מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לפעילות גופנית לאחר צינתורעמירם19/10/2017
אני מתאמן באופן קבוע ושוחה כל יום. אני אמור לעבור צינתור ורציתי לדעת כמה זמן לאחר הצינתור מותר לחזור לפעילות גופנית קבועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות אחרי צנתור
ד``ר אביב מגר19/10/2017שלום רב, החזרה לפעילות לאחר הצנתור תלויה במגוון רחב של שיקולים ובעיקר בממצאים של הצנתור, בפעולות שנעשו, במיקום החדרת הצנתר (יד לעומת רגל) , במצב הלב ועוד ועוד כך שלא ניתן לתת תשובה ספציפית מראש. בעיקרון מי שפעיל גופנית והצנתור אבחנתי בלבד ואין סיבות מיוחדות יכול לחזור לשחות אחרי ימים אחדים אם הצנתור דרך היד וקצת מאוחר יותר אם הצנתור מהרגל ובתנאי שיש אישור של המצנתר ושהושגה החלמה מלאה של מקום החדירה. בברכה ד״ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין צינתור יד לצינתור רגיל?לינוי17/10/2017
אבא שלי צריך לעבור צינתור ואמרו לו שייתכן שהצינתור יעשה דרך היד. מה ההבדל בין שני הסוגים ומדוע אחד עדיף על השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור דרך היד
ד``ר אביב מגר17/10/2017שלום רב, אלו אינם סוגים שונים, צנתור דרך הרגל היה מקובל יותר בעבר וכיום נוהגים יותר לצנתר דרך היד למעט מצבים ספציפיים וזאת גם בתלות במצב העורק ביד מול מצב העורק ברגל ועוד. בברכת בריאות טובה ד״ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ופנית מומלצת עם B.A.Vאיילה13/10/2017
שלום, אני בת 20, מאובחנת מגיל צעיר עם B.A.V ורציתי לשאול באיזו עצימות מומלץ להתאמן (על מכשיר אליפטי למשל). האם בעצימות גבוהה או שהתעמלות בעצימות נמוכה עד בינונית היא דווקא מומלצת יותר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילה
ד``ר אביב מגר13/10/2017שלום רב, ראשית עלייך להיבדק ולעבור הערכה , אקוקרדיוגרפית ולעיתים מעבר לזה, על מנת להעריך את מצב המסתם, אבי העורקים ומרכיבים נוספים. זאת על מנת להעריך אם את רשראית לפעילות ואיזו. אל תבצעי פעילות כלשהי ללא אישור מקרדיולוג. בברכה ד"ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי צינטור ה RCA צר מאד.איקו12/10/2017
שלום-- מעברי-CABG 1999 , צינטור לפני חצי שנה ב RCA היו הצרויות-שהורחבו במקצת בבלון+ סטנט מצופה. אך הוא צר מאד . היש איזו שיטה להרחיבו יותר ?
תודה איקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיקו
ד``ר אביב מגר13/10/2017שלום רב, כדי לענות על שאלתך אני צריך לדעת מספר מרכיבים ובכלל זה סימפטומים, ממצאי בדיקות, איך נראה העורק בצנתור האחרון, האם יש ממצאים בבדיקתך הגופנית ועוד . בברכה ד"ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של צנטור וירטואלימקסים10/10/2017
שלום רב,
בעקבות כאבים בלב במיוחד המאמץ נעשה צנטור וירטואלי שדבר היחיד לא תקין בו היה:
LAD:הודגם רובד מסויד אקסצנטרי בחלקו הפרוקסימלי , הגורם לאי סדירות דופנית , ללא היצרות.
מה השלכות של הדבר? כאבים? אפשרות קריעת דופן העורק? יש להימנע ממאמצים פיזים?
