פורום מיניות האישה, מין נשי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טבעת נובה רינג ופוסטינור
    יערה
    09/03/2009

התחלתי לקחת לפני כ8 חודשים גלולות מינס והם גרמו לי לתופעות לוואי, כאבי ראש ממש ממש חזקים והרופא נשים שלי אמר לי לעבור למדבקות אוורה אבל לא כל כך הסתדרתי איתן כי הן היו יוצאות לי וזזות לי והבנתי שזאת בעיה כי אז ההורמונים לא מגיעים לגוף אז הרופא המליץ לי עד גלולות מרסילון ואחרי שלושה חודשים החלפתי אותן כי הן גם גרמו לי לכאבי ראש חזקים, ההחלפה הייתה בטבעת נובה רינג וזה החודש השני שאני משתמשת בה ונראלי שהיא גרמה לי לאבד את החשק המיני שלי כי בזמן האחרון לא כל כך באלי סקס, והיא ושאר אמצעי המניעה גרמו לי לעלות במשקל בצורה שדי מבאסת אותי, אז אני וחבר שלי חשבנו להפסיק עם הטבעת וכל הגלולות האלה ופשוט שנעבור לקונדומים והוא יגמור בחוץ, ואם במקרה שהוא גמר בפנים או שחס וחלילה הקונדום נקרע אז אני אקח פוסטינור. אז מעניין אותי לדעת האם פוסטינור הוא בטוח כמו גלולות ואם יש לו תופעות לוואי, ואם הרעיון הזה הוא באמת יהיה פתרוןבשבילי?! כי נראה לי שהאפשרויות שלי נגמרו כבר, אם לא הסתדרתי גם עם טבעת, מדבקות וגלולות, מה עלי לעשות? תודה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טבעת נובה רינג ופוסטינור

הוספת תגובה

• זאת אפשרות

לי ראובני
    09/03/2009

אפשר לחיות עם קונדומים רק צריך להקפיד על שימוש בהם ולראות בפוסטינור אמצעי חירום בלבד.
    מדובר בכמות גדולה של הורמונים הניתנים לגוף בבת אחת העלולים לשבש את המחזור.
    אם נראה לך שתתמידי עם קונדומים ותמיד תהיו מספיק מפוכחים לקחת, אז לא אמורה להיות בעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמצעי מניעה

ד``ר ליאורה אברמוב
    10/03/2009

להשתמש בקונדום זו אפשרות טובה רק שאיננה ב100 % מונעת הריון. אם את לא מעונינת בגלולות הכרת החוזור ההורמונלי שלך והעיתוי של הביוץ תעזור לך להשמר בימים המסוכנים. יש קורסים פרטיים שמלמדים את הטכניקה הזו.
    אפשרות נוספת זה להחדיר התקן תוך רחמי. פחות מקובל אם את בחורה צעירה אבל היום ישנם יותר ויותר דעות שאין בעיה להשתמש בהתקן גם בצעירות שלא הרו. התיעצי עם רופא הנשים שלך
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן יחסי מין
    רינת
    08/03/2009

שלום רב! מזה 4 שנים אני סובלת מכאבים בזמן קיום יחסי מין,הכאבים הם בזמן החדירה והמשגל בחלק התחתון של הנרתיק,שום רופא נשים שהייתי אצלו לא מצא פיתרון לבעיה-אני משתמשת בג'ל סיכה וזה גם לא עוזר. סבלתי גם מדלקות חוזרות ונשנות בשתן לאחר קיום יחסים ולאחר טיפול מניעתי במקרודנטין למשך 4 חודשים וחמוציות באופן קבוע הדלקות פחתו,אולם הכאבים לא נעלמו ואני כבר די אובדת עצות. אשמח לתשובתך בנושא!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזמן יחסי מין

הוספת תגובה

• רופא עם רקע סקסולוגי

לי ראובני
    08/03/2009

במידה והרופא שלך לא עונה על היכולת להגדיר את הקושי לבעיה, את צריכה לפנות לרופא עם רקע סקסולוגי ולשלול וסטיבוליטיס או וגינסמוס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מוצאים את החשק שאבד?
    עירית
    08/03/2009

אני בת 35 נשואה + ילדים. מחפשת את החשק המיני שלי? מישהו יודע לאן הלך? אפה מוצאים אותו חזרה? הסקס שלי ושל בן זוגי מדהים !!! הוא משקיע באקט ובאמת באמת שטוב לי במיטה איתו - אבל הדרך למיטה רצופה מכשולים. אני לא חושבת על סקס, לא חושקת באף אחד וזה לא מגיע למחשבותיי כל וכלל. מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    איך מוצאים את החשק שאבד?

הוספת תגובה

• בא והולך

לי ראובני
    08/03/2009

עירית יקרה
    את בחברה טובה מאוד. ....
    זה טבעי שלאחר שגרה של חיים עמוסים, זוגיות וילדים קטנים החשק המיני ידחק לתחתית סולם העדיפויות.
    ראשית, צריך לבדוק, באיזה אמצעי מניעה את משתמשת?
    יש נשים אשר גלולות מורידות להן את החשק המיני.
    שווה לבדוק.
    שנית, יש להחזיר את המיניות לסדר עדיפויות גבוהה יותר.
    לצאת לחופשה, לצאת לבלות, להשקיע בזוגיות, לישון היטב, לא לאפשר לילדים לישון איתכם וכו....
    במידה ואף אחד מהטיפים הללו לא אפקטיבי, אני מציעה לגשת לסקסולוג לבדוק את העניין, לראות מה הגורם לשינוי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצאים סיבה מדוע כן צריכים למצוא את

ako
    21/03/2009

הכל בראש"בהנחה שאין בעיה בריאותית לחשוב כיף לחשוב סקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבדן היכולת ליהנות ממין
    אורנה
    08/03/2009

עוד מעט ימלאו לי 30 ומאז ומעולם היה התיאבון המיני שלי בריא ולא התקשיתי להגיע לאורגזמה, הן בעת קיום יחסי מין והן באמצעות אוננות. חשוב לציין, כי הצלחתי להגיע לאורגזמה גם באמצעות חדירה וגם ע"י גירוי הדגדגן. לפני כשנה, בעודי בקשר זוגי, התחלתי ליטול פבוקסיל וכפי שהוזהרתי מראש, הדחף המיני שלי פחת ויכולתי להגיע לאורגזמה אבדה כליל. מכיוון שהדבר הפריע לי מאד ומכיוון שהתרופה שנטלתי ממילא לא עזרה לי, הפסקתי להשתמש בה כבר לאחר כשלושה חודשים, אך למרות כל הזמן שחלף מאז, אני חשה כי הדחף המיני שלי ויכולתי להגיע לאורגזמה לא חזרו לעצמם. נפרדתי מבן הזוג שהיה לי כשהתחלתי ליטול את התרופה, עוד לפני שהפסקתי את השימוש בה ומאז לא קיימתי יחסי מין עם אף אחד. למעשה, אפילו לא הייתי בקשר כזה או אחר עם אף אחד ולא יצאתי לדייטים. מסיבה זאת, מאז שהפסקתי ליטול את התרופה לא באמת הזדמן לי לבדוק האם יכולתי ליהנות מיחסי מין נפגמה לצמיתות ואני מבססת את דבריי על כך שאיני חשה צורך באוננות כבעבר ואיני נהנית ממנה כבעבר ועל נסיונותיי הכושלים לקיים יחסי מין בטרם הפסקתי את השימוש בתרופה. האם ייתכן שהתרופה שנטלתי לפני זמן רב כ"כ ממשיכה להשפיע עליי עדיין? ואם התרופה אינה קשורה לעניין, מה יכולה להיות הסיבה לכך שיכולתי ליהנות ממין נעלמה? האם ייתכן שהדבר קשור לכך שהשמנתי בצורה קיצונית או לכך שאני שרויה בדיכאון? או שאולי הסיבה היחידה שאיני מרגישה צורך במין פתאום היא שאין אף גבר בחיי שיעורר אותי? אני מצטערת על שהארכתי בדבריי (רציתי לתאר את התמונה בשלמותה) ועל כך שייתכן וחלק משאלותיי הן טיפשיות, אך אני מוטרדת מאד מהעניין

לקביעת תור
    סגירה
    אבדן היכולת ליהנות ממין

הוספת תגובה

• לא פשוט

לי ראובני
    08/03/2009

אורנה יקרה,
    התמונה שאת מתארת היא לא פשוטה, מורכבת ובעיקר מעציבה.
    הרבה פעמים אנחנו משווים את היכולות וההנאות שלנו בעבר מהמקום שאנחנו בהווה וההשוואה לא מאפשרת לנו למצוא את הדרך שאנו זקוקים לה, את הדרך הנכונה כרגע עבורנו.
    הגוף שלך לקח תרופה חזקה למשך פרק זמן ממושך, ולוקח לו זמן לחזור לעצמו.
    כפי שציינת, ואת מבינה לבד, המיניות איננה מושתתת רק על יכולות פיזיות אלא גם על הבנה רגשית ודימוי עצמי וכרגע, את שרויה בעצב, מרגישה לא נוח פיזית עם עצמך.
    נשמע לי חשוב לשקם קודם כל את הדימוי העצמי שלך, את מה שאת היית רוצה עבור עצמך ובמקביל לעבוד על שיקום היחסים שלך עם המיניות שלך, עם ההנאה והסיפוק שאת ראויה להם.
    בהצלחה וחיבוק ענק
    לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן
    לי
    05/03/2009

שלום רציתי לשאול אם הרופא אמר לי להמתין כשיש שרירן ,לראות איך התפתח המצב אז יכול להיות שאני לא יצטרך תניתוח? ויש לציין שיש לי טבעת. והדימומים לא פוסקים.

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן

הוספת תגובה

• שרירן

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/03/2009

לא ברורה השאלה.
    אני מבינה שאת סובלת משרירן ויש לך דימומים רבים והשאלה היא האם הדימום נובע מהטבעת שברחם או מהשרירן?
    תוציאי את הטבעת ותראי האם הדימומים נרגעים או לא. לא כתבת מה גודל השרירן ובת כמה את.
    בדרך כלל אם הרחם הוא יותר מ13 שבועות הריון בגודלו הרי שההמלצה היא להוציא את הרחם אם את בגיל הפריון
    בברכה ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבר המין הנשי2
    אור
    02/03/2009

תודה על תשובתך ברצוני לשאול עוד שאלה קטנה,ממה שידוע לי שפתי הפות החיצוניות הגדולות יותר צריכה לכסות את הקטנות ולשמור עליהם במקרה שלי זה כבר לא ככה בגלל שאחת מהשפתיים הפנימיות שלי יותר גדולה מהשניה אז ככה שהשפתיים החיצוניות לא יכולות לכסות אותם,האם זה מסוכן?וגם האם גברים פחות נמשכים לאיבר מין לא כמו שהוא צריך להיות והחשק המיני במיטה מצד הגבר יכול לרדת? אודה לך מאוד אם תוכלי לענות לי על זה תודה רבה..אור

לקביעת תור
    סגירה
    איבר המין הנשי2

הוספת תגובה

• לאור

רונן
    02/03/2009

שאלתך המלומדת הצריכה מחשבה רבה ומצאתי תשובות באינציקלופדיה לעניני פות מצאתי פיסקה האומרת שעל טעם ו ריח אין להתוכח. אני אישית מעדיף כוס סימטרי ושמעת י שיש אוהבים כוס עקום או שפתיים בולטות תחפשי את הגבר המתאים שיתאהב בכוסך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבר מין

ד``ר ליאורה אברמוב
    03/03/2009

אצל רוב הנשים אבר המין איננו סימטרי. אם תסתכלי בתמונות של אברי מין תראי שפע של וריאציות. אני חושבת שכשיש קשר זוגי טוב ומשמעותי ממש אבל ממש לא חשוב איך אבר המין נראה. זה כמו שאם לחבר שלך יהיה אבר מין קצת גדול מידי או קטן מידי, אבל יהיה לך טוב איתו במטה ובקשר הזוגי האם מראה אבר המין שלו יהיה פקטור כזה מכריע???
    ליאורה אבר מוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אור
    03/03/2009

אני רוצה מאוד להודות לכם תודה :-) המשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד חשק
    מאיה
    02/03/2009

שלום בשנות השלושים, בעקבות הפלה לפני מס' שנים מרגישה איבוד חשק מיני לחלוטין , לא מרגישה שום גירוי מיני במהלך האקט בניגוד ללפני ההפלה שאז המצב היה שונה לחלוטין והייתי בחורה עם חשק מיני רב ,בנוסף מאז אני חשה ריח רע מהנרתיק ורטיבות באופן קבוע ,זה לא פסיכולוגי אז מה זה יכול להיות ואיך מטפלים?

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד חשק

הוספת תגובה

• אבוד חשק

ד``ר ליאורה אברמוב
    03/03/2009

דוקא בגלל שאבדן החשק המיני קרה בעקבות ארוע מסויים מתאים לי שהבעיה רגשית. אבל חסרים לי המון פרטים, איך המחזורים שלך, איזה אמצעי מניעה את נוטלת, האם את בקשר זוגי ומיני קבוע, האם את אישה בריאה. מה ההסטוריה המילדותית שלך למעט ההפלה הזו. בקיצור - אי אפשר לתת אבחנה וטיפול דרך האינטרנט.
    פני לרופא נשים שיקח לך משטח נרתיקי לחיידקים ופטריות כדי לברר את נושא הרטיבות והריח. עשי הערכה הומונלית לגבי הירידה בחשק.
    אם הכל תקין ת צריכה לפנות להערכה ולטיפול סקסולוגי.
    בברכה ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם גוף\ואזלין
    יערה
    02/03/2009

מותר להשתמש במקום בחומר סיכה בקרם גוף או בואזלין או שזה גורם לאיזהו נזק? כי אני וחבר שלי עושים ככה בדרך כלל ולבנתיים לא נראלי שקרה משהו.. תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    קרם גוף\ואזלין

הוספת תגובה

• עדיף שלא...

לי ראובני
    03/03/2009

צריכים חומרים שלא יגרמו נזק לקונדום (במידה ואתם משתמשים) או לנרתיק.
    כלומר, עדיף חומר סיכה על בסיס מים כמו החומרים של דורקס פליי או KY

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבר מין נשי
    אור
    01/03/2009

שלום,השפתיים הפנימיות באיבר מיני הנשי מאוד שונות,אחת יותר גדולה מהשניה וזה מאוד מציק ולא נוח ואני יחסית צעירה אני רק בת 15 רציתי לדעת אם את אולי יודעת ויכולה להגיד לי שעם הזמן זה ישתנה ויהיה יותר נורמלי רגיל וטבעי מפני שאני עדיין מתפתחת או שלא יקרה כלום ואני יצצטרך פשוט לנתח את המקום ואם כן אז מאיזה גיל מותר?

לקביעת תור
    סגירה
    איבר מין נשי

הוספת תגובה

• אין שום איבר מין סימטרי

לי ראובני
    01/03/2009

שלום לך,
    לא קיים איבר מין נשי סימטרי לחלוטין.
    זה היופי שלו, שכמו פרח, כל אחד אחר לחלוטין.
    יש באתר של גילי פליסקין, תמונות של איברי מין נשיים אמיתיים.
    את יכולה להתרשם ולראות בעצמך, אין שום איבר מין סימטרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטיבות ויובש בזמן יחסי מין
    טל
    01/03/2009

שלום רב, בזמן יחסי מין, או יותר נכון לפני האקט אני מאוד רטובה, אבל מאוד מאוד, ואיכשהו במידה והסקס מתארך, כנרא השחל שם יובש רציני ואתמול אפילו הגיע למצב שנקרע הקונדום - לדעתי זה בגלל יובש. אני בת 30. מה אני יכולה לעשות בנושא? האמת שאני די מתביישת להתחיל למרוח כל מיני דברים בזמן הסקס, אבל גם לא מבינה מדוע יש הרבה חשק מיני ואני מאד רטובה ולאחר זמן מסויים אני מתייבשת..אודה לעצותיכן

הוספת תגובה

• יובש

ד``ר ליאורה אברמוב
    01/03/2009

יובש יכול לקרות מסיבה נפשית - הפסקת להיות מרוכזת בגירוי המיני, - נמאס לך, את לא בקטע,
    גמרת כבר ואת לא שם...... וכו'.
    או מסיבה רפואית כלשהי את מתיבשת.
    נסי למרות בפתח הנרתיק ג'ל על בסיס סיליקון - יש של חברת פמינה או ניתן למצוא ג'ל דומה בחנויות סקס. הוא מצוין , לא מתיבש, ואפשר להשתמש עם קונדום.
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טל
    02/03/2009

אכן אני מזדהה עם הסיבות שהובילו ליובש - תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    28/02/2009

היי, אני רוצה לשאול שאלה.אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון,אם לא אז סלחו לי. רציתי לדעת אם זמני הביוץ משתנים.ז"א אם אני כל 13 14 יום יש לי ביוץ כבר 11 שנה.האם פתאום ביום בהיר אחד הביוץ יכול להופיע שבוע לפני הזמן?או שבוע אחרי הזמן המשוער? אני קצת חוששת.אני סיימתי מחזור לפני שבוע והופיע לי דימום קל.אני לא יודעת מזה אבל אני חוששת שזה הרגע שבו הזרע פוגש את הביצית. כל השבוע קיימתי יחסי מין ללא הגנה.כי אני יודעת שהביוץ שלי מופיע לאחר 14 יום ועוד לא הגעתי ליום הזה.(אני יודעת שאסור לקיים יחסים לא מוגנים 3 ימים לפני ואחרי הביוץ). האם קיים דבר כזה שהביוץ מקדים או מאחר? אני מרגישה קצת כאבים בשחלה. אודה לכן על תשובתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ביוץ

ד``ר ליאורה אברמוב
    01/03/2009

בהחלט יכול לקרות.
    הגוף שלנו הוא לא מכונה והשפעות נפשיות, כמו לחץ מתח, נסיעה - כל אלו יכולים להשפיע על זמן הביוץ.
    מה עם אמצעי מניעה????
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה ואדמומיות
    שני
    28/02/2009

שלום לפני חודש בערך הייתה לי פטריה ( ללא איבחון של רופא אבל הייתי בטוחה) השתמשתי ב 3 נרות אגיסטן ואחרי כמה ימים הגרד וההפרשות עברו והכל היה בסדר . לפני שבוע שכבתי עם בן זוגי ושרף לי בפות ובפתח הנרתיק יום שני הלכתי לרופא נשים ואמר שהכל נראה תקין ולקח תרבית שיצאה תקינה הוא נתן לי למרוח קומאגיס והתחלתי למרוח מיום רביעי ביום רביעי היה לי אדמומיות ושורף בתוך השפתיים ( מאוחי השפתיים החיצוניות) בערך מסביב לדגדגן והיו לי עקצוצים מציקים , היום יום שבת והרגשתי השתפרה קצת. מאתמול יש לי צריבה מאוד מציקה וכשאני יושבת הרבה זמן כל האיזור כואב . הסתכלתי במראה קטנה והאיזור שבין פתח הנרתיק לבין הדגדגן כשאני מפסקת לצדיים זה נורא אדום וצורב כשאני נוגעת , האדמומיות מסביב לדגדגן ותחושת השריפה השתפרו קצת ( זה אומר שהמשחה הזאת עוזרת ? להמשיך ? ) רק האדמומיות איפה שאמרתי והצריבה נשארו אני רוצה לציין כי אני פעילה מנינית כבר 3 שנים ותמיד נהנתי ואף פעם לא קרה לי דבר כזה אין לי הפרשות חריגות. ( אני בת 18 )

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה ואדמומיות

הוספת תגובה

• צריבה

ד``ר ליאורה אברמוב
    01/03/2009

אולי את רגישה לקומאגיס?
    אני הייתי מפסיקה את הקומגיס,
    עשי אמבטיה עם שמן אמול כדי להרגיע את הגירוי, מרחי ג'ל אזראקאין כדי להקל את תחושת הצריבה, הסתובבי בבית בלי תחתונים, ופני לרופא נשם שוב להערכה.
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן קיום יחסי מין
    :> ילדונת
    28/02/2009

מימה יכול לנבוע כאב בזמן קיום יחסי מין? מוכרחה לציין שהכאב נובע מהחדירה עצמה? מימה זה יכול לנבוע? ואיך אפשר להימנע מיזה? והאם זה איכשהו קשור לזה שאני נוהגת להשתמש בשמן תינוק כחומר סיכה (כן קראתי בשירשור הקודם שזה לא מולץ, אני אחליף אותו...) ??? תודה מראש :] אעריך מאוד אם תענו לי על כל השאלות..

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזמן קיום יחסי מין

הוספת תגובה

• כאבים בזמן יחסי מין

ד``ר ליאורה אברמוב
    28/02/2009

לא כתבת כמה זמן כואב כמה זמן את מקיימת יחסי מין והאם תמיד כאב.
    כאב יכול להיות בגלל שאת מכווצת בחדירה, בגלל שאת לא מספיק רטובה, בגלל שיש לך דלקת נרתיקית או בגלל שיש לך וסטיבוליטיס או בעיה אנטומית במבנה הפתח.
    את חייבת לגשת לרופא נשים לספר על הבעיה ולעבור בדיקת גינקולוגית מקיפה.
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואי תודה רבה!!!

:> ילדונת
    01/03/2009

עזרת לי הכי שיכלת :]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף.
    לי
    27/02/2009

הרופאת נשים רשמה לי אגיסטן. הבעיה היא שנרות אגיסטן הם מאוד קשות להחדדרה הם עשויים כמו תרופה ולא חלק כמו נרות רגילים כמו פלגל וכאלה. אז החדרתי אבל לא עמוק. במצב שאם הרגליים פתוחות רואים תנר עוד ועכשיו זה אפילו לא מתנמס... אחרי שעתיים.. מה אני אמורה לעשות? הם זה מסוכן? והאם זה משנה צורת ההחדרה של הנר

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף.

הוספת תגובה

• נירות אגיסטן

ד``ר ליאורה אברמוב
    28/02/2009

צריך להחדיר את הנר הכי עמוק בפנים בלילה לפני השינה. לוקח לנר בערך את כל הלילה עד שהוא נמס.
    אם את לא מצליחה עם הנר בקשי מרופאת הנשים שלך קרם אגיסטן שהוא מוחדר יותר בקלות עם מוליך
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אבל..

לי
    28/02/2009

כבר החדרתי ולא עמוק... ואני גם לא יכלתי להוציא אותו אחר כך. אם זה ככה זה לא טוב? ורופאת הנשים לא תהיה עד יום שני. אז זה גרוע אם החדרתי לא עמוק?? ואני אמורה לקחת עוד אחד היום ואני לא יודעת איך אני יעשה את זה כי זה כואב בהחדרה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחגית

ד``ר ליאורה אברמוב
    01/03/2009

אל תשימי היום כי אם את שמה ממש בפתח זה לא יעיל. פני מחר לרופאת נשים והתיעצי עימה.
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ומיגרנה
    ליאת
    25/02/2009

שלום, אני סובלת ממיגרנות מזה מספר שנים, בתדירות של 3-4 התקפים בחודש, מטופלת בריזלט. עד היום השתמשתי בגלולות מינס, בעקבות תדירות המיגרנות, הומלצתי ע"י רופאת נשים ונוירלוג להשתמש בגלולות המכילות פרוגסטרון בלבד, רציתי לשאול מה ההבדל בין גלולה שמכילה גם אסרוגן לבין גלולה שמכילה פרוגסטרון בלבד, מה בעצם מצוי בגלולה הרגילה שעלול להיות מסוכן יותר למי שסובלת ממיגרנות ? האם יש סיכוי שבשימוש בגלולות המכילות פרוגסטרון בלבד גם תהיה עלייה בהתקפי המיגרנה ? כמו כן שמעתי שיש זריקה שניתנת אחת ל- 3 חודשים המכילה פרוגסטרון בלבד, גם בנושא זה הייתי שמחה לשמוע מה ההבדל בעצם בין הזריקה לבין הגלולה. אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ומיגרנה

הוספת תגובה

• גלולות ומיגרנה

ד``ר ליאורה אברמוב
    26/02/2009

יש קשר בין אסטרוגן שבגלולות למיגרנות. ולכן ממליצים על גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד. הסבירות שהמיגרנות יחזרו עם פרוגסטרון נמוכה אך אפשרית.
    הזריקות הן בדיוק כמו גלולות - הן מכילות פרוגסטרון בלבד. החסרון של הזריקות שלוקח יותר מ3 חודשים עד שהחומר מתפנה מהגוף. בעוד שבכדורים הניקוי מההורמון הוא מידי.
    חסרונות של טיפול בפרוגסטרון בלבד זה דימומים לא סדירים, השמנה, אקנה.
    בדרך כלל מסתדר עם הזמן.
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה