מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הסיכונים בצנטור חשמלי?אינגה13/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
- מסתם אוראטלי דו עלירון14/12/2013
שלום רב,
אני בן 30 במעקב מגיל 10 בעקבות מסתם אורטאלי דו עלי.
לפני שנתיים בהמלצת הקרדיולוג אני נוטל 2.5 מ"ג קרדילוג מדי יום.
אינני רוצה להיכנס לתוצאות האקו לב האחרון , אבל בכללי הבנתי ששורש האורטה הינו 28 ממ , האורטה העולה 35 ממ, AR קל מאוד ויציב . רגורגיטציה מזערית פיזולוקית במסתם הטריקוספידלי.
חטאתי וקראתי קצת באינטרנט בנושא והבנתי שבגיל 30-40 נאלצים רוב הסובלים ממסתם דו עלי לעבור ניתוח . הדבר כמובן הפחיד אותי נורא.
האם תוכל לתת המלצות מה כדאי לעשות על מנת לדחות את הפרוצידורה.
כמו כן קראתי שיש גם אופציה לצינתור , באיזה מקרים זה מתאים?
אינני עוסק בספורט , אך האם יש סוג פעילות שיכול לעזור לשמור על המצב?
תודה רבה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם אוראטלי דו עלי - תגובה
ד''ר טובי רסין15/12/2013מסתם אורטלי דו צניפי הוא מום הלב השכיח ביותר. שכיחותו מגיעה לכאחד אחוז מהאוכלוסיה. מסתם אורטלי דו צניפי נושא בחובו שתי סכנות.
א. פגיעה בתפקוד המסתם המחייבת ניתוח החלפת המסתם.
ב. סכנה של התפתחות קרע באאורטה (אבי העורקים).
לעניין הניתוח. בעבר נוסו טיפולים שונים להאטת התהליך שבו תפקוד המסתם נפגע. למעט תרופות מסוג קרדילוק ודומיו אף תרופה לא נמצאה יעילה. כאשר תפקוד המסתם נפגע ומגיע לערך סף מסוים הטיפול המומלץ הוא ניתוח החלפת המסתם בתותב מכני או ביולוגי. מסתם מכני מחזיק מעמד לצמיתות אך מחייב נטילת תרופות לדלול הדם. מסתם ביולוגי לא מחייב טיפול כזה אך אורך חייו מצומצם ונע סביב 10-15 שנה.
קיימת טכניקה של החלפת המסתם בצנתור. עדין אין מספיק ניסיון עם אורך החיים של מסתמים אלה ולכן מקובל להשתילם רק בקשישים מעל גיל 80 או בחולים עם מחלות רקע המונעות מהם לעבור ניתוח לב פתוח.
הסיכון בניתוח הוא קטן מאד כל עוד הניתוח מבוצע בזמן.הסיכון לחיים ולנכות חמורה פחות משני אחוז. מניסיון אישי אבי עבר את הניתוח בגיל 70 והמשיך לעבוד עד למותו בגיל 84 מסיבות אחרות.
רוב החולים נזקקים לניתוח בעשור השביעי לחייהם ולא בגיל 30-40 תלוי בקצב התפתחות הפגיעה המסתמית. פעילות גופנית מתונה הכוללת פעילות ארובית כגון הליכה , שחייה, רכיבה לא מאומצת על אופניים וכו בהחלט מטיבה את מצב החולים.
בסיכום הדבר הטוב ביותר שאתה צריך להקפיד עליו הוא שמירה על אורח חיים בריא עם פעילות גופנית ארובית. מעקב רפואי סדור עם בדיקות אקו לב אחת לשנה בשלב הראשון (בדיקה לא פולשנית ללא קרינה מיינת). הקפדה על נטילת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים או פרוצודרות פולשניות מסוימות (ברר עם רופא המשפחה).
מצבך אינו נורא אפילו לא במעט. לא צפויה מגבלה תפקודית משמעותית אלא רק עם התפתחות הפגיעה בשלבים מתקדמים. תוכל להנות מחיים מלאים ומהנים (אלא אם כן עיסוקך מחייב מאמץ גופני פיזי כגון הרמת משאות כבדים וכו). בתקופת הניתוח אם תזדקק לניתוח ( הדבר לא וודאי שכן הרפואה מתפתחת במהירות ( הטכנולוגיה הרפואית) תהיה מוגבל לתקופה לא ארוכה של מספר שבועות.בהחלט יתכן שתוך כמה שנים תהיה גישה להחלפת המסתם בצנתור בכל גיל. לכן הקפד על מעקב רפואי בניסיון לדחות את הניתוח ככל האפשר אך ללא סיכון בריאותך.
