מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 78 שנים- החלפת מסתם אורטאליא.10/06/2015
שלום ,
בן 78 שנים. מזה כשנתיים מאובחן עם היצרות של מסתם אוארטלי+ יתר לחץ דם גבוה, טופלתי באמלו. +אספירין קרטייה. ללא תסמינים גופניים כלשהן, ללא בצקות ברגליים, מתפקד ופעיל כרגיל.
לפני כשבועיים פרפור עליות. אושפזתי להשגחה בביה"ח. באקו-לב נמצא:
NORMAL LV FUNCTION עם ממצאים של LV HYPERTOPHY . . שטח מסתם 0.8 סמ"ר. MEAN GRADIENT 40 מ"מ כספית , קליצפיקציות על המסתם, שטח מסתם מיטראלי של 2.22 עם MILD MS וכן MILD-MODERATE MR.
תיפקודי ב. התריס+CRP תקינים.
טיפול בקרדילוק 5מ"ג, קלקסאן( רק בביה"ח) , קומדין 5מ"ג, וליפטור.
ההמלצות לאחר השחרור: טיפול בקרוב בהיפוך חשמלי + והמלצה להחלפת מסתם אאורטאלי בשיטת הצינתור.
א. מה דעתך על המימצאים - והאם יש קשר בין הפירפור להיצרות המסתם?
ב. מה הדחיפות בהחלפת המסתם ( שבועות? חודשים ספורים?)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 78 שנים- החלפת מסתם אורטאלי - תגובה
ד''ר טובי רסין23/06/2015א.כ.
מתנצל על האיחרו בתשובה שהייתי בחול כעשרה ימים.
הממצאים שאתה מתאר מלמדים על קשר מובהק בין הצרות המסתם האורטלי ממנה אתה סובל שיחד עם בעיית יתר לחץ הדם והעיבוי של חדר שמאל ( LVH ) גורמים לפרפור העליות. קיימת תרומה מסוימת גם של הצר4ות המסתם המיטרלי שהיא בדרגה קלה מאד ותרומתה בהתאם. סביר להניח כי לאחר החלפה של המסתם תהיה ירידה משמעותית בדירות אירועי הפרפור שלא בהבהכרח יחלפו לחלוטין בעיקר בשל השינויים שחלו במבנה הלב עקב המחלה הממושכת
אתה זקוק להחלפה של המסתם האורטלי. בגילך השיטה העדיפה היא גישה מילעורית כלומר בצנתור. הדחיפות הינה גבוהה אבל לא בהולה כלומר תוך כשלושה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ק.ג.יוסי01/06/2015
שלום
האם בדיקת הא.ק.ג.המצורפת תקינה? האם יש בתרשים משהו שיכול להסביר עייפות כללית וקוצר נשימה במאמץ?
חשוב לציין שיש לי שינויים קבועים באק.ג. - היפוך גלי T.
בעבר ביצאתי אקו ומבחן מאמץ ולא מצאו סיבה להיפוך.
בן 40 ולא מעשן.
אני מצרף א.ק.ג מהיום, וכן א.ק.ג מ 2012 לשם השוואה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אק.ג. מ 2012
יוסי01/06/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאק.ג. מ 2012 - תגובה
ד''ר טובי רסין02/06/2015הא.ק.ג. אינו תקין יש היפוך גלי T בחיבורים תחתונים. אין הבדל בין א.ק.ג. נוכחי חלזה משנת 2012. א.ק.ג. אינה בדיקה שמקובל לבצע לברור עיי]פות וחולשה אלא אם כן יש חשד להפרעות קצב או אירוע של אוטם בעבר. הממצאים אצלך שלילים לאוטם בעבר או הפרעת קצב.
אם בדיקת האקו לב שביצעת תקינה הסיבה לחולשה והעייפות אינה לבבית.
מפניתך אני מבין שאלה הן תלונותיך ואינך סובל מאירועים של כאבי חזה במאמץ
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.ק.ג.
יוסי02/06/2015שלום
תודה על התשובה
אכן אינני סובל מכאבים בחזה, לא במנוחה ולא במאמץ.
בלי קשר לעייפות וקוצר נשימה במאמצים. רציתי בבקשה לשאול על משמעו היפוך גלי T.
אני מבין שאין כל הבדל בין תרשים ה-א.ק.ג. מאתמול לזה שמ - 2012?
מלבד היפוך הגלים הא.ק.ג. תקין לגמרי?
על מה בדרך כלל מלמד היפוך גלי T אצל אדם רגיל?
והאם בירור של אקו רגיל ובדיקת ארגומטריה תקינים נותן תשובה מספקת לכך שאין משמעות אמיתית להיפוך גלי T?
(נ.ב. בדיקת האקו האחרונה שלי היא מלפני כשנתיים)
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאק.ג. מ 2012 - תגובה
ד''ר טובי רסין02/06/2015הא.ק.ג. אינו תקין יש היפוך גלי T בחיבורים תחתונים. אין הבדל בין א.ק.ג. נוכחי חלזה משנת 2012. א.ק.ג. אינה בדיקה שמקובל לבצע לברור עיי]פות וחולשה אלא אם כן יש חשד להפרעות קצב או אירוע של אוטם בעבר. הממצאים אצלך שלילים לאוטם בעבר או הפרעת קצב.
אם בדיקת האקו לב שביצעת תקינה הסיבה לחולשה והעייפות אינה לבבית.
מפניתך אני מבין שאלה הן תלונותיך ואינך סובל מאירועים של כאבי חזה במאמץ
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת הרופא כפולה
יוסי03/06/2015לאחר התגובה הראשונה הוספתי שאלה, אשמח למענה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת הרופא כפולה - תגובה
ד''ר טובי רסין04/06/2015נא חזור על שאלתך. לא ירדתי לסוף דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוסי04/06/2015שלום
אני מבין שאין כל הבדל בין תרשים ה-א.ק.ג. מאתמול לזה שמ - 2012?
מלבד היפוך גלי ה -T הא.ק.ג. תקין לגמרי? \
על מה בדרך כלל מלמד היפוך גלי T אצל אדם רגיל?
בזמנו עברתי בירור של אקו לב (רגיל) ובדיקת ארגומטריה בגלל הממצא של גלי T הפוכים, והיה תקין.
האם 2 הבדיקות הנ"ל מספיקות ושוללות בוודאות בעיה או שיכול להיות שיש משהו שמסתתר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר טובי רסין23/06/2015היפוך גלי T עשוי ללמד על מגוון בעיות לבביות ומטבוליות מאידך הוא יכול להיות תגובה קבועה לאירוע מהעבר שחסר כל משמעות רפואית. הברור שעברת שולל את רוב הגורמים המשמעותיים הפתולוגיים שעשויים לגרום לשינויים המעידים על מחלה פעילה. העובדה כי תרשימי א.ק.ג. עוקבים בהפרשי זמן ניכרים הם ללא שינוי מרמזת על כך שלא מדובר בבעיה פעילה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטורציה ודופקיוסי28/05/2015
שלום
בן 41, לא מעשן, ללא תרופות, ועם עודף משקל.
מהו דופק מנוחה? ועל מה הוא מלמד?
מודדים את הדופק מנוחה מיד ביקיצה ולפני שקמים מהמיטה?
הרי במשך היום בוודאי הדופק גבוה יותר גם לא בזמן מאמץ.
שמתי לב אצלי שביקיצה יש לי דופק שבין 65-70.
אבל במשך היום הוא גבוה יותר.
ובאופן כללי כשאני עומד על פי רוב זה בסביבות 100 (פלוס מינוס)
ומאמץ קל מעלה לי את הדופק עוד יותר.
האם הנתונים הנ"ל תקינים? האם זה נורמלי שבעמידה הדופק עולה?
אוסיף עוד נתון, רמות הסטורציה שלי בדרך כלל באזור 94 (פלוס מינוס), אבל בבוקר ביקיצה מדדתי כמה פעמים והיה באזור 90 (אני חש חוסר נוחות מסויימת)
האם זה בעייתי? זה קשור לעניין הדופק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטורציה ודופק - תגובה
ד''ר טובי רסין23/06/2015קצב לב תקין במנוחה הינו בטווח של 60-100. קצב הלב נמדד במנוחה ( לאחר ישיבה של מספר דקות שלא בזמן דחק נפשי) . רוית חמצן תקינה במנוחה הינה בטווח של 95-100 אחוז. הערכים שלך מעט למעשה גבוליים.
דופק מהיר ורמות רווית חמצן ירוודת עלולות לרמוז לקיומה של בעיה לבבית או ריאתית (דופק מהיר בלבד יכול לנבוע מסיות אחרות הורמונליות, מטבוליות כגון אנמייה, התייבשות ואפילו סתם חרדה ).
ממליץ שתפנה לרופא משפחה לבצוע ברור ראשוני שיכלול ספירומטריה ( בדיקת תפקודי ריאות פשוטה) ובדיקת מאמץ או אקו לב לפי שיקולי הרופא התיאור המפורט של התסמינים שלך וממציא הבדיקה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לביואב28/05/2015
שלום
בת 65 , לא מעשנת, בעלת עודף משקל, סובלת מלח"ד ומטופלת בתרופות, כמו כן רמות סוכר גבוהות ומטופלת בגלוקופז'.
מבצעת בדיקת עיניים שנתית בהתאם להוראת רופאת המשפחה.
נשלחתי לבצע בדיקת אקו (לא בגלל תלונה כלשהי) ע"י רופאת המשפחה בגלל יתר לח"ד.
מצ"ב התוצאות, רציתי לשאול האם התוצאות תקינות? יש משהו שדורש בירור נוסף או מעקב כלשהו?
(חלק מהמשבצות ריקות, זה אומר שחלק מהפרמטרים לא נבדקו?)
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד''ר טובי רסין23/06/2015ממצאי בדיקת האקו לב תקינים למעט הגדלה קלה מאד של עליה שמאלית ממצא שכיח בחולים עם יתר לחץ דם. הממצאים בבדיקות המסתמים הינם תקינים למרות שמצוין כי קיימת דליפה קלה. דליפות קלות הן שכיחות ולא מחיבות כל ברור.
מציע להתרכז בטיפול ביתר לחץ הדם , סוכרת וירידה במשקל. ירידה במשקל על ידי דיאטה בישלוב פעילות גופנית עשויות להביא לכך שהסוכרת ''תעלם'' או תשתפר במידה כזו שלא תחייב טיפול תרופתי.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת עורקים - למנוע מחלות לבשמואל א27/05/2015
האם ניתן למנוע מחלות לב וטרשת עורקים?
וזאת כמובן ע"י תזונה דלת שומן וכולסטרול,
פעילות גופנית וכו'...
שינוים בהרגלי החיים, לרבות ירידה במשקל,
העלאת רמת הפעילות הגופנית הספורטיבית,
תזונה מאוזנת והפסקת עישון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת עורקים - למנוע מחלות לב - תגובה
ד''ר טובי רסין27/05/2015להראל
התשובה לשאלתך חד משמעית חיובית.
תזנונה נכונה ומאוזנת ושמירה על אורח חיים בריא כולל פעילות גופנית קבועה בהחלט יכולה למנוע מחלת לב כלילית גם כאשר קיימים גורמי סיכון אחרים.
יש מחקרים רבים על יתרונות תזונה נכונה כלומר דלת או נטולת שומנים מהחי (צמחונות או טבעונות בהתאמה) גם אנשים שאוכלים מוצרי בשר יכולים עדין לשלוט על רמת הצריכה ולהקפיד על תזונה משלימה אופטימלית.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מבחן מאמץ לב-ריאה מורכבמור23/05/2015
זה אמנם לא בדיוק נושא הפורום אך אשמח לתשובתכם, קצת מדאיג.
אני בת 21 והבדיקה ניתנה ע''י רופא ריאות בשל קשיי נשימה והתקפים (יש אסתמה) שהפכו ממופיעים כמה פעמים בשבוע ליומיומיים וקשיים חדשים במאמץ ובתנועת כיפוף החל מאוגוסט של שנה שעברה, על אף ירידה (בלתי רצונית, בבירור המטולוג ומתוכנן ניתוח ביופסיה בקרוב מאוד) של 16 קילו במשקל, וכאשר במשקל המלא לא הייתה בעיה בכלל.
מבחינה נשימתית אין כל בעיה, אבל מבחינה המודינמית נכתב בטופס כך:
"כושר גופני שמור ירוד, ספירומטריה תקינה. רזרבה לבבית נוצלה.
ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II.
יישום הממצאים-כושר ירוד ומגבלה לבבית, עליה מתונה בDEADSPACE, ממליץ לבצע אקו לב להערכת לחץ דם ריאתי ותפקוד לבבי כללי".
המשונה כאן הוא שעשיתי אקו באוקטובר שנה שעברה כשאז כבר היו קשיי הנשימה המדוברים בשל אוושה סיסטולית 1 מ 6 ששמעו במיון אליו הגעתי בשל התקף שלא הגיב למשאף, והוא פוענח כתקין לגמרי (השורה היחידה שלא מפורשת כתקינה לחלוטין-"מסתם ועורק ריאתי-אי ספיקה טריוויאלית, המפל התחילת דיאסטולי 12 ממ''כ").
אם כן איך ישנה מגבלה לבבית ונוצלה רזרבה לבבית? האם כדאי לפנות לקרדיולוג ולחזור בכל זאת על הבדיקה (במיוחד כי אני אמורה לעבור ניתוח ביופסיה בקרוב וכדאי להבין מה קורה כאן לפני הרדמה)? ומה פירוש השורה באק''ג-ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותוספת פרטים מטופס הבדיקה - תגובה
ד''ר טובי רסין27/05/2015אני מבין ממך שאת סובלת ממחלת ריאות כלומר אסטמה. הממצאים שהיו לך בא.ק.ג. חסרי כל חשיבות ולכשעצמם לא מלמדים על בעיה רפואית לא גל R בחיבורי 1V ולא גל P. מאידך אני בהחלט חושב שיש מקום להשלים את הברור על ידי בדיקת אקו לב מכוונת כדי לשלול יתר לחץ דם ריאתי.
לפני שקובעים שכושר גופני הוא ההסבר היחיד לתלונות ולמצב שלך חובה להשלים ברור על ידי אקו לב.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קטן
מור28/05/2015כלומר יכול להיות שהייתה בעיה כבר בזמן האקו הראשון אך התפספסה אבחנה בגלל שהבדיקה לא הייתה מכוונת ספציפית להערכת יל''ד ריאתי? נשמע לא סביר כי בטופס האקו מאז נכתב שמטרת הבדיקה-הערכת תפקוד חדר שמאל ותפקוד מסתמים, אך נבדק גם חדר ימין ומסתם ריאתי ונכתב עליו-תקין.
האם תמליץ על בדיקת אקו מאמץ במקום רגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקפיץ
מור29/05/2015.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה?
מור27/05/2015התוצאות האלה מדאיגות אותי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה? - תגובה
ד''ר טובי רסין28/05/2015אני לא חושב שיש סיבה לדאגה. עד עכשיו כל הברור היה תקין.
מספיקה בדיקת אקו לב רגילה במנוחה כדגי להעריך לחץ דם ריאתי. לא תמיד הדבר אפשרי טכנית לכן צריך מכון טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על המכון בבלינסון?
מור01/06/2015נתנו לי אקו מאמץ שם וגם תור לקרדיולוג שבתחילה היה בספטמבר, אך לאחר ששלחתי להם את תוצאות המבחן שכתבתי לך קודם הם הקדימו לי אותו ליום רביעי השבוע. כנראה התוצאות הבהילו אותם...
איך בלינסון לעומת שיבא בקרדיולוגיה, ומה דעתך על ד''ר מורנינקס מבלינסון (אליו קבעו לי השבוע)?
אשמח להכוונתך למרות שני יודעת שאסור לכם ממש להמליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על המכון בבלינסון? - תגובה
ד''ר טובי רסין03/06/2015הבדיקות במרכז הרפואי רבין ממש טובות ומדויקות. לא מכיר רופא בשם הזה לדעתי את קצת משבשת אותו.יש ד''ר מנקס שהוא קרדיולוג מצוין.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וצינטור וירטואלימיכאל אליסון13/05/2015
שלום רב
אני בן 44 ויש לי כבר בת נשואה והיא בהריון בחודשים ראשונים וגרה איתי בבית
שבוע הבא אני עובר צינטור וירוטואלי האם יש בעיה עם זה לחזור הביתה שהבת בהריון גרה בגלל ההזרקה והקרינה של המכשיר
בברכה
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וצינטור וירטואלי - תגובה
ד''ר טובי רסין14/05/2015ממש לא. כלומר אין בעיה.
הקרינה הינה במהלך בדיקת הסיטי ואתה לא ממשיך להקרין לאחר מכן.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לטוס בארץ לאחר צינתורגלי02/05/2015
עברתי צינתור לפני שבוע האם בעוד חודש מותר לי לטוס בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לטוס בארץ לאחר צינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין05/05/2015גלי שלום רב
בעקרון התשובה חיובית. מותר לך לטוס בארץ ולכל מקום בעולם. אבל זה רק בעקרון.
לא פירטת את ממצאי הצנתור ולכן קשה לי לענות לך באופן פרטני.
אם הצנתור היה אבחנתי ולא היו ממצאים משמעותיים בוודאי שאת יכולה לטוס לאן שרק בא לך.
אם הצנתור היה טיפולי והטיפול הושלם שוב את ייכולה לטוס לאן שרק בא לך.
מאידך אם הצנתור היה אבחנתי ונדרש טיפול נוסף או אם הצנתור היה טיפולי אך לא הושלם ונותרו הצרויות משמעותיות או בעיות מסתמיות משמעותיות יכולת לטוס תלויה במצבך הרפואי ללא קשר לצנתור.
הערה לגבי טיסות לחו''ל. חולים שעברו צנתור מקבלים בדרך כלל סרוב לביטוח נסיעות (בריאות) לחצי שנה עד שנה לאחר הניתוח מרוב חברות הביטוח. אל תצאו לחו''ל ללא ביטוח תקף עם דיווח מלא לסוכן ולחברה שכן אשפוז קצר של שלושה ארבעה ימים עלול להעלות הון ולא יהיה מכוסה על ידי חברת הביטוח
נסיעה טובה
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת AMPLAZER ' WATCHMANחגי24/04/2015
שלום רב.
אבי בן 92 סובל מאי ספיקת לב אי ספיקת כליות((קריאטנין +2) ופירפור פרוזדורים .יש לו קוצב לב ועבר ניתוח מעקפים .
לקיחת מדללי דם פוגעת בתיפקוד כליות כידוע .מצד שני הפסקת הקומדין - מגבירה את החשש מקרישי דם "שיזרקו למוח ."
הפתרון שהציעו לי בבית החולים - השתלת "מטריה" (AMPLAZER 'WATCHMAN ׂשתחסום זריקת קרשים למח ותאפשר הפסקת לקיחת מדללי דם .
אודה לחוות דעתכם המקיפה לגבי תועלות מול סיכונים בהשתלה מעין זו
בהנחה שהמצב הקיים של לקיחת קומדין הוא בעייתי - לא מיטיב את מצב הכליות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת AMPLAZER ' WATCHMAN - תגובה
ד''ר טובי רסין28/04/2015לחגי
לקיחת מדללי דם כגון קומדין אינה מחמירה את הפגיעה הכליתית. מדללי הדם החדשים כגון קסרלטו הם בהתווית נגד בחולים עם אי ספיקת כליות מתקדמת אך לא מדובר בהחמרה בתפקוד כליתי.
מאידך חולים כמו אביך נמצאים בסיכון גבוהה לאירוע דמם בין היתר בשל גילו. בסיטואציה כזו יש התוויה להשתלה של ''מכשיר'' למניעת אירועי תסחיפים. מתברר כי רוב התסחיפים בחולי פרפור נוצרים ב''אוזניה'' של העליה השמאלית . על ידי חסימת מוצא העליה ניתן להקטין למינומום סיכון זה. הפרוצדורה היא פרוצדורה פולשנית עם שימוש בחומר ניגוד רנטגני (בכמות לא רבה) שהוא בהחלט עלול להחמיר תפקוד כליתי. הסיכונים הינם הן בשל פגיעה בכלי הדם דרכם נעשה הצנתור והן בשל 'נזק'' שעלול להגרם ללב בעת הפרוצדורה כגון התנקבות של העליה. בכל מקרה מהתיאור שאתה מעלה עולה רושם כי התועלת שבפעולה עולה לאין ערוך על הסיכונים ובלבד שהדבר נעשה במרכז רפואי גדול עם ניסיון רב בתחום.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת AMPLAZER
חגי28/04/2015דוקטור טובי תודה.
האם השתלה בבית חולים "פוריה " ליד טבריה - בפיקוח של רופאי"שער צדק " -לאור הניסיון שנצבר שם בשנה האחרונה-
מתאימה?
בברכה
חגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת AMPLAZER - תגובה
ד''ר טובי רסין28/04/2015לא ידוע לי מהו ניסיונם בתחום לחיוב או לשלילה. פשוט אין לי נותנים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלומר את כל האמת
רונן28/04/2015במחקר השוואתי לא נמצא יתרון לאמפלצר על טיפול בקומדין. לכן האמפלצר שמור לאותם אנשים עם דימומים חוזרים תחת טיפול נוגד קרישה. לכן ומכיוון שאין בעיה בטיפול בקומדין עם אי ספיקת הכליות, הסיכון בהשתלת אמלצר גובר על הרווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלומר את כל האמת - תגובה
ד''ר טובי רסין29/04/2015רק שאתה שוכח מהעבודה שגבר בן 90 נמצא בסיכון גבוהה לאירועי דמם ולו רק בגלל גילו. במצב כזה הסיכון מהקומדין עולה לאין ערוךעךל הסיכון מהפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שוכח
רונן29/04/2015מה שכתבת עכשיו אינו הנחיה רפואית. אתה מניח ונראה לך הגיוני אבל הנחייה להפסקת קומדין מעל גיל.... אינה קיימת.
וגם השתלת אמפלצר בגיל הנ״ל (כפי שכתבת...אצל מנוסים וכו וכו) לא בידיוק הליכה בפארק.
המלצתי, כל מקרה לגופו, ומבלי להכיר את המטופל אתה צריך להיות מאוד זהיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שוכח - תגובה
ד''ר טובי רסין30/04/2015אתה טועה ומטעה
קיימת שיטת בדיוק ככמו שיטת CHADS2 שמשמשת להערכת הסכיון לאירוע טרומבואמבולי כך קיימת שיטה להערכת הסיכון לדמם. גיל הוא מרכיב חשוב בה. אין התוויה מוחלטת לאי מתן קומדין בגיל מסוים אבל יש לשקול את הסיכון בטיפול בקומדין ( הסיכון לדמם) מול הסיכון לאירוע טרומבואמבולי. בעבר לא היתה שיטת למנוע באופן מכני אירועים טטרומואמבוליים מהעליה השמאלית כעת קיימת והיא בהחלטת בהתוויהכאשר קיים מרכיב של סיכון מוגבר לדמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטה
רונן30/04/2015נכון ואתה מתכוון ל HASBLED
בסה״כ היה ״דו-קרב״ תורם לפורום. מענין אם חגי קרא והשכיל במשהו. ואולי הקוראים האחרים כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול כתופעת לוואיניקי11/04/2015
שלום,
אחרי התקף לב, צינתור והכנסת סטנט המפריש תרופה. בין התרופות שנרשמו לי קרדילוק 2.50 מ"ג. התרופה גורמת לי לשיעול עם ליחה בלתי פוסק. מנסיון העבר תרופות ממשפחת חוסמי בתא גורמות לי לשיעול. האם ישנן תרופות חליפיות או שעלי להמשיך בתרופה זו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול כתופעת לוואי - תגובה
ד''ר טובי רסין12/04/2015יש תרופות חליפיות. מאידך יש תרופות אחרות ששכיחות יותר כגורמות לשיעול.
א. התרופות החליפיות המקובלות לחוסמי בטה הן מקבוצת חוסמי סידן כגון קרדיזם.
ב. אנא רשום את רשימת כל התרופות שאתה מקבל שכן חוסמי אנזים מהפך כגון טריטייס , אנלדקס, ואסקס וכו סביר יותר שהן אלה הגורמות לשיעול.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כתופעת לוואי
ניקי12/04/2015התרופות שאני מקבלת:
אספירין 100 מ"ג, ברילינטה 90 מ"ג פעמיים ביום, קרדילוק 2.50 מ"ג, טריטייס 1.25 מ"ג,
סטטור 40 מ"ג, ואלדוספירון 25 מ"ג בגלל גידול זעיר שפיר על האדרנל.
איזה כדור יכול להחליף את טריטייס שגם גורם לשיעול וגם מעלה את רמת האשלגן?
תודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כתופעת לוואי - תגובה
ד''ר טובי רסין14/04/2015בעקרון טריטייס שייך לקבוצת תרופות הקרויה חוסמי אנזים מהפך. תופעת לואי יחסית שכיחה שלהן כוללת שיעול. תרופות מקבוצה של חוסמי קולטנים לאנגיוטנסין כגון דיוואן, לוטן, אטקנד וכו יכולים להחליף את הטריטייס להסבירות להופעת תופעת לוואי של שיעול בהן נמוכה מאד. המינון שיחליף טריטייס 1.25 הוא למשל לוטן 12.5. ההחלפה לא אמורה לפתור בעיה של עליה ברמת אשלגן.
במקרה שלך אתה קמבל שתי תרופות שהן בעלות השפעה על רמת אשלגן כאשר אלדוספירון סביר יותר להניח שעושה זאת.
משילוב התרופות אני מבין שעברת אוטם שריר הלב ואולי אפילו אוטם משמעותי. אני מציע לך לא לנסות לפתור בעיות אלה לבד אלא להיוועץ בקרדילוג המטפל. תרופות כמו טריטייס או לוטן חיוניות במניעת התפתחות נזק נוסף לשריר הלב בשנה שנתיים הראונות שלאחר האוטם.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור לב וירטואליגיורא25/03/2015
1. לפני כשנה עברתי ניתוח להוצאת ציסטה גדולה מחוברת לפריקרד.
2. במהלך השנה טופתי בכולהיצין ובסטארוידים להוצאת נוזלים שחזרו ונעלמו.
3. לאחר הפסקת הסטרוידים הרגשתי קשיים בהליכה מהירה ( נשימה )
4. בדיקות הולטר, אקו לב, CRP היו תקינות.
5. בהמלצת מומחה הופניתי לבדיקת CTA, שהתוצאות היו כ- 50% הסתיידות ב-3 עורקים, ועד 50% ב-6 עורקים.ההמלצה הייתה לבצע דחוף את בדיקה.
6. קופ"ח חולים כללית דחחתה את הבקשה לטופס17, האם הייתי אמור לקבל אישור על סמך המתואר מעלה?
תודה גיורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור לב וירטואלי - תגובה
ד''ר טובי רסין31/03/2015גיורא שלום
קשה לי לענות על השאלה שכן לא ניתן לקבוע התוויה לבדיקה בדיעבד. בדיקת CTA כלילי (צנתור וירטואלי) נכללת בסל הבריאות בהתוויה מנומקת של קרדילוג. במקרה שלך היה חשד לבעיה לבבית אפשרית אך היה צורך להשלים את הברור על ידי בדיקות לא פולשניות לפני ביצוע בדיקת ה- CTA . לא ציינת בפנייתך אם אכן ביצעת בדיקות כאלה ומה היו התוצאותיהן לפיכך איני יכול לקבוע האם הבדיקה (צנתור וירטואלי) היתה מוצדקת.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CTA טופס 17
גיורא01/04/2015הבדיקות שעשיתי לפני ה-CTA היו: CRP דם, אקו לב, הולטר לב.
חג שמח גיורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CTA טופס 17 - תגובה
ד''ר טובי רסין02/04/2015אף אחת מהבדיקות שביצעת לא מלמדת על איסכמיה או חשד למחלת לב כלילית. כולן מתייחסות לגורמי הסכיון או לתחומים אחרים אקו לב- לתפקוד חללי הלב והמסתמים. לא מערכיה את זרימת הדם הכלילית. בהולטר ההערכה היא של הפרעות קצב. CRP היא בדיקת דם למדדי דלקת. ערכים גבוהים שלה כאשר מבוצעת בשיטה מיוחדת בשילוב ערכי קולסטרול יכולה ללמד על סיכון גבוה לאירוע לבבי.
בנסיבות אלה אין הצדקה לביצוע CTA.
אם היית מצע בדיקו תכגון בדיקת מאמץ. אקו לב במאמץ, מיפוי לב (אחת מהן. לא כולן בהכרח) והתוצאה היתה חיובית היתה סיבה לשקול ביצוע CTA.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדם מעל הנורמה וגם סובל מחלבון בשתןד''ר טובי רסין18/03/2015
שלום רב.
אני בן 50, שמן, עם שומנים בדם מעל הנורמה וגם סובל מחלבון בשתן.
מטופל בכדורים, דיאוון ליפטור ונורמיטן.
אני פוחד !
אני מעוניין לעשות צינתור וירטואלי.
מי מפנה ? כמה עולה והאם מגיע לי בחינם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור וירטואלי - תגובה
ד''ר טובי רסין19/03/2015אין שום היגיון בביצוע צנתור וירטואלי אם אין תסמינים נלווים. צנתור וירטואלי מראה את העורקים הכלילים ואת ההצרויות בהןץ יתכנו הצרויות עד 50 ואפילו עד 70 אחוז שהן להן כל משמעות ואין צורך לטפל בהן באופן מכני על ידי הרבחה או סטנט.
אם אתה סובל מכאבי חזה במאמץ או קוצר נשימה במאמץ שקודם לכן ביצעת ללא תסמינים מומלץ לבצע דקיות אחרות כמו מיפוי לב או אקו לב במאמץ. בבדיקות אלה לא ''רואים '' את העורק אך ניתן ללמוד אם העורק מזרים דם בכמות מספקת כלומר אם יש בו הצרויות שעלולות לסכן את הבריאות או לגרום לתעוקה.
בעקרון בדיקת CTA לבבי כך נקראת הבדיקה עולה כאלפיים שקל באופן פרטי. היא נכללת בסל הבריאות אם יש לך המלצה מנומקת של קרדיולוג.
כאמור להערכתי עדיפה בדיקה כגון אקו לב במאמץ ואם אתה לא סוגל למאמץ בדיקה כגון מיפוי לב ורק אםפ יש חשד משמעותי לבעיה לבבית. גורמי סיכון לכשעצמם כמו עודף שומנים בדם וכו לא מצדיקים ביצוע הבדיקה.
חלבון בשתן מלמד כי יש לך ברקע בעיה כליתית צריך לזכור שצנתור וירטואלי מחייב הזרקה של חומר ניגוד רנטגני שעלול להחמיר פגיעה כליתית. בבדיקות שציינתי כגון אקו לב או מיפוי לא מזורק חומר כזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה.
יעקב20/03/2015ככל הנראה אבקש להיפגש עם קרדיולוג לבדיקות מקיפות.
חייב לטפל בעצמי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך לעבור צינתור ימנידוד14/03/2015
האם הפעולה מסוכנת ? האם ביא יכולה להביא סיבוך בריאות .
האם זה יכול להביא לירידת היכולת שלי לתפקד משרדית בעבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריך לעבור צינתור ימני - תגובה
ד''ר טובי רסין15/03/2015דרגה הסיכון בצנתור ימני אינה גבוהה יותר מזו של צנתור שמאלי ואפילו נמוכה יותר מזו של צנתור טיפולי (צנתור טיפולי הוא צנתור בו נעשייתה הרבחה של עורק מוצר). מטרת צנתור ימני הינה הערכת תפקוד המסתמים. הערכת אפשרות של קיום דלף בין שני צידי הלב או אבחנה של גורמים ליתר לחץ דם ריאתי. ההבדל הינו שצנתור ימני בנוסף לדקירה של עורק נעשית דקירה גם של וריד במפשעה ברוב המקרים. מערכת הורידים היא מערכת בלחצים נמוכים ולכן סיבוכים וסקולריים הנובעים מפגיעה בכלי דם ושטפי דם הרבה יותר נדירים בניקור של וריד בהשוואה של ניקור עורק. אין הדבר משמעותי בין צנתור רגיל אבחנתי לצנתור ימני היות וגם בצנתור ימני נעדה ניקור של עורק.
הסיכון לפגיעה ריאתית בצנתור ימני מאד אבל מאד נמוכים. בכל ה''קרירה '' כמצנתר זכור לי מקרה אחד בלבד שבו נגרמה פגיעה ריאתית בצנתור ימני.
סביר מאד להניח כי תוכל לחזור לעבודה משרדית ימים ספורים לאחר צנתור ימני.
הכי חשוב מאחל לך בשורות טובות מבחינת הממצאים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המעמיקה והמרגיעה מאו
דוד16/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לב מה המשמעותלימור10/03/2015
בת 40 לחץ דם גבוה נוטלת קרדילוק 2.5 ולוסרדקס 50 מג
מהירות מינימלית: 64
מהירות מקסימאילית: 110
מהירות ממוצעת: 75
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 95 VPC'S במשך הבדיקה.ממוקד אחד.חלקם INTERPOLATED.( עמ' 7 ,6 ) בלטו בשעות העירנות.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 5 APC'S במשך הבדיקה, כולל זוג APC'S .( עמ' 8 --6 ) נצפה BLOCKED P בודד עם מרווח R-R עד 1.46 שניות, עמ' 6 .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא נצפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לב מה המשמעות - תגובה
ד''ר טובי רסין12/03/2015לימור שלום
ממצאי הבדיקה תקינים למדי. יש פעימות מוקדמות מקור על חדרי וחדרי לא רבות בערך 4 לשעה שזה סביר ושכיח. לא ברור לי על מה את מתלוננת ובכל מקרה זה לא הפורום לטיפול .
את כמובן צריכה לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה אבל בכל מקרה אין ממצאים מדאיגים או כאלה המחייבים ברור דחוף או ברור בכלל בהסתייגות שאני לא יודע על מה את מתלוננת.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםדפנה03/03/2015
דר שלום רב ותודה מראש, שאלה בבקשה, עשיתי ב-24.2.15 בדיקת דם ושנכנסתי לחדר היה בחור ממש צעיר בתחילה נרתעתי ואמר לי כי שנה הוא מוציא דם. הוא הוציא לי דם עם פלסטיק דם ולמחרת ראיתי שיש לי קצת שטף דם ביד עד היום, אבל ,עדיין כואב לי מאד המקום. הפחד שלי שחלילה לא עשה לי קריש דם טרומבוזה מבדיקת הדם. האם דבר כזה יכול לקרות מבדיקת דם? אני נכנסתי לחרדה מזה. תודה רבה על תשובתך, דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד''ר טובי רסין05/03/2015דפנה שלום רב
ברוב המקרים המוחלט במהלך דגימת דם מוריד פריפרי בזרוע וכו הנזק העיקרי הוא דקירה של הוריד ושטף דם מקומי תת עורי. הסיכון לנזק כתוצאה מכך לטווח ארוך הוא אפסי. זה כואב ואפילו עלולה היות דלקת מקומית שיש לטפל בה על ידי קומפרסים. אם יש חום מקומי ורגישות מתמשכת יש לפנות לרופא המשפחה.
הסיכון של טרומבוזיס נמוך ביותר והסיכון לאירוע של תסחיף לא קיים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)