בתודה מראש
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למקסים
ד``ר אביב מגר13/10/2017לא כל כך סביר שהממצא שתארת מסביר את התסמינים. בדרך כלל ממצא מסוג זה הוא התחלה של טרשת אך לא במידה שגורמת תסמינים. אך השאלה היא האם זה הממצא היחיד, מה שאר המרכיבים בצנתור הוירטואלי שעברת, והאם נערך ברור מעבר לזה ומה הממצאים. אני נוהג לא להסתפק בבדיקה בודדת, לדון בכל הפרטים ולשקול ברור נוסף במידת הצורך. בברכת בריאות טובה ד"ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים שרגישים מאוד ליודמשה10/10/2017
האם ניתן לעשות צנתור ללא יוד? יש לי רגישות ליוד. היוד לא יכול להביא לדום נשימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד``ר אביב מגר13/10/2017לא ניתן לעשות צנתור ללא יוד. אכן יש סיכון מסויים ברגישות ליוד. הגישה שלי היא ראשית לשקול עד כמה צנתור חיוני, לבדוק האם אין דרכים חלופיות, מה בעד ומה נגד כל גישה. במידה והצנתור אכן הכרחי- לתת לפני הצנתור הכנה כמקובל.
בברכת בריאות טובה
ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגים שונים של סטנדיםנתן08/10/2017
אני מיועד לעבור צינתור עם הצבה של סטנדים. האם יש סוגים שונים של סטנדים ומה ההבדל ביניהם, האם יש לי אפשרות לבחור את סוג הסטנד או שמא זה תלוי בסוג בסוג הצינתור ובסיבה לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי סטנטים
ד``ר אביב מגר09/10/2017שלום רב, סטנטים הינם תומכים זעירים המוכנסים לעורק באיזור שהורחב על מנת להקטין את הסיכון לחזרה של ההיצרות. יש אכן סוגי סטנטים שונים, בחירתם נעשית על ידי המצנתר על פי שיקולים שונים כמו עבירות, גודל, הרכב, תכולת תרופות, מידע מהספרות המקצועית על יתרונות וחסרונות, תחלואה נלוית, נוחות שימוש ועוד ועוד ועוד. כל סוגי הסטנטים (לא סטנדים) זמינים ו בחירתם נעשית שיקולים מקצועיים של המצנתר, אינני רואה שום טעם וצורך להתערב בהחלטה באיזה סטנט להשתמש. בברכת בריאות טובה דר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח ואקג לא תקין לדברי רופא מרדיםיאלי06/10/2017
שלום
בבדיקת מרדים לפני ניתוח השלמה של בלוטת התריס הניתוח בוטל בשל אקג לא תקין כדבריו שבו נימצא גלי t שלילים v1-v6 זאת אומרת מ1עד 6 יש גל tשלילי יש לציין ברקע יש vt אך יציב ומטופלת עם טמבוקור ודרלין ללא תלונות
מה זה ממה יכול להיות קרדיומיופתיה סקונדריי
לא יודעת מה זה אבל מה עושים למצב זה כרגע עדין לא קיבלתי אישור לניתוח
קרדיולוג שבדק אותי לאחר שהפנו אליו כתב באבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי אקג לפני ניתוח
ד``ר אביב מגר08/10/2017שלום רב, לפי הפרטים שמסרת עלול להיות שמדובר במצב עם סיכון מוגבר, במידה ויש כאבים בחזה או הרגשה לא תקינה ממליץ לפנות מיד לחדר מיון, גםנאם לא כך הדבר עליך לפנות בהקדם לקרדיולוג . מאחר שיכולים להיות גורמים שונים שמשפיעים על הסיכון בניתוח יש לברר מה הם ומה ניתן לעשות כדי להקטין את הסיכון , דרוש ברור אישי מקיף ומעמיק בהקדם. בברכה ד״ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאונה וג'קוזי אחרי צנתוריאיר03/10/2017
חצי שנה אחרי צנתור, מקפיד על פעילות גופנית. במכון הכושר יש סאונה וג'קוזי האם יש מניעה שאני אשתמש בהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סאונה וגקוזי אחרי צנתור
ד``ר אביב מגר06/10/2017שלום רב, סאונה וגקוזי משפיעים על גופנו בצורות שונות. הסיכון לבצע אותם שונה מאדם לאדם ולכן אוכל לומר רק שבאופן כללי הסיכון תלוי בסוג הצנתור, סיבתו, תוצאותיו, מצב הלב, ועוד. כדי לייעץ לך באופן אישי עלי להכיר את מכלול הנתונים הרפואיים הספציפיים שלך . לעיתים יש גם צורך בבדיקות נוספות. בברכת בריאות טובה ד״ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של צנתור חשמלידני01/10/2017
הייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק צנתור חשמלי ואיך הוא נבדל מצנתור רגיל הן בהליך עצמו והן בתופעות הלוואי וההחלמה.
תודה מראש,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור חשמלי
ד``ר אביב מגר01/10/2017שלום רב, צנתור הוא פעולה בה מכניסים לכלי דם צינוריות דקות לצורך הדמיה של עורקי וחללי הלב ולעיתים גם למדידות לחצים וכבסיס להתערבויות בעורקים ובמסתמים. הסיבוכים תלויים בסוג הצנתור , במלא ציינת באיזה סוג מדובר ולכן לא אוכל לפרט יותר. צנתור חשמלי הוא פעולה שמבוססת על הכנסת אלקטרודות, היא אינה מבוצעת על ידי מומחים לאלקטרופיזיולוגיה ולמעשה מדובר בשתי פעולות שונות. השאלה למה אתה זקוק. אם הומלץ לך צנתור חשמלי עליך להתיעץ עם מומחה לאלקטרופיזיולוגיה . בברכה דר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים לאחר שני צינתוריםמיכל28/09/2017
שלום רב,
אני בת 55, סוכרתית, 3 שנים בגיל המעבר, מסת גוף 23.6, לא מעשנת עם בעיות לב במשפחה.
לאחרונה עברתי 2 צינתורים, 4 סטנטים.
היום, שבוע אחרי, אני עדין מרגישה את הסימפטומים שהיו לי קודם כמו כאב, תחושת כובד שמתפשטת בחזה (כמו צרבת).
שאלתי: האם זה נורמלי להרגיש כך אחרי הצינתור? חשבתי שהכל יעבור...
דרך אגב אני מאזנת את הסכרת בעזרת דיאטה בלבד, שוקלת כ 57 ק"ג, A1C נע בין 6 ל6.5
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים לאחר צנתור
ד``ר אביב מגר28/09/2017שלום רב, המשך כאבים בחזה לאחר צנתור הוא נושא מורכב, והסיבות רבות ושונות, בחלק מהמקרים מקור הכאבים בסטנט, או בפתיחה לא מספקת או חסימה חוזרת, במקרים אחרים יכול להיות שמקור הכאבים לא קשור לסטנט, ויש סיבות נוספות. מאחר שאחת האפשרויות היא שמרור הכאבים בחסימת עורק, עליך לפנות בהקדם האפשרי לבדיקת קרדיולוג או אף לחדר מיון
בברכה דר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה נדרשת לצינתור טיפולישמואל26/09/2017
אני מתעתד לצינתור טיפולי, הייתי רוצה לדעת מה ההכנות הנדרשות לפני - מתי עלי להפסיק ליטול כדורים וויטמינים שאני נוטל באופן קבוע, האם עלי לצום לפני וכדומה.
תודה מראש,
שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לצנתור טיפולי
ד``ר אביב מגר27/09/2017שלום רב, ההכנה שונה מאדם לאדם ותלויה ברקע הרפואי וגם בסוג הטפול. עליך להתייעץ עם קרדיולוג שיברר את הפרטים הרלבנטיים חבדוק אותך וידריך אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צינתור וירטואלי - יש ממה לדאוג?אג23/09/2017
שלום,
אני בן 50, מרגיש טוב אך עם הסטוריה משפחתית חזקה של בעיות לב, וכן לחץ דם שומנים וטריגליצרידים שהיו בעבר גבוהים (כיום מאוזנים תרופתית).
