מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי לב ספקט תליום-מיביdani25/12/2015
שלום
בן 41, לא מעשן, כולסטרול גבולי מעט גבוה, עודף משקל, לא סוכרתי.
לח"ד אצל הרופא 125/85 (בבית בחלק מהמדידות גבוה יותר).
נשלחתי ע"י קרדיולוג למיפוי לב ספקט תליום.
שאלות לבדיקה:
RISK FACTORS SHORTNESS OF BREATH EKG QS IN ANTERIOR WALL RULE OUT CORONARY ARTERY DISEASE
1. ידוע לי על היפוך גלי T אצלי (לא משהו חדש), האם הכוונה לזה או שיש עוד ממצא?
2. מה ההבדל בין מיפוי לב לצנתור וירטואלי?
3. האם מיפוי לב כולל גם בדיקת מאמץ ((אק"ג במאמץ) כמו בדיקות המאמץ הרגילות?
4. מבחינת קרינה, מה יותר בעייתי? מיפוי או צנתור וירטואלי?
5. בבדיקת אקו אחרונה יש עיבוי מחיצה ודופן אחורית של חדר שמאל. האם יש לזה קשר או שזה עניין אחר?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב ספקט תליום-מיבי - תגובה
ד''ר טובי רסין31/12/2015דני שלום רב
מיפוי לב היא בדיקה לא פולשנית להערכת אספקת הדם לשריר הלב. הנבדק מבצע מאמץ על גבי הליכון או אופני כושר כאשר בסיום המאמץ מוזרק איזוטופ רדיואקטיבי הנקלט רק על ידי שריר לב חיוני (ויאבילי). מיד לאחר ההזרקה הנבדק נסרק על ידי מצלמת גאמא המודדת את הקרינה בשריר הלב וממפה אותו. חוזרים על הסקירה לאחר ארבע שעות ללא הזרקה של מנה נוספת של איזוטופ.
בדיקה תקינה מוגדרת כאשר כל שריר הלב קולט את האיזוטופ הן במאמץ והן במנוחה. הדבר מלמד עם העדר הצרויות משמעותיות המגבילות את זרימת הדם לשריר הלב במנוחה או מאמץ. במילים אחרות אין הצרות משמעותית בעורקים הכלילים. כמות הקרינה תלויה במינון האיזוטופ והיא תלויה במשקל הגוף.
צנתור וירטואלי היא בדיקת CT בה מוזרק חומר ניגוד רנטגני ונבדקים העורקים בלב. הבדיקה לא מראה את אספקת הדם לשריר הלב אלא רק את העורקים והאם מוצרים כאשר תתכן הצרות שאינה גורמת להגבלה באספקת הדם.
מיפוי לב היא בדיקת תפקודית המראה כיצד שריר הלב מקבל או לא מקבל דם ואילו צנתור וירטואלי מראה רק את העורקים אך לא מודד את יכולת אספקת הדם דרכם. סביר שאם יש הצרות מעל 70% בקוטר העורק אזי אספקת הדם דרכו אינה מספקת אך הדבר אינו מחויב המציאות.
חשיפה לקרינה בבדיקת צנתור וירטואלי היא כמו בכל בדיקת CT אחרת.
במילים אחרות בדיקת מיפוי יעילה יותר לשלול הצרויות משמעותיות בעורקים הכלילים . צנתור וירטואלי יעיל בעיקר לשלול מחלה משמעותית כאשר יש כאיבח זה או שינויי א.ק.ג. לא אופיניים או חד משמעיים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור וירטואליבני12/12/2015
אני חולה אסטמה קשה ולוקח קורדיזונים. אני צריך לעבור צנתור וירטואלי. יש לי רגישות ליוד. האם צנתור זה מחויב עם יוד או אפשרי עם חומר אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור וירטואלי - תגובה
ד''ר טובי רסין31/12/2015חולי אסטמה במיוחד אסטמה קשה רגישים גם לחומר ניגוד שמשמש בבדיקת צנתור וירטואלי או צנתור רגיל אבל גם לחומר המשמש בבדיקת מיפוי טליום עם דיפירידמול. למעשה דיפירידמול שהוא חלק מהמיפוי מסוכן יותר. בכל מקרה ניתן להכין את הנבדק לבדיקת הצנתור על ידי סטרואידים. אני מציע לכך לקבל החלטה לאחר ייעוץ עם הקרדיולוג המטפל.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבשי29/11/2015
שלום
בן 41
מצ"ב תוצאות בדיקת אקו לב (תמונה של התוצאות + ציטוט מהסיכום)
רציתי בבקשה הסבר על הממצאים ומשמעותם.
