מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליפות של ירקות ופירותרוית13/02/2013
שלום,
בתי בת שנה וחודש, יש לה כרגע 4 שיניים למעלה (הרביעית יוצאת עכשיו והיא באמצע הדרך) ועוד 2 למטה.
עד עכשיו נתתי לה תמיד ירקות ופירות בלי הקליפה.
האם בגילה ולפי מצב השיניים שלה ניתן לתת לה חלק מהירקות והפירות יחד עם קליפתם? למשל, עגבניה?
אילו פירות וירקות מותר ואילו עדיין אסור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליפות של ירקות ופירות - תגובה
דפנה רון14/02/2013שני שלום,
באופן כללי, רצוי שמזון יהיה לעוס (מרוסק) הכי יסודי שאפשר, לעיכול קל יותר ולהורדת סיכוי לגזים שנוצרים כתוצאה מנוכחות מזון לא מפורק במעי.
מצד שני יש יתרון לאימון בלעיסה והרגשת המרקמים השונים שבאים עם הקליפות.
לכן אני ממליצה קודם כל להסתכל על היציאות שלה ולהבחין במידה שבה האוכל לעוס. אם היא לא לועסת טוב את הקליפות, את תראי אותן באופן בולט ביציאות, ואז כדאי להמשיך לקלף עד שיצאו עוד שיניים.
יש גם אפשרות לקלף לארוחות העיקריות שבהן אוכלת כדי לשבוע, ולהשאיר קליפה בארוחות שבהן פחות רעבה ויש לה סבלנות לעבוד על הלעיסה.
כל הפירות והירקות טובים למאכל בגילה, למעט קליפות אפרסמון, פירות בוסר, גרעיני הסברס והרימון, ירקות "זקנים", ממשפחת המצליבים- קולורבי, כרובית, כרוב.... בירקות "זקנים" רואים את הסיבים בצורה הדומה לכותנה או ליגנין, ואלה לא מתעכלים טוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירה ירקות + בשר. כמה בשר להוסיף?ויקי11/02/2013
שלום!
כמה גרם בשר צריך להוסיף למנה של פירה ירקות לתינוק בן 6.5 חודשים?
אני פוחדת שמוסיפה הרבה מידי ולכן התינוקות שלי אוכלים מעט מהפירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירה ירקות + בשר. כמה בשר להוסיף? - תגובה
דפנה רון14/02/2013ויקי שלום,
מה גודל המנה בסך הכל (כמה תפוחי אדמה וירקות ובאיזה גודל הם, לדוגמא- תפוח אדמה קטן או בינוני וכדומה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת חצי שנהדלית07/02/2013
שלום,
בשבוע האחרון התחלתי לתת לבתי בת החצי שנה פירות בבלנדר בפעם הראשונה בשעות הבוקר. בכל ארוחה שילבתי פירות אחרים והיא הביעה רצון רב לאכול בכל פעם. הבעיה היא שמאז שהיא החלה לאכול פעם ביום פירות היא הורידה את מינון הנוטרילון לחצי בכל הארוחות (מ- 240 ל-120)
כמו כן השינה שלה בלילה פתאום מלווה ביקיצות רבות וגם בזמן הארוחות בקבוק היא מכווצת את הבטן או להיפך מקשיתה את הגב.
האם ייתכן שהיא לא מוכנה עדיין למוצקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת חצי שנה - תגובה
דפנה רון07/02/2013שלום דלית,
לא בטוח שהיא לא בשלה. יש אפשרות שהפרות משפיעים על חומציות אצלה.
אילו פירות את נותנת?
האם את נותנת גם פירות או מיץ מפירות שעוד ירוקים (אפילו במעט)?
מה גודל מנת ארוחת הפירות?
האם מרוסקת לגמרי?
מה אופי היציאות שלה? (צבע, מרקם, ריח- חריף? חומצי?) האם השתנו אחרי שהתחילה לאכול פרות, ואם כן איך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
דלית09/02/2013אופי היציאות לאחר תחילת הפירות מוצק יותר, ירוק, לא "ריחני", קשה כמעט לדעת שעשתה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילינו שעומדות לבקוע 2 שיניים למטה - תגובה
דפנה רון14/02/2013דלית,
אני ממליצה לעקוב אחר המשקל שלה ולראות אם היא נשארת באותו אחוזון בעקומת הגדילה.
בינתיים, כדי לנסות לבדוק אם האנרגייה שמקבלת מהמוצקים מחליפה את האנרגיה מהתמ"ל , אני שואלת:
כמה מ"ל פירות מרוסקים היא אוכלת בסך הכל? וכמה מתוכם מים?
כמה מ"ל בלנדר מרק? ומה יש בתוכו?
יכול להיות שכחלק מהשינויים שעוברת, היא מתלהבת מהמוצקים ומחליפה אותם בבקובוק, ושאחרי שתגמר ההתלהבות תחזור לשתות יותר מהבקבוק.
אידך, יכול להיות שהיא תעדיף את המוצקים על פני התמ"ל, ואז כדאי לעקוב אחרי היציאות, לראות שהיא מעכלת אותם טוב.
בכל מקרה, אם את רואה שמתחילה מגמת ירידה במשקל שהיא עיקבית (תמיד יכולה להיות ירידה זמנית, כמו בזמן בקיעת שיניים או מחלה), אז כדאי לפנות ליעוץ תזונתי, לברור מעמיק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דפנה עוד שאלה קצת דחופה
דלית16/02/2013מגמת אכילת המוצקים נשארת טובה אך אין שינוי בכמות התמל
ארוחת התמל האחרונה שלה היא בשש בערב ועד עכשיו היא הייתה ישנה עד שש לפחות למחרת. מאז תחילת המוצקים והורדת התמל היא מתחילה להתעורר מארבע בבוקר כמעט כל יום. אנו מושכים אותה עד שש ואז היא מחסלת בקבוק כלומר המוצקים לא משביעים אותה כמו התמל וזאת למרות שכבר אין תוספת מים בפירות וגם לא במרק. אז מה עושים? חוזרים לארוחת חלום או מוסיפים קורנפלור? ניסיתי להגדיל את כמות התמל במהלך היום והצלחתי בקצת אך לא נראה שזה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דפנה עוד שאלה קצת דחופה - תגובה
דפנה רון17/02/2013דלית,
נסי לראות אם יש ביציאות מוצקים שנראים באותו צבע/מרקם כמו שנכנסו. שימי לב אם יש לה יותר גזים, וגם תשקלי אותה, כפי שהמלצתי.
אין צורך להוסיף קורנפלור. הוא מוסיף רק קלוריות למאזן התזונתי ללא ערך תזונתי מוסף. זה חשוב בגיל הזה שהרכב האוכל יתאים לצרכי הגדילה שלה.
אני יכולה להבין כמה זה מתסכל שהיא התחילה להתעורר ב4:00, אם כי כדאי להיענות לסימני הרעב שלה (אם היא רעבה) , כדי לעודד אותה לאכול לפי הקשבה לרעב ושובע שלה.
יש עוד כיוונים שאפשר לברר, אך הם דורשים בדיקה מעמיקה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה!
דלית18/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה קשהאלה06/02/2013
שלום,
רציתי לדעת באיזה גיל מתחילים טעימות של ביצה קשה? האם חלמון וחלבון ביחד
או קודם רק חלמון?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה קשה - תגובה
עדי אפרתי רסולי06/02/2013שלום אמא ,
ביצה ניתן לתת החל משלב הכנסת מוצקים (ומעל גיל 6 חודשים) .
את יכולה לשלב בקציצה מבושלת שאותה את טוחנת במרק או מגישה כך כחשיפה הדרגתית , או לתת מנה קטנה של סלט מביצה מעוכה עם שמן זית.
אין הכרח להפריד חלבון מחלמון - אם את בוחרת להפריד הגישי קודם חלמון ובהמשך חלבון.
בתתאבון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשיםאורית04/02/2013
היי, הבן שלי בן 8 חודשים. אוכל בבוקא תמל, פירות,מרק בלי בשר ואחכ מרק עם בוקר ולפני שינה תמל. (הפרשים של 3 שעות בין ארוחה לארוחה).
מה עוד אפשר לתת לו לאכול? מותר מוצרי חלב? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי06/02/2013מוצרי חלב ניתן לשלב לאחר שהתבססה ארוחה המכילה מקור ברזל(כמו בקר/קטניות/הודו)
ארוחה שלישית יכולה לכלול ביצה אבוקדו/טחינה וקרעי לחם רטובים במיץ עגבניה ושמן זית . בגיל 8 חודשים אין צורך ביותר מ 3 ארוחות מוצקים .
לילה טוב:)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה ביצה לתת? קשה? חביתה? לבן 8 חו
יערה07/02/2013תלוי במרקם אותו מסוגל לאכול. את יכולה לגרד ביצה קשה על פומפיה או מקושתצ רכה. ניתן גם לשלב בקציצות לביבות פנקייק ומאפים תלוי במרקם שאוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעדי המדהימה ולשאר היועצות המקסימותרורי04/02/2013
ראשית,
תודה רבה על התשובות הטובות והמלאות שאתן נותנות.
מספר שאלות נוספות:
ביתי בת 7 חודשים.
1. איך רצוי לחמם את הירקות הטחונים ובכלל אוכל בגיל הזה?
בכלי נרוסטה על הגז? בכוס מים רותחים? במיקרו? בכוס מים לוקח המון זמן, על הגז נראה לי שזה הורד את הויטמינים המעטים שנשארו. ובמיקרו בכלל נראה לי מסוכן. אז מה עדיף?
מתי כבר אפשר לחמם במיקרו?
2. האם כבר אפשר לתת פירות כמו תות שדה וכדומה?
3. מתי ילדים מתחילים לאכול לחם? סנדוויצ'ים?
4. האם רצוי בגיל זה לתת רק 2 בקבוקים ביום בבוקר וערב ו- 3 ארוחות (פירות, ירקות וארוחה עם גבינה וביצה נגיד). או שרצוי פירות, ירקות ו- 3 בקבוקים?
5. מתי אפשר לתת יוגורטים ממותקים? מגבינה ויוגורט היא ממש רוצה להקיא. ואיזה יוגורטים מומלץ לתת?
6. מה אפשר לתת לשתות מלבד מים רתוחים? אולי מים עם נענע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי המדהימה ולשאר היועצות המקסימות - תגובה
עדי אפרתי רסולי06/02/2013הי רורי:)
חימום אני ממליצה בתוך כלי עם מים רותחים או במקרו אך בכלי חרס ולא פלסטיק.
תות שדה אני נוטה להיות זהירה בעיקר בגלל הריסוס והשתרשות חומרי ההדברה ( גם אם ביולוגים..) בנקבוביות של התות . מבחינת אלרגיה אם זו כוונתך את יכולה לתת ולבחון את התגובה 3 פעמים לפחות .
ילדים מתחילים לאכול כריכים סביב גיל 8-10 חודשים תלוי האם נחשפו לזה ומידת הבשלות שלה . לקראת גיל 8 + חודשים את יכולה לתת לה קרעי לחם ובהמשך לאחוז בקשה של לחם כך תלמד לאט לאט..
בגיל 7 חודשים - אני צופה שיהיו 2-3 ארוחות מוצקים ועוד כ 3 בקבוקים
מוצרי חלב אני ממליצה לשלב לקראת 8-9 חודשים ורק לאחר שהתבססה ארוחה עתירת ברזל כדוגמאת (בקר/הודו/קטניות) , ממליצה לתת לא ממותקים הדרישה למתוק תגיע ככל שתגדל , עד שלא תבחין בזה אני ממליצה להגיש את הביו הלבן - ישנם חמוצים וחמוצים פחות .
אם רוצה להקיא ממוצרי חלב הייתי ממתינה ומציע בהמשך - כשאפשר יהי למרוח על לחם ולא דוקא לאכילה מכפית .
רק מים!!!!! אין צורך בכל מקור נוזלי אחר:) חשוב לשמר הרגלי שתיה בריאים של מים באופן בלעדי.
לילה טוב:)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת ילדה בת שנה ועשרה חודשיםרינת04/02/2013
שלום יש לי ילדה בת שנה ועשרה חודשים ויש לי 2 שאלות לגבי תזונתה.
1 היא מאוד מאוד אוהבת זיתים ומלפפונים חמוצים מבחינתה לאכול קערה שלמה! אני יודעת שזיתים זה בריא אבל זה שומן אז אני מגבילה אותה השאלה כמה זיתים אפשר להביא לה בארוחת בערב??? (כרגע אני מביאה לה רק 4 ואומרת לה שניגמר) מה דעתך?
ולגבי מלפפונים חמוצים אין לי מושג מה הערך התזונתי שלו ואשמח לדעת האם בריא?? האם מזיק? וכמה כדי להביא?? או שלא כדי בכלל להביא כי אין לו שום ערכים ורק מזיק?
(רק אציין שהילדה במשקל מצויין אחוזון 70, וגם שהיא לא מוכנה לאכול כלל ירקות בשום דרך ובשום צורה)
2 הילדה עדין מקבלת מטרנה 180 מ"ל בוקר וערב, אם כדי להתחיל לגמול אותה או שאין בעיה להמשיך?? אם כן מה להפסיק קודם בוקר או ערב?? וגם עצות לארוחות במקום התמ"ל
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת ילדה בת שנה ועשרה חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי06/02/2013הי רינת ,
אין צורך להביל מבחינת השומן אלא בעיני בשל תכולת מלח מאוד גבוהה.
מציעה לך לשטוף היטב את הזיתים לפני ההגשה וכן לפרוס לפרוסות ממש דקות כדי שיהיה "הרבה" - הכמות שאת נותנת היא סבירה ואין איתה כל בעיה. אל תציעי כל ערב אלא לסרוגין.
מלפפון חמוץ - שוב מוצר משומר ועל כן כמות המלח בעייתי - את יכולה להגיש את לעיתים ולא כל יום.
כדי לשלב ירקות נסי להכניסן לתוך קציצות לביבות או רוטב עגבניות עשיר שנטחן למרקם חלק.
מטרנה - בגילה עדיין נשמע תקין - בהדרגה את יכולה להקטין כמויות או ךלהציע לה בבוקר לשתות את זה מכוס - כך תקטין בעצמה את הכמות .
אם תורידי את הבוקר - תוכלי להציע ארוחה של לחם או לחם מטוגן או פנקיי או כריך עם מקור שומן כמו טחינה או אבוקדו( אוכלת ) או גבינה נסי לדמיין מה את היית מזמינה בארוחת בוקר בבית קפה :) ונסי לייצר משהו דומה - למה שנקרא ארוחת בוקר ישראלית :)לילה טוב:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
רינת13/02/2013תודה לך עדי על התשובה המפורטת!
את ממש עוזרת לי! עושה כעצתך ומביאה לה זיתים שטופים.
ומלפפון חמוץ כרגע הורדתי מהתפריט. (לא משנה לה זיתים או מלפפונים אמרת שזיתים עדיפים).
רציתי לדעת כמה נורא שהיא לא מוכנה לאכול ירקות בשום צורה ושום דרך,
המקסימום שהצלחתי זה רק גזר מבושל. ירקות חיים אין שום סיכוי
האם כדי להתיעץ אם רופא לגבי תוספת ויטמינים???
היא אוכלת מטרנה בוקר וערב, צהרים רק עוף לא אוהבת בשר ועוף יבש ללא תוספות.
אני כמובן מציאה לה אבל היא לא מוכנה רק עוף או שניצל.
לגבי גזר את חושבת שאני יכולה לנסות כבר גזר חי טרי?? או שעדין מסוכן קצת? (כמובן חתוך לרצועות דקות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך - תגובה
עדי אפרתי רסולי14/02/2013הי רינת! המשיכי להציע ולאכול לידה ירקות ופירות . אם אינה אוכלת ירקות אך אוכלת פירות אין צורך לחשוש אך יש להמשיך להציע , ניתן להתיע גם רצועה דקה של גזר
גם את הבשר המשיכי לגוון ולנסות גם קציצות אולי אפיות במקום מבושלות כך יהיו לה נעימות יותר למגע. המשיכי לעדכן גם את רופא הילדים אם מצממת מזונות ,
לילה טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות לבת שנה ו 4 חודשיםאיה02/02/2013
שלום
סדר היום הוא כזה:
7.00 בקבוק מטרנה 60-120 מ"ל.
8.30 ארוחת בוקר בגן - פרוסה עם גבינה וירקות וביצה קשה/חביתה
11.00 ארוחת צהריים עוף/בשר+תוספת
13.00 בקבוק מטרנה 60-120 מ"ל. לפני השינה.
15.00 אחרי שנ"צ מקבלת פרוסה עם ממרח תמרים/חומוס/גבינה
17.00-17.30 בבית בקבוק מטרנה 60-120 מ"ל או ארוחת ערב (חביתה+גבינה+לחם או פתיתים וקציצה/מרק) ולפעמים גם בקבוק וגם א.ערב תלוי.
19.00 בקבוק מטרנה 300 מ"ל + דייסת שיבולת שועל.
הפסיקה לאכול בקבוק בלילה בגיל שנה וחודש.
לאחרונה התחילה להוריד כמויות של מטרנה. פעם הייתה אוכלת סביבותה 120-180,היום בבוקר למשל היא בקושי אוכלת 60...
רציתי לדעת האם תקין 4 בקבוקים. עם איזה בקבוק כדאי לי להתחיל להוריד? מה אני יכולה לתת לה למשל בבוקר במקום הבקבוק? תמיד כל רעיון שעולה לי נראה לי לא משביע ומלא ויטמינים כמו שיש בבקבוק.
כמו כו אני מנסה גם במקביל להפחית לה מוצרי חלב כי יש לה המון ליחה ושיעול כל הזמן. איזה תחליפים אני יכולה לתת במקום מוצרי חלב כדי לשמור על הסידן פרט לטחינה? והאם מוצרי חלב באמת ידועים כבעייתיים.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות לבת שנה ו 4 חודשים - תגובה
דפנה רון04/02/2013שלום איה,
1) נשמע שהתהליך של הפחתת התמ"ל נעשה על-ידה - את מספרת שהיא מפחיתה לבד את הכמויות וזה המהלך הטבעי, שתינוק יגדיל לאט את המוצקים ויפחית את החלב.
4 בקבוקים זה בסדר גמור. עד גיל שנתיים אני ממליצה לתת לה להוריד את הכמות בקצב שלה. אחרי גיל שנתיים אם היא עוד לא הורידה מהבקבוקים, את יכולה להוריד בהדרגה, ולהשאיר קצת אם היא רוצה.
2)אם היא לא מקבלת מוצרי-חלב, חשוב לספק לה מקרות לחלבון, לסידן, זרחן, ויטמין D, מינרלים וויטמינים נוספים. לכן לדאוג שהתפריט יכלול הרבה מחיות אגוזים מכל הסוגים, קשיו, שקדייה ,טחינה משומשום מלא, גרעינים, קטניות למיניהם, ביצים , ירקות, נבטים וגם עלים.
חלבון יכול להתקבל גם מדגים, עוף ובשר.
דוגמאות:
- להכין ממרח מאגוזי-מלך, מפקאנים, בוטנים, קשיו, מקדמיה. כדי שיהיה מחיתי ולא פירורים צריך להוסיף שמן זית/שמן שומשום.
- לקנות שקדייה ומחית אגוזי לוז.
- גבינת קשיו (ראי מתכון בפורום הורות טבעית)
- חומוס ביתי (כדי להגדיל את הערך התזונתי)
- טחינה משומשום מלא, אפשר להגדיל את המגוון על-ידי הכנת טחינה ירוקה (עם הרבה עשבי-תיבול) או אדומה (עם עגבניות שרי) או סמוקה (עם סלק- יוצא מקסים) או כל רעיון אחר שעולה על דעתך.
- ממרחי פסטו (בוריאציות של ירק שונה כולל כוסברה, נבטים וסלרי , צנוברים, אגוזים, בוטנים וקשיו)
- אפשר להוסיף שומשום מלא טחון, או גרעינים טחונים היטב למזונות אחרים כמו דייסת קוואקר, קציצות. יש כאלו ששמים טחינה בקציצות אפויות כי זה שומר על עסיסיותן.
- פשטידות ולביבות אפויות על בסיס ירקות, קטניות, ביצה, שמן זית וקמח מלא.
- מחיות של קטניות כמו - מחית אפונה ירוקה, דאל מעדשים אדומים או חומים.
- מרקים המכילים גם קטניות (מרק דלעת שמוסיפים לא 1/2 כוס גרגירי חומוס עם מי הבישול ואז טוחנים), מרק אפונה, מרק עדשים כתומים עם כורכום וכדומה.
- במקום מעדן- דייסת קוואקר עם סילאן ללא סוכר ושקדייה או מחית אגוזי לוז
- ממרח בטעם שוקולד- על בסיס סילאן, מחיות אגוזים ואבקת חרובים (קקאו מפריע לספיגת סידן).
בתאבון ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה שהעלית כאן. אודה לתשובה.ירדן30/01/2013
שלום לכן, העלתי כאן שאלה לפני מס׳ שבועות בנוגע לביתי, ובגלל שלא ענו, לא חזרתי לבדוק אם יש תשובה עד אתמול, ואז ראיתי שדפנה ענתה לי. תודה רבה. העיניין עדיין לא נפתר ושאלתי היא לגבי האם ייתכן כי ביתי מבלבלת בין אכילה ביום ללילה? כיום כבר בת ארבעה חודשים ושבוע. משקל אתמול בטיפת חלב היה 6.250 ק״ג. היא אוכלת ב8:00 ב 12:00 ב 15:00 ב 18:00 ואז מתעוררת שוב לאכול בסביבות 1:00 או 2:00 בלילה. העניין הוא שבלילה היא אוכלת בקבוק מלא 120מל בשקיקה ואז חוזרת לישון, ובבוקר אוכלת רק 60 מל. אחכ בצהריים שוב אחת הארוחות היא רק של 60 מל. כוונתי היא שביום היא לא אוכלת מלא כפי שהיתה יכולה ואז קמה בלילה. דפנה שאלה אם יש שינוי כלשהו בחייה והתשובה היא שלא. אני איתה בבית מיום שהיא נולדה. אני מנסה להבין אם אני יכולה להוריד לה את ארוחת ה 2:00 בלילה בכדי שהיא תאכל יותר בבוקר ובמהלך היום. אתמול ניסיתי להוריד לה כמות ולתת לה רק 60 מל בלילה, אך היא התחילה לבכות ולא היתה רגועה אז הוספתי לה עוד. מה ניתן לעשות? תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ירדן30/01/2013ההודעה שכתבתי לפני היא מתאריך 27.12.12, אם יש צורך לראות מה כתבתי אז. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה שהעלית כאן. אודה לתשובה. - תגובה
דפנה רון04/02/2013ירדן שלום,
אני בהחלט יכולה להבין שמטריד אותך שינוי תבנית האכילה ושהוא לא חוזר.
מצד שני טוב לדעת שהיא יודעת לדאוג לעצמה (הסימן לכך- אחוזון המשקל בעקומות).
מה אני מציעה?
1) כדי לחזק ולתמוך בזה שהיא יודעת לדאוג לעצמה ולכמויות התמ"ל המתאימות לה, חשוב לא להיכנס איתה למאבקים על האוכל בלילה!
לכל היותר, את יכולה להכין לה 10 מ"ל פחות ולראות מה קורה, ולפי זה להחליט אם את ממשיכה להפחית בהדרגה עוד 10 מ"ל (אחרי שעבר שבוע לפחות). במקביל תשימי לב אם היא באמת משלימה את המעט הזה ביום.
2) במקביל, כדאי להבין מדוע היא בוחרת באכילה מהסוג הזה.
א) אני יכולה להגיד לך, שבמבוגר, שאחוז ריקמת השומן מתוך הרכב גופו- גבוה יותר, אפשר לראות דפוס אכילה דומה. פחות אוכל ביום , ויותר בחצי השני של היום.
הרכב הגוף הוא מולד ונרכש. בגיל שלה, עדיין אין את האלמנט הנרכש, מאחר והיא לא יכולה להיות פעילה.
ב) מערכת העיכול- יש תינוקות שלמערכת העיכול שלהם לוקח זמן "להתניע" ואז מרגישים פחות טוב עם אכילה בבוקר.
תעשי רישום ועקבי אחר זמני היציאות שלה.
ג) יתכן שיש לה סיבה לבחור אכילה בלילה על-פני אכילה ביום. הסיבות יכולות להיות קשורות לגירויים חיצוניים (טלויזיה, רעשים מבחוץ וכו') או רגשיות (אוירה, תגובה לאכילה). אלה דורשים בירור יותר מעמיק.
את יכולה לערוך רישום ובו את מתעדת את סוג הרעשים ועוצמתם לאורך היום, ובמקביל את זמני ההאכלה שלה.
במקביל הייתי מבקשת לראות את סדר היום שלכן וההתנהלות לאורך היום. בשביל לשמור על פרטיות, את יכולה לכתוב למייל שלי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה !
ירדן06/02/2013המון תודה על תשובתך המעמיקה והמושקעת !!! אמשיך לעקוב אחרי הדברים, ואהיה בקשר בהתאם להתפתחויות... בימים אלו היא חלתה, כך שאראה אחרי שהיא תבריא מה קורה... יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלrot30/01/2013
היי הבן המתוקי שלי בן 7 וחצי חודשים,את שלב הטעימות עבר...נתנו לו בטטה, תפוא, גזר דלעת,קישוא לא אהב כל כך....
נתתו ניסיון של מרק מרוסק עם עוף-בהתחלה אהב ובימים האחרונים לא ממש....
אבוקודו, בננה ותפוע אוכל בשקיקה,יוגורט מחלב עיזים מלא או כבשים גם אוהב וגם דייסת קוואקר עם תמר טחון-בטעימות קטנות -האם זה מתאים.....
האם מותר לטחון סוגי אגוזים ושקדים ולערבב אולי עם חלב אם?
האם אפשר לנסות לתת ירקות חיים מעוכים...בחורף זה קצת קר ואולי לא נעים לאכול קר...
הוא יונק ואוהב את זה מאוד.
השאלה האם זה מספיק לו?
הוא ילד אקטיבי ופעלתן ושאני מושיבה אותו בעגלה כי עדיין לא יושב הוא לפעמים שמח ולפעמים מסובב את הראש...
אני מבינה שהטעמים בגיל הזה משתנים ואולי באמת לא רעב בדיוק שאני מציעה...
אבל אני משתדלת שעה וחצי שעתיים אחרי הנקה להציע משהו....
הוא גם עדיין מתעורר פעם ונדיר פעמיים לינוק בלילה-אחות טיפת חלב אמרה לי שזה תקין.
אודה לך על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה???
rot06/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל - תגובה
עדי אפרתי רסולי06/02/2013ערב טוב וסליחה על העיכוב,
התחלת אכילת מזונות מוצקים הינה תהליך שעשוי לקחת זמן עד לביסוס של ארוחה .
הנה מספר עקרונות שכאי לחשוב עליהם-
הקפדה על חוויה של אכילה משותפת , ךהאכיל אך גם לאכול בעצמך במקביל - מיצר תחושת בטחון ואמינות אצלו.
נסיון לזהות סימני רעב שלו על מנת להציע כשרע - נשמע שטווח שעתיים מהנקה יכול להיות הזמן הנכון ויש להמשיך להציע.
בשלב הזה לא הייתי מציעה יותר מפעמיים ביום על מנת לא לתסכל אותך אות אותו.
שימי לב כי לא הייתי משלבת כמויות גדולות של חלב - ובפרט אין צורך בחלב ניגר , ניתן לשלב במידה מוצרי חלב אך חשוב לבסס קודם לכן ארוחה עשירת ברזל (המכילה קטניות /הודו/בקר) לפני שמציעים מוצרי חלב.
ההנקה היא חשובה וטובה אך חשוב שתהיה מסודרת על מנת שיאכל כאשר רעב ישבע וימשיך בסדר היום, הנקה על פי דרישה בגיל הזה(אינני יודעת אם זה המצב) יכולה ליצור מעגל שבו הילד בעצם לא צריך/רוצה מוצקים . המשיכי להניק אך דאגי לריווח הנקות ושילוב של 2 ארוחות מוצקים.
1-2 יקיצות בלילה הן בהחלט נורמליות , על מנת שלא יגדיל את תדירות היקיצות נסו לבסס קצת יותר את אכילת המוצקים וליצר ארוחות הכוללות פחמימה(תפוא/אורז/בטטה/קינואה/פסטה) חלבון(בשר/דים/ביצים/קטניות) ושומן( טחינה /שקדיה/שמן זית)
בהצלחה:)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
rot07/02/2013אני שנייה רוצה לעשות סדר מדברייך...
אין לו עדיין שינייםֿ לכן איך פסטה ואורז???
הוא מאוד אוהב יורגורט עיזים עם בננה תפוח אחרי הצהריים אבוקודו ולעיתים ביצה קשה..
אני מבינה מה שאת אומרת על רווח בין יניקה ןארוחה
מהי הכמות המטעימה שאדע שזו אכן ארוחה?
200 מל הוא לעיתים מסיים 150 יוגורט +פרי זה יפה לארוחה??
האם את ממליצה על דייסת סולת? אולי אוכל שללב עם חלב שלי?
לגבי אבקת שקדים ואגוזים טחונים מומלץ להוסיף לדייסה?? או לא בגיל הזה
הוא גם אוהב דייסת קווקאר בערך 150 גם כן...אך לפני השינה מקבל הנקה..ואז בשבוע האחרון ישן לילה שלם עד הבוקר שזה הישג גדול עבורו ועבורינו
מודה לך מאוד על תשובת המשך
האם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן בקבוק תחליף חלב לפני השינהענת29/01/2013
שלום.בני בן שנה וחודשיים ואוכל ארוחת ערב בסביבות 18:30- (ארוחת ערב רגילה של מוצקים) ואז אני גם נותנת לו בקבוק סימילאק צמחי ( כי היה אלרגי לחלב עד גיל שנה ואסור לי עדיין לתת לו רגיל) ב7 ורבע ככה-7 וחצי ממש לפני ההשכבה לישון לילה. האם זה מיותר? במידה כן אשמח לדעת ובמידה ולא אשמח לדעת מ,h אפשר להפסיק לתת את הבקבוק לפני השינה ואיך גומלים בהדרגה?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן בקבוק תחליף חלב לפני השינה - תגובה
דפנה רון31/01/2013ענת שלום,
מה מצב משקל וגובה שלו מבחינת העלייה בעקומות?
אם הוא לא בעודף משקל, אין סיבה להפסיק לתת לו את החלב לפני השינה. עד גיל שנתיים חלב הוא חלק מהתזונה של תינוקות.
איך תדעי מתי זה מיותר?
- אם הוא יצמצם את כמות החלב לפני השינה או ישחק בבקבוק מבלי לשתות ממנו.
- אם הוא ישתה את הבקבוק, אבל יפסיק להיות רעב בבוקר וידחה את שעת ארוחת הבוקר לשעה מאוחרת יותר.
- אם הוא יקיא או יפלוט אחרי ששתה
- אם הוא יקטין כמות בארוחות המוצקות (בזמן שאינו מוציא שיניים, מפני שהוא עשוי להקטין ארוחות בגלל תקופה של יציאת שיניים , עוד לפני שרואים את בקיעתן)
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידב באחוזונים אצל בת 8 חודשיםשירה29/01/2013
שלום, הבת שלי נולדה במשקל תקין 3.274 ק"ג, אך מאז באופן הדרגתי יורדת באחוזונים וכיום היא באחוזון 4%. אנחנו במעקב טיפת חלב וגם הרופאה נתנה לי הפנייה לדיאטנית ונקבע לה תור רק לעוד חודש. אני נורא מודאגת ולא יודעת כיצד ניתן להעשיר את האוכל שלה או באילו מזונות כדאי להאכיל אותה. היא יונקת מאז שנולדה, מגיל 4 חודשים נחשפה ל"טעימות" ומגיל חצי שנה אוכלת בבוקר פירות טחונים ובצהריים מרק עם עוף ואורז, כל היתר הנקות (גם לאורך הלילה). אני מוסיפה לה לפחות כפית טחינה לפירות ואם זה דליל אני מוסיפה קצת שיבולת שועל. למרק הטחון בצהריים אני מוסיפה שמן זית. יש לציין שהתיאבון שלה פחת והיא אוכלת מנות קטנות יותר גם אם לא אכלה 3-4 שעות. יש לציין שאני ובעלי רזים וגם אני בעלת מבנה גוף קטן ורזה. מה עוד ניתן לעשות כדי להעשיר את האוכל שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידב באחוזונים אצל בת 8 חודשים - תגובה
דפנה רון31/01/2013שירה שלום,
העשרת המזון שלה יכול להיות נסיון לטפל בסימפטום, ולא בבעיה (אם יש בעיה)
יש לי כמה שאלות אליך:
האם התייצבה על אחוזון 4 ? אם כן, ממתי (כמה זמן היא כבר על 4)
האם את מניקה אותה לפי דרישה או לפי זמנים?
האם את נחה, אוכלת לשובע ושותה לרוויה?
מה מאפיין את היציאות שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שירה31/01/2013תודה על התייחסותך. היא ירדה מאחוזון 9 ל4 רק עכשיו (בטווח של חודש וחצי) היא במגמת ירידה עקבית באחוזונים. אני משתדלת לאכול סביר ונראה לי שיש לי כמויות חלב טובות עבורה. אני מניקה אותה לפעמים על פי דרישה ולפעמים כאשר אני חוששת שלא אכלה מספיק (שזה רוב הזמן...). בד"כ יונקת במהלך הלילה 3-4 פעמים, בבוקר כשקמה, בערב לפני שינה ובמהלך היום כשעה אחרי הארוחות. ההנקות המרובות ביום הן בגלל שאני רואה שלא אכלה מספיק. לרוב אני שומרת על פער של כ-3 שעות בין ארוחות (כולל הנקה) כדי לוודא שיהיה לה תאבון. כאשר היא לא רוצה לינוק היא יודעת לסרב או לינוק מעט ולהפסיק. היציאות שלה תקינות, כפעמיים ביממה. ההשערה שחשבתי עליה בתחילה היא שזה עניין תורשתי והיא גם רזה כמוני (1.60 מ' 46 ק"ג ומבנה גוף קטן) וכמו האבא, אבל אחות טיפת חלב הלחיצה אותי מעט וגם הרופאה שמה לב שהיא רזה ויורדת בעקביות באחוזונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
דפנה רון31/01/2013אין בעיה אם יש לה מבנה רזה. השאלה היא, למה היא ממשיכה לרדת בעקומות?
ממתי את רואה או חוששת שהיא לא אכלה מספיק ? (לפני שראית ירידה במשקל? אחרי? אחרי שינוי באכילה שלה? או אחר.....?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
שירה01/02/2013חשבתי שכל עוד היא היתה ברחם היא ניזונה ממני ולכן נולדה במשקל תקין ולאחר הלידה החלה לרדת בהדרגתיות עד אשר תתייצב על אחוזון שתואם את מבנה גופה, למרות שהירידות המשמעותיות החלו בסביבות גיל 4-5 חודשים. לצערי אני לא יכולה להצביע על מגמה בדפוסי האכילה שלה, גם כשרק ינקה היו פעמים שינקה פחות מהרגיל (היה נראה שמשהו מציק לה ולא בהכרח היתה מצוננת) והיו פעמים שינקה כמויות רגילות. גם כשהתחילה לאכול מוצקים היו פעמים שהיתה אוכלת יפה מאוד ועכשיו, כחודשיים, אוכלת כמויות קטנות. אני באמת לא כל כך מצליחה לזהות דפוס בהרגלי האכילה שלה... הרופאה נתנה לה לעשות בדיקות דם שונות והכל תקין , למעט המוגלובין נמוך מעט- 10.3. האם היא לא אמורה לאכול על פי דרישות גופה בהנחה שלא סובלת ממחלה או בעיה רפואית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
דפנה רון04/02/2013שוב שלום,
1) האם נראה לך שיש סיבה תזונתית לברזל הנמוך (מלבד כמויות קטנות)?, כלומר האם היא טבעונית, מה רמות הברזל אצלך?
2) הם יש לה נפיחות שלהבטן (נפוחה וקשה)? האם סובלת מגזים מרובים?
3) האם נמנעת ממזונות מסוימים כמו - פירות הדר, עגבניות, דברים חמוצים?
4) האם יש ליציאת שלה ריח חומצי או ריח חזק? ומה מרקם וצבע היציאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
שירה04/02/2013שוב תודה על התייחסותך. הבטן שלה לא נפוחה או קשה אבל לעיתים יש לה גזים (במידה סבירה) וכשזה קורה היא בוכה. היציאות שלה רגילות ללא ריח חריג, אבל היא באמת לא כל כך אוהבת טעמים חמוצים, כשניסיתי להוסיף פרי הדר לפרות בבוקר היא לא אהבה ובכלל היא לא כל כך אוכלת טוב את הפרות (תפוח, אגס, בננה וכו') ביחס למרק, מהמרק היא אוכלת כמויות סבירות ומהפרות כמה כפיות בודדות. זה אכן נראה שטעמים חמוצים פחות טעימים לה. הברזל שלי תקין ועד עכשיו נהגתי לתת לה 6 טיפות וכמובן שלא כולן נבלעות היטב וכרגע הרופאה אמרה להעלות ל-12 טיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
דפנה רון07/02/2013שירה,
לגבי הירידה באחוזונים,
מבחינה פיזית:
רמות ברזל נמוכות יכולות להשפיע על צמצום תאבון ועל ירידה באחוזונים
רמות נמוכות יכולות להיות כתוצאה עקיפה של נטייה לחומציות יתר במערכת העיכול (מצב שיכול להיות אצלה, לפי הפרטים שאת נתת). גם צמצום תיאבון לכשעצמו משפיע על ירידת רמת הברזל.
מבחינת חומציות - את יכולה תת לה יותר ירקות חיים מרוסקים (כמו מלפפון), ירקות ירוקים מבושלים, ארטישוק, בצל, שום, דגנים וקטניות , שקדייה. אוכל מבושל, ללא טיגון, אפילו ללא אידוי של בצל וירקות בשמן, בתחילת הבישול.
במקביל, נסי לתת פרוביוטיקה, ותראי איך היא מגיבה לשינוי, מבחינת תדירות גזים, בחירת פרות ורמות ברזל.
מבחינות אחרות :
אם יש סיבה אחרת לירידה באחוזונים קשה לברר אותה התכתבות.
נכון לעכשיו אני ממליצה לשקול אותה כל שבוע. במידה והיא ממשיכה לרדת באחוזונים אני ממליצה ללכת ליעוץ תזונתי כדי לברר יותר לעומק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שירה09/02/2013תודה רבה! אנסה ליישם ולבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן שנה ושלושה חודשיםאורטל28/01/2013
בוקר טוב ,
בני בן שנה ושלושה חודשים - מגיל חצי שנה באחוזון נמוך , כיום הוא שוקל עפ"י משקל ביתי
9.5 קילו . הוא מאוד בררן באוכל , למרות שבגן אוכל יפה עד 4 ,אבל בבית וגם בימי שישי ושבת לי הוא עושה בעיות עם אוכל . בעיקרון התפריט שלו הוא כזה :
6:30 - תמ"ל עם 2 כפות מלאות של דייסה . בין 120-180
9:00 - כריך עם גבינה/ חומוס , נדיר שהוא מסכים לטעום ביצה או ירקות חתוכים
11:45 - ארוחה בשרית : קוסוקוס עם ירקות ועוף / בולונז עם פסטה/ קציצות עם פתיתים..
12-14:30 - שינה
15:00 - מעדן ולפעמים כריך עם ריבה ב- 15:30
16:00 - במבה , עוגיה וכו'..
17:30 - מרק ירקות(תפו"ח,גזר,דלעת,קישוא,בטטה) עם עוף ופסטה טחון ( ממש כמו של התינוקות) הוא מאוד אוהב עדיין.
19:00 - לפעמים כריך עם גבינה/טוסט/פיצה או בננה ( לא תמיד רעב בשעה הזאת ולא מוכן ביצה וירקות)
20:30 - תמ"ל עם 2 כפות דייסה בין 120-180 ( תלוי אם אכל ב- 19:00 )
01:00 - מתעורר לאכול תמ"ל - בין 120-180 עם 2 כפות דייסה.
האם התפריט מספיק מגוון , האם אני צריכה לשנות משהו ?
אני מרגישה שמגיל חצי שנה אני במרדף אחרי האוכל בגלל המשקל הנמוך .
חשוב לי לציין שהוא ילד מאוד אנרגטי ובקושי יושב .
תודה מראש
אורטל ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבן שנה ושלושה חודשים - תגובה
שירי יום טוב28/01/2013הי אורטל, בעיקרון עד גיל שנה הוא צריך לשלש את משקלו פחות או יותר. בדרך כלל ילדים בררניים יאכלו יותר טוב בגן מאשר בבית מכיוון שפחות מתפנקים בגן ואוכלים בסביבת ילדים אחרים. אני ממליצה לך קודם כל להתחיל לגמול אותו מהארוחה בלילה. וכשמתעורר כדי לאכול, תני לו בהתחלה בקבוק עם מים עד שיפסיק להתעורר. בהתחלה יתנגד אבל בדרך כלל תוך שבועיים מתרגלים, כך יאכל טוב יותר במהלך היום. 2 מזונות שחסרים לו בתפריט הם פירות שניתן לשלב בתפריט במקום החטיף הקבוע בשלוש וחצי, ופעם- פעמיים בשבוע ניתן לשלב חטיפים בריאים יותר (חלווה, פתי בר, פירות יבשים). ודגים או הודו שאפשר לתת במקום העוף בערב 2-3 בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה - שאלה נוספת?
אורטל28/01/2013הוא לא אוהב כל כך פרות . הוא מידי פעם מסכים לאכול חצי בננה .
לגבי שאר הפרות , ניסיתי טחון, חתיכות קטנות , מרוסק והוא מוציא מהפה . גם בתור תינוק הוא לא אהב פירות טחונים אלא רק גרבר .
זה בסדר אם אתן לו גרבר - זה מספיק מזין ?
ואיזה תחליפים יש לפרות במידה ולא יסכים גם גרבר?
תודה ענקית מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמשיכי להציע טרי אבל זה בסדר גמור
רוניתה29/01/2013אצלי הבכור אובחן עם אוטיזם ולא הסכים לאכול שום פרי מרוסק/ טחון חוץ מגרבר. בסה"כ מדובר במזון לתינוקות ששומר על הויטמינים בגלל אריזת הואקום וזה בסדר גמור לתת אותו, במקביל- אל תפסיקי להציע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה - שאלה נוספת? - תגובה
שירי יום טוב30/01/2013הי אורטל,
את יכולה לתת לו גרבר וכמו שציינו בתגובה אלייך גם להמשיך להציע במנות קטנות פירות טחונים שעדיפים מבחינת הערך התזונתי ופחות מרוכזים בסוכר פירות. במידה ולא מוכן כלל לאכול פירות עדיין לא להפסיק להציע מבלי להכריח ולהקפיד על ירקות מגוונים בתפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבנ"צמיטל27/01/2013
שלום,
בני בן שנה ו- 3 חודשים, אוהב מאד גבינה צהובה. כרגע אוכל כ- 2 פרוסות גבינה צהובה רגילה (שמנה) ביום.
האם יש צורך להגביל את הכמות? חברה אמרה שבגלל הכולסטרול עדיף לאכול 2 פרוסות בשבוע- האם אכן כך?
האם כדאי לתת לו את הגבינה המופחתת שומן?
תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבנ"צ - תגובה
עדי אפרתי רסולי28/01/2013הי מיטל-
את יכולה להגיש מוצרלה שהיא פחות שמנה מהצהובה.
עבור ילידם רכים אין צורך לחשוש מכולסטרול , הוא בהחלט יכול לאכול צהובה כל יום - אך לשם הגיוון כדאי להציע עוד חלופות .
אם את רוצה להפחית את הכמות את יכולה להגיש לו בחתיכות - כך ירגיש שיכול לבקש עוד ולאט לאט תקטיני את הכמות .
בתאבון :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילה בת 3 וחצישרון26/01/2013
שלום רב ,
ביתי הבכורה בת ה3 וחצי מאוד חכמה , דעתנית ויודעת בדיוק מה שרוצה.. ילדתנו השנייה בת שנה , הגדולה אינה רוצה לאכול לבד ורוצה שיאכילו אותה בטענה שאין לה כוח לאכול לבד, (היה לפני לידת התינוקת בגן יותר מבבית אך חלף לתקפוה ארוכה והיה נראה כי בגרה ) כרגע נושא האכילה נהפך בביתנו לויכוחים ומריבות רבות כאשר אינה אוכלת ניסינו את השיטה של אנו אוכלים עכשיו לא רוצה גשי לחדר .. שיטה שלא עבדה מכיון שהחכמה פשוט אמרה טוב והלכה לחדר .
לאחר מכן כולם קיבלו קינוח והיא לא הסברתי שכמובן אינה יכולה לקבל כי לא אכלה אוכל מזין אז ענתה לי שאין בעיה תקבל בפעם אחרת ושאלה עם יכולה לפתוח לאחותה את הקינוח , היון ניסינו פשוט להתעלם ישבנו כולם לאכול יחד היא אינה אכלה רקדה בכיסא שרה ביקשה לשתות וכו, לא אמרנו מילה כאשר כולם סיימו שאלנו עם סיימה היא ענתה כן סיימתי אבל אל תסתכלו באוכל שלי שאתם זורקים אותו לפח ..(כי היה מלא) ואז אמרה אמא ואבא אתם אנשים טובים ...חחח כשי ביקשה משהו מתוק אמרתי שלא אפשרי לקבל קינוח כי לא אכלה ארוחה .
בקיצור אנא עזרתכם אינני יודעת עם מטפלת בעניין כראוי אני ובעלי רבים הרבה בגלל זה ואיננו יודעים עם הקנאה של אחותה , או בעיה אחרת יוצרת את העיניין הזה אנא עזרהה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה בת 3 וחצי - תגובה
עדי אפרתי רסולי28/01/2013שלום שרון!
ילדים עם אופי! זה בטוח ישמש אותה בעתיד, ועכשיו זה בטח לא קל:)
אני בהחלט מסכימה עם הגישה הכללית שאין צורך להתעקש לחייב או לתת לזה במה - אולם צריך ליצר מצב שגם אין כעס סביב זה ואין התניות של "אם" "אז" שכן אלו יחטיאו למטרה.
הקפידו אתה על הרגלים- את לא חייבת לאכול - אך שבי איתנו בשולחן כי נחמד לנו לשוחח אתך, הציעו פרי כקינוח ולא ממתק - כך גם לא תרגישו צורך למנוע זאת ממנה והיא לא תרגיש שיש מקום למשא ומתן.
אם תצליחו להתמיד "באדישות" אמיתית בלי כעסים ומתח - סביר להניח שתוך מספר ימים יחלוף,
שיעבור בהצלחה ובקלות :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)