מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה וכאבים בחזה לאחר צינתוררמי20/03/2009
עברתי צינטור לפני 11 ימים ואני מרגיש חולשה כללית בגוף, תחושת קור כללית ובעיקר באיזור הרגלים מקבל את התורופות: נורמלול, פלוויקס, מקרופרין, דיוון וסימווסטטין מבקש לדעת האם התופעות הן נורמליות או שמא עלי לחשוש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמי
ד''ר אריאל פינקלשטיין22/03/2009רמי שלום.
את החולשה כל תרופה יכולה תיאורטית להסביר.
את החולשה והכאב ברגליים יכולה בהחלט להסביר התרופה סימווסטטין. פנה לרופא המטפל ושאל אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לאחר צינתור
רמי27/03/2009מודה על תשובתך. בעיקבותיה פניתי לרופא והוחלף לי לפרבליפ
היום קבלתי תשובות לבדיקות הדם, ונראה כי ישנה חריגה בבדיקת ה UREA 56 mg/dl ' בקש את עזרתך בפיענוח התוצאה, האם עליי ךדאוג,, להזכירך אני 18 ימים אחרי צינתור עם 3 סטנדים.
מודה מראש
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtaybeh
אמיר11/01/2016שלום, אני עברתי צינתור לפני שבוע. אחרי הליכה קלה אני מרגיש קור בגוף. ממה זה יכול להיות?! זאת הפעם השניה שקורה לי הדבר הזה.
אמיר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,מה זה DES ,ומה זה bms תודהעינת18/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עינת
ד''ר אריאל פינקלשטיין18/03/2009עינת שלום.
DES הינו קיצור של DRUG ELUTING STENT, או בעברית סליל תומך מפריש תרופה. ולעומתו BMS הינו קיצור של BARE METAL STENT, או בעברית סליל תומך "ערום" כלאמר ללא תרופה. הכוונה היא לתרופה הקיימת על חלק מן הסלילים התומכים מתוך מטרה למנוע את ההיצרות החוזרת הקיימת בחלק מן המקרים לאחר השתלת סלילים תומכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה כאב בחזהרונית12/03/2009
ד"ר שלום תודה רבה לך על תשובתיך השאלה אם אבי עבר ניתוח מעקפים בגיל 50 האם זה נחשב לגורם סיכון? ואני בעלת דופק סינוס טכרדיה שלא מפריע לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ד''ר אריאל פינקלשטיין12/03/2009רונית שלום.
אין כל קשר לקצב הלב הבסיסי שלך.
העובדה שאביך עבר ניתוח מעקפים בגיל 50 מהווה ללא ספק גורם סיכון לגבייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצורך בצנתורצונתרתי09/03/2009
שלום רב, לפני כחודשיים וחצי צונתרתי לאחר תחושת שריפה באיזור החזה ובחילה. בצנתור נתגלתה חסימה של בין 50-70% והושתל תומכן ללא תרופה. כיום לוקחת פלויקס, ליפיטור, אספירין וטריטייס. שאלות: 1.האם הצנתור היה הכרחי? 2. אחרי כמה זמן יכולה להיווצר שוב חסימה עקב השתלת התומכן? ובכמה אחוזים באוכלוסיה הדבר לא קורה? 2. האם לקחת פלויקס למשך שלושה חודשים או שנה? 3. האם ניתן לבצע שתלים בשיניים עם התרופות הנ"ל? בתודה מראש על מענה. חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך בצנתור
ד''ר טובי רסין12/03/2009שאלת הרבה שאלות לא קלות. אנסה לענות עליהן אחת לאחת.
א. האם הצנתור היה הכרחי? קשה לענות. הצרויות של 50-70 אחוז בדרך כלל לא גורמות לתסמינים כה קשים המחייבים אשפוז. אם לאחר הצנתור הכאב ממנו סבלת חלף ולא נשנה הצנתור בהחלט היה מוצדק ופתר את הבעיה ( לא ציינת אם הכאב חלף). מצד שני הצרויות של מעל 50% מצדיקות טיפול בעיקר אם ממוקמות בעורק גדול וחשוב. הטיפול במקרה כזה אינו דוקא שיפור התסמינים אלא מניעת הסיכון של אוטם. כלומר אם היו תסמינים ולאחר הצנתור חלפו הצנתור היה מוצדק כך גם אם ההצרות היתה ממוקמת בעורק כלילי חשוב. מכיוון שלא התייחסת לשתי נקודות אלה איני יכול לענות לך בצורה חד משמעית.
ב. כמה זמן לוקח עד שמתפתחת הצרות חוזרת אם בכלל? בסלילים רגילים לא מצופי תרופה מקובלת תקופת מעקב של תשעה חודשים. אם בתקופה זו לא מתפתחים תסמינים המעידים על הצרות חוזרת ככל הנראה גם לא תתפתח הצרות כזו. כלומר כתשעה חודשים.
מה הסיכון להתפתחות הצרות חוזרת. הסיכוי תלוי במשתנים רבים כמו קוטר העורק שטופל , אורך הסליל התומך ( במילימטרים) ואפילו מחלות רקע. ככל שהעורק שר יותר. הסליל התומך ארוך יותר ולמטופל יש סוכרת כך הסיכון להצרות חוזרת גבוה יותר ויכול להגיע ל-50% לתקופה של 9 חודשים.
ג. פלביקס רצוי לקחת תשעה חודשים לפחות והוא אכן בסל לתקופה זו כלומר קופת החולים חייבת לאשר לך את התרופה בעלות נמוכה של 15%.
ד. האם ניתן לבצע שתלים בשיניים? תלוי ברופא השיניים. בעיקרון שילוב של פלביקס ואספירין לא גורם לדימומים המונעים אפשרות של שתלים בשיניים. ניתן אפילו לבצע עקירות ( בעקירה הסיכון לדמם גבוה). מאידך תחת שילוב של אספירין ופלביקס הסיכון לדמם גבוה יותר ולכן אם לא מדובר בבעית שיניים דחופה רצוי לדחות אותה עד לאחר גמר הטיפול בפליקס. אין צורך בטיפול מונע על ידי אנטיביוטיקה בגין הבעיה בלב אלא רק אם יש במקביל גם בעיה בשסתומי הלב.
מקוה שעניתי על כל השאלות. אם לא אני כאן וניתן לשאול שוב או לחדד השאלות יותר.
טובי
ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ל"הצורך בצנתור" מיום 9.3.09
הצורך בצנתור17/03/2009לד"ר טובי רסין שלום רב. ראשית, תודה גדולה מעומק הלב על תשובתך המפורטת. א. כהמשך, רציתי לעדכן שבדוח הצינתור שלי נרשם: "בוצע צינתור שמאלי. נצפתה מחלה במערכת העורק LAD".בעורק דיאגנולי ראשון. איפיון המיקטע: "מבודד, פחות מ- 10 מילימטר, חלק" טופלה ב- PCI עם תומך BMS. האם מדובר בעורק כלילי חשוב? האם היה צורך בתומכן משחרר תרופה? מה פירוש המשפט האחרון. ב. בבדיקה קרדיולוגית נרשם "א.ק.ג. כעת קצב סינוס עם משיכות ST בחיבורים התחתוניים והצדדיים, ככל הנראה רפולריזציה מוקדמת". מה זה משיכות ST? ומה זה רפולריזציה? ST עם שינויים רציפרוקליים" - מה זה? ג. ושוב, בהנחה שאין תורשה בענין הלב, ואין סוכרת, השאלה מה הסיכון בהצרות חוזרת לאור נתונים אלו? המון המון תודה על תשומת הלב והתשובות המפורטות. בברכה חמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ל"הצורך בצנתור" מיום 9.3.09
צונתרתי18/03/2009אשמח אם תתייחס למה שכתבתי מיום 17.3.09. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזהרונית08/03/2009
ד"ר שלום בת 41 היום בזמן אימון בחדר כושר אחרי רבע שעה של מאמץ הרגשתי כאב חד בחזה אבל בצד ימין ולא שמאל כאב שעבר כעבור חצי שעה האם אפשר להתעלם מזה בגלל שזה צד ימין וגם שעברתי לפני חצי שנה אקו מאמץ שהיה תקין? בזמנו נשלחתי לאקו מאמץ בגלל שינויים קלים בא.ק.ג תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר טובי רסין08/03/2009לרונית שלום.
העובדה שהכאב היה מצד ימין עושה את האפשרות שמקור הכאב לבבי לנמוכה אך לא שוללת אותה לחלוטין. כך גם לגבי העובדה שאת אישה צעירה ללא גורמי סיכון למחלת לב כלילית שעברה בדיקת אקו לב במאמץ לפני חצי שנה שהיתה תקינה.
אם הכאב הופיע במאמץ רצוי מאד שתעברי ברור רפואי לפני שתחזרי לפעילות בחדר הכושר. ברור רפואי כמו בדיקת מאמץ רגילה בהחלט יכול להספיק. כדאי שבלי כל קשר לכך תזכרי הסיכוי שאכן מדובר בבעיה לבבית הוא נמוך מאד אבל בהחלט מחייב התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בחזה
רונית08/03/2009ד"ר שלום תודה רבה לך על תשובתיך השאלה אם אבי עבר ניתוח מעקפים בגיל 50 האם זה נחשב לגורם סיכון? ואני בעלת דופק סינוס טכרדיה שלא מפריע לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושים לאחר השתלת תומךירון הראל07/03/2009
שלום. בן, 58, לפני כחצי שנה הושתל תומך מסוג 2.5/16 TAXUS בעורק קדמי יורד לאחר שבצינטור נמצא שהעורק חסום לחלוטין בחלקו האמצעי. הצינטור בוצע לאחר תלונות על צריבה בחזה במאמץ רק לאחר ארוחה. תופעת הצריבה ובעיות נוספות (שכנראה היו קשורות לחסימה) כגון סחרחורות נעלמו לאחר השתלת התומך וההרגשה הכללית טובה מאד. במהלך הציטור הרגשתי את השתלתו ולאחר הצינטור הרגשתי את מקום התומך (מודגש - הרגשה ולא ממש כאב) דבר שחוזר לעיתים רק במצבי מנוחה. מודגש שבמהלך פעילות ספורטיבית והליכות מאומצות, גם לפירקי זמן ארוכים, אין שום כאבים ו/או צריבות. האם התופעה של "הרגשת" התומך במצבי מנוחה מוכרת והאם נידרש לבצע בדיקות נוספות בנושא. בתודה. ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד''ר טובי רסין08/03/2009התופעה של מיחושים או אי נוחות אך ללא כאב ממש בתקופה הקצרה שלאחר השתלת תומכון בהחלט מוכרת היטב בקרדיולוגיה פולשנית. הגבר קיים ומתואר גם אם לא שכיח אך בדרך כלל נמשך לא יותר ממספר שבועות בוודאי לא חצי שנה לאחר צנתור.
כאבי חזה לאחר צנתור טיפולי תמיד, גם במקרה של סליל תומך משחרר תרופה צריכים להעלות חשד לאפשרות של הצרות חוזרת אלא שבעיה זו מתאפינת בהקלה של התסמינים בתקופה המידית לאחר הצנתור , הופעתם המחודשת לאחר פרק זמן של לפחות מספר שבועות וקשר מובהק בין התסמינים למאמץ.
לא זה המקרה שלך. אתה מתאר אי נוחות בחזה הנמשכת ברציפות מרגע השתלת התומכון. הכאב לא קשור למאמץ אלא לאכילה דווקא. צירוף תסמינים זה שולל בסבירות גבוה אפשרות של הצרות חוזרת או טיפול שלא היה מוצלח עד סופו ( כלומר פתיחה לא מלאה של העורק). במקרים אלה יש לחשוב על אפשרות אחרת כמו למשל תגובה לפביקס אותו אתה מקבל בוודאי מאז הצנתור ( בשום פנים אל תפסיקו על דעתך בלבד) או תגובה לאספירין. ממליץ בשלב זה שתפנה לרופא המטפל כדי לשלול אפשרות זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצוואריולי04/03/2009
ערב טוב אני בן 53,בן אדם בריא . לפני חודש וחצי הרגשתי כאבים בחזה ובצוואר בזמן מאמץ,עכשיו אני מרגיש כאבים רק בצוואר בזמן מאמץ. בצעתי מספר בדיקות :א.ק.ג.,אקו לב ,בדיקת לב במאמץ בצעתי לפני חודשיים בזמן שעוד לא התחילו כאבים,בדיקות תקינות,גם בדיקות דם תקינות. אתמול בקרתי אצל קרדיולוג והוא המליץ לפי הסימפטומים לבצע צנתור. שאלתי היא:האם לא כדאי לפני צנתור לבצע מיפוי לב ?חשבתי שצינתור זה פעולה אחרונה או אולי קיימת שיטה חדשה. תודה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יולי
ד''ר אריאל פינקלשטיין04/03/2009יולי שלום.
קשה לי ולא אחראי יהיה לענות לך בצורה חד משמעית על שאלתך דרך האתר. במידה ואתה מעוניין לשמוע מה דעתי, אשמח להיפגש איתך (ללא תשלום כמובן) ולאמר לך את המלצתי לאחר שאבדוק את הבדיקות שביצעת ואשמע את תלונותיך. צור עימי קשר טלפוני 052-4266855.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לצינתורירון03/03/2009
לפני שבועות מספר התרסמה כתבה הידיעות אחרונות על כך שניתן למנוע צינתור בדרך חילופית. לצערי, איני זוכר מהי דרך זה או היכן הכתבה. האם אכן ישנה דרך חילופית טובה בריאותית ואם כן מהי? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לצנתור
ד''ר אריאל פינקלשטיין04/03/2009ירון שלום.
אכן קיימת אפשרות לבצע צנתור בצורה לא פולשנית, הקרויה בשפת ההדיוטות "צנתור וירטואלי" ובשפה מקצועית CT-ANGIO וזהו בעצם CT של הלב בו מדגימים את העורקים הכליליים. הבעיה בבדיקה זו היא שהדיוק שלה אינו זהה לצנתור רגיל אלא פחות מכך, ובחולים עם חשד גבוה להיצרות בעורקים, בדיקה זו אינה מספקת. חסרון נוסף הינו, שבצנתור רגיל לאחר ההדגמה ניתן להמשיך לצנתור הטיפולי, קרי הרחבת העורקים הכליליים בעזרת בלון וסליל תומך, ובצנתור הוירטואלי זה לא ניתן לביצוע וצריך אז לבצע צנתור פולשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצורך בצינתוריעקב21/02/2009
אני בן 73 ונוהג לעשות פעילות גופנית יום יומית כולל ריצה קלה שלוש פעמים בשבוע, כחצי שעה כל פעם. לאחרונה הרגשתי כמה פעמים שאחרי ריצה של כרבע שעה אין לי כוח יותר להמשיך. לפני כחדשיים עשיתי אקג, הולטר ובדיקה ארגומטרית ואקו. התוצאות היו תקינות.האם התופעה הזו של יא יכולת להמשיך דורשת בירור קרדיאלי כלשהו? תודה יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב
ד''ר אריאל פינקלשטיין22/02/2009יעקב שלום.
התופעה בהחלט דורשת בירור, ויתכן שמבחן מאמץ "יפספס" ויהיה תקין למרות שקיימת בעיה. במקרה כזה, ניתן לבצע מיפוי לב עם טליום במאמץ שהיא בדיקה רגישה ומדוייקת יותר, ובמקרים אחרים צנתור "ורטואלי". כל זאת לאחר התרשמותו של הרופא המטפל, או הקרדיולוג בקהילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושים ביד שמאל 6 ימים אחרי צנתוררחלי20/02/2009
שלום רב, אני בת 61 . ביום א' 15.2.09 עברתי צינתור עם פתיחת חסימה בעורק צדדי והכנסת סטנד. מיום ג' בערב אני בבית במנוחה , כאשר אני מרגישה כאב מינורי ביד שמאל שלא מקרין לבית החזה או לגב אלא מתפשט כולו עד לשור ש כף היד. עלי לציין שכבר לפני כחודש פניתי לרופאת המשפחה על כאבים בכתף בזמן הזזת היד לאחור, וקיבלתי אטופאן 400 מג' פעמיים ביום לטיפול. (ולא לקחתי את הכדורים כי חשתי כאבי בטן). האם יש מקום לדאגה שהכאב הוא מהצינתור, או משכיבה ו"מנוחת יתר" וגם קצת פחדים...... ( אגב, אני רגילה לישון בעיקר על צד שמאל). אודה לך על תשובתך. בברכה,רחלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
ד''ר אריאל פינקלשטיין22/02/2009רחלי שלום.
ללא צפיה בסרט הצנתור שלך והכרת המקרה, אין כל אפשרות לענות על שאלתך בצורה אחראית. אני מציע לך לפנות לרופא המטפל שצנתר אותך ולעדכן אותו בהרגשתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- והיה אםנאור09/02/2009
שלום רב גבר בן 47 לעת עתה בריא מבחינה כלילית יש לי כיליה מתפקדת אחת 84% לפי מפוי והשנייה ירודת תפקוד 16%$ והיה אם ידרש צינטור כיצד נוהגים שכן היוד עלול לפגוע בכיליה התקינה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והיה אם.
ד''ר טובי רסין12/02/2009צנתור כלילי פולשני או וירטואלי מלווים ומחייבים הזרקה של חומר ניגוד רנטגני ( נכון גם לבדיקות CT אחרות). חומר הניגוד הנ''ל בעל פוטנציאל לפגוע בכליות. הסיכון עולה בחולי סוכרת ובאנשים עם תפקוד כליתי לקוי.
למרות זאת צנתורים ובדיקות CT מבוצעים גם בחולים עם אי ספיקת כליות ואפילו חולים עם כליה אחת כאשר הכליה השניה לא מתפקדת או הוסרה בניתוח מסיבות שונות. לפני הצנתור יש ''להכין'' את החולה על ידי עירוי נוזלים ומתןם תכשיר המקטין את הסיכון לפגיעה בכליות. ההכנה נעשיית בתיאום עם המצנתר שמודע לעניין וידע להדריך אותך כדי להקטין למינימום את הסיכון לכליה. במידה ותפקודי כליה כפי שבאים לידי ביטוי ברמת קריאטינין ואוראה בדם תקינים ( מספיקה כליה אחת תקינה כדי לשמור על רמות אלה בטווח התקין) הסיכון לפגיעה בכליות בצנתור שואף לאפס ולא מחייב הערכות כלשהי.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטיבית אחרי צנתור + סטנטדניאל09/02/2009
שלום רב, אני נמצא חמישה ימים אחרי צנתור אמבולטורי עם התקנת סטנט. פתח כניסת הצנתר אוחה ב-angioseal. האם יש כלל אצבע האומר מתי ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית מתונה/נמרצת? -זאת בהנחה שתפקוד הלב הוא תקין (עד יום לפני הצנתור נהגתי לרוץ מדי בוקר 5/10 ק"מ ללא תופעות של קוצר נשימה ) תודה, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט לאחר צנתור
ד''ר טובי רסין12/02/2009לאחר צנתור טיפולי בו בוצעה סגירת העורק על ידי אנגיוסיל ההגבלה העיקרית היא לטווח של יומיים שלושה תוך המנעות ממאמצי הרמת משאות כבדים או העלאת לחץ תוך בטני ( כפיפות בטן וכו) כדי לא לגרום לפתיחה של אזור הדיקור.
במידה והצנתור לא בוצע לאחר אוטם שריר הלב ( במקרה של אוטם ההגבלה וחזרה לפעילות איטייים יותר ומושפעים מהאוטם ולא מהצנתור) מומלצת מנוחה , כלומר פעילות מתונה ללא מאמצים פיזים למשך שבועיים ולאחר מכן חזרה הדרגתית לפעילות. קצב החזרה תלוי בכושר הגופני שהיה לפני הצנתור במקרה שלך החזרה יכולה להיות די מהירה ולפי הרגשתך. בכל מקרה יש צורך לשמור על חזרה הדרגתית ולא לחזור מיד לאותה רמת מאמץ שביצעת לפני הצנתור.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות לאחר צינתורמיכאל05/02/2009
שלום, אמא שלי עברה צינתור לפני כשבוע עקב תלונות של כאבים בחזה וביצעו לה פתיחה של אחד העורקים ע"י סטנט תרופתי סייפר עקב מחלת סוכר. לאחר ששוחררה הביתה וחזרה לפעילות החלו להופיע לה צרבות בעיקר בבוקר ובערב צרבות הנמשכות עד היום. (3 ימים) יש לציין כי לא סבלה בעבר מצרבות. האם התופעה היא נורמלית לאחר ביצוע צינתור? או שיש לפנות לרופא לבדוק את הנושא? תודה מיכאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכאל
ד''ר טובי רסין08/02/2009לאחר צנתור צרבות אינן תסמין צפוי אך בהחלט אפשרי ויתכנו לכך מספר הסברים אפשריים.
א. השילוב של אספירין ופלביקס אותו מקבלים כל החולים לאחר השתלת תומכון עלול לגרום לתסמיני צרבת. במקרה כזה תרופה סותרת חומצה אמורה לפתור את הבעיה.
ב. לעיתים עצם ההרחבה של העורק על ידי סליל תומך גורמת לאי נוחות בחזה שעלולה להיות מפורשת כתחושה של צרבת. התופעה מתוארת לעיתים רחוקות ונמשכת לא יותר משבוע שבועיים.
ג. אפשרות שלא ניתן לדחות אותה על הסף שהסליל התומך מראה סמני סגירה. פחות שכיח במקרה של סליל מצופה תרופה כמו סייפר אך בהחלט יתכן במיוחד אם לא מקפידים על הטיפול התרופתי.
בכל מקרה הייתי ממליץ שאמך כן תפנה לרופא המטפל לברר את מקור התלונות. אם הכאב לא קשור למאמץ כלומר לא מחמיר במאמץ ובתרשים הא.ק.ג. אין שינויים בהשוואה לתרשים שבוצע מיד לאחר הצנתור לא מדובר ככל הנראה בבעיה משמעותית אך היא בהחלט מחייבת ברור במיוחד אם נמשכת.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לאדם מבוגרדורית שילדן02/02/2009
אדם בגיל 98 במצב בריאות תקין באופן יחסי לגילו זקוק להחלפת מסתם האם מומלץ לבצע זאת בגילו ומהם הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור בגיל המבוגר
ד''ר טובי רסין03/02/2009דורית שלום רב.
גיל כרונולוגי לכשעצמו אינו סותר ביצוע בדיקות רפואיות או טיפולים אחרים. מאידך צנתור וניתוח להחלפת המסתם האורטלי שהוא ניתוח מורכב בהחלט אינו שכיח בטווח הגילאים שמעל 90 בוודאי לא 98.
ניתוח להחלפת המסתם האורטלי שהוא כאמור הטיפול המקובל כיום במחלות המסתם האורטלי מחייב שימוש במכונת לב ריאה פעולה שבגיל הקשיש מלווה בשכיחות גבוה של פגיעה נוירולוגית בלתי הפיכה ולכן הניתוח נשמר לאותם חולים במצב קשה שללא הניתוח איכות חיים או תוחלת חייהם הצפויה היא בלתי מתקבלת על הדעת
בשנה האחרונה פותח טיפול להחלפת המסתם האורטלי בגישה צנתורית ללא ניתוח וללא שימוש במכונת לב ריאה מה שמונע חלק נכבד מהסיבוכים בוודאי אלה הנובעים משימוש במכונת לב ריאה. שני המרכזים הראשונים שהכניסו את הטיפול לשימוש מעשי הם המרכז הרפואי שיבא והמרכז הרפואי תל אביב. למעשה בחודש הבא צפוי להגיע למרכז הרפואי תל אביב מומחה בעל שם עולמי כדי לבצע מספר טיפולים כאלה. במידה ואת חושבת שאביך עשוי להתאים או רוצה לברר אם הוא מתאים את מוזמנת לפנות למחלקה הקרדיולוגית בשיבא ( בשיבא איני יודע מי מטפל בכך) או למרכז הרפואי תל אביב לטלפון מס' 036973395 לבקש את רויטל ולהסביר לה את מבוקשך. מיותר לציין שהטיפול ניתן ( בינתיים ) ללא תשלום למרות שעדין לא הוגדר בסל הבריאות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה לאחר צינתוראלון01/02/2009
שלום, אימי עברה לפני מס' ימים צנתור עקב תלונות של כאבים בחזה הרופא אמר שאחד העורקים הראשיים היה סתום מאוד והוא פתח אותו בעזרת סטנט עם תרופה. למחרת בבוקר היא שוחררה לבית. ברצוני לדעת כמה זמן לאחר ביצוע הצנתור אפשר לחזור לפעילות מלאה? והאם יש איזה שהם הגבלות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון
ד''ר אריאל פינקלשטיין01/02/2009אלון שלום.
אין כל מגבלה לאחר צנתור והשתלת סליל תומך, אלא אם זה נעשה עקב אוטם שריר הלב. במידה ולא, אמך יכולה לחזור לחיים נורמליים כבר למחרת הצנתור, עם מגבלה של מאמצים פיזיים קשים בימים הראשונים כדי לא להזיק לפצע החדירה במפשעה. מבינת הלב ומחלתה היסודית, אין כל מגבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)