בטבלה המצורפת יש חריגה ב 2 פרמטרים
Septum thickness
Posterior Wall
האם יש משהו שדורש מעקב ו/או טיפול?
האם אי ספיקה מינימלית של המסתמים מצביע על בעיה או שזה ממצא מצוי אצל גבר בגילי?
מסתמים:
מסתם מיטרלי: אי ספיקה מינימלית
מסתם אאורטלי: תקין
מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית
מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית
סיכום:
NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
MILD LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY
HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד''ר טובי רסין31/12/2015שי שלום
עיבוי של המחיצה , עיבוי קל הוא ממצא חסר משמעות אם אינו מחמיר לאורך השנים. מעבר לכך כל שאר הפרמטרים תקינים.
קשה ולמעשה בלתי אפשרי לפענח בדיקה כמו אקו לב בלי לדעת מה היו תלונות הנבדק שהיו הבסיס לביצוע הבדיקה.
הבדיקה כמלול בגבולות הנורמה. בכל מקרה כדאי שתחזור עם ממצאיה לרופא המפנה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי צינתוראתי אבנון21/11/2015
שבת שלום ושלום רב
בני עבר צינתור אבחוני לפני כ-10 ימים.בשבוע האחרון הוא סובל מכאבים ברגל בו הכניסו לו את הצנטר.
אני חייבת לציין שהכאבים מופיעים בשעות הערב.
ואין דימום כלשהו באיזור.
מה עושים?
האם ניתן למרוח משחה כלשהי להקלת הכאבים?
האם זה יחלוף?
תודה רבה על המענה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי צינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין31/12/2015אתי שלום
מצטער על העיכוב בתשובה ואני מקווה שהבעיה כבר לא קיימת ואינה מטרידה יותר בכל מקרה כאבים ברגל שבה בוצע הצנתור יכולים להיות ממכלול סיבות רפואיות רובן זניחות אך חלקן עלולות להיות משמעותיות. אם הבעיה עדין קיימת אתם חייבים לפנות שנית למצנתר כדי שישלול סיבוכים או קשר אפשרי לצנתור.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים אחרי צינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין31/12/2015אתי שלום
מצטער על העיכוב בתשובה ואני מקווה שהבעיה כבר לא קיימת ואינה מטרידה יותר בכל מקרה כאבים ברגל שבה בוצע הצנתור יכולים להיות ממכלול סיבות רפואיות רובן זניחות אך חלקן עלולות להיות משמעותיות. אם הבעיה עדין קיימת אתם חייבים לפנות שנית למצנתר כדי שישלול סיבוכים או קשר אפשרי לצנתור.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות אפשרית ופעימות מוקדמותאריה18/11/2015
שלום ד'ר אני בן 57, יש לי MVP וסובל מפעימות מוקדמות מזה מספר שנים, לפני שנה עברתי רפרוף פרוזדורים, שאחריו קיבלתי טיפול בטומבקור 100 ליום,ו חצי מ1.25 קרדילוק ליום, כלומר6.2 יש לי היצרות 25% באחד הקרוטידים עד לאחרונה מאוד הקפדתי על תזונה כמעט ללא בשר ושומן לאחרונה התחלתי לאכול יותר בשר ופחות לשים לב לזה עם זאת אני מרגיש התגברות בפעימות המוקדמות ,שבאות בשרשרת וזה מפחיד אותי ,
אני מניח שישנה אולי היצרות בכליליים שאני לא מודע לה השאלה שלי היא,
האם, כשהיצרות באחד מכלי הדם של הלב, מיתקדמת, האם זה יכול ליצור הגברה בכמות הפעימות המוקדמות שקיימות? או שהיתקדמות בהיצרות עשויה לגרום הפרעת קצב כלשהיא? איך ניתן לדעת אם קיימת היתקדמות כזו? האם היתקדמות בהיצרות בעורקי הלב נותנת סימנים בשינויי קצב לב? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות אפשרית ופעימות מוקדמות - תגובה
ד''ר טובי רסין31/12/2015הצרות בעורקים הכלילים, היצרות משמעותית הגורמת להפרעות בזרימת הדם עלולה לגרום גם להפרעות קצב ולתחושת פלפיטציות (מודעות לקצב הלב) שהיא חלק מהתסמינים של הפרעות קצב. מה שמאפיין הפרעות קצב אלה היא הקשר שלהןן למאמץ. הפרעות קצב עקב הצרויות בעורקים הכלילים סביר להניח שלא יופיעו במנוחה ויחמירו במאמץ. בכל מקרה הבדיקה הפשוטה ביותר כדי לשלול אפשרות זו היא בדיקת מאמץ שהיא בדיקה בטוחה, פשוטה, זמינה וממש לא פולשנית.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות אפשרית ופעימות מוקדמות - תגובה
ד''ר טובי רסין31/12/2015הצרות בעורקים הכלילים, היצרות משמעותית הגורמת להפרעות בזרימת הדם עלולה לגרום גם להפרעות קצב ולתחושת פלפיטציות (מודעות לקצב הלב) שהיא חלק מהתסמינים של הפרעות קצב. מה שמאפיין הפרעות קצב אלה היא הקשר שלהןן למאמץ. הפרעות קצב עקב הצרויות בעורקים הכלילים סביר להניח שלא יופיעו במנוחה ויחמירו במאמץ. בכל מקרה הבדיקה הפשוטה ביותר כדי לשלול אפשרות זו היא בדיקת מאמץ שהיא בדיקה בטוחה, פשוטה, זמינה וממש לא פולשנית.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מינימלי 34 בהולטריוסף03/11/2015
לום ד'ר
בן 56
עברתי השבוע הולטר לב כמעקב ובמיוחד עקב תחושת דופק לא סדיר
מזה כמה שנים שאני מרגיש פעימות מוקדמות,וזה אובחן אצלי בלופ רקורדר, יש לי ברדיקרדיה טבעית ידועה כבר שנים,
בתחילת שנה היה לי רפרוף פרוזדורים, שנקבע שקרה עקב רמת אשלגן,3.2
מאז אני עם טומבקור 50* 2 ליום וקרדילוק חצי כדור מ1.25 מינוך כזה עקב ברדיקרדיה טבעית שיש לי
בהולטר הקודם הדופק המינימלי לפנות בוקר היה 39
ההולטר הקודם בוצע לפני שנה,
בהולטר הנוכחי, ב7 בבוקר נרשם דופק של מינימום 34, [ באותו זמן עדיין ישנתי]
המקסימלי היה 84 והממוצע 55 סינוס
שאלתי, האם דופק מינימלי 34, מגיע לגבול המסוכן? האם ערך כזה יכול להוביל לדום לב?
האם צריך להיתיחס לזה , או שזה עדיין תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מינימלי 34 בהולטר - תגובה
ד''ר טובי רסין04/11/2015יוסף שלום
קצב לב 34 בשינה כאשר מדובר בקצב מסוג סינוס ללא תופעות של ירידה בקצב הלב לערכים אלה בערנות חסר כל משמעות קלינית. קיימת תרומה מסוימת לטיפול בקרדילוק וטמבוקור. מציע שתתייעץ בכל מקרה עם הקרדיולוג שלך שרשם לך את שתי התרופות.
לא בהול אפילו לא דחוף
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה מלאהורד02/11/2015
היי...אני אשה בת 40 וסובלת לאחרונה מחולשה עייפות קוצר נשימה וכאבים בחזה...חוששת שיש לי בעיה אבל מטבעי אשה שפוחדת ממחטים ובדיקות ודם וכו...
במידה ויש צורך בצינטור...האם ניתן לבצע אותו בהרדמה מלאה ?
אלו בדיקות עליי לעשות לאור מצבי או האם עליי לפנות ישירות למיון בזמן קוצר נשימה או כאב בחזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה מלאה - תגובה
ד''ר טובי רסין04/11/2015ורד שלום
הסיכוי שתזדקקי לצנתור נמוך מאד. לא פרטת מעבר לציון המגדר והגיל האם יש לך גורמי סיכון נוספים. בכל מקרה הסיכוי שתזדקקי לצנתור נמוך ביותר ואפילו אפסי. מאידך את חייבת לעבור ברור נוסף קדים שהוא לא בהכרח פולשני כלומר ללא דקירות מחטים ומרעין בישין אחרים. למשל בדיקת מאמץ או אקו לב במאמץ. גם אם בדיקות אלה יהיו חיוביות עדין לא חייבת להגיע לצנתור.
ככל הנראה ניתן לבצע צנתור תחת הרדמה, אין צורך בהרדמה כללית אלא פשוט השרייה של שינה עמוקה. לדעתי העניין לא רלוונטי לגביך אך את חייבת להלשים את הברור הרפואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטורדנה13/10/2015
מצנטר הוכרח על ידי ראש המחלקה לצנטר על אף שקבע קודם לכן שהחולה בן 50 צריך ללכת הביתה.
בצינטור הבחינו בחסימה של 75% בעיקול והקולגה המנהל מחלקה, שליווה בצפייה את הצינטור כמקובל על גבי המסך, הפציר בו לשים סטנד - והמצנטר סירב.
מה ניתן לעשות? החולה השתחרר זה עתה מבית חולים. במכתב שחרור נכתב שהחולה ייעשה תחילה מיפוי- זו גם תשובת המצנטר להתרסה שלנו. סוג של תואנה.
אבקש תשובה לעניין ככל שניתן ,רק מהעובדות הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור - תגובה
ד''ר טובי רסין21/10/2015דליה שלום
קיים פער גדול בין הממצאים בצנתור כלומר אחוז החסימה כפי שנקבע בצנתור ומשמעותה ההמודינמית כלומר האם ההצרות גורמת לפגיעה באספקת הדם לשריר הלב.
מקובל כי הצרויות בשיעור 70% הן גבוליות.
בצנתור שהיא בדיקה הדמייתית במנוחה לא ניתן להעריך האם ההצרות גורמת להפרעה באספקת הדם. אחת הדרכים לברר האם הצרות היא משמעותית היא על ידי מיפוי . במיפוי להבדיל מצנתור מוזרק איזוטופ שנלט באופן סלקביבי על ידי שריר הלב. האיזוטופ מוזרק במאמץ או תחת גירוי פרמקולוגי כאשר לא ניתן לבמצע מאמץ ונבבדקת הקליטה שלו בלב. אם ההצרות בעורק משמעותית , כלומר גורמת לקיפוח בזרימת הדם הדבר יבוא לידי ביטוי במיפוי.
טיפול בהצרות שאינה מפריעה לאספקת הדם חושפת את החולה לסיכונים לא מוצדקים. זו להערכתי הסביה בעטיה המצנתר החליט על ביצוע המיפוי. אם במיפוי יוכח כי ההצרות משמעותית, כחלומר גורמת לקיפוח בזרימת הדם תהיה התוויה לצנתור טיפולי. צריך לזכור שלא כל הצרות , בכל עורק לבבי מסכנת את החולה וצריך לבדוק שאם ההצרות ממוקמת בעורק לא גדול ,אם החולה אינו תסמיני לא קיימת התויה לצנתור טיפולי. כלומר גם אם במיפוי יש הפרעה באספקת הדם במידה קלה והחולה לא סבל מכאבי חזה לא בהכרח קיימת התוויה לצנתור טיפולי.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיוןדנה13/10/2015
נסיון טכני. לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון - תגובה
ד''ר טובי רסין21/10/2015טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנתיים לאחר ארוע לבבי וצינתורטבי29/09/2015
אני מטופל תרופתית, מבצע מידי פעם אקו לב במאמץ ועוסק בקביעות בספורט.
אני מעוניין לדעת מצב העורקים הכליליים שלי למניעת ארוע חוזר.
האם פרוצדורה כגון צינתור וירטואלי מתאימה למי שעבר צינתור (+סטנטים)?
אם לא, אלו אפשרויות אחרות עומדות בפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנתיים לאחר ארוע לבבי וצינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין04/10/2015צנתור או צנתור וירטואלי הם אמצעי הדמייה המדגימים את חלל העורק אך אינם מעריכים את יכולת זרימת הדם דרכו. מקובל כי הצרויות עד 50% מקוטר העורק הן חסרות של משמעות ואין מטפלים בהן על ידי השתלת סליל תומך וכו. אקו לב במאמץ לעומת זאת היא בדקיה הבודקת את יכוללת זרימת הדם דרך העורקים. הצרות שגרומת לקיפוח בזרימת הדם תבוא לךידי ביטוי בירידה בתנועתיות אותה דופן באממץ. מסיבה זו אם בדיקות אקו לב במאמת תקינות אין צורך לבצע הדמייה כגון צנתור או צנתור וירטואלי שכן הן חסרות כל משמעות. נאמר שאם כן תעשה בדיקה כזו ויודגמה בה הצרויות של 50% לא תהיה לכך כל משמעות טיפולית. מאידך חשיפה לבדיקה מיותרת מסכנת אותך בשל חשיפה לקרינה וחומר ניגוד רנטגני.
תתרכז בטיפול בגורמי הסיכון כלומר הורדת רמת קולסטרול, איזון לחץ דם, אכילה נכונה ופעילות גופנית ארובית ובא לציון גואל
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה קשה ליודבת עובדיה28/09/2015
שלום.
אימי עברה צינתור בבי"ח הלל יפה ע"י פרופ׳ מייזל.
ידענו כי היא רגישה ליוד ולכן קיבלה הכנה של סטרואידים במשך שלושה ימים לפני הצינתור.
עם זאת, כמעט ואיבדנו אותה במהלך הצינתור בשל ירידה דרסטית של לחץ הדם, פרכוסים קשים וכאבים חזקים בכתפיים וביד שמאל.
פרופ׳ מייזל עשה עבודה נפלאה וממש הציל אותה.
נאמר לנו כי היא לא תוכל בעתיד לעשות צינתור בשל אלרגיה קשה ליוד.
מה עושים אם באמת נצטרך שוב ?
האם יתכן כי ההכנה לא היתה מספיק טובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה קשה ליוד - תגובה
ד''ר טובי רסין04/10/2015אם ההכנה בוצעה על פי התוכנית קרי 60 מ''ג פרדניזון שלושה ימים לפני הצנתור יחד עם תרופות נוגדות אלרגיה ערב ובוקר וביום שלפני הצנתור מתן סטרואידים בעירוי ועדין היתה תגובה אלרגית החלטה על הצנתור הבא חייבת להיות חד משמעית. כלומר רק במקרה ויש הוכחה ברורה וחד משמעית להפרעה באספקת הדם לשריר הלב. מעבר לכך שיש שיטות חדשות להמייה של העורקים הכליליים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוקלימור14/09/2015
דר שלום
לקחתי קרדילוק במשך 4 שנים 2.5 מג בהדרגתיות הורדתי לגמרי ולאחר שבוע של הפסקה חזרתי ל 1.25 וביומים האחרונים ל 2.5 .מכיון שזה מוריד יותר מידיי את הדופק ולא את לחץ הדם אני יכולה להוריד שוב ל 1.25 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
ד''ר טובי רסין24/09/2015ענת שלום רב
לא ברור לי למה את משנה את המינונים. אין לי שמץ של מושג לאיזו התוויה את מקבלת את התכשיר.
אני חושב שכדאי שתעשי זאת עם הרופא המטפל שלך.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור וירטואלידני08/09/2015
שלום,
יש לי הפניה ל Cardiac CTA
ברצוני לברר עד כמה חשובה הטכנולוגיה
256 פרוסות לעומת 64 פרוסות
הרי מדובר באינפורמציה תלת ממדית שמכילה מספר פיקסלים
גדול פי 64 בטכנולוגיה החדשה. בנוסף גם הזמן קצר יותר וגם הקרינה
קטנה יותר.
אז בהנתן כל שאר הדברים אותו דבר עד כמה מוסיפה הטכנולוגיה החדשה לפענוח?
בברכה, דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור וירטואלי - תגובה
ד''ר טובי רסין24/09/2015בדיקת CTA של הלב קרי צנתור וירטואלי שונה מבדיקת סורק ממחושב אחרת שכן הלב נמצא בתנועה. בנסיבות אלה למכשיר של 256 פרוסות יש מהירות רכישת תמונה גבוהה יותר והתמונה יוצאת מדויקת יותר. לעניין יש חשיבות מרובה בעיקר כאשר מטרת הבדיקה היא בדיקת הצרויות וטרשת בעורקים הכליליים
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו אוך חיי סטן בליבו של מצונתר?משה21/07/2015
שלום........אני בן 68 וחצי ,צונתרתי לפני חמש שנים,צינתור אבחנתי+טיפולי (הותקן סטן) אני מרגיש מצויין פעיל ספורטיבית כמו לפני הצינתור ויותר ,אבל מוטרד מאחר ואין לי מוסג מהי תוחלת החיים של הסטן המותקן בליבי.- למעט אספירין 75 מג שאני לוקח כל יום איני צורך שום תרופה.- כולסטרול 220 ~ בחלוקה של 2/3 ו 1/3 כמו תמיד מאז נעורי.
כמובן שרופא המשפחה לא מרוצה מכך.
תודה מראש.................משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו אוך חיי סטן בליבו של מצונתר? - תגובה
ד''ר טובי רסין29/07/2015למשה.
סליל תומך קרי סטנט הוא ללא ''אורך חיים'' מוגבל. אם חלפו מעל 6-9 חודשים מההשתלה והוא נשאר פתוח ''מתנהג'' כמו עורק רגיל. כל עוד יש טיפול וניטור של גורמי הסיכון הבסיסים הוא ישאר פתוח.
כל זה נכון למעט מקרים מאד חריגים שלא רלוונטים למקרה שלך לאור העבודה כי חלפו חמש שנים מאז ההשתלה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם צריך לעשות צינתור ופוחדיםעמי14/07/2015
כי חבר שלנו עשה ודיי נדפק לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לי תשובה בבקשה
עמי20/07/2015לחבר שלנו נדפק הלב בגלל צינתור ולכן חבר אחר חושש לעשות איך ניתן ךעזור לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עונים לי תשובה בבקשה - תגובה
ד''ר טובי רסין24/09/2015שאלה טובה.
אני מכיר כמה אנשים שהיו מעורבים בתאונות דרכים כנהגים. האם זה אומר שמפסיקים לנהוג.
חלק גדול מהחולים המופנים לצנתור סובלים מבעיה לבבית מסכנת חיים. צנתור הינה בהחלט פעולה טיפולית שעשויה להיות והיא בדרך כלל מצילת חיים. זה לא אומר שאין סיבוכים שלא ניתן למנוע או לחזות אותם.
הפתרון , אם יש התוויה חדה וברורה לצנתור היא להיוועץ במצנתר מנוסה ולבצע את הצנתור בבית חולים ציבורי. בבית חולים ציבורי הנראות גבוהה יותר והבקרה על איכות הטיפול גבוהה יותר
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)