פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע לא עונים דוקא לשאלה שלי ?
    ריקי
    17/10/2013

בס"ד
    שלום רב.
    לכבוד ד"ר טובי רסין,
    מדוע דוקא לשאלות שלי מהתשיעי לתשיעי , בדף זה של הפורום לא עניתם.
    כתוב שם: "כמה שאלות לגבי צנתורים"- ריקי.
    אולי לא שמתם לב.
    בתודה מראש, ובכבוד רב
    ריקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למה ומדוע

רונן
    18/10/2013

בס״ד לא ענה לך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri
    עדי
    03/10/2013

היי שמי עדי אני בת 32 לפני כשנה חוויתי איזשהו התקף קוצר נשימה ודופק מהער הגעתי למיון לאחר בדיקות מסוימות וצינתור שהיה תקין הוחלט באקו שאני סובלת מאי ספיקת לב ברמה של 30% יש לציין שכל הבדיקות האחרות כמו למשל מבחן מאמץ והולטר נמצא תקין גם אין איזשהו רקע לבבי במשפחה לאחר מכן עשיתי mri תפקודי לב שהחליט שאין סימן לקרדיומופטיה אך לאחר יומיים עברתי שוב אקו שמראה שאין שינוי מהקודמים אני כבר בבעיה לפי מה הולכים לפי mri או אקו לב הקרדיולוג שלי טוען שמכיוון שהצד השמאלי שלי שטוח זה יראה כל הזמן בעיה באקו רק שאין תשובה ברורה ואני עדיין אם כדורים אשמח אם תוכל לייעץ תודה

לקביעת תור
    סגירה
    mri

הוספת תגובה

• mri - תגובה

ד''ר טובי רסין
    16/10/2013

עדי שלום

את סובלת ממה שקררוי קרדיומיופתיה.כלומר מחלה ראשונית של שריר הלב. התוצאה היא ''אי ספיקת לב קלינית'' כלומר סיבולת ירודה במאמץ עם תסמינים של קוצר נשימה וכו במאמץ. בנוסף לכך קיימת גם נטייה להפרעות קצב.

הטיפול נחלק לשני כיוונים.
    א. טיפול כמו בכל חולה עם אי ספיקת לב קלינית. כלומר טיפול שמטרתו יעול עבודת הלב ואיזון הפרעות הקצב למניעתן תוך שיפור המצב התפקודי. טיפול זה ניתן לכל החולים עם אי ספיקת לב ללא קשר אם הסיבה היא קרדיומיופתיה או כל מחלה אחרת.

ב. טיפול בגורמים לקרדיומיופתיה. במקרה שלך נעשה ברור לגלות מה גרם לירידה בתפקוד הלב. כפי שציינת בצנתור נשללה מחלת כלי דם ( שהיא הסיבה השכיחה ביותר במבוגרים ונדירה מאד בנשים צעירות). בבדיקת תהודה מגנטית לא נמצאו סמני דלקת ונשללה למעשה מיוקרדיטיס ( דלקת ראשונית של שריר הלב שגרומת להרס תאי הלב והפגיעה בתפקודו). באנמנזה נשלל רקע משפחתי וכו.

לא ציינת איפה את מגוררת ( איזה אזור בארץ) בעקרון במרכז הרפואי שיבא קיימת מרפאה גדולה לברור וטיפול באי ספיקת לב גם באנשים צעירים. אני מאיכילוב ובלב שלם יכול להמשליץ לך על המרכז הרפואי שיבא למרות שהוא כביכול מוסד מתחרה לאיכילוב. מציע שתנסי להגיע לד''ר פרייפלד מנהל המכון.

אם יש שאלות נוספות אנא העלי אותן בפורום אני אהיה זמין ביום א' הקרוב ומיום א' ברציפות.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טובי

עדי
    17/10/2013

ד"ר טובי
    תודה על התשובה אבל השאלה שלי היא אם עשיתי mri שזאת הבדיקה בעיניי הכי פולשנית בגוף שמראה שאין סימן כלשהו לקרדיומופטיה ועדיין אקו לב יוצא לא תקין לפי מה מסתכלים?
    ואיזה סיבה יכולה להיות שזה מראה תשובות כל כך שונות אחת מהשנייה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Tako Tsubo

רונן
    18/10/2013

כנראה שזה מה שהיה לך תקראי על התסמונת באינטרנט
    ה MRI אמין מאוד לגבי תפקוד הלב. מציע שתחזרי על האקו במקום אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טובי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    20/10/2013

צר לי שלא שמת לב להתייחסות שלי לענייןה- MRI. בדיקה זו מגלה דלקת בשריר הלב. כאשר יש פגיעה בלב ללא סמני דלקת או שהדלקת כבר חלפה בדיקת ה- MRI לא תראה זאת ולמרות זאת האקו לב ימשיך להראות שהלב לא מתפקד יעיל. מה שקובע במקרה כזה היא בדיקת האקו שממשיכה להראות תפקוד לבבי ירוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי צנתורים
    ריקי
    09/09/2013

לכבוד ד"ר טובי רסין,
    שלום רב.
    רציתי בבקשה לשאול,קרוב משפחתי עבר נתוח מעקפים בלב לפני כ-9 שנים. (בגיל 44 ) מאז ב"ה פחות או יותר הוא בסדר. הוא לוקח תרופות ושינה קצת את אורח החיים וכו'.
    אבל פשוט רציתי לשאול כמה שאלות:
    1) אם בן אדם שעבר מעקפים צריך יום אחד צנתור, אז האם
    הרופאים חייבים להכנס עם הצנתר גם למעקפים, או שהם יכולים לצנתר
    עורקים אחרים במידת הצורך, מבלי לגעת במעקפים. אני מדברת על צנתור אבחנתי.
    2)שמענו שהעורק שנלקח מהרגל הוא פחות טוב, אז בוא נגיד שהוא נסתם, האם אפשר לחיות עם זה, או חייבים לפתוח אותו בבוא היום, איך זה הולך?
    3)האם קוצר נשימה מעיד על בעית לב. (קרוב משפחתי ,תמיד היו לו פוליפים באף)
    4)האם יכול להיות שבן אדם בעזרת ה', לא יצטרך צנתורים הרבה שנים, למרות שכבר עברו כמעט 10 שנים מהנתוח מעקפים?
    סליחה על ריבוי השאלות!
    תודה רבה
    ריקי

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות לגבי צנתורים

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי צנתורים - תגובה

ד''ר טובי רסין
    20/10/2013

א. אדם שעבר ניתוח מעקפים ולאחר פרק זמן מסוים ( לא משנה כמה שנים אחרי הניתוח ) שקוק לצנתור אז חייבים לחפש גם את המעקפים ולהדגים את כולם. לא משנה מאיפה נלקחו המעקפים מהרגליים או מבית החזה.
    ב. מהר4גלים לא לוקחים עורק אלא וריד והוא באמת ''פחות טוב'' שכן הורידים נוטים להסתם יחסית מוקדם. להבדיל ממצב שבו לוקחים עורק לצורך מעקף. מתברר כי גם אם המעקפים שנלקחו מהרגליים נסתמים החולים סובלים את זה יחסית טוב.כמובן שאם אפשר לפתוח אותם שוב בצנתור חוזר זה עדיף אבל לא תמיד אפשרי וכאמור החולים יחסית סובלים זאת טוב שכן משתמשים במעקפים מהרגליים כדי לעשות מעקפים לעורקים ה''פחות'' חשובים בלבד. לעורקים החשובים בלב תמיד עושים מעקפים מעורקים אחרים כי אלה מחזיקים יותר זמן מעמד.
    ג. קוצר נשימה לא בהכרח מלמד על בעיה בלב אלא יכול להיות גם בגלל בעיה בריאות, דרכי נשימה וכו ולפעמים סתם כושר גופני ירוד. כדי לדעת אם הסיבה לבבית, ריאתית או אחרת צריך לעבור בדיקות מסוימות.
    ד. בעקרון ניתוח מעקפים נותן ''שקט'' מצנתורים לתקופה של כעשר שנים ולפעמים יותר כך שאם אדם עבר ניתוח מעקפים בהחלט יתכן שהרבה שנים אחר כך ירגיש טוב ולא יצטרך צנתור . מאידך יש חולים שכבר אחרי שנה מהניתוח לא מרגישים טוב וצריכים שוב צנתור. אבל הרוב מרגישים טוב הרבה שנים.

ושוב סליחה על האיחור במתן התשובה.

טובי רסין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה בוריד העוקף של ניתוח מעקפים

יודעת
    11/11/2013

בניתוח מעקפים לפני שנתיים בוצעה עקיפה עם עורק ועקיפה עם וריד.
    הוריד נסתם והעורק בסדר.הלב לא עבר שום ארוע .הוא בסדר.
    האם יש אפשרות לניתוח מעקפים נוסף שיעקוף את הוריד?
    האם באמת אפשר לחיות עם הוריד סתום ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה בוריד העוקף של ניתוח מעקפים - תגובה

ד''ר טובי רסין
    12/11/2013

כפי שתארת קיימים שני סוגי מעקפים. עורקיים וורידיים. העורקים נשארים פתוחים לאורך שנים רבות הורידיים נסתמים -20% בשנה ראשונה ולאחר מכן 5% לשנה. מסיבה זו כאשר עושים מעקפים משתמשים במעקים העורקיים לעורקי הלב החשובים. לאלה הפחות חשובים משתמשים בורידים.
    לכן:
    א. אפשר לחיוב טוב עם מעקף ורידי חסום.
    ב. לא מקובל לעשות ניתוח חוזר בגלל מעקף ורידי חשום. הסיכון בניתוח חוזר גבוהה יותר מהסיכון של וריד חסום.

ניתן לעיתים לפתור את הבעיה על ידי פתיחה עם באלון וסליל תומך של העורק שהוריד אליו נחסם. עושים זאת רק אם החולה סובל מהגבלה תפקודית. בכל שאר המקרים לא מטפלים אלא על ידי תרופות

אין כמו פעילות גופנית והמנעות מעישון וכו יחד עם אכילה נכונה כדי לשמור על המעקפים פתוחים לשנים רבות.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור ורגישות ליוד
    אלי
    05/09/2013

שלום רב
    אני בן 61 וסובל מאוד מפעימות מוקדמות כל יום כל היום עם כאבים בחזה בגב בכתפים בצואר ובלסת.כמו כו אני סובל מפרפור פרוזדורים בליווי כל הכאבים שציינתי.

האם אני יכול לעבור צינטור אם אני רגיש

תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    צינטור ורגישות ליוד

הוספת תגובה

• צינטור ורגישות ליוד - תגובה

ד''ר טובי רסין
    20/10/2013

אלי שלום

פרפור עליות כרוני או פעימצות מוקדמות לא מפריחעות לביצוע הצנתור אלא אם כן אתה מקבל טיפול קבוע תרופתי, דרך הפה לדילול הדם ואז חייבים להפסיק את הטיפול שבוע לפני הצנתור ( לא כולל אספירין או פלביקס אותם לא צריך להפסיק).

ללא כל קשר לתרופות הלוו אם יש לך רגישות ליוד אתה יכול לעבור צנתור רק לאחר הכנה מתאימה על ידי תרופות שימנעו את הרגישות. לשם כך אתה חייב לעדכן את הרופא המצנר לגבי הרגישות ליוד ולקבל ממנו הוראות מדוקיות כיצד להתכונן לצנתור. את התרופות למניעת תגובה אלרגית ליוד צריך לקבל יום לפני הצנתור ובבקור הצנתור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    ליאור
    24/07/2013

שלום.
    עברתי לאחרונה אוטם קל שכנראה לא נגרם כתוצאה מרמה גבוהה של שומנים בדם כי רמת השומנים אצלי נמוכה והייתה נמוכה לפי כל הבדיקות , עברתי צינטור ולא נמצאו חסימות .
    בית החולים שחרר אותי עם כמות תרופות גדולה שכוללת כדורים ממשפחת הססטינים ואני עובר בדיקות נוספות .
    שאלתי : מדוע נתנו לי תרופות ממשפחה זו כאשר רמות השומנים אצלי בדם נמוכות ולא מסכנות אותי .
    תודה
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד''ר טובי רסין
    24/07/2013

רמת הקולסטרול הרע התקינה הינה עד 130 מ''ג אחוז. רמת גבוהה גבולית מוגדרת בטווח של 130-160 מ''ג אחוז. מקובל לתת טיפול תרופתי בכל חולה עם ערכים מעל 160 ואם יש ערכי ביניים 130-160 רק אם יד עוש שני גורמי סיכון למחלת לב כלילית. מגדר זכרי הוא גורם סיכון.

עד כאן כאשר מדברים על אנשים עם הפרעה בשומני הדם ללא מחלת לב כלילית ידועה ו או סוכרת.

בחולים סוכרת רמת הקולסטרול הרע המומלצת היא מתחת 100 מ''ג אחוז ויש להוריד אותה לערך זה על ידי תרופות אם היא גבוהה יותר.

בחולים לאחר אירוע כלילי חד. כמוך הרמת המומלצת על פי משרד הבריאות היא מתחת 100 ועל פי ההמלצות של איגודי הקרדיולגויה השונים מתחת 70 מ''ג אחוז.

במילים אחרות בשל האירוע הלבבי שעברת גם אם יש לך קולסטרול רע של 99 שעל פי כל אמות מקובלות הוא תקין ( תקין באנשים ללא מחלה כלילית) יש להורידו מתחת ל-70 מ''ג אחוז.

אגב יש קרדיולוגים בגורסים כי יש להוריד את רמת הקולסטרול הרע מתחת 50 כדי למנוע מחלת לב כלילית או החמרה שלה אבל לא זו הגישה המקובלת הגישה המקובלת היא כאמור מתחת 70.

בהצלחה.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר טובי רסין

ליאור
    26/07/2013

ד"ר.
    ראשית תודה לתשובה המפורטת , תודה.
    אודה לך ואני מצטער שאני מטריד באם תוכל להפנות אותי היכן אוכל למצוא את ההמלצות של משרד הבריאות לגבי קלוסטרול מתחת 100 ושל איגודי הקרדיולגויה שהיא מתחת 70 מ''ג .שמפורסמת בכתב .
    תודה
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון צינתור נוסף?
    דלית
    13/07/2013

צוות רפואי החליט, אחרי שערך בדיקת צינתור,שאזור מסויים בלב ,סתום באופן שמסוכן לחדור אליו עם בלון. המליץ על ניתוח מעקפים. אני לוקחת את סרט הצינתור, לצנתר אחר לשאול דעתו ,ותמהני האם צנתר זה,בהנחה שכן היה רוצה להסתכן (כשהוא סבור שזה עדיין לא כ"כ מסוכן מהרגיל), כבר כבול להחלטת הצוות הקודם ,מבחינת משפטית. כלומר אם חלילה יקרה משהו , האם גם ינפנפו מולו בהחלטה קודמת להגברת רשלנותו.
    איך מעודדים צנטרים אחרים בפרקטיקה?
    ידוע שהחלטות בצינתור הן לעיתים קרובות די סובייקטיביות של צנתרים אך האם זה חורץ גורלות...?

לקביעת תור
    סגירה
    ניסיון צינתור נוסף?

הוספת תגובה

• ניסיון צינתור נוסף? - תגובה

ד''ר טובי רסין
    14/07/2013

דלית שלום
    את שואלת שאלה נהדרת. החלטות המתקבלות בצנתור אינן ''תורה מסיני'' ומבוססות על שלושה גורמים עיקריים.
    א. הניסיון של הרופא המצנתר ( מצנתר- זה הרופא . צנתר זה הקטטר שמחדירים לגוף)
    ב. הממצאים בצנתור האבחנתי.
    ג. הרקע הרפואי של החולה. כלומר בעיות רפואיות נלוות מהן סובל. למשל מקובל כי חולי סוכרת ''יהנו '' יותר מניתוח מעקפים בהשוואה לחולים ללא סוכרת עם אותם ממצאים בצנתור.

גורם נוסף חשוב שלא ציינתי הוא ''הרצון של החולה''. לחולה יש זכות ובעלות על גופו בוהחלט יתכן כי הרופא המליץ על ניתוח היות והתוצאות לטווח אורך טובות יותר מ''באלון'' אך החולה מחליט כי הוא מעדיף באלון וסיבותיו עימו. חשוב שהרופא המצנתר יסביר לחולה את כל המשמעויות של החלטתו. כלומר חובה של הרופא למסור למטופל את כל המידע והיסוכנים הכרוכים בכל אחת מהאופציות הטיפוליות. כאשר החולה שוכב כבר על מיטת הצנתורים לאחר שלב הצנתור האבחנתי לא תמיד יש לו את היכולת לקבל את ההחלטה הנכונה ובמקרה כזה , לפעמים מוצדק להפסיק את הצנתור ולתת לו זמן לקבלת החלטה ולהתייעץ עם גורמים נוספים.

מטבע הדברים את מבינה שבשל ''ריבוי הגורמים'' התורמים להחלטה יכולות להצתקבל החלטות שונות באותו חולה. אין כאן נכון או לא נכון אלא מה שמתאים למטופל במסגרת האפשרי.

לעניין הרשלנות הרפואית כל עוד הרופא הסביר לחולה את כל האופציות והסיכונים וכל עוד הרופא נהג בצנתור כרופא סביר והיה צמוד להחלטה של המטופל לא ניתן לבוא אליו בטענות. כמובן שהכל שפיט ונתון להחלטת בית המשפט.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

דלית
    14/07/2013

האם אתה מכיר אנשים שהתעקשו על צינתור ,למרות המלצה כללית על ניתוח בייפאס? כמה % מהם התחרטו על התעקשותם, וכמה לא התחרטו ,בלי תפוס במילה.

במקרב זה הסכנה היא לשוק בצינתור, סתום רק בוריד השמאלי (ימיני נקי) בן 64, טרום סכרת, בריא בדרך כלל. צינתור ראשון בחייו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך - תגובה

ד''ר טובי רסין
    17/07/2013

רפואה אינה מדע מדויק. במחקרים שונים נמצא כי חולים עם סוכרת חיים יותר עם פחות סיבוכים לאחר ניתוח. בוודאי יש לא מעט חולי סוכרת שסרבו לניתוח ועברו צנתור טיפולי בהצלחה.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון צינתור נוסף? - תגובה

ד''ר טובי רסין
    16/10/2013

שאלה טובה שאלת. ואין לי תשובה חד משמעית.

לפני כן תיקון קטן. צנתר הוא הצינור שמחדירים בצנתור לצורך ביצוע הצנתור. מצנתר הוא הרופא שמבצע את הצנתור.

בעקרון למצנרים שונים ניסיון שונה. בעקרון אם מצנתר השיב פניך ריקם כאשר ביקשת לעבור צנתור טיפולי ומצנתר אחר כן הסכים לבצע והסתבך בנזק בהחלט יתכן כי הדבר יעמוד לרעתו אם יתבע על כך בבית הדין.

קיימות הנחיות כתובות guidelines מתי ובאילו נסיבות יש לטפל על ידי צנתור טיפולי ב-באלון וסליל תומך ומתי להפנות את החולה לניתוח מעקפים. כמובן ההנחיות הן בגדר המלצה ותלויות ברצון המטופל שיכול להחילט כי הוא מסרב לניתוח מסיבותיו הוא ומעדיף צנתור טיפולי על הסיכון הכרוך בכך.

ההסתייגות היחידה היא מה שנקרא הסכמה מדעת. הרופא המצנתור שמחליט כן לבצע צנתור טיפולי במקום שמצנתר אחר סירב והפנה לניתוח חייב ( בהדגשה רבה) לודא שהחולה הבין מה הסיכונים ומה ההמצלות המקובלות ורק לאחר ששוחח עימו והלקוח הבין הוא יכול לקחת אותו לצנתור טיפולי. סור שההסבר ינתן ביום הצנתור או בחדר הצנתור לפני הצנתור אלא מראש.

נכון שההחלטות הן בעקרון סוביקטיבית למטפל אבל עדיין חייבת להיות אחידות בקבלת ההחלטות ועבודה לפי קווים מנחים עם יכולת לחרוג מהן באופן מנומק ובהתאם לנסיבות ורצון החולה הוא בהחלט סיבה לחרוג מהן וובלבד שכאמור לכולם ברור מה התוצאות הצפויות.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוך של חסימת כלי דם מהדבק בצינטור
    הילה
    11/07/2013

שלום, כחודש לאחר צינתור בו נכנסו מהעורק הפמורלי , החלו כאבים חזקים מאוד בכף רגלי השמאלית. תשובת הביופסיה היתה חיובית לקולגן . הסברה היא שהיתה דליפה של אנגיוסיל הדבק של הצינטור שחסם כלי דם קטנים בכף הרגל. האם תופעה זו מוכרת ומה הפתרון הטוב ביותר? האם טיפול באילומדין יכול לעזור בבעייה זו? הכאבים הם בלתי נסבלים ולא ניתן לדרוך כלל על הרגל.

הוספת תגובה

• סיבוך של חסימת כלי דם מהדבק בצינטור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    11/07/2013

הילה שלום. זהו בהחלט סיבוך נדיר, ונראה לי שאת חייבת לפנות לטיפולו של רופא כלי דם ולא של קרדיולוג במקרה הזה. ההבנה והנסיון שלנו בסיבוכים מסוג זה קטנים בהרבה מזה שיש לרופאי כלי דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ועורק אקטטי
    הישאם
    09/07/2013

שלום לכם,
    פניתי אליכם לפני כמה חודשים וזו הייתה שאלתי:

"שלום לכם ויישר כוחכם,

בן 38, בריא בד"כ, עברתי צנתור בשל כאבים בצד שמאל והתברר אח"כ שיש לי אקטזיה בשורש העצב בין החוליות סי-6 וסי-7, ונאמר לי שזה אולי מה שמקרין את הכאב.

בצנתור נאמר לי שיש לי עורק אקטטי. שאלתי את הרופא ואמר לי שזו התרחבות בעורק עצמו, אבל לאחר שקיבלתי את תוצאת הבדיקה היה כתוב כדלקמן:
    "לא הודגמו הצרויות משמעותיות, אך כן יש אנוריזמה קטנה בענף מרגינלי בבדיקת IVUS."
    כשקראתי על האנוריזמה זה הבהיל אותי מאוד ונראה לי שאין עד היום תשובות חותכות לגבי העניין בכל המאמרים שקראתי, כמעט ואין מחקרים בשפה העברית והערבית.
    השאלה שלי, לאחר שתראו את התמונות כמובן, האם מומלץ ליטול אספירין במצבי זה?
    מה עם הפעילות הספורטיבית המומלצת ומהו המקסימום? מה עם מאמץ פיזי?

ד"ר רסין הסביר אודות עורק אקטטי ונתן המלצות, אבל כיום אני עושה הליכות של 6-8 ק"מ כל יום, באופן קבוע, שאני עובר אותם בשעה ורבע, חלק מהמסלול הוא עלייה באורך של כ-1 ק"מ, ואני מרגיש טוב מאוד עם זה, כשאני הולך אני לא מרגיש דופק מהיר או נשימה מהירה. אם צריך לשמור על גורמי סיכון זאת הדרך הטובה ביותר לשמור עליהם, ההליכות מורידות רמת כולסטרול, משקל ולחץ דם, ומרחיבה את העורקים בכל הגוף, רופא אחד(לא קרדיולוג) אמר לי שלא צריך להתאמץ יותר מדי, אבל רק ככה שומרים על גורמי סיכון, והוא אמר גם שאסור לעשות תרגילים סימטריים כמו הרמת משקולות בשתי ידיים או שכיבות סמיכה כי אז הדם נלחץ באזור החזה וזה ירחיב את העורק יותר. את האמת הוא בלבל אותי. האם עליי במצב כזה להקשיב לגוף שלי או שצריך להתמתן, יש לי חשק לרוץ ואני יכול, אבל אני לא מעיז, יש לי גוף שרירי מאוד ובנוי טוב, ורוצה ללכת לחדר כושר, האם נכון מה שנאמר לי לגבי התרגילים?
    ואם אני המטופל שלך, לאיזו בדיקה היית שולח אותי כל שנה או שנתיים? בדיקת מאמץ, אקו לב' CT וירטואלי, MRI? סליחה שאני נראה לך קצת מבוהל, אבל היות ואתה עוסק בספורט ובקרדיולוגיה אז אתה יכול להמליץ לי. ועוד שאלה שאולי תיראה לך טיפשית,
    מניסיונך, מה שכיחות הטיפול בענפים מרג'ינליים, כמה חולים בשנה נשלחים לטיפולים אחרי מקרה של ענף מרג'ינלי מורחב?

תודה רבה לכם ויישר כוחכם.

הערה: בתמונות הפורום מופיעות התמונות של העורק, אם תרצה להסתכל.

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט ועורק אקטטי

הוספת תגובה

• ספורט ועורק אקטטי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    09/07/2013

בהמשך לתשובתי הקודמת.

בעקרון ספורט הוא פעילות טובה ויעיליה מאד למניעת גורמי סיכון. ספורט הכולל מאמץ איזומטרי כמו זה הנדרש להרמת משאות כבדים אינו בריא לא ללב ולא לשלד. מקובל להשלים פעילות אירובית על ידי פעילות הכוללת הרמת משאות קטנים בתדירות גבוהה. כלומר משקלות של עד 10 ק''ג בפעולות חוזורת ונשנות במהירות כדי לחזק את השריר.

לגבי הממצא שיש לך בעורק המרגינלי. הרחבה אקטטית או אנוריזמטית היא הרחבה הנובעת מטרשת ולכן הצורך בניטור גורמי הסיכון מאידך עדין פעילות איזומטרית כמו זו הדרושה ךלהרמת משאות כבדים אינה טובה כי היא מעלה לחץ דם וכאמור עלולה להחמיר את האנוריזמיה.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה:

הישאם
    09/07/2013

שלום דוקטור,

לא ענית לי על החלק שמעניין אותי מאוד לדעת לגביו,
    מעניין אותי ההליכות יותר מהמשקולות, זה דבר שאני מאוד אוהב לעשות, ובשאלתי פירטתי שאני הולך כל יום מ-6-8 קילומטר, האם זה בריא במצבי? על חדר כושר אני יכול לוותר,
    אבל על ההליכות זה קשה, ולא המלצת על איזה בדיקה אני צריך לעשות.

תודה רבה וסליחה על הטרחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• C.T תלת מימדי של עורקי הלב
    איריס
    08/07/2013

שלום רב,

אני בת 59 , בזמן האחרון (חודשיים) יש לי תחושת מועקה באזור החזה, זה לווה כמה פעמים בכאבים באזור כתף שמאל, כאבים אלה פסקו אולם המועקה עדיין קיימת, עשיתי בדיקת אקו במאמץ - יצאה תקינה.

אבא שלי נפטר מהתקף לב בגיל 53, אח שלי בן 60 עבר לא מזמן 2 צינטורים עם התקנת 2 סטנטים.

קרדיולוג שפניתי אליו הפנה אותי לביצוע צינטור - לדעתו אני חייבת לבצע בדיקה זו בהקדם האפשרי.

אני בכל זאת שואלת ומתלבטת ותוהה האם בכלל ואם כן איזה סוג של בדיקה? והאם בדיקת C.T תלת מימדי של עורקי הלב - יכולה להיות אפקטיבית במקרה שלי?

תודה
    איריס

לקביעת תור
    סגירה
    C.T תלת מימדי של עורקי הלב

הוספת תגובה

• C.T תלת מימדי של עורקי הלב - תגובה

ד''ר טובי רסין
    09/07/2013

בדיקת CT תלת מידמי של הבל ובדיקת צנתור לב כלילי (צנתור רגיל) אינן בדיקות תפקודיות והן יראו את העורקים והאם יש בהן הצרויות ואם כן מהו שיעור ההצרות. מאידך בדיקת אקו לב במאמת שביצעת היא בדיקה תפקודית ואם בבדיקה זו היתה מסוגלת למאמץ טוב לא כאבי חזה וללא ממצאים בבדיקה את יכולה להיות רגועה לחלוטין. במילים אחרות היתרון של בבדיקת האקו לב במאמת שעשית היא בשלילת הקשר בין התסמינים עליהם התלוננת והממצאים בלב שהיו מצוינים.

בצנתור או בבדיקת CT תקבלי תשובה שתתיחס לדרגת ההצרות בלבד. הצרות של 50% היא חסרת כל משמעות תפקודית. הצרויות של מעל 70% מתחילות להיות משמעותיות. מאידך הן צנתר רגיל והן בדיקת CT הן בדיקות עם הרבה קרינה והזרקה של חומרים בעלי פוטנציאל מזיק לכליות ובאופן כללי.

