרופות החדשות נכנסו לשימוש? האם מדובר בתרופה אחת מסוימת או שיש כמה תחליפים? והאם יש מקרים שתרופות אלו אינן מתאימות. אני יודעת מאמי שלקחה קומדין שנים רבות, והלכתי איתה לכל הבדיקות דם וכו', שאם היה ניתן להקל על החולה, הדבר היה מאוד עוזר, מה עוד שלקיחת הקומדין, בהחלט גורמת לעייפות, וכל הזמן צריכים לעקוב על הpt
וגם כשלוקחים אנטיביוטיקה, או אופטלגין זה נורא משנה את התוצאות של הבדיקת דם וכו' וכו'.
בכבוד רב
דסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין - תגובה
ד''ר טובי רסין28/02/2012קיימיםשני תחייפים לקומדין.
א. זריקות קלקסן הניתנות במינון קבוע לפי משקל גוף הן יעילות כמו הקומדין אך מחייבות זריקות חד יומיות ולפעמים פעמיים ביום. אין צורך בבדיקות מעקב.
ב. תרופה חדשה המחליפה את הקומדין. יעילה ולא מחייבת כל מעקב עלך ידי בדיקות דם לניטור השפעה ( הקומדין כאמור מחייב בדיקות דם אחת לשבויים שלושה). התרופה באה בשני מינונים ובכל מקרה ניתנת פעמים ביום. יש לה התויות מסוימות בהן יעילה מאד בואילו באחרות לא נבדקה. למשך בחולים שעברו החלפת מסתם לב למסתם מלאכותי אין עדין הסכמה גורפת על יעילותן. בחולים עם פרפור עליות או לאחר ניתוחים אורטופדים נמצאו יעילות מאד.
בריאות טובה
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
דסי28/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקגיהודה19/02/2012
שלום ד"ר יקר,
עשיתי בדיקת אקג בשביל פעילות ספורטיבית.
כאמור אני בן 32 משקל 78 גובה 1.75
אשמח לשמוע את חוות דעתך.
תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקג - תגובה
ד''ר טובי רסין22/02/2012נראה תקין מומלץ בכל מקרה להתייעץ עם הרופא המטפל שכן בדיקת הא.ק.ג. לכשעצמה אינה מדד מדויק לשלול מחלת לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)