פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעימות ומעבר לסימילאק
    אלה
    13/01/2013

שלום,

בתי בת חצי שנה. התחלנו טעימות די מאוחר וזה לא הולך הכי חלק, לכן עדיין ניזונה מהנקה בלבד.
    נותנת לה מרק ירקות, טועמת כמה כפיות , מהר מאוד מאבדת עניין ומשלימים אחרי זה עם הנקה. נראה לי שעדיין לא מקשרת בין מרק ולבין האוכל שניתן לשבוע ממנו.
    פירות עדיין לא התחלתי לתת לה, כי חשבתי קודם לעבור לארוחה שלמה של ירקות.
    בנוסף כבר שבועיים רצוף מנסה גם להרגיל אותה לסימילאק ועדיין ללא הצלחה, מוכנה לטעום רק כמה כפיות, וזה הכל , מבקבוק גם כן לא מוכנה אלא רק חלב שאוב.
    את הסימילאק ניסיתי לתת לה כמה פעמים ביום לפני הנקה, האם זה קצב מהר מדי?אולי ניתן להוסיף איזה פרי לתוך תרכובת מזון? כבר לא יודעת מה לעשות?
    ניסיתי לתת גם דייסה , אבל המרקם לא נראה לה בכלל.
    האמת , קצת הלכתי לאיבוד, האם לתת את הטעימות כמו מרק על בסיס יומיומי או כל פעם לתת משהו אחר (כמו פרי לטעימה), כמה פעמים ביום לתת לה ? לפני הנקה?
    אמשח מאוד להכוונה.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טעימות ומעבר לסימילאק

הוספת תגובה

• טעימות ומעבר לסימילאק - תגובה

דפנה רון
    17/01/2013

אלה שלום,

למה את מתכוונת כשאת כותבת שלא הולך חלק עם הטעימות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות מתקדמות
    קרן
    13/01/2013

שלום,

הקטנצ'יק בן 7.5 חודשים. אוכל בהצלחה ירקות, פירות, אורז, לחם, קינואה, שיבולת שועל, סולת, עדשים, הודו, עוף, שקדייה ומולסה.

אני רוצה לבשל לו מרקים ותבשילים על בסיס מלא ולא מעובד כלומר אורז מלא, לחם כוסמין, איטריות מקמח מלא וכו'.

האם זה אפשרי בגילו? מדובר בהרבה סיבים וחשש לגזים. מה דעתכן?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות מתקדמות

הוספת תגובה

• טעימות מתקדמות - תגובה

דפנה רון
    13/01/2013

קרן שלום,

תלוי בכמויות שהוא אוכל וברכות המרקם של הדגנים הללו.
    מאחר ולתינוק בגיל הזה חסרות השיניים לריסוק יסודי של מזונות, הוא יבלע את גרגירי הדגנים כמו שהם, אלא אם כן, תעבירי אותם בבלנדר.
    מה שגורם לגזים הוא עיכול לא מלא, ואכן הסיבים לא מתעכלים , אך אם תרסקי , לפחות את השאר יהיה לו קל יותר לעכל.
    לגבי סוג הסיבים- ישנן סיבים מסיסים שסופחים מים ויוצרים מרקם של ג'ל, והם מצויים בבננות, בקוואקר, בקטניות, במיה וכל ירק /פרי שמרקמו מסמיך בבישול או במעבד מזון.
    ישנם גם סיבים שאינם מסיסים- הקליפות של הדגנים, של הקטניות של, הפירות ושל הירקות.
    לגבי הכמות,
    לסיבים המסיסים מעבר עדין במערכת העיכול, בתנאי שהאכול אותם שותה מספיק נוזלים. בדרך כלל אין צורך להגביל בכמותם כשהם מתקבלים מאוכל ולא מתוסף.
    הסיבים שאינם מסיסים, יותר מחוספסים והם יוצאים כפי שהם נכנסים. את כמותם כדאי להגביל אצל תינוקות, אם הם אוכלים כמות גדולה.
    ככל הידוע לי אין מידע לגבי כמות סיבים מומלצת מתחת לגיל שנה.

מגיל שנה מדובר על כמות של 19 גרם ביום. תפריט המכיל כמות כזו לדוגמה:
    1 בננה
    1 תפוח עץ
    1 עגבניה
    1 מלפפון
    2 כפות אפונה ירוקה
    1/3 כוס דלעת מבושלת
    1/2 פרוסת לחם מלא
    1/4 כוס אורז מלא מבושל
    1/4 כוס שעועית לבנה מבושלת

עד אז ממילא מדובר בכמויות קטנות יותר. תעקבי אחר היציאות, לראות כמה אוכל לא מעוכל יוצא וזה יעזור לך לדעת כמה מכל דבר נכון לו.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק פעיל בן 10 חודשים
    ויקה
    13/01/2013

שלום רב,

התינוק שלי בן 10 חודשים ,בחודשיים אחרונים כנראה בגלל צמיחת שיניים הייתה לו נזלת שגרמה לליחה ושיעול שגרמו להקאות. במקביל בתקופה זו הוא התחיל לזחול והוא מאוד פעיל, בשעת ערות לא יושב בכלל. כך שהוא רזה המון, אבל מתפתח יפה. הוא נמצא במסגרת מעון.
    ברצוני להתיעץ על שלושה דברים.
    1. תפריט יומי:
    7:00 בקבוק (מעט 100cc)
    9:00 פירות מרוסקים עם טחינה או בננה עם חצי אבוקדו
    12:00 מרק ירקות עם קטניות (עדשים,לא בשרי, המעון צמחוני- נעמ"ת)
    15:00 דיסת סולת של מטרנה (180 cc) או מעדן חלב
    18:00 ירקות\קטניות טחונים עם בשר עוף או הודו.
    20:00 בקבוק (120cc)
    רציתי לדעת אם זה תפריט מספק, כי לא נראה שהוא מעלה במשקל. הוא היה באחוזון 50 לפני המחלות ועכשיו ירד ל-20 למרות שהמחלה עברה. לאחרונה שותה ממש מעט מהבקבוק, לפני שבוע היה מסיים 180-210 לפני השינה, עכשיו בקושי 120... יושן לילה מלא.

2. הוא לא מוכן לשבת בכיסא אוכל נראה לי בגלל פעילות יתר שלו, פשוט אין לו סבלנות אפילו לאוכל, חייב לזחול ולטפס. אני מאכילה אותו על הידיים גם די במהירות אחרת מתחיל להיתנגד. איך אפשר לגרום לו לשבת בכיסא ולעניינו באוכל המוצק? כי בינתיים הוא פשוט זורק הכל במבקש לצאת מהכיסא. יש לציין שהוא כן שולט באחיזת פינצטה כי מהרצפה הוא מרים יופי דברים קטנים ומכניס לפה :) האם הניסיונות האלה צריכים להיות במקום ארוחה? כי אולי הוא שבע אז הוא אפילו לא מנסה, מצד שני לא הייתי רוצה שיפסיד ארוחה.

3. יציאות - יש לו 2-3 יציאות ביום בדיוק באותו מרקם וצבע כמו מרק ירקות שאכל, לדוגמה אחרי מרק כתומים תהיה לו יציאה כתומה. מפירות הצבע ירוק כהה. מכיוון שאוכל רק טחון אז אין חתיכות אוכל ביציאות. האם זה תקין?

סליחה על ההודעה הארוכה...

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק פעיל בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• מקפיצה

ויקה
    16/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק פעיל בן 10 חודשים - תגובה

דפנה רון
    16/01/2013

ויקה שלום,

1+3) ממה שאת מתארת בשאלה 1 ו-3, יתכן שבנך לא מעכל עדיין את האוכל המוצק במלואו ולכן לא חוזר לאחוזון המשקל שלו. בדרך כלל אחרי שתינוקות יורדים במשקל בגלל מחלה או יציאת שיניים, הם משלימים אחר-כך.
    נכון שגם הפעילות שהוסיף, יכולה להשפיע על ירידה באחוזונים, אך ממה שאת מתארת בשאלה 3, מערכת העיכול שלו עדיין לא בשלה לעכל באופן מלא את האוכל המוצק ולכן מקבל פחות קלוריות..
    במקרה כזה כדאי שיקבל יותר תמ"ל. השאלה היא, למה הוא צימצם כמויות תמ"ל. כמה זמן עבר מאז שצמצם כמויות? האם עשיתם בדיקות דם? האם יש שינוי במראה הציפרניים/שיער? האם את חושבת שיש נשירת שיער? כדאי לברר אם יש חסרים.
    במקביל, אני ממליצה להגדיל את מספר הפעמים שמקבל תמ"ל במהלך היום.
    אם ימצאו חסרים תזונתיים ו/או אם ימשיך עם צמצום כמות תמ"ל, אני ממליצה לגשת ליעוץ תזונתי.

2) גם כשהוא מקבל תמ"ל הוא מפסיק במהלך הבקבוק ותוך כדי?
    יש אפשרות שהוא גילה את היכולת לנוע, וכרגע זה יוצר אצלו גירוי לעסוק בזה הרבה, וזה יעבור כשיתרגל.
    ישנה גם אפשרות שהוא לא שש לשבת לאכול מוצקים בכמות גדולה, מפני שהם לא עושים לו טוב, אם לא מתעכלים באופן מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - שאלות נוספות

ויקה
    17/01/2013

1+3)הוא אף פעם לא היה אוכל בקבוק מלא, כל פעם בכמויות קטנות (חוץ מבקבוק של לפני השינה שבד"כ תמיד היה מסיים), לכן בזמנו אחות בטיפת חלב המליצה לי לעבור להאכלה בכפית ומוצקים שדווקא התקבלו בברכה ו גם את הבקבוק התחיל לאכול יותר טוב כשזה לא היה בתדירות גבוהה.
    בדיקות דם לא עשינו חודשיים (אז היה בסדר). האם ניתן לבדוק בבדיקות דם ויטמינים נוספים חוץ מברזל? או שמספיק לראות שספירת דם תקינה?
    השיער שלו לא נושר, אבל אין לו הרבה והוא דליל. אך קשה להגיד אם זאת בעיה כי גם לאחותו הגדולה השיער בקושי גודל וגם היה תמיד דליל.
    ציפרניים לפעמים מתפצלות בקצוות.

2) גם בבקבוק הוא חסר סבלנות, הוא מפסיק כל פעם אחרי 30\60 סמ"ק אני עושה הפסקה ואז ממשיכים. ניסיתי להגדיל את הפיה של הבקבוק מ-2 למספר 3, אבל הוא לא אהב את זה.

אני לא רואה איך אפשר להגדיל לו את צריכת התמ"ל אלא אם כן ע"י מתן דייסה בכפית, כי יש העדפה ברורה לכפית. האם זה לא נורא שתינוק יוכל דייסה פעמיים שלוש ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - שאלות נוספות - תגובה

דפנה רון
    17/01/2013

ערב טוב ויקי,

חוץ מברזל, ניתן גם לבדןק רמות ויטמין B12, ויטמין D, אבץ, חומצה פולית. כדאי לקרוא על סימנים לחסרים בויטמים ומנרלים ולראות אם יש לו, כי מחסור בויטמיים ומנרלים יכול להשפיע על ירידת תאבון.

לגבי הדייסה, לא ממליצה 3 פעמים ביום מפני שזה מפר את האיזון של הרכב הערכים התזונתייים המתאים לגילו. זה יותר פחמימות על חשבון חלבון, שומנים, ויטמינים ומנרלים.

איזה תמ"ל הוא מקבל? יתכן שכדאי לנסות תמ"ל אחר ולראות איך משפיע על התאבון שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ויקה
    19/01/2013

הוא מקבל נוטרילון מגיל 4 חודשים. בהתחלה ינק, אחר כך ניסיתי סימילאק אדוונס אבל היו לו בעיות עיקול איתו והרופא המליץ לנסות את נוטרילון. האם היית ממליצה בשלב זה לנסות תמ"ל אחר, נגיד מטרנה? בזמנו הרופא אמר שמטרנה וסימילאק זהות בהרכבן לכן אפילו לא ניסינו מטרנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

דפנה רון
    19/01/2013

ויקה,

אם הוא מקבל נוטרילון, והיה לו טוב עם זה עד כה, אז אין צורך להחליף, אבל בקשי שיתנו לו עוד פעם בקבוק בין 7:00 ל15:00. תעקבי אחר הכמויות של החלב, ואם את רואה שמגדיל אותן, זה סימן לכך שצריך כרגע יותר תמ"ל ופחות מוצקים. אם זה המקרה , הציעי יותר תמ"ל ועקבי אחר עקומות הגדילה.
    אם הוא לא מגדיל את הכמות בתוך שבוע-שבועיים וגם לא מתייצב מבחינת העקומות, כדאי לפנות ליעוץ אצל תזונאית ילדים.

תמשיכי לשאול אם א ברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודש
    סיגל
    08/01/2013

יש לי תינוק בן שנה וחודש ואני מעוניינת להתחיל לתת לו לשתות מים לא מורתחים. השאלה מה מומלץ? האם מים ישירות מהברז או אולי מים מינרלים? אני ממש בדילמה כי אחרי תקופה כל כך ארוכה שהרתחתי את המים אני כבר לא יודעת אם כדאי לי להמשיך או לא...

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחודש

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודש - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    08/01/2013

אין צורך להמשיך להרתיח . את יכולה להגיש לו את המים שאתם שותים - מנרלים/מהברז.
    לרוויה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נותנת

אדווה
    10/01/2013

לבת שלי רק מים מינרליים. לא סומכת על המים מהברז. בכל מקרה היא מאוד אוהבת את המקבוקים הקטנטנים של מי עדן בייבי. הפסקתי להרתיח בגיל שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 6 וחצי חודשים
    rot
    04/01/2013

אני מניקה במשרה מלאה:)תינוק שעולה יפה במשקל ואוהב לינוק.
    הוא בין שלב טעימות לשלב ארוחה
    יש דברים חדשים כמו אבוקדו שנתתנו לו לאחרונה ,אבוקדו עם בננה,
    אכל מנת מרק מעורבב ירקות....דלעת,בטטה תפו"א קישוא דלורית
    אני יודעת שיש שינוי בהעדפות ויש זמנים ושעות ביום שאולי ירצה או לא ירצה לאכול זה עדיין לא נכנס להרגל.
    השאלה היא לגבי הלילה-הוא מתעורר 1-2 בלילה להניק ואני יכולה להבין שהוא גדל ורעב יותר ואולי היניקה האחת ב-12 בלילה לדוגמא לא מספיקה לו עד הבוקר,מה שכן הספיק לו עד לפני חודש חודשיים.

מה ניתן לתת לפנות ערב כדי שישביע אותו.
    הבנתי שחיטה פחות מומלץ בגיל הזה...
    אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 6 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 6 וחצי חודשים - תגובה

שירי יום טוב
    06/01/2013

הי רות, את בהחלט יכולה להוסיף בשעה הזאת בין כפית לשתי כפיות דייסה של דגנים לחלב אם שאוב או למנת פירות טחונים לפני ההנקה של הלילה. אין בעיה עם חיטה בשלב הזה או עם כל דגן אחר, את יכולה להוסיף גם דייסת קורנפלור. בכל מקרה, זה שלב דל קפיצה בגדילה ולכן נורמאלי שהדרישה לחלב עולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 6 וחצי חודשים - תגובה

דפנה רון
    07/01/2013

rot שלום,

חיטה זה בסדר בגיל הזה, אלא אם כן את רואה שזה פחות נוח לו לעיכול. מחקרים מראים שחשיפה לחיטה בין הגילאים 4-7 חדשים, מקטינה את הסיכויים לצליאק. חושבים שזה קשור לחשיפה לחיטה במקביל להנקה.

את יכולה לנסות לתת דייסה לפני השינה, אם כי לא על כל תינוק זה משפיע ויש תינוקות שממשיכים להתעורר בלילה. זה טבעי בגיל הזה.

מה שחשוב לעשות זה ללמוד את הסימנים שלו. אם הוא רעב, אין ברירה, זה הצורך שלו כרגע, וכשהצורך הזה יעבור- את תדעי, וצוכלי להפסיק להאכילו בלילה. האם את יכולה להבחין בין הנקה שהיא לשם אכילה לבין הנקה שהיא בשביל הרדמות בלבד?
    אם הסימנים מראים שהוא מתעורר ולא מרעב, תוכלי לנסות להרדים אותו בלי הנקה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיר כדי לאכול
    אנונימית
    03/01/2013

נועה שלי בת חודשיים כרונולוגי ושבועיים מתוקן, עד לפני שבוע שקלה 4200.
    ביום אני מאכילה אותה כל 3 שעות.
    כמו כן, ביום רוב הזמן היא ישנה בין האכלה להאכלה ובלילה ישנה בערך 6 שעות (וגם אם הייתי יכולה למשוך אותה עוד היא הייתה ישנה יותר, אני פשוט כל הזמן פוחדת שהיא רעבה ומרגישה רגשות אשם על כך ומביאה לה לאכול)
    1. האם כדאי לההעיר אותה ביום כל 3 שעות על מנת לאכול? גם כדי ליצור איזשהו סדר יום קבוע.
    2. הבעיה השנייה שלי היא, שאם אני לא מחזיקה אותה אחרי האוכל על הידיים לפחות 20 דקות (גם בלילה) ומניחה אותה ישר למיטה היא פולטת.
    הבעיה בכך היא שהיא מתרגלת להרדם אצלי על היידים ואיני יודעת כיצד לנהוג אחרת על מנת שלא תפלוט?

לקביעת תור
    סגירה
    להעיר כדי לאכול

הוספת תגובה

• להעיר כדי לאכול - תגובה

דפנה רון
    04/01/2013

אנונימית שלום,

1) ישנם תינוקות שלא מוחים או מראים באופן ניכר שהם רעבים, אבל זה נדיר יותר. רוב התינוקות מתעוררים לאכול כשהם רעבים או שמראים סימנים, כולל עצבנות וחוסר-שקט. מהסתכלות על עקומת פגים, אני רואה שמשקלה של נועה תקין, וזה אומר שהאכילה שלה מווסתת ואין צורך להעיר אותה בשביל לתת לה עוד.
    יחד עם זאת, בשביל שאת תוכלי להכיר טוב יותר את דרכיה, חשוב שתמשיכי לעקוב אחר העקומות. אז תוכלי לודא שהיא ממשיכה לווסת את האכילה גם בהמשך. כך תדעי אם היא מהתינוקות שמתעוררים ומסמנים כשהם רעבים.
    היה ואת לא בטוחה, שווה להתייעץ, מפני שהשקט שלך כמאכילה מאד חשוב. אכילה של תינוקות יכולה להיות מושפעת מדאגות וחששות של המאכיל סביב האכילה שלהם.

2) חשוב לתת לנועה את התנאים שצריכה בשביל שהאוכל ירד ושתוכל לעכל אותו טוב. אם המשמעות של זה היא שתהיה על הידיים 20 דקות - וזה מעמיס עליך, כדאי להתארגן ולשתף בן-זוג, בני-משפחה וחברות שיעזרו לך להיענות לצרכים שלה כרגע. לפעמים הצרכים של תינוק יותר גדולים ממה שאדם אחד יכול לתת ואם מזהים זאת, רצוי לגייס תמיכה מהסביבה.
    בנוסף, אם יעזור לך, עשי רשימה של כל היתרונות שיש בהחזקה שלה למשך 20 דקות עד שנרדמת(לדוגמא, האם זה נעים להחזיק אותה עד שהיא נרדמת? האם היא רגועה יותר כשנרדמת כך? מה את מקבלת מזה? וכולי...). רשימה של דברים חיוביים יכולה לעזור לך לעבור תקופה קשה.
    לגבי עניין ההרגל. בשלב כל כך צעיר יש יותר צורך מאשר הרגל, וכשהצורך עובר, אפשר בקלות להעביר לדרך הרדמה אחרת. ההמלצה שלי היא שהטיפול בה לא יושפע מהדאגה - מה יהיה אחר-כך. ככל שתינוק גדל ובשל יותר קל לו יותר להרדם לבד, לאכול בלי לפלוט וכל השאר.

את מוזמנת להמשיך לשאול, אם יש צורך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיר כדי לאכול

אנונימית
    05/01/2013

אני מעירה כל 3 שעות על מנת ליצור לה איזשהו סדר יום קבוע (לפי לוחשת לתינוקות), והרבה פעמים שואלת את עצמי אם זה נכון לעשות.. - שואלת את עצמי גם מתי תפסיק להתעורר בלילה והאם באמת אני מבינה את הסימנים שלה נכון בלילה והיא באמת רעבה..או שהיא סתם חולמת ואני רק מפריע לה (למרות שאני כן לוקחת את הזמן ולא מביאה לה ישר לאכול, וכך אני נלחמת עם עצמי כל לילה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

דפנה רון
    07/01/2013

מה הם הסימנים שלה לרעב במשך היום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיר כדי לאכול

אנונימית
    08/01/2013

זאת הבעיה שעד עכשיו (רוב הזמן) הייתי מעירה אותה כל 3 שעות ורק אחרי שהייתה מתעוררת והייתי מחליפה לה חיתול היא הייתה מתחילה לבכות ולקחת מוצץ בחוזקה.
    בפעמים שהייתה מתעוררת לפני הזמן היא התחילה לבכות בוכה די חזק ולא הייתה נרגעת ממוצץ.

בלילה היא פשוט מתחילה להיות בחוסר שקט אבל לא ממש בוכה, לוקחת מוצץ נרגעת לעשר דקות ואז עוד הפעם נמצאת בחוסר שקט לוקחת מוצץ ונרגעת וחוזר חלילה..
    ואז כבר אני מעירה אותה כדי לאכול כי אני מפחדת שהיא רעבה. (היא אוכלת אחרי 6 שעות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

דפנה רון
    08/01/2013

אם הבנתי נכון,
    כשנועה רעבה היא לא נרגעת ממוצץ, או שנרגעת לזמן קצר ואז שוב בחוסר שקט
    כהיא רעבה מאד, היא בוכה חזק
    כשהיא לא רעבה נרגעת ממוצץ לאורך זמן
    האם הבנתי נכון?

איך את מבחינה בין סימני רעב לסימני עייפות או אי-נוחות אצלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיר כדי לאכול

אנונימית
    09/01/2013

שלום,
    כאשר היא רעבה היא נרגעת ממוצץ לזמן קצר וכשהיא נהיית רעבה מאוד היא מתחילה לבכות חזק.
    גם כשהיא נרדמת היא נרגעת ממוצץ ואז כשמפילה אותו היא שוב פעם מתחילה לנוע בחוסר שקט וטיפה לבכות עד שאני מביאה לה שוב פעם את המוצץ.
    -עד עכשיו השתדלתי להיות בסדר יום של האכלה של כל 3 שעות לכן כך אני מזהה אצלה סמני רעב ( ולא סימניי עייפות או חוסר נוחות) כאשר עברו בקירוב 3 שעות מהארוחה האחרונה.

הבחנה בין סימני עייפות לחוסר נוחות קשה לי עדיין- סימן עייפות אולי כשהיא מפהקת?
    חשוב לציין שהיא עדיין ישנה רוב הזמן.
    אולי גם בגלל זה יש לי את הבעיה בלילה כי אני לא יודעת להבדיל ביון כל הסימנים ולכן אני תוהה לעצמי אם אני מביאה לה מוקדם מדי לאכול או מאוחר מדי (מתעוררת בלילה אחרי 4-5 שעות לסירוגין ואז חוזרת לישון לזמן קצר אחרי שאני מביאה לה מוצץ ואז אני מאכילה אותה אחרי 6 שעות).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

דפנה רון
    09/01/2013

מתייחסת להתלבטות שלך
    "שואלת את עצמי גם מתי תפסיק להתעורר בלילה והאם באמת אני מבינה את הסימנים שלה נכון בלילה והיא באמת רעבה."
    מכל המידע שאת נותנת, נשמע לי שהיא מתעוררת אחרי 4-5 שעות כדי לאכול ואז כדאי לתת לה בקבוק ולא לנסות למשוך אותה עוד שעה. עבור הרבה מאד תינוקות זהו גיל מוקדם לשנת לילה רצופה.
    שימי לב, שהציפייה שתישן לילה מלא, לא תבוא על חשבון ההקשבה לסימנים שלה.

לגבי להעיר כל 3 שעות בשביל אכילה במשך היום, קשה לי לומר לך. זה תלוי בתינוק. אם תינוק מתפתח ועולה במשקל, למרות שאוכל בפערים יותר גדולים, לא חייבים להעיר. גם תלוי איך משפיע עליה זה שמעירים אותה בזמן שינה, האם היא מוחה, עצבנית או חסרת-שקט בגלל זה? אם כן, אז כדאי לבדוק זאת מחדש.

מקווה שעניתי לך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבוקדו שנחתך,ביום למחרת
    שירי
    02/01/2013

שלום,

רציתי לשאול ברשותכן,
    יש לי תינוקת בת חצי שנה, בבוקר אני בד"כ מאכילה אותה חלמון של ביצה קשה עם רבע אבוקדום.
    את האבוקדו החתוך אני שומרת במקרר ליום שלמחרת.

האם העובדה שחתכתי את הפרי גורמת לו לאבד מחיוניותו מבחינת הויטמינים שיש בו?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    אבוקדו שנחתך,ביום למחרת

הוספת תגובה

• אבוקדו שנחתך,ביום למחרת - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    02/01/2013

הי!
    החלק שנפגע הוא זה שנחתך - השאירי אותו "קשור " לגרעין וכך תגני עליו יותר . בכל האכלה שלה תקבל גם חלק שלא נגעו בו ומכאן שאין בעיה .
    לילה טוב,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אבל לא ממש הבנתי..

שירי
    03/01/2013

היי,
    סליחה שאני מטריחה אותך לענות שוב, אבל לפי מה שאני מבינה זה לחתוך על מנת לעשות באותו רגע ולא לחתוך ולהשאיר חתיכות. זו הכוונה?.. להשאיר את שאר האבוקדו שלא השתמשתי בו צמוד לגרעין?...

תודה רבה
    וסליחה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3.5 חודשים שלא אוכל טוב
    אני
    02/01/2013

שלום רב
    התינוק שלי בן 3.5 חודשים ושוקל 7.5 ק"ג לערך.
    עד לפני כשבועיים הוא היה אוכל סדיר כל 3 שעות כמות של 130-140 מ"ל ומסיים את הבקבוק בכל ארוחה.
    לאחרונה, בזנן הערות גם כשהוא רעב הוא לא מבקש לאכול, וכשאני נותנת לו בקבוק אחרי 3-3.5-4 שעות כשהוא הופך לחסר סבלנות הוא מסתכל מסביב כל הזמן ומחייך ואוכל 70-80מ"ל ומסרב לאכול יותר. ואת הארוחה הבאה הוא עושה סימנים שהוא רוצה אותה לאחר 3שעות ויותר כאילו הוא אכל ארוחה מלאה.
    לעומת זאת, כשהוא ישן, עייף, מנומנם או בלילה הוא אוכל את כל הבקבוק.

בנוסף, ואני לא יודעת אם זה קשור, הוא כל הזמן אוכל את ידיים ואת החפצים ומרייר הרבה... האם זה שיניים?

האם שני הדברים קשורים אחד לשני?
    והאם יש משהו שאני צריכה לשנות כדי שהוא יחזור לאכול יותר טוב ובצורה סדירה?

תודה מראש

הוספת תגובה

• תינוק בן 3.5 חודשים שלא אוכל טוב - תגובה

דפנה רון
    04/01/2013

שלום רב,

זה לא ברור שהוא לא אוכל טוב. יכול להיות שהוא מווסת את האכילה שלו לפי הצורך.
    לאורך איזו עקומת משקל עלה מהלידה עד תום החודש הראשון?
    האם הוא מראה סימנים של אי-נוחות, של עצבנות?
    מה הסימנים שלו לזה שהוא רעב?
    מה הסימנים שלו שהוא שבע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגיל חודש שקל 5 ק"ג

אני
    06/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגיל חודש שקל 5 ק"ג - תגובה

דפנה רון
    07/01/2013

אנסה להעלות השערות ולתת לך כיוון.

1) יתכן שאחרי עלייה באחוזונים, אחוז רקמת השומנים משפיע על התאבון ובכך עוזר לוווסת את האכילה שלו, עד שיגיע לאיזון.
    אם זה כך, הוא יהיה רגוע ושמח למרות שאוכל 70 מ"ל, ולא יגיע חסר-סבלנות ועצבני לארוחות. במקביל את תוכלי לראות במעקב אחר המשקל והגובה, אולי ירידה מתונה באחוזונים שתעצר.
    2) אפשרות אחרת היא שמשהו השפיע על אכילה שלו. ואז צריך לראות אם זו בעיה, כלומר האם הוא הוריד כמות, בגלל שהוא אינו קשוב לצרכים שלו. במקרה כזה תראי שהוא יהיה עצבני יותר, חסר סבלנות ויבכה לפני הארוחה לעיתים תכופות. אם זה יהיה המקרה - כדאי לפנות לבירור מעמיק.

נכון לעכשיו, מהתאור שלך, הייתי הולכת לפי השערה 1, כלומר סומכת עליו שהוא אוכל כמה שהוא צריך ומחכה לראות מה קורה בשבועות הקרובים. חשוב שבזמן הזה לא תהיי מודאגת, כי האכילה שלו יכולה להיות מושפעת אם הוא חש דאגה הקשורה לאוכל. כל עוד הוא לא ממשיך ירידה משמעותית באחוזונים, זה אומר שהוא מווסת את האכילה שלו כמו שטוב לו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    07/01/2013

ההשערה הראשונה נשמעת הגיונית מאוד והיא מתאימה להתנהגותו.
    אני אלך לפי עצתך..
    בינתיים החלפתי לו את הפטמות של הבקבוקים למספר 2, נראה שזה קצת עזר.
    תודה רבה לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודש שרוצה רק לבד
    יעל
    01/01/2013

שלום, בתי בת שנה וחודש ונמצאת איתי בבית מיום היוולדה.
    היא עצמאית מאוד ואוכלת את כל ארוחותיה לבדה\היא אינה מאפשרת לי להאכיל אותה והבעיה שזה מונע ממני לתת לה סוגים שונים של מאכלים כמו דייסת קוואקר או תבשיל עדשים מכיוון שאת כל צאלה צריך לאכול בכפית והיא לא לוקחת ממני ואוכלת רק עם ידיה.
    מה ניתן לתת לה לארוחת צהריים (שאפשרי כמובן שתאכל בעצמה)
    תודה,יעל

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחודש שרוצה רק לבד

הוספת תגובה

• בת שנה וחודש שרוצה רק לבד - תגובה

שירי יום טוב
    02/01/2013

הי יעל,
    לגבי הדייסה את יכולה להעביר אותה לבקבוק עם פיטמה מתאימה.
    עצות לארוחת צהריים: חתיכות עוף/ הודו מבושל, קציצות, פסטה ביסלי מלאה, לחם, ירקות מבושלים, ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ביציאה
    אור
    01/01/2013

היי...

ילדתי תינוקת מקסימה לפני כחודש בערך, כאשר היא נולדה בשבוע 38+3 כתינוקת קטנה עם משקל 2 קילו בלבד ולכן שהתה בפגייה כשבוע ימים. בפגייה האכילו אותה בסימילאק עש לרגע שהצלחתי לייצר חלב אם שיספיק לה לכל היום. כשהבאתי אותה הביתה כל הזמן שאבתי לה חלב ולקראת 3 שבועות נתתי לה תוסף סימילאק בלילות, לפני שבוע וקצת בעקבות ייצור החלב הדל שלי קיבלתי החלטה להמשיך רק עם הסימילאק לצערי, אני רואה שהילדה מאוד שבעה מזה, נירדמת ישר אחרי האוכל ועושה אפילו גרעפס מעולה!!!! אבלללל היציאות הפכו לקשות מאוד, היא מתקשה לעשות לבדה בלי עזרה שלי, אני מכופפת לה את הברכיים לכיוון הבטן ומעסה את הבטן ורק ככה היא עושה יציאה פעם ביום או לפעמים פעמיים. כמה זמן אני צריכה לתת לה תוסף מזון ולבחון אם זה מתאים לה? האם במקרה הזה כדאי לנסות משהו אחר?
    כמו כן, היא התחילה לפלוט דרך האף , לא משהו קבוע ללא חוקיות, יום כן יום לא, פעמיים ביום....האם זה תקין כשה קורה לאורך זמן?
    אשמח לקבל תשובה...תודה
    שנה אזרחית מעולה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    קושי ביציאה

הוספת תגובה

• קושי ביציאה - תגובה

שירי יום טוב
    02/01/2013

הי אור, הבעיה שאת מתארת עם העצירות במעבר להזנה בלעדית מתמ"ל היא שכיחה. אני ממליצה לך לעבור לתמ"ל אחר. ישנם מספר סוגים שידועים כמקלים על פעילות מערכת העיכול במצבים אלה. אחד מהם הוא הנוטרילון , פורמולה חדשה יחסית שמכילה פרוביוטיקה ופרהביוטיקה מסוגים יעילים. לאיזה תוסף מזון התכוונת בשאלתך ישנם מספר סוגים?
    בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם הרופא לפני מתן תוספים לעצירות ולשאול לגבי המינון ומשך הזמן שאפשר להשתמש בזה.
    לגבי הפליטות דרך האף זוהי בעיה די נדירה וגם עליה אני ממליצה להתייעץ עם הרופא. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת להנקה גיל שנה
    אילן
    01/01/2013

הבת שלי בת שנה
    יונקת בוקר וערב ואוכלת יפה מאוד
    אני מרגישה שבערב אין לי חלב לפני השינה
    היא אוכלת ארוחת ערב בשעה 5 (מאוד רעבה) והולכת לישון ב 19:00, אני חוששת שבלילה היא רעבה וכן קמה מוקדם מאוד (לפני 5) ורעבה
    אני רוצה לתת לה לפני השינה ב 19:00 תוספת אחרי ההנקה המועטה
    אני מתבאסת שהחזקתי עם ההנקה עד עכשיו ועכשיו להתחיל תחליפים....
    השאלה שלי האם לתת חלב עיזים או תחליף חלב או דייסה בבקבוק

אציין שבמשך היום אוכלת המון קווקר אז אני לא בטוחה שאפשר עוד דייסת קווקר....

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת להנקה גיל שנה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

אילן
    02/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת להנקה גיל שנה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    02/01/2013

הי אילן!
    אני מאמינה שתמ"ל שמיועד לתינוקות עדיף על פני חלב עיזים שהוא פחות מאוזן . אולם היות וכבר בת שנה - ואוכלת טוב - אין הכרח תזונתי בתמ"ל (ובפרט שאת מניקה בבוקר) , על כן השיקול הוא שלך ....
    אגב .- קוואקר לא כדאי לתת המון היות ותכולת הסיבים שלו גבוהה מאוד ויכול ליצר יציאות מוגרבות שאיתן גם אובדים רכיבים חיוניים .
    אשמח להבהיר עוד אם יש צורך :)
    לילה שקט...
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

אילן
    03/01/2013

הארת את עיני...
    קודם כל בעניין הקווקר - אכן יש לה המון יציאות בערך אחרי כל ארוחה, חשבתי לתומי שזה טוב.... היא אוכלת דייסת קווקר בבוקר (קערה יפה) + בגן + בערב בבית אני מוסיפה קווקר לירקות טחונים... זה הרבה מידי....
    ולמרות שאוכלת מצויין עולה מעט מאוד במשקל... אולי ריבוי היציאות...
    מה אפשר לתת במקום קווקר ?
    לגבי ההשלמה בערב,
    בגלל שהיא אוכלת ארוחת ערב מוקדם ב 5 והולכת לישון ב 7 אני חושבת שהיא רעבה בלילה וגם באמת קמה הרבה וסופית מוקדם בבוקר
    השאלה האם בגיל שנה להתחיל תמ"ל ? או לתת דייסה בבקבוק ? ואיזו

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

אילן
    06/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    08/01/2013

הי אילן ,
    בעבר אינה מעוניינת לינוק?
    את יכולה להוסיף תמ"ל בקבוק. בכל אופן לא כדאי משהו שונה כמו חלב עיזים או דיסה ביתית . שכן התמ"ל יותר מאוזן.
    נסי לראות אם מעבר לארוחת העבר הייתה רוצה לאכול גם ב שש וחצי שבע - לפני השינה . אם לא המשיכו כשם שאתם עושים.
    במקום הקוואקר ניתן להכניס אורז או תפוח אדמה
    כמו כן המשיכי להתיע מגוון נוסף של מרקמים ולא רק מזון טחון(או שהבנתי לא נכון...?)
    אוכל מוצק ולא טחון כמו לחם מאפים פסטות חביתה וכו - יכול להעשיר את תפריטה ולגוונו. אולי תצליח להגדיל את צריכת הקלוריות ולישון טוב יותר או שאולי אינה מתעוררת מרעב ?...
    יום טוב
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא אוכלת
    עמית
    30/12/2012

שלום,
    בתי בת שנה וחודשיים באחוזון 8,נמוך אבל תקין לפי טיפת חלב .
    היא אוכל בבוקר פירות ולפעמים כריך אבל בצהריים מסרבת בתוקף למרק ובקושי אוכלת מנה בשרית ופחמימה ,לרוב ממש לא ואז אני משלימה עם בקבוק .המשך היום אוכלת מעדן ובא.ערב שוב בקושי אוכלת ,בעיקר קוטג ומסרבת לחביתה .
    אני מיואשת . אני ממשיכה להציע כל הזמן.. יש לכן עצה בשבילי איך לנהוג איתה?

תודה
    עמית

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שלא אוכלת

הוספת תגובה

• תינוקת שלא אוכלת - תגובה

שירי יום טוב
    02/01/2013

הי עמית, נסי להתעכב מעט יותר בין ארוחה לארוחה ולפני שאת מתפתה להשלים עם בקבוק, כשתראי שממש נודניקית נסי שוב מזון רגיל. לגבי המזון המוצק, האם את טוחנת לה אותו או שהיא אוכלת לבד ביד. כדאי לנסות את שני המרקמים. לעיתים תינוקות מעדיפים להחזיק את האוכל לבד וכך נהנים יותר מחוויית האכילה. מזון רך כמו: עוף מבושל, דג, קציצה, פסטה מתאימים לשלב הזה, גווני בשיטות הבישול ובתיבול. והמשיכי להציע לה את המנה הבשרית בצהריים למרות שמסרבת ולשמור על רוגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושלושה שבועות
    שירה
    30/12/2012

בתי בת שנה ושלושה שבועות והיא שוקלת רק 9.5 קילו.
    היא די גבוהה לגילה ולצערי אוכלת הכי פחות טוב את הפירות שאני טוחנת לה..אני מוסיפה לה לעיתים שקדיה, טחינה וביסקוויטים למנת הפירות אבל גם זה לא עוזר והיא אוכלת במקרה הטוב 2-3 כפיות..את הירקות הטחונים עם העוף או ההודו היא אוכלת לא רע..לעיתים אפילו מנה של כוס שלמה אבל עדיין נראה לי שהיא רזה מדי..האם יש עוד דברים שניתן לתת לה על מנת שתשמין קצת?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ושלושה שבועות

הוספת תגובה

• בת שנה ושלושה שבועות - תגובה

שירי יום טוב
    02/01/2013

הי שירה, זה נהדר שהיא אוהבת לאכול את המנה הכי חשובה ביום שמכילה בשר וירקות. בכל מקרה, אין צורך לגרום לילדה להשמין. כל עוד היא אוכלת 5-6 ארוחות ביום בכמויות סבירות לגילה ומכל הקבוצות, היציאות תקינות והיא שומרת על אחוזון קבוע, היא בריאה.
    לגבי הפירות, נסי לתת לה אותם שלמים במרקם רך ולא טחון לדוג': בננה, אפרסמון בשל, קיווי להחזיק ביד, ההנאה היא אחרת. שומנים נוספים שאת יכולה לחשוף אותה אליהם מלבד מה שציינת הם: אבוקדו, אגוזים טחונים, ממרח אגוזים אורגני, סלט חומוס בהכנה ביתית, וכפית שמן זית או קנולה למנת הירקות לאחר שבושלו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון נתונים שנתתי

שירה
    15/01/2013

מדובר במשקל של 8.8 קילו ולא 9.5 קילו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות לטעימות
    אדוה
    26/12/2012

היי ,

בתי בת 5 חודשים נתתי לה טעימות מהירקות: בטטה,גזר,קישוא,תפוא, דלעת, גמבה,
    מהפירות: תפוח עץ, בננה, אבוקדו, אפרסמון.

אשמח לקבל הצעות נוספות במיוחד לירקות -לטעימות בודדות.

ושאלה נוספת האם זה בסדר שלא נתתי לה תפו"א במשך 4 ימים אלא פעם - פעמיים וכף עם הפירות והירקות?

לקביעת תור
    סגירה
    הצעות לטעימות

הוספת תגובה

• הצעות לטעימות - תגובה

שירי יום טוב
    27/12/2012

הי אדוה, אין בעיה עם תפוח האדמה, את יכולה לתת לה לפי הרצון שלה. לגבי טעימות של פירות- קיוי ואגס בשלים. וירקות: שורשים מבושלים כמו : שורש סלרי או שורש פטרוזיליה, ארטישוק ירושלמי, כרובית, בסיס של ארטישוק, סלק, לפת.
    כמובן שכל ירק או פרי בשלים במרקם רך מתאימים כרגע. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה קשה
    אנונימית
    26/12/2012

שלום,
    ביתי בת חודשיים כרונולוגי ושבוע מתוקן. ניזונה מהתחלה מסימילאק אדוונס. עד לפני מספר ימים היום לה בין 3- 7 יציאות ביממה. מלפני יומיים יש לה רק יציאה אחת ביממה, היציאה היא קשה בצבע חרדל עם פסים של ירוק זית. רואה שמקשה לתת יציאה. אשמח להבין ממה זה נובע וכיצד נוכל לטפל? אוכלת 90 מ"ל כל ארוחה. אוכלת 7 ארוחות ביממה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צואה קשה

הוספת תגובה

• צואה קשה - תגובה

שירי יום טוב
    02/01/2013

הי אולגה, השינוי ביציאות נובע משינויים במערכת העיכול. אחת הדרכים להקלה על התינוקת במצבים אלה היא עיסוי הבטן עם שמן ודחיפה של הרגליים כלפי הבטן בשכיבה בעיקר כשבוכה ואת רואה את המאמץ ליציאה על פניה. במידה ולא מקל עליה יש לפנות לרופא ולבדוק לגבי אפשרות לתוספים טבעיים (כמו פרוביוטיקה ופרהביוטיקה) או לא טבעיים במקרה הצורך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה