מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבדיאנה07/08/2014
רציתי לשאול, עשיתי בדיקה של עורקי הצוואר ונכתב לי בסיכום: מימין ומשמאל: מהירות מוגברת עקב פיתול
בשמאל חשד להיצרות משמעותית....
מה אני אמורה לעשות עם תוצאות אלו, מה התרגום המילולי הפשוט לזה והאם אליי לפנות בדחיפות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר טובי רסין07/08/2014דיאנה שלום
בדיקת דופלר אינה בדיקה מאד מדויקת והיא מתייחסת למהירויות זרימה ועל פיהן מעריכה קיומן של הצרות בעורקים בדרך כלל עקב טרשת.
במקרה שלך יש מהירות זרימה גבוהה מימין שהיתה אמורה להחשדי להצרות אך בפועל נובעת מפייתול בכלי הדם. במילים אחרות לא לטיפול. משמאל המצב שונה ויש חשד למהירות זרימה גבוהה בשל הצרות. בדרך כלל בנוסף למידע על מהירות הזרימה מצורפת גם הערכה על דרגת ההצרות באחוזים עם דרגות של 0-25%. 25-50 אחוז, 50-70 אחוז וכו. הצרויות של פחות מ-70% מטופלות תרופתית על ידי אספירין או נוגדי קרישה אחרים ואילו הצרויות קשות יותר מטופלות כירורגית בתנאים שאכן קיימת הצרות גם בבדיקות הדמייה משלימות. היות ולא ציינת את דרגת ההצרות קשה לי לענות לך באופן ספציפי.
אם לא עברת אירוע של הפרעות תחושה, עיוורון חולף או סמנים אחרים המחשידים לבעיה נוירולוגית לא מדובר בבעיה דחופה אבל כדאי מאד לפנות לנוירולוג לצורך הערכה משלימה והחלטה על טיפול תרופתי או אחר.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי עקב אי ספיקה דיאסטוליתד''ר טובי רסין10/06/2014
שלום,
אני בן 75. סובל מאי ספיקה דיאסטולית . בעת האחרונה החמרה בקוצר הנשימה . לכן נשלחתי למיפוי . להלן התוצא ה : "הודגם פגם מילוי בחומרה קלה בגודל קטן והפיך באזור אפיקלי ".
סיכום : " המיפוי מצביע על נוכחות של איסכמיה בחומרה קלה בגודל קטו באזור אפיקלי . אין סימנים של איסכמיה פעילה משמעותית באזורים אחרים ."
שאלותי : 1) לאור התוצאה במיפוי, האם יתכן כי יש קשר לקוצר הנשימה ?
2) האם יש צורך בצנתור ?
3) יש לי תור לקרדיולוג רק בעוד חודש , האם ראוי להקדים התור ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי - תגובה
ד''ר טובי רסין12/06/2014שלום יקי
בעקרון ממצאי המיפוי מלמדים כי אזור קטן בלבד לא מקבל מספיק דם במאמץ. ללא כל קשר גודל האזור גדול או קטן הביטוי הקליני כלומר התסמינים יכולים להיות משמעותיים ולכן בעקרון התונות שלך בהחלט יתכן ונובעות מהצרות זו.
האם אתה חייב לעבור צנתור?
בעקרון איסכמיה ( הפרעה באספקת הדם) לאזור כה קטן לא מסכנת את חייך אך מאידך כאמור בהחלט יכולה לגרום לכך שאת חש שלא בטוב ולכן ההצדקה לצנתור היא כדי לשפר את מצבך התפקודי ולא כדי ''להציל'' את חייך.
תור לקרדיולוג בעוד חודש בהחלט סבירץ. לא אופטימלי אבל בהחלט סביר. כאמור לא מדובר בבעיה מסכנת חיים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן
דנית12/06/2014חן חן על תשובתך היסודית ועל ההסבר הממצה .
יישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקסיגאל01/06/2014
בן 75,צונטרתי לפני 5 שנים.
לוקח פלביקס מאז הצינטור ומרגיש מצוין ובדיקות הדם בסדר.
יש בעיה עם פלביקס לתקופה ארוכה או זה רק שאלה של עלות לקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלביקס - תגובה
ד''ר טובי רסין08/06/2014לא ברור לי אם אתה מקבל פלביקס בלבד או שילוב של פלביקס ואספירין.
אם אתה מקבל פלביקס בלבד אין כל סיכון בצריכה ממושכת בהשוואה לתכשיר אחר בעל אותה השפעה כמו אספירין (כל החולים במחלת לב כלילית מומלץ שיקבלו נוגדי איגואר טסיות כמו אספירין או פלביקס לצמיתות).
אם אתה מקבל שילוב של אספירין ופלביקס יחד השימוש שלהם במצטבר מעלה משמעותית את הסיכון לדמם. במקרים מסוימים הסיכון מוצדק אני לא יודע עליך מספיק כדי להגיד אם הסיכון מוצדק רפואית. בעקרון אם אתה מרגיש טוב ולא סובל מכאבי חזה במנוחה או מאמץ השילוב שלהם מיותר אבל אתה חייב ( חייב בהדגשה) להיוועץ עם הרופא המטפל שלך לפני הפסקה של הפלביקס.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לאמלוישראל29/05/2014
לאחרונה עברתי צינתור (אבחוני) בשל תעוקת חזה. בצינתור נצפה עורק חסום כמעט לגמרי והוחלט שלא להתערב בעיקר משום שאמרו שמדובר בענף לא משמעותי.
מאחר שהמשכתי לסבול מתעוקת החזה (במצב של מאמץ) הומלץ לי ליטול קרדילוק ואמלו ואכן שילוב התרופות הביא לשליטה על התעוקה (קרדילוק לבד לא עזר)
הבעיה היא שהאמלו גורם לי להשתנה מרובה ופוגע מאד בשנת הלילה בעיקר (ראיתי בדף המצורף לתרופה שקיימת תופעת לוואי כזאת)
שאלתי היא האם יש תחליף לאמלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאמלו - תגובה
ד''ר טובי רסין01/06/2014אמלו או במו הכימי אמלודיפין שייך לקבוצת חוסמי תעלות סידן. יש לו תחליף הן גנרי (כלומר תכישירם אחרים עם אותו חומר כימי אך יצרנים שונים כגון נורבסק ובמקרה כזה אתה יכול עם אותו מרשם לבקש בבית מרקחת את התחליף הגני ) והן תרופה מאותה משפחה כגון ואזודיפ. היות ולא מדובר בתכשיר גנרי של אמלו אלא תרופה מאותה משפחה אתה חייב מרשם חדש.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור וירטואלישי26/05/2014
שלום
אני בן41 לא מעשן בריא גובה 181 משקל 92 עושה פעילות גופנית מתונה .לוקח 10 מג קרסטור למניעה (אף פעם לא היה גבוה )LDL 73
אבי קיבל התקף לב בגיל 40
לאחרונה הרגשתי כמה פעמים הרגשה לא טובה ודופק מהיר (יכול להיות הדופק המהיר כתוצאה מהלחץ ) ניגשתי למיון אקג וטרופונין תקין שוחררתי הביתה
ביצעתי ארגומטריה התוצאה .מבחןאסימפומטי ללא עדות לאיסכמיה כושר בינוני
הלכתי רק 5 דקות עד 92% דופק .כשאני אני מגיע לבדיקה כלשהיא אני בלחץ והדופק שלי עולה בגלל זה הגעתי מהר מאד לדופק מטרה
שבוע הבא אני ניגש לצינטור ורטואלי מיוזמתי ועל חשבוני כדי להסיר חשש שמא אני סובל מהלב.
לדעתך לפי הנתונים שכתבתי מה הסיכויים שהבדיקה תצא תקינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו קטן
שי26/05/2014עד כמה אחוז חסימה נחשב לתקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן - תגובה
ד''ר טובי רסין12/06/2014אין דבר כזו חסימה או הצרות תקינה. בעקרון הצרות מלמדת על טרשת כלומר מחלה אבל הצרויות עד 50% לא מפריעות לזרימת הדם גם לא במאמץ ניכר ולכן מוגדרות לא משמעותיות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינטור וירטואלי - תגובה
ד''ר טובי רסין29/05/2014שי שלום רב
מהתיאור שאתה מתאר עולה כי הסבירות שלך למחלת לב כלילית פעילה הוא לא גבוה. ברפואה מודדים את הסיכון לאירוע לבבי לעשר שנים. על פי טבלאות מקובלות בהסתמך על התיאור שלך אתה בקבוצת סיכון נמוכה עם סיכון של אחוז ואפילו פחות לעשר שנים.
הכוונה במחלת לב פעילה הוא אירוע כלילי חד כלומר אירוע של אוטם או ''כמעט אוטם''.
בצנתור רגיל ובצנתור וירטואלי בודקים האם יש טרשת כלומר הצרויות בעורקים הכליליים. בצנתור רגיל פולשני הצרויות עד 50% מקוטר העורק מוגדרות שכלא משמעותיות. הצרויות עד 70אחוז מוגדרות כגבוליות הצרות קשות יותר מעל 70% מחייבות טיפול על ידי הרחבת העורק כלומר באלון או סליל תומך.
בצנתור וירטואלי מעצם טיבו הצרויות מוגדרות רק מעל 70%. במקרה שבו בצנתור וירטואלי יש חשד לנהצרויות כאלה מעל 70% הנבדק מופנה לצנתור רגיל פולשני.
צריך לזכור שקיומן של הצרויות גם כאלה מעל 70% שמוגדרות כמשמעותיות, כלומר גורמות להפרעה בזרימת הדם לא מחייב שהחולה יסבול מאירועים כלילים חדים ובמקרה שבו מדובר בעורקים לא גדולים (שאזור האספקה שלהם קטן יחסית כלומר מזינים חלק קטן משריר הלב) לעיתים ניתן להסתפק בטיפול שמרני.
מקווה שעניתי על שתי שאלותיך. בכל מקרה מאחל לך ''בשורות טובות בבדיקות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה !בורובסקי יוסף23/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה רבה ! - תגובה
ד''ר טובי רסין12/06/2014אין על מה.
בשמחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציון הגיל שלי בתוספת לשאלתיבורובסקי יוסף21/05/2014
אני בן 76
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציון הגיל שלי בתוספת לשאלתי - תגובה
ד''ר טובי רסין22/05/2014זה ממש לא משנה. הגיל הכרונולוגי לא קובע דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור בקרוטיס לעומת ניתוח בקרוטיסבורובסקי יוסף21/05/2014
לאחר שני אירועים מוחיים קלים בהם לקיתי ב-4 השנים האחרונות ולאחר בדיקת CT אנגיו המליץ הצוות הרפואי על צינתור בעורק השמאלי, שאלתי היא מהו בדיוק צינתור מסוג זה והאם אין סכנה לאירוע במהלך הצינתור ?
מצפה לתשובתכם בתודה
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור בקרוטיס לעומת ניתוח בקרוטיס - תגובה
ד''ר טובי רסין22/05/2014שלום רב
שאלות קשות אתה שואל. כל פעולה פולשנית כרוכה בסיכון ועל אחת כמה וכמה צנתור.
מטרת הצנתור לוודא שאכן קיימת הצרות קשה ומשמעותית המקפחת את זרימת הדם בעורק.הצנתור נעשה על ידי הכנסת קטטר (צנתר) עד לפתח העורק והזרקת חומר ניגוד תוך צילום העורק. הסיכון בצנתור אבחנתי היא נמוכה מאד וכמעט אפסית אך אינה אפסית. רוב הסיבוכים הם באזור הדיקור כלומר בפתח הכניסה בדרך כלל במפשעה או ביד.
אם מדובר בצנתור טיפולי כלומר אם יש כוונה לא רק לצלם את העורק אלא גם להרחיב את העורק על ידי באלון וסליל תומך הסיכון גבוהה משמעותי ויכול להגיע עד 2% עיקר הסכיון הוא לאירוע מוחי.
אם אכן יש הצרות משמעותית בעורק הטיפול חייב להיות פולשני כלומר ניתוח או צנתור טיפולי. ללא פעולה כזו הסיכון לאירוע מוחי גבוהה משמעותית. בעקרון ניתוח עדיף בתוצאות על צנתור טיפולי אלא אם כן יש מחלות רקע נוספות שמשנות את התמונה לטובת צנתור טיפולי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור בקרוטיס לעומת ניתוח בקרוטיס - תגובה
ד''ר טובי רסין22/05/2014שלום רב
שאלות קשות אתה שואל. כל פעולה פולשנית כרוכה בסיכון ועל אחת כמה וכמה צנתור.
מטרת הצנתור לוודא שאכן קיימת הצרות קשה ומשמעותית המקפחת את זרימת הדם בעורק.הצנתור נעשה על ידי הכנסת קטטר (צנתר) עד לפתח העורק והזרקת חומר ניגוד תוך צילום העורק. הסיכון בצנתור אבחנתי היא נמוכה מאד וכמעט אפסית אך אינה אפסית. רוב הסיבוכים הם באזור הדיקור כלומר בפתח הכניסה בדרך כלל במפשעה או ביד.
אם מדובר בצנתור טיפולי כלומר אם יש כוונה לא רק לצלם את העורק אלא גם להרחיב את העורק על ידי באלון וסליל תומך הסיכון גבוהה משמעותי ויכול להגיע עד 2% עיקר הסכיון הוא לאירוע מוחי.
אם אכן יש הצרות משמעותית בעורק הטיפול חייב להיות פולשני כלומר ניתוח או צנתור טיפולי. ללא פעולה כזו הסיכון לאירוע מוחי גבוהה משמעותית. בעקרון ניתוח עדיף בתוצאות על צנתור טיפולי אלא אם כן יש מחלות רקע נוספות שמשנות את התמונה לטובת צנתור טיפולי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לילדאמא לחוצה13/05/2014
שלום,הבן שלי בן שנתיים ושמונה חודשים ונמצא במעקב קרדיולוגי מיום היוולדו. בבדיקות שנעשו לפני מספר ימים להלן התוצאות:
אקו לב - גודל ותפקוד תקינים, זרימה תקינה במוצא חדר שמאלי, היצרות קלה במוצא חדר ימין עם מפל עד כ-30 מ"מכ, יש PDA רסטריקטיבי עם שנט משמאל לימין עם מפל עד 95 מ"מכ, זרימה תקינה באורטה בטנית.
א.ק.ג - קצב סינוס תקין ציר תקין כוחות תקינים PR ו QTc תקין 0.36
המליצו לנו לבצע צינתור לסגירת ה-PDA שיתבצע בהרדמה מלאה באמצעות החדרה של צינורית דרך המפשעה.
האם זה הכרחי בשלב זה לאור הממצאים שנבדקו? האם זה מסוכן?
תודה רבה
אמא לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור לילד - תגובה
ד''ר טובי רסין13/05/2014לאמא הלחוצה שלום רב
הניסיון שלי בקרדיולוגית ילדים לא מאפשר לי לתת לך תשובה לשאלה. ממליץ לך לקבל חוות דעת שנייה בכל מקרה על דיי מומחה לקרדיולוגית ילדים כמו ד''ר דיאמנט למשל עליו אני ממליץ.
לעניין סגירת PDA בעקרון, בלי להתייחס לילד האישי שלך מקובל לסגור אותם בכל גיל. הסגירה פשוטה וקלה אך כאמור בשל גילו של הילד נעשיית בהרדמה מלאה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפוזיה מיוקארדיאליתרוני04/05/2014
שלום,
לאבי, בן 90, בוצע לפני שבוע מיפוי לב בשיטת SPECT. המיפוי קודם בוצע לפני כחצי שנה שלאחריו בוצע צינתור טיפולי. הפרפוזיה המיוקרדיאלית במיפוי הנוכחי היא בלתי תקינה במידה קשה, כאשר במיפוי הקודם היתה בלתי תקינה במידה בינונית: אינפריור בזלי, אינפריור מיד, אינפריור אפיקלי - severe, אפקס - moderate to severe; במיפוי קודם היה באינפריור בזלי, אינפריור מיד - moderate, אינפריור אפיקלי, אפקס - moderate to severe. כמו כן, צלקת בגודל בינוני עם איסכמיה שארית קלה. בהשוואה למיפוי הקודם, הצלקת מעט יותר גדולה, והאיסכמיה השארית מעט יותר קטנה.
סימפטומטית, אבי זקוק למנוחה של מספר דקות לאחר כ-50 מ' הליכה עקב לחץ בחזה. התופעה התחילה מלפני כחודש.
מקריאה פופולרית לא הצלחתי להבין משמעות הפרפוזיה. מה הכוונה ל"לא תקינה" ואיך זה מסתדר עם הנתון בפענוח על האיסכמיה והצלקת. האם מדובר בנימים עורקיות קטנות שהן סתומות ולכן לא מגיע דם לריקמה (מדוע זה לא נקרא אם כן "איסכמיה")? או שהרקמה משום מה איננה סופגת את חומרי הדם כראוי? האם זה בגלל נוכחות של "צלקת" (כך ראיתי שכותבים)? ואם כן, אז איך זה שהצלקת לא מדווחת כ"גדולה", שכן הפרפוזיה מדווחת כלא תקינה כמעט בכל שריר הלב?
אודה להסברים והבהרות, וכן למשמעות החומרה של הנתונים הללו, ואם יש טעם כלשהוא בצינתור נוסף.
בברכה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפוזיה מיוקארדיאלית - תגובה
ד''ר טובי רסין07/05/2014לרוני שלום
מסרת המון פרטים טכניים אבל לא הבהרת איזה צנתור היה ראשון ואיזה שני. לשניהם קראת המיפוי הקודם. כמו כן לא ציינת את ממצאי הצנתור ולאיזה עורק בוצעה הרחבה.
בכל מקרה במיפוי בודקים פרפוזיה או בעברית זילוח. מזריקים איזוטופ רדיואקטיבי ו''נקלט'' ישירות על ישי שריר הלב. הקליטה היא בהתאם לזרימת הדם ולכן קליטת האיזוטופ משקפת פרפוזיה כלומר את זרימת הדם.
אזור שלא קולט את האיזוטפ נקרה ''פגם מילוי'' כי לאזור זה לא מגיע הדם עם האיזוטופ ולכן הוא לא נקלט.
פגם מילוי יכול להיות ''הפיך'' ואז משקף הפרעה בזרימת הדם לאזור בדרך כלל ברמת העורק כאשר ההפרעה נובעת מהצרות או חסימה בעורק אבל רקמת שריר הלב היא עדין חיונית (חיונית מהמילה חייה) אם תתחדש זרימת הדם בין היתר על ידי הרבחה עם באלון וסליל תומך פגם הצמילוי יעלם (לכן ההגדרה הפיך).
פגם מילוי יכול להיות קבוע ואז מלמד על צלקת. כלומר אוטם ישן שגרם למוות של תאי שריר הלב שכבר לא יחזרו לתפקד. ולכן גם קרוי קבוע כי גם אם נרחבי או נפתח את העורק רקמת שריר הלב באותו אזור מתה והוחלפה בצלקת.
בקשה עיין שני בממצאי המיפויים של אביך ותוכל לראות שבשניהם מצוינים אותם אזורים ( תחתון ואפיקלי). כך שאין הבדל גדו למאד בין המיפויים וככל הנראה מדובר בצלקת ישנה על רקע אוטם בעבר. תמיד בשולי צלקת יש אזור של איסכמיה.
אם אתה זקוק לתשובה יותר פרטנית וממוקדת אנא שלח תיאור של המיפוי הראשון. תיאור של הצנתור כולל איזה עורק הורחב (ציינת שבוצע צנתור טיפולי) ורק בסוף את ממצאי המיפוי האחרון.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת פרוט
רוני07/05/2014ד"ר רסין,
ראשית תודה רבה!
התשובה שלך די מליאה. אכן לא ציינתי אילו מהפגמים הינם הפיכים ואילו קבועים, אבל תשובתך המפורטת מאפשרת לי לקרוא ולהבין בעצמי (לפחות חלקית) את תוצאות המיפויים.
במידה ותרצה להתייחס שוב (אשמח מאוד), אוסיף כי במיפוי מספטמבר 2013 כל ארבעת פגמי המילוי היו הפיכים, כאשר שניים היו חמורים במידה בינונית (אינפריור בזלי ואינפריור מיד) ושניים בינונית-קשה (אינפריור אפיקלי ואפקס).
בצינתור מנובמבר 2013 פתחו היצרות של 95% בשתל ורידי (מניתוח מעקפים מלפני כעשרים וחמש שנה) לענף מרגינלי, וכן היצרות של 75% בעורק שמאלי ראשי (LM) אשר מספק דם לענף ביניים גדול (עליו אין מעקף). יש גם עורקים ומעקפים חסומים לגמרי, אני מניח שלא כאן המקום לפרוט כזה...
במיפוי מסוף אפריל 2014, שני פגמי מילוי הם קבועים (א. בזלי וא. אפיקלי) ושניים הפיכים חלקית (א. מיד ואפקס). שלושה בדרגת חומרה קשה, ואחד (אפקס) בדרגת חומרה בינונית-קשה.
לאור תשובתך הכללית (בעיקר ההסבר על פגם הפיך לעומת פגם קבוע) והספציפית, אני מבין כי עיקר פגמי המילוי במיפוי האחרון מאפריל השנה מצביעים למעשה על צלקת שהתרחבה. והאיסכמיה היא באזור סביב הצלקת. כמובן שנחזור לקרדיולוג/ים, אבל אם אני מבין נכון לא מדובר על תוצאות מיפוי שמחייבות צינתור כעת.
בתודה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת פרוט - תגובה
ד''ר טובי רסין08/05/2014הבנת נכון
הממצאים , אם נכונים מלמדים על צלקת ובניסות אלה אין מקום לצנתור.
לא פרטת את הדבר אבל אני מניח שבין שני המיפויים לא עברת אירוע של אוטם שריר הלב.
אם נכון האם באקו לב יש סמנים לפגיעה נוספת חדשה בתפקוד הלב. אם לא ממצאי המיפוי ( האחרון) ככל הנראה שגויים. ממליץ לבצע בדיקה אחרת כגון אקו דובוטמין וכו.בתיאום עם הקרדיולוג שלך
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוני09/05/2014ד״ר רסין תודה, מאוד עוזר. רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ומנוחהנעם04/05/2014
שלום
בן 40, מבצע פעילות גופנית של הליכה כ - 3 פעמים בשבוע למשך 50+ דקות. רציתי בבקשה לשאול מספר דברים.
1. האם פעילות אירובית ניתן/מומלץ לעשות על בסיס יומיומי או שיש צורך בימי מנוחה ? (בפעילות אנאירובית ידוע שמומלץ לא לבצע כל יום אלא לתת 48 שעות מנוחה)
השאלה היא הן מבחינת מנוחה למערכת השלד והשריר, והן מבחינת הלב.
2. לאחר הליכה של 50-60 דקות, האם יש צורך במנוחה להסדרת הדופק? תוך כמה זמן הדופק אמור לחזור לדופק מנוחה?
ממה שבדקתי לפעמים, גם בשעות שלאחר הפעילות עדיין הדופק אצלי גבוה (באזור ה 100).
3. לפני ולאחר פעילות אירובית יש צורך באכילה כמו לפני ואחרי פעילות אינאירובית או שזה לא משמעותי?
4. איזה שרירים מתחזקים (מעבר לרגליים והלב) בפעילות גופנית כמו הליכה למשל? והאם הליכה משפיעה גם על שרירי הבטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ומנוחה - תגובה
ד''ר טובי רסין04/05/20141. האם פעילות אירובית ניתן/מומלץ לעשות על בסיס יומיומי או שיש צורך בימי מנוחה ? (בפעילות אנאירובית ידוע שמומלץ לא לבצע כל יום אלא לתת 48 שעות מנוחה)
השאלה היא הן מבחינת מנוחה למערכת השלד והשריר, והן מבחינת הלב.
פעילות אירובית מומלץ לבצע כל יום ואין על כך מגבלות בוודאי פעילות כגון הליכה. הסיבולת נבנית הן מבחינת הלב והן מבחינת שרירי השלד.
2. לאחר הליכה של 50-60 דקות, האם יש צורך במנוחה להסדרת הדופק? תוך כמה זמן הדופק אמור לחזור לדופק מנוחה?
בוודאי שיש צורך במנוחה ולפני תחילת הפעילות יש לבצע חימום ומתיחות כדי להגן על שרירי השלד בעיקר. בסיום המאמץ יש לבצע הרפיה ומתיחות במשך כחמש דקות.
קצב הלב יורד די מהר ולאחר כחמש דקות הוא אמור לחזור לקצב לב כמו לפני תחילת הפעילות.
3. לפני ולאחר פעילות אירובית יש צורך באכילה כמו לפני ואחרי פעילות אינאירובית או שזה לא משמעותי?
לא משמעותי כמו בפעילות אנארובית. בעקרון אם הפעילות לא מאד אינטנסיבית לא מומלץ לאכול בשעתיים שלפני הפעילות.
4. איזה שרירים מתחזקים (מעבר לרגליים והלב) בפעילות גופנית כמו הליכה למשל? והאם הליכה משפיעה גם על שרירי הבטן?
משתפרת סיבולת לב ריאה וכל שרירי השלב בעיקר רגליים, גב וישבנים. יש שיפור גם במצב שרירי הבטן אך היא לא משמעותית כמו שרירי הגפיים התחתונות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור אבלציהלילי30/04/2014
שלום. אני בת 27 ועברתי צינטור דרך המפשעה מסוג אבלציה כבר מספר פעמים. בהליך האחרון נאמר לי שנעשה תפר פנימי בניגוד לפעמים קודמות. יום למחרת היה דימום מהמקום והרופא בביה"ח בו הייתי מאושפזת לחץ וחבש שנית. מאז עברו כחודשיים והגודש במפשעה נשאר. בבדיקת א.ס דופלר שעשיתי לפני כחודש אמרו שכנראה זו המאטומה, שאכן יש גודש בגודל של כמה מילימטרים והקרדיולוג שלי אמר שזה יחלוף ושלא צריך לעשות כלום כי אני צעירה יחסית. עבר חודש מה-א.ס וחודשיים מהצנתור וומעולם ההחלמה לא היתה ארוכה כל כך.אני די מודאגת. אני חווה התכווצויות באיזור מידי כמה ימים מיום הצנתור והגודש לא עובר. אפילו לא מצטמצם. האם יש משהו שאפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור אבלציה - תגובה
ד''ר טובי רסין01/05/2014התיאור של הצתסמינים והמסנים מהם את סובלת מוכרים בהיטב ולמזלנו לא שכיחים לאחר צנתור (בגישה מהמפשעה). לא ראיתי את ממצאי האולטרהסאונד אבל אני חושש שהתיאור של התסמינים לא מתאים להמטומה אלא לתופעה הקרויה פסאודואנוריזמה.
מדובר בממצא שיחסית קל לטיפול אבל חשוב לעשות קודם את האבחנה והלבדיל בינו לבין סתם המטומה ( סתם המטומה , כלומר שטף דם מקומי היה אמור להספג מזמן ולא היה אמור להשאר לאחר זמן כה ממושך)
כיצד ניתן להתקדם ולטפל הלאה.
א. פני לרופא מומחה לכלי דם וספרי לו את הסיפור. או בקשי הפניה לדופלר (לא סתם אולטרה סאונד אלא דופלר) עם ציון החשד לאבחנה של פסאודואנוריזמה.
ב. אם זה אכן הממצא חבישה מקומית או הזרקה של חומר לאזור שנעשיית על ידי רופא עם ניסיון יכולה לפתור את הסבעיה לתמיד.
מקווה שהבעיה תבוא על פתרונה בהקדם וסבלך יוקל.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תועלת פעילות גופניתיניב25/04/2014
שלום לרופא
בן 40 עם עודף משקל וכולסטרול מעט מעל הנורמה, לח"ד משתנה, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים גבוה.
לא מטופל בתרופות, ידוע לי עניין החשיבות בירידה במשקל (דבר לא קל) וכן לשמור על תזונה.
אך רציתי לשאול בעיקר על עניין הפעילות הגופנית ותועלתה.
עד כמה פעילות גופנית חשובה להורדת לחץ הדם בפרט? ובכלל לבריאות הלב וכלי הדם?
האם פעילות גופנית במסגרת ביתית של הליכה על הליכון יכולה לענות על הצרכים? (מכון כושר זה דבר שקשה לשמר, והליכה בחוץ קשה בגלל מזג אוויר)
באיזה תדירות רצוי לעשות את ההליכות על מנת לקבל את התועלת והורדת לחץ הדם ו/או בריאות הלב? מה המינימום הנדרש?
וכן לגבי אורך הזמן של הפעילות, מה נדרש בכל פעם?
ושאלה לסיום, האם במידה ויש לח"ד מעט גבוה יש הגבלה כלשהי על פעילות אירובית (הליכה/הליכה מהירה) יומיומית?
אודה אם הרופא יוכל לענות על כל השאלות הנ"ל בכדי שאוכל ליישם את ההמלצות.
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תועלת פעילות גופנית - תגובה
ד''ר טובי רסין29/04/2014יניב שלום
במחקרים שונים נמצא כי פעילות גופנית היא בעלת ההשפעה הטובה ביותר על מניעת ראשונית (חולה שאין לו מחלת לב ולא רוצה שתהיהי לו = מניעה ראשונית) ושניונית (אדם שידוע אצלו על מחלת לב אך רוצים למנוע אירועים נוספים) של מחלות לב.
הפעילות הנדרשת היא פעילות הכוללת פעילות אירובית זו מומלצת בהיקף של לפחות חצי שעה ביום לפחות 4-5 פעמים בשבוע ורצוי ל''שרוף'' יותר מאלפיים קלוריות בשבוע.
איזו פעילות ? הכוונה להליכה. שחייה , רכיבה על אופניים וכו. משחקי כדור אינם מומלצים שכן אלה כוללים מאמצים מתפרצים. ספינינג לחלוטי לא מומלץ מאותה סיבה. הרמה של משלות גם היא לא מומלצת.
לפעילות גופנית השפעה מטיבה על לחץ הדם. חולה עם לחץ דם מאוזן בהחלט כשיר לפעילות גופנית. חולה עם ערכים סיסטוליים מעל 180 או דיאסטוליים מעל 100 לא מומלץ שיעסוק בפעילות עד לאיזון לחץ הדם.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לצנתור טיפוליפנינה24/04/2014
שלום רב, מכיוון שעליי לעבור בפעם הראשונה בחיי צנתור טפולי בעוד 4 ימים, מטרידה אותי השאלה מתי אתחיל לקחת פלאביקס (קלופידקסל 75) ואם עליי להפסיק באותו זמן את האספירין קרטיה של הבוקר. מומלץ להפסיק כל התרופות מכל סוג שהוא באותו יום או לפני או בכלל ? התרופות שאני לוקחת בבוקר הן: JANUVIA 100, DYOVAN 80,
VITAMIN D3-טיפות,ּASPIRIN 100 CARTIA, VITA CAL ועוד מולטי ויטמין של אלטמן הנקרא מגה ויט לנשים וגברים מעל גיל 50 . מה עליי להפסיק וכמה זמן לפני הצנתור? הצנתור מתוכנן בשעות אחה"צ המאוחרות 18:00-19:00
תודה מראש לתשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לצנתור טיפולי - תגובה
ד''ר טובי רסין29/04/2014לפנינה שלום רב
לפני צנתור לב אין צורך ורצוי שלא להפסיק תרופות כגון אספירין או פלביקס
חובה להפסיק שבוע מראש תרופות כמו קומדין (לא נמצאת ברשימה שלך).
תרופה כמו גלוקומין (לטיפול בסוכרת ) אין לקחת ביום הצנתור בשל השפעה על הכליות.
את לא זקוקה להכנה נוספת אך יש לבדוק תפקודי כליה קודם לצנתור שוב בשל השפעה מסוכנת של חומר ניגוד על הכליות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות מיפוי לבkobi24/04/2014
יצא לי כבר לעבור מיפוי לב
השפעות מיפוי לב .כמו קרינה וכליות כמו שנכתב כאן בפורם.
והאם התופעות נעלמות לאחר מכן .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות מיפוי לב - תגובה
ד''ר טובי רסין29/04/2014מיפוי לב חסר כל השפעה על הכליות.
הקרינה אליה נחשפים מתפוגגת עם הזמן תוך מספר ימים. מאידך עדין יש אפקט מצטבר לאורך הזמן ולכן מומלץ להמנע ככל האפשר מחשיפה לקרינה מיותרת.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)