מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב שיניים ופעימות מוקדמותצבי10/09/2017
שלום
האם מצב שיניים לא טוב,או עששת,עשויה לגרום או לעודד פעימות מוקדמות מכל סוג, או עלולה לעודד איזה שהויא הפרעת קצב לב אחרת?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות
ד``ר אביב מגר10/09/2017שלום רב, במצבים מסויימים ייתכן קשר כזה. אני ממליץ לפנות חקרדיטלוג לבצע ברור מתאים. בברכה ד״ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ונופש לאחר צינתורמיכאלה10/09/2017
בעלי עבר צינתור חירום לפני חודשיים. יש לנו טיסה מיועדת לעוד שבועיים אשר כוללת טיול מאורגן עם הליכות וכמה ימים במרחצאות. האם הוא יכול לטוס ולהשתתף בפעילויות אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ופעילות לאחר צנתור
ד``ר אביב מגר10/09/2017שלום לשואלת, צנתור חרום יכול להיות מסיבות שונות, לכן אוכל לומר כי על פי רוב הסיבות לצנתור חרום הן כאלה שלא מומלץ ואף עלול להיות מסוכן מאוד לבצע אחריו פעילות כמו זאת שתארת . יש להתייעץ עם קרדיולוג ולא לבצע פעילות כזו ללא אישורו ! בברכת בריאות טובה, ד״ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה אפשרית לצנתור אבחנתיגונן07/09/2017
בעקבות תוצאות של מיפוי לב המליצו לי על צנתור אבחנתי. האם אין אפשרות אחרת שלא פולשנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגונן
ד``ר אביב מגר07/09/2017יש חלופות אבל לא לכל אחד הן מתאימות, הן בגלל מגבלות שונות ומסיבות רבות אחרות. יש לבחון את הנסיבות הספציפיות שלך ולהחליט מה החלופה המתאימה אם בכלל ((יש מצבים שבהם ללא ספק עדיף לגשת ישר לצנתור "רגיל" )
בברכת בריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן כחול שבועיים אחרי צינתורקובי05/09/2017
עשו לי צינתור לפני כמעט שבועיים ועדיין יש לי סימן כחול במקום הכניסה. אמרו לי שזה צריך לשנות צבע ואז לעבור אבל זה לא קרה. משהו לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקובי
ד``ר אביב מגר05/09/2017הסימן הכחול אכן בדרך כלל משנה צבע לירוק והולך ודועך עד שנעלם. מדבריך אני מבין שאין כאבים או נפיחות. בכל מקרה , אם הסימן הכחול נשאר כחול עליך להיבדק על ידי רופא, במיוחד אם יש כאבים או נפיחות אך גם אם אין.
בברכת בריאות טובה
ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות גופנית אחרי צינתוראודי03/09/2017
אבא שלי עבר צינתור לפני שבועיים והוא כבר רוצה לחזור לפעילות גופנית כמו שהוא עשה לפני שכוללת ריצה ושחייה בעיקר. כבר מותר לו לחזור לעשות ספורט אחרי זמן כל כך קצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות אחרי צנתור
ד``ר אביב מגר03/09/2017שלום רב, התשובה תלויה במרכיבים רבים ובעקר בממצאי הצנתור, במהלך, בפעולותהאיבחוניות והטיפוליות ואפילו בתסמינים ובממצאים שקדמו לצנתור ועוד כך שאין תשובה אחידה אלא כל מקרה לגופו
בברכת בריאות טובה
ד״ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור חשמלי, האם יעיל או בטוח כיום?יעקב30/08/2017
שלום למומחה, אבקש לדעת כי אשתי אמורה לעבור. מה האפשרויות הנוספות שלנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור חשמלי
ד``ר אביב מגר31/08/2017שלום רב, השאלה היא מאוד כללית . יש מצבים שזה מתאים ויש מצבים שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה של מסתם טריקוספידליאלון ש.22/07/2017
שלום רב ֱֱ!
אבי בן 85 סובל מאי ספיקה קשה של המסתם הטריקוספידלי. שאלתי האם ישנה פריצת דרך בנושא הצנתור של מסתם זה ?. הבנתי שהעניין נמצא בשלבי פיתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המסתם הטריקוספידלי
ד``ר אביב מגר31/08/2017לאלון שלום רב,
הטפול במסתם הטריקוספידלי הינו מורכב. אמנם יש חידושים אבל לכל טפול יתרונות וחסרונות לא מעטים. יש לשקול היטב את הצורך בטפול ואת טיבו בהתאם לנתונים הספציפיים של אביך ובמיוחד לאור גילו המתקדם. בברכת בריאות טובה
ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מסתמי לב וים המלחגילה דנגור20/07/2017
שלום רב
בעלי עבר ניתוח להחלפת מסתם אאואטלי לפני חודשיים
האם מותר לו לנסוע לים המלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים המלח אחרי החלפת מסתם
ד``ר אביב מגר31/08/2017לגב דנגור שלום רב,
כידוע סביבת ים המלח מתאפיינת בין השאר בטמפרטורות גבוהות לחץ ברומטרי גבוה וטמפרטורה גבוהה של המים במעיינות חמים
הערכת הסיכונים לגבי בעלך מבחינת ההשפעות של כל אלה תלויה גם באלה וגם במצבו לאחר הניתוח, הרקע, מחלות נלוות, הסיבות להחלפת המסתם ועוד. מומלץ להוועץ בקרדיולוג לצורך זה
בברכת בריאות טובה
ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה חודש וחצי לאחר צינתורשמואל שחר16/07/2017
שלום לקרדיולוג
עברתי צינתור לפני שבועים,ויש לי כרטיס טיסה לארוע משפחתי
בקנדה בעוד כחודש, כלומר תאריך הטיסה יהיה חודש וחצי אחרי צינתור של עורק שהיה סתום 90 % ועוד שני מקומןת ב80%
באותו העורק הוכנסו 3 סטנטים לעורק הנ"ל,מרגיש טוב האם יש מניעה רפואית נטו לטיסה??
בכבוד רב
שמואל שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למר שחר שלום רב
ד``ר אביב מגר31/08/2017הרבה מאוד תלוי בנסיבות ובנתוניך האישיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע ויתרו על כל החסימות ב LAD?משה ק01/07/2017
שלום . לפני כ10 ימים עברתי אוטם בשריר הלב בשל חסימת המרגינאלי הראשון בLEFT MAIN. בצינטור בוצע 14 שעות לאחר החסימה והושמו 2 סטנטים מפרישי תרופה שכן העורק היה חסום לכל אורכו כמעט. בצינטור זה אובחנה חסימה קריטית כמעט מלאה בRCA הפרוקסימאלי ולכן הושארתי בטיפול נמרץ ובחלוף יומיים צונתרתי לשם ושוב הושאר סטנט . נמצא כי גם החלק הדיסטאלי של הRCA חסום לחלוטין אך שם כבר נמצאו קולטראלים מהשמאלי ולכן לא ניסו יותר מדי שם . שאלתי נוגעת דווקא לLAD גם כאן נמצאו הצרויות מרובות כמו "הצרות קריטית של 99 אחוז בדיאגונאלי הראשון , והצרות של 85 אחוז בדיאגונאלי השני . הLAD עצמו חסום 99 אחוז בחלקו הדיסטאלי עם זרימה מופחתת של TIMI 1 . שאלתי הינה : מדוע ויתרו על כל החסימות בLAD גם אם ברורה לי הקדימות בטיפול בעורקים שצוינו . אגב : אני רופא עיניים אבל קצת מבין בנושא , ועל רקע הטיפול המסור לו זכיתי הייתי קצת מופתע מהנ"ל כאשר עברתי בבית על הסיכום ועל דיסק הצינתור . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויתור על חסימות
ד``ר אביב מגר31/08/2017שלום רב לעמית הנכבד,
כדי לענות לך באופן ספציפי דרושים נתונים נוספים אך באופן כללי הייתי אומר שההחלטה אם להרחיב ומה להרחיב תלויה בשיקולים רבים מאוד וביניהם חיוניות ההתערבות-עד כמה החסימה מסוכנת בטווח הקצר והארוך, הסיכון בהתערבות, הקושי הטכני, סיכויי הצלחת ההתערבות , הסיכוי שהצלחה ראשונית תחזיק מעמד לאורך זמן ושיקולים רבים נוספים.
מקוה שעזרתי
בברכת בריאות טובה
ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי לב בדיקת פרפוזיה של שריר הלב באמצעות טליום 201זרעיני סלים09/05/2017
במאמץ פגם פרפוזיה קל בחוד. פגם פרפוזיה קל בקיר אחורי צדדי עם הרחבה במאמץ בכיוון הקיר האחורי.
במנוחה רדיסטריבוציה כמעט מלאה. חדר שמאל תקין
סיכום: איסכמיה הפיכה קלה בתפוצת ה DISTAL LAD
איסכמיה הפיכה קלה בתפוצת ה MID-LCX
סכ כל האיסכמיה בשני האיזורים קל SDS=8%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למר זרעיני שלום רב
ד``ר אביב מגר31/08/2017תודה על השאלה, יש בתשובה מרכיבים לכוון המחמיר אך אחרים לכיוון המקל. צריך לשקול את התמונה בכללותה.
בברכת בריאות טובה ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות ספוטיבית לאחר צינתורדוד05/05/2017
אני בן 67 עוסק בספורט (חדר כושר ורכיבה על אופניים) נראה טוב לגילי. גובה 170 שוקל 70 קג. עברתי צינתור (דרך היד) לפני כחודש. כלי דם אחד היה סתום (80%) פתחו ושמו סטנט. הכול עבר ללא סיבוכים וגם הנזק היה מזערי.
מתחיל בשבוע הבא סדרת שיקום בתוכנית "מחלימים בעת אימון".
בדיקת הקרדיולוג השבוע הראתה כי הכול בסדר גמור.
מתי אפשר לחזור לרכיבת אופניים בצורה רגועה על מסלולי רכיבה שטוחים (טיילת תל אביב למשל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבת אופניים אחרי צנתור
ד``ר אביב מגר31/08/2017לדוד שלום רב,
ראשית אני שמח לשמוע שאתה עוסק בספורט. זו ההזדמנות לציין שתרומת הספורט לבריאות תלויה באפיו , בעומס, בסוג הפעילות, וכנראה גם במידת הסטרס והריגוש המתלווים, ומצד שני במצב האדם השלכות הטפול שעבר ועמידותו בהצפויה בעומס. ככלל אנחנו ממליצים פעילות מתונה סבירה לגיל שאינה כרוכה בריגוש גבוה או בעומסים חריגים. הדוגמה הטובה ביותר לפעילות נכונה היא צעידה במישור. לגבי עומסים גדולים יותר יש להכיר את כל הפרטים הרלוונטיים, מאחר שגם נגרם בכל זאת נזק כלשהו לדבריך, חשוב במיוחד לראות את כל המכלול ולקבוע מה מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת פלוויקס אחרי שנתייםטלי27/02/2017
עברתי לפני שנתיים צינתור עם סטנט משחרר תרופה.מאז אני עם פלוויקס ואספירין.עכשיו הרופא הפסיק לי את הפלויקס .רציתי לשאול אם זה מסזוכן להפסיק פלוויקס אחרי שנתיים.האם הגוף יכול לפתח קרישים עקב זה תודה רבה.את האספירין אני ממשיכה לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פלויקס אחרי שנתיים
ד``ר אביב מגר31/08/2017לטלי שלום רב, התשובה תלויה מאוד בנסיבות, באופן כללי ניתן לומר שמקובל להפסיק פלביקס לאחר שנה למעט במקרים שמצביעים על סיכון מוגבר (ויש מספר קריטריונים לכך) . ושוב באופן כללי ההמלצה לגבי אספירין היא לקחת לצמיתות (לכל החיים) שוב, במידה ואין מצבים שמחייבים גישה אחרת
מאחל לך בריאות טובה
ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת LDL רצוי, בנוכחות גורמי סיכוןצבי22/02/2016
אבקש נא לישאול שאלה חשובה לי,וקצת רקע, גיל 57 25% היצרות בקרוטיס סובל מידיי פעם מאקסטרא סיסטולות לפני שנה היה מצב של PAF בעקבותיו טיפול בקרדילוג 1.25 וטמבקור 50 2 ליום יתר ל. ד. ערכים מישתנים של כ בין 120 וכ 130+ ליפעמים קפיצות של משהו כמו 140 סיסטולי לוקח מיקרופירין 75 ליפיטור 20 טריטייס10 ליום
בערכי השומנים הייתה יציבות עד לפני שנה , עם סימבסטטין 20, הערכים היו כ כולסטרול כללי כ 135 HDL כ55 ו LDL כ 64 עד שיום אחד ערכי הLDL עלו ל87 ללא כל שינוי או סיבה סבירה בעקבות כך ובעקבות חולשת שרירים הוחלף לליפיטור 20 ה LDL ירד ל 64 כעבור 3 חודשים עלה ל 69, בבדיקה שנערכה כעת לאחר 9 חודשים הLDL הוא 86 אם כך שוב עליה, היות ויש לי כבר טרשת מוכחת בקרוטיס וגורמי סיכון כמו י ל ד באיזה ערך של LDL רצוי שאהיה?
אני שמעתי כבר מזמן שיש לקרדיולוגים בארה'ב שלחולים עם גורמי סיכון טרשתיים רצוי להיות עם LDL נמוך מ70 גם אם לא עברו אירוע לבבי ראשוני, בכדיי לנסות להאיט את היתקדמות הטרשת שהיתגלתה אצלם, האם המלצה זו אומצה בקרב הקרדיולוגים בישראל? הכם ההמלצה חלה גם לחולה כמוני? במידה וכן, מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול, טרשת עורקים ולמחלות לב
רפאל שרון29/04/2016כולסטרול מחומצן הופך לדביק ושוקע בצורה
מוחשת על פנות העורקים ועלול לגרום לטרשת
עורקים (ארתרטסקלרוזיס) ולהתקפות לב.
ה-LDL וה-HDL. באופן כללי, ה-LDL מוביל
כולסטרול שהגיע מהכבד אל שאר רקמות הגוף,
בעוד שה-HDL מוביל כולסטרול בכיוון ההפוך,
כלומר בחזרה אל הכבד. כאשר יש עודף של
כולסטרול בגוף, פעילות מוגברת של LDL
עלולה לגרום ליצירת משקעים של כולסטרול
מאחורי דפנות כלי הדם, וכך מתפתחת
בהדרגה טרשת עורקים ולמחלות לב שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת עורקיםניר04/01/2016
שלום
א. האם טרשת בעורקי הלב זה דבר הפיך?
ב. יש דרך לנקות את העורקים?
ג. מדוע בצנתור במקום ניפוח בלון וסטנט לא ניתן "לגרד" את השכבה שחוסמת? (אני בטוח שאם היה ניתן היו עושים, שאלתי היא באמת למה לא ניתן)
ד. בבדיקות הדמיה של כלי הדם בלב, רואים חסימה בכל רמה או מאחוז מסויים? כי למשל על מיפוי לב קראתי שלא רואים חסימות של פחות מ 70 אחוז מהעורק.
ה. מאיזו דרגה של חסימה יש לצנתר?
כוונת השאלה לא במקרי חירום שאז חייבים, אלא אם למשל אדם עושה צנתור וירטואלי או מיפוי לב או צנתור אבחוני. באיזו רמה של חסימה יש צורך בצנתור טיפולי להרחבת העורק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת עורקים טיפולים
שימרית23/01/2016טרשת העורקים בבסיסה היא
הצטברות הדרגתית של חומר
שומני, כגון כולסטרול וסידן,
בדפנות כלי הדם.
טרשת עורקים במצבים קיצוניים
מטופלת בצינטור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)