אני מאמין כרופא שאם בדיקת אקו לב במאמת היתה תקינה בעומס מאמץ טוב אין צורך בברור נוסף

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    גוי
    02/06/2013

שלום דר בן 30 ללא בעיות רפאיות . מזה חצי שנה אני מתלונן על כאבים בחזה ורק מצד שמואל וממש מהלב. באוקטובר שעבר עברתי אקו לב ומאמץ שהיו תקנים . בדיקת דם תקינה . אך הכאבים באים והולכים. הרופא הקרדיולוג שלי מגיע פעם כן ושנה לא.. הרופא אמר לי שהכל הבדיקות תקינות . אך הכאב בא לחצי שעה ואיפלו שעה ומקרין לכל יד שמואל ורגל והולך. לציין זה מכפיד שאני אוכל ארוחה כבידה. אין לי שומנים אני גובה 193 משקל 97. עובד עבודה מאוד פיזית. אנא ממך עזור לי אני לא מוצא שום פתרון לבעיה שלי . לציין יש לי גם עצירות לפעמים .בעט כאב בחזה הדופק תקין 60 או 65 . שלשום שלחו אותנו תעשות מהעבודה לעשות בדיקת מאמץ במכבי חיפה יצא שהכל תקין רק לא אמרתי לרופא שיש לי כאבים בחזה . ולציין גם כשאני שותה מים אני מרגיש את המים עוברים דרך הכאב ולפעמיים לא.אנא ממך מה לעשות איזה בדיקה מיפוי לב ? צינתור אבחנתי??? אכן אני מאוד מוטרד מאוד מאוכזב מכל הרופאים שלא לוקחים כלום ברצינות ... אם יש לך הצעה דר תגיד לי . אפילו דרך המייל שלי תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    03/06/2013

גוי שלום.
    לפי הסיפור שלך, לא נשמע שהכאב שעליו אתה מתלונן מקורו בלב. כאב שמקורו מן הלב ממוקם בד"כ למרכז החזה, הינו בעל אופי לוחץ, הוא מופיע במאמץ ומוקל במנוחה, ויבוא לידי ביטוי ברוב המקרים במבחן מאמץ או באקו לב במאמץ. פרט לך, כאב ממקור לבבי המבטא היצרות בכלי הדם של הלב, כמעט ולא יתכן בגבר בן 30 ללא ריבוי גורמי סיכון וסיפור משפחתי מרשים לקיום מחלת לב כלילית. לא יעלה על דעת לבצע לאדם כמוך צנתור לב אבחנתי רק על סמך התלונות שאתה מתאר, למיפוי לב יש יכולת ניבוי וגילוי שאינה שונה מזו של אקו לב במאמץ.
    לפי הסיפור שלך, יתכן הרבה יותר שמקור הכאב הינו במערכת העיכול, ושט תחתונה או קיבה עליונה. הייתי מייעץ לך להתייעץ עם מומחה למערכת העיכול (גסטרואנטרולוג).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תותח

גוי
    04/06/2013

תודה תותח, כל אני אעשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לאספירין
    נחום
    24/05/2013

עברתי ניתוח מעקפיים אני לוקח מאז שנתיים אספירין ומאז אני סובל מתופעת הטינטון לא בטוח שהאספירין גורם לזה! הרופא המליץ על החלפת האספירין בקלופידקסל האם גם לדעתכם אפשרי שזה הגורם לטינטון? את האספירין לקחתי בלילה לפני השינה האם אפשר לקחת את קלופידקסל גם בלילה.
    לוקח בנוסף ויטמנים שונים וכן אלואריל 300 ונורמיטן 25 וזידופ 10.
    לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לאספירין

הוספת תגובה

• תחליף לאספירין - תגובה

ד''ר טובי רסין
    29/05/2013

אספירין הוא אחת הסיבות המוכרות לטינטון אך קיימות גם סיבות אחרות שכיחות. אני מניח שבמקרה שלך הסיבות הללו נשללו מה שלא מחייב שאין עדין סיבה אחרת שלא נבדקה כגון דלקת וירלית וכו.
    אץ הפלביקס למגוון שמותיו המסחריים כמו קלופידקסל ניתן לקחת בכל שעה. להבדיל מהארשפיזין הוא לא בעייתי לקיבה ולכן זה יתרון נוסף שלו.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיברילטור מושתןל
    שרית
    23/05/2013

שלום,
    האם יש סיכון בהשתלת דפיברילטור ?

לקביעת תור
    סגירה
    דפיברילטור מושתןל

הוספת תגובה

• דפיברילטור מושתןל - תגובה

ד''ר טובי רסין
    29/05/2013

השתלת דפיברילטור היא פעולה פ-ולשנית בהרדמה מקומית. כמו כל פעולה פולשנית קיימת שכיחות סטטיסטית של סיבוכים. נמכיוון שהחולים שמופנים להפתלת דפיברילטור הם בדרך כלל חולי לב מורכבים כל סיבוך עלול להיות מסכן חיים. הסיכוי הסטטיסטי לסיבוכים נע סביב 2% לסיבוכים משמעותיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלב- דחוף בבקשה
    אנונימית
    12/05/2013

שלום:
    אני בת 28 עם הפרעת הולכה מוביץ 1 (וונקבך) והיה לי אירוע של svt במיון שבגללו אושפזתי- לפני הכל רציתי לציין שהייתי מעשנת 10 שנים לצערי, במהלך האשפוז סבלתי מכאבי תופת בצד שמאל של החזה ושום משככי כאבים לא עזרו- הבעיה היא שמאז הכאבים לא עוברים (כמעט חודשיים)- הם אולי פחות חזקים אבל הם פשוט לא עוברים- אין כמעט יום שאין לי כאבים-
    הבדיקות שעשיתי הם..... eps שלא הראתה משהו מסוכן- כלומר הפרעות מסוכנות
    הולטר- הראה מוביץ 1 ושינויי בקטע ST כנראה מדובר ב- high take off
    אקו לב- תקין, בדיקת מאמץ- תקינה,
    בדיקות דם במיון- פעם אחת היה טרופונין גבולי ועשו לי שוב פעם ויצא אותו דבר ושחררו אותי - אני כבר מפחדת שיש לי אנגינה- אני לא יודעת מה עוד ניתן לעשות כדי לפתור את זה- כמו כן הכאבים הם בזמן מנוחה ללא קשר לנשימות, מאמץ,אוכל או תנוחה מסוימת- מה נראה לכם לפי הנתונים שזה משהו מהעורקים ואיזה בדיקות עוד אני יכולה לעשות כי הרופאים בקופת חולים לא רוצים לתת לי בדיקות שיש בהם קרינה או צנתור אבחנתי ולא יודעים עדיין את הסיבה ובינתיים אני ממשיכה לסבול...
    ואני ממש מפחדת שזה אזהרה שהגוף מאותת
    המון תודה על כל עזרה אני ממש אובדת עצות...

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בלב- דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• כאבים בלב- דחוף בבקשה - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    12/05/2013

אסתי שלום.
    הכאב שאת מתארת הינו כאב מאד לא טיפוסי לכאב המופיע עקב היצרות בעורקים הכליליים, מאידך, את הבירור שאת צריכה לעשות, יש לעשות במסגרת מרפאה להפרעות קצב, משום שהבעיה האובייקטיבית היחידה שיש לכך כעת הינה הפרעת קצב מסוג MOBITZ I, שבאופן עקרוני אינה מסוג הפרעות הקצב המסוכנות, אך דורשות בירור, שאותו כפי שהבנתי כבר עשית. בכל מקרה, אני לא הכתובת הנכונה להתייעץ איתה בקשר לבעיות הכאב שלך. זה כמעט בוודאות לא נובע מחסימות בעורקי הלב, שהשם המקצועי שלה הוא אנגינה פקטוריס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אנונימית
    12/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במפשעה לאחר צינתור
    ענת
    04/05/2013

שלום
    אני בת 30 בהריון שבוע 29

לפני כשבועיים עברתי צינתור בגלל דימום של עורק אחורי באף (לאחר שניתוח צריבה שעברתי לא הפסיק את הדימום)

עכשיו לאחר שבועיים המקום עדיין קצת נפוח וכואב כשאני נוגעת בו או בתנועות מסוימות כמו מעבר מעמידה לישיבה.
    האם זה נורמלי שארגיש כך לאחר שבועיים?
    האם מצריך בדיקה? אם כן לאיזה רופא לפנות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב במפשעה לאחר צינתור

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי

ענת
    06/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    07/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במפשעה לאחר צינתור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    12/05/2013

טלי שלום.
    לא ברור לי איזה צנתור עברת, אבל ברור הוא שכל תופעה שנגרמת לאחר הצנתור, היחיד שיכול להחליט מה משמעותו, הינו הרופא שצנתר אותך. לכן עלייך לפנות לרופא המצנתר ולהתייעץ איתו, וזאת לאחר שבדק את המקום הכואב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צינטור וירטואלי - מקטע אינטרה-מוסקולרי באורך 2.5 ס"מ
    ד''ר טובי רסין
    02/05/2013

שלום רב,

בתוצאות הCTA עורקיים כלליים שביצעתי אחת התוצאות היא:

LAD- הודגם מקטע אינטרה-מוסקולרי באורך 2.5 ס"מ בחלקו הפרוקסימלי האמצעי.

הייתי שמח להבהרה מה פירוש תוצאה זו.

תודה רבה

הוספת תגובה

• תוצאות צינטור וירטואלי - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    03/05/2013

ניר שלום.
    אין לכך כל משמעות. זה אומר שקטע קטן מן העורק הקדמי היורד עובר בתוך שריר הלב ולא מעליו, ולכן לעיתים בזמן התכווצות שריר הלב הוא לוחץ על העורק וגורם להיצרות דינמית בו שהיא חסרת כל משמעות. הבעיה היחידה היא, שזה עלול לגרום לכאבים בחזה ולצנתור מיותר, משום שלא צריך לעשות עם זה כלום, וזה לא יכול לגרום לאוטם שריר הלב. בקיצור, אין בזה שום סכנה, אך זה עשוי לגרום לכאב בחזה ולבדיקות מיותרות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת המשך

ניר
    03/05/2013

ראשית תודה רבה על המענה המהיר והבהיר.
    אני יכול להניח שאם כך אין כל מניעה לבצע כל מאמץ? ההיצרות הדינמית והכאב אין בהם כל חשש לבצע ספורט ופעילות הכרורה מאמץ?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה