מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה ניסיוניתאתי חמי20/01/2009
אבי משתתף הניסוי יעילות תרופה חדשה שנקראת E5555 ברצוני לדעת מהן תופעות הלוואי / הנזקים היכולים להתעורר עקב השימוש בתרופה ניסיונית זו. אבי בן 61. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה נסיונית
ד''ר אריאל פינקלשטיין21/01/2009אתי שלום.
התרופה E5555 הינה תרופה ממשפחת מעכבי הקרישה, הפועלת במנגנון של עיכוב ישיר של פקטור הקרוי טרומבין, וגורמת במנגנון זה למניעת קרישה, ועקב כך מניעת ארועים לבביים, שקרישי דם הם אלו שגורמים להם בד"כ. תופעות הלוואי של התרופה הינן כמו אלו של כל אחת משלל התרופות נוגדות הקרישה (אספירין, פלביקס, הפרין וכו'), שהן דימום יתר. אבל מדובר בתופעת לוואי קלה יחסית, שביטויה ברוב המקרים הינה סימנים כחולים על פני העור בלבד. פרט לכך תופעות לוואי הינן נדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי צינתור טיפולי נוסףדניאל19/01/2009
אני בן 63. לפני חודשיים עברתי צינתור טיפולי מוצלח ב-18 RCA mid בעקבות ארוע לבבי במהלך רכיבת אופניים מאומצת. לא היו סיבוכים והתוצאה הייתה טובה, אבל נותרה הצרות משמעותית (יותר מ-90%) שלא טופלה בעורק עוקף בפיצול למרגינל (14 Second Marginal).. מאז מרגיש מצוין. עברתי לדיאטה נטולת שומנים ונוטל סטינים בתוצאה טובה. רץ בין 5 ל-10 ק"מ מדי יום ללא התעייפות. בבדיקת מאמץ בתליום לאחר הצינתור: במיפוי הייתה "עדות גבולית לאיסכמיה במאמץ באזור תחתון-בזלי קטן", אבל במבחן הארגומטריה אובחנה צניחת קטע ST במאמץ, עולה, הוריזונטלית" בחיבורים V4,V5,V6/. (סובייקטיבית הרגשתי טוב מאד בעת מבחן המאמץ - בלי כאבים או חולשה). בדיקת אקו-לב לפני כשבועיים הייתה "מצוינת" לדברי הקרדיולוג הבכיר שעמו התייעצתי לגבי צינתור נוסף. שאלותיי היא 1. האם מומלץ בנסיבות כאלה לעשות צינתור? - הרי אין לי שום סימפטומים ואני מרגיש טוב 2. באיזו מידה העובדה שמדובר בלזיה בפיצול למרגינל מקטינה את סיכויי ההצלחה? (כפי שניתן לצפות, הקרדיולוג שאצלו קבעתי תור לצינתור הוא בעד) אשמח לחוות דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר אריאל פינקלשטיין19/01/2009דניאל שלום.
התשובה לשאלתך איננה חד משמעית, והיא אמורה להתבסס בעיקר על צפיה בסרט הצנתור שעברת. באם אתה מעוניין בחוות דעתי בצורה יסודית, דאג להעביר לי את סרט הצנתור כדי שאוכל לצפות בו, ואז אשמח לאמר לך את דעתי.
דבר עם מזכירתי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב): 03-697-3395 (רביטל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לד"ר אריאל פינקלשטיין
דניאל04/02/2009לד"ר פינקלשטיין שלום, אני מצוי מספר שעות לאחר הצנתור הנוסף שעבר בהצלחה ומבקש לעדכן אותך . למותר לציין שההמלצה החיובית שלך היתה בעלת משקל רב עבורי. ד"ר חיים ד'ננברג מחזיר לך ד"ש ומדבר בשבחך. אין לי מלים להודות על הנכונות יוצאת הדופן לבחון סרט צנתור ללא כל תמורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זקוק לצינטוריוסי16/01/2009
בן 55 רוכב אופני כביש בין 3_4 פעמים בשבוע ברמה מאומצת.לאחר חזרה מהודו במסגרת עבודה גיליתי דפקים גבוהים מאד יחסתי את זה לעיפות.לאחר מנוחה רכבתי שוב בסוף שבוע ואז הרגשתי יי נוחות בחזה עם מעט צרבת.תופעה שחזרה לאחר שבוע.לקחתי את עצמי לבית חולים שם נבדקתי אקג,ארגומטריה צילום חזה,מלבד לחץ דם יתר ופרופיל שןמנים גבוה.לוקח היום לאיזון לחץ דם ואזקס 5מ"ג,ואמלודפין10 מ"ג.נכון להיום לחץ דם מאוזן.שומניםירדו משמעותית עם טיפול. חזרתי לרכב עדיין לא חזרתי לכושר לפניהנסיעה.בצעתי אקו סטרס יצא תקין.לפעמים ללאחר רכיבה ומנוחה מרגיש אינוחות בחזה האם זקוק לצינטור. אבא נפטר מלב בגיל 57
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד''ר אריאל פינקלשטיין18/01/2009יוסי שלום.
אין ספק שהסיפור שלך דורש בירור מלא.
אני עצמי רץ מרתון, ומבין היטב ללבך בצורך להמשיך ולעשות ספורט למרות התחושות וסימני השאלה. דבר איתי. 052-4266855.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי15/01/2009
כשאני משנה תנוחה או בעקבות תנועות מסויימות, מופיע אצלי לעתים די קרובות דופק מאד מהיר שנמשך כמה שניות. למה זה קורה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד''ר טובי רסין18/01/2009ההסבר מדוע את סובלת מתחושת פלפיטציות ( דופק מהיר ) לאחר שינוי תנוחה תלוי בסוג הדופק המופיע לאחר שינויי התנוחה. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בעליה של הדופק משנית לזרם הדם החוזר ללב לאחר שינוי התנוחה. במקרים אחרים מדובר בהפרעת קצב קלה משנית למאמץ הנדרש לשינוי התנוחה.
כדי שנוכל לדעת בודאות מה הסיבה לכך ולטפל בה אם הדבר מצדיק טיפול יש צורך בביצוע בדיקת פשוטה לא פולשנית ושאינה כרוכה בחשיפה לקרינה. הבדיקת נקראת הולטר א.ק.ג. במהלכה את מחוברת למכשיר קטן בגודל טלפון סלולרי המתעד את קצב הלב ברציפות משך 24 שעות. במהלך התקופה בה את מחוברת למכשיר את צריכה לציין באיזו שעה הרגשת את הדופק המהיר ואז הרופא המפענח יוכל להגדיר את סוג הדופק ולפי זה להבין את המנגנון והסיבה. אם הדופק הוא מסוג סינוס ( דופק תקין) מדובר במנגנון הנובע משינויים בזרימת הדם עקב שינוי התנוחה . אם מדובר בהפרעת קצב יש להמשיך ברור רפואי ולהבין סיבתה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור12/01/2009
לאחרונה סובלת בעיקר באמצע הלילה מהפרעות קצב. הדופק סדיר, אקג תמיד תקין, אך במשך היום ובעיקר באמצע הלילה פתאום יש לי קפיצות בלב. דרלין 10 מ"ג גורם לי לרוגע,עייפות אך לא משתק את הקפיצות. הורדתי באישור רופא (קרדיולוג) לפעמיים ביום 5 מ"ג בכדי שלא ארגיש חולשה. לפני כ-3 חודשים הייתי מחוברת להולטר לב והתוצאה: פעימות מוקדמות עליות וחדריות - מה זה אומר? האם כדאי במקום להתחיל עם כדורים ולהיות משועבדת להם ואולי גם אזכה לתופעות לוואי אז כדאי לעשות צריבה/אקפאה אצל מומחה להפרעות קצב? ושאלה נוספת ברשותכם: האם הפרעות קצב באות כתוצאה של עייפות יתר בעבודה, או קיבלתי פתאום בגלל שהורי ז"ל גם היה להם הסטוריה לבבית? סליחה על כל השאלות ואודה על התייחסותכם לשאלותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד''ר אריאל פינקלשטיין13/01/2009לימור שלום.
הפרעות הקצב מהן את סובלת הן קרוב לוודאי הפרעות קצב עלייתיות, עם פעימות מוקדמות חדריות ועלייתיות, שהן הפרעות קצב שאינן מסכנות חיים, אולם גורמות להפרעה קשה באיכות החיים, כמו זו שיש לך: דפיקות לב מוגברות ומואצות, ותחושת פחד שבאה כתוצאה מכך.
הטיפול בהפרעות קצב אלו יכול להיות תרופתי בעזרת תרופות כמו דרלין ודומיו, או על ידי צריבה של מסלולים חשמליים בלב, שדרכם נגרמות הפרעות הקצב האלו.
הטיפול בהפרעות מסוג זה נעשה על ישי אלקטרופיזיולוגים, שהם קרדיולוגים בעלי תחום מומחיות ספציפי להפרעות בקצב הלב.
לגבי המקרה הפרטי שלך, אין כל טעם להתייעץ ולשאול לדעתו של קרדיולוג שאיננו מומחה לאלקטרופיזיולוגיה, משום שהשאלה עוסקת בדקויות שהן בתחום אחריותם בלבד.
לסיכום, תתייעצי עם האלקטרופיזיולוג שאליו הופנית, או עם אלקטרופיזיולוג אחר שיכול לייעץ לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימור
ד''ר טובי רסין13/01/2009מפניתך אני מבין שאת סובלת מתחושת מודעות לקצב הלב עם אירועים של תחושת דופק לא סדיר. התופעה בשפה הרפואית נקראית ''פלפיטציות'' ופירושה תחושת מודעות לקצב הלב. ברוב המקרים המוחלט הדבר נגרם בשל פעימות מוקדמות ממקור חדרי או על חדרי ( מהעליות) . מדובר בתופעה מאד שכיחה שקיימת למעשה אצל כולם ושכיחותה עולה עם הגיל. קיימים שלושה גורמים חיצוניים המעלים את שכיחות התופעה והם קפאין, ניקוטין ואלכהל. התופעה שכיחה גם באנשים ללא שימוש או צריכה של חומרים אלה. בנשים יש קשר לעיתים למחזוריות החודשית.
הטיפול הרפואי ממוקד בברור הסיבה לתסמינים. אם אכן הממצא היחיד הוא של פעימות מוקדמות בתדירות רגילה כאשר הלב הוא במבנה ותפקוד תקינים ( נבדק על ידי אקו לב) בדרך כלל אין צורך בטיפול וברוב המקרים הטיפול יותר מסוכן מהתופעה. התרופות היחידות הבטוחות הן חוסמי בטה כמו הדרלין שקבלת.
אם אכן עברה ברור רפואי קרדיולוגי ונאמר לך שהממצא היחיד הוא של פעימות מוקדמות ממליץ לך להסתפק בטיפול שכבר קבלת. אבלציה אינה פתרון אפשרי בכל מקרה . בהחלט יתכן שאחרי תקופה מסוימת של טיפול התופעה תחלוף ולא תחזור תקופה ארוכה גם ללא טיפול. לעיתים הידיעה שאין בעיה רפואית מרגיעה את החולים ומאפשרת להם לחיות עם התופעה בשקט ובשלווה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה07/01/2009
שלום רב, שמעתי שקיים צינתור לא פולשני? מה זה? ולמה לא משתמשים בו בכל הצינתורים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר אריאל פינקלשטיין11/01/2009מאיה שלום.
צנתור לא פולשני הינו בדיקת CT של הלב וכלי הדם. הבדיקה נותנת תמונה של העורקים הכליליים בדומה לצנתור, אולם בדרגת דיוק נמוכה יותר, ולכן במקרים בהם קיים חשד סביר עם סיכון גבוה לקיום היצרויות בעורקים הכליליים, ההעדפה הינה לבצע צנתור פולשני, כדי שלא להסתכן בדיוק שאינו 100% רק בשל הרצון שלא לבצע בדיקה פולשנית. את הצנתור הווירטואלי מבצעים בעיקר כאשר רוצים לשלול קיום מחלת לב כלילית באדם עם סיכון נמוך יחסית לקיום מחלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון דלף ממסתם מיטרלי שעבר תיקוןshmari07/01/2009
חמי בן 85 עבר בחודש אוגוסא 2008 ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי . לאחר הניתוח בערך כחודשיים ירידה בהמוגלובין , צהבת המוליטית . בבדיקת אקו התברר שיש קרע תחת הג'ט ומשם יש דליפה , גם בדיקת אקו דרך הושת איששה זאת. המלצת בית החולים לבצע צינתור בבלינסון לסגירת הדלף. השאלה היא אם יעבור את הצינתור מה הסיכוי שהבעיה תפתר ומה בקשר לנוגדי קרישה שיצטרך לקבל כמו קומדין שיש לו בעיה עם זה , יש לו רגישות לאספרין ומהקומדין לאחר ניתוח תיקון המסתם קיבל דימומים במערכת העיכול והקומדין הופסק . אודה לך על תשובה דחופה ומידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלף ממסתם מיטרלי שתוקן
ד''ר טובי רסין08/01/2009על פי התיאור אני מניח ( מניח כי התיאור קצת שונה) כי לאחר הניתוח לתיקון המסתם המיטרלי נותר דלף קטן ( קרע מתחת למסתם) שגורם לדלף ולהרס של כדוריות דם אדומות וכך להמוליזה ( המוליזה- הרס של כדוריות הדם) ואובדן דם ואנמיה. ללא קשר לכך חמך סובל גם מרגישות לקומדין שבאה לידי ביטוי בדמם ממערכת העיכול מה שמחמיר את האנמיה עקב ההמוליזה.
התוכנית הטיפולית של צנתור לסגירת הדלף בהחלט נראית הגיונית. בבית החולים בילינסון יש רופא מומחה לתחום ואני מניח שהוא יבצע את הסגירה של הדלף בצנתור. כך שבעיה זו תפטר בהצלחה אני מקווה.
האופציה האחרת של ניתוח חוזר לסגירת הדלף לא נראית הגיונית לאור גילו של חמך והעובדה שרק לפני 5 חודשים עבר ניתו חלב פתוח. בהחלט שווה לנסות את הסגירה של הדלף בצנתור שהיא פעולה קלה בהרבה.
לעניין הקומדין
בעקרון לאחר ניתוחים לתיקון המסתם המיטרלי אין צורך בטיפול ממושך בקומדין מעבר למספר שבועות. כך גם לאחר סגירה של דלף בצנתור. במקרים אלה ניתן במקום קומדין לתת תרופות אחרות לדלול קל יותר של הדם וגם הם באופן זמני.
מקווה שהצלחתי לענות על שאלותיך. אם לא אנא חדד יותר את הפרטים הרפואיים
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוני04/01/2009
שלום רב, אולי אתם תדעו לענות לי: האם יש אלטרנטיבה לניתוח לב פתוח לצורך תיקון מסתם מיטראלי (כגון לפרוסקפיה ) ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני
ד''ר אריאל פינקלשטיין04/01/2009יוני שלום.
לא תאמין, אבל נדע לענות...
תיקון המסתם המיטרלי נעשה מזה שנים רבות בניתוח לב פתוח מורכב יחסית. ההצלחה בניתוח זה גבוהה והא משפר את תוחלת החיים ואת איכות החיים של המטופל.
בשנים האחרונות הלכה והתפתחה לה שיטה חדשנית לתיקון המסתם בדרך מילעורית (כלאמר דר החדרת צנרת ולא בניתוח לב פתוח), או במילים פשוטות באמצעות צנתור. שיטה זו נעשית במספר מרכזים בעולם, אך עדיין בשלב מחקרי-קליני מוקדם ולא כטיפול ראשוני מומלץ. השיטה מיושמת בעיקר בחולים קשים עם סיכון ניתוחי גבוה, ולא כטיפול סטנדרטי בחולים עם מחלת המסתם המיטרלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור ב- RCAשמעון31/12/2008
שלום רב, במהלך צנתור שעברתי אובחן שיש 100%חסימה ב- RCA. בנוסף, 25-50% חסימה ב- LAD. ה- LEFT MAIN וה- CIRCUMFLEX ללא חסימה. לאחר טיפול ב- RCA נקבע שהוא פתוח (TIMI FLOW III). להפתעתי גיליתי כי ה- LAD לא עבר כל טיפול. אודה על הערותך לגבי אי-הטיפול ב- LAD. תודה, שמעון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמעון
ד''ר טובי רסין01/01/2009רוב מערכות הגוף שלנו בנויות עם רזרבה גדולה. למשל יש לנו שתי כליות אבל בהחלט אפשר לחיות חיים טובים ובריאים עם כליה אחת בלבד מה שמאפשר תרומת כליה. דבר דומה קורה עם הכבד וכפי שאמרתי מערכות גוף רבות . אותו דבר קורה גם ען העורקים. העורקים בלבד בנוים כך שיוכלו לספק דם ללב גם במצבי קיצון ולכן הצרויות של עד 50% מקוטר העורק מוגדרות בשפה הרפואית כ ''לא משמעותיות מבחינה המודינמית'' כלומר אינן גורמות לקיפוח ביכולת אספקת הדם גם במאמץ. כלומר אם בעורק הקדמי היורד LAD יש לך הצרות של 25-50 אחוז היא לא משמעותית המודינמית ואינה פוגעת בתפקודיך.
מדוע בכל זאת לא לטפל כדי שההצרות לא תתקדם הלאה? הטיפול על ידי באלון ו/או סליל תומך כרוך בסיכון מסוים נמוך מאד אבל בכל זאת קיים. מצד שני כשמשתילים סליל תומך יש גם סיכון של התפתחות הצרות חוזרת שעומד על 40% בקירוב לטווח של חצי שנה בסליל רגיל ופחות מ-10% בסליל מצופה תרופה. בהצרויות של פחות מחמישים אחוז הסיכון הזה לא מוצדק ולכן לא טופלת וטוב שכך.
אל תשכח שעליך להיות במעקב רפואי כדי לראות שההצרות שטופלה בצורה כה טובה בעורק הימני RCA תשאר פתוחה. הטיפול מעבר לנטילת התרופות כולל בנוסף לפלביקס גם פעילות גופנית סדירה וטיפול בגורמי סיכון נוספים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי31/12/2008
שלום רב, האם לעשן כ-3 סיגריות ליום זה כזה נורא מבחינת בריאות הלב? אני ככה כבר שנים, וזה כיף לי. אני לא רוצה להפסיק. מה אתם אומרים? אני חייבת להפסיק לדעתכם? אגב, אני בת 50. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפי היקרה
ד''ר טובי רסין01/01/2009צר לי לאכזב אותך. מבחינה רפואית פרופר אפילו עישון פאסיבי מזיק לבריאות ולא רק ללב אלא למערכות רבות אחרות ואני לא מתכוון רק לסרטן הריאות ומחלת ריאות כרונית אלא גם למחלות גידוליות רבות אחרות כמו למשך סרטן שלפוחית השתן וכו. אם עישון פאסיבי מזיק על אחת כמה וכמה עישון אקטיבי אפילו של סיגריות בודדות.
מצד שני. בניגוד לכל עמדה רפואית מקובלת וסטנדרטית. אני אישית חושב ( לאו דוקא כקרדיולוג) שלא כל מה שאנחנו עושים בחיים הוא בריא וחלק מהדברים שאנחנו עושים בהחלט גורמים לנו נזק ןלמרות זאת אנחנו ממשיכים לעשות אותם. אני אישית לא מעשן וחושב שמדובר בהרגל רע מאד ולא מצליח להבין איך אפשר להנות ממנו. אבל אם עישון של שלוש סיגריות ליום גורם לך כל כך הרבה עונג ואת במודע מעדיפה להמשיך לעשן אני בהחלט מבין אותך. הנזק מעישון הוא מידתי ( מילה חדשה שבזמן האחרון ממש נפוצה) כלומר יש יחס בין מידת החשיפה לסיגריות והסיכון הנובע מהן. ככל שמעשנים יותר הנזק גדול יותר. כל עוד את זוכרת כלל זה בכל זמן שבו את מדליקה סיגריה אני בטוח שתהיה בסדר.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התקף לביפעת28/12/2008
שלום. אני בת 40 . בריאה בדר"כ ואינני נוטלת תרופות באופן קבוע. לפני כחודש וחצי החלו לי כאבים שהתחילו בחזה בצד שמאל עלו למעלה לכיוון הגרון והתפזרו בגב התקפים אלו חזרו כ3-4 פעמים במהלך החודש ועברו אחרי כדקותיים. אני ייחסתי אותם ללחץ נוראי בעבודה ובגלל שעברו מהר לא מיהרתי להיבדק. אחרי כ 2 התקפים כאילו, נתגלתה אצל בעלי מחלת הסרטן ואין צורך להסביר את הלחץ והחרדה שאני נמצאת מאז. לפני כשבוע לפני שינה וללא מאמץ פיזי לפני החלו לי כאבים בבית החזה ששוב הגיעו לגרון ולגב אבל הפעם הכאבים נמשכו כמה שעות. שכבר הצלחתי להרדם התעוררתי אחרי שעה בפחד נוראי ויד שמאל רדומה-הרגשתי שאני עומדת למות. בעלי הזמין אמבולנס שם עשו לי בדיקת א.ק.ג. שהראתה כפי שאמר הפראמדיק משהו "מינורי". הגעתי למיון שם עשו לי שוב א.ק.ג. ובדיקות דם (כולל בדיקת דם מיוחדת ללב אותה עשו לי פעמיים-פעם אחת אחרי שהגעתי ןפעם נוספת אחרי 6 שעות( הבדיקות כולל הא.ק.ג. היו תקינות. בכל זאת החליטו לאשפז אותי (גם בגלל הכאב ביד וגם בגלל שאבי קיבל התקף לב בגיל 47). במחלקה הייתי מחוברת למוניטור כל הלילה-תקין. ובנוסף נעשו לי גם בדיקת אקו לב וגם צינטור וירטואלי (CT)-שיצאו תקינות.הרופא ייחס את ה"דבר המינורי" בבדיקת הא.ק.ג. באמבולנס להיפר ונטלציה-התרגשות. שאלתי היא, גם היום שבוע לאחר המקרה יש לי עדיין לחצים בחזה ומידי פעם יד שמאל מציקה לי? האם ישנן עוד בדיקות שעלי לעבור ? האם יתכן שאני עוברת התקף לב ולא ראו זאת בבדיקות? אני פשוט מבועתת מפחד ואיני יודעת למי לפנות? אודה לתגובתך המהירה יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת
ד''ר טובי רסין30/12/2008קראתי את הדו''ח המפורט על התסמינים אותם את מציינת והבדיקות המקיפות בעברת. הסיכוי שאת עוברת התקף לב בנוכחות בדיקות כה רבות שכולן תקינות שואפת לאפס.
כאבים בחזה לא בהכרח נובעים עקב בעיה לבבית. יש עוד אברים בחזה ובבטן העליונה שיכולים ליצור תסמינים ואפילו סמנים דומים להתקף לב. עקב החשיבות והסכנה הנובעת ממחלת לב בכל מקרה של כאבי חזה מקובל לעבר קודם כל ברור לבבי. הברור הלבבי שעברת היה מקיף ביותר לא חסכו לא אמצעים ולא מאמצים. אני בהחלט חושב ובטוח שהסיבה לכאבים שלך אינה מחלת לב ויש לחפש את המקור לכאב במקום אחר. שילוב של בדיקות דם חוזרות לרמת טרופונין ( הבדיקה המיוחדת ללב שביצעת בחדר המיון) יחד עם אקו לב וצנתור וירטואלי שכולם היחו תקינים עושה את הסבירות למחלת לב למאד מאד אבל מש מאד נמוכה.
מציע שתפני לרופא המפטל כדי לברר מקור אחר לכאבי החזה כמו מערכת העיכול ( ושט או קיבה) ואפילו בעיות גב
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתוראומני24/12/2008
שלום אמי בת קרוב ל- 89 סובלת מבעיות במסתם האורטלי וכן מלחץ דם גבוה ותנודתי. שמעתי שניתן לבצע ניתוח להחלפת המסתם באמצעות טכניקת הצינתור. היכן מבצעים ניתוחים מהסוג הזה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומני
ד''ר אריאל פינקלשטיין25/12/2008שלום.
אכןו מבוצעים בימים אלו צנתורים להחלפת המסתם האאורטלי. לא לכל החולים פעולה זו מתאימה, אולם במידה ואת מעוניינת, אשמח להיפגש איתך ועם אימך לבדוק את האופציות הטיפולויות במסתם האאורטלי שלה. בתקופה הקרובה יגיע למרכז הרפואי תל-אביב מומחה עולמי בעל הנסיון הרב בעולם בפרוצדורה זו, לביצוע מספר מקרים. צרי איתי קשר לטלפון. 052-4266855.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד לבביחנן24/12/2008
שלום. עברתי אוטם שריר הלב ובמהלך האישפוז נאמר לי כי יש פגיעה קלה בשריר הלב . לאחר כשנה כשעברתי אקו נאמר לי כי תפקוד הלב לא נפגע כלל . שאלתי היתכן ? או שזו אבחנה לא נכונה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאר
ד''ר אריאל פינקלשטיין24/12/2008פאר שלום.
בהחלט יתכן. שריר הלב יכול לעבור התאוששות לאחר פגיעה שאינה משמעותית, ואינה על רקע צלקת אלא על רקע פגיעה רגעית קצרה בלבד. אין כאן כל טעות באבחנה. אגב, פעילות גופנית תשפר עוד יותר את לפקוד הלב שלך ובמקביל תמנע ארוע לבבי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות נקסיןחנן21/12/2008
שלום. עברתי בעבר 2 אוטמים ואני בן 55 שאלתי היא : אדם עם היסטוריה רפואית כמו שלי , האם מותר לי לקחת נרות נקסין 500 מ"ג פעמיים ביום בגלל דלקת שיש לי וקיבלתי את הנרות מהאורטופד שלי . האם יש סכנה בלקיחת הנרות הללו ? האם יש תרופה עדיפה אנטי דלקתית ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר אריאל פינקלשטיין24/12/2008ירון שלום.
באופן עקרוני, אין כל בעיה בנטילת נרות נקסין לאדם לאחר אוטמי שריר הלב, בתנאי שלא מדובר בנטילה כרונית תקופה ארוכה יומיומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיאליס לאחר צינטור לבמשה21/12/2008
שלום שמי משה ואני בן 50 לפני כחצי שנה עברתי צינטור לב שמו לי שני סטנדים אני מטופל עם אספירין ופלבקס כמו כן בתרופה ליתר לחץ דם טריטייס ולהורדת כולסטרול סימבקור 80 mg התגלה אצלי גם סתימה בשני שוקי הרגלים כך שלא הצליחו לפתוח ע"י צינטור והמליצו לי בגיל יותר מאוחר לבצע מעקפים שאלתי היא האם מותר לי ליטול כדורים כמו ויאגרה או סיאליס תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר אריאל פינקלשטיין24/12/2008משה שלום.
באופן עקרוני, אין כל בעיה בנטילת סיאליס או ויאגרה, בתנאי שאינך נוטל תרופות ממשפחת הניטרטים (ניטרוגליצרין, קורדיל, מונוקורד, מונוניט, מונולונג וכו'), ובתנאי שמצב הלב שלך יציב ואינך סובל מכאבים בחזה במאמץ קל או במנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)