מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחמימות, שומנים וחלבוניםשיר22/11/2012
שלום
האם בכל ארוחה עיקרית לתינוקת בת שנה (ארוחת בוקר,צהריים וערב) צריך שיהיה פחמימות שומנים וחלבונים?
אשמח לדוגמאות לארוחות ערב בעיקר....
ואם תוכלי להפנות אותי למאמר שמפרט מה זה פחמימה, שומן וחלבון (מבחינת מוצרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות, שומנים וחלבונים - תגובה
שירי יום טוב23/11/2012הי שיר, חשוב שכל ארוחה עיקרית תכיל בעיקר פחמימות וחלבונים, שומנים גם אבל לא בכולן בעיקר ב2 ארוחות במהלך היום. דוגמאות לארוחת ערב : דייסה מדגנים מועשרת בברזל עם חלב, יוגורט עם פירות ושקדייה, פשטידת ירקות ומוצרי חלב, ביצה עם מוצרי חלב ולחם וירקות...
אןי לי אפשרות להעביר לך קובץ מפה עם הסבר על קבוצות המזון, את מוזמנת לשלוח אליי מייל ואני אשיב לך עם קובץ מפורט על כל קבוצות המזון
[email protected]
לשאלות נוספות אני כאןת שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניקהליאת21/11/2012
בני בן 9 חודשים , ניזון החל מלידה מהנקה, הבעיה היא שאינו מוכן בשום פנים ואופן לשתות מבקבוק ולא משנה מהי תכולת הבקבוק (מים/חלב/חלב הנקה). אני מאוד רוצה להפסיק הנקה אך זה הדבר היחיד שמרגיע אותו מצד אחד ומצד שני להתעורר מספר פעמים בלילה בשביל הנקה. עם כל זה חשוב לציין שהוא אוכל מוצק לאורך כל היום ורק בלילה נהנה מהנקה.
מה עושים???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניקה - תגובה
עדי אפרתי רסולי22/11/2012הי ליאת -
באם אוכל מוצקים היטב - אין צורך לחשוש מגמילה מהנקה אם את מרגישה צורך - או לחילופין לעשות סדר בהנקה - ומשמעו כי לא יונקים לאורך הלילה - אלא רק לפני השינה והחל מ 5 בבוקר .
צפי לכמה לילות קשים - שבהם סביר שתצטרכי עזרה (עדיף שיגש אליו מישהו שלא מניק אותו :) ) אך לרוב תוך כמה ימים אפשר לגמול מהנקת לילה .
שימי לב כי כל ההתיחסות שלי היא לתינוק שמתפתח תקין אוכל היטב ועולה במשקל|(לא ציינת את הדברים ולכן אני מדגישה..)
בהצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת בן 9 חודשיםגלי21/11/2012
בן 9.5 חודשים, שוקל כ-10 ק"ג (אחוזון 75), להלן התפריט היומי שלו:
מתעורר ב-6:00 ויונק
9:00 פירות (לרוב בננה, אגס ו-2 תמרים + כפית טחינה) - לא תמיד מסיים את המנה
12:00 ספגטי בולונז / קציצות / שניצלונים + ירקות מבושלים ופחמימה
לפעמים משלימה לו אחרי ארוחת הצהרים ולפני השנ"צ עם הנקה
15:30 מעדן ביו 5% (לפעמים בתוספת בננה + סילאן או דניאלה)
18:30 ביצה + קוטג' + עגבניה
19:00 אחרי המקלחת - הנקה ולישון
22:30 סימילק 180 מ"ל
כמה שאלות:
1. האם התפריט שלו נראה לכם מתאים לגילו?
2. הוא סובל מגזים לא מעט (סבל מאוד עד גיל 5 חודשים ומאז יש מדי פעם). מה ניתן לעשות?
3. לפעמים מתעורר ב-4:00 או 5:00 לפנות בוקר ומבקש לינוק, וחוזר לישון אח"כ. מה ניתן לתת לו בסביבות 7:00 בסיטואציה כזו (יש לו אחות גדולה שאוכלת קורנפלקס בשעה הזו ואז הוא רואה ומבקש גם לאכול)? אני לא רוצה סתם לדחוף לו סימילק, כי שעתיים אח"כ הוא אוכל פירות וגם כי זו עוד ארוחה, ומצד שני - הוא מסרב לציצי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת בן 9 חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי22/11/2012הי -
נשמע כי תפירטו מגוון ומסודר !
האם סובל מהגזים או שאתם פשוט מריחים אותם ? אם אינו סובל אין בכך בעיה . אם סובל צריך לבחון איזה מזון גורם לו לזה.
בבוקר אפשר לת קוביות של פרי בשל ורך כמו בננה או אגס - יתכן ויקטין את הארוחה של הפירות אחכ אך גם אכילה חברתית היא חשובה....
בתאבון
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בלילהאלכס19/11/2012
שלום, התייעצתי פה בעבר ועזרתם לי מאד, והינה אני שוב חוזרת עם שאלה אחרת :)
בתי בת ארבעה חודשים וכמה ימים, מזה חודש וחצי הייתה ישנה לילה שלם (10-12 שעות), אחרי וויכוח עם אחות בטיפת חלב, לצערי, הצליחו לשכנע אותי שזה לא בסדר ושצריך להעיר אותה אחרי 8 שעות.
אז היא הייתה ישנה 8 שעות.
לאחרונה התחילה להתעורר בלילה, כל 4-5 שעות ולאכול.
הקטנה בת ארבעה חודשים ושוקלת קצת הרבה, 7.300
הייתה ישנה לילה שלם, אוכלת ביום כל שלוש שעות, והכי חשוב- הכל רק הנקה!
האחיות בטיפת חלב תקפו אותי שהיא במשקל יתר ואולי נאלץ לעשות לה דיאטה כשתעבור למוצקים, זה נשמע לי מגוחך לגמרי. אבל לא כאן השאלה.
לאחרונה היא התחילה לאכול בלילה, וקראתי במדריך פעוטות כלשהו ששנת לילה זה עניין של משקל, כשתינוק שוקל מעל 6 קילו, הוא לא צריך לאכול בשנת לילה.
שום דבר לא השתנה, אבל היא החליטה שהיא זקוקה לאכילה הזאת בלילה.
האחיות בטיפת חלב אומרות לי לא להניק אותה בלילה, זה מטומטם ולא הגיוני, איך אני אגיד לה לא? ניסיתי לתת לה צד אחד אבל זה לא מספק אותה והיא מתעוררת אחרי שעה לבקש צד שני, מרגישה מרומה ומבולבלת ולפעמים מתעצבנת עד כדי שלא מצליחה להירדם שוב.
מה לעשות? אני רוצה לשמוע את דעתכם, כי אני ממש לא מרוצה מהאחיות בטיפת החלב. דיאטה לתינוק, איזה שטויות. הכרתי תינוקת ששקלה הרבה מעל הממוצע והורידה הכל כשהתחילה להתרוצץ! התינוק אוכל כמה שהוא צריך.
למה היא חזרה לאכול בלילה? מה אפשר לעשות כדי להחזיר אותה לשנת לילה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בלילה - תגובה
שירי יום טוב19/11/2012הי אלכס, אם מקבלת הנקה מלאה כדאי להאכיל לאותה לפי הצורך. אם במהלך היום אוכלת כל 3 שעות ובלילה מתעוררת פעם עד פעמיים זה בסדר גמור. גם אם בעבר זה היה שונה, זה לא חייב להמשיך כך. לא מעירים תינוק כדי להאכיל אותו אבל אם היא מתעוררת לבד אז תאכילי אותה עד שתשבע. וממש לא עושים דיאטה בשלב הזה.
כשתתחיל לאכול מזון מוצק בגיל 1/2 שנה את יכולה בכל מיני שיטות לנסות להפחית ואף להפסיק את ההתעוררות בלילה לאכילה כמו לדוג': לתת לה דייסה ולהסמיך אותה כארוחה אחרונה לפני שנת הלילה ועוד... כרגע תמשיכי ככה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
אלכס19/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנה בשרית ויוגורט לבת 10 חודשיםרוית18/11/2012
שלום,
בתי בת 10 חודשים, קטנה מאוד במשקלה.
אני רוצה להוסיף לה תוספת למנה הבשרית (מבחינת כמות) כדי שתעלה במשקל ותשמין.
מה שקורה היום הוא שאני מכינה לה מנה אחת גדולה שמספיקה ל-7 ימים (מקפיאה מנות) כאשר בכל יום היא אוכלת 200 גרם בערך (צנצנת גרבר)
המרכיבים למרק הגדול:
שלושה וחצי תפו"א (חצי תפו"א ליום)
1-2 גזר
1-2 קישוא
אורז מלא/עדשים (בדרך כלל סביבות חמש עד שבע כפות)
שווארמה הודו נקבה, 350 גרם
כיצד עלי להגדיל את המנה? כמה גזר להוסיף? כמה קישואים? כמה שאר המרכיבים?
כמה להגדיל את הבשר?
דבר נוסף, אני רוצה לגוון לה קצת ולא לתת רק אורז מלא או עדשים. מה כדאי לשים במקום?
כמו-כן, התחלתי לתת לה יוגורט. בהתחלה לא רצתה אבל היא התרגלה לטעם ועכשיו היא אוכלת. אני נותנת לה את היוגורט בסביבות השעה ארבע, כאשר מנה בשרית היא אוכלת ב-12:15 וארוחת ערב בין שש לשש וחצי (דייסה, זה מה שהיא מוכנה לאכול כרגע).
היא התחילה לאכול והגיעה כמעט עד 100 גרם (כמעט חצי קופסא של יוגורט לבן, בערך אחרי פעמיים של ניסיונות אחרי הטעימות). איזו כמות היא צריכה לאכול ביוגורט? יש יוגורטים לבנים שהם 150 גרם, יש כאלה שהם 200. מהי הכמות הטובה לה בגילה?
תודה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנה בשרית ויוגורט לבת 10 חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי19/11/2012הי שירה ,
אין כמות שביתך צריכה לאכול אלא יש כמות שמספיקה לה על מנת לשבוע וכן על מנת להתפתח ולעלות במשקל ( והכמות הזו משתנה מתינוק לתינוק )
ע"מ להעשיר את המרק הוסיפי כפיתשמן זית לכל מנת אכילה , אל תגדילי את כמות הירקות ( גזר וקישוא ) אלא את כמות הפחמימות ( בטטה תפוח אדמה אורז פסטה בורגול גרגרי חומוס ) כמות בשר של 50 גר ליום היא טובה מאוד .
שימי לב אולי את יכולה להוריד את כמות הנוזלים - אם את שמה כך שיצא מרק יותר מרוכז וסמיך ( ויספיק לפחות ימים , עם אותה כמות רכיבים )
יוגורט - כאמור אין כמות מומלצת - אלא כזו שהיא רוצה - הקפידי על יוגורט שמן יחסית ,לפחות 3 % שומן יש גם כאלו שמנים יותר ,
כמו כן - התחילי להגיש גם אוכל אצבע - מזון רך שיכולה לאחוז בעצמה במקביל למזון הטחון שאוכלת .
בהצלחה ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת תינוק ממטרנה לסימילקרינת18/11/2012
שלום רב ,
בני בן 3 שבועות , עד לפני יומיים האכלתי אותו מבקבוק (מטרנה ) אכל בערך 80 מ"ל ,אמרו לי להאכיל אותו כל 4 שעות מכיוון שהילד עולה במשקל יפה , לפעמים הוא היה ישן עד 4-30 שעות ולא מתעורר לבקש אוכל , בדרך כלל הייתי מעירה אותו .
הצואה שלו הייתה עם נקודות לבנות (כאילו האוכל לא התעכל כמו שצריך)והילד סבל נורא מגזים .
זהו יום שני שהעברתי אותו לסימילק אדוונס והוא עושה קקי כמעט אחרי כל ארוחה ,הצואה שלו השתנה גם הצבע וגם הרבה פחות נקודות לבנות , זה תקין ?
שהילד התחיל לאכול סימילק הוא מבקש בערך 100-120 מ"ל ורעב כל 3 שעות מתעורר לבד , האם זה תקין להעביר אותו לכמויות כאלה ?
לתשובה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת תינוק ממטרנה לסימילק - תגובה
עדי אפרתי רסולי18/11/2012הי ,
כפי שראית שינוי ביציאות ניתן להסיק כי גם תהליך העיכול של התמל השונה השתנתה ועל כן הגיוני כי שינה גם את דפוס האכילה ומרווחי הארוחות .
בהחלט הגיוני - הקשיבי לו ולסיממני הרעב והשובע שלו ( שצריך ללמוד אותם לאט לאט...) הגדילי כמויות ע"פ ההענות שלו ,
בתאבון
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינו שבע
רינת19/11/2012תודה רבה על התגובה ,
שאלה נוספת , התינוק אינו שבע מסימילק לפעמים אחרי שעתיים , שעה וצי הוא מתחיל שוב לבקש , ומאוד קשה לי להרדים אותו אחרי האוכל , האם זה סיבה להפסיק ולנסות מטרנה עדינה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינו שבע - תגובה
עדי אפרתי רסולי19/11/2012הי ,
האם לא שבע ? או לא רגוע ? ...ז"א - האם כשאת מציעה עוד אוכל רוצה לאכול או פשוט לא רגוע? אם רוצה לאכול עוד - את יכולה לתת - או לראות אם אפשר להגדיל את הארוחות ע"מ שיצור מרווח גדול יותר .
את יכולה לנסות גם תמ"ל ללא לקטוז אם תרגישי צורך ובכל מקרה אם משהו נראה לך חריג תמשיכי לשאול !
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב
רינת23/11/2012שלום ,
העברתי את הילד סופית לסימילאק והוא היה עושה קקי אחרי כל ארוחה , מכיוון שזה היה פעמים רבות זה היה סוג של שלשול ,
לאחר 4 יום ניסיתי לתת לו שוב מטרנה ושיבשתי לו הכל , עכשיו יש לו יומיים כאבי בטן נוראים הוא צורח , (שלפני זה היה סובל מכאבי בטן אבל לא ככה )
היומיים האלה אוכל קצת פחות .כבר יומיים אני נותנת לו רק סימילאק והוא לא יוצא לשירותים , מאוד מתקשה וגם בלילה אני שומעת שקשה לו עד שהוא מפליץ ולכמה דק' נרגע ושוב.
האם סימילאק לא מתאים לו ? חשוב לי לציין שכואבת לו הבטן אחרי כל ארוחה עוד יותר , .
אני כל כך מיואשת לו יודעת לאיזה אוכל להעביר אותו , מכיוון שגם ככה שיבשתי לו את הזמנים וכאבי הטן רק מתגברים .
רציתי לנסות אולי נוטרילון ? אבל אני מפחדת מניסיונות כדאי לו להזיק לו עוד יותר נזק ממה שנגרם .
האם לראות עוד כמה ימים איך הוא מגיב ואז לנסות ?
קשה לי לראות אותו כל כך סובל , ואני לא מצליחה להבין האם זה בגלל החלפץ האוכל או שפשוט בגלל שהוא בשבוע ה 3 שלו ורק עכשיו התחילה לו תופעה של גזים באמת ?
מאוד אשמח אם תגידו לי מה לעשות ? ואיך לדעת האם זה האוכל שאינו מתאים ?
והאם זה בסדר לנסות עוד סוג של אוכל?
תודה רבה ,
סופ"ש רגוע :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב - תגובה
עדי אפרתי רסולי23/11/2012הי רינת ,
נשמע לא נעים ועצירות זו חוויה מעצבנת ! יש למצוא את המקור לה .
מציעה לך לעדכן את רופא הילדים שיוכל ע"י תשאול גם להבין האם זו עצירות או גזים שמפריעים - כמו כן , את יכולה לנסות לעבור לתמ"ל אחר - ישנם ללא לקטוז וישנו גם תמל - הנקרא סימילאק קומפורט - אינני יכולה להעיד או להבטיח שיקל אבל בהחלט צריך להבין מה מקור הסבל שלו.
פתרון נוסף הוא לנסות לעבור לתמ"ל מפורק לדוגמאת נוטרמיגן שמיועד לקשיי עיכול או אלרגיה לחלב .
הייתי לוקחת את כל המידע הזה ומתייעצת עם רופא הילדים שכן אינני יכולה לקבל החלטה או אפילו המלצה לתינוק שאינני מכירה :)
שיעבור בקלות ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
רינת23/11/2012אין בעיה להעביר אותו ישר לסימילאק קומפורט למשל ? זה לא יגרום לעוד יותר עצירות כל פעם העברה מתמ"ל לתמ"ל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה - תגובה
עדי אפרתי רסולי24/11/2012הי. את יכוחה להעביר ל שני בקבוקים ביופ בהתחלה לסרוגין עם התמל הנוכחי. ובהדרגה לכלל ההזנה. בכל מקרה אם לא נפתרת העצירות. בדקי עם הרופא אפשרויות נוספות.
שיעבור בקלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכולה לנסות להציע
אמא מאושרת20/11/2012מטרנה ללא לקטוז במשך שבוע- שבועיים ולבחון תגובה. אל תחליפי תמ"ל כל יומיים, תנסי לתת במשך שבוע ותראי כיצד מגיב. לוקח זמן למערכת העיכול הרגישה להתרגל לתמ"ל החדש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רינת23/11/2012אשמח עם מנהלי הפורום יענו לי על השאלות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב סויהגלית16/11/2012
שלום רב, האם מותר לתת לתינוקת בת 7 חודשים חלב סויה של ALPRO?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב סויה - תגובה
עדי אפרתי רסולי17/11/2012הי גלית ,
מותר לתת סויה , אך חשוב לדעת מה יתר התזונה שלה , האם ניזונה מתמ"ל צמחי על בסיס סויה ?
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאימוש14/11/2012
התחלתי לתת לביתי בת 4.5 חודשים טעימות נתתי לה כבר טחינה, מרק, בננה, תפוח, (ואבוקדו היא אוהבת במיוחד) הייתי מעוניינת לדעת מה עוד אפשר לתת מה מותר מה אסור?
היא בגן ומקבלת כל יום טעימות של מרק ופירות
תודה רבה :)
שיהיה המשך יום נעים לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
עדי אפרתי רסולי15/11/2012הי -
בשלב הטעימות אפשר לחשוף לכלל הפירות והירקות וכן לדגנים כחלק מהמרק .
הדבר החשוב הוא - !! שטעימות אמורות להיות בכמות של 2 כפיות ביום בלבד ! וכן כי כל התנסות של מזון חדש תהיה בנפרד.
ביצים ניתן להציע מגיל חצי שנה
מוצרי חלב מגיל 9 חודשים
דבש מגיל שנה
את כל היתר ניתן לשלב במרקם מתאים לאכילה שלה אבל אין צורך למהר ...
בתאבון
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות מזון מוצק ואכילה בלילהמירי14/11/2012
שלום,
ביתי בת 8 חודשים. היא אוהבת מזון מוצק ומביעה עניין תמיד כשאוכלים לידה.
הבעיה היא שעניין הכנת הארוחות לא ״זורמת״ לי, עוד אין לנו שיגרה של ארוחות, בדרך כלל מקבלת רק ארוחת מוצקים אחת ביום, לא בשעה קבועה, בדרך כלל בננה/אבוקדו/עגבניה/ביצה/לפעמים מרק עוף וירקות טחון. יש ימים שבכלל לא אוכלת מזון מוצק.
בשאר הזמן אוכלת פורמולה.
* רציתי לדעת קודם כל אם יש משמעות מבחינת הרכיבים התזונתיים להתפתחות שלה או שאת כל מה שצריכה יש בפורמולה.
* האם לחכות שתהיה רעבה לפני שאני נותנת את האוכל, לפעמים אני מכינה והיא אוכלת רק קצת ואחר כך בכל מקרה אוכלת פורמולה.
* אשמח לקבל רעיון לפיזור ארוחות ובקבוקים מומלץ ביום. אוכלת בד״כ 5 בקבוקי פורמולה.
* היא אוכלת לפני השינה ב18:30 ואז ב1-2 ושוב ב5-6. האם זה בסדר לגילה? הבנתי שבגיל כזה כבר אפשר להחזיק לילה שלם, כמה שעות זה אומר, באיזו שעה לצפות שזה יהיה נורמאלי לאכול? האם יתכן שזה לא רק שהיא רגילה לאכול בלילה אלא שהיא באמת רעבה או שהיא גדולה כבר לכך?
סליחה על כמות השאלות..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות מזון מוצק ואכילה בלילה - תגובה
שירי יום טוב14/11/2012
בגיל זה אפשר לתת כבר שלוש עד ארבע ארוחות מוצק: מנת פרי בבוקר, מנת ירקות+דגנים+קטניות+בשר בצהרים, יוגורט כארוחת ביניים ופסטה ברוטב עגבניות עם גבינה או פרוסת לחם עם גבינה או אבוקדו וירקות לארוחת ערב. אפשר במרווחים של 2-3 שעות בין ארוחה לארוחה והכי חשוב להיות ערניים למצב הרעב שלו. כי אם הוא לא מספיק רעב אז הוא לא יאכל ארוחה שלמה ואז תחכי מעט יותר עד הארוחה הבאה. בכל מקרה יש חשיבות רבה למעבר למזון מוצק הן מבחינת ההתפתחות הגופנית של הילד והן מבחינת התפתחות הטעמים. החל מגיל שנה התמ"ל/ חלב אם לא מספק לילד את כל הרכיבים שהוא זקוק להם להתפתחות תקינה. ואת צריכה לדאוג שעד אז הוא יקבל את מנות המוצק בכמויות מתאימות. ככל שתתחילי מוקדם יותר הוא יגיע לכמות הנכונה עבורו מוקדם יותר.
לגבי השאלה על השעות, זה מאוד אינדיבידואלי לכל ילד. אבל אם היא לא מבקשת אוכל אחרי השעה שש וחצי זה נורמאלי. בכל מקרה. נסי להכנס לשיגרה כפי שציינתי (כל 2-3 שעות ארוחה , 2 ארוחות של תמ"ל ועוד 3-4 של מזון מוצק)
שיהיה בהצלחה ואני כאן לשאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף חלבנטע13/11/2012
שלום רב,
ביתי בת שנה וחודשיים, שותה בקבוק סימילאק בבוקר ולפני השינה (כ-240 מ"ל כל פעם), בשאר היום אוכלת מגוון (ירקות, עוף, חביתה...).
שאלתי היא עד מתי מומלץ לתת לה את בקבוק הסימילאק- האם כדאי להחליפו בחלב פרה/ריויון או משהו אחר, או להמשיך לתת לה?
תודה,
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף חלב - תגובה
דפי ליבר13/11/2012אני ממליצה אם אין בעיה כלכלית , להחליף לחלב פרה 3% רק בגיל שנה וחצי . התמ"ל מכיל יותר ברזל .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותאלכס12/11/2012
בעזרת השם הגענו לארבעה חודשים והכל תקין! הגיע הזמן להתחיל בטעימות.
אז... איך מתחילים? כמה פעמים ביום/שבוע, באיזה כמות, איזה פירות? האם להכין רק מיץ או שאפשר גם רסק, מתי עוברים לגרבר ומרקים? תודה על סבלנותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילים מ- 2 עד 4 כפיות ליום
רומי13/11/2012ועולים בהדרגה עד שבגיל חצי שנה ניתן להחליף ארוחה. תתחילי עם ירקות, כל יום ירק אחר (בטטה/ תפו"א/ גזר/ קישוא וכיו"ב), את יכולה גם לשלב 2-4 כפיות של מחית מטרנה ירקות, אח"כ מכינים מרק ירקות ונותנים מדי יום. במקביל מציעים פירות, אפשר ממש ככה לתת עם האצבע ואח"כ עם כפית, בקיצור- זה ממש כיף לראות אותם אוכלים "אוכל של גדולים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות - תגובה
עדי אפרתי רסולי13/11/2012הי אלכס!
ממליצה לך לחפש בתחילה סימני בשלות לאכילה -
הרמת הראש ושיפור ביציבה , הכנסת חפצים לפה והבעת עניין באנשים אחרים שאוכלים . אם את לא רואה את כל הסימנים המתיני עוד...
מתחילים בירק מבושל - למשל בטטה / דלעת - שניתן לאדות ולטחון למרקם חלק . פעם ביום מציעים עד 4 כפיות - אחכ" מתקדמים לירק נוסף ובסוף מיקס . הציעו בשלב ראשון מרקם טחון ולא מיץ - שאיתו יותר קשה לתינעוק להתמודד באכיהל מכפית .
קנו כפית קטנה ורכה או האכילו בעזרת האצבע .
בהצלחה ..
ושוב אומרת .. לא חייבים להתחיל ב4 חודשים ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
אלכס13/11/2012אז ככה, היא מרימה את הראש בשכיבה על הבטן אבל כשאנחנו מושיבים אותה, אני לא בטוחה עם היא מתקשה להרים את הראש או מתעקשת להסתכל למטה אבל הוא בדרך כלל מופנה למטה. היא דוחפת ידיים וצעצועים לפה, ומביעה סקרנות יוצאת דופן לריחות ולארוחות שלנו.
אז אני מניחה שהיא מוכנה.
הבנתי לגמרי את תגובתך, קצת הפתיע אותי כי האחות בטיפת חלב אמרה שבחודשיים הבאים יש לתת לה כפית מיץ גזר או תפוחים ביום.
קודם כל תודה רבה על שהגבתם לי, ועוד בכזאת מהירות, יש לי עוד כמה שאלות ואשמח עם תענו לי, למה להתחיל ממחית ולא מיץ, היא תצליח להתמודד עם זה? אפשר מדי פעם לתת לה גרבר? כי אני לא תמיד מוצאת זמן לבשל. איפה אפשר להכניס פירות בכל העניין ומתי לחזור אליכם עם שאלות על השלב הבא, בגיל חצי שנה?
שוב תודה רבה לכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
עדי אפרתי רסולי13/11/2012ממשיכה...
את יכולה לתת מיץ - אך התחושה שלו בפה פחות חזקה ופחות מלמדת את הפה ליצור את תנועת האכילה .
אם אינה מחזיקה עצמה טוב - אל תמהרי להתחיל ...
אחרי שתנסו תקופה ירקות , את יכולה לנסות עם פירות - בהתחלה אפשר לקלוף ולאדות או רק לקלוף ולטחון למרקם חלק . ביום שיש טעימת פירות זו תהיה הטעימה שכן אין צורך לנסות יותר מפעם ביוםן ובכמות קטנה .
את יכולה לשלב מחיות קנויות לתינוקת וגם ביתיות ...
בתאבון...
תמשיכי לעדכן תוך כדי ואם יהיו שאלות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שאת יכולה לשלב מחיות קנויות
רומי14/11/2012בשלב הטעימות זה ממש שכיח כי הכמות שהם אוכלים היא קטנה. בדיוק הבוקר קראתי בפייס שיש עכשיו מבצע של 2+1 על מחיות מטרנה במגה. יש לי ילד pdd שניזון רק מגרברים בשנה הראשונה לחייו, זה בסדר, אבל כמובן שכדאי גם להציע טרי במקביל (שלא תהיה העדפה למרקם חלק חלק כמו גרבר). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלנו
אלכס19/11/2012טוב אז שלשום נתתי לה כפית בטטה, הזללנית הקטנה נהנתה ואפילו ביקשה עוד, אתמול עשינו הפסקה כדי לראות עם יש איזה תגובה- היה בסדר. היום ניסינו קישוא, היא ממש לא אהבה, ירקה אותו, הפנתה את הראש ועשתה פרצופים כאילו היא עומדת להקיא.
רציתי לשאול עם יש סיבה להתעקש על דברים שהיא לא אוהבת או שלהניח להם בנתיים?
היא סובלת בחודשיים האחרונים מעצירות. הרופא אמר לחכות עם הבננה. עד מתי לחכות?
יש עוד איזה דברים שכדאי לחכות איתם בגלל העצירות? מה כן עוזר לעצירות חוץ משזיפים שחורים?
ועוד שאלה, אם אני נותנת לה גרבר, לתת לה 2 כפיות עד 4, כמה זמן זה יכול לשבת במקרר? צריך ממש לגוון ולתת לה כל יומיים משהו שונה או שאפשר לפעמים את אותו הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלנו - תגובה
עדי אפרתי רסולי19/11/2012הי !
כאשר רוצים לבחון תגובה יש לתת את אותו מזון יומיים שלושה ואין צורך להמנע ממזון בימים האלו ( ז"א יומיים בטטה ואז יומיים קישוא או קישוא עם בטטה שכבר נתתם )
אין שום סיבה להצעקשש על מה שלא אוהבת אך כדאי בהמשך להציע שוב - ישנם תינוקות הזקוקים ל 15-20 נסיונות ובסוף יאהבו - אך כמובן לחשוף אין משמעותו להתעקש או להכריח.
עצירות לא אמורה להיות כרונית אצל תינוקות ולכן שווה התיעצות בעיני ,
אפשר לשמור את הגבר יומיים במקרר יש צנצנות קטנות וגם מאוד פשוט לאדות פרי ברשת אידוי מעל סיר מים רותחים ולטחון עי בלנדר מוט למרקם חלק . את בהחלט יכולה לתת כמה ימים את אותו המזון אין צורך להחליף כל יום.
בתאבון !
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8 וחצי חודשיםאמא צעירה11/11/2012
התינוקת שלי בת 8 וחצי חודשים מתפתחת יפה, קשקשנית ומאושרת.
אוכלת מצוין- בקבוק בבוקר, ארוחת פירות, מרק, בקבוק אחה"צ ובקבוק לפני שינה.
הפירות שהיא מקבלת מגוונים בשילוב של טחינה, שקדיה, שיבולת שועל והמרק עשיר בשילוב קטניות , בשר ועוף.
לאחרונה את הבקבוק של אחר הצהריים היא לא מסיימת, כאילו "לא בא לה עליו", כמו כן הגננת של המשפחתון המליצה לי כי כדאי להעשיר את התפריט שלה ולתת לה "נשנוש" אחר הצהריים ששונה ממה שאוכלת במהלך היום :
1. האם כדאי להוסיף ארוחה קטנה?
2. אם כן, תוכלי לתת לי רעיונות?
3. מתי ניתן לתת ביצה ומוצרי חלב?
תודה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 8 וחצי חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי13/11/2012הי !
ביצה את כבר יכולה לתת ( מגיל 6 חודשים )
מוצרי חב מגיל 9 חודשים
את יכולה להתחיל "בארוחת ערב " ...
שכוללת עגבניה מרוסקת / אבוקדו מעוך עם ביצה / ואפילו קרעי לחם קטנים רטובים במיץ עגבניה ושמן זית . או משהו מבושל כמו לביבה אפויה של בטטה או לביבות פירות או ירקות . את בקבוק אחר הצהריים תוכלי להחליף בארוחת ערב זו ובמידת הצורך להגדיל מעט את בקבוק הלילה ( עד שתבסס את הארוחה הזו )
דמיני ארוחת בוקר של בית קפה ( ממרחים ביצים גבינות ) והגישי לה מה שמתאים מבחינת הגיל והמרקם שמצליחה לאכול
בהמשך תוכלי לתת סלט מגורד על פומפיה + מוצר חלב וכו ...
בתאבון :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצהמיכל11/11/2012
שלום רב!בתי, בת 7 חודשים ניזונה מהנקה. מזה חודשיים אני מנסה ללא הצלחה לתת לה אוכל אחר. אני מנסה מחית פרות, ירקות, דייסות, מרק ירקות עם בשר, במרקמים וסמיכות שונים. אבל הכמות הכי גדולה שבתי אכלה זה חצי צנצנת של גרבר. יש ימים שהיא מסכימה לאכול רק שלוש כפיות וזהו. אני יודעת שבגיל שלה כבר מומלץ להחליף הנקה אחת בארוחה אבל עם הכמויות שבתי אוכלת זה בלתי אפשרי. אין לי בעיה להמשיך עם הנקה מלאה, אך אני חוששת שאחר כך יהיה יותר קשה להרגילה לאוכל מוצק. מה עושים?
בתודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעצה - תגובה
שירי יום טוב11/11/2012הי מיכל,
לא ציינת מה שעות הארוחות שלה. ייתכן ואם תגדילי מעט את המרווחים בין הארוחות, היא תהיה מספיק רעבה לארוחה רגילה. בכל מקרה, חשוב שתמשיכי בנסיונות האכלה של מוצק, הציעי לה פעמיים ביום וכשמסרבת אז תרפי. נסי להתרכז בעיקר במזונות עשירים בברזל: הודו/עוף/ בשר/דג, או דייסות מועשרות בברזל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגל 3 חודהודיה10/11/2012
שלום רב,אני אמא לתאומות בשבוע הבא בנות 3 חוד'.עד היום כ-7 ארוחות ביממה כל 3 שעות לערך.
סמילק עד 120. מהי הכמות המוצעת לאכילה בגיל שלושה חודשים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגל 3 חוד - תגובה
עדי אפרתי רסולי13/11/2012הי הודיה ,
סליחה על העיכוב בתשובה ...
יש לתת לתינוקות ע"פ הדרישה שלהם - ז"א אם מעולם לא סיימו 120 את יכולה להמשיך להציע 120 , אך אם לעיתים מסיימות 120 ונראה שאולי היו שותות עוד שלוק .. הכיני 150 - מעט בזבזני בתחילה אך יאפשר להן להגדיל בעצמן את הכמויות ע"ם הצורך .
כמובן שתיתכן שונות בין אחת לשניה ...
אצת מרווח השעות יש גם לאפשר להן לקבע - יתכן ויהיה שונה במהלך היום .
בתאבון!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב פרהדפנה08/11/2012
שלום,
בתי בת ארבעה חודשים, מלידתה יונקת ומקבלת בקבוק אחד או שניים של מטרנה ביום. לאחרונה התברר כי יש לה רגישות לחלב פרה ורופא הילדים ביקש להעביר אותה לנוטרמיגן. ביום הראשון שקיבלה את התחליף החדש אכלה אותו יפה, כמעט את כל הבקבוק אפילו שעשתה קצת פרצוף על הטעם החדש. ביום השני אכלה כמות מזערית (30 CC) בכל בקבוק שהכנתי לה וביום השלישי כבר לא הסכימה לטעום בכלל. ניסיתי גם להמתיק לה עם סוכר ענבים, הילדה ממש מסרבת. במקביל השתנתה צואתה בחלק מהחיתולים לשלשול בגוון ירוק בעל ריח חריף . האם יכול להיות שהנוטרמיגן לא מתאים לה וקשה לה לעכל גם אותו? חייבת לציין שכשאכלה מטרנה לא סבלה כלל משילשולים או הקאות. התסמין היחיד שהיה לה היה דם בצואה. אני אמורה לחזור בקרוב לעבודה ולא אוכל להמשיך להניק אותה. מה אפשר לעשות? תודה רבה דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב פרה - תגובה
שירי יום טוב11/11/2012הי דפנה,
בדרך כלל כשיש רגישות לחלב פרה מחליפים בתמ"ל צמחי שהוא טעים יותר כמו איזומיל, או תמ"ל ללא לקטוז. הנוטראמיגן הינו תחליף מאוד מפורק לילדים עם בעיות עיכול ופירוק של המזון , הטעם שלו לא טוב ולכן את יכולה להוסיף לו מעט תמצית וניל.
בכל מקרה, אני ממליצה לך לפנות שוב לרופא עם הבעיה של השלשולים ווהקאות ייתכן שיחליט להוסיף קורנפלור לתמ"ל לעצירת ההקאות, או שיחליף לך את הפורמולה לנ"ל. בהצלחה רבה והמון בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה רגישות לחלב
עדי אפרתי רסולי13/11/2012הי דפנה ,
חשוב לי לתת גם את התיחסותי .
(כמובן שיש דעות שונות בין מטפלים שונים )
אני חושבת שמסיפורך נוטרמיגן הוא בהחלט האוכל המתאים - והוא זה שיכול ליצר קקי ירוק ומסריח ( גם לי יש אחד כזה בבית :) ..)
ע"מ לשפר את הטעם את יכולה ( ועדכני את הרופא) להוסיף מעט ( ככפית ל 120 cc) של דיסת קורנפלור בריח וניל או כמו שהוצע לך רק וניל .
אשמח לשמוע איך הולך ..
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)