אני בטוח שתוכל להנות מחיים מלאים ומהנים ומינסיון שלי של מעל 20 שנות מרפאה וטיפול בחולים רבים עם מסתם אורטלי דו צניפי אני יכול להבטיחך שזו הפרוגנוזה (הצפי לעתיד) של כמעט כל הלוקים בבעיה זו.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם דו עלי
יגאל22/06/2014שלום
אני בן 48 עברתי ניתוח לתיקון האורטה העולה לפני 4 שנים ולא הוחלף מסתם
שאלתי היא , האם כל מי שהינו בעל מסתם כזה יסבול בגיל מבוגר 50+ מדלף או שיש כאלה שלא יצטרכו טיפול תרופתי או התערבות כירורגית כלל?
תודה תראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם דו עלי - תגובה
ד''ר טובי רסין22/06/2014יגאל שלום רב
בעקרון חולה שעבר ניתוח להחלפת מסתם על ידי תותב מכני לא בהכרח יפתח בגיל מאוחר יותר דליפה או בעיה של המסתם והוא יכול לחיות עד 120 ללא צורך בטיפול מיוחד (למעט נוגדי קרישה בשל המסתם התותב המכני). חולים שעברו החלפה של המסתם במסתם תותב ביולוגי יזדקקו להתערבות חוזרת לאחר 10-15 שנה. זה החסרון של מסתמים ביולוגיים אורך החיים שלהם מסיבה זו נוהגים באנשים צעירים מגיל 70 לההשתיל מסתם תותב מכני ובמבוגרים יותר ( שתוחלת החיים שלהם סטטיסטית קצרה מעשר עד 15 שנה).
המקרה שלך שונה לחלוטין. לא עברת ניתוח להחלפת המסתם אלא רק של האאורטה. הפגיעה באאורטה לא היתה מלוה פגיעה במסתם ולכן על אחת כמה וכמה שהצפי הוא שלא תזדקק להתערבות טיפולית למסתם.
למרות כל הנאמר לעיל אני מבקש לזכור ממך למי נתנה הנבואה. מדובר בהערכה כוללנית ביותר וכל אחד עשוי או עלול (תלוי בהשקפה) להתנהג בצורה יחודית לו.
מקווה שעניתי לשאלתך. אם לא אנא חדד למה התכוונת.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם אורטלי דוקוספידלי
רונן31/01/2015שלום, אני בן 43 בריא ללא בעיות מיוחדות
המסתם האורטלי שלי הוא דוקוספידלי ודולף לפי האקו דליפה קלה-בינונית
האם מותר לי לשתות אלכוהול. אציין שאנו שותים לעיתים רחוקות (פעם בחודשיים)
אבל כששותים, שותים יחסית הרבה (6-8 כוסיות ויסקי / וודקה) אציין שאין לי כל קושי לשתות כזו כמות והדבר לא גורם לי הרגשה לא טובה או הקאה
האם אני גורם נזק למצב הקיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם אורטלי דוקוספידלי - תגובה
ד''ר טובי רסין01/02/2015לרונן
מסתם אורטלי דו צניפיבי- דוקוספידלי מהווה גורם סיכון משמעותי לצורך בניתוח להחלפצת המסתם כמו גם קרע באבי העורקים.
שתית אלכהל מתונה של לא יותר ממנה ביום לא רק שלא מזיקה אלא ככל הנראה אפילו שומרת על הבריאות כל עוד מקפידים להמנע מביצוע פעילות מסוכנת כמו נהיגה תחת השפעת האלכל גם לאחר כוסית בודדת.
שתייהת אלכהל אקססיבית במנות של 6-8 כוסות גם אם היא לעיתים רחוקות ממש לא טובה לבריאות. אלכהל ברמות כאלה מעלה את לחץ הדם לרמות לא מסוכנות אך לחץ דם גבוה הוא אחד מהסיבות המחמירות שליפה של המסתם האורטלי. כמובן שההשפעה היא קצרת מועד ולכן בעקרון אתה לא מנוע ואינך מסכן את עצמך בצורה חריגה מאד מבחינה לבבית בשל שתיה כה אקססיבית כל עוד היא נעשיית לעיתים רחקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחץ דם
דולי04/02/2015האם תרופות ללחץ דם משמינות או גןרמות להזדקנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב השאלה לגבי המיפוי - תודה מראשאבי07/12/2013
לד"ר טובי רסין הנכבד,
אני בן 54 עשר שנים אחרי מעקפים. מרגיש בשנה האחרונה קצת עייף וכו'.רציתי בבקשה לשאול בקשר לבדיקת מיפוי לב במאמץ שעברתי. בריצה על מכשיר ההליכה בשלב השלישי, היו שינויים באקג, ואז הרופא אמר שיש חשד לאיסכמיה, אבל אחרי זה עשו צילומים של המיפוי, והוא אמר שהבדיקה ב"ה תקינה. אז רציתי לשאול, איך יתכן שבדיקת המאמץ חיובית, ואילו המיפוי מיד אחרי זה ,תקין. מה יכול להיות ההסבר לזה?
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב השאלה לגבי המיפוי - תודה מראש - תגובה
ד''ר טובי רסין08/12/2013אבי שלום רב
בקרדיולוגיה בעת ברור מחלת לב איסכמית ( המחלה ממנה אתה סובל בעטיה עברת ניתוח לפני 10 שנים) יש סדר של בדיקות. מתחילים עם בדיקת מאמץ שהיא בדיקה פשוטה בה בודקים רק את הכושר הגופני של החול, תחושותיו במאמץ (האם יש לו כאבים) . תגובת לחץ הדם למאמץ ( האם לחץ הדם עולה במאמץ- צריך לעלות באופן רגיל) ומצב הא.ק.ג.. כאשר בודקים פרמטירם אלה בלבד מגיעים לרגישות של 50%. כלומר הבדיקה יכולה לזהות חולי לב בכושר זיהוי של 50%. לו היינו מסתמכים על בדיקה זו בלבד מספר החולים שהיו מאובחנים כחולי לב היה עצום.
חולים אצלם היו ממצאים חשודים בבדיקת מאמץ מופנית למיפוי לב או לבדיקת אקו לב במאמץ שהן בדיקות דומות. במיפוי לב בנוסף לתחושות החולה, כושר גופני, תגובת לחץ הדם ושינויי א.ק.ג. בודקים גם אך אספקת הדם לשריר הלב על ידי הזרקת איזוטופ רדיואקטיבי לוריד . האיזוטופ ''נקלט'' רק על ידי שריר הלב חי. מזריקים את האיזוטופ בשיא המאמץ ומיד אח''כ מצלמים את הלב וחוזרים על הבדיקה אחרי שלוש עד ארבע שעות. אם האיזוטופ מגיע לכל חלקי שריר הלב במאמץ הבדיקה מוגדרת כתקינה. אם יש אזור לשא הגיע אליו האיזוטפ בשיא המאמץ בודקים מה קורה במנוחה. אזור שלא קלט במאמץ וקלט במנוחה הוא אזור איסכמי. אזור שלא קלט גם במנוחה הוא ''צלקת ישנה''. מיפוי לב אם כן היא בדיקה מדויקת יותר מבדיקת מאמץ רגישותה מגיעה ל-90%.
לכן חולה עם בדיקת מאמץ חיובית-פתולוגית) בהחלט יכול להיות עם מיפוי תקין. הבדיקה היותר מדויקת ורגישה היא מיפוי הלב ולכן אם בבדיקת מאמץ (השלב הראשון של המיפוי שבוע מסתכלים רק על הא.ק.ג. ) אמרו לך שיש חשד לאיסכמיה אבל בסיום הבדיקה אחרי בדיקת קליטת האיזוטופל אמרו שאין איסכמיה אתה יכול להבין מדוע.הבדיקה היותר מדויקת היא המיפוי ולכן במקרה שלך הסבירות לאיסכמיה היא נמוכה.
כאמור הרגישות של המיפוי היא 90%. לכן גם חולה עם מיפוי חיובי (פתולוגי) לכאורה מופנה לצנתור יכול להיות עם עורקים תקינים. זה קורה בערך בעשרה אחזו מהמקרים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי תענו, מתי תענו.מיקי04/12/2013
מתי כבר תענו בפורום הזה, מחכים ומחכים. הרופאים דוקא טובים פה, אבל כל פעם לוקח המון זמן לענות.
ביי. חנוכה שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי תענו, מתי תענו. - תגובה
ד''ר טובי רסין04/12/2013סליחה אבל מה השאלה? לא כל כך הבנתי.
לעניין מהירות התגובה. משתדלים לענות מהר ככל האפשר. בכל מקרה נעשה מאמץ לענות אפילו מהר יותר מיד עם קבלת דיווח על שאילתה באתר.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםמתן03/12/2013
ערב טוב
אכן הניסיון הקודם לצרף את התוצאות לא צלח.
הופניתי להולטר לח"ד עקב מדידות מוגברות ו/או גבוליות במרפאה.
בן 39, לא מעשן.
יש לציין שאני הולך לישון בשעות המאוחרות של הלילה, וקם בהתאם.
מצ"ב סיכום הפענוח, אודה אם הרופא יוכל להסביר לי את הממצאים ומשמעותם.
מעולם לא טופלתי, ואינני מקבל טיפול תרופתי ללח"ד.
תוצאות ההולטר:
נתוני_בדיקת_הולטר_לחץ_דם-סיכום_פענוח
לחץ דם ממוצע ב-24 שעות- סיסטולי: 129.00 דיאסטולי : 82.00
דופק ממוצע ב-24 שעות : 73.00
לחץ דם ביום סיסטולי ממוצע: 132.00 דיאסטולי ממוצע: 85.00
דיאסטולי מעל 85: % 51.92 סיסטולי מעל 135:% 42.31
לחץ דם בלילה סיסטולי ממוצע: 118.00 דיאסטולי ממוצע: 69.00
דיאסטולי מעל 70: % 45.45 סיסטולי מעל 120:% 45.45
מסקנות....
DAY TIME ABNORMAL SYSTOLIC (42%>135) B.P
AND ABNORMAL DIASTOLIC (52%>85) B.P
NIGHT TIME ABNORMAL SYSTOLIC (45%>120) B.P
AND ABNORMAL DIASTOLIC (45%>70) B.P
DIPPER
אחרי שעות הלילה לחץ דם תקין בין 06:25 ל- 11:53
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לחץ דם - תגובה
ד''ר טובי רסין04/12/2013בעקרון הפורום הנוכחי הוא פורום צנתורים נושא שונה לחלוטין מהבעיה ממנה אתה סובל שהיא בעיה קלה של יתר לחץ דם.
הפרטים ששלחת מלמדים כי יש לך נטייה ליתר לחץ דם עם ערכים מעט גבוהים בחלק מהיממה. הערכים הממוצעים תקינים למדי ולכן לא בטוח שאתה זקוק לטיפול תרופתי ואולי רק שינוי באורחות החיים אלא שכדי לענות על כך באופן מדויק אני זקוק ליותר פרטים והדבר לא אמור להעשות דרך הרשת אלא בפגישה פרונטלית מול הרופא.
יתר לחץ דם הוא נושא שכיח מאד באוכלויסה והטיפול הראשוני בעיקר במקרים קלים ( בעיית יתר לחץ הדם שלך קלה למדי או כך לפחות משתקפת בבדיקות) נעשה על ידי רופא פנימי טוב או רופא משפחה מייומן.
מקרים מורכבים יותר מטופלים על ידי נפרולוגים או קרדיולוגים אבל לא קרדיולוגים פולשניים
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי אפשר לענות בפורום - תודה רבהמיכל28/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אולי אפשר לענות בפורום - תודה רבה - תגובה
ד''ר טובי רסין01/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימת m3יודעת28/11/2013
שלום,
בוצע pci to cx-des ובמהלך השתלת התמכן נחסם ענף m3 קטן.
מה משמעות הסתימה הזו שלא הייתה קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימת m3 - תגובה
ד''ר טובי רסין01/12/2013העורק הראשי בו היתה הצרות קריטית שחייבה טיפול היה העורק השמאלי העוקף. זהו אחד משלושת העורקים העיקריים של חדר שמאל והשני בחשיבותו. במהלך הפעולה בעת השתלת הסליל התומך שהיה משחרר תרופה נגרמה חסימה של ענף קטן שיצא מאזור ההצרות. כל עוד הדבר לא גרם לכאבי חזה או ממצא בא.ק.ג. או בבדיקות דם אין לו כל חשיבות.
התופעה שבה טיפול בעורק חשוב גורמת לחסימה של ענף צדדי שכיחה. מקובל לנקוט צעדים לשמירה על ענף הצד כל עוד מדובר בעורק בקוטר גדול יחסית (מעל 1-1.5 מ''מ).
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה לשאלה הקודמת
יודעת01/12/2013תודה כתמיד על התשובה המפורטת.
ברצוני להוסיף למה שקרה לאחר החסימה:
אחרי התקנת 2 התומכנים בcx הודגמה חסימת עורק m3 קטן עם כאבי חזה.אחרי הפעולה כאבי החזה נסוגו בהדרגה.אינזמי הלב עלו :טרופוטין עד ערך CPK , 0.92 עד ערך 739 .
אושפזתי בטיפול נמרץ לב יומיים ועכשיו אני 4 ימים אחרי ומרגישה טוב.
שאלותי:
האם זה היה התקף לב?
האם שרירי הלב נזוקו לאור חסימת m3?
שוב,תודה,אתה נהדר עם התשובות המפורטות שלך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה לשאלה הקודמת - תגובה
ד''ר טובי רסין04/12/2013תודה על המחמאה.
לשאלה שהעלת.
צר לי אבל במהלם הצנתור בעת הניסיון לפתוח את העורק השמאלי העוקף נגרמה כאמור חסימה של ענף מרגינלי שלישי וכתוצאה מכך של אוטם שריר הלב על פי כל קריטריון מקובל. כלומר נגרם נמק של תאי שריר הלב. הדבר משתקף בבדיקות הדם. עליה של רמת טרופונין ואנזימי שריר הלב מלמדת כי היה אירוע של נמק.
לא ניתן לקבוע באופן מדויק מהי דרגת הנמק על פי רמת העליה של הטרופונין או אנזימי שריר הלב שכן אין קורלציה ברורה בין רמת העליה של המדדים (טרופונין ואנזימי שריר הלב) לגודל האוטם. כדי להעריך את דרגת הנזק דרושות בדיקות הדמייה אחרות כגון אקו לב אני בהחלט ממליץ שתעבור את הבדיקה אם לא נעשתה כזו עד עכשיו ככדי להעריך את דרגת הנזק שנגרם לך).
אני מצפה לאור גודל העורק ( הענף המרגינלי השלישי הוא בדרך כלל עורק קטן מאד )שלא יהיה מדובר בנזק משמעותי כפי שהוא בא לידי בדיקה באקו לב.
בכל מקרה אשמח אם תעדכן אותי לגבי ממצאי בדיקת האקו .
התופעה של אוטם שריר הלב כסיבוך של צנתור טיפולי מוכרת היטב אם כי לא שכיחה (תודה לאל) וכפי שציינתי בתשובה הקודמת לפעמים בלתי נמנעת בעיקר כאשר יש כוונה לשמור על העורק הגדול יותר ול''הקריב'' עורק קטן לשם כך.
מקווה שאתה חש בטוב וחזרת לתפקוד מלא.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!!
יודעת04/12/2013תודה רבה על התשובה.
אעדכן אותך בהמשך.בינתיים חזרתי לשחות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרתכםשרה14/11/2013
שלום רב, :אני בת 32 בריאה למעט בקע סרעפתי קטן מזה שלושה שובעות יש לי תחושת דקירות וכאב בחזה וביד שמאל אציין כי לפני חודשיים היו לי אותן תחושות עברתי בדיקות דם ומבחן מאמץ ואקו לב והיו תקינים באקג היה תקין וצוין שיש שינויים לא ספציפיים ברקע אין לי לחץ דם ואין סכרת ואין כולסטרול גם לא רקע משפחתי למעט קרובים של אמי בני דודים שלה עם בעיות לב השאלה שלי האם תחושותיי קשורות ללב ?? לפני שבוע שוב עשיתי אקג ומבחן מאמץ והיו תקינים האם בגלל שעדיין יש כאב ודקירות יש לעבור שוב אקן לב או שמספיק מה שעשיתי ?? האם עלי להירגע כבר? אציין כי לפני תחושות אלה ביומיים הייתה לי אלרגיה והתעטשתי יום שלם האם זו הסיבה לתחושות אלה\? האם זה מסוכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרתכם - תגובה
ד''ר טובי רסין20/11/2013שרה שלום רב
צר לי אך אין כל אפשרות לקבוע אבחנה דרך אתרי מידע ותקשורת באינטרנט. לשם כך יש צורך בפגישה פרונטלית עם הרופא המטפל ורצוי רופא שמכיר אותך.
מאידך באופן כולל ולא פרטני התלונות שאת מציינת כמו גם הברור הרפואי הנרחב שעברת עושים אבחנת מחלת לב ללא סבירה אפילו מאד לא סבירה.
אני מציע שתמשיכי מעקב וטיפול במטרה להגיע למקור כאבי החזה שאת מתארת דרך הרופא המטפל ואם הוא לא נראה לך קשוב מספיק את תמיד יכולה לפנות לרופא אחר הן בקופה בה את חברה והן בכל מסגרת אחרת כגון ייעוץ דרך הביטוח הנוסף אם יש לך כזה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת על וריד עוקף סתוםיודעת13/11/2013
תודה על התשובה הרחבה.
יש לי בכל אופן אי הבנה.אם הוריד יסתם(וזה מה שאמרו לי לאחר הצנתור ) אז איך יגיע דם ללב מהעורק הימני הסתום שהוא עוקף?האם הלב יכול לתפקד בלי העורק הימני?למה לא יתרחש התקף לב במצב כזה?איך בכלל חיים ככה?
תודה,שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת על וריד עוקף סתום - תגובה
ד''ר טובי רסין14/11/2013בעקרון חסימה של מעקף לעורק חסום מלכתחילה עלולה לגרום לאוטם שריר הלב. אלא שבחלק גדול מהמקרים המעקף הורידי הוא לא לעורק חסום אלא לעורק מוצר מעבר לכך במקרים רבים מתפתחים קולטרלים ( מעקפים טבעיים ) ולכן ברוב המקרים המוחלט חסימה של מעקף ורידי שמתרחשת לאורך זמן לא גורמת לאוטם .
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"דעוז08/11/2013
שלום
מספר שאלות בעניין לח"ד.
1. פעילות גופנית אירובית (הליכה) מעלה לח"ד ? מדדתי לח"ד לאחר כשעה הליכה, וזה היה גבוה יותר מהרגיל.
2. איזה מהמדדים עולים בזמן פעילות אירובית ? הדיאסטולי ? הסיסטולי, או שניהם ?
3. חרדה/מתח ידוע כמעלה לח"ד ודופק, האם זה מעלה גם סיסטולי וגם דיאסטולי ?
4. אם באופן רגיל (ללא קשר לפעילות) הדיאסטולי גבולי (מגיע ל 89-90) והסיסטולי תקין, האם ישנה סיבה לכך ? האם יש משהו ספציפי לעשות בכדי להוריד דיאסטולי ?
5. ידוע שפעילות אירובית שמעלה דופק תורמת לבריאות הלב, מה בעצם ההבדל בין אדם שהדופק שלו עולה כתוצאה מפעילות גופנית, לבין אדם שהדופק עולה במצבי סטרס ? בשניהם הדופק עולה.
תודה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד - תגובה
ד''ר טובי רסין10/11/2013עוז היקר
אחרי שאני עונה לך על שאלותיך אני שולח אותך ללמוד רפואה.
לחץ הדם בגופנו תלוי בגורמים רבים אבל מבחינה לבבית הוא מושפע שני גורמים עיקריים.
תפוקת הלב- כלומר מהו נפח הדם שהלב מוציע בדקה וגורם זה תלוי בקצב הלב ובעוצמת ההתכווצות של החדר השמאלי.
ההענות של כלי הדם- כלומר היכולת של כלי הדם ל''קבל '' את הדם. לכלי הדם יש יכולת לעבור התכווצות או הרפיה. אם הם עוברים הרפיה זררימת הדם בהם מוגברת.
פעילות גופנית נחלקת מבחינה לבבית לשני סוגים
פעילות איזוטונית- כגון הליכה שחייה, רכיבה על אופניים וכו. בזמן פעילות כזו העורקים מתרחבים כדי לספק יותר דם לרקמת השריר. קצב הלב ועוצמת ההתכווצות של הלב עולים. מבחינת לחץ הדם רופאים עליה של לחץ דם סיסטולי ואילו הדיאסטולי כמעט לא משתנה ונע בטווח של 10 ממ'כ למעלה או למטה. זו פעילות בריאה ששפרת את תפקוד הלב והריאות.
פעילות איזומטרית- כגון הרמת משקלות וכו או מה שקורה זמן מתח נפשי. גם כאן עולים קצב הלב וכושר ההתכווצות של חדר שמאל אך העורקים לא מתרחבים. התוצאה לחץ דם סיסטולי עולה אך גם הלחץ הדיאסטולי וזה מקשה על הלב ועלול לגרום לו נזק.
פעילות גופנית ארובית אמורה להעלות לחץ דם יסטולי עם שינוייםקלים בלחץ דם דיאסטולי. עליה של לחץ הדם הסיסטולי בזמן פעילות ארובית מאסיבית עד 200 מ''מכ נחשבת תגובה נורמוטנסיבית- כלומר תגובה נורמלית ובריאה של הלב למאמץ.
מכאן אתה מבין מה ההבדל בין עלית הדופק בזמן מאמת גופני ארובי לזו של חרדה מתח וכו.
טופסי הרשמה לבית ספר לרפואה במייל הבא.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקח זאת כמחמאה. הרבה הרבה תודה
עוז13/11/2013מאחל לכולנו שירבו רופאים כמותך:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור וירטואלי ללא זריקת יודד''ר טובי רסין31/10/2013
אני בן 58 עם מחלת אסתמה קשה ואני צריך לעבור צנתור וירטואלי האם אפשר לעשות צנתור ללא זריקת יוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור - תגובה
ד''ר טובי רסין31/10/2013לצערי התשובה שלילית.
הן צנתור וירטואלי והן צנתור לב כלילי פולשני לא ניתנים לביצוע ללא הזרקת יוד.
לא ציינת מדוע אתה נדרש לעבור צנתור ולכן קשה לי ללהעלות לפניך בדיקות אלטרנטיביות ללא יוד. קיימת אפשרות לבצע בדיקת תהודה מגנטית של הלב אך היא לא רגישה לגילוי מחלה טרשתית. היא אופציה לצנתור (לא מחייבת הזרקת יוד) במידה והבעיה ניתנת לזיחהוי על ידי בדיקת זו.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע תיקון מסתם טריקוספידלי באמצעואהד29/10/2013
שלום
אימי בת 83 וסובלת מקרע בבסיס המסתם וכתוצאה מכך מתסמיני אי ספיקה.
האם ומי מתמחה בביצוע תיקון\השתלת מסתם בצינתור? אל מי ניתן לפנות והיכן מבצעים את ההליך?
בנוסף האם ניתן לקבל החזר\השתתפות בעלות ההליך באמצעות כללית מושלם?
רוב תודות
אהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע תיקון מסתם טריקוספידלי באמצעו - תגובה
ד''ר טובי רסין30/10/2013אהד שלום
למיטב ידיעתי אין עדין טכניקה יעילה וטובה לתיקון של המסתמים התלת צניפיים (טריקוספידלי). הפתרון היחיד הקיים נכון להיום הוא ניתוח לב פתוח.
לא כל חולה עם קרע בבסיס המסתם התלת צניפי חייב ניתוח וקיימות אפשרויות טיפול תרופתיות בעיקר בחולים קשישים כמו אימך. מציע שתתיעץ עם קרדיולוג מומחה לבעיות מסתמים. בכללית ובמיוחד במרכז הרפואי רבין יש לא מעט מומחים כאלה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנה בבקשה....איבון28/10/2013
הי שוב,
ענית לי בנוגע לפחד מצנתור... תודה.
יש לי עוד שאלה קטנה בבקשה, קראתי שיש צנתור שנקרא "צנתור אבחוני".
שבצינתור זה אין חדירה עם צנתר, אלא ע"י צילום CT שמדגים את עורקי הלה והריאה.
השאלה היא האם לא כדאי במצבה של אימי לנסות לבצע את הצנתור הוירטואלי במקום הפולשני ?
להזכירך, היא עם יתר לחץ דם ריאתי ממוצע 55.
אקו לב אחרון הראה אי ספיקה דיאסטולית בדרגה 2
בבדיקת מיפוי לב אין סימן לבעיה כלילית (סתימת עורקים)
יש ברקע מחלת לופוס + רנו + סקלרודרמה
אודה שוב לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה בבקשה.... - תגובה
ד''ר טובי רסין30/10/2013איבון שלום
את עושה קצת בלבול במושגים. אסביר לך אותם בקצרה ואחכ אתייחחס לעניין של אימך.
צנתור אבחני- צנתור פולשני בו מחדירים דרך עורקים ו/או ורידים צנתרים ללב לבדיקות שונות של העורקים, תפקטוד החדרים ומדידת לחצים .
צנתור טיפולי-שלב מתקדם במהלך צנתור אבחנתי. כלומר גם הוא פולשני אך במקום לבצע בדיקות של העורקים והלחצים גם מטפלים בדרך כלל על ידי באלון עם או בלי סלילים צתומכים וכו.
צנתור וירטואלי- בדיקה לא פולשנית הנעשיית תחת הדמיית CT ולכן נקראת גם CTA. בבדיקה זו בודקים את העורקים של הלב. מבנה הלב והריאות אך לא ניתן למדוד לחצים.
את מתכוונת לבדיקה זו כשאמרת ''צנתור אבחוני''.
לגבי אימך. בשל העובדה שיש לה יתר לחץ דם ריאתי והיא נזקקת ככל הנראה גם לביופסיה הצנתור היחיד שמתאים לה הוא צנתור אבחוני. צנתור וירטואלי אינו אפשרי שכן לא ניתן למדוד בו לחצים וזרימות על פני הלב שהן חלק חיוני מההערכה של חולה עם יתר לחץ דם ריאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר צנתורחן20/10/2013
שלום,
אימי בת 55 בריאה בד"כ חשה חולשה בתקופה האחרונה כאשר בחודש האחרון התחושות הלכו וגברו יחד עם בחילות ולחץ בחזה.
לאחר מיפוי לב בו אובחנו 2 חסמים בגודל בינוני ו-2 חסמים בגודל קטן (הכול הפיך) היא אושפזה ובמשך 4 ימים קיבלה 3 סוגים שונים של מדללי דם והתחושה מפי הצוות הרפואי הייתה שהיה הרבה מזל והגענו רגע לפני התקף לב. (בבדיקות דם לא נמצא האינזים המופרש בעת אירוע לב)
היא עברה צנתור ולמרבה הפלא (!) בצנתור לא נמצאו חסמים. נאמר לנו שיש סטייה מסוימת מהמיפוי ולכן עושים צנתור - צנתור אבחנתי - שהוא למעשה יותר מדויק.
שאלתי היא - האם ייתכן שהמדללים שהיא קיבלה במשך 4 הימים בהם שהתה באשפוז גרמו להמסת החסמים שהופיעו במיפוי?
אשמח לתשובה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאחר צנתור - תגובה
ד''ר טובי רסין23/10/2013מיפןי לב היא בדיקה מדויקת אך רק בשיעור של 90%. מראש הבדיקה מתוכננת בצורה כזו שאם יש חשד קל להחימה החולה יוגדר כסובל מחסימה כדי שלא יקרה מצב שבו לאחדם תהיה חסימה ובטעות יקבל תשובה שהכל אצלו בסדר ואז יהיה בסכנת חיים.
כתוצאה מכך קורה בערך בעשרה אחוז מהמקרים שחולה שקיבל תשובה שבבמיפוי יש לו חסימות בצנתור מוצאים שהכל תקין.
החסימות בכלי הדם נגרמות בדרך כלל ממשקעים של קוסטרול עליהם מתישבים קרישי דם. תרופות לדלול הדם יכולות להמיס קרישי דם אך לא את משקעי הקולסטרול ולכן לא סביר שטיפול על ידי נוגדי קרישה העלים את החסימות.
בכל מקרה כאשר יש פער בין הממצאים בצנתור לממצאים במיפוי הצנתור היא הבדיקה המדויקת יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מצנתוראיבון20/10/2013
שלום רב,
אמי בת 64 עומדת לבצע צנתור בבית חולים השרון.
אימי סובלת מיתר לחץ דם ריאתי, לופוס, סקלרודרמה ועוד....
הרופא המטפל החליט לבצע צינתור בגלל שבאקו לב הושם דגש על אי ספיקה דיאסטולית בדרגה 2.
רציתי בבקשה לשאול מספר שאלות לגבי הצנתור:
1. למה מתבצע דרך הצוואר ? זאת פעם ראשונה שאני שומעת שמבצעים צנתור דרך הצוואר....
2. קראתי הרבה באינטרנט שיש סיכונים בצנתור, אמנם נדירים, ואני חוששת מאוד לאימי.
היא נוטלת קומדין בגלל שהיו לה טרומבוזות ברגלים בעבר.
לפי מה שהבנתי שבצנתור נותנים מדללי דם בכדי שלא יווצרו קרישי דם, אז מדוע מפסיקים לה שבוע לפני את הקומדין ובמקום זה היא מקבלת קלקסן ?
3. האם יכולה להיות פגיעה בכלי הדם בזמן הצנתור ? ואם כן מה עושים כשזה קורה ?
4. האם יכולים להיות הפרעות קצב בזמן צנתור ? פגיעה בעורקי הלב ? אם כן מה עושים באותו הרגע כשזה קורה? האם המכשור מספיק יעיל בכדי להציל מצונתר ?
5. היו לה בעבר עקב דלקת ראות פרפורים ומאז היא מקבלת קרדילוק.
האם זה לא מסוכן בזמן הצינתור ?
אודה לתשובותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מצנתור - תגובה
ד''ר טובי רסין23/10/2013המון שאלות אנסה לענות אחת לאחת.
1. יתר לחץ דם ריאתי הוא מצב המחייב צנתור לב כלילי וימני. לא ידוע לי מדוע מבוצע מהצוואר. הפרטיןם הרפואיים שמסרת לא מלאים ולא מאפשרים לי להעריך בדיוק למה הצנתור מבוצע מהצוואר ככל הנראה כדי לבצע הערכה של החלק הימני של הלב. צנתור דרך הצוואר מבוצע בעקרון כאשר צריך גישה נוחה לחדר ימין. מאידך צריך לזכור שאפשר להגיע ללב מכל עורק בגוף לפי הניסיון של המצנתר.
2. לעניין הקומדין. ההשפעה של קומדין נמשכת שלושה ימים עד שבוע. נוגדי הקרישה שנותנים בוריד פועלים רק 12 שעות ויש להם תרופה שסותרת מיד את השפעתם. במקרה של סיבוך של דמם לא ניתן לסתור מיד את השפעת הקומדין בועד שאת השפעת התרופות שנותנים בצנתור אפשר לסתור מיד. היות וכך מפסיקים קומדים כשבוע לפני הצנתור.
3. בצנתור יכולים להיות הרבה סיבוכים כולל פגיעה בכלי דם. הם נדירים מאד. בעקון רובם המוחלט של סיבוכים אלה ניתנים לתיקון ובחדר הצנתורים ובבית החולים יש את כל האמצעים הנדרשים לשם כך. מסיבה זו תמיד צנתור מבוצע רק בבית חולים עם גישה לאמצעים אלה ולא במרפאות חיצוניות.
4. הפרעות קצב הן שכיחות יחסית בצנתור וקוות מעת לעת אבל קל לטפל בהן במידי שכן החולה מחובר למוניטור ויש אפשרות למתן תרופות או מתן טיפול חשמלי במידי. נדיר מאד שנגרמת הפרעת קצב מסוכנת וכמעט בכל המקרים ניתן לטפל בה המידי.
5. הקרדילוק היא תרופה חשובה שאין להפסיק לפני הצנתוראלא בהוראה מפורשת של המצנתר.
מאחל לאימך צנתור קל עם בשורות טובות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה לד"ר טובי חסין
איבון23/10/2013תודה רבה רבה !!!!!!!!!!!
איזה כיף שיש רופאים כמוך שעונים על שאלות.
אתה מקסים ! עודדת אותי !
ענית לי על השאלות באופן ענייני.
הרופאים באמת רוצים לבדוק חדר ימין שזורק דם לראות.
נראה לי שבחרו מהצוואר כי בעבר היו טרומבוזות ברגלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)