מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה, לא שבעה ממוצקים.יעל21/10/2012
ביתי בת שנה, נמצאת בתת משקל במעקב מומחים, אלרגית לחלב ולסויה. אוכלת חוץ מזה הכל!
רק שיש לי בעיה, היא כל שעתיים בערך רעבה! כל פעם שאני נותנת לה פרוסה/ אוכל מבושל גם אם יש בו פחמימות , היא לא שבעה ממנו לחלוטין. ואם אני נותנת לה אחר כך עוד משהו (כמו פרי, או ביסקוויט ) היא אוכלת גם אותם כאילו היא רעבה. ואחרי זמן לא רב מתחילה ליהיות נודניקית שוב ורוצה לאכול.
אך כשאני נותנת לה לאכול בקבוק (מורכב מנוטרמיגן, סוכר ענבים, דייסה) היא שבעה ללפחות 3 שעות ולפעמים גם יותר. וגם אם אני מציעה לה אחר כך משהו לאכול היא זורקת את זה ולא מכניסה לפה.
המצב הזה יוצר מצב שלפעמים יותר נוח לתת לה בקבוק מאשר אוכל מוצק שגם ככה גורר סביבו בלאגן בהאכלה. וכך היא לפעמים אוכלת אפילו 3 פעמים ביום בקבוק ולא אוכל מוצק.
מה עושים בעניין הזה?
איך ניתן לגרום לה לשבוע מארוחה כמו מבקבוק?
אשמח לתשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תגובה?????
יעל23/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה, לא שבעה ממוצקים. - תגובה
שירי יום טוב23/10/2012הי יעל,
דילגו עלייך בטעות. מתנצלת על כך. בכל מקרה, יש לי מספר הצעות למזון משביע ומזין שאת יכולה לתת לה פרט לנוטרמיגן.
אם אינה מסרבת לתוספת של מנת חלבון (לא ציינת מה הכמות שהיא מקבלת ביום) כמו: עוף/ דג/ הודו/ בקר, את יכולה לנסות להגדיל את המנה. בנוסף הוסיפי שומנים מן הצומח למנת הפחמימה כמו: שמן קנולה או זית, 1 כף טחינה שאת מכינה, 1/4 אבוקדו. את יכולה להכין לה דייסות מדגנים כמו: דייסת סולת או שיבולת שועל ללא חלב בתוספת סילאן תמרים טבעי. השתדלי להציע לה אוכל לפני התמ"ל, ולרדת בהדרגה לבקבוק אחד ביום. שמרי על מרווח של 3 שעות בין הארוחות, סה"כ 5 ארוחות ביום. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבת שמונה חודשיםנעמה21/10/2012
יש לי שתי שאלות ואני אשמח מאוד לעזרתכם:
שאלה ראשונה:
להלן סדר היום של בתי (בת 8 חודשים )
בוקר (סביב 5:30) הנקה
8:30 פירות +טחינה/אבוקדו
11:30-12:00 - מרק ירקות עם בשר (טחון)
14:00-15:00 תלוי בשעת היקיצה שלה במעון ובמצב הרוח שלה שם היא שותה 180 מ"ל תמ"ל
וכאן אני צריכה את עזרתכם: היא אוכל 180 מ"ל תמ"ל בערך בשבע ורבע/שבע וחצי ולפני השינה בשמונה אני מניקה אותה ממש עוד קצת.וחשוב לי לשמור על זה כך , כי אחרת היא מתעוררת בארבע וחצי חמש רעבה
השאלה היא בין ארוחת הצהריים המוקדמת לבין שבע ורבע/וחצי בערב- האם יש צורך לתת לה משהו נוסף ? אולי פרי או מרק שוב?
שאלה שנייה:
אני רוצה להתחיל להרגיל אותה לאכול לבד (היא כל הזמן מנסה לבד) השאלה איך עושים את זה? ומתי מבחינת שעות כי רוב היום היא בגן (עד 16:00 ) ?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבת שמונה חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי21/10/2012הי נעמה!
נשמע כי יש לה סדר יום מצוין .
שעות אחר הצהריים יכולות להיות מצוינות לתרגול אכילה עצמאית -את יכולה לתת פרי רך מאוד או מאודה אותו תוכל לתרגל כאכילה עצמאית . או ירק מבושל רק - כמו גזר גמדי או ברוקולי או כל ירק אחר . לידו את יכולה להגיש מעט טחינה או סלט ירקות טרי קצוץ על פומפיה . היות ונשמע כי לא רעבה מאוד בשעות האלה - אפשר להנות מהחווויה שלה והלמידה .לאכול לבד תלמד רק מעצם כך שתתנסה בזה :)
ככל שתתייעל באכילה סביר שגם תגדיל את הארוחה הזו , ויתכן ואז תקטין את כמות התמ"ל שלפני השינה ( וזה בסדר גמור ....)
בהצלחה!!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נעמה22/10/2012תודה על התשובה המהירה.
אשמח לדעת מתי מחליפים לה את התמ"ל בארוחה נוספת - ארוחת ערב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
עדי אפרתי רסולי26/10/2012הי ,
רק עכשיו ראיתי :)
ארוחת ערב יכולה להשתלב כבר עכשיו אך סביר שעדיין לא תהיה במקום תמ"ל ערב , בגילה צריכה לפחות 2-3 בקבוקים ביממה .
לאחר גיל שנה איך צורך תזונתי בתמל עבור ילד שאוכל טוב , אך רוב הילדים נפרדים מהבקבוק לא לפני גיל שנה וחצי ....
בתאבון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לבת שמונה חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי22/10/2012הי נעמה .
לרוב הכי קל להשאיר עד גיל שנה לפחת תמ"ל בבוקר ובערב , את היתר- שזה ארוחת הבקבוק לאחר היקיצה בגן , אפשר יהיה להחליף בקרוב במה שאוכלים הילדים היותר גדולים - כמו כריך או פרי או מעדן ואחכ" בבית סביר שתהיה רעבה שוב לפני הבקבוק של הערב - כאן תשתלב ארוחת ערב ,
בגיל שנה אפשר לוותר על התמ"ל , אך לרוב תינוקות ( וההורים שלהם ..) ממשיכים לשתות בוקר וערב לפחות עד שנה וחצי
בתאבון :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לבת שמונה חודשים - תגובה - תגובה
עדי אפרתי רסולי22/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נעה28/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ותזונהרותם זוהר21/10/2012
בתי בת השנה וחודשיים סובלת ממחלת הנשיקה כבר למעלה מחודשיים.
היא כרגע שוקלת 7.400 ק"ג והיא יחסית גבוה לגילה.
עשינו לה בדיקות דם והתברר שיש לה גם שומנים בדם.
אנו כרגע מחפשים רופא פרטי שיוכל לתת מענה כי התור בקופת חולים הוא עוד חודש.
יש לך המלצה לתת לי, רופא להמליץ עליו?
ותזונה שכרגע ניתן להביא לילדה? היא חסרת תאבון ולא אוהבת מים או פירות, שותה רק פטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה ותזונה - תגובה
עדי אפרתי רסולי21/10/2012הי !
אין לי שם להמליץ לך עליו אבל בהחלט כדאי לראות רופא - צריך לחפש וירולוג .ידוע לי שיש בשניידר מתמחים בתחום . כמו כן את יכולה לבדוק בפורומים שונים או בקבוצות שעוסקות בתינוקות בפייסבוק - אולי במאמזון .
כרגע נסי להקפיד שאוכלת מזונות חיוניים כמו חלבונים על מקורותיהם - מוצרי חלב בשר ביצים ודגים וכן מקורות לאנרגיה - פחמימות : לחם ומוצריו פסטה וכו . והמנעי ממתקים ונשנושים שיכולים לגרום לה למעין שובע אך לא תורמים לגופה .
גם לגבי השתיה בדקי אולי אפשר לדלל את כמות התרכיז ע"מ שלא תרגיש "שבעה" רק מכך שמקבלת מעט סוכר ...
תרגישו טוב !!!!!!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים בגיל 8 חודשיםרוני20/10/2012
שלום,
יש לי תאומים בני כמעט 9 חודשים.
הם אוכלים רק 2 ארוחות מוצקים ביום בבוקר פירות טחונים
ובצהריים מרק טחון שכולל הודו נקבה.
לפני המקלחת אני נותנת לכל אחד בסקוויט מאורז
שאלתי היא איך אני מתקדמת במוצקים?
מה אני יכולה לשנות/להוסיף לתפריט?
האם אני לא צריכה להגדיל את כמות הארוחות של המוצקים?
אני לא יודעת האם זה קריטי לאכילת מוצקים אבל עדין לא צמחו להם שיניים
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים בגיל 8 חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי20/10/2012הי !
את יכולה להגדיל את הבסקויט - או יותר נכון להחליף אותו למשהו אחר - למשל אבוקדו מעוך עם ביצה ( את כבר יכולה לתת גם ביצה אך בחשיפה איטית) או אם מסתדרים עם מרקם קצת יותר גס אפשר לגרד על פומפיה דקה סלט עם שמן זית ומעט טחינה , אפשר להגיש קרעים של לחם רטוב במיץ עגבניה תלוי ביכולת שלהם ובשיתןף הפעולה . ברגע שיגדילו את הארוחה הזו סביר שיקטינו את הארות הנקה/ בקבוק של לפני השינה וזה בסדר גמור , וגם אם ישאר אותו הדבר זה גם בסדר :)
בהצלחה ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרמבודנה19/10/2012
מאיזה גיל מותר לתת קרמבו? בן שנה וחצי זה בסדר? אני שואלת בגלל הביצים הלא מבושלות..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרמבו - תגובה
עדי אפרתי רסולי20/10/2012הי!
מבחינת הביצים אין בעיה , מבחינת האיכות :)... זה משהו אחר ...
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקל תינוק בן חצי שנהענת18/10/2012
שלום רב,
בני בן חצי שנה, נולד במשקל 2.5 ק"ג ושוקל היום 5.4 ק"ג. מגיל 3 חודשים יש שבירה כלפי מטה בעקומת המשקל (אך לא בגובה). אוכל בד"כ 7 בקבוקים ביום (נוטרילון+ 1/2 כפית דייסת שיבולת שועל) 90 מ"ל מקסימום בכל פעם ומנת פירות לא גדולה. עם הירקות הפסקנו כיוון שגרמו לו לעצירות קשה. באילו דרכים ניתן להעשיר את הארוחות שלו מבחינה קלורית והאם יש דרך "לפתוח" לו את התאבון? האם ישנן מחלות חלילה שכדאי לשלול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת משקל תינוק בן חצי שנה - תגובה
דפי ליבר18/10/2012אני חושבת שאת צריכה ללכת לרופא ילדים ו/או לבקש הפניה לאיש מקצוע ואפשרי בהחלט דרך הקופה שלך . תינוק שמגיל 3 חודשים יורד בעקומות משקל כדאי לקחת אנמנזה טובה , לעשות בדיקות דם בסיסיות כמו לאנמיה ולתת תפריט אישי . לא מרגיש לי נכון לתת עצות בפורום יתכן והכול בסדר ורק צריך להעשיר את התזונה . אבל בכול זאת כדאי לשלול קודם דברים אחרים
לבריאות
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה!
ענת18/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים לעלייה במשקל
מאיה בכור04/11/2012נדבי שלי בן שנה ושוקל 8.75, הוא ירד עקומה במשקל ונמצא מתחת לאחוזון 50. הוא מפותח מאד,פעיל,אוטוטו הולך, מתחיל למלמל ולדבר, מבין הכל ובקיצור מבחינת התפתחות טפו,טפו הכל בסדר. מבחינה פיזית הוא קומפקטי מאד ועולה ממש מעט במשקל. הוא אוכל הכל ושותה מטרנה כ-3 פעמים ביום. רציתי לדעת איך ניתן להעשיר לו את המזון כדי לעזור לו להעלות במשקל בצורה מיטיבה ונכונה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים לעלייה במשקל - תגובה
עדי אפרתי רסולי05/11/2012הי מאיה !
אני תוהה האם שומר על האחוזון שלו ( גם אם נמוך ) וכן האם גורם מקצועי גם הסב את תשומת ליבך לגדילה שלו ?
אם נשללו השערות רפואיות אחרות, ניתן רק לוודא שאוכל לארוחות מאוזנות הכוללות מרכיבי פחמימה חלבון ושומן - המשולבים בכל ארוחה , אוכל ארוחותצ מסודרות ויעילות .
הקפידי על מקורות לחלבון - מוצרי חלב בשר ביצים ודגים וכן קטניות . והעשירי גם ע"י מקורות שומניים כמו אבוקדו טחינה שמן זית או שקדיה בכל ארוחה שלו.
בהצלחה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה מהירהשירן18/10/2012
היי
בני בן שנה ושמונה חודשים נמצא בגן נהנה לאכול בעיקר עם הידיים ולא עם כפית
הבעיה היא שהוא אוכל נורא מהר כאילו מפחד שיגמר לו
למשל פסטה, זיתים, ענבים הוא לא אוכל אחד אחד אלא אוסף כמה ביד ומכניס לפה כשאומרים לו "לא תאכל אחד אחד" הוא נעלב ומתחיל לבכות עד כדי חנק
הגננת אומרת שהוא בולס את האוכל.
הוא גם לא מרחיב את אוצר המילים המילים היחידות הם אבא, אמא, האו האו, מווו
האם יש קשר בין דיבור לאכילה ואיך אפשר לטפל בנושא האכילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה מהירה - תגובה
עדי אפרתי רסולי18/10/2012הי שירן
ביחס לאכילה ממליצה לך להמשיך לדבר אליו וכן להגיש מנות קצובות כך עדיין יוכל לשלוט אבל לא תהיה לו מנה ענקית . חשוב גם לאכול מולו ולהדגיש את האכילה האיטית .
לגבי השפה - התייעצי גם עם קלינאית תקשורת לגבי ההתפחות שלה ,
סופש נעים ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מתן מוצקיםאסנת17/10/2012
הילדה שלי בת שישה וחצי חודשים, אני מתקשה איתה במתן מזון מוצק, אני מאכילה אותה בכפית והיא מסכימה לאכול כמות מאד קטנה, אני מניקה אותה חמש פעמים ביום ב - 7:00 11:00 15:00 18:00 21:00 ובנוסף נותנת לה בארוחה של 21:00 תוספת של בקבוק. עדין לא נתתי לה ארוחות שלמות של מזון מוצק כי היא לא מסכימה לאכול מזה כמות. סוגי המזון שהאכלתי הם בטטה אבוקדו תפוח אגס מלון וענבים.
הציעו לי לתת את המזון המוצק בבקבוק ולא בכפית, מה דעתך?
היא באחוזון 10 כך שאני כל הזמן חוששת שלא תאכל מספיק, מעבר לזה ההתפתחות שלה תקינה והיא פעילה וזוחלת, ישנה ביום וישנה לילה שלם לגבי היציאות בדר"כ פעם ביום.
בנוסף לא ברור לי איזו כמות של מזון מוצק היא אמורה לאכול בגיל הזה, ואיך אפשר לתת כמות בכפית?
תודה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מתן מוצקים - תגובה
דפי ליבר17/10/2012הילדה שלך בסך הכל בת חצי שנה + . אין צורך "להלחץ" מהמוצקים . אני הייתי ממשיכה בכפית יש כפיות נוחות לתינוקות שלא גמישות מידי ולא עוברת לבקבוק . משלימה כל ארוחה בהנקה או בבקבוק תמ"ל . מכיוון שהיא באחוזון 10 רצוי שלא תרד במשקל. אפשר לתת יותר סוגי מזון לטעימה והכרות עוף דייסות קטניות ירקות פירות . לא בכוח - כמה שהיא רוצה והשלמה של הנקה או תמ"ל .
היא תאכל גם מוצקים לא לדאוג !!
לבריאות
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת ממשקל נמוך של בתי...מיקה16/10/2012
שלום,אני אמא לשתי בנות (5,שנה וחודשיים) באוגוסט הייתי עם הבתי אצל טיפת חלב ובדקו אותה במשקל וגובה,אמרו שהיא שקלה 9.7קילו (עד היום..אותו משקל) זה משקל נמוך. עשיתי לה הכל כל מני גוונים שונים של אוכל(פתיתים אורז חביתה ביצה קשה מוצר חלב בשר ועוף וכו) ואפילו נתתי לה כפית+צלחת קטנה למשחק וזה לא הצליח,ממש שומדבר!!! מדאיג אותי שהיא לא עולה כבר 5 חודשים ויותר אותו משקל נמוך וגובה 77ס"מ...
מאוד קשה לי להאכיל אותה ברוגע, היא לא משדרת סימני רעב או מבקשת מים או אומרת משהו אמ..אמ..(כוונה לאוכל) אבל מדי פעם לפעם היא מבקשת כשמצביעה כיוון לבקבוק מים או מסתכלת לכיוון המטבח ולפעמים אומרת מם מם (מים) אבל היא מדברת ממש מעט...
אני מביאה לה חלב (סימיאלק) בבוקר בצהרים ובערב וגם בלילה אבל משהו שמפריע לי שאני מביאה חלב\אוכל רק אם היא רואה אז היא מבקשת,למה?זה נורמלי?פעם היא אכלה הכל פירות ירקות עם בשר\עוף פתיתים פיצה ממש הכל ובגיל שנה היא סרבנית ועקשנית לא מוכנה לאכול ארוחות בוקר\צהרים\ערב. כל פעם היא רואה חטיף במבה\דובונים,מיד זורקת פסטה\מעדן והולכת לכיוון השקית במבה או מבקשת מתוך בכי...
היא משגעת אותי...ממש מסתכל אותי בכל עניין זה ואני אובדת צעות...אז אשמח לקבל עצה וטיפים איך לגרום לה לשנות את התזונה בצורה נורמלית??הלוואי שהיא תאכל הכל כמו כל הילדים שאוכלים טוב. :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המענה...
מיקה18/10/2012טיפת חלב אמרו לי שמשקל של בתי נמוך לפי האחוזון... גובה 77סמ גדלה אבל אותו משקל כמה חודשים זה נורמלי?בזמן האחרון בתי אוכלת מה שהיא אוהבת אבל כמות קטנה למשל א.בוקר רק לחם קצת...לא רוצה לאכול מוצר חלב ובצהריים אוכלת ואם לא אז היא אוכלת חלב במקום אוכל ואחהצ מעדן...ובערב תלוי בה אם היא רוצה לאכול פסטה או אחר...ואם לא, אתן לה חלב. בסופו של הדבר היא תאכל יותר לבד נכון?מקווה לטוב... אני דווקא רגועה נותנת לה כל מני גוונים של אוכל ולפעמים היא לא רוצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה... - תגובה
דפי ליבר18/10/2012תנסי להציע לה אוכל [ בניגוד לממתקים ] לעיתים קרובות , יש כאלו שאוכלים מעט יותר פעמים ביום וכמובן מגוון . תנסי להבין מאחות טיפת חלב מה המשמעות של משקל נמוך .
לי כרגע נראה שהיא שאם היא שומרת על האחוזון שלה זה בסדר גמור. היא לא באחוזונים גבוהים , אבל לא לכולם יש מקום שם ... איך ההורים ? גם לגנטיקה יש משמעות !
לבריאות
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלונה16/10/2012
שלום,
כמה פעמים בשבוע אפשר לתת לתינוק בן7חודשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
דפי ליבר17/10/2012מה השאלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ביצים מותר לתת לתינוק בשבוע?
אלונה17/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעקשת לאכול לבדקרן16/10/2012
בתי בת 9 חודשים מגיל 4 חודשים אכלה מרקים מכל הירקות ובתוספות פעם של עוף פעם בקר אם פסטה וכל מה שאפשר לתת בחודש האחרון לא מוכנה לאכל יותר מרקים לכן עברנו לאוכל ממש מוצק אך היא מסרבת שנאכיל אותה צריך לשים לה על כיסא האוכל שלה והיא מכניסה מה שמצליחה לפה, כך שהכמות שהיא אוכלת מאוד קטנה. שנאכיל אותה היא ממש מסרבת אולי מסכימה לכפית אחת או שתיים.
מה לעשות איך מחזירים אותה לאכול מסודר כמות מספיקה ולהפסיק לאכול רק בעצמה מעט מאוד, מה שניכנס בכפית לרב היא מוציאה מהפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעקשת לאכול לבד - תגובה
דפי ליבר17/10/2012בשום אופן לא הייתי מפסיקה את האכילה העצמאית . זה מראה על התפתחות תקינה ובשלות .
האם שקלת אותה ? האם באמת יורדת במשקל ?
הייתי שמה לב שעל המגש יש אוכל מסוגים שונים ושיש בו גם קלוריות כגון בטטה תפוח אדמה לחם בשר . מה לגבי דייסות ? תמ"ל האם מקבלת
בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן שנההדר16/10/2012
בני בן שנה ושבוע, שוקל 8.6 קילו, 79 ס"מ אורך. מאוד קשה עם אוכל, כמעט ולא מוכן לאכול כלום פרט לכמה דברים ספציפיים. ירק - מוכן לאכול רק מללפוןץ פירות לא מוכן לגעת בכלל למרות שלפעמים אני מצליחה לערבב לו בננה ביוגורט.
פחממות - אוכל תפו"א בכל הוריאציות ולפעמים פסטה.
בשר / עוף רק שניצל.
מאוד אוהב מוצרי חלב מכל הסוגים - מעדנים, יוגורט, גבינות ובמיוחד גבנה צהובהץ
בתקופה האחרונה אני נשברת ויוצא שאוכל גם בבוקר לארוחת בוקר וגם בערב 2 אצבעות גבינה צהובה עמק 30% שומן. רציתי לדעת האם זה בסדר או שיש להגביל את הצריכה.
כמו כן, האם יש להגביל את כמות מוצרי החלב ביום?
תודה,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן שנה - תגובה
שירי יום טוב21/10/2012הי הדר,
מה שאוכל כרגע נראה בסדר, בשלב הזה הטעמים משתנים ללא הרף לכן המשיכי לחשוף אותו למגוון מזונות ביומיום. 2 חדשים בכל יום. אין צורך להכין במיוחד, הגישי לו מתוך הארוחה המשפחתית טעימות בזמן שיושב איתכם מסביב לשולחן. ומוצרי חלב לא להגזים. עד 3 מנות מנות ביום. נסי לחשוף אותו לדגים בצורות בישול שונות. פחמימות בשילוב עם מוצרי החלב. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים וכאבי בטן במשך כל היוםהילה15/10/2012
שלום רב,
יש לנו תאומים בני חודשיים.
בביה"ח אכלו סימילאק משולב בחלב אם שאוב. לאחר כשבועיים הפסקתי לשאוב ועברנו לסימילאק בלבד. היציאות היו קשות, הרבה גזים והמון בכי סביב עשיית הקקי.
החלטנו לעבור למטרנה לפני כשלושה שבועות ועד עכשיו יש גזים במשך כל היום. אצל אחד התאומים הבעיה ממש קשה - הוא סובל כל היום ורק על הידיים.
ניסינו גרייפווטר וסימיקול ואין שיפור.
אנחנו אובדי עצות. האם להחליף לפורמולה קלה כמו סימילאק קומפורט?
האם בכלל כדאי להחליף תמ"ל?
כמה זמן לוקח למערכת העיכול שלהם להתרגל לאוכל חדש?
אנחנו באמת כבר מיואשים. הם מאוד מאוד סובלים
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים וכאבי בטן במשך כל היום - תגובה
עדי אפרתי רסולי15/10/2012הי הילה ,
בהחלט שווה לבדוק פורמולה נוספת לפעמים עושה את ההבדל . האם אלו גזים ( לרוב בשעות קבועות ) או שזה חוסר שקט שמלווה אותם כל היום ? האם יש פליטות ? האם מצליחים לישון? במידה ולא ... שווה להתיעץ עם רופא הילדים ולחשוב על עוד כיוונים אולי לא בדיוק גזים ואולי אפשר להקל גם ע"י מזון תינוקות רפואי לשיקול דעתו.
מאחלת לכם רק שקט :)....
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעת על אופטימיל?
שני16/10/2012לנו זה עזר לזה והם אוהבים את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרים של קוליק קשה
גם אמא17/10/2012כדאי מאוד לעבור לכלכלה נטולת לקטוז. נסו לתת במשך שבוע מטרנה ללא לקטוז ותראו איך זה מקל על הגזים. לאחר מס' חודשים ניתן לעבור בהדרגה לתמ"ל חלבי. שווה בדיקה. מניסיון אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי באמת לנסות את סימילאק קומפורט
אורית שלם17/10/2012אותי זה הציל (: התחלתי לתת לקטן שלי אחרי שבאמת כבר הייתי מיואשת, ונראה לי שזה ממש עוזר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לביתי זה היה
יעל21/10/2012אצל הבת שלי גם היו כאבי בטן עזים במשך כל היום , למרות שינקה ולא אכלה תמ'ל ,ולא ידענו מה לעשות . לאחר תקופה גילינו שהיא אלרגית לחלב וזה מה שגרם לה לכאבי הבטן.
ולכן הפסקתי אני בהוראת רופאה אלרגולוגית לאכול חלבי, וכאבי הבטן חלפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימילאק קומפורט
מאור07/11/2012לנו היתה בעיה חמורה, הילד לא אכל סימילאק, מטרנה, מטרנה צימחית.
כשהתחלנו לתת לו את הקומפורט, הכל הסתדר.
רק הבעיה היא שהקומפורט יקר מאוד ואין עליו מבצעים בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאה של מזוןדנה15/10/2012
שלום,
בני בן 8 חודשים וכשאני מכינה לו מרקי עוף למינהם אני נוהגת להכין בכמות גדולה על מנת להקפיא במנות נפרדות וכל יום להפשיר אחת.
שאלתי היא כמה זמן מרק עוף טוב לאכילה כאשר הוא מוקפא? מתי זה מתקלקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה של מזון - תגובה
עדי אפרתי רסולי15/10/2012הי !
לדעתי 3 חודשים למזון ללא תפו"א יכול להיות בסדר , מודה שאני לא סגורה על פרק הזמן אבל מניחה שאת לא ממכינה מראש לכ"כ הרבה זמן ..
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק בבוקריעל14/10/2012
האם ניתן לוותר על מתן בקבוק תמ"ל לתינוק בן 11 חודשים ובמקום זה לתת לו ארוחת בוקר הכוללת יוגורט, חביתה, לחם, ירקות וכו' ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק בבוקר - תגובה
עדי אפרתי רסולי14/10/2012הי יעל ,
בגיל 11 חודשים הייתי משאירה לפחות בקבוק אחד או שניים ביממה . אם יש כזה אז אפשר לדלג על הבקבוק בוקר. ( ז"א שאם שותה בערב לפחות 180 ואת מרגישה צורך לוותר את יכולה ) אך לשמר לפחות עד גיל שנה את האחד שיש
אם שותה כמות קטנה בבקבוק אז אל תוותרי עדיין על ההבוקר
שבוע טוב
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)