פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאה
    ענת
    30/10/2012

הילד שלי בן תשעה חודשים.
    כבר פעם שניה שהוא מקיא מספר שעות (שעתיים שלוש) אחרי שהוא אוכל דייסת שיבולת שועל. הדייסה היא על בסיס מים.
    הבנתי שדייסות הן לא אמורות להיות אלרגניות. מדוע בכל זאת הוא מקיא?
    ד"א, הוא עדיין ניזון מהנקה.

תודה מראש,
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאה

הוספת תגובה

• הקאה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    01/11/2012

הי! באם יש לך ספק. הפסיקי בשלב ראשון לתת את הדייסה. האם כבר נחשף לגלוטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוטן

ענת
    01/11/2012

המון תודה על התגובה.
    מה שמוזר הוא שהוא כבר אכל שיבולת שועל מספר פעמים לפני הפעמיים האלו ולא הייתה שום תגובה חריגה.
    בגלל התגובה שלו לשיבולת שועל בפעמיים האחרונות עוד לא חשפנו אותו לגלוטן. האם כדאי לחשוף לגלוטן? האם לחכות? האם לבצע בדיקת רגישות (בדיקת דם) טרם החשיפה?

שוב תודה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוטן - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    03/11/2012

הי ענת ,
    אין טעם לבדוק צליאק אם לא נעשתה חשיפה לגלוטן .
    אגב ... במקרה של צליאק - גם שיבולת שועל היא בדגנים האסורים לאכילה אולם קשה להאמין שזו הסיבה להקאה- אולם התגובה שתראה בדם סביר כי תהיה נמוכה או לא תהיה בכלל.
    המשיכו להאכיל כרגיל ובהמשך חזרו גם לשיבולת שועל .
    בהצלחה !
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

ענת
    04/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 ימים
    רחל
    30/10/2012

היי. התינוק שלי בן 10 ימים, ניזון ממטרנה . במהלך יממה יש לו בין 7 ל- 10 יציאות ביום. הרופא ראה את המרקם וטוען שהוא תקין. עד כה לא עלה במשקל כלל יחסית למשקלו ביום הלידה. האם עלי להיות מודאגת?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 10 ימים

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 ימים - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    01/11/2012

הי.
    המשיכי לעקוב. יש ילדים שאצלם מספר היציאות רב. כעת כבר אמור להתחיל לעלות במשקל. ניתן לעיתים לשנות תמל ולראות אם משתפר. לא ציינת כמה ארוחות ובאיזה נפח אוכל.
    האם כבר בקרתם בטיפת חלב? בכל מקרה ממליצה על מעקב נוסף ושקילה נוספת על אותו המשקל שנשקל בו לפני סופ השבוע. בהצלחה! עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק עייף אחרי הנקה
    אני
    30/10/2012

שלום
    התינוק שלי בן 5 שבועות ניזון הן מהנקה והן מבקבוק (לפעמים חלב שאוב ולפעמים תמ"ל).
    יש לי 3 שאלות לגבי הנקה:
    1. כשאני מאכילה אותו מבקבוק הוא נשאר ערני ומשחק קצת ורק לאחר קצת זמן הוא מתעייף ונרדם אבל כשאני מניקה אותו הוא נרדם על השד, גם אחרי שאני מחליפה לו חיתול הוא נותר מנמנם וישן עד הארוחה הבאה (2.5 - 3 שעות).
    האם זה נורמלי?
    2. אמרו לי שכשהתינוק שבע הוא אמור לעזוב לבד את השד, אבל הוא לא עושה את זה. לאחר שהוא יונק במשך 20-30 דקות הוא נרדם כשהוא מחזיק את השד בפה, ואם אני מנסה לנתק אותו אז הוא חוזר למצוץ במהירות לאיזה דקה ואז שוב נרדם. לאחר שעובר קצת זמן ושזה קורה כמה פעמים והוא נשאר ישן אני מנתקת אותו בכל זאת.
    האם זה אומר שהוא עדיין לא שבע?
    3. איך אני אמורה לדעת אם השד התרוקן? גם כשאני מניקה משד אחד אני עדיין לא מרגישה הבדל בין שני השדיים.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק עייף אחרי הנקה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי.

אני
    01/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק עייף אחרי הנקה - תגובה

דפי ליבר
    02/11/2012

1. בהחלט נורמלי , תהליך היניקה מעייף הרבה יותר מבקבוק , ככל שיעבור הזמן הוא יהיה יותר ערני .
    2. לנסות ולהעיר תוך כדי הנקה לגעת בגוף ברגליים להזיז קצת את התינוק , אם לאחר כל זה הוא לא יונק יותר כנראה ששבע . אפשר גם לעשות רגע הפסקה של צד אחד להחליף חיתול להוציא גרפס [לא חייב] ולנסות להחזיר לאותו שד או צד שני .
    3. לא תמיד מרגישים הבדל . את יודעת שהתינוק ששבע לפי ההתנהגות שלו - הפסקת היניקה , רוגע , לא מחפש אוכל .

הנקה זה לא בקבוק[לא מערבבים אבקה רואים כמה שהתינוק אוכל ומרוצים ] תסמכי על עצמך , תהני מהתהליך , ומהתרומה שלך לבריאות התינוק.
    שבת שלום
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק לא אוכל
    לי
    29/10/2012

שלום,
    התינוק שלי בן 5 חודשים נולד במשקל 3450 כיום שוקל 6500,הוא אף פעם לא מראה סימני רעב,אוכל בקבוק של 150 במשך ארבע פעמים ביום חלק מהארוחות בכפית ואם הוא ישן אז בקבוק בנוסף אוכל כמות של בערך 70 סמ"ק פירות וכנ"ל ירקות.
    לפי טיפת חלב נמצא באחוזון 25 במשקל ,בגובה אחוזון 75,אני אובדת עיצות,היינו אצל רופא גסטרו שנתן לו זנטג ואמר שאולי יש לו ריפלוקס סמוי אבל שום דבר לא השתנה.

מה לעשות האם נראה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא אוכל

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף

לי
    29/10/2012

כי הוא מתפתח מאד יפה הוא מאד פעלתן ועירני יציאות בין 3-4 ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק לא אוכל - תגובה

דפי ליבר
    30/10/2012

חשוב מאוד המשפט הנוסף תינוק שמתפתח יפה ועירני.
    אם שומר על האחוזון שלו ולא יורד במשקל לא הייתי נלחצת . האם הגנטיקה במשפחה של אנשים רזים או שמנים גם לזה יש השפעה .
    לא הבנתי האם מקבל בקבוק בזמן שיינה ? אני אישית מתנגדת להאכלת תינוק תוך כדי שיינה .
    לקראת גיל חצי שנה אפשר לתת יותר מוצקים ולגוון את האוכל .
    האם מקבל ברזל? רצוי להקפיד או לבצע בדיקת דם ולראות שלא אנמי .
    בתאבון
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

לי
    30/10/2012

תודה על התשובה המהירה,
    כן מקבל ברזל וכן אוכל בקבוק בשינה,אני יודעת שזה לא רצוי אבל זו הדרך היחידה לתת לו מבקבוק.
    התחיל לאכול מרק ופירות אם כי עדיין לא כארוחה ממש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים לא עולה במשקל
    צליל כהן
    29/10/2012

היי ... הבת שלי נולדה במשקל 2100... הנקה בלעדית עד גיל חצי שנה... לא מסתדרת עם המוצקים, לא מסיימת מנה ותמיד האוכל נגמר בבכי קורע לב .יש לציין שאני אף פעם לא נותנת לה בכוח וברגע שהיא סוגרת את הפה ומראה סימנים של חוסר חשק אני מפסיקה להאכיל... ואז אני חייבת להניק כדי להשלים לה את החסר. מאז שהתחלנו רת המוצקים שלה השתנה .. היא רוצה לישון הרבה יותר והיא נהייתה מאוד האופי צווחנית . בוכה אפילו על הידיים וגם במנשא. כבר לא יודעת מה לעשות כי היא עלתה בשבוע האחרון רק 15 גרם (משקל 6115 גובה 62 סמ) ... מה ניתן לעשות כדי לעודד אותה לאכול

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 חודשים לא עולה במשקל

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים לא עולה במשקל - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    29/10/2012

הי צליל,
    אתחיל בזה שאשמח אם תעדכני גם את רופא הילדים או טיפת חלב ,
    ואמליץ אולי לעשות הפסקה .. של כמה ימים- שבוע בנסיון למוצקים .
    לאחר מכאן יצרי הזדמנויות בהן את אוכל והיא לידך - מבלי להציע לה וחכי שתביע עניין - תנסה להגיע לצלחת שלך או תייצר קולות מיוחדים - ממש לנסות מההתחלה , כדי ליצור חוויה חדשה וטובה .
    שוב עדכני את האנשים הרלוונטים ואם בכל זאת לא תהיה התקדמות התיעצי שוב ,
    בהצלחה :)
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת - גיל 9 חודשים
    גילי
    28/10/2012

שאלה נוספת בהמשך לשאלה הקודמת שלי.. ובנוגע לאכילה עצמאית בגיל 9 חודשים

איך מתחילים? עד היום אני נותנת לה מעט אורז רך מאד לאכול לבד או חתיכות קטנות של חביתה... האם אפשר להציע פסטה? באיזה גודל?
    ירקות מאודים - לדוגמא גזר וכ'ו להחזיק לבד את הירק עצמו או לחתוך לחתיכות קטנות ולשים על המגש?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    ושאלה נוספת - גיל 9 חודשים

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת - גיל 9 חודשים - תגובה

שירי יום טוב
    28/10/2012

את יכולה להציע לה פסטה מלאה וכל מזון אצבע אחר במרקם רך שאת מכירה.
    ירקות מאודים חתוכים לרצועות, אבוקדו חתוך , מקל גבינה צהובה, בננה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי בת 9 חודשים
    גילי
    28/10/2012

שלום , אשמח להתייעץ
    תינוקת בת 9 חודשים מבחינת סדר היום:
    השכמה- בקבוק תמ"ל כ- 150 CC
    בוקר- פירות עם קוואקר
    צהריים- מרק ירקות ועוף עם תוספת של פחמימות (אורז/ פסטה...) וקצת קטניות
    אחה"צ- בקבוק תמ"ל או דייסת מטרנה או מעט גבינה לבנה עם פרי.
    א. ערב- ביצה עם אבוקדו/ טחינה או פשטידת ירקות.
    לפני השינה- בקבוק תמ"ל כ- 180 CC

השאלות שלי:
    1. באיזה שלב ניתן להחליף את מרק הירקות והעוף בצהריים ומה אפשר לתת במקום?
    2. ארוחת ביניים של אחר הצהריים- מה מומלץ לתת? היא לא תמיד רעבה, האם אפשר לתת מעדן גמדים או שכדאי להמנע עד כמה שניתן?
    3. ארוחת ערב- נראה שלא שבעה מארוחת הערב ותמיד יש העדפה ברורה לבקבוק.... כיצד ניתן לגוון? והאם זה בסדר שמעדיפה בקבוק ?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט יומי בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• תפריט יומי בת 9 חודשים - תגובה

שירי יום טוב
    28/10/2012

הי גילי ,
    את יכולה להחליף לה את ארוחת הצהריים, בקציצות הודו מבושלות, דג מבושל או מטוגן.
    הוסיפי לה גם ממרח שקדים או ממרח חומוס ביתי, ארוחת ביניים יכולה להיות שייק פירות בתוספת גבינת עיזים או יוגורט רגיל/ עיזים עם בננה מעוכה וכפית סילאן תמרים טטבעי. לגבי ארוחת הערב אני ממליצה לך תמיד להציע לה אוכל לפני התמ"ל, וודאי שהיא מספיק רעבה לפני (שעברו 3 שעות מהארוחה האחרונה), והשתדלי להושיב אותה יחד עם המשפחה , אחים אם יש, להציע לה ביצים, דייסת דגנים, ירקות טחונים עם גבינה, פירה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגורט עיזים

גילי
    28/10/2012

תודה על התשובה המפורטת
    האם יש חשיבות ליוגורט/ גבינת עיזים על פניי גבינה ויוגורט רגילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגורט עיזים - תגובה

שירי יום טוב
    28/10/2012

כן, אני ממליצה לך לקרוא מאמרים בנושא. בגדול, יוגורט עיזים "עדין יותר" מיוגורט מחלב פרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 6 חודשים
    אמא
    28/10/2012

שלום,
    בני בן 6 חודשים. 67 ס"מ 7.200 ק"ג (נולד 3.150 ק"ג) בגיל 5 שבועות הרופא חשד בריפלוקס סמוי (ללא פליטות), עקב שיעול ועצבנות סביב אוכל, חירחורים וקושי בגרפסים.. הוא התחיל לאכול אינפמיל. היתה הטבה מסויימת עד אזור גיל 4 חודשים. בגיל 5 חודשים כשראינו שהשיעול מתגבר ושהוא יורד בכמויות האוכל עברנו למטרנה עם הסמכה של דייסת אורז. לאחר 3 שבועות הילד פשוט סירב לבקבוק או לתמ"ל בכל צורה.קשה לו מאוד עם הגרפסים הוא יכול לבכות ולהשתעל עד שיוצא הגרפס..חזרנו מזה 3 ימים ל- אינפמיל.. יש הטבה בשיעול אך הוא עדיין לא כל כך מתלהב מהתמ"ל, יכול לאכול 180 או אפילו 30..
    מתעורר בשעה 5.00 אוכל 120
    בשעה 8.00 חוזר לישון אולי אוכל עוד 60
    בשעה 10.30 אוכל פירות כ- 100 גרם
    בשעה 13.00 בקבוק 60
    בשעה 15.00 מרק כ- 4 כפות גדושות
    בשעה 17.30 בקבוק 120
    ישן מ-18.30 -19.00 יכול להתעורר בשעה 22 או 23 לאכול 120 וחזרה לישון.
    שנת הלילה לא רציפה מתעורר למוצץ וחוזר לישון
    סדר היום לא קבוע, היום למשל התעורר ואכל בשעה 6.00 בבוקר 180 אינפמיל , סירב לבקבוק בשעה 9.30 ונרדם בשעה 10.30 בלי לאכול...

אנא עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 6 חודשים

הוספת תגובה

• רציתי גם להוסיף...

אמא
    28/10/2012

לתינוקות רפלוקס לעיתים ישנה הטבה משמעותית עם מזון מפורק , התיעצי עם רופא הילדים או עם גסטרואנטרולוג , כי נשמע שחוייותיו עם האוכל כואבות (בשל הריפלוקס) ולכן הייתי מנסה לחפש עוד פתרונות להקלה :)
    שיעבור לו ולכם בקלות ....
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 6 חודשים - תגובה

דפי ליבר
    29/10/2012

מבחינת גובה ומשקל נראה בסדר .
    לגבי הסיפור של הגרפסיים והשיעול . לא ברור לי המצב היום . ולא נראה לי קשור לגמרי לאוכל . היום בגיל חצי שנה האם יש עדין שיעולים יוצאי דופן אם כן הבירור הוא רפואי .
    מה לגבי מוצקים האם התחיל להתנסות כמו עוף בשר קטניות פחמימות ביצה מרק יתכן שאם יעבור למוצקים יתלהב יותר מהאוכל . יש תינוקות שאוהבים טעם ומרקם אחר מהתמ"ל .הכל הדרגתי בהתאם להתפתחות .
    בתאבון
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של סימילאק לגיל שנה
    דביר
    28/10/2012

היי,
    אם נתנו בטעות לתינוקת בגיל 3 חודשים במשך יומיים סימילאק המתאים לגיל שנה האם תופעת לוואי כגון עצירות היא דבר סביר ?
    תודה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של סימילאק לגיל שנה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    28/10/2012

הי דביר
    תתכן עירות בשל תכולת ברזל גבוהה יותר בתמ"ל לגיל שנה . עשו מעט עיסוי בטן והניעו את הרגליים שלה ... עקבו עם הרוםא במידה ולא משתחררת העצירות . ( אין בכך סכנה במתן של כמה ימים ..)
    בהצלחה,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. האם מעט מים גם יוכלו לזרז ?

דביר
    28/10/2012

אם כן כמה מותר לתת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. האם מעט מים גם יוכלו לזרז ? - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    28/10/2012

כמה זהמן העצירות ? מתי הייתה היציאה האחרונה ?
    עדיף לא לתת מים בגילה .
    עשו אמבטיות , עיסוי והכניסו למנשא בתנוחה עוברית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה בקבוקים
    אור
    25/10/2012

היי,
    בתי נועה בת 10 חודשים, שהיתה בת 9 חודשים נשקלה ומשקלה היה 8,500.
    לצערי אינני מצליחה לייצב לה תפריט קבוע וזה מתסכל אותי מאוד כי עדיין היא אוכלת בקבוקים בנוסף למוצקים שבהתאם לגילה הכמות כבר צריכה לרדת.
    7:30 - תמ"ל 180 cc
    10:30 - פירות שבדר"כ 3 סוגי פירות עם כפית טחינה.
    12:00-מרגישה רעב ומקבלת בקבוק 180 cc
    14:30-15:00 - מרק ירקות גדוש+איטריות עדשים וכו'.
    17:30 - לעיתים בקבוק ולעיתים מעדן מספיק לה.
    19:00-ארוחת ערב איתנו, התחלתי לתת לה כמעט הכל, כל מה שאנחנו אוכלים באותה ארוחה.
    לקראת21:00 - בקבבוק+דייסת קורנפלור ואז לשינה.
    לאחרונה היא מתעוררת בלילה בסביבות 3 ורוצה בקבוק רק זה מרגיע אותה, אני יודעת שזה לא בסדר אבל אין לנו ברירה אני מתייאשת ונותנת לה כדי שתירגע והיא חוזרת לישון.
    מה אני עושה? זה מטריד אותי כל כך, האם זה נכון שהכמות מוגזמת? איך אני יכולה להוריד? ועוד דבר נוסף אני לא מצליחה לתת לה לאכול באצבעות, אני מפחדת ואני מודעת שאני מעכבת את זה אצלה אבל מפחיד אותי היא טרם יושבת לבדה. רק בתמיכה.
    סליחה על כמות השאלות אבל אני כל כך מוטרדת.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הרבה בקבוקים

הוספת תגובה

• הרבה בקבוקים - תגובה

דפי ליבר
    26/10/2012

אפשר להוסיף א. בוקר ולהקדים את ארוחת צהרים שתהיה טובה ומשביעה . עוף קטניות ירקות מרק פחמימות . בשעה 15.00 אפשר לתת יוגורט עם פירות
    עם עוגיה מפוררת . וארוחת ערב לנסות קצת להקדים אולי 18.30 .
    כדאי להגיע למצב של בקבוק בבוקר ובקבוק לפני השיינה .
    את הבקבוק בלילה להוריד בהדרגה כל יום להכין קצת פחות .
    חשוב להתנסות באוכל אצבעות חתיכות קטנות במרקם רך . גם אם לא מתיישבת לבד לצורך האוכל אפשר להושיב בגיל הזה .
    בתאבון
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חוד'- ירידה בכמויות ובמגוון
    שירלי
    25/10/2012

שלום,
    בני בן 11 חודשים.
    בשבועיים האחרונים הוא הפחית באופן משמעותי את הכמויות שאוכל וגם מסרב לאכול מזונות שלפני זה אכל.

ב-8 בד'כ לא עושה בעיות ונותן לבעלי להאכיל אותו ב-2 בננות ותמר.
    אך בצהריים לא נותן לי להאכיל אלא רק אוכל לבד. אם אכן מאכיל עצמו, אז יאכל מעט. רק לחם/ פסטה. כל השאר נזרק על הרצפה בכוונה. המגוון הצטמצם באופן מאוד משמעותי.
    לעיתים לא ירצה בכלל לאכול בצהריים. ואז אני מציעה לו אותו הדבר ב-16:00 (במקום א. ביניים)
    בא. ערב, ב-18:15- לפעמים גם לא אוכל כלום/ כמה פירורי לחם.
    * צומחות לו שיניים, לא יודעת אם קשור כי כאמור חלק מהמזונות כן אוכל.
    * יש לציין שבבוקר, לפני שנת לילה ובלילה מניקה. הפסקתי להניק אחרי א. בוקר וצהריים כשהתחיל לעשות בעיות, כדי שלא 'יחשוב' שאם לא יאכל בכ'ז יקבל ציצי.
    * כשאוכל גם אני אוכלת/ לפחות מנשנשת איתו ליד השולחן.
    שאלות:
    - האם זה זמן נכון לגמול מהנקה בלילה?

- נראה כאילו מה שלא רוצה. האם מותר להגיד 'אסור. אל תזרוק על הרצפה'?

- מאכלים שאהב לא מוכן לאכול יותר. אז אם אוהב פסטה ולחם להגיש רק אותם, העיקר שיאכל?

- אם בצהריים לא אכל, אלא התעסק, זרק- כעבור כמה זמן להציע לאכול? האם אותו אוכל?

- מתי זו נורה אדומה לפנייה לטיפול? כשיש עליה מעטה/ חוסר/ ירידה במשקל?

תודה רבה על העזרה!

הוספת תגובה

• דילגתם עלי..

שירלי
    26/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חוד'- ירידה בכמויות ובמגוון - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    26/10/2012

הי שירלי , סליחה על הדילוג ..
    בנך נמצא בשלב שבו הוא רוצה עצמאות , שלב לא פשוט להורים אך חשוב ומשמח בהתפתחות שלו .
    המשיכי כמו שאת נוהגת . בשלב זה אין צורך לוותר על ההנקה- אלא רק להקפיד שתהיה מסודרת . כמו שנשמע שהיא היום ( ובהנחה שאינו יוק הרבה פעמים בלילה) .
    היות ורוצה להאכיל עצמו הכיני מאכלים שיש בהם הכל - קציצה עם בשר ותפא או לביבות שיש בהם קטניות ותפוא/ בטטה או לזניה או בולונז וכו...כך תדעי שאוכל מעט אבל יותר מגוון .
    נסי לראות מתי הוא רעב ולא להציע ע"פ שעה , את עלולה להיות מופתעת ולראות אותו פתאןם זוחל לכיוון מקום ההאכלה או מוציא קולות שמסמנים כי רעב ,
    אל תציעי אוכל גם אם אכל מעט אלא חכי לסימן ממנו .
    נורות אזהרה כפי שאמרתץ - כשהילד פחות נינוח או אינו עולה במשקל או כל התנהגות שאינה מאפיינת אותו .
    ככל שתניחו לזה ותמשיכו לחשוף ( גם לדברים שנראה שלא אוהב) שביר שזה יעבור יותר מהר ,
    עצמאות היא מילת המפתח ויש לכבד אותה .
    כשזורק על הרצפה כנראה סיים את העניין באוכל ופשוט להוריד מהכסא ולומר שלא זורקים אוכל , ואפשר לזרוק קוביות / כדור ...

בתאבון :)
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 וחצי חודשים מסרבת לאכול מרוסק
    קרן
    24/10/2012

יש לי בת, בת 7 וחצי חודשים.

בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות, בהתחלה ירקות, אח"כ פירות ושילובים, כל מני סוגים.

הסכימה לאכול כפית או שניים, לא הראתה התלהבות ולא ביקשה עוד.

בגיל 6 חודשים כאשר ניסינו להחליף ארוחת חלב בארוחת מוצקים נכנסה לאנטי ומאז מסרבת לאכול.

לא פותחת את הפה אפילו לא לכפית אחת, מסובבת את הראש, יורקת, דוחפת את הכפית.

ניסינו גם דייסות, עוגיות, במבה, המון דברים..

כאשר ניסינו לחכות 4 שעות מארוחה אחרונה, היא היתה עצבנית וכשניסינו להאכיל במזון מרוסק מייד בכתה.

חלב היא אכלה בשמחה כרבע שעה אחרי.

שאלתי היא האם להמשיך לנסות כל יום, האם לדחוף כפית או שתיים לפחות או האם לוותר לחלוטין לחודש חודשיים

למרות שלא ברור לי איך פתאום יום בהיר אחד היא תרצה לאכול כשהיא כרגע כ"כ באנטי.

היא ניזונה מחלב אם שאוב ששמור במקרר מספר שעות ומטרנה אחת או שתיים ביום.

גם חלב/תמל היא לא אוכלת כמויות גדולות, כ6 ארוחות ביום של 120 מל,

פחות לדעתי ממה שהיא אמורה,

אך ייתכן והחלב שלי שמן במיוחד כוון שהיא באחוזון 80 גם בגובה וגם במשקל.

האם זה מספק מבחינת ערכים תזונתיים או שיש לה חוסרים לדעתך?
    מה את ממליצה לעשות? לנסות כל יום להאכיל או לעזוב אותה לנפשה?

כרגע אני איתה בבית, היא לא בגן.

תודה מראש,

הוספת תגובה

• בת 7 וחצי חודשים מסרבת לאכול מרוסק - תגובה

דפי ליבר
    25/10/2012

אני מציעה לא להפוך את האוכל למוקד כוח בינך לבינה . אפשר לתת חלב אם או תמ"ל עד גיל שנה + אני לא בעד "לדחוף"
    תעזבי כרגע . ובעוד תקופה תנסי שוב . יחד עם זה הייתי משתפת אותה בארוחות משפחתיות שוב מבלי ל"דחוף" אוכל אבל להיות שותפה ולראות איך כולם אוכלים מדברים רגועים וזה כייף . גם כשאת אוכלת קחי צלחת תראי לה תדברי אייתה תני לה הרגשה שזה נעים ונהדר לאכול מצלחת .. שימי לידה מגש עם אוכל מגוון מבלי לדבר או להסביר או לדחוף רק שתשב עם כל המשפחה בארוחה עם מגש ואוכל .
    לא בטוח שהיא תצטרך מרוסק יש ילדים שאוהבים ישר את החתיכות הקטנות כמובן בגודל ובמרקם התקין לגילה .
    בתאבון
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמנמנים..
    נועה
    24/10/2012

הי. יש לי תאומים בני שנה וחודשיים ושניהם שמנמנים. שותים הרבה מים, אוכלים רק אוכל בריא ולא ממתקים בכלל. הם מאודד אוהבים אוכל וממש דורשים הרבה בכמויות. מהרגע שקמים (ואני לא נותנת כי יש ארוחה בגן) , גם בגן אומרים שהם גרגרניים ודורשים הרבה, ומאחרי הצהריים גם דורשים למרות שקיבלו א. ארבע בגן. את ארוחת הערב אני מגישה ב5וחצי או 6 בגלל שהם רעבים, והם מקבלים בקבוק לילה (240 לאחד ו180 לשניה) ובקבוק לפנות בוקר (4 בבוקר בערך). האם יש משהו שאפשר לעשות ע"מ שלא יהיו שמנמנים וגרגרניים?

לקביעת תור
    סגירה
    שמנמנים..

הוספת תגובה

• שמנמנים.. - תגובה

שירי יום טוב
    24/10/2012

הי נועה, אין מקום לדאגה להשמנה בשלב הזה, זה בסדר שהתאבון שלהם יחסית גדול יותר וכך מעוניינים להיחשף למזונות שונים ומגוונים. אני ממליצה לך להשתדל לשמור על מרווח של 2.5-3 שעות בין הארוחות. ועל מנת שירגישו שבעים את יכולה להיעזר בדייסות דגנים מועשות בברזל כתוספת לשייק פירות או לירקות טחונים או למרק, במידה וזה לא מספיק, תוסיפי 1-2 כפיות שמן קנולה או זית, 1/4 אבוקדו, כף ממרח שקדים או טחינה. והשתדלי לתת מנה מספקת של חלבונים כמו : הודו/ עוף/ דגים כל יום ואחת לשבוע בקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נועה
    24/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת שבעה חודשים
    ויקי .
    22/10/2012

שלום ,
    ליאן בת שבע חודשים מסרבת בתוקף לכל אוכל שנותנים לה גם מטרנה גם פירות וגם ירקות ניסיתי להוסיף טחינה סילאן דייסות וגם מעדנים , הילדה פשוט לא רוצה לאכול אוכלת בין 200-500 פירות ירקות 20-40 , היא נולדה בזמן במשקל 3150 , כיום היא שוקלת 6.600 גובה 68 היקף ראש 40 היא שברה עקומות כבר פעמיים כלפי מטה וגם ירדה במשקל . על מה יכול להעיד היקף ראש קטן ? התחלנו בירור רפואי בנתיים הכל תקין , לקחו דמים צואה ושתן.. היא לא עולה במשקל כמעט בכלל 100 גרם בשלושה שבועות , מבחינת התפתחות היא בסדר מתהפכת מבטן לגב וההפך תופסת צעצועים בידיים ומנסה לזחול לא אומרת הברות כמו מה בה , מה אפשר לעשות כדי לגרום לה לאכול ולעלות במשקל?
    מבקשת את עזרתכם ..

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת שבעה חודשים - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    23/10/2012

האם נבדק חשד לריפלוקס או ריפלוקס סמוי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

ויקי .
    23/10/2012

הרופאים טוענים שזה מאוחר לגילה ריפלוקס וגם אין תנועות הקשתה .
    באיזה אופן בודקים זאת ?
    יש לציין שהיא לא רגוע בזמן האוכל משתוללת וזזה כל הזמן וזה מחמיר עוד יותר אחרי שהיא אוכלת בערך מעל 80 .
    לי יש תחושת בטן שמשהו מפריע לילדה לאכול , היא מסכימה לאכול 40-50 מהפירות אך מהירקות היא כאילו נגעלת מוציאה הכול עם הלשון ועושה תנועות הקאה מהכפית הראשונה ועם אני ממשיכה היא לא פותחת את הפה או עושה תנועות כמו של צמרמורת או גועל .
    ניסיתי גם רק בטטה וגזר או אורז טחון עם בשר הודו או עוף עיטריות וכך הכל מגעיל אותה והבעיה שהיא בכלל לא רוצה בקבוק לפעמים אוכלת פעם פעמיים בבוקר ובלילה 130-150 ובמהלך היום יכולה לא לאכול כלום ונראה כאילו זה לא מפריעה לה בכלל , כאילו היא לא רעבה , כשהיא מתחילה להתבכיין אני מכינה לה בקבוק והיא טועמת ויורקת ומסובבת את הראש . אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות . מימה זה יכול לנבוע ? ואיך ממשיכים מפה ועוזרים לה ???
    בנוסף אולטרסאונד בטן - תקין ואולטרסאונד מח - תקין .
    תודה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    23/10/2012

הי ויקי
    נשמע שאתם במקום לא נעים סביב האוכל , ממליצה לך לנסות להגיע לאחת ממרפאות האכילה לתינוקות שינן במםר בתי חולים בארץ . המטרה בהן היא שצוות רב מקצועי יסתכל על הילדה וינסה להדריך ליציאה מהקושי .
    מתנצלת שלא יכולתי לעזור יותר :)
    צרי איתי קשר באם את אינך מצליחה להגיע לאותן מרפאות , הטלפון בתחתית ההודעה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת שלושה שבועות
    אודי
    22/10/2012

בוקר טוב,

בתי המתוקה בת שלושה וחצי שבועות, ונולדה במשקל 3.6.
    אנחנו מעריכים כרגע את משקלה כ-4.5 קילו (עוד לא נשקלנו בטיפת חלב כי פשוט אין תורים...) והיא אוכלת מטרנה 8 פעמים ביום בכמות של 120 מ"ל לכל האכלה (יוצא סה"כ כמעט ליטר ביממה) ועוד קצת חלב שאוב. לפי חישוב של 150 מ"ל לכל קילו, יוצא שהיא אוכלת 300 מ"ל ביום מעל הכמות שהיא אמורה לאכול לפי חישוב זה. יחד עם זאת לפעמים נראה שגם כמות זו לא מספיקה לה בהאכלות מסויימות.

האם זה נורמלי? לרצות עוד מעבר לכמות שגם ככה כביכול יותר גדולה ממה שהיא אמורה לאכול?

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת שלושה שבועות - תגובה

דפי ליבר
    22/10/2012

בגיל 3 שבועות לא הייתי עולה על 100 מ"ל לארוחה . יחד עם זה אני לא אוהבת מספרים מדויקים כמו שבהנקה אנחנו מדריכים לתת כמה שהתינוק רוצה ולא מודדים כל הזמן .
    יש לשים לב שהחור של פטמת הבקבוק קטן והאכלה נעשת לאט ובסבלנות .
    מנסה בנתיים לא להעלות בכמויות.
    בתאבון
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה