מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דייסהאלה24/01/2013
שלום,
תודה רבה על התשובות שקיבלתי!
ויש לי עוד שאלות לגבי דייסת מטרנה. בתי לא שותה תמ"ל , אלא רק יונקת
ולא מוכנה לקחת בקבוק של תמ"ל (כנראה עדיין לא התרגלה לטעם).
ניסיתי לתת לה דייסה על בסיס תמ"ל ולא אהבה.
האם ניתן להוסיף לדייסה רק מים ולא תרכובת מזון?
האם הדייסה מספיק מזינה גם על בסיס מים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה - תגובה
עדי אפרתי רסולי24/01/2013אם יש לך חלב שאוב את יכולה להסמיכו עי דייסת קורנפלור של תינוקות . אם אינה אוהבת גם את זה או שאין לך חלב שאוב - דייסה על מים אינה עשירה מספיק. ובמקרה כזה באמת עדיפה דיסה בהכנה ביתית . לחילופין הכנת דייסת התינוקות על בסיס חלב שקדים או חלב שיבלות שועל
יום טוב!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי להציע "גם וגם" של מטרנה
רוניתה29/01/2013יש בטעמים של תפוח בננה וזה היה להיט אצלנו, נתתי סמיכה בכפית או כבקבוק לפני השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מומלצת בגיל 9 חודשיםמיכל24/01/2013
רציתי לדעת מה היא התזונה המומלצת לגיל 9 חודשים הכוונה מהי כמות התמ"ל וכמה ארוחות מוצקים . כיום הבן שלי אוכל ב 7:30 תמ"ל, 9:00 פירות , 12:00 מרק , 16:00 תמ"ל 19:30 תמ"ל. מתי צריך להכניס לתפריט ארוחת ערב שמחליפה תמ"ל או האם זה בנוסף לבקבוק ? הבן שלי מאוד מעונין באוכל מוצק וכשרואה אותנו אוכלים רוצה גם. דבר נוסף זה שהוא מוכן לשמחתי לאכול הכל ועל כן האם כדאי להחליף את ארוחת הפירות בבוקר בסלט ירקות או שזה משביע פחות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
מיכל24/01/2013הוא באחוזון גבוה יחסית של משקל (אחוזון 70 ) .מרגיש לי שמבחינת עניין וסקרנות הוא יהיה מעוניין לאכול בכל שעה ובכל הזדמנות אבל אני כן רוצה להקנות לו הרגלי אכילה נכונים כבר מגיל צעיר (כמובן שלא דיאטה בגיל זה !) ולכן אני לא ממש יודעת אם זקוק לאוכל הזה ..הדילמה שלי היא שהכי חשוב לי כמובן הבריאות שלו ,ךתת לו ערכים תזונתיים שיעזרו להתפתחותו אבל לא להעמיס ולהאביס .הוא לא מתלונן או בוכה כשלא מקבל איזה תוספת קטנה בערב של חביתה לדוגמא (הוא אוכל אוכל גס או מגורד) אבל כן בוכה כשרואה אותנו אוכלים ארוחת ערב גם אם הוא אכל לפני שניה בקבוק ולא סיים אותו .. האם כדאי לשנות את ארוחת הבוקר במקום פירות לסלט ירקות וטחינה למשל (גם מבחינת השמנה וגם מבחינת ערכים תזונתיים) או להצמד למתכונת הקיימת (הוא אוהב הכל לשמחתי ) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
עדי אפרתי רסולי24/01/2013נסי להתאים אותו לסגנון האכילה הביתי ומזון המוגש בבית . את בהחלט יכולה לגוון את ארוחת הפירות - אל תחששי מהשמנה - הציעי מזון מגוון ואיכותי בכמויות המתאימות לו והוא יווסת עצמו . נסי להציע אוכל במקום הבקבוק שאוכל בסמוך לארוחת הערב- כך ירגיש שהוא חלק מכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פעוטה בת שנתייםמיה23/01/2013
שלום, הבת שלי בת שנתיים, אוכלת יפה מבחינת כמות ומגוון. משקל וגובה בסביבות אחוזון 50. בבית אנחנו משתדלים להקפיד על מזון בריא, גם לנו וגם לה. היא הולכת לגן, ומאחר שאני לא יודעת כמה בשר היא באמת אוכלת שם, אני נוהגת ברוב הערבים לתת לה גם מנה בשרית (עוף/בקר/הודו/דג).
כמו כן, אני בדר"כ נותנת לה קודם כל את המנה הבשרית, אח"כ ירקות ובסוף פחממות. (כי אם אחרת, אם למשל תקבל אורז בהתחלה, אז סביר להניח שלא תיגע בקציצות)
יש לי מס שאלות:
1. האם באמת כדאי לתת מנה בשרית גם בערב, או שיש סיכוי שיחד עם האוכל שמקבלת בגן אנחנו נותנים לה יותר מידי בשר
2. האם מתן האוכל בשלבים (קודם מה שיותר חשוב לי שתאכל ובסוף מה שפחות חשוב) הוא מומלץ? או שעדיף לתת לה הכל ושתבחר מה שהיא רוצה?
3. אנחנו לא כ"כ יודעים כמה אוכל היא אמורה לאכול ביום, לפעמים אנחנו חוששים שאנחנו מרגילים אותה לאכול יותר מידי. האם אפשר לקבל הנחיות או תפריט לדוגמא, בדגש על כמויות.
ועוד שתי שאלות ספציפיות:
4. כמה ביצים מומלץ בשבוע?
5. כמה מוצרי חלב (יוגורט, גבינה לבנה, גבינה צהובה) ביום? (אציין גם שהיא שותה גם כ-180 מל סימילאק לפני השינה)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שפספסתם את ההודעה שלי
מיה29/01/2013שלחתי ב-23 בינואר. אשמח לקבל תשובה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת פעוטה בת שנתיים - תגובה
שירי יום טוב30/01/2013הי מיה,
אני מבינה שחשוב לך להקפיד על תזונה אידיאלית לבתך, את זה ניתן לעשות בצורה יסודית ומקצועית בטיפול פרטני מול דיאטנית.
לגבי השאלות ששאלת , זה בסדר להגיש לה מנת בשר גם בערב אבל חשוב שתקפידי שתקבל מכל אבות המזון בכל יום. וזה עדיף לתת ה קודם את מנת הבשר אם את יודעת שעלולה לשבוע מהפחמימה במידה ולא.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך תפריטאמהות כנסו22/01/2013
קודם כל דפנה תודה על התשובה המפורטת רשמת לא לתת מזון מטוגן האם זה כולל גם חביתה והאם יש בעיה לתת ציפס מטוגן סתם בתור נשנוש כשאנחנו אוכלים ואפשר בבקשה את המתכון של הכדורי תמרים ים השקדיה נשמע טעים גם לגדוליךם תודה רבהוהמשך יום טוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תפריט - תגובה
דפנה רון24/01/2013שלום שיר,
זה לא שאסור שתאכל מטוגן, פשוט רצוי כמה שפחות מפני שבטיגון שמן מתחמצן והוא פחות בריא לנו, גם מבחינת עיכול, ובעיקר אם מערכת העיכול צעירה עדיין. אם מדובר בכמות קטנה, הגוף יודע לטפל בזה.
ביצה אפשר לטגן. אם היא מטוגנת בהרבה שמן, אז אפשר להספיג מעט את השמן בנייר סופג בתום ההכנה.
באופן כללי - חלבון מטוגן כמו ביצה וחזה עוף ללא פירורי לחם - סופחים פחות שמן מאשר הפחמימות (פירורי לחם, תפוחי אדמה, בצק וכדומה).
צ'יפס אפשר להכין בתנור. חותכים את תפוח האדמה לאצבעות, שמים עם שמן זית ומעט מלח בתנור- בחום 170-180 מעלות עד שמזהיב. ילדים מתים על זה! ואפשר להוסיף לזה אצבעות בטטה, דלעת, שומר וכרשה.
מתכון לכדורי תמרים לקטנטנים:
אני לא זוכרת בדיוק את הכמויות - צריך לשחק עם זה לפי הטעם:
שמים במעבד מזון 1/2 כוס שקדייה, 3 תמרים רכים אורגנים, מפעילים את המעבד ומוסיפים תמרים לפי הטעם והמרק הרצוי. המרקם צריך להיות כזה שאפשר להכין ממנו כדורים קטנים.
בהצלחה ובתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםאלה21/01/2013
שלום רב!
בתי בת חצי שנה, התחלנו טעימות בערך בגיל 5 וחצי חודשים ודי מהר עברנו לארוחת מוצקים אחת, שכוללת תפוח אדמה, קישוא, בטטה/ גזר ולאחרונה גם בשר ו עגבנייה מגוררת.
היא מאוד אוהבת את זה ולכן המעבר היה די מהיר.
אני עדיין מניקה אותה.. מה שמדאיג אותי זה היציאות שלה.
זה נהיה כל 3 -4 ימים ואפילו יותר.
גם בנהקה מלאה לאחרונה היו לה יציאות בתדירות זו, אך כעת אני עם המוצקים
כנראה צריך להיות אחרת.
האם זה יכול להיות עצירות בגלל מעבר חד ומהיר למוצקים?
האם להוריד בינתיים את המרק?
רציתי להכין לה דייסה שיבולת שועל (הכנה עצמית ולא דייסה מוכנה) ולהוסיף
מי שזיפים, האם מותר ויכול לעזור לפעולת במעיים?
מה עוד ניתן להוסיף כדי לעזור לה עם היציאות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים - תגובה
עדי אפרתי רסולי21/01/2013היי אמא!
האם נראה לך כי היציאות קשות לה? קושי בהוצאתן? האם נראה כגללים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצקים- המשך
אלה21/01/2013תודה על התגובה המהירה !
יומיים- שלוש לא נראה לי שיש לה קושי, אבל כשזה מעבר אז נראה שהיא לא מצליחה להוציא וזה מתחיל להפריע ולהציק.
המרקם עדיין די נוזלי לא גללים, בגוון צהוב.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצקים- המשך - תגובה
עדי אפרתי רסולי21/01/2013בשמחה:)
עצירות נקבעת לרוב על פי תדירות אוםי היציאה ומידת הקושי להוציאה. אם נראה כי היא רגועה ואינה חסרת שקט , יתכן וזה נורמלי.
בכל מקרה אני מציעה לגשת לרופא הילדים על מנת שיגע בה(בבטן..) ויבדוק כי אכן אין מקום לדאגה.
שיהיה בקלות :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אלה21/01/2013תודה רבה!
האם בכל זאת ניתן להוסיף לתפריט
דייסת שיבולת שועל (הכנה עצמית ולא דייסה מוכנה של מטרנה)
עם מי שזיפים שהושרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
עדי אפרתי רסולי22/01/2013ניתן להכין אולם בשיבולת שועל יש תכולת סיבים מאוד גבוה שיכולה להקשות על מערכת העיכול הצעירה של תינוקות. על כן אני ממליצה על הדייסה המיועדת לתינוקות או הכנה של שיבולת שועל יחד עם קמח תירס או סולת.
בתאבון:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי רק להוסיף
קרן23/01/2013שברגע שמתחילים עם מוצקים - חשוב להקפיד גם על שתיית מים. אני באמת לא יודעת מה הסיבה לעצירות אבל כשאני התחלתי עם מוצקים במקביל התחלתי עם שתיית מים מורתחים (בגיל שנה כבר התחלתי לתת לה את הבקבוקים הקטנים של מי עדן - אבל הם כבר היו מתורגלים לשתות מים). מעבר לזה הדייסות המוכנות ממש טובות! אני עד היום (שנה ושלושה חודשים) נותנת לה את הדייסת אורז...יש כל מיני דייסות מוכנות שאולי אפילו כן יעזרו לעצירות כמו דייסת רימונים, דייסת 7 דגנים וכו' ממליצה לך לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכולם !
אלה23/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לבנות תפריט עשיר?לירון20/01/2013
בתי בת שנה ו 3 חודשים, בבוקר ולפני השינה היא שותה תמ"ל בשילוב כף (לפעמים 2 ) של דייסה) בגן היא אוכלת בבוקר בדר"כ כריך עם חומוס/גבינה, בצהריים פתיתים/פסטה בשילוב קציצות/שניצלונים וכשהיא חוזרת מהגן הרבה פעמים אני לא יודעת מה לתת לה...חטיף? אוכל? לפעמים אני נותנת לה אוכל כמו פסטה, מרק ירקות, פתיתים (כי אני לא באמת יודעת כמה היא אכלה בגן וגם הם אוכלים ממש מוקדם) ולפעמים אני נותנת לה חטיף כמו במבה, עוגיה..בערב אני שוב בהתלבטות מה להכין לה (כריך עם גבינה, בורקס, פנקייק)...אשמח להמלצות והאם כדאי לא לתת חטיפים בכלל? דבר נוסף האם בשלב הזה כבר אפשר לתת לה מים מינרלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לבנות תפריט עשיר? - תגובה
שירי יום טוב20/01/2013הי לירון, יש להשלים את התפריט של ביתך במזון עשיר ברזל באופן הבא: כשחוזרת מהגן להגיש לה ארוחה חמה מבושלת של: מרק עוף/ קציצות בשר/ הודו/ עוף/ שניצל בתוספת של מנת פחמימה כמו: קינואה/ בטטה/ תפו"א/אפונה/ תירס/ אורז מלא/פסטה מלאה... חטיף אפשר לתת פעם בשבוע בסוף שבוע לדוג', או עוגיה קטנה פעם ביום אחרי הארוחה החמה בבית. חשוב להקפיד על צריכה נאותה של מים, אחרי הארוחות.
ארוחת ערב, יכולה להיות חלבית, ניתן להוסיף ביצה או טונה, ירקות, אבוקדו, טחינה ופחמימה: לחם / תירס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ללירון
ענת24/01/2013אני אישית לא בעד חטיפים. בגלל שהבת שלי הולכת לגן של נעמת אני כן מגישה הרבה פעמים בערב בשר, כי שם האוכל כשר ולא מגישים להם.
בעיקרון מים אפשר להתחיל לתת כבר משלב הטעימות של גיל חצי שנה. עד גיל שנה עדיין הייתי מרתיחה את המים אבל החל מגיל שנה אני נותנת מים מינרליים של מי עדן בייבי (היא אוהבת את הבקבוק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לנו...אמהות כנסו19/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה לא עונים לנו... - תגובה
דפנה רון19/01/2013הי שיר,
הרבה שאלות בזמן קצר. חכי, נגיע לכולן, האם יש לך שאלה שאת צריכה עליה תשובה דחופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל 8 חודשיםיעל19/01/2013
שלום, ביתי בת 8 חודשים. ללא שיניים ועוד לא יושבת.
אוכלת כרגע (חוץ מבקבוק) רק פירות ומרק עוף טחון.
חוץ מזה לא נחשפה למאכלים אחרים.
מה עוד אפשר לתת לה?
אשמח אם תוכלו לפרט.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגיל 8 חודשים - תגובה
דפנה רון19/01/2013שלום יעל,
אם אין לה שיניים כדאי שהאוכל שתתני לה יהיה מרוסק. זה יכול להיות מהאוכל שאתם אוכלים - רק מרוסק עם קצת נוזלים (כל עוד אין בו חלב, דבש ותבלינים חריפים).
האם אתם יושבים לאכול ביחד? זה חשוב מאד. אתם יכולים להשפיע על המגוון שלה מאד בשלב הזה. היא תרצה לטעום את מה שאתם אוכלים.
בנוסף, אפשר לתת לה בננה ואבוקדו (בקוביות קטנות) או להכין כדורים מתמרים ושקדייה- כל דבר שהיא תוכל למעוך עם החניכיים והלשון. תראו איך היא מגיבה לזה- מבחינת היכולת להזיז את האוכל הזה בפה ולמעוך אותו. אם תראי שהיא לא מצליחה להתמודד אם זה, אז תמשיכי רק עם מרוסק.
אוכל לשלוח למייל דף עם פירוט מזונות להתחלת האכלה. אם תרצי תכתבי לי לאיזו כתובת לשלוח.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספות לקטנציק בן 5.5 חוד'שולי17/01/2013
שלום,
בני בן 5.5 חודשים יונק,החל לאכול מנת פירות וירקות (לערך 60 מ"ל) רק שאחרי שעה וחצי-שעתיים רעב.(בטיפת חלב נאמר לי שזה הרבה.)
בנוסף אתמול ניסיתי להוסיף טחינה לפירות שישבע קצת ובערב כל הפנים שלו היו אדומות.
מה ניתן להוסיף במקום טחינה ואיזו דייסה אפשר לתת שגם שינתו לא תהיה קצרה מדיי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספות לקטנציק בן 5.5 חוד' - תגובה
דפנה רון17/01/2013שולי שלום,
ההמלצה בגילו היא שהאוכל ישמש לטעימות, שהוא לא צריך לשבוע מהן. את לא צרכיה לתת לו מנה שישבע. שישבע מהחלב שלך ושיאכל כמה שבוחר מהפירות והירקות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשיםאמא אחת15/01/2013
שלום,
רציתי לשאול לגבי התזונה של ביתי בת התשעה חודשים (ושבוע :)).
בבוקר מתעוררת בשעה 7 ויונקת. בגן אוכלת מנת פירות טחונים בסביבות 9 ומנת ירקות+עוף טחונים בסביבות 11:30-12:00. כשהיא מגיעה הביתה ב-13:30 היא מבקשת לינוק והולכת לישון לשעתיים. כשהיא קמה אני נותנת לה יוגורט+סילאן+בננה מעוכה ולאחר שעה וחצי נותנת לה או דייסה גם וגם של מטרנה בערך 180 מ"ל או שאני מכינה לה ביצה מקושקשת/קשה+עגבניה מרוסקת ו/או אבוקדו. לאחר אמבטיה היא יונקת והולכת לישון. בלילה קמה פעמיים לינוק.
האם נראה לך תפריט תקין..?
תודה רבה!
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה.. תודה!
אמא אחת19/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 9 חודשים - תגובה
דפנה רון19/01/2013אמא לגורה,
נראה תפריט מזין ומגוון. אין איתו בעיה.
אם את רוצה הצעה לשידרוג- הייתי מנסה לתת לה עגבניה מרוסקת כל יום או ביום של הדייסה להקטין את כמות הדייסה ולתת פרי- זאת כדי להגדיל את אחוז הפרות והירקות החיים בתפריט. זה זמן טוב להשפיע על הבחירות שלהם גם בהמשך! כמובן שאם היא לא רוצה, אפשר להמשיך בתפריט שפרטת.
המשך הנקה והאכלה נעימים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית אכילהשרית15/01/2013
שלום. יש לי תינוקת בת חמישה חודשים. בחודש האחרון יש לה יום או יומיים בכל שבוע שבהם היא אוכלת פחות. היא מוציאה את הבקבוק ולא מסכימה לאחר 50 מ"ל להמשיך. יש לציין שהיא עולה במשקל וחייכנית. בינתיים לא התחלתי טעימות והיא אוכלת חלב שאוב מבקבוק. כמוכן, רופאת ילדים בדקה אותה ולא מצאה סיבה נראלעין ואמרה שאולי זה קשור לאינטראקציה איתה. היאמסרבת לאכול גם אצל בעלי וגם אצל אמא שלי. האם יש לך עצה כיצד אוכל לעזור לה לחזור לאכול טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית אכילה - תגובה
דפנה רון17/01/2013שרית שלום,
ממה שאת מתארת, לא נשמע שהיא "סרבנית אכילה". אחד הדברים שאפשר לצפות מתינוקות זה שכמות האכילה שלהם לא תהיה בדיוק אותו הדבר כל יום , בעיקר אם הם ניזונים מחלב אם. כל עוד הצימום באכילה לא נמשך זמן רב, והיא ממשיכה להיות חיונית, ולעלות סביב האחוזונים ש, זה אומר שהיא מווסתת את האכילה שלה, וצריך לסמוך עליה שתקבע את הכמות.
יש מקרים שבהם תינוק חווה תגובה של דאגה בגלל שצימצם כמות האכילה (מתוך הקשבה לצרכי הגוף) ומגיב על-ידי המשך צימצום האכילה (הפעם לא מתוך הקשבה לגוף). במצב כזה יש מניע התנהגותי לאכילה. לכן, חשוב לברר אם יש ממה לדאוג, ואם לא, פשוט להמשיך לסמוך עליה, ולצפות שלא כל יום יהיה אותו הדבר.
אם נשארת עם שאלות, את מוזמנת להמשיך לשאול,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבנית אכילה - תגובה
דפנה רון19/01/2013שרית שלום,
דבר ראשון, המשיכי לשקול אותה כל שבוע לעת עתה, עד שתעשי את הברור הנחוץ לך.
שנית, תינוקות מאד רגישים לתגובות שלנו, אם היא חשה דאגה ממך שמתקשרת לה לזמן אכילה, יתכן שזה משפיע על האכילה שלה. לכן חשוב שבשבועיים הקרובים עשי מאמץ לא לדאוג ומה שתאכל- תאכל, ואם תרד בעקומות , אז לכי ליעוץ אצל תזונאית תינוקות/ילדים בעוד שבועיים. לא יקרה כלום אם ירדה במשך השבועייים הללו, כל עוד את תטפלי בזה.
עד כה היא ויסתה את האכילה שלה, לכן אפשר לסמוך עליה שהיא אוכלת כמה שהיא צריכה , אלא עם כן את חושבת שקרה משהו לאחרונה שיכול להשפיע על האכילה שלה (שינויים ביציאות, במצב רוח, סימנים לכאב או לאי-נוחות, שינויים בתנאים הסביבתיים שלה וכדומה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעהאמהות כנסו14/01/2013
שלום אפשר בבקשה תפריט לתינוקת בת שמונה חודשים יונקת תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה - תגובה
דפנה רון19/01/2013הי שיר,
מה את רוצה לדעת כשאת מבקשת תפריט- סוגי אוכל? כמויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט
אמהות כנסו20/01/2013דפנה שלום היתיי שמחה לקבל הצעות למאכלים עם אפשר עם סדר יום מה לתת ומתי כמויות גם יתקבל בשמחה תודה המשך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט - תגובה
דפנה רון21/01/2013שיר שלום,
לגבי סדר יום-
1) חשוב שיהיה סדר יום קבוע (זה נותן ביטחון לתינוק כשיודע בערך מתי תבוא הארוחה הבאה)
תכנני את זמני הארוחות שלך כל 2.5-3 שעות:
ארוחת בוקר
אחרי 2.5 ארוחת ביניים
אחרי 2.5 ארוחת צהריים
אחר הצהריים
ערב (הכי מאוחר ב18:00- עכשיו כשזה חורף)
2) חשוב שהתינוק יצטרף כמה שיותר לארוחות בני המשפחה- כמה שיותר ארוחות משפחתיות. עד גיל שנתיים יכולת ההשפעה שלכם על סוג האוכל וצורת האכילה שלו היא גדולה יותר וקלה יותר מאשר בהמשך. ההשפעה הזו יכולה להיות רק כשאתם נוכחים ונותנים דוגמא. אם לא אתם, אז זה יכול להיות משהו אחר (סבתא, סבא, מטפלת, וכדומה).
מה לתת?
להרכיב לך ולשאר בני המשפחה, תפריט שבועי בריא, שיש בו ירקות, פירות, דגנים (אורז רך, פסטות, אטריות אורז או כוסמין, קוסקוס, קינואה, קטניות, אגוזים ושקדים (בצורת ממרח, טחון או חמאת אגוזים לתינוק), גרעינים ושומשום, טחינה, אבוקדו, דגים, עוף, בשר, וביצים (מה שאתם אוכלים). כמה שפחות קמחים לבנים, וסוכר (רק בשביל הכיף ותחושת החופש והיכולת להנות מהשפע), שלא יהוו בסיס תזונתי.
רעיונות למתכונים:
מרק קוסקוס, פשטידות, לביבות אפויות, אפונה ירוקה ללא קליפה- מעוכה באצבע, מחיות אגוזים ושקדים, דאל מעדשים, חומוס, אבוקדו וסלט אבוקדו עם ביצה, חביתות ירק, ירקות ובטטות אפויים בתנור (לא שרופים), כדורי תמרים עם שקדייה או מחית אגוזים, פסטות עם רטיבים שונים וגם לבד, כל מה שאת מבשלת בשבילכם רק לא מטוגן, לא שרוף, לא מתובל חזק מדי ובלי חריף בכלל.
לגבי כמויות,
באופן אידאלי תתכננו כמה שיותר ארוחות ביחד. כך שאת אוכלת והוא יצטרף אליך ויאכל כמה שטוב לו. יתכן שיפסיק לאכול כששבע ויתכן שיפסיק לאכול כי זה מספיק לו מבחינת ההתמודדות עם אוכל, אך עדיין לא שבע, ולכן ההנקה/בקבוק ישלימו את החסר, והוא יעבור לדרגות השונות של מוצקים בקצב שלו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטה של חלב אםמירי14/01/2013
אני נותנת לבתי חלב שאוב וגם אינפמיל ar. מאחר שהיא פולטת גם את החלב שלי, אני קודם נותנת לה 30 מ"ל של אינפמיל ומיד אחר כך חלב שלי. שתי שאלות: 1. האם זה בסדר או שזה יוצר ערבוב בין פורמולה לחלב אם שיכול להיות מסוכן ? 2. האם אפשר להוסיף דייסת קורנפלור לחלב אם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטה של חלב אם - תגובה
דפנה רון18/01/2013מירי,
1. אני לא יודעת להגיד לך בביטחון, אני רק משערת שחלב אם אחרי פורמולה, זה כמו לשתות מים אחרי האוכל, בהנחה שהחלק הראשון של ההנקה מימי יותר. במקרה של רפלוקס, לא כדאי לשתות אחרי האוכל.
הצעה- אם את אוכלת מוצרי חלב, יש סיכוי שהרפלוקס שלה יפחת או יפסיק כשתורידי אותם מהתפריט שלך. אם את תחליטי לעשות את השינוי הזה, כדאי לבקש ליווי מתזונאית שתתאים לך תפריט מספק ללא מוצרי-חלב.
2. לא רצוי להוסיף קורנפלור לחלב אם מפני שזה דורש חימום ובדרך נהרסים רכיבים החשובים לחיזוק המערכת החיסונית, וויטמינים מסוימים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפמיל ar נוטרילון arמירי14/01/2013
בתי בת חודשיים, פולטת ולכן הרופאה המליצה על אינפמיל a.r. השתמשתי בקופסא אחת והיה שיפור בפליטות. אני לא יודעת אם יש קשר אבל מרגע שהתחילה בתי לאכול אינפמיל היא קצת משתעלת מידי פעם. האם יש קשר? רציתי לנסות נוטרילון a.r והסיבה לכך היא שבנוטרילון יש נוקלאוטידים בעוד שבאינפמיל אין. האם יש בעיה כלשהי במעבר מאינפמיל לנוטרילון? יודגש ששתי הפורמולות מיועדות לפליטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפמיל ar נוטרילון ar - תגובה
דפנה רון18/01/2013מירי שלום,
השיעול של הבת שלך יכולה להיות בגלל שהאוכל עולה עד למקום שבו היא שואפת אותו לריאות ואז יש שיעול. נסי להחזיק אותה בתנוחה קמה שיותר זקופה עליך, תוך תמיכה עם היד של, כך שלא יהיה משקל על הגב התחתון ועצם הזנב ותאכילי לאט ובהפסקות. אם זה לא עוזר והיא ממשיכה להשתעל, אולי לא מתאים לתת לה נוזלים עם הסמכה. במקרה כזה אני ממליצה לעבור ולנסות את הנוטרמיגן, שחלבון החלב שבו מפורק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה ותשעה חודשיםאמא14/01/2013
שלום ותודה רבה על הפורום!! פורום נפלא ומלמד!
יש לי ילדה בת שנה ותשעה חודשים לרוב לא עושה בעיות באוכל למרות שבוחרת בדיוק מה רוצה לאכול היא אוהבת עוף, חביתות, מטרנה, גבינה
אבל לא מוכנה לגעת בשום צורה בירקות (לא כסלט, לא ברצועות, לא בכל דרך)
אני שמה לה בצלחת נגיד רצועות חביתה, גבינה לבנה, 3 זיתים, וירקות, הדבר הראשון שהיא עושה זה לזרוק לריצפה את הירקות (החצופה רואה שאני מרימה אז היא מחייכת וממשיכה לזרוק) אחרי שכל הירקות על הריצפה מתחילה לאכול! אז פשוט הפסקתי לשים לה ירקות. יש לי כמה שאלות בבקשה:
1. האם יש לכם המלצה איך אני יכולה להביא לה ירקות? וכמה נורא זה שהיא לא אוכלת ירקות?
2. אני מנסה להקנות לה הרגלים טובים ולכן עד היום הקפדתי להביא לה ממש מעט שטויות (במבה, שוקולד, עוגות, עוגיות וכד') היא באחוזון 90 כך שממש לא צריכה שומנים מיותרים. לאחרונה התחילה לבקש בבוקר עוגה ושחוזרת מהגן אומרת במבה. לפעמים אני מביאה ולפעמים אני משנה נושא. עד עכשיו היה קל כי הכל היה בשליטתי היום היא מבקשת, השאלה שלי היא האם זה בסדר לסרב לה?
ואם כן מה להגיד לה?? לא רוצה שתחשוב שמחסירים ממנה משהו!!!
ומה לדעתך זה כמות סבירה לגילה פעם ביום להביא לה משהו?? 3 פעמים בשבוע? אני לא יודעת ואני מפחדת שאני מגזימה איתה קצת למרות שניראה שדברים טובים יכולה לאכול בלי סוף תמיד שאני מביאה לה והיא מסיימת היא מבקשת עוד
אשמח לעצות , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה ותשעה חודשים - תגובה
דפנה רון14/01/2013אמא שלום,
1) האם אתם יושבים לאכול ארוחות משותפות? אם כן באיזו תדירות?
האם היא רואה אתכם אוכלים ירקות וסלטים בהנאה? אם כן באיזו תדירות? האם היא רואה אותך מכינה ירקות- חותכת סלט או פרוסות ירק, עלים, עשבי תיבול ונבטים?
חשוב שהיא תאכל ירקות, אך אי-אפשר להכריח אותה, אני שואלת שאלות שמטרתן לברר איתך באיזו דרך את יכולה להשפיע עליה לאכול ירקות- אם לא עכשיו, אז בהמשך.
2) לגבי ממתקים וחטיפים שאינם מזינים,
ישנם ילדים שאינם מווסתים אכילת ממתקים בגיל הזה, וישנם ילדים עם משיכה חזקה יותר לממתקים ולחטיפים מסיבות שונות. ממה שאת מתארת, נשמע שהבת שלך נמשכת מאד לממתקים ושקשה לה יותר לווסת את אכילתן. במקרה כזה. עליך לשמור עליה, שממתקים לא יבואו על חשבון תזונה מזינה ולא ישפיעו על עודף משקל.
איך לעשות זאת מבלי להפוך את זה לנושא ומבלי שתרגיש שמחסירים ממנה?
אם היא הבכורה ויחידה ואתם לא אוכלים ממתקים כל יום, אז אין צורך להציע לה כל יום.
יחד עם זאת החזיקי ממתק או חטיף שאת מחשיבה כבריא יותר ושהיא אוהבת, כדי שתוכלי לתת לה כשהיא מבקשת. כדאי שהערך הקלורי של החטיף/ממתק לא יעלה על 100 קלוריות- כדי שלא יפגע בתזונה שלה. תקציבי חטיף/ממתק אחד ביום - לא יותר. כשתרגישי שהיא באה בדרישה קבועה- יומית. את יכולה ליזום שעה קבועה ביום שבה היא מקבלת חטיף או ממתק. והיי עקבית. כשהיא תראה שאת עקבית - אחד ביום, זמן קבוע, אני מאמינה שזה יעסיק אותה פחות. היא תתאים את עצמה לכללים (גם אם היתה מעדיפה אחרת..)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תזונת תינוקת בת שנה ותשעה חודש
אמא15/01/2013ראשית תודה רבה על תשובתך.
ארוחות משותפות לא ממש יוצא רק מידי פעם כיוון שבעלי מגיע מאוחר מידי ואני לא ממש אוכלת את האוכל שאני מביאה לה, ככה שאני מעדיפה לא לאכול איתה אלה אם אנחנו אוכלות אותה ארוחה אחרת זה בלגאן!! הסיבה שאני לא אוכלת את האוכל שהיא אוכלת היא קודם כל כי אני בעייתיתי רצינית, ולשאלתך לצערי אני לא נוגעת בירקות כלל בשום צורה (כמה שניסיתי אפילו במהלך ההריון לאכול יותר בריא לא ממש הצלחתי) והסיבה השניה זה שהיא נמצאת בגן נעמת ששם לא אוכלים ארוחות בשריות אז אני פעמיים באמצע השבוע מביאה לה ארוחת ערב עוף, ואין סיכוי שאני אוכלת איתה עוף, אז אני שמה אותה בכיסא אוכל לידי ואו שהיא אוכלת לבד או שהיא מסכימה לי לאכיל אותה. בעלי גם לא ממש חסיד של ירקות אבל הוא כן אוכל סלט אז כמובן שאני משתדלת להכין לו הרבה וגם שהיא תראה שהוא אוכל, אבל לא עוזר היא לא מוכנה אפילו לטעום. מאוד מקווה שאני יצליח לגרום לה לא להיות כמוני באוכל.
לגבי נושא החטיפים/מתוקים תמיד תמיד ניסיתי לשמור עליה והייתי מביאה לה דברים כאלה רק בשישי ושבת, עד עכשיו לא היתה מדברת אז היה קל (פשוט לא אוכלים לידה אז היא לא רואה ולא יודעת לבקש) לאחרונה התחילה לבקש ואני מוצאת שזה מאוד מאוד קשה לסרב לה כי החיוך שהיא מחייכת שהיא מקבלת מרסק אותי!!!! ואני מרגישה שהאיזון נאבד לי כי אני רוצה לסרב בלי שתרגיש שמחסירים ממנה משהו. (אני יודעת שגם בגן היא מקבלת פטי בר, עוגת שוקלד בחושה פעם בשבוע, וכריך שוקולד פעם בשבוע)
את אומרת שפעם ביום משהו אחד אחרי ארוחה זה בסדר???
או לנסות להמעיט את זה?? (להזכירך מדובר בילדה חמודה שאוהבת לאכול ונמצאת באחוזון גבוה) ואם כן איך מסרבים לילדה בגיל הזה? לדעתי אין לה את ההבנה של כן בריא לא בריא. בבקשה עצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תזונת תינוקת בת שנה ותשעה חודש - תגובה
דפנה רון15/01/2013אמא,
נסי לשים לב לתינוקות בגילה ואף קטנים יותר שאוכלים בנוכחות מבוגרים. בין השאר, אני משערת שתראי שהם מבלים חלק גדול מזמן האכילה ליד השולחן, בהסתכלות על המבוגרים הסועדים. כשהם תינוקות הם ממש מרכזים את הפוקוס בפה ובלעיסה עצמה של המבוגרים. המבוגרים משמשים להם מודל חשוב להתפתחות וללמידה גם מבחינת התזונה. אם נחזור לתקופות קדומות יותר, תינוק עד גיל שנתיים בערך, היה תלוי באמו כדי לא לאכול מזון רעיל (פירות אדומים, עלים מרים וכדומה...). באופן אינסטנקטיבי, תינוק מחכה לראות מה אמו אוכלת כדי לדעת מה טוב לו לאכול. זה אומר שיש לך הזדמנות להשפיע מבחינת האוכל.
מה אפשר לעשות?
1) לערוך רשימה ארוכה ככל האפשר של מזונות שאת אוהבת/מוכנה לאכול מהצומח (מהירקות, פירות, עשבי תיבול, עלים ירוקים, חסות, נבטים, תרמילים כמו אפונת שלג ושעועית ירוקה, דגנים מלאים וקטניות). אחרי שיש לך רשימה תתכנני איך את מעשירה את התפריט שלך ככל האפשר במזונות הללו.
2) במידת האפשר לצרף אותה לקניות אצל הירקן ובבישול. לא באופן אקטיבי, אלא לדאוג לבשל גם כשהיא בסביבה, ולשתף אותה בהכנות, אם תרצה.
3) לתכנן לאכול ביחד כמה שיותר ארוחות ביום, כשעל השולחן יש את האוכל שאת אוכלת עם אופציות של מה שהיא אוכלת (לא צריך יותר מ-2).
4) ממליצה גם על יעוץ תזונתי עבורך, כדי לנסות להבין למה את מגדירה את האכילה שלך כבעייתית. יתכן שהעדפות האוכל שלך, קשורות למצב גופני מסוים, ואז אפשר לטפל בו. גם אם ההעדפות שלך לא קשורות רק לגוף, ככל שתביני את המניעים להן, זה יכול לעזור לך להפריד בין התנהגות אכילה ששיכת לך לבין התנהגות אכילה ששיכת לה. ההפרדה הזו תעזור לך לכוון אותה לתזונה בריאה, המתאימה לה. למשל, אם יש תינוק/ילד המעדיף בעיקר פחמימות, יתכן שהיא נובעת ממטבוליזם הסוכר אצלו , ממצב רגשי ממצב מערכת עיכול (זה אינדבידואלי). אם לא נערבב את המניעים שלנו נוכל להבחין בשלו.
עד גיל שנתיים בערך - את תהיי מודל יותר משמעותי וברגע שתתחיל נפרדות, יתכן וגם אבא שאוכל סלט יהווה מודל. זה יהיה תלוי גם ביחסים שלהם.
קחי בחשבון שיש גם את ההעדפות שלה באוכל, שקשורות לגוף ולנפש, וכל מה שאת יכולה לעשות זה לספק את התנאים הטובים ביותר כדי לכוון אותה לתזונה בריאה.
2) אם ממתקים מעסיקים אותה אפשר להציע באופן קבוע ולאכול איתה את המתוק שלכם. ילדים יודעים כשהורים אוכלים מתוקים, גם אם לא מולם (אל תשאלי אותי איך...אני יודעת מנסיון).
כמות גדולה מדי של ממתקים/חטיפים יכולה להגדיל את כמות הסוכרים והם משפיעים על: השמנה, התנהגות, העדפות אוכל (מגדיל את הסף למתיקות ואז לא מרגישים את המתיקות הטבעית מפירות וירקות), על חוזק מערכת העיכול והמערכת החיסונית (דרך החלשת אוכלוסיית החיידקים הפרביוטים), חסרים תזונתיים ועוד. נסי להזכר בזה כשמחייכת אליך חיוך הורס (חיוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - המשך
אמא17/01/2013תודה רבה על התשובה המפורטת, מאוד הצחקת אותי שרשמת שהיא יודעת שאנחנו אוכלים מתוקים, כי באמת שאנחנו אוכלים רק שהיא במיטה או בבוקר בשקט שהיא לא רואה, מצחיק לחשוב שאולי היא חושדת.
לגבי בעלי הם בקשר מצוין ההפך היא אפילו מעדיפה אותו על פני (לא מוסבר אבל היא חולה עליו) אבל עדין שהוא אוכל סלט ומציא לה היא מסרבת בתוקף ומניפה ידים בכעס!!
לגבי אין לי בעיתיות גופנית או משהו פשוט מאז ומתמיד התפריט של הדברים שאני אוהבת מאוד דל, אני לא אוכלת גבינות, ירקות, ,פירות, ובשר אני חיה על ביצים, פחממות, עוף ושניצל, ואוכלת אוכל יבש! וזה לא משהו שאני יכולה להגיד לעצמי יאללה נו תאכלי את חייבת להראות לה דוגמה, יש לי סלידה מסוג היא אפשר לטעום אפילו.
בגלל בעיה זאת כל מטרתי מאז שהיא נולדה היא שילדתתי לא תהיה כמוני ומקווה שהצליח בזה.
רציתי לדעת באופן כללי האם התפריט שלה מזין, הוא פחות או יותר ניראה כך:
6:30/ 7:00 כשמתעוררת אוכלת מטרנה 180 מ"ל
8:30 א. בוקר בגן שכוללת ביצה/ טונה, גבינה, לחם, וירקות שלא אוכלת
10:00 פרי בגן
12:00 א. צהרים בגן ללא בשר שכוללת פחממה (אורז, מג'דרה, קוסקוס) טופו/ דג
15:30 כריך בגן (גבינה, חומוס, שוקולד)
17:30 א. ערב בבית- ראשון שני עוף/ חביתה וגבינה/ יוגורט במתיקות מעודנת + פרי
19:45 - מטרנה לפני השינה בתוספת דייסת שיבולת שועל 180 מ"ל
מה דעתך על התפריט זה?? האם יותר מידי ארוחות יש פה? באופן כללי האם חסר לה משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - המשך - תגובה
דפנה רון17/01/2013התפריט נראה מגוון ומזין, הייתי מחליפה חלק מהפחמימות (מהדייסה של הלילה למשל) בפרי נוסף בשביל הויטמינים, הסיבים ונוגדי החימצון, שלא מקבלת מירקות טריים.
נקודה נוספת למחשבה, שימי לב שהרצון שלך שתאכל אחרת ממך או שתאכל יותר ירקות, לא יהיה גדול מהרצון שלה- זה גם יכול להשפיע על הבחירות שלה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)