עברתי לפני שבועיים צנתור וירטואלי. התוצאות תקינות מלבד "RCA - תקין, פרט לפלק מסוייד קטן בחלק הפרוקסימלי של העורק עם היצרות הלומן עד 25%".
הקרדיולוג שמסר לי את תוצאות הבדיקה סירב לדון בממצא הזה וטען שזה "לחלוטין חסר חשיבות ואין לי מה לדאוג".
האמנם ? מה משמעות הממצא והאם הוא דורש התייחסות ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צנתור טירטואלי
ד``ר אביב מגר25/09/2017שלום רב, במידע שמסרת חסרים פרטים חשובים ולכן לא ניתן לענות באופן ספציפי, באופן כללי הממצא שאתה מתאר מצביע על היצרות קלה ולכן נראה שהנטיה המשפחתית שלך באה לידי ביטוי. יחד עם זאת כדי להעריך טוב יותר מה הסיכונים הכרוכים בממצא ומה הצעדים הדרושים דרוש מידע נוסף על הרקע התסמינים האקג מידת רמת הסיגן בצנתור הוירטואלי שעשית מה הטיפול שאתה מקבל ועוד . בברכת בריאות טובה דר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים...
אג25/09/2017לשאלתך:
- אין תסמינים נוספים - ביצעתי את הצנתור הוירטואלי בגלל ההיסטוריה המשפחתית (אב נפטר מהלב בגיל 53, אחות עברה ניתוח מעקפים בגיל 54, ואני בן 50)
- אקג ואקו לב תקינים
- רמת הסידן שנמצאה: 6 יחידות
- לחץ דם ושומנים מאוזנים באמצעות דופלקס (אמלודיפין 5מג/ וולסרטן 160מג) סטטינים (אטורבסטאטין 40מג), וכן מטופל באספירין (100מג).
אשמח להתייחסותך. תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת מסתם אאורטלי בצינתור בגבר בן 90יואב17/09/2017
שלום. האם גבר בן 90 הוא באופן עקרוני מועמד להשתלת מסתם אאורטלי בצינתור (בכפוף לכל שאר הנתונים שלו), או שדי רק בגילו כדי לפסול אותו להשתלה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת מסתם אאורטלי בצנתור
ד``ר אביב מגר17/09/2017שלום לשואל, הגיל עצמו אינו פוסל. אבל השתלת מסתם בצנתור אינה מתאימה בכל מצב. כמו בפעולות רבות יש גם סיכון ויש לברר היטב את הנתונים הרלבנטיים לפני שמחליטים אם דרושה התערבות האם המטופל יעמוד בה ומה טיב ההתערבות אם דרושה. בברכת בריאות טובה ושנה טובה דר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין תואצות בדיקהיוחנן14/09/2017
שלום רב, אני בן 62, 8 שנים אחרי ניתוח מעקפים. בחצי שנה האחרונה אני מרגיש עייפות יותר מהרגיל. בשלב השלישי של בדיקת מיפוי לב במאמץ היו שינויים באק"ג ועלה חשד לאיסכמיה. בצילום הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין.
מה המשמעות של השוני בין התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין תוצאות
ד``ר אביב מגר14/09/2017שלום רב, הבדלים כאלה בממצאים יכולים לנהוע מסיבות שונות. בהחלט לגיטימי שיהיו הבדלים בבדיקות שאינן זהות, במקרה שתארת מדובר בצילום שבודק כיוון אחד ואקג שבודק מרכיב אחר. בשתי הבדיקות הגיוק אינו מלא וייתכנו סטיות מסיבות שונות. בדרך כלל המיפוי נחשב יותר מדוייק אבל גם הוא אינו בדיקה מושלמת. צריך לעבור על הממצאים הספציפיים ולהעריך את הפערים, לעיתים כדאי וצריך לפנות לקרדיולוג כדי שישקול ביצוע ברור יותר מתקדם ( יש מספר אפשרויות) . בברכה ד״ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)