פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה אם טעימות.
    בלה
    25/12/2012

שלום. תינוקת בת חצי שנה. התחלתי אם טעימות בערך בגיל 5 חודשים.אם עירבוב של גזר ותפול אדמה מרוסק בבלנדר. אכלה יותר מ 5 כפיות. לאחר מכן המטפלת במהלך כל השבוע שבועיים הביאה לה במקום טעימות חצי כוס מנה של גזר ותפוח אדמה בבלנדר.ועכשיו היא מסרבת לאכול ולטעום. היא אוכלת תמ"ל 120 CC יחד עם קונפלור שלכפית. כל 3 שעות בערך. אני נורא מודאגת מכך שהיא מסרבת לירקות ולפירות. אני חייבת לציין שברגע שהוספנו לה בטטה ודלעת היא פיתחה רגישות. ומאז היא לא רוצה לאכול גזר. תפוח אדמה.
    אני חושבת שהמטפלת נתנה לה יותר מדי ועכשיו יש לה סיוט מזה.
    אני מאוד רוצה לעודד אותה להתחלת טעימות אם ירקות. ופירות. וגם להתחיל לתת לה עוגיות בבלנד כמובן.
    אני השמח לקבלת יעוץ . איך לעודד אותה לחזור שוב לטעימות ולא רק אוכל תמ"ל.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה אם טעימות.

הוספת תגובה

• בעיה אם טעימות. - תגובה

שירי יום טוב
    26/12/2012

הי בלה, זה נורמאלי לחלוטין שהטעמים של הילדה משתנים מידי פעם. מומלץ להמשיך לחשוף אותה למגוון של מנות פרי פעם עד פעמיים ביום.
    אולי תנסי להאכיל אותה בננה בשלה ללא טחינה בבלנדר או אפרסמון בשל מקולף ללא טחינה בעזרת היד שלך ולא בכפית. וכך גם עם ירקות מבושלים רכים. אין צורך לטחון לה עוגיות בבלנדר, במקום עוגיות תכיני לה דייסות מועשרות בברזל. ולאיזו רגישת התכוונת עם הבטטה והדלעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה אם טעימות.

בלה
    26/12/2012

התכוונתי כשהמטפלת נתנה עירבוב של דלעת. בטטה ותפוח אדמה אם גזר מעורבב בבלנדר. אז היא פיתחה רגישות. שזה מתבטא באודם מסביב לשפתיים. ונפיחות. .לקחתי אותה לרופא והוא אמר לי להפסיק אם טעימות של דלעת ובטטה עד להודעה חדשה.
    חשוב לי נורא שהיא תוכל ותעלה במשקל. היא נולדה 2קילו. ועכשיו בגיל חצי שנה היא שוקלת 6.300 קילו.
    ודייסות כמו קונפלור אני נותנת לה מאז שהיא נולדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    רורי
    25/12/2012

שלום,
    ביתי בת 6 חודשים. לדעתי היא לא אוכלת מספיק.
    אוכלת בין 3 ל- 4 ארוחות של 180 אבל לא מסיימת אותן. אוכלת בין 120 ל 160 מ"ל.
    בארוחה האחרונה ביום היא אוכלת את הסימילאק עם דייסת קורנפלור.
    בנוסף אוכלת מנת פירות- בדר"כ טריים (בננה, אגס ותפוח עם מים רתוחים או קלמנטינה בבלנדר) או גרבר פירות מכל מיני סוגים- פירות טרופים, הפירות שציינתי קודם, אפרסקים וכדומה.
    ומנת ירקות עם עוף- קישוא, גזר, תפו"א, בטטה ודלעת. לעיתים מוסיפה אפונה ובקרוב מתכננת להוסיף עדשים, אורז או איטריות.
    אני מאוד רוצה להעשיר את התזונה שלה מאחר ואני מאוד בעייתית באוכל ולצערי לא אוכלת כלל פירות וירקות כי לא הורגלתי לכך כילדה ולטענת אימי אף פעם לא אהבתי.
    מדובר בילדה ראשונה ואני מאוד חוששת לגבי עניין האוכל. אציין שהיא לא רזה ולא שמנה.
    אז שאלותיי הן כאלה:
    1. מה מומלץ לאכול בגיל הזה במרק הירקות?
    2. מדוע פירות טריים טובים יותר מגרבר אם הגרבר ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או תוספים אלא רק פירות עם תוספת של ויטמין C? האם הם מכילים את כל הויטמינים שיש בפירות טריים? אילו פירות מומלצים?
    3. האם מומלץ לתת מים רק לאחר פירות וירקות בינתיים ודוגמא סתם ככה בלילה לא?
    4. על הברזל והויטמין די רשום שיש לתת עם האוכל. האם זה נכון? האם אפשר לשים את הויטמין די בתוך הסימילאק (הרי היא לא אוכלת את כל הכמות ואז לא בטוח שתאכל את כל 6 הטיפות)? זה ממש עושה לה להקיא כשאני נותנת לה אותו בלי כלום.
    5. איזה דייסות מומלצות?
    6. באיזה גיל כבר אין צורך לרסק בבלנדר ואפשר לרסק במזלג? באיזה גיל הם מתחילים לאכול הכל?
    7 באיזה גיל נותנים סימילאק רק בבוקר ובערב ובמהלך היום אוכל רגיל?
    8. מה אפשר לתת לה לשתות מלבד מים רתוחים?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• תזונה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    25/12/2012

הי רורי...
    מלא נושאים !! כולם ממש חשובים !
    אני אענה לך וגם רוצה לשלוח לך מדריך מפורט שכתבתי - בשבילו אני צריכה שתשלחי לי כתובת מייל.
    כהמויות שאוכלת טובות כל עוד היא רגועה , מתפתחת ועולה במשקל.
    מים - כדאי בין הארוחות אפשר גם הלילה אם נרגעת מהם.
    גרגר לעומת טרי - בתהליך העיבוד של הגרבר בכל זאת נפגעים חלק מהרכיבים - את יכולה לתת לפעמים גרבר ולפעמים טרי - גם בשל העובדה שלגרבר יש טעם אחדי ומרקם אחיד ואילו לפירות טריים ישנן שינויים ביכולת שלנו לטחון ובטעם - כך תהיה פתוחה יותר לשינויים .
    את המרקם הטחון אפשר להתחיל למעוך במזלג סביב גיל שמונה חודשים או בהתאם להתקדמות של ביתך שאני בטוחה שתוכלי לזהות .
    במרק את יכולה לשים ירקות מסוגים שונים בטטה דלעת גזר קישוא תפוא וכן קטניות כמו אפונה עדשים גרגרי חומוס . נסי לשלב גם מקור לבשר כמו הודו או עוף . (הודו עשיר יותר בברזל )
    במנת הפירות את יכולה להוסיף מנת שומן כמו טחינה או ממרח שקדים או אבוקדו וכך גם במרק שלה - הוסיפי כפית שמן זית למנת אכילה שלה .
    ויטמינים - את כיולה לתת בכפית הפירות הראשונה כך תדעי שאוכלת אותם
    כאמור אם תשלחי לי כתובת מייל אשלח לך מדריך מסודר.
    נשמע כי את פועלת בסדר גמור לגילה של ביתך :)
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. הכנסתי את המייל שלי בפרטי

רורי
    25/12/2012

השולח.הי. אני לא יכולה לראןת. כתבי כאן או אלי [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה - בני 10 חודשים
    רוני
    23/12/2012

שלום,
    יש לי תאומים בני 10 חודשים.

עד לפני חודשיים היו אוכלים בצהריים מרק טחון שכלל ירקות והודו נקבה
    הבן היה אוכל כמיות ממש גדולות ויפות הבת הייתה אוכלת מעט, אבל אוכלת כמות סבירה.

לפני חודשים פתאום נמאס להם מהמרק הטחון (האמת שגם לי..)
    אז התחלתי בנסיונות לתת להם אוכל: קציצות,תפוח אדמה,בטטה,שניצל...
    מאז יש ירידה ממש חדה בכמות האוכל שלהם הם בקושי אוכלים ,כל האכלת צהריים היא ממש סיוט הבת מוציאה את האוכל מהפה בידיים ומועכת אותו בנוסף דוחפת ידיים לפה עד שלפעמים אפילו מקיאה והבן בקושי אוכל.
    ניסיתי לחזור לאוכל טחון אבל גם את זה הם לא רוצים יותר.

מה אפשר לתת עוד לאכול בגיל הזה?

אני יכולה לתת חתיחות של סינטה צרובות במחבט עם מעט מלח?

כיום בבוקר הם אוכלים פירות,צהריים(בקושי..) בשר כלשהו ופחממה ובערב
    ביצה עם אבוקדו וגבינה
    האם אני יכולה לתת עוד איזשהי ארוחת ביניים?

יכול להיות שזמני הארוחות בעייתי? להלן פירוט שעות האוכל
    שקמים בקבוק, בסביבות 10 אוכלים פירות, בשעה 11:30 בקבוק
    ובשעה 14:00 צהריים, 16:30 בקבוק ובסביבות 18:15 ארוחת ערב ולפני השינה
    בסביבות 19:15 בקבוק

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה - בני 10 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה - בני 10 חודשים - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    25/12/2012

הי רוני -
    ננסה להפוך את ארוחת הצהריים לנעימה:)
    מה קורה אם את נותנת גם טחון וגם מוצק גס - ז"א מאכילה במרק במקביל לכך שהם גם מאכילים את עצמם ?
    את יכולה לנסות מרקמים של פשטידות במרקם הומוגני - למשל פשטידת תפא שמכילה גם ביצים וירק כמו גזר - יתכן ומה שקשה להם זה המרקם המעורב או הגס מאוד , וצריך לחשוב על מזונות רכים כמו לביבות מבטטה למשל או ]שטידות שאותם יכולים להחזיק אך הם גם קלים להתארגנות בפה שלהם.
    מעבר למרקם גס דורש הרבה התנסות ומיומנות . אם תפרטי מה אוכלים ביתר הארוחות אולי אחשוב על עוד רעיונות ( כך אזהה את המרקם המועף עליהם).
    את יכולה לשלוח לי כתובת מייל ואעביר לך את המדריך שכתבתי ,
    יום טוב!
    תכף ארוחת צהריים..
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמל
    אלכס
    23/12/2012

כשכתוב שתינוק במשקל מסוים צריך לאכול כמות מסוימת, נניח 240 מ"ל למשקל 6 קילו, זה כמות של ארוחה אחת או כל הארוחות ביום? אתמול נתתי תמל בפעם הראשונה במקום שד שני והתינוקת שלי אכלה רבע מתוך רבע מהכמות שכתוב.

לקביעת תור
    סגירה
    תמל

הוספת תגובה

• תמל - תגובה

דפנה רון
    25/12/2012

שלום אלכס,

קשה לי לענות לך כשמה שכתוב לא בא בהקשר של התוכן המלא.
    מה שאני יכולה להגיד לך זה שכמות התמ"ל נקבעת כחלק מסך הכל, ומאחר ויש תינוקות שעוברים מהר יותר למוצקים וכאלו שפחות, כמות התמ"ל צריכה להקבע בהתאם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמל אחרי מרק עם עוף
    אורית
    22/12/2012

היי רציתי לדעת.מבחינת כשרות האם ניתן לתת תמל אחרי מרק ירקות עם עוף.
    מה התחליף להשלמה? תינוק בן כ7 חודשים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תמל אחרי מרק עם עוף

הוספת תגובה

• תמל אחרי מרק עם עוף - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    23/12/2012

שלום יערה ,
    אינני בקיעה מספיק מבחינת כשרות , אולם ככל שני יודעת עבור תינוקות רכים אין מתיחסים כמו למבוגרים מבחינת כשרות וניתן לתת .
    בכל מקרה אני ממליצה להפריד בין ארוחות מוצקים לתמל - כך שתנסי שיהיה מרווח של לפחות שעתיים על מנת שילמד לשבוע מהמרק ולא רק עם השלמה של בקבוק ,

יתכן ושירי יום טוב תדע לענות לך בנושא הכשרות ,
    יום טוב,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שכמעט לא אוכלת תחליף חלב
    רוניה
    21/12/2012

שלום. התינוקת שלי בת 10 וחצי חודשים ומגיל חצי שנה בערך אוכלת ארוחות של ילדים גדולים ולא שותה תחליף חלב. היא יונקת פעם ביום ולמעט זה אוכלת ארוחות מלאות ובריאות (בוקר, צהריים, ביניים וערב). למעט 2 כפות מטרנה על 60 מ"ל מים בדייסת הבוקר, היא לא שותה תחליף חלב בכלל. למרות תאבונה הבריא,היא קטנטונת ושוקלת 8 ק"ג. בטיפת חלב אמרו שזה גנטי ושזה בסדר. שאלתי: האם יכול להיות שחסרה לה כמות מסוימת של תחליף חלב? האם לנסות להוסיף לה בקבוק אחרי ארוחת הערב אף על פי שהיא נראית שבעה? כפי שציינתי, היא בכלל לא שותה בקבוקים עם התחליף. רק מקבלת 2 כפות מטרנה בבוקר בדייסה. אשמח לתשובתכם, אמא

הוספת תגובה

• תינוקת שכמעט לא אוכלת תחליף חלב - תגובה

דפנה רון
    22/12/2012

רוניה שלום,

יופי שאת ערנית ומעלה את השאלה, מפני שתינוקות בגיל הזה לא תמיד מעכלים באופן מלא את האוכל. מערכת העיכול שלהם עדיין לא סיימה את הבשלתה, לכן עשויים להיות תלויים בכמות מינמלית של הנקה או פורמולה.

כדי שאוכל לנסות ולענות לך, אני צריכה לדעת האם יש שינויים באחוזונים מאז שנולדה, ואם כן מה הם ומתי חלו? (אני רואה שהיא באחוזון קרוב ל-30 מבחינת משקל לגיל (לפי עקומות WHO)).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שכמעט לא אוכלת תחליף חלב

רוניה
    22/12/2012

תודה על תשובתך. היום היא באחוזון הכי נמוך. כשנולדה היתה באחוזון 75, אחכ אחוזון 50, ולפני כמה חודשים ירדה לאחוזון הכי נמוך (25).
    האמת שהיא קרובה ל-9 ק"ג (היום שקלתי). יש לה גם הרבה יציאות ביום (3-4).
    האם תקין? האם להוסיף בקבוק מתישהו במהלך היום? אם כן, של כמה? כפי שכתבתי, היום היא אוכלת מטרנה רק בדייסת הבוקר (120 מ"ל), אבל בעלת תיאבון בריא מאוד ואוכלת ארוחות מזינות "של גדולים".
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שכמעט לא אוכלת תחליף חלב - תגובה

דפנה רון
    23/12/2012

רוניה שלום,

מדדים נוספים לספיגה לא מלאה הם ריבוי יציאות, אבל גם הצבע שלהם והמרקם. שימי לב אם הרבה מהאוכל יוצא ביציאות דומה לאיך שנראה כשנכנס דרך הפה, אם לצואה יש ריח חריף מאד, ואם היא בהירה ומפורקת.

האם את יודעת להגיד אם הירידה מהאחוזונים מקבילה, פחות או יותר, לזמן שבו החלה לאכול יותר?
    אם כן, וגם יש סימנים לעיכול חלקי ביציאות, נראה לי שצריך להוסיף לה הנקה או פורמולה-
    אפשר לתת לה בין הארוחות, כדי שלא תהיה תלויה לגמרי באוכל שישביע אותה. קחי בחשבן, שיתכן שכמות האוכל בארוחה תיפחת במידה מסוימת.
    אחרי שאת חוזרת לספק לה יותר חלב, עקבי אחר היציאות ואחר המשקל- לראות אם יש שינויים, ותתיעצי שוב.

אם הירידה באחוזונים החלה עוד לפני המעבר למוצקים, כדאי לברר זאת עוד יותר לעומק.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. עוד שאלה

רוניה
    23/12/2012

כן, אני חושבת שהירידה החלה במקביל לאכילת מוצקים. תודה. אני חושבת באמת שאוסיף לה עוד בקבוק ביום. 60 מ"ל זה בסדר? או יותר? אחרי ארוחת הערב למשל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. עוד שאלה - תגובה

דפנה רון
    23/12/2012

טוב ששאלת , באמת לא התייחסתי לשאלה שלך על הכמות,

הרעיון הכללי הוא שלא תצטרך לשבוע מאוכל מוצק. שתקבל פורמולה, והאוכל המוצק ישלים את מה שהיא מקבלת דרך הפורמולה.
    דבר נוסף, השעות הטובות ביותר לאכילה הן שעות היום (שעות האור) זהו גם הזמן שבו לגוף נחוצות יותר קלוריות לתפעול ולתפקוד.
    לכן מה שהייתי ממליצה זה לתת לה:
    על הבוקר-
    בקבוק של 180-240 מ"ל או הנקה .
    כשעתיים-שעתיים וחצי אחר כך-
    ארוחת בוקר
    שעתיים וחצי מאוחר יותר-
    ארוחת צהריים או בקבוק של 180-240 מ"ל (אם ארוחת הצהריים מאוחרת)
    אם ישנה בצהריים- כשקמה- בקבוק (אלא אם כן קיבלה בקבוק במקום ארוחת צהריים מוקדמת)
    אחר הצהריים -
    פירות
    ארוחת ערב קלה
    בקבוק 180-240 לפני השינה
    (אני לא מכירה בדיוק את סדר יומה, לכן אני רושמת רק בשביל שתוכלי לקבל מושג )

אני לא יודעת איזו כמות תמ"ל היא צריכה- היא תדע - לפי הכמות שהיא תיקח, לכן ספקי לה 240 מ"ל ותראי כמה היא לוקחת מתוך זה.

מקווה שעניתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה רבה

רוניה
    23/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת כל כך.
    יעל
    19/12/2012

בבקשה אל תפנו אותי לרופא!!!!
    אני מיואשת. יש לי תינוק עוד שבוע בן 5 חודשים. עד עכשיו ניזון רק מפורמולה. הוא היה ישן לילות שלמים. בזמן האחרון בערך שבועיים כבר, הוא מתעורר ממש כל שעןת בלילה. אני פוסלת את כל האפשרויות טיטול, חם. קר וכו ואחרי בכי שלא ניפסק אני נותנת לו לאכול. וכאן הבעיה. האם עלי לתת לו לאכול, כי הרופא אמר.לתת לו לבכות??? אבל זה ניראה כאילו הוא ממש רעב?? הוא בוכה המון עד שנוא לא מקהל אוכל. כרגע נוא אוכל 130מלילטר. ניסיתי לתת לו והוא פולט המון. כמו כן בהמלת הרופא היתחלתי לתת לו קצת דייסהמלפני השינה בתוספת לפורמולה וכמובן שכלום לא עוזר. אני מיואשת, ועייפה ולא יודעת אם זה טוב שהוא אןכל כל שעות בלילה.מ והרופא אמר עוד לא להתחיל טעימות של פרות וירקות האם זה בסדר??? )אנחנו גריםבחו"ל) בבקשה אל תפנו אותי לרוםא!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת כל כך.

הוספת תגובה

• מיואשת כל כך. - תגובה

דפנה רון
    22/12/2012

יעל שלום,

עברתי כמה פעמים על מה שכתבת כדי לראות מה אני מבינה מהדברים. אם הבנתי נכון, תינוקך בן החמישה חודשים, נהג לישון לילות שלמים וכעת החל להתעורר בלילות ואת חושבת שהוא מתעורר בגלל רעב, ושואלת אם להענות לו ולתת לו אוכל, בניגוד להמלצת הרופא שלו?

לא כל כך הבנתי מתי הוא פולט. האם אחרי שהוא בוכה הרבה את נותנת 130 מ"ל ואז הוא פולט?
    חוץ מזה שנרגע אחרי שמקבל תמ"ל, האם יש עוד סימנים שאת מכירה אצלו כשהוא רעב?
    כמו כן, האם היה שינוי בתפריט היומי שלו? בכמות האוכל? במידת הפעילות? האם הוא נושך הרבה ומחפש חיכוך לחניכיים?
    (את יכולה לעשות רישום של שלושה ימים, ובו את כותבת מתי אכל וכמה, והאם נושך הרבה לחיכוך החניכיים)

לגבי התחלת טעימות, האם הוא מראה עניין באוכל? מבקש לטעום מהצלחות שלכם כשאתם אוכלים?

האנפורמציה שתתני יכולה לעזור לי לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובתכם היא מאוד חשובה לי

יעל
    23/12/2012

כן הוא פולט אחרי האוכל בדרך כלל כל ארוחה זה לא משנה אם בלילה או ביום.
    אני לא מבינה למה נהיה לו צורך כזה לאכול פתאום כי עובדתית הוא נירדם שוב אחרי האוכל בלילה.
    והוא קם בלילה לפחות ארבע פעמים ובועה. אין סימנים מיוחדים לרעב. אל גם הבכי לא פסק עם אין אוכל.

הוספתי לו טעימות של דייסה בלבד כבר חודש. שלושים מלילטר בבוקר ובערב.
    אצלינו באמריקה זאת המלצת הרופא ואותי זה מאוד הפתיעה כי רציתי לתת לו ירקות כמו כולם. והוא מסתכל בצלחת אני מניחה שזה אומר שהוא מביעה עיניין.
    וכן הוא מכניס ידיים המון לפה ויש לו המון המון רוק.
    בנתיים אני מיואשת וממשיכה לתת לו אוכל כשהוא קם.
    דרך אגב הרופא אמר לא לדאוג בקשר לפליטות פשוט לא להגדיל לו את הכמות אוכל.
    פאונד חשוב לי לשמוע את דעתכם מה עלי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות בגיל 4 חוד' או חצי שנה-??
    הודיה
    18/12/2012

אמא לתאומות בנות 4 חוד'.(בהעדר טיפת חלב בגין שביתה ובכלל אשמח לעיצה)
    טעימות מוצקים מתי? (שתיהן מחזיקות ראש כהלכה תזוזת לשון תקינה).
    ואם כן במה ואיך מתחילים? טעימת פרי? ירק? דיסה?מחית מן המוכן?
    תודה.

הוספת תגובה

• טעימות בגיל 4 חוד' או חצי שנה-?? - תגובה

דפנה רון
    22/12/2012

שלום הודיה,

האם הן רואות אותך אוכלת או אתכם אוכלים? האם יושבות על ברכי המבוגרים בבית, בזמן שהם אוכלים?
    אם כן, האם הן מראות סימנים שהן רוצות לקחת אוכל מהצלחת שלכם ולהכניס לפיהן?
    אם לא, הושיבו אותן איתכם בארוחות, לעיתים קרובות ככל האפשר, והתייחסו לסימנים שלהן.
    לגבי סוג האוכל לתחילת טעימות, כשיראו סימן שהן מעוניינות, תני להם אוכל כל אוכל בצורת מחית (מלבד מוצרי חלב ודבש).
    לדוגמא, פירות שעברו בלנדר, אפשר לשלב איתם מעט אבוקדו או שקדייה;
    עגבניה או מלפפון בבלנדר ;
    בטטה מעוכה;
    ירקות מבושלים מרוסקים;
    מרק ירקות, קטניות או עוף, שתכולתם מרוסקת אחרי הבישול
    או כל מה שעל הצלחת שלכם שהוא לעוס/מרוסק היטב (למעט דגים מסוימים ולמעט מוצרי חלב, חלב ודבש).

שיהיה בתאבון ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חמישה חודשים
    אלכס
    16/12/2012

טעמנו כבר תפוח, גזר, אגס, דלעת, בננה וקישוא. מה עוד אפשר לתת?

לקביעת תור
    סגירה
    בת חמישה חודשים

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אלכס
    16/12/2012

שלשום טעמנו בפעם הראשונה בננה, למחרת הייתה לה יציאה רגילה אבל עם הרבה נקודות שחורות (כנראה הבננה) והיום שוב, כמה זמן לוקח לקיבה להתנקות? אולי לא כדאי לתת עדיין בננה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחת אחרונה

אלכס
    16/12/2012

בתי יונקת בלבד, כולל טעימות. היא רוצה לאכול בממוצע של כל שלוש שעות וזה מאד מגביל אותי כי אני לא רוצה להעביר אותה לתמ"ל אבל ככה אני גם לא יכולה להתרחק מהבית להרבה. הבנתי שלשאוב חלב זה לא פתרון כי במילא צריך להוסיף לו תמ"ל. כמובן שאניק אותה כמה שצריך עד מתי שצריך וכל השאר לא משנה, אבל בתור אמא צעירה רציתי לדעת, האם תדירות ההנקות תפחת בקרוב או רק כאשר אני אוסיף לה עוד מאכלים או אחליף בתמ"ל? אם היא כן צריכה לפחות, אז מתי בערך? כל כמה שעות? איזה פתרונות יכולים לתת לי כמה שעות של חופש ולצאת מהבית בלי להיות לחוצה בזמנים? איך נשים אחרות מסתדרות? האם זה כל כך גרוע להחליף את ההנקה בתמ"ל לעתים רחקות כמו שזה מרגיש לי או שבכלל לא? תודה על סבלנותכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחת אחרונה - תגובה

שירי יום טוב
    17/12/2012

הי אלכס, מלבד הפירות שציינת, את יכולה להוסיף ירקןת, דגנים, דייסות דגנים מועשרות בברזל, טחינה, עוף , בשר, דגים, שקדייה בטעימות קטנות כרגע. עד גיל 7 חודשים היא צריכה לקבל בין מנה לשתי מנות שלמות של ארוחה עם מוצקים. אני מבינהאת הרקושי בהנקה עם כל היתרונות שלה. תמ"ל אף פעם לא ישתווה לחלב אם אבל הוא בהחלט מספק במידה וקשה לך מידי. את יכולה לנסות להוסיף מעט דייסת קורפלור או אורז לחלב האם שלך ככפית על מנת לגרום לה לשבוע לזמן ממושך יות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

אלכס
    17/12/2012

סליחה על הבורות, סהכ אני אמא צעירה שרק לומדת, אבל עוררת בי כמה שאלות חדשות, קודם כל, איזה סוגים של דייסה, טחינה, דגנים וכו' לתת לה? אני מבינה מזה שמותר לתת לה כמעט הכל אבל נשמע כאילו צריך לטחון הכל?
    האם יש מיוחדים לתינוקות או שלא משנה? נגיד, יש לנו דייסת שיבולת שועל של קואקר בבית, האם ניתן לתת לה? להכין עם מים ולא חלב, נכון?
    וטחינה, ראיתי שיש הרבה סוגים, איך לדעת מה הכי טוב לה? דגנים? איזה דגנים לתת לה?
    דג, עוף ובשר מבושלים, בלי מלח ותבלינים? לטחון אותם ולתת לה?
    איך להכין לה אורז? לטחון אותו? הוא לא יהיה לה יבש וגרגירי מידי בשביל לבלוע?

אממ... ועוד שאלה, הבנתי ממך שזה צריך להיכנס במקום ארוחות (הנקות), האם להוסיף מים? וכמה לתת לה כדי לדעת שזה היה מספיק בתור ארוחה? היא גרגרנית לא קטנה והיא תאכל כמה שרק יתנו לה, למשל, אמרת לא לעלות את הכמות מעבר לארבע כפיות, אבל העלנו כבר מזמן כי היא פשוט נהנית לאכול ודורשת עוד ועוד! איך לדעת שהבכי אחרכ הוא לא בכי של רעב? איך לדעת שלא אכלה יותר מידי? כי קרתה פעם שהיא פלטה המון.

המון תודות על הסבלנות והתשובות שלכם, אתם נהדרים!

נ.ב- ישבנו שלשום לאכול עם המשפחה והיה סלט אבוקדו (אבוקדו מעוך עם לימון, מלח, פלפל וקצת שמן זית), חמותי טענה שאפשר לתת לה טעימה קטנטונת (על קצה האצבע) ואמרה שהיא כבר צריכה לאכול מהאוכל שלנו. אבל אני התעקשתי שזה נראה לי מוקדם מידי. מה את חושבת? אפשר?
    מה אסור לתת לה כרגע ואיזה מרק טעים ועשיר אפשר להכין לה בתור הפעם הראשונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו ראיתי

אלכס
    17/12/2012

שלמטרנה יש דייסות.. אני באמת מצטערת על הבורות! אז את החלק הזה הבנתי. אבל שאלה אחרת, חמותי אומרת שדייסות לא מתאימות לבתי כי היא קצת באובר-משקל. באמת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו ראיתי - תגובה

שירי יום טוב
    26/12/2012

לגבי המשקל יש לשים לב לעקומות גדילה ובעיקר לעקומה של משקל מול אורך. ולגבי הדייסה- דייסה זה סוג של פחמימה מורכבת שחשוב שתכלל בתפריט של הילדה, כמנת פחמימה. כמובן שניתן לשלב בתפריט פחמימות אחרות אבל אין להתייחס לדייסה כאל מזון משמין לתינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה שאוהבת טופו ואבוקדו
    יעל
    13/12/2012

שלום,
    בתי בת שנה ומשוגעת על טופו ואבוקדו.
    היא מחסלת אבוקדו שלם בכל יום וטופו היא אוהבת אך אני מגבילה.
    האם ניתן לתת טופו ואבוקדו על בסיס יומי?
    תודה,מורן

הוספת תגובה

• בת שנה שאוהבת טופו ואבוקדו - תגובה

שירי יום טוב
    13/12/2012

הי מורן,
    זה נהדר לתת לה כל יום אבוקדו. אין בעיה עם זה.
    לגבי הטופו השאלה אם את נותת לה את זה במקום מוצרי בשר או חלב.
    ואם אהיא אוכלת עוד מוצרים על בסיס סויה כמו: טבעול, חלב סויה, מעדני סויה.
    במידה ואוכלת טופו כתוספת לכל שאר המזונות זה בסדר לתת לה כמות סבירה של כ50 גרם כם כל יום. בטופו כפי שאת ודאי יודעת יש פיטואסטרוגן שכדאי להפחית מהכמות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמבה אדומה
    רחלי
    11/12/2012

אפשר לתת לתינוקת בת 5 חודשים גמבה אדומה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמבה אדומה

הוספת תגובה

• איך תתני לה?

אלכס
    16/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמבה אדומה - תגובה

דפנה רון
    25/12/2012

רחלי שלום,

את יכולה לתת כל דבר כל עוד הוא מרוסק היטב, וכל עוד היא בולעת ומעכלת טוב.
    בגמבה יכולה להיות בעיה עם הקליפה, שאינה מתרסקת לחלוטין, וגם קשה להפריד אותה. את יכולה לתת לרסק היטב ותת לה מעט לטעימה ולראות איך היא מגיבה ואיך היציאות אחר כך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירה
    10/01/2013

היי,
    אני נותנת לתינוק שלי גמבה אדומה כך: מגרדת על פומפיה בחלק הגדול/גס את החלק הפנימי של הגמבה ללא הקליפה. יוצא נהדר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

דפנה רון
    10/01/2013

הי שירה,

רעיון טוב!
    ממליצה ליישם אותו על החלק הדק של הפומפיה כדי להשיג מקסימום ריסוק- זה טוב יותר לעיכול של תינוקות, מאחר ואין להם יכולת לרסק טוב בעצמם. גם למבוגרים אני אומרת ללעוס עד שהם מרגישים שהאוכל מרוסק(לעוס) היטב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים -התחלת טעימות
    רחלי
    11/12/2012

היי,

התחלתי לתת לבתי טעימות בודדות-יום ראשון דלעת, גזר,קישוא,תפו"א ולאחר מכן דלעת +קישוא+גזר בכל פעם שאני נותנת לה טעימות היא מוציאה את המחית ועושה רפלקס הקאה.
    היום כשנתתי לה מחית (מאוד נוזלית אפילו נוטה למים) של גמבה אדומה נראה כי אהבה את הטעם.

1. האם ניתן להוסיף מלח? ומה לעשות כדיי למנוע רפלקס הקאה?
    2. האם זה נכון שמשרד הבריאות מאשר לתת כבר מ-4 חודשים את כל המאכלים ללא טעימות בודדות? (כמובן לא דבש)

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 חודשים -התחלת טעימות

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי תשובה -בת 4 חודשים טעימו

רחלי
    12/12/2012

טרם קיבלתי תשובה -בת 4 חודשים התחלת טעימות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים -התחלת טעימות - תגובה

דפנה רון
    12/12/2012

רחלי שלום,

רפלקס הקאה עשוי להעיד על חוסר בשלות לאכילה. יחד עם זאת ישנם תינוקות שגם כשהם בשלים לאכול יש להם gag-reflex הנראה כרפלקס הקאה.

כדאי לברר אם היא בשלה לאכול:
    חלק מהסימנים לבשלות לאכילה הם - יציבות הראש ויכולת תנועה והנעה שלו לצדדים, יכולת הנעה של הלשון בחלל הפה (לא רק קדימה ואחורה), יכולת לנקות את הכפית מבלי שמזון נשפך מצדי הפה, יכולת לבלוע בלי רפלקס הקאה רוב הזמן.
    סימן נוסף הוא כאשר הם מביעים עניין באכל ומבקשים לנסות. האם היא הראתה עיניין וביקשה לאכול?

אם את לא בטוחה לגבי הבשלות שלה לאכול, אני ממליצה לחכות עוד לפני שתתחילי בטעימות. כדאי לחכות למצב שבו היא תביע רצון ותבקש לאכול. אם זה לא קורה בגיל חצי שנה, כדאי להתיעץ.

לגבי מזונות, אין המלצה לתת אותם בנפרד. מלבד דבש , יש המלצה להמנע מחלב נוזלי עד גיל שנה וממוצרי חלב עד סוך החודש התשיעי.
    לגבי מלח, בגדול אין צורך להוסיף, אך גם לא צריך להמנע.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים טעימות-שאלה נוספת

רחלי
    13/12/2012

היי דפנה,

תודה על התגובה, לשאלותייך: ראשה של בתי יציב, מניעה את ראשה לצדדים, בתי מראה רצון לאכילה ע"י דחיפה של היד שלי כשבידי כפית לכיוון פיה ,כך גם עם בקבוק וכשאני אוכלת היא מסתכלת עלי ועל המזון שאני אוכל.

נראה כי היא מוכנה לאכול, אך רפלקס ההקאה גורם לי לא לרצות לתת לה לאכול.. השאלה היא האם להמשיך לתת לה לנסות / להפסיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים טעימות-שאלה נוספת - תגובה

דפנה רון
    16/12/2012

שלום רחלי,

האם רפלקס ההקאה מתרחש עם כל סוג של אוכל שאת נותנת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים טעימות

רחלי
    16/12/2012

קורה עם רוב הירקות חוץ מגמבה ועגבניה שהיו נוזליים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים טעימות - תגובה

דפנה רון
    17/12/2012

איך את מגישה את שאר הירקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים

רחלי
    17/12/2012

מרסקת עם בלנדר יוצא מחית מאוד רכה ללא גושים , נותנת עם כפית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים - תגובה

דפנה רון
    19/12/2012

הי רחלי,

אם ככה, כדאי לחכות עוד קצת עם הטעימות, לראות אם יש שיפור בעוד חודש-חודשיים

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למרקם יותר גס ועצמאי
    רות
    10/12/2012

בתי בת 9 חודשים, הוציאה לא מזמן 2 שיניים חותכות תחתונות (היתר עוד לא). אוכלת פירות ומרק מרוסקים בערך מגיל 7 חודשים במשפחתון ובבית התחלתי לתת לה בארוחת הערב עגבניה/ ביצה/ אבוקדו מרוסק במזלג/ פומפיה. היא אוכלת יפה. הבנתי מעיון בפורום שאפשר לתת לה בהדרגה מרקם גס יותר או דברים רכים ביד..השאלה שלי מבחינת בטיחות האם זה לא מסוכן? לדוגמא ניסיתי לתת לה בננה ביד והיא חתכה עם השיניים חתיכה גדולה לתוך הפה. מיד הוצאתי לה כי פחדתי שהיא תבלע בלי ללעוס וזה נראה לי סיכון לחנק, האם אני טועה בחששות אילו? מצד אחד יש שיניים שיכולות לנגוס חתיכות גדולות ומצד שני אין עדיין שיניים טוחנות והתינוק לא מודע לחשיבות הלעיסה לפני בליעה..איך אדע מה מסוכן ומה לא?
    שאלה נוספת- האם זה בסדר שהיא תמשיך לאכול טחון במשפחתון בחודשים הקרובים (מכיון שהיא עם קבוצת ילדים בגילאים שונים וקשה להכין רק לה במיוחד) ורק בבית תתנסה במרקם גס ובאכילה עצמאית או שחשובה ההתנסות לאורך כל היום?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למרקם יותר גס ועצמאי

הוספת תגובה

• מעבר למרקם יותר גס ועצמאי - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    11/12/2012

שלום רות!
    את בהחלט יכולה לנסות בבית ובמען תמשיך טחון.
    יש לתת מזונות שאודו או בושלו רכים כמו ירקות למיניהם או קציצה רכה .
    את גודל הביס עליה עוד ללמוד ועל כן בשלב ראשון את יכולה לחתוך עבורה לגודל מתאים (קוביות קטנות ) ולעזור לה להביא לפיה - בהמשך שתפתח מעט יותר מיומנות תוכל להחזיק לבד חתיכות ולשלוט בגדול הביס.
    את יכולה למעוך עבורה אבוקדו או מרק בסופ השבוע מעיכה של מזלג ולא טחון למרקם חלק.
    כשתפתח מיומנות יותר טובה תוכלי לבקש מהמעון שבנוסף למרק הטחון יגישו לה גם קוביות או רצועות ירקות מבושלים מתוך המרק או שיעזרו לה לאכול מזון מעוך במזלג ולא טחון .
    אם תרצי אעביר לך את המדריך להזנת תינוקות שכתבתי, שלחי לי למייל ואשלח לך בשמחה!
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה לגבי מרק קפוא

רות
    11/12/2012

במשפחתון של הבת שלי יש 3 תינוקות בסך הכל ולכן המטפלת מכינה מרק כל כמה ימים (בין פעם לפעמיים בשבוע) ומקפיאה במנות. ברור לי שעדיף טרי אבל רציתי לדעת עד כמה זה משמעותי קפוא לעומת טרי.
    בנוסף היא טוחנת פירות (תפוח, בננה ואגס עם טחינה ובסקוויט) בשעה 9:00 בבוקר והבת שלי אוכלת את הפירות רק בסביבות 10:00-11:00 כי היא יונקת ב 6:30-7:00 ומשלימה לסימילאק ב7:30-8:00 אז היא לא רעבה ב-9:00

(הסיבה שבגללה המטפלת מכינה את הפירות ב-9:00 היא שהתינוקת האחרת צריכה לאכול בשעה הזו והיא לא רוצה לטחון לכל אחד בנפרד.).רציתי לדעת עד כמה זה פוגע בערכים התזונתיים של הפירות והאם יש לך רעיון לפתור את חוסר התאום הזה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בחו"ל
    מעיין
    07/12/2012

שלום,
    בני בן שמונה חודשים וחצי ועוד שבועיים אנחנו מתכננים לטוס לחו"ל. כרגע הוא אוכל קצת פירות בבוקר ומרק עוף בייתי טחון בצהרים (התחלנו לפני כחודש טעימות). האם בזמן הטיול אפשר לדלג על המרק ולהסתפק רק בהנקה או שהוא יהיה רעב מהנקה בלבד?
    תודה מראש על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בחו"ל

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

מעיין
    08/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בחו"ל - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    08/12/2012

הי מעיין
    לא ציינת לכמה זמן ולאן אתם נוסעים . אני ממליצה לקחת בלנדר מוט - לעיתים ניתן למצוא מזון המתאים לטחינה . באם אתם נוסעים למספר ימים בודדים את יכולה לוותר על הארוחה - אך סביר שינק יותר או יתעורר יותר פעמים בלילה לאכול .
    פתרון נוסף הוא להציע ארוחה של דייסה מוסמכת (ייעודית לתינוקות) מוסמכת על בסיס חלב אם או תרכובת מזון לתינוקות .
    אם תוסיפי יותר פרטים - כמו לאן כמה ימים והיכן תלונו יהיה לי קל יותר לענות ,
    חג שמח!
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עדי ואני מוסיפה פרטים

מעיין
    11/12/2012

אנחנו נוסעים לשבוע לבהמס (האיים הקריבים) ונהיה לרוב במלון. אני לא יודעת עד כמה האוכל שם היגייני ועד כמה הפירות טובים.
    אני יכולה לקנות גרבר או מזון מוכן אבל הוא אף פעם לא טעם אותם ולא ברור לי אם יסכים לאכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עדי ואני מוסיפה פרטים - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    11/12/2012

הי !
    נשמע כייף!
    אני מניחה שבמה שבושל או הורתח תוכלי להשתמש -
    קחי איתך גרבר ודייסות תינוקות אותן תוכלי להגיש מוסמך לאכילה מכפית .
    בטוחה שיהיה טעים וכייף!
    חג שמח!
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מעיין
    11/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב אוכל.
    בלה
    06/12/2012

שלום.
    תינוקת בת 5 חודשים הייתה אוכלת תמ"ל 100 מ"ל כל 3 שעות עם תוספת של 2 כפיות קונפלור כדי להסמיך את הנוזל. עקב רפלוקס שיש לה. ולפני שבועיים התחלתי טעימות של 5-7 כפיות של בלנדר ירקות או פירות .אכלה בערך שבוע. ועכשיו היא מסרבת לאכול תמ"ל. משחקת אם הפיה של הבקבוק.
    אני חייבת לציין שהיא מרגישה טוב. ללא חום . יציאות סדירות פעם עד פעמיים ביום. משחקת צוחקת.
    אני ממש לא מבינה למה פתאום היא מסרבת לאכול. היא אוכלת רק אחרי שנת לילה של בערך 8 שעות וככה כל היום משחקת אם הבקבוק ולא רוצה לאכול. והיא גם מסרבת לטעימות.

לקביעת תור
    סגירה
    סירוב אוכל.

הוספת תגובה

• סירוב אוכל. - תגובה

דפנה רון
    07/12/2012

בלה שלום,

האם את יכולה לתאר איך התחלת את הטעימות ? איך היא הגיבה לטעימות? איך היא לוקחת את האוכל מהכפית (האם היא מנקה את הכפית? האם ברצון?), לפי מה נקבעה כמות של 5-7 כפיות? בקיצור נסי לתאר קצת יותר את מהלך התחלת הטעימות.
    בנוסף, מה מצבה מבחינת עקומות הגדילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה