מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- א. בוקרטולי08/11/2012
לבת תשעה חודשים.
שלום,
לא אוכלת פירות טחונים ואני מוצאת את עצמי נותנת גרבר בוקר אחר בוקר והדבר מטריד אותי.
האם אפשרי לתת לה פרוסת לחם עם ריבה של 100 אחוז פרי או גבינה לבנה ובנוסף פרי לבד?
האם אי אכילת פירות זה קריטי?
לגבי מוצרי חלב רופאים אמרו שאפשר להתחיל והילדה אוכלת גמדים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א. בוקר - תגובה
עדי אפרתי רסולי13/11/2012הי טולי ,
אין צורך להתעקש על פירות טחונים אם לא אוהבת , שלבי לה גם ירקות ואפשר לגרד סלט על פומפיה דקה ולראות אם מסתדרת , אולי גם פירות תאהב כך
את יכולה לתת פרי מאוד בשל ורך - אולי אגס ולראות אם מסתדרת במרקם לא טחון . ריבה לא מהווה תחליף לפרי - ואין צורך לשלבה
מוצרי חלב בהחלט אפשר מגיל 9 חודשים .
אם מתקדמת במרקם תוכלי להגיש בקרוב לחם עם גבינה וירק בארוחת בוקר או ממרח אבוקדו או סלט ביצים או פנקייק או לביבות גבינה וכו...
אל תהיי מוטרדת מהפירות רק המשיכי לאכול לידה פירות ולהציע לה ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 חודשים - סרבן בקבוקים וטעימותאמא של יותם07/11/2012
שלום,
בני בן 5 חודשים יונק הנקה מלאה. מסרב לשתות מבקבוק - תמ"ל ולא חלב אם. מה עושים? אני צריכה לצאת לעבודה בקרוב. האם לנסות סוגים שונים של בקבוקים?
טעימות - גם לטעימות הוא מסרב בכל תוקף נסיתי גם פירות וגם ירקות, לאחרונה הוא מגדיל לעשות וכאשר אני רק מכניסה לפיו נגיעה של משהו, הוא עושה פרצוף נגעל ואף מקיא ( מבלי לבלוע כלום). זהו ילדי השלישי - ילדי הקודמים לא ינקו כלל ולכן כנראה לא הייתה לי איתם בעיה מהסוג הזה.
אשמח לעצתכם המהירה.
תודה וערב נעים,
אמא של יותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 חודשים - סרבן בקבוקים וטעימות - תגובה
דפי ליבר08/11/2012לגבי הטעימות הייתי עושה הפסקה. אולי בזמן שתיהיה בעבודה יצליחו לתת לו .
לגבי בקבוק לנסות לא בזמן שהוא רעב וכועס אלא בין הארוחות כמובן עדיף חלב שאוב אם ניתן .
ללכת מהבית ושמישהוא אחר ינסה . יש בקבוקים שדומים יותר להנקה ולפעמים [ אבל רק לפעמים...] זה הולך יותר טוב
לנסות אחיזות שונות ומצבים שונים אחרים מההנקה.
בהצלחה
בסוף זה יצליח !!
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - אנסה
אמא של יותם08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 12 חודשיםיסמין07/11/2012
הבת שלי 12 חודשים נולדה במשקל 2600 בגיל שנה היתה שוקלת 8 קילו ואורך 71עשינו בדיקות הורמון לבליטת התריס ושתיהן יצאו תקינות בגלל שבירת עקומת מבחינת ירידה אני במעקב אצל דייטנית שהמליצה לתת תוספת פוליקוז 5 כפיות ביום עם חלב ואמרה כנראה שזה תורשתי בגלל מבנה הגוף שלי והאורך אני רזה ומבחינת אורך קצרה 158 ובעלי גם קצר ורזה היא לא כל כך אוהבת מוצרי חלב חוץ מגבינה צהובה שהיא כן אוכלת 4 בקבוקי חלב ביום עם דייסת שוקו לפעמים היא אוכלת טוב ולפעמים כך היא מסרבת ואוכלת קצת ממה שאני מציע זה התפריט שלה :
8:30-9 סימילאק 180 עם 2 כפיות דייסת שוקו +פוליקוז
10:30-11 ביצה קשה או מקושקשת עם לחם וגבינה צהובה או ממרח קקאו עם לחם או אבוקדו לא תמיד מסיימת
12- פירות תפוח או בננה + סקית במבה
1-1:30 סימילאק 180 עם 2 כפיות דייסת שוקו +פוליקוז יושנת
3- ארוחת צהוריים ממה שאני מבשלת אורז קטניות מרק בשר עוף. מסיימת המנה
4:30 -מעדן סחלב היא לא אוהבת אני מכריח אותה או שיפס קידס
5:30-6 סימילאק עם 2 כפיות דייסה
8- ארוחת ערב ביצה גבינה תלוי מה אכלה בבוקר ...
9:30-10 סימילאק 210 עם 3 כפיות דייסה עם פילוקוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יסמין07/11/2012אודה על תשובה מהירה ומצטערת על האורך אני מאוד דואגת מהמשקל שלה מה לעשות מה להוסיף עוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 12 חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי13/11/2012שלום יסמין
נראה כי התפריט של ביתך מלא באוכל , אך אני מניחה שאינה אוכלת הכל - אחרת סביר שהייתה עולה במשקל .
העשירי אותה במקורות לחלבון - כך שיהיו בכל ארוחה - ביצה/ דג/ קטניות / מוצרי חלב .
וכן שומן - שקדיה טחינה אבוקדו שמן זית
אני הייתי מרווחת את הארוחות לפחות שעתיים שלוש בין כל ארוחה שכן אולי פשוט לא מאוד רעבה ועל כן לא אוכלת בצורה יעילה וטובה .
כמו כן הייתי מוציאה את החטיף או הממרח קקאו - שלטעמי מיותר בגילה של ביתך .
בכל מקרה אל תכריחי אותה לאכול שום דבר שאינה רוצה שכן עלול לגרום לכך שתסרב לאכול גם דברים נוספים ושעת האכילה תהיה פחות נעימה .
עודדי אותה לאכול גם באופן עצמאי - ותני לה חופש לבחור מבין הדברים המזינים - מה היא רוצה לאכול( בגישי 2/3 דברים ותני לה לבחור)
ועוד נקודה חשובה !
תינוקות צריכים לשלש את משקל לידתם עד גיל שנה - והיא אכן עשתה זאת - המשיכו במעקב גדילה אך יתכן וזה אכן הטבע שלה ,
בהצלחה ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרמיגןאושרת קדוש06/11/2012
בתי בת 3 וחצי חודש והיא אוכלת נוטרמיגן, האם אפשר לערבב את זה עם דייסת מטרנה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרמיגן - תגובה
עדי אפרתי רסולי06/11/2012הי !
הי ע"מ להסמיך אפשר להוסיף כפית אחת של דיסת קורנפלור לכל 120 cc
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמאת בוטניםדפנה06/11/2012
שלום,
בתי בת 10 חודשים, קטנה מאוד במשקל.
היא מאוד בררנית באוכל.
האם חמאת בוטנים (מצאתי אחת ללא סוכר) היא טובה בשביל להעלות אותה במשקל? האם יש לה ערך תזונתי גבוה? וערך קלורי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמאת בוטנים - תגובה
עדי אפרתי רסולי06/11/2012הי !
ישנה חמאת בוטנים שהיא רק בוטנים טחונים - אם את מתכוונת אליה אז אכן זהו מקור לשומן - אך ישנם מקורות נוספים כמו טחינה שקדייה אבוקדו שמן זית והחשוב הוא לגוון ביניהם .
אגב בוטנים ידוע כמזון אלרגני אז בידקי כי מגיבה היטב .
גם אם הילדה בררנית נסי להרכיב ארוחות מאוזנות המכילות גם פחמימה חלבון ושומן .
באם עדיין מתקשה לשמר גדילה תקינה יש צורך בהמשך ברור...
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנהלרה06/11/2012
שלום רב,
בתי בת שנה ושבועיים, עשינו בדיקות דם הכל תקין,
היא שוקלת 8 קילו (נולדה 2.300), גובה 74,
היא עלתה בעקומה לעקומה 10 ועכשיו עוד פעם ירדה בעקומה...
הרופאה לא אמרה כלום על המשקל ובטיפת חלב המליצו לנו על תוספת תזונה כדי לחזק את המע' החיסון...
אני רוצה גם לשאול לגבי האוכל
6.30 - אוכלת 220 מטרנה + כפית דייסה
9.00 - פירות
12.30 - אוכל בשרי בגן
15.00 - יוגורט + פתי בר או רבע כריך
19.00 - 150 מטרנה + כפית דייסה
האם זה מספיק לפעמים אם בלילה לא רוצה מטרנה אני נותנת לה ביצה חביתה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה - תגובה
עדי אפרתי רסולי06/11/2012הי לרה ,
נשמע כי סדר היום שלה טוב ,
הקפידי שבכל ארוחה יש מקוו לחלבון ושומן - ז"א אם צריך להוסיף בפירות - טחינה גולמית/ שקדיה ( כפית אחת ) חלבון יותר קשה לספק שם . וכן ניתן להוסיף ארוחת ערב - ביצה /טחינה/מוצר חלב וכן אבוקדו פרוסת לחם וכו' , בשלב זה בידקי אם אוכלת גם ארוחת ערב ועדיין שותה את המטרנה אחריה ( ע"מ שלא נוריד מהמאזן הקלורי שלה אלא נגדיל אותו ).
עודדי אותה לאכילה עצמאית במקביל לכך שתעזרי לה וכן אכלו כמה שיותר ארוחות ביחד.
בתאבון :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול אצל בן 10 ימיםשירי05/11/2012
שלום,
ילדתי לפני 10 ימים ומאז היום השלישי לחייו הבן שלי ניזון מהנקה מלאה בלבד.
מאז אתמול הוא משלשל.
הקקי שלו נוזלי ורירי ופחות גרגירי (סליחה על התיאורים הפלסטיים).
הוא לא עצבני באופן מיוחד או אפאתי, אין לו חום, התיאבון שלו בסדר גמור.
הוא רק משלשל. גם לא נראה שזה מציק או מפריע לו.
האם עלי לעשות משהו? האם עלי לתת לו לאכול לעיתים קרובות יותר (ולהעיר אותו לשם כך במיוחד) או אולי להוסיף לו נוזלים?
בהתייעצות טלפונית עם הרופאה שלו היא אמרה שאם הוא נראה בסדר בהתנהגות שלו - אז לא לעשות כלום. האם זה הטיפול הנכון?
בתודה מראש,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול אצל בן 10 ימים - תגובה
עדי אפרתי רסולי05/11/2012הי ,
צואה של תינוקות נוטה להשתנות בתחילת חייבם - אם את עדיין מוטרדת אע"פ שגם הרופאה הרגיעה , גשי למרפאה והראי לה :)
מעבר לכך בידקי סימני התייבשות , אע"פ שאם צורך ארוחות תכופות אין סיבה להתייבשות . בכל מקרה בגיל הזה אין צורך בתוספת נוזלים וכל עוד הוא חיוני אין הכרח להתערב ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות מוצקיםעינב05/11/2012
שלום
בני בן 4.5 חודשים, לפני שבועיים התחלתי לתת לו טעימות, כל ייומיים ירק או פרי אחר, בין כפית לשתיים. הוא אינו משתף פעולה, יורק, מזיז את הראש, עושה פרצוף כאילו עומד להקיא, ממש ממש לא נראה בעניין.
האם להמשיך עם הטעימות או אולי להפסיק ולחזור לכך בהמשך? אם להמשיך אז איך?
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות מוצקים - תגובה
דפי ליבר05/11/2012אפשר בהחלט לעשות הפסקה של כמה ימים ולאחר מכן לנסות שוב.
לזכור שהכוונה לתת רק טעימות, אפשר אפילו על האצבע שלך .
העיקר לא להפוך את האוכל למאבקים .
תיהנו , בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוז האכלות לתינוק בן 7 חודשיםדנה04/11/2012
שלום,
בני יהיה מחר בן 7 חודשים. התחלתי עם הטעימות כשהיה בן חצי שנה. אוכל 5 בקבוקים ביום, ממוצע של 180 לבקבוק כל 4 שעות. אשמח להבין איך אמור להיות לוז האכלות שלו כולל הבקבוקים... נכון להיום הוא לא ממש אכלן גדול של המוצקים ומעדיף בקבוקים... הדבר מתסכל אותי מאוד מאחר ואני טורחת להכין לו את הכל טרי ואורגני והוא בקושי פותח את הפה....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוז האכלות לתינוק בן 7 חודשים - תגובה
דפי ליבר05/11/2012לוקח זמן להתרגל לאוכל חדש וחבל להרגיש תסכול זו מציאות .
בהדרגה תתחילי לתת ירקות פירות בשר מרק ולהוריד את הבקבוקים , בשלב ראשון רק את הכמות ובשלב שני לגמרי . לא כל כך חשוב השעות , אני ממליצה לפי הנוחות.
בדרך כלל בסביבות 10.00 פירות ובצהרים את הבשר . אבל זה לא עקרוני.
בסבלנות ובלי לחץ הוא יעבור למוצקים.
בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שלא אוהבת לאכול מוצקיםגלי04/11/2012
היי.
התינוקת שלי בת 7.5 חודשים מגיל 4 חודשים אני מנסה לתת לה אוכל מוצק מחית ירקות ופירות (טעימות)
היא מתנגדת נחרצות לאכול היא מסובבת את הראש לצדדים וסוגרת את הפה , ניסיתי קצת לתת לה בכוח כלומר אני משחקת איתה ודוחפת לה כשהיא לא שמה לה (אולי זה טעות) אני רק רוצה שתתרגל - זה לא מצליח היא אוכל אולי 3 כפות אחרי מלחמה (לא בכיות או משהו כזה רק הרבה גירוים ושיכנועים).
היא לא עברה את שלב הטעימות היא אוכלת סימילאק 150 מ"ל כ5/4 פעמים ביום + הנקה בוקר,ערב .
היא במשקל יפה מאוד אני מניחה שכ10 ק"ג .
שאלתי היא : א. איך לגרום לה לאכול ארוחה מסודרת של פירות ומרק(אני מנסה הרבה טעמים ושילובים)
ב. ניראה שההתנגדות שלה גוברת האם להניח לה ולדלג על השלב הזה ולתת לה פירות וירקות שלמים כשתיגדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שלא אוהבת לאכול מוצקים - תגובה
עדי אפרתי רסולי13/11/2012הי גלי !
סליחה שדלגנו עלייך ...
אני הייתי מפסיקה לנסות לפרק זמן של כשבוע , אך ממשיכה לאכול בעצמי לידה ,
את שהיא תביע עניין - ושוב חוזרת לתת מוצקים - נסי לתת דברים שיש לכם על השולחן טחינה/פירה/קציצה רכה ומעוכה והושיבי אותה לידכם בזמן שאנשים אוכלים -
נשמע כי כבר יש לה דעה ברורה על התנהלות האכילה הנוכחית וכמו שציינת בעצמך הסחות אינן מןמלצות .
במידה ולא תראו התקדמות אני ממליצה על התייעצות עם תזונאית (אבל לא דרך המסך :) )
בהצלחה !
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 8 חודשיםאמא של עומרי04/11/2012
בוקר טוב
יש לי בן בן אוטוטו 8 חודשים (עוד יומיים). סדר היום שלו הוא כזה:
06:00-6:30 - תמ"ל 210 מ"ל
8:30-9:00 (בגן) - פירות עם טחינה (מוסיפים גם פתי בר - ואני לא בעד מיותר לדעתי)
11:30-12:30 - מרק ירקות עם עוף (בגן)
15:00-15:30 - תמ"ל 180 מ"ל
17:00-17:30- תמ"ל 150-180 מ"ל / לאחרונה התחלתי לתת מעדן יוגורט עם פרי
19:30-20:00- תמ"ל 180 מ"ל
בלילה - לעיתים מתעורר עד 2:00 בערך ומקבל עוד 120 מ"ל
אשמח לשמוע דעתכן בנוגע לסדר יום זה.בימים אלו אני מתחילה גם בהדרגה מאכלים חדשים כגון: אבוקדו וביצה, עדשים.
בנוסף - מה דעתכן על מחיות הפרי / ירק המוכנות?
תודה והמשך יום טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן 8 חודשים - תגובה
שירי יום טוב04/11/2012התפריט בסדר, אך הייתי מוסיפה ארוחה בשרית נוספת במהלך היום להשלמה של הארוחה בגן . ארוחה שתכיל: בשר בקר רזה, הודו, דג.
את יכולה להתחיל בכיף להוסיף קטניות, דייסות דגנים, וביצה.
לגבי המחיות המוכנות, הן מאבדות הרבה מהערך התזונתי שלהן בהשוואה לטריות.
ממליצה בחום לטחון כל יום כמות מתאימה מחדש. כדאי לשמור את המחיות האלה לנסיעות, טיולים או למקרה הצורך אבל לא להשתמש באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שלא אוכלתעמית03/11/2012
שלום.
בתי בת שנה .ילדה מקסימה ופעילה,אחוסון נמוך 8 אך מלידה עולה בגרף בלי חריגות מיוחדות.מלפני 3 חודשים שנכנסה למעון וחטפה וירוס שלשולים ראשון חלה רגרסיה מטורפת בנושא האוכל.
גם כשמסכימה לאכול זה פירות ,מעדן.. לא מסכימה למרק ירקות או בשר כלשהוא ופחמימה . בגן כבר פנו אלי בדאגה שלא אוכלת כלום. אני ממשיכה להציע אך ללא שינוי . מה שקורה זה שאני משלימה עם בקבוק כדי שלא תישאר רעבה .
מה לעשות? יש סיבה לדאגה או פשוט לזרום איתה?
תודה רבה.
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שלא אוכלת - תגובה
שירי יום טוב04/11/2012ייתכן שזקוקה למולטיויטמין שברוב המקרים עוזר לשפר את התאבון, יש לבדוק אם רופאת הילדים צורך בבדיקת דם. אני ממליצה לך לנסות להציע לה כל שעתיים בעיקר תבשיל בשר/ הודו / עוף/ דג, וכל פעם שמסרבת להרפות ולנסות להציע שוב. להושיב אותה עם המשפחה לאכול מזון מגוון. אם מסרבת לארוחה כזו מעל 5 שעות מהארוחה האחרונה, תתני לה בקבוק ולמחרת נסי שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שמונה וחצי חודשים-לא ישןמלי03/11/2012
שלום רב,
בני בן שמונה וחצי חודשים,גבוה מאוד ושוקל די הרבה,9.5 קילו.
הילד לא ישן לילה שלם ולעיתים מתעורר לאכול פעמיים בלילה. הוא אוכל כמות גדולה יחסית של בין 120-180 בלילה ולכן אני מניחה שהוא קם מרעב ולא סתם הרגל.
במהלך יום רגיל זה התפריט הקבוע שלו-
6:30-7:00 בקבוק 180 אוכל 150 בערך.
9:30-פירות עם טחינה-אוהב מאוד.
12:00 בקבוק 180 ואז ישן.
15:00-אוכל 100 מרק-עם ירקות הודו ואורז-לא גומר את 180.
16:30-בקבןק 150.
19:00-בקבוק 180 עם כף דייסה-לעיתים אוכל 200-210
ואז קם בלילה לאכות ב-2:00 ולעיתים גם ב5:00 או שיקום רק פעם אחת ב4:00.
האם חסר אוכל במהלך היום?מה אני יכולה לעשות?
חשבתי שבמשקל כמו שלו סביר שתינוק ישן לילה שלם.
אודה מאוד לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שמונה וחצי חודשים-לא ישן - תגובה
עדי אפרתי רסולי03/11/2012הי מלי ,
יקיצות בלילה בגילו הן עניין של גישה .. יש מי שיגיד שאפשר לגמול ע"י כך שתתני מים כמה לילות עד שיבין שלא אוכלים יותר בלילה .
הגישה שלי מעט שונה ואני מאמינה - שככל שיתקדם עם האיכלה היום יעשה בעצמו את הגמילה ( כשם שאמרת שלעיתים מתעורר רק פעם אחת )
הקפידי להוסיף מקור לשומן גם בארוחת המרק - כפית שמן זית עבור מנת אכילה שלו ( מעבר לשומן שיש בבישול אם את שמה ) כמו כן בשעות אחהצ אפשר פרוסת לחם במידה ומסתדר עם זה או ביצה ואבוקדו או ארוחה אחרת בנוסף או במקום הבקבוק .
ככל שיאכל יותר ביום סביר שישן טוב יותר בלילה .
שוב חוזרת כי יש גישות שונות , אך זו עמדתי :)
בהצלחה ...
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר לתת לכם וביצה אם
מלי03/11/2012אין לו שיניים בכלל? אפילו לא אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר לתת לכם וביצה אם - תגובה
עדי אפרתי רסולי03/11/2012כן. אין צורך בשיניים. יש צורך להגיש במרקם מתאים כמו סלט ביצים וקרעי לחם רטובים במיץ עגבניה למשל. בכל מקרה לנסות בהדרגה כל מאכל חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עלי.. בבקשה אני מוטרדת מאודרחל01/11/2012
דילגתם עלי.. בבקשה ענו לי.. תינוק בן שבועיים כמעט.. ניזון ממטרנה . בין 7-10 יציאות מימיות .. הרופא ראה את המרקם וטוען כי הוא תקין. עד כה לא עלה במשקל. האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי.. בבקשה אני מוטרדת מאוד - תגובה
שירי יום טוב23/11/2012הי רחל,
מתנצלת על כך שדילגנו עלייך בטעות. בכל מקרה, בשבועיים הראשונים אין סיבה לדרוג מתקיעות במשקל או ירידה זה נורמאלי לחלוטין. לגבי היציאות שלו, תמשיכי לעקוב אחריהן במידה ונמשך עוד שבוע תפני שוב לרופא. בשבוע השלישי כבר צריכה להיות עליה קלה במשקל. בהצלחה והמון בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחודש מסנן אוכל ויורקאמאלה30/10/2012
שלום,
בני בן השנה וחודש מגיל צעיר אוכל אוכל לא מרוסק ורוצה לבד. הבעיה שאוכל שהוא אוהב הוא אוכל, ומה שפחות הוא פשוט מכניס לפה לועס ופולט החוצה. כל ארוחה הכיסא נראה כמו אסון טבע בסוף.
הבעיה שהוא לא אוהב הרבה דברים. אז לדוגמא ארוחת ערב של לחם גם גבינה, חביתה אבוקדו ועגבנייה- אז כשאני מרימה אותו מהכיסא הוא מלא בחתיכות קטטנות של חביתה ולחם. כי הוא מעדיף את העגבניה והאבוקדו...
גם שאני נותנת לו בהדרגה (קודם חביתה אח"כ לחם ובסוף את הירקות) הוא מוציא את החביתה והלחם מהפה.
הוא במשקל טוב- אחוזון חמישים- ויונק בוקר וערב.
חשבתי שאולי משהו בהתנהגות שלי גורם לו לעשות את זה, יכול להיות?
הוא גם זורק אוכל, לא רק לקראת הסוף, אלא מההתחלה- אבל רק את מה שהוא לא אוהב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה וחודש מסנן אוכל ויורק - תגובה
דפי ליבר31/10/2012כשילד בן שנה אוכל כל האזור מתלכלך. אני הייתי ממשיכה לשים לו אוכל מגוון ולקחת בחשבון שחלק הוא רק טועם ולאחר מכן זורק .
מצד שני להגיב לזריקה "אצלנו לא זורקים את האוכל , אתה יכול לשים בצד של המגש "...
כלומר לא להצטמצם רק לאוכל שהוא אוהב מצד שני לא לדחוף בכוח . השלב הזה הוא ניסוי והתנסות חדשה וכך לומדים את החיים .
בהצלחה
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)