מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ בבקשהניר נירה13/11/2008
שלום.אני בת 43 מעשנת. באקו נתגלה דלקת קרום הלב , נערך צנטור שהתברר כתקין אחרי חודשים של כאבים בחזה עם הקרנה ליד שמאל וחום. בבדיקת c.t שערכתי עלו הממצאים הבאים: שינויים פיברוטיים גסים בשני הבסיסים. קיימת התעבות נודולרית של הפלוירה בשני הבסיסים. בבסיס הריאה השמאלית, מודגם תסנין שטוח בלתי אחיד , על גבי הסרעפת יחד עם תפליט פלאורלי שמאלי קטן מאד. הלב בגודל תקין ומסביבו תפליט פריקדיאלי זעיר ביותר. התור לרופא ריאות רק בעוד חודש. מה זה אומר? קיבלתי בינתיים טיפול בפרדינטון 40 מ"ג. בבקשה, אם אפשר בינתיים הסבר כלשהו והאם נכון לחכות חודש לתור או לגשת לרפואה פרטית? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירה
ד''ר אריאל פינקלשטיין16/11/2008נירה שלום.
הממצאים רובם ככולם הינם ביטוי לבעיה ריאתית, ועם הממצאים לא הייתי ממתין חודש. לא חייבים ללכת לרפואה פרטית. ניתן ללחוץ על הרופא המטפל שיקדם את התור אצל המומחה המתאים, או שיסביר לך בצורה ברורה מה משמעות הממצאים ואם יש צורך בהמשך בירור יתחיל אותו כבר עכשיו ללא המתנה לרופא המומחה.
לגבי הממצא של דלקת בקרום הלב: קרוב לוודאי אכן מדובר בדלקת של קרום הלב, והטיפול בפרדניזון הינו נכון, אולם החלק החשוב בכל העניין הוא לברר את הסיבה לדלקת, משום שלסיבות השונות משמעות שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנטורא.13/11/2008
אני בן 50 עומד לעבור צינטור עקב צריבה בדפק 130 בזמן פעילות ספורטיוית. במיפוי רואים היצרות בעורק מרגינאלי . האם זה אזור שאפשר להתקין תומך ? איזה תומך עדיף? אציין כי הכולסטרול שלי 270 שאר הפרמטרים תקינים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-א.
ד''ר טובי רסין13/11/2008העורק המרגינלי הוא בהחלט עורק שמקובל לטפל בו על ידי הרחבה אנגיופלסטית כלומר השתלת תומך. למעשה כמעט כל העורקים הכליליים המזינים את הלב ניתנים לטיפול בשיטה זו . הפרמטרים העיקריים שקובעים אם ניתן לבצע הרחבה על ידי סליל תומך אינה שם או סוג העורק אלא הנגישות אליו כלומר דרגת הפיתול של עורקי הלב . ככל שיש יותר פיתולים עם זויות חדות כך הנגישות קשה יותר וקשה ולעיתים רחוקות ממש בלתי אפשרי להעביר את הסליל התומך עד לאזור ההצרות.
פרמטר חשובים נוספים הם קוטר העורק ואורך ההצרות. לא אלאה אותך בפרטים טכניים. מקובל ושכיח שמטפלים בהצרויות בעורקים המרגינליים.
לעניין סוג הסליל התומך. האם סליל תומך מתכתי או סליל תומך משחרר תרופה? מעבר להבדל בעליות שאין לו משמעות מבחינתך בבית חולים ציבורי ( בבית חולים ציבורי העלות היא על קופת החולים לעומת בית חולים פרטי ששם אתה עשוי להדרש לשלם על הסליל התומך משחרר התרופה).
סליל תומך מתכתי חסרונו בשכיחות גבוה של הצרויות חוזרות, כלומר סיכון גבוה יחסית שתצטרך צנתור חוזר תוך 6-9 חודשים עקב הצרות חוזרת שמתפתחת בסליל התומך. יתרונו בכך שאם לא פתחת הצרות חוזרת אתה לא זקוק ליטול תרופה לדלול הדם מסוג פלביקס ליותר משלושה עד 12 חודש.
סליל תומך משחרר תרופה. יתרונו בכך שהסיכון להצרות חוזרת נמוך אך יש להביא בחשבון שתצטרך לקחת פלביקס למשך מספר שנים ( התרופה בסל רק לשנה אחת) בעלות חודשית של 200-300 ש''ח ובסיכון קטן מאד אך בכל זאת קיים של חסימה חדה בעורק.
ההמלצה שלי היא שאם לא מדובר במחלה של מספר עורקים אלא רק בהצרות בעורק המרגינלי ולא מדובר בעורק גדול וחיוני עדיף הסליל התומך המתכתי. אם יש מחלה גם בעורקים אחרים או העורק החולה גדול וחיוני עדיף סליל תומך משחרר תרופה.
והעיקר. שיעבור בשלום ותרגיש רק טוב ועוד יותר חשוב. טפל בקולסטרול שלך כדי שלא תזדקק לצנתורים נוספים בעתיד עד 120
טובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לצינטורגלי08/11/2008
שלום חברי אמור לעבור מחר צינטור. הכניסו אותו היום לטיפול נמרץ,לשם הכנה. האם זה מקובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד''ר אריאל פינקלשטיין09/11/2008בלי שלום.
אישפוז בטיפול נמרץ לפני צנתור מקובל אצל חולים שסיבת הצנתור שלהם היא אוטם שריר הלב, או בחולים עם סיכון יתר בצנתור. אם לא כך הדבר, לא ברורה לי הסיבה שבגללה אישפזו את חברך בטיפול נמרץ לפני הצנתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לצינטורגלי08/11/2008
שלום חברי אמור לעבור מחר צינטור. הכניסו אותו היום לטיפול נמרץ,לשם הכנה. האם זה מקובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד''ר אריאל פינקלשטיין09/11/2008ראה תשובה קודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרב06/11/2008
אם מיומה יושבת בחלק העליון של הרחם עד איזה גודל ניתן לטפל בה על ידי צינתור ואם צריך לנתח בלפרוטומיה האם אפשר לעשות הרדמה באפדורל תודה מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד''ר אריאל פינקלשטיין06/11/2008מירב שלום.
שאלתך היא בנושא גינקולוגי. זהוא פורום קרדיוגי וצנתורי לב. אין לי מושג ירוק לגבי התשובה לשאלתך. מצטער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור03/11/2008
שלום רב, אם המיומה יושבת בחלק העליון של הרחם עד איזה גודל ניתן לטפל בה על ידי צינתור ואם צריך לנתח בלפרוטומיה האם אפשר לעשות הרדמה באפדורל תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד''ר אריאל פינקלשטיין04/11/2008זה בתחום הגינקולוגי ולא קרדיולוגיה כלל וכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי סטנדיםמירב31/10/2008
בני בן 14 , בעברו שני ניתוחי לב ו- 3 צינתורים מתוכם אחד טיפולי בו הורחבה ריקורקטציה ע"י בלון. כיום אובחנה היצרות באורטה היורדת ( בקשת) בה מפל לחצים של 40 מ"מ . בבדיקת מאמץ נצפה לחץ דם גבוה שהגיע בשיא ל 230 . לצערי , בני לא הסכים לבצע בדיקת MRI ולכן הוצע צינתור אבחנתי וטיפולי - הרחבה ע"י סטנד. שאלתי , האם קיימים סוגי סטנדים שונים ? מה היתרון של כ"א מהם ? היכן אוכל לקרא על כך יותר בפירוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של מירב
ד''ר אריאל פינקלשטיין02/11/2008מירב שלום.
מדובר בתחום שאינו חלק ממשי מן המקצוע בו אני עוסק. מדובר בקרדיולוגית ילדים (מומי לב מולדים), ולשם כך קיימים אנשי מקצוע ספציפים. אין לי כל כוונה להטעות אותך, ולכן אבקשך לפנות בשאלה זו למומחים לקרדיולוגית ילדים. איתך הסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטנדים למבוגרים
נגה אריאלי09/06/2009ואם מדובר באדם בן 49 איזה סטנד אתה ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנגה
ד''ר טובי רסין09/06/2009רובם המוחלט של הסטנטים מושתלים במבוגרים. בעקרון יש חלוקה לסטנטים עם תרופה או כאלה ללא תרופה. ההחלטה תלןויה בגודל העורק ומיקום ההצרות. השאלה שלך כה כללית עד שלא ניתן לענות עליה.
אם זאת כדאי לזכור שבאף מחקר לא הוכח שבחירה של סטנט מסוים משפיעה על תוחלת החיים. כלומר שימוש בסטנט מצופה תרופה לא משפר את תוחלת החיים אלא חוסך צנתור נוסף לכל היור. לסנטים המצופים גם חסרונות שלא זה המקום לפרטם
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלי29/10/2008
שלום רב, אבי לפני צינתור ואני מודאג. שאלתי היא מהו הדבר הכי הכי נורא שיכול להיות? האם יש סיכוי קלוש שהוא ימות בצינתור? האם קרו כאלו דברים מעולם? תודהר בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה של אלי
ד''ר אריאל פינקלשטיין02/11/2008אלי שלום.
באופן עקרוני הסיכוי לתמותה במהלך צנתור לב הינו נמוך ביותר ולא נמדד באחוזים אלא בחלקיקי האחוז. כמובן שהדבר מאד אינדיבידואלי ומיוחס לכל חולה בנפרד. לגבי אביך, במידה וקיים חשש גדול ביותר מצידו או מצידך, אני מוכן להיפגש איתו ולאמר לו מה הסיכון הקיים בצנתור ספציפית לגביו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנירית26/10/2008
שלום רב, האם בפורום זה ניתן לשאול גם על צינתורי חצוצרות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירית
ד''ר אריאל פינקלשטיין26/10/2008נירית שלום.
ממש לא. זה כבר בתחום הגינקולוגי, שמידת הידע שיש לי בו הוא מעט פחות משלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...הם בדר"כ מצנתרים את יתר התזמורת
קרדיולוג07/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לילדה בת 15מישהי23/10/2008
יכל להיות דבר כזה לילדה בת 15 צינתור? או בעיות לבד והתקפי לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור לילדה בת 15
ד''ר אריאל פינקלשטיין26/10/2008באופן עקרוני בהחלט יתכן צנתור לילדה בת 15, אולם מדובר בצנתור מסוג אחר, אשר יכול להיות או לתיקון מום לב מולד (כמו פגם במחיצה הבינחדרית), או צנתור לצורך טיפול בהפרעות קצב, שהינן על רקע הפרעה מולדת במערכת ההולכה החשמלית של הלב. הצנתור המדובר אינו אותו צנתור הנעשה באנשים בוגרים בשל היצרויות בעורקי הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לדחות צינתור?יובל23/10/2008
במקרה שצריך צינתור, ורוצים לדחות אותו מכמה סיבות (לא רפאויות), זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית צנתור
ד''ר אריאל פינקלשטיין23/10/2008יובל שלום.
על שאלתך לא ניתן לענות בלי לדעת את ההתוויה לצנתור. קיימות התוויות דחופות יותר וכאלו שאינן דחופות. לצורך זה עלי לדעת את הסיבה לצנתור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לד"ר פינקלשטייןמרדכי21/10/2008
ד"ר פינקלשטיין הנכבד, בתאריך 30.4.2002 צונתרתי על ידך באבחנת תסמונת קורונרית חריפה עם עליות st והושתלו לי 5 סטנדים בצנתור ממושך. מאז נוספו לי עוד 2. בצנתור האבחנתי האחרון נאמר לי ע"י הרופא המצנתר (בי"ח תל-השומר) כי כל הסטנדים הותיקים פתוחים ועומדים כראוי. אין לי צל של ספק,כי כל זאת הודות לעבודתך המקצועית המעולה ודבקותך המלאה והאחראית במה שאתה יודע לעשות. בברכת יישר כח. מרדכי מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
ד''ר אריאל פינקלשטיין23/10/2008מיכל שלום.
תודה גם לך על הברכה. שנמשיך להיפגש בפורום בלבד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורקים כלילייםאבי17/10/2008
כמה עורקים קיימים ? מה סימנן בלועזית וכיצד הם נקראים בעברית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורקים כליליים
ד''ר אריאל פינקלשטיין23/10/2008קיימים שלושה עורקים כליליים ראשיים. העורק כלילי השמאלי הראשי (LM) מתפצל לעורק הקדמי היורד (LAD) ולעורק השמאלי העוקף (LCX). בנוסף קיים העורק הכלילי הימני. (RCA)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנות בצינתור טיפולייונתן15/10/2008
שלום רב. לפני שלושה ימים עברתי צינתור בו פתחו לי שתי סתימות. נקבע לי צינתור נוסף לעוד שלושה שבועות לפתיחת חסימה נוספת. יש לי כמה תהיות לגבי הסכנה בצינתורים: 1. מה פרק הזמן שצריך לעבור בין צינתור לצינתור מבחינת כאבים, תופעות לוואי של היוד והקרינה אליה נחשפים במהלך הטיפול? 2. מה עדיף לשים סטנט מצופה או לא מצופה ומה ההבדל ביניהם? בברכת שנה טובה, יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור נוסף
ד''ר אריאל פינקלשטיין23/10/2008יונתן שלום.
באופן עקרוני ניתן לבצע צנתורים עוקבים בתקופות זמן קצרות, אולם בשל החשיפה לחומר ניגוד העלול להזיק לכליות, רצוי לעשות הפסקה של בין 3 ל-5 ימים בין הצנתורים. אין כל קשר לכאבים או לקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור אבחנתיאחת15/10/2008
אבי, מעל 80 עבר צינתור אבחנתי . נאמר שיש צורך לבצע צנותר טיפולי בשלושה עורקים פועלים בערך 70% . אומרים שאפשר לפתוח בצינתור, אבל הכליות לא עובדות כנדרש אחרי צינתור אבחנתי קאטינין גבוה מעל 2.5 לאט לאט יורד . באיזה שלב של הקרטינין אפשר לעשות צינתור והאם זה בכלל אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור אבחוני
ד''ר אריאל פינקלשטיין23/10/2008באופן עקרוני, ניתן לבצע צנתור חוזר לאחר חזרת הקריאטינין לערכו ההתחלתי שלפני הצנתור האבחוני, אולם דווקא בחולים עם אי ספיקת כליות יש לשקול ברצינות ובכובד ראש את האפשרות של ניתוח מעקפים לעומת צנתור טיפולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)