פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבוך לאחר צינטור
    ליז
    26/05/2009

לאחר הצינטור הופעה במפשעה כתם סגול כהה- שטך דם נאמר שזה יכול להיות ולחכות ולראות מה קורה בהמשך
    מה בסימנים שציכים להדאיג וכמה זמן לחכות כדי לפנות למיון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיבוך לאחר צינטור

הוספת תגובה

• ליז

ד''ר טובי רסין
    28/05/2009

שטף דם במפשעה הוא סיבוך מאד שכיח. כה שכיח עד שקשה להגדירו כסיבוך היות ומופיע ברוב הצנתורים. הכתם הכחול לא רק משנה את גודלו אלא גם את מיקומו וצבעיו ומשתנה מכחול כהה לירוק בהיר ובהמשך צהוב. מדובר בתהליך צפוי כאשר מערכות הגוף '' סופגות'' את הדימום וממחזרות את הדם.

מתי לדאוג? תמיד אבל במינון הנכון. כל עוד לא מופיעה נפיחות חדשה במקום אין כל צורך לפנות לעזרה רפואית. אם מופיע במקום הדקירה גוש מורם שגדל יש לפנות בהקדם למיון כך אם יש כאב או שהכאב מחמיר.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי צינתור
    שלום
    26/05/2009

לפני כחצי שנה עברתי צינתור נתגלו 4 סתימות .אני עושה ספורט בכול יום כ חצי שעה בתום הספורט כאשר אני מתכופף אני מקבל סחחרורת לכמה שניות והכול חושך .אני משתדל לשבת מיד לכמה דקות בישיבה כתוצאה מפחד שאני אקבל מכה כתוצאה מהנפילה באים תגיע שאלתי האים כול התגובות שאני מקבל כשורות ללב ולצינתור.

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי צינתור

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    26/05/2009

שלום.
    אין שום אפשרות לענות על שאלתך ללא בדיקה מעמיקה של החולה עצמו (אתה), ומעבר על סרטי הצנתור שעברת. זה בהחלט עשוי להיות קשור לצנתורים שעברת, אך ללא ספק יכול להיות קשור למערכות אחרות בכלל (שלד, מערכת העצבים וכו'). איתך הסליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנתור חוזר ושימוש בפלאביקס
    רעות
    23/05/2009

שלום רב,
    אבי עבר לפני כ-15 שנה ניתוח לב פתוח, 3 מעקפים. בחודש פברואר השנה הוא חש כאבים עזים באיזור הלב ואכן בצנתור שערכו לו מצאו 2 סתימות גדולות שאחת פתחו עם בלון ובשניה שמו סטנט רגיל.
    לפני שבועיים (פחות מ-3 חודשים מהצנתור הקודם) אבי חש שוב ברע ועבר צנתור נוסף. בצנתור הוסיפו לו סטנט רפואי די קרוב לסטנט הרגיל ששמו לו קודם לכן.
    הוא מטופל בפלאביקס, קרדיולוג, אספירין, ליפיטור ואוקסר (בין היתר הוא נוטל גם זילול למחלת הגאוט ולוסק לקיבה).

כעת הוא שוב לא חש בטוב, לא יכול לעשות פעולות בסיסיות, כשאנו שואלים אותו בדיוק מה התחושה, קשה לו לתאר אותה, אבל הוא פשוט מרגיש שהעורק הולך להסתם לו שוב, במיוחד בהליכה.
    האם אדם יכול להרגיש שהעורקים נסתמים??? האם עורקים יכולים להסתם בתכיפות כזו?
    האם הוא אמור להיות במנוחה מוחלטת?
    אני מודה מראש, ומתנצלת על סרבול ההודעה, אך גם אנחנו כבר מיואשים.

הוספת תגובה

• לרעות

ד''ר טובי רסין
    24/05/2009

א. אין כל סיבה להיות מיואשים. יש טיפול בהחלט ניתן להקל על אביך. חשוב לעשות זאת בשיקול הדעת ובזהירות כל עוד אין דחיפות.

ב. ממחקרים שונים ידוע כי ניתוח מעקפים נותן יתרון לתקופה של 10-15 שנה לאחר מכן בממוצחע המחלה מתחדשת בין היתר בשל גורמים שלא ניתן לטפל בהם וגורמים להתחדשות ההצרויות.

ג. אביך עבר צנתור בו הושתלו לו תומכונים או בוצעה רק הרחבה על ידי באלון. ממחקרים שונים ידוע כי הרחבה על ידי באלון ואפילו השתלת תומכון כרוכה בסעכון של הצרות חוזרת תוך 6 חודשים. שימוש בתומכון מצופה תרופה כמו סייפר מקטינה את הסיכון לכך אך לא תמי אפשרית. כך שבהחלט יש הסבר מדוע אביך הרגיש שוב רע ונזקק לצנתור נוסף.

ד. כן בהחלט ניתן להרגיש שהסליל התומך עומד הסתם. סתימה כזו בא לידי ביטוי בכאבי חזה במאמץ ולכן אביך מרגיש פחות טוב וקשה לו לבצע מאמצים.

אני לא חושב שיש לשמור אותו במנוחה מוחלטת אבל מצד שני לא כדאי שיתחיל לבצע פעילות גופנית יזומה לפני גמר הברור הרפואי. אביך זקוק להערכה קרדיולוגית מחודשת. ממליץ שתפנו למצנתר שעובד גם כקרדיולוג בקופת החולים בה חבר אביך. אם תצייני מקום מגורים וקופת חולים אשמח להמליץ לך על הקרדיולוגים שיוכלו לטפל באביך.

ואל תשכחי, גם בלי להיות דתי '' ישועת השם כהרף עין''

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

רעות
    07/06/2009

ד"ר ריסין אני מאוד לך מאוד על תשובתך המפורטת.
    אבי חבר בקופת חולים כללית בחדרה, אשמח להמלצה.
    תודה מראש,
    רעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי
    סיגל
    23/05/2009

שלום רב.
    אבא שלי סבל בשנה האחרונה מפרפור פרוזדורים ונעשות נסיונות לטפל בו עם כל מיני תרופות עד שהגיע לקומדין. הוא נטל את התרוםה לאחרונה והרגיש טוב יותר וניהל אורך חיים רגיל.

הוא עבר צינתור וירטואלי על מנת לצרוב את הסיבים הגורמים לפרפור אך ללא הצלחה.

לפני שלושה שבועות מיפוי לב הראה איסכמיה קלה והוא הופנה לצינתור.
    לפני שבועיים הוא הלך לצינתור. הורו לו להפסיק את הקומדין 48 שעות לפני והוא צם לפני הניתוח 4 שעות. הצינתור היה בהרדמה מלאה כמו גם הוירטואלי עקב רגישות לטשטוש מקומי.

הצינתור לא העלה ממצאים מיוחדים ורק נאמר לנו שהכל בסדר ויעקבו אחריו בטיפול עם הקומדין.
    הוא התעורר,אכל ושתה הכל כרגיל. הוא הספיק עוד להגיד לי שניתנו לו 8 כדורי אספירין בניתוח.
    לפנות בוקר התלונן על כאבי ראש והקיא מספר פעמים. לאט לאט הוא שקע וCT הראה דימום נרחב בצרבלום. הוא הובהל לניתוח דחוף לניקוז הדימום. מאז הוא מונשם ומחוסר הכרה כבר שבועיים בטיפול נמרץ.

הוא היה אדם בריא, מנהל הכיר,ניהל חיים שוטפים של ספורט ופעילויות גם בשנה האחרונה עם הפרפור פרוזדורים.
    *האם זה תקין להפסיק קומדין לפני הצינתור 48 שעות לפני?
    4 שעות בלבד של צום זה מספיק?-הבנתי שהייתה הקאה חזקה מאוד שטוענים שאולי גרמה היא לדימום בצרבלום. אולי ההקאה מהחוסר בצום?
    האם מקובל לתת 8 כדורי אספירין במהלך הניתוח?
    למה מקובל להפסיק קומדין. יכול להיות שהפסקתו גרמה לכריש דם במוח שטרם ידענו עליו לפני הצינתור עצמו.

מצטערת על שטף השאלות

אשמח לכמה שיותר מידע

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבי

הוספת תגובה

• לסיגל

ד''ר טובי רסין
    24/05/2009

מצטער מאד לשמוע על אביך כל מה שאומר לא יקל על תחושתך ולכן אנסה להתרכז בעובדות.
    א. קומדין היא תרופה שמדדלת את הדם ופוגעת במערכת הקרישה. השפעת הקומדין נמשכת מספר ימים. כדי שמערכת הקרישה תחזור לתפקד דרושים יומיים שלושה של הפסקת הטיפול. צנתור, כמו זה שעבר אביך מחייב דקירה של עורק. אסור וקיימת הוריית נגד מוחלטת לביצוע צנתור תחת קומדין עקב הסכנה של דימום מאזור הדקירה. כך שרופאיו נהגו באופן סביר כאשר דרשו יומיים לפני הצנתור את הפסקת הקומדין.

לעניין שמונה כדורי האספירין. אני חושש שאת קצב מבלבלת. לאחר צנתור טיפולי שבו מוחדר סליל תומך לעורק, מה שככל הנראה בוצע באביך בזמן הצנתור מקובל לתת 600 מ''ג של כדור הנקרא פלביקס שאף הוא מדלל את הדם. כל כדור הוא 75 מ''ג כלומר מקובל לתת שמונה כדורים יחד מיד בסיום הצנתור . זו התרופה שאביך ככל הנראה קיבל וכן זה הנוהל הרפואי המקובל בהנחה שעבר צנתור טיפולי

עניין נוסף שאני חושש שאת קצת מבלבלת הוא עניין הצנתור הוירטואל. אביך , עקב הפרפור לא עבר צנתור וירטואלי אלא בדיקה אלקטרופיזיולוגית שבא מבוצע ניסיון לצריבה של מוקד הפרעות הקצב.

מקווה שעניתי לשאלותיך. אם לא ענה שאלי שוב ובינתיים מקווה שאביך יזכה לרפואה שלמה.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה לאחר שימוש בתרופות
    מאיה שושי
    21/05/2009

בעלי עבר צינטור ושמו לו סטנד רפואי לפני כשבוע .לפני שלושה ימים הופיעה פריחה רצינית בכל הגוף ,האם ישנה תרופה שמקבלים לאחר הצינטור שידועה שגורמת לפריחה?

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה לאחר שימוש בתרופות

הוספת תגובה

• לשושי

ד''ר טובי רסין
    21/05/2009

התשובה בהחלט חיובית. לאחר סליל תומך- סטנט המטופל חייב לקבל תרופה הנקראת פלביקס או קלופידרוגל טבע. תרופה זו בהחלט עלולה לגרום תגובה אלרגית אך אין להפסיק אותה בשום פנים ואופן בשל סכנה של חסימה חדה בסליל התומך. אנא התיעצי עם הרופא המצנתר או עם רופא המשפחה בשאלה של מה לעשות.

במקרים רבים לאחר צנתור בו נמצאה הצרות שטופלה על ידי סליל תומך מתחילים לא רק פלביקס אלא גם תרופות נוספות כמו תרופות לאיזון שומני הדם כך שבהחלט יתכן ולא פלביקס היא הגורמת לפריחה.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קיים קשר בין השתלות שיניים ודלק
    יוסי
    20/05/2009

שלום שמי יוסי , אבא שלי אובחן כחולה " JIANT CELL ARTERITIS" , בפגישה עם רופא במרפאה פרטית עלתה האפשרות שהמחלה החלה כתוצאה מהשתלת השיניים , בלסת התחתונה הושתלו 9 שיניים באותו היום ו7- בלסת העליונה לאחר חצי שנה , הוא סבל מאז מדלקות וכאבים עזים ,הרופא המליץ על עקירתם של השתלים בהקדם האפשרי. אודה לכם על תגובתכם בהקדם , תודה.

הוספת תגובה

• ליוסי היקר

ד''ר טובי רסין
    24/05/2009

הלו! זה רדיו? זו אמנם תוכניתנו ''הכה את המומחה'' אבל בתחומי התמחותו. אני חושב שכדאי שתפנה את הבעיה לפורום המתאים. למיטב הערכתי GIANT CELL ARTERITIS אינה בעיה בתחומי הקרדיולוגיה. ממליץ שתפנה לפורום של מחלות דלקליות- רוימטולוגיה או רפואת פה ולסת.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור טיפולי
    מאיר
    13/05/2009

עברתי צינתור לפני שבוע במהלכו הושתלו לי שלושה תומכנים שניים מהם משחררי תרופה סייפר . עורק ימני ראשי היה חסום ב100 אחוז ועורק שמאלי ליד תומכן קודם. בדוח הצינתור שקבלתי הוברר לי שעורק נוסף חסום ב70 אחוז והוא לא טופל . שאלתי למה ועם בקרוב אצטרך שוב לעבור צינתור. בברכה מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    צינתור טיפולי

הוספת תגובה

• מאיר

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    13/05/2009

מאיר שלום.
    היצרות בשיעור 70% הינה היצרות גבולית, והיצרויות בשיעור זה דורשות התערבות רק לעיתים כאשר קיימת הוכחה אובייקטיבית שההיצרות אכן מסכנת את החולה. (מיפוי טליום פתולוגי, מבחן מאמץ חיובי וכו'), אולם ברוב המקרים, היצרות בשיעור זה אינה מהווה התוויה להתערבות על ידי בלון וסליל תומך. לעניין, קשה לענות על שאלה זו ללא הכרת הפרטים הספציפיים הנוגעים למכלול מצבך ומחלתך, וללא הסתכלות בסרט הצנתור שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות חוזרת

עברתי צנטור ומצאו שהיצרות קשה בתוך הסייפר מלפני 6 שנים.אם תהיה היצרות פעם נוספת , לא ניתן לטפל בצנטור? וחייבים מעקף?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    היצרות חוזרת

הוספת תגובה

• מאיר

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    05/05/2009

מאיר שלום.
    בעיקרון התשובה היא בהחלט שניתן לטפל בצנתור גם בהיצרות חוזרת בתוך סייפר, אולם לצורך תשובה וודאית אני חייב לראות את סרט הצנתור שלך. אם אתה מעוניין, הבא אלי את סרט הצנתור למשרדי באיכילוב, אני אצפה בו ואענה לך באם ניתן לפתוח את זה בעזרת צנתור או האם יש צורך בניתוח מעקפים כליליים. באופן עקרוני, היצרות חוזרת בתוך סליל מפריש תרופה מסוג אחד, ניתנת לפתיחה על ידי סליל תומך מפריש תרופה מסוג אחר (המשחרר תרופה אחרת בד"כ)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוונתי שאם תהיה היצרות פעם שלישית

בצנטור הטיפולי שנעשה השבוע הוכנס תומכן מצופה תרופה חדש לתוך הסייפר הסתום שהושתל לפני 6 שנים. נאמר לי שאם תהיה היצרות נוספת אז אין אפשרות להכניס פעם שלישית תומכן נוסף, והפתרון יהיה בלון או מעקפים.
    תודה רבה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

הסיבה לצנתור היתה תעוקה חדשה בזמן מאמץ .הסייפר הישן היה סתום 95%(LAD פרוקסימלי) הוכנס סטנט חדש משחרר תרופה .שאר העורקים ללא היצרויות משמעותיות.לאחר 4 ימים עדיין יש כאבים במאמץ.
    איזה סיבות יכולות להיות לכך?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה

לפני 6 שנים MI לא חודר ,סייפר בLAD פרוקסימלי. עוסק הרבה מאוד שנים באופן קבוע בריצה יוםיומית של כ10 קמ. בשבועיים הארונים כאבים בחזה מיד עם התחלת הריצה שמפסיקים עם הפסקת המאמץ. במיפוי הלב היו כאבים בחזה לאורך כל הבדיקה.תקינה. (יש איסכמיה קלה ,הפיכה בטריטוריה של RCA, אבל זה היה גם במיפוי מלפני 4 שנים) . הופניתי לצינתור. מדוע יש פער בין הקליניקה למיפוי?
    תודה רבה על התיחסותיכם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• עופר

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    03/05/2009

עופר שלום.
    קשה לי לענות לשאלתך בצורה זו בלי לראות את כל החומר. אני עצמי עוסק בספורט בצורה פעילה ביותר (מרתון וכו'), כך שקל לי להבין לליבך... אם אתה מעוניין תפנה אלי עם כל החומר ואשתדל לענות לך תשובה מבוססת יותר. (0524-266855)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאחר צינתור
    גלי
    25/04/2009

שלום
    אני כותבת בשם אבי, שעבר צינתור לפני 4 ימים, בו השתילו תומך ( בפעם הראשונה צונתר לפני כ- 10 שנים) לאחר הצינתור אבי מגלה קושי באופן מיוחד לעמוד על הרגליים, תחושה של רעד , והוא נוטה ליפול ללא תמיכה,
    אציין כי קודם לצינתור לעיתים חש כי רגליו כושולת ,אך לאחריו הוא אינו יכול ללכת ללא תמיכה כפי שציינתי מכבר,
    האם תופעה זו מוכרת?
    ממה נובעת?

יבנוסף אבי ממשיך לחוש כאבים בחזה וחולשה כללית, האם תופעות אלו אופייניות לאחר צינתור?

תודה מראש
    גלי.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי לאחר צינתור

הוספת תגובה

• גלי

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    26/04/2009

גלי שלום.
    קשה לי לענות על שאלתך ללא שבדקתי את אביך, אולם הדרך היחידה שניתן לקשור את התופעות המתוארות עם צנתור הינה קיום מאורע מוחי קל במהלך או בזמן הצנתור. אינני מעיז לקבוע בוודאות אבחנה זו בלי לבדוק אותו לפני ואחרי הצנתור, וללא ביצוע CT של המוח ובדיקת נוירולוג, אבל זו אפשרות בהחלט סבירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!קונסטריקטיב פריקרדידטיסי
    שרונית כהן
    13/04/2009

שלום דוקטור,
    גילו לבעלי קונסטריקטיבי פריקרדטדיטיס [אני מקווה שאני מאיתת את זה נכון ].
    מה זאת המחלה הזו דוקטור? איך זה הולך להשפיע על החיים שלנו? אנא הסבר לי.

הוספת תגובה

• שרונית כהן

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    16/04/2009

שרונית שלום.
    המחלה הקרויה constrictive pericarditis הינה תופעה בה קרום הלב נהיה קשיח, ומפריע ללב להתרחב כדי לקלוט יותר דם אותו הוא אמור להזרים קדימה. המחלה נגרמת על ידי סיבות רבות, ביניהן לאחר ניתוח לב, דלקות שונות, זיהומים, ועוד. הטיפול במחלה ברוב המקרים הינו תרופתי, אך בחלק מן המקרים יש צורך לנתח את החולה ולקלף את הקרום הקשיח מן הלב. לפרטים נוספים הקשורים ספציפית לאביך, עלייך להתייעץ עם הרופא הקרדיולוג המטפל של אביך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסכמיה במעקף
    אני
    13/04/2009

עברנו ניתוח ב-98 2 מעקפים
    לאחר כמה שנים בהפרש של כמה חודשים 3 סטנדים
    היום תוצאת ארגומטריה מעידה על אסכמיה כנראה במעקף
    האם גם אותו ניתן לצנטר ולשים סטנד במידת הצורך?
    אודה לתשובתכם בהקדם
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    אסכמיה במעקף

הוספת תגובה

• איסכמיה במעקף

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    13/04/2009

שלום.
    התשובה היא בהחלט כן. חלק לא מבוטל מן הצנתורים הטיפוליים היום מבוצע במעקפים כליליים, רובם מעקפים וורידיים, וחלקם במעקפים עורקיים. התשובה לשאלתך הינה בהחלט חיובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה ושוב,חג ש

אני
    13/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור ידני
    דורון
    12/04/2009

שלום
    אני אמור אולי לעבור צינטור
    בעבר היה לי סיבוך כשתוצאה ממנו
    הושתל לי בעורק הכסל "דקרון" והוסבר לי שאסור לצנטר אותי במקום זה!!
    האפשרות שנותרה הם יד או בצד שמאל במפסעה
    מה עדיף למצנטר ולי [מבחינת קושי החלמה ועוד?]
    ביד או עטרק כסל שמאול?
    דורון כהן

לקביעת תור
    סגירה
    צינטור ידני

הוספת תגובה

• צנתור ידני

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    13/04/2009

דורון שלום.
    באופן עקרוני, דרך הצנתור היא לפי בחירת המצנתר. ההעדפה לצנתור דרך עורק המפשעה הינה בשל העובדה שניתן להשתמש בצנתרים עבים יותר, וזאת לצורך התערבויות מורכבות יותר במידה וסוג ההיצרות מחייב שימוש בצנתר עבה יותר. אז צנתור דרך היד מוגבל לשימוש בצנתר דק בלבד. הסיבה השניה להעדיף צנתור דרך עורק המשפעה הינה שכיחות נמוכה יותר של ארוע מוחי, שהינו נדיר ביותר בשתי השיטות, אולם נדיר יותר בצנתור דרך המפשעה. באופן עקרוני, רוב המצנתרים מיומנים יותר בצנתור דרך המפשעה, וזו סיבה טובה כשלעצמה להעדיף צורה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי גדול במבנה הלב כתוצאה מאוטם
    בני
    09/04/2009

רופא נכבד שלום!

1.האם אוטם נרחב מאד על הדופן הקדמי של החדר השמאלי, גורם לשינוי רציני במבנה הלב ועשוי /עלול לגרום בעתיד למחלת מסתמים ו\או צורך בהחלפת מסתם (מיטראלי)?

2.האם השינוי הנ"ל עשוי/עלול לגרום להפרעות קצב ממקור חדרי ,ולצורך בהשתלת קוצב דפיברילטור עקב הפרעות הקצב?

אני מודה מאד על תשובה לשאלותי

בברכת חג שמח
    בני

הוספת תגובה

• בני

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    12/04/2009

בני שלום.
    התשובה לשתי שאלותיך היא בהחלט כן. אינני מכיר את המקרה, אולם בהחלט אוטם נרחב בעיקר לדופן הקדמית של שריר הלב, עלולה לגרום לאי ספיקת המסתם המיטרלי, ולהפרעות קצב. זה מצריך בשלב מסויים תיקון המסתם, ולחילופין מתן טפול להפרעות קצב או השתלת דהפיברילטור אוטומטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מעומק לבי(תרתי משמע)

בני
    20/04/2009

דר אריאל היקר!
    אני מודה מאד על התיחסותך ותשובתך
    והתודה כאמור מעוק הלב
    עלה והצלח תמיד
    בני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפוי חיובי וצינתור תקין.
    עינת
    25/03/2009

שלום רב,
    אשמח לקבל הסבר על הקשר ביניהם או שאין... במידה והתלונות ממשיכות,אז מה עושים?והאם יש בדיקות נוספות לעט הצינתור.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מפוי חיובי וצינתור תקין.

הוספת תגובה

• עינת

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    12/04/2009

עינת שלום.
    הצנתור מראה את האנטומיה של העורקים הכליליים, ואיל המיפוי הינו בדיקה פונקצינלית, המראה אזורים בלב שאספקת הדם אליהם לקויה. בניגוד לצנתור שהינו בדיקה בה הדיוק הינו 100%, במיפוי הדיוק הינו כ- 85% בלבד, עקב טעות המכשיר, וצללים שנגרמים על ידי איברים אחרים בגוף. בהחלט יתכן חוסר התאמה בין הצנתור למיפוי לכל